Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Kαλέ δεν είπαμαμε να μου ζητήσετε και συγνώμη!

Πονάει στη " βάση" της δεξιάς θηλής δεν φαίνεται τίποτα, αλλά πονάει, έβαλα λίγο purelan που είχα και περιμένω..

Νιώθεις κάτι σκληρό μέσα ή το πρόβλημα βρίσκεται στο δέρμα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσο διαβάζω το συγκεκριμένο topic, τόσο περισσότερο νομίζω ότι κάνω κάτι λάθος! Θηλάζω απόκλειστικά το μωρό μου από όταν γεννηθηκε (είναι τριών μηνών και μίας εβδομάδας) και όπως έχω ξαναγράψει από 50 ημερών κάνει πέντε μεγάλα γεύματα (είναι μισή ώρα τη φορά στο ΄στήθος) αλλά δεν ξυπνάει το βράδυ συνήθως κοιμάται συνεχόμενα 9 ώρες και τον ξυπνάω εγώ για να φάει.

Δεν νομίζω ότι κάνεις λάθος! Αν το μωρό αναπτύσσεται καλά και έχει εφαρμόσει μόνο αυτό το πρόγραμμα τότε είναι όλα εντάξει!

Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε τις διαφορές μεταξύ των παιδιών. Αυτό που είναι ιδανικό για το δικό σου παιδί μπορεί να οδηγήσει ένα άλλο παιδί στο νοσοκομείο με αφυδάτωση.

Συγνώμη που θα το γράψω αλλά μήπως, λέω μήπως, είναι λίγο σκληρός ο τρόπος που κάποιες φορές απευθύνεστε στις μητέρες που δεν θηλάζουν ή δίνουν συμπλήρωμα, παρόλο που τονίζεται ότι ο θηλασμός είναι επιλογή?

Δεν κατάλαβα το σχόλιό σου. Παρέχω βοήθεια τόσο στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν όσο και σε αυτές που θέλουν να διακόψουν το θηλασμό χωρίς ποτέ να κρίνω την απόφασή τους.

Πριν γράψω οτιδήποτε ρωτώ πάντοτε τη μητέρα για το τι ακριβώς θέλει να κάνει, να θηλάσει αποκλειστικά, να κάνει μεικτή διατροφή, να αποθηλάσει, να αντλήσει, να αντλεί αποκλειστικά.... Οι μητέρες που αποθηλάζουν πρώιμα συνήθως επικοινωνούν με πμ και δεν γράφουν στην περιοχή του θηλασμού, από τις υπόλοιπες θα βρεις όλες τις περιπτώσεις.

Το μόνο που επιδέχεται κριτική είναι η παραπληροφόρηση. Δυστυχώς τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και οι μητέρες διαδίδουν διάφορους μύθους για το θηλασμό. Σεβόμαστε τις επιλογές της κάθε μητέρας αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε κάθε παραπληροφορία να παραπλανεί τις άλλες μητέρες.

Εδώ μέσα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να βοηθήσουμε τις μητέρες στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο θηλασμό ή/και στον αποθηλασμό των παιδιών τους. Οι μητέρες είναι συχνά παγιδευμένες από τα συμφέροντα των κλινικών και των γιατρών, από την αδιαφορία των γιατρών, από την άγνοια που τις βάζει σε απίστευτες ταλαιπωρίες.

Προσπαθώντας να αποφύγουμε το ίδιο κλίμα εδώ μέσα, είμαστε αναγκασμένοι να περιορίζουμε στο ελάχιστο την παραπληροφόρηση.

Δεν γράφουμε για να διασκεδάζουμε και να περναμε την ώρα μας, το φόρουμ έχει άπειρο χώρο για κάτι τέτοιο. Παρακαλούμε οι μητέρες να σέβονται το χρόνο μας και να μη γεμίζουν με κάθε παραπληροφόρηση τα ποστ του θηλασμού. Δυστυχώς κάποιες μητέρες δεν μπαίνουν εδώ ούτε για να διαβάσουν ούτε για να λύσουν απορίες, μπαίνουν μόνο για να πούνε πως "ότι και να λέμε εμείς (λες και εμείς τα λέμε και όχι οι επίσημοι φορείς που υποστηρίζουν το θηλασμό) δεν γίνεται να θηλάσουν όλες οι γυναίκες και δεν έχουν όλες οι γυναίκες την ίδια ποιότητα γάλακτος και δεν είναι πάντα εφικτός ο θηλασμός και τους κόπηκε ξαφνικά το γάλα γιατί συνέβη αυτό ή εκείνο..." και χίλια δυο άλλα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως είναι φανερό δεν είναι δυνατό να αφήνουμε την παραπληροφόρηση να διαδίδεται γιατί οι μητέρες που προσπαθούν να θηλάσουν και μπαίνουν βιαστικά για να λύσουν το πρόβλημά τους δε μπορούν να καταλάβουν τι ισχύει παραγματικά και τι όχι.

Είναι λογικό να προσπαθούμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα ποστ που περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες...

Επειδή διαβάζω καιρό το φόρουμ και τις απαντήσεις της Αγλαίας, δεν έχω προσέξει προσωπικά να είναι ποτέ σκληρή.

Μπορεί να φαίνεται σκληρός ο τρόπος που διορθώνει κάποιες λάθος πληροφορείες. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει, γιατί εδώ μπαίνουν μητέρες που χρειάζονται σωστή πληροφόρηση.

Επίσης, είναι δύσκολο να καταλάβεις τον τόνο όταν μιλάς στο διαδύκτιο χωρίς να έχεις τον συνομιλητή μπροστά σου.

Η Αγλαία χωρίς να την ξέρω από κοντά, δείχνει άνθρωπος, με πολύ μεγάλη κατανόηση, γώσεις, και ενδιαφέρον. Την έχω δει να βοηθάει στο φόρουμ άπειρες μητέρες, είτε να θηλάσουν, είτε να αποθηλάσουν σωστά.

Συγνώμη που επέμβηκα :oops: , απλά ένιωσα την ανάγκη να το πω. Θαυμάζω πάρα πολύ την Αγλαία, είναι υπέρωχος άνθρωπος που βοηθάει χωρίς να κρίνει.

Μαρίνα, εγώ που πέρασα πάρα πολύ δύσκολες μέρες με το μωρό και το θηλασμό, δε θα κατήγορούσα ποτέ μια γυναίκα που δεν άντεξε και αποφάσισε να αποθηλάσει. Με στεναχωρεί όταν ακούω κάτι τέτοιο, γι'αυτό αλλωστε βρίσκομαι και στο φόρουμ, για να προσφέρω βοήθεια. Ποτέ όμως δεν κρίνω. Και μπορώ να πω οτι το ίδιο ισχύει για όλες τις μητέρες εδώ.

Αυτό που κρίνω όμως, και με ενοχλεί ιδιαίτερα, είναι όταν αυτές οι μητέρες που δε θήλασαν εξαπλώνουν λάθος πληροφορίες. Τυπου "ολες οι μητέρες δεν έχουν γάλα, και το ξένο εξισου καλό ειναι, ο θηλασμός χρειάζεται μόνο για 6 μήνες, 20 μέρες, μια βδομάδα... " και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες.

Θα ήθελα όμως να πω, ότι όλες αυτές οι δυσκολίες, είναι φυσιολογικές. Και μας φαίνοντα βουνό, γιατί έχουμε μάθει στα παιδιά που πίνουν σκόνη, και ακούμε συνέχεια σχόλια από μαμάδες που δεν μας θήλασαν, για το πως πρέπει να είναι τα πράγματα.

Είτε έχουμε ένα παιδί είτε 5 ο θηλασμός είναι όχι ή καλύτερη, αλλά η μόνη κατάλληλη τροφή για το μωρό. Αν το δούμε έτσι ίσως αλλάξουν πολλά.

Υπάρχουν βέβαια σπάνιες περιπτώσεις που μια μητέρα δεν μπορεί να θηλάσει, και γι'αυτο ΄πρέπει να υπάρχει η φορμουλα. Αυτό όμως πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει είναι αλήθεια ότι σκοπός σας είναι να περιοριστεί η παραπληροφόρηση σχετικά με το θηλασμό που η αλήθεια είναι ότι μας βάλει από παντού, οπότε ζητώ συγνώμη για το χρόνο που χρειάστηκε για να μου απαντήσετε. :oops:

Διαφημίσεις

Δεν πειράζει Μαρίνα. Είμαι σίγουρη οτι δεν είχες κακή πρόθεση.

Το να λες στον άλλον κατάμουτρα οτι κάνει λάθος μπορεί να φαίνεται σκληρό. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως είναι απαραίτητο, προκειμένου να πληροφορηθεί σωστά ο κόσμος.

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου.

Kαλέ δεν είπαμαμε να μου ζητήσετε και συγνώμη!

Πονάει στη " βάση" της δεξιάς θηλής δεν φαίνεται τίποτα, αλλά πονάει, έβαλα λίγο purelan που είχα και περιμένω..

Νιώθεις κάτι σκληρό μέσα ή το πρόβλημα βρίσκεται στο δέρμα;

'Εχει αρχίσει να αποσυμφορίζεται ο πόνος , τώρα πονάει μόνο όταν πέρνει την θηλή- ίσως ήταν τυχαίο..ευχαριστώ!

Γεια σας και πάλι! ΤΟ πρόβλημα του μπουμπούκου μου με τους εμετούς έχει ενταθεί τις τελευταίες μέρες από όταν περίπου ξεκινήσαμε το epadoren όπως μας σύστησε η γιατρός μας. Υπάρχει περίπτωση αυτό να εντείνει το πρόβλημα?Επίσης παρατήρησα ότι όταν τον παίρνω αγκαλίτσα τότε βγάζει περισσότερο ακόμα και αν έχουν περάσει ώρες από το τελευταίο του γεύμα, ενώ το βράδυ που κοιμάται απευθείας χωρίς ούτε να ρευτεί δε βγάζει γουλίτσα.Σήμερα τα δύο πρώτα γεύματα της ημέρας τα έβγαλε σχεδόν εξ ολοκλήρου. Προσπαθώ μόνο να τον ταίζω συχνότερα,αλλά όταν δε θέλει να τρώει και τον πιέζω το βγάζει το γαλατάκι του. Επίσης μερικές φορές παρόλο που φαίνεται να πεινάει αρνείται να πιάσει το στήθος και γκρινιάζει ο καυμένος. Αύριο θα πάμε σε παιδογαστρεντερολόγο να δούμε τι θα μας πει, ελπίζω όχι να κόψουμε το θηλασμό. Να σημειώσω ότι ενώ χτες ήμουν αυτή που αναρωτιόμουν μήπως το forum είναι λίγο σκληρό στις μη θηλάζουσες τώρα πρέπει να αντιμετωπίσω μία αντίστοιχη κατάσταση αφού συγγενικό μου πρόσωπο που γέννησε πρόσφατα και δε θήλασε καθόλου επιμένει ότι για την παλλινδρόμηση του μωρού φταίει το γάλα μου και πρέπει να σταματήσω να θηλάζω. Εκτός του ότι επειδή οι κενώσεις του είναι υδαρείς, κίτρινες (σαν μουστάρδα) και συχνές (μπορεί και 3-4 φορές την ημέρα) επιμένουν ότι το μωρό μου έχει διάρροια, επιμένουν τόσο που μερικές φορές αμφιβάλλω και εγώ.

Μαρίνα,

δεν είμαι ειδική, απλά θα πώ την προσωπική μου εμπειρία.

Όλα αυτά που περιγράφεις τα έχω περάσει κι εγώ όταν ο γιος μου ήταν μωρό...

Έβγαζε πολύ γάλα και εννοώ το πολύ. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα παλινδρόμησης καθώς έπαιρνε βάρος (παραέπαιρνε θα έλεγα..)

Τα ρούχα μου και οι καναπέδες ήταν συνέχεια λερωμένοι...

Οι μουσταρδίτσες είναι τα κακά που πρέπει να έχουν τα παιδιά που θηλάζουν... Μέχρι που άρχισε να τρώει και άλλα φαγητά έβγαζε πολύ!

Δεν ξέρω τι έφταιγε, ούτε και το έψαξα... Και επίσης πολλές φορές τον έβαζα στο στήθος και έκλαιγε... Στις περιπτώσεις αυτές προσπαθούσα να σταματήσω λίγο, τον έδινα για λίγο στον μπαμπά, τον έκανα μια βόλτα ακι ξαναπροσπαθούσα σε λίγο...

Διαφημίσεις

Γεια σας και πάλι! ΤΟ πρόβλημα του μπουμπούκου μου με τους εμετούς έχει ενταθεί τις τελευταίες μέρες από όταν περίπου ξεκινήσαμε το epadoren όπως μας σύστησε η γιατρός μας. Υπάρχει περίπτωση αυτό να εντείνει το πρόβλημα?

Αυτό θα πρέπει να το αναφέρεις στη γιατρό. Μπορεί να είναι παρενέργεια, αφού συνέπεσε η επιδείνωση. Κατά τα άλλα, δεν γνωρίζω κάτιγια το συγκεκριμένο φάρμακο.

Επίσης παρατήρησα ότι όταν τον παίρνω αγκαλίτσα τότε βγάζει περισσότερο ακόμα και αν έχουν περάσει ώρες από το τελευταίο του γεύμα, ενώ το βράδυ που κοιμάται απευθείας χωρίς ούτε να ρευτεί δε βγάζει γουλίτσα.Σήμερα τα δύο πρώτα γεύματα της ημέρας τα έβγαλε σχεδόν εξ ολοκλήρου. Προσπαθώ μόνο να τον ταίζω συχνότερα,αλλά όταν δε θέλει να τρώει και τον πιέζω το βγάζει το γαλατάκι του.

Όταν το μωρό φάει περισσότερο από όσο χωράει το στομάχι του, είναι φυσιολογικό να βγάζει το επιπλέον γάλα.

Κάτι που σκέφτομαι είναι ότι το μωρό προσπαθεί σε τόσα λίγα γεύματα να πάρει πολύ γάλα με τη μια και παραγεμίζει το στομάχι του και ότι δεν υπάρχει θέμα ΓΟΠ. Καλό είναι να ακολουθήσεις το δικό του ρυθμό. Δηλαδή, να το βάζεις στο στήθος όποτε κλαίει και να το αφήνεις να θηλάζει όση ώρα θέλει. Πρώτα από το ένα στήθος, για αρκετή ώρα, και μετά να προσφέρεις το δεύτερο. Την επόμενη φορά αρχίζεις από το δεύτερο.

Επίσης μερικές φορές παρόλο που φαίνεται να πεινάει αρνείται να πιάσει το στήθος και γκρινιάζει ο καυμένος.

Αν το παιδί δυσανασχετεί αναμεσα στα γεύματα, ενδέχεται να έχει πεινάσει παρα πολύ και να εκνευρίζεται. Το κλάμα είναι το τελευταίο σημάδι πείνας, καλό είναι να θηλάζουμε τα μωράκια με τα πρώτα σημάδια πείνας.

Επίσης, ίσως το στήθος γεμίζει αρκετά σε τόσο μεγάλα διαστήματα, οπότε υπάρχει πολύ έντονη εκτόξευση γάλακτος και το ενοχλεί.

Αύριο θα πάμε σε παιδογαστρεντερολόγο να δούμε τι θα μας πει, ελπίζω όχι να κόψουμε το θηλασμό.

Αν δεν είναι ενημερωμένος για το θηλασμό, ίσως κάποια κοπέλα στο φόρουμ έχει να σου συστήσει κάποιον.

Να σημειώσω ότι ενώ χτες ήμουν αυτή που αναρωτιόμουν μήπως το forum είναι λίγο σκληρό στις μη θηλάζουσες τώρα πρέπει να αντιμετωπίσω μία αντίστοιχη κατάσταση αφού συγγενικό μου πρόσωπο που γέννησε πρόσφατα και δε θήλασε καθόλου επιμένει ότι για την παλλινδρόμηση του μωρού φταίει το γάλα μου και πρέπει να σταματήσω να θηλάζω.

Αν θέλει, ας επιμείνει για το δικό της μωρό. Για το δικό σου είσαι εσύ υπεύθυνη! Κλείσε τα αυτιά σου στους άσχετους!

Εκτός του ότι επειδή οι κενώσεις του είναι υδαρείς, κίτρινες (σαν μουστάρδα) και συχνές (μπορεί και 3-4 φορές την ημέρα) επιμένουν ότι το μωρό μου έχει διάρροια, επιμένουν τόσο που μερικές φορές αμφιβάλλω και εγώ.

Οι κενώσεις ΠΡΕΠΕΙ να είναι κίτρινες σαν μουστάρδα, ο αριθμός των κενώσεων (3-4) είναι φυσιολογικός, ακόμη και 10 κενώσεις είναι φυσιολογικές! Στη διάρροια τα κακά είναι κατά κύριο λόγο πράσινα και μυρίζουν άσχημα. Τα κανονικά κακά μυρίζουν σχεδόν ευχάριστα περίπου σαν γιαούρτι :D

Αν ο γιατρός διαγνώσει ΓΟΠ, να διαβάσεις πολύ προσεκτικά τα "ΓΟΠ ΛΑΘΗ & ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΓαστροΟισοφαγική Παλινδρόμηση" πριν αποφασίσεις αν θα ακολουθήσεις οποιαδήποτε αγωγή ή αν θα απευθυνθείς σε έναν πιο σχετικό γιατρό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Προσπαθώ μόνο να τον ταίζω συχνότερα,αλλά όταν δε θέλει να τρώει και τον πιέζω το βγάζει το γαλατάκι του.

Μην τον πιέζεις, μικρά γεύματα, ηρεμία, σχετικά όρθια θέση στη χώνεψη.

Επίσης μερικές φορές παρόλο που φαίνεται να πεινάει αρνείται να πιάσει το στήθος και γκρινιάζει ο καυμένος.

Μερικές φορές η παλλινδρόμηση προκαλεί ενόχληση στον οισοφάγο, μπορεί να είναι από αυτό.

Αύριο θα πάμε σε παιδογαστρεντερολόγο να δούμε τι θα μας πει, ελπίζω όχι να κόψουμε το θηλασμό.

Παρόλο που πολλοί παιδίατροι ίσως και παιδογαστρεντερολόγοι συστήνουν ειδικά γάλατα για τη ΓΟΠ, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο γιατί πάντα η ΓΟΠ είναι πολύ χειρότερη με ξένο γάλα. Το ξένο γάλα είναι πιο όξινο και γι αυτό φοβερά επιβλαβές για τον οισοφάγο, το μωρό υποφέρει από πόνους ακόμη και αν οι αναγωγές έχουν μειωθεί. Μπορεί το πηκτό γάλα να μη βγαίνει ως αναγωγή αλλά επιστρέφει από το στομάχι στον οισοφάγο και τον καταστρέφει και το μωρό πονάει...

Στο σχετικό τόπικ που αναφέρει η amareto υπάρχει σύνδεσμος για το πλήρες κείμενο του άρθρου.

τώρα πρέπει να αντιμετωπίσω μία αντίστοιχη κατάσταση αφού συγγενικό μου πρόσωπο που γέννησε πρόσφατα και δε θήλασε καθόλου επιμένει ότι για την παλλινδρόμηση του μωρού φταίει το γάλα μου και πρέπει να σταματήσω να θηλάζω.

δυστυχώς οι επιθέσεις που δέχονται οι θηλάζουσες μητέρες από τον κάθε τυχάρπαστο είναι πάρα πολλές.

Το μητρικό γάλα όχι μόνο δεν φταίει για την παλινδρόμιση αλλά και είναι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει το μωρό.

Καταλαβαίνεις ότι το συγγενικό σου πρόσωπο έχει πάρα πολύ θράσσος, αναίδεια, εγωισμό και για να σε κάνει να νιώσεις άσχημα, δεν διστάζει να πει του κόσμου τα ψέματα αδιδαφορώντας για τον κίνδυνο στον οποίο μπορεί να βάζει και την υγεία του μωρού σου και τη δική σου.

Εκτός του ότι επειδή οι κενώσεις του είναι υδαρείς, κίτρινες (σαν μουστάρδα) και συχνές (μπορεί και 3-4 φορές την ημέρα) επιμένουν ότι το μωρό μου έχει διάρροια

Θα πρέπει να μάθεις να τους αντιμετωπίσεις με όμοιο θράσσος. Τους ρωτάς αν γνωρίζουν πώς είναι τα φυσιολογικά κακά, τα κακά που κάνει ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά. Μόλις τους στριμώξεις και τους πεις ότι αυτά και μόνο αυτά είναι φυσιολογικά κακά και αν δεν ξέρουν να μη μιλάνε, θα δεις ότι θα αρχίσουν να συμμαζεύονται. Όσο τους ακούς και δεν απαντάς αποθρασσύνονται. Είναι αυτό που λέμε "βρίσκουν και κάνουν"

Το θράσσος τους πρέπει να το κόβεις νωρίς γιατί μετά δεν θα μπορείς να το συμμαζέψεις.

δυστυχώς οι επιθέσεις που δέχονται οι θηλάζουσες μητέρες από τον κάθε τυχάρπαστο είναι πάρα πολλές

Αγλαϊα, αυτο που ειπες είναι τόσο αληθεια! Δεν ξερω γιατι συμβαινει αλλα το εχω παρατηρήσει και γω. Συγκεκριμένα χθες, η αφεντικίνα μου στη δουλεια που τυγχαινει να ειναι και φίλη μου στενή, οταν της ειπα οτι παω να βγάλω λίγο γάλα ανάμεσα στα μαθήματα (δουλεύω σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών), μου είπε "Αμαν πια μ'αυτο το θηλασμό, μανία σε εχει πιάσει! Αμα μας κανουν παρατηρήσεις οι γονείς οτι αργούμε να μπουμε στη τάξη, μετα δε θα εχεις δουλειά και θα θηλάσεις όσο θες!" λες και της ειπα οτι παω να καπνίσω χασίσι!!!!

Αυτή εντωμεταξύ εχει 3 παιδιά απο τα οποια κανένα δεν εχει θηλάσει πανω απο 40 μέρες γιατι λεει οτι δεν ειχε γάλα αλλα και οτι βαριέται πολύ τον θηλασμό. Δε τη κατηγορώ, ο καθένας ξερει τι πρεπει να κάνει για το παιδί του, αλλα οταν επεμβαινουν στη ζωή μου ετσι μου τη δίνει τοσο πολυ που δεν ξερω πως να αντιδράσω γιατι θολώνω.

Απλα αισθάνομαι οτι δεν εχω καμια υποστήριξη εκτος απο αυτή που βρήκα εδω σ'άυτο το φορουμ, ουτε απο γιατρους, ουτε καν απο τον ανδρα μου ο οποιος θα μπορουσε ας πουμε οταν ξυπναει το μωρο το βραδυ να τον ταίσει αυτος απο το γάλα που εχω αντλήσει νωρίτερα και γω να κανω καινουργια αντληση αλλα δεν το κανει, και γω πρεπει να ταϊσω το μωρο και στη συνέχεια να αντλήσω και οπως καταλαβαινεις ειναι πιο κουραστικό ετσι.

Ουφ, τα πα και ξελάφρωσα!!!! Πρεπει να μή μασάμε με τις βλακείες του καθενός. Τελος.

as1cCyx0g411210MDAwOGQ0fDQ0MTUwZHxNeSBEZXJlayBpcw.gif

as1cv4H0g411210MDAyNzQ2ZHwzMTVkfE15IEdyZWdvcnkgaXM.gif

"Αμαν πια μ'αυτο το θηλασμό, μανία σε εχει πιάσει! Αμα μας κανουν παρατηρήσεις οι γονείς οτι αργούμε να μπουμε στη τάξη, μετα δε θα εχεις δουλειά και θα θηλάσεις όσο θες!"

να της πεις ότι το μωρό σου είναι αλλεργικό στο γάλα της αγελάδας και δυστυχώς δεν δέχεται τα υποαλλεργικά γάλατα που βρωμάνε ψαρίλα...

επίσης να της πεις ότι αν αργήσεις μπορεί να σε απολύσει, όπως θα μπορούσε να σε απολύσει και αν αργούσες επειδή το μωρό σου έπαθε αλλεργική κρίση, ή επειδή είναι ξανά άρρωστο, ή επειδή νοσηλεύεται=

Οι μητέρες με μωρά που δεν θηλάζουν απουσιάζουν από τη δουλειά τους πολύ περισσότερες μέρες και ώρες σε σχέση με αυτές που τα θηλάζουν...

ΠΩ ΠΩ TSOFLI, ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΥΤΥΧΩΣ... ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ... ΑΝΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΖΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ..

Διαφημίσεις

Και τι εχουμε να ακουσουμε ακομα!!!! Εμενα τωρα που δεν τρωει στερεες λενε οτι φταιει ο θηλασμος γιατι εχει μαθει στο στηθος κ αρνειται να φαει κατι αλλο επειδη ξερει οτι εχει διαθεσιμο παντα το γαλα του! Εγω βεβαια λεω καλα κανει κ θελει μονο γαλα ...

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

kleri, το μητρικό γάλα είναι η μοναδική τροφή που χρειάζονται τα παιδιά για το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους. Ο αποκλειστικός θηλασμός είναι ο ιδανικός τρόπος διατροφής του βρέφους. Η παραγωγή γενικά βασίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση και είναι πολύ σπάνιο μια μητέρα να μην έχει γάλα να θρέψει το μωρό της, εφόσον δεν ακολουθεί λάθος οδηγίες, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο.

Το μωρό έχει φυσιολογία και συγκεκριμένες ανάγκες που επιβάλλουν να θηλάζει συχνά και ανεμπόδιστα, χωρίς προγράμματα, μέρα και νύχτα για αρκετό καιρό.

Το συμπλήρωμα είναι τόσο βαρύ για το στομαχάκι τους, που πέφτουν σε αυτόν τον ύπνο που περιγράφεις, όχι επειδή πήραν αυτό που χρειάζονται και χόρτασαν αλλά γιατί είναι δύσπεπτο και μένει περισσότερο στο στομάχι. Τα μοσχαράκια έχουν 4 στομάχια, για να χωνέψουν αυτό το γάλα.

Το συμπλήρωμα εισάγει αλλεργιογόνους παράγοντες στη διατροφή του μωρού. Δεν περιέχει αντισώματα. Το μπιμπερό μπερδεύει το μωρό, γιατί οι θηλαστικές κινήσεις είναι διαφορετικές, με συχνό αποτέλεσμα να μη θηλάζει αποτελεσματικά αλλά και να δυσανασχετεί στο στήθος, γιατί δεν βρίσκει τη ροή του μπιμπερό. Και πολλά άλλα μειονεκτήματα υπάρχουν στο συμπλήρωμα, που τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές.

Το συμπλήρωμα υπονομεύει το θηλασμό, αφού το μωρό δεν θηλάζει αρκετά, για να δώσει ερέθισμα στο στήθος. Ο θηλασμός με διαρκώς αυξανόμενο συμπλήρωμα δεν κρατάει για πολύ καιρό.

Είναι εφικτό να φτάσεις σύντομα σε αποκλειστικό θηλασμό, μιας και τα 130μλ/24ωρο είναι σχετικά λίγα στο σύνολο της διατροφής του μωρού σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αυξήσεις την παραγωγή σου και έπειτα σταδιακά να κόψεις το συμπλήρωμα. Για να αυξήσεις την παραγωγή σου, πρέπει να θηλάζεις ανά 2 ώρες περίπου και οπωσδήποτε μια φορά τη νύχτα. Ανά λίγες μέρες μειώνεις το συμπλήρωμα κατά λίγα μλ. Είναι πιθανόν το μωρό να αρχίσει να χορταίνει στο στήθος και να αρνείται μόνο του μεγάλη ποσότητα συμπληρωματος. Αν το μωρό δεν δέχεται τόσους θηλασμούς, θα χρειαστεί να αντλείς σε αντίστοιχες φάσεις, ώστε να δίνεις ερέθισμα στο στήθος. Αργότερα, όταν αυξηθεί η παραγωγή σου, μπορείς να αντλείς και να δίνεις στο μωρό από το δικό σου γάλα, αντί για ξένο, αν αυτό σε εξυπηρετεί κάποιες ώρες - λογικό είναι με 3 παιδιά να χρειάζεται και αυτό.

Όταν δίνεις γάλα με το μπιμπερό, είτε δικό σου, είτε ξένο, χρησιμοποίησε μικρή ροή, για να μοιάζει περισσότερο με εκείνη του στήθους.

Αυτά σε γενικές γραμμές, για να πάρεις μια ιδέα. Για πιο εξειδικευμένες συμβουλές, θα σε βοηθήσει καλύτερα η Αγλαΐα ή μια μαμά που έχει περάσει το ίδιο.

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σου ελπίζω να ξαναεχω κανονική ροή αν και διαφωνω λίγο ότι όλες οι γυναικες εχουμε το ίδιο γάλα και αυτο το είδα και στα 3 παιδια μου εκανα ακριβως τα ίδια πραγματα ξεκινησα απο την αρχη και σε κανενα δεν ειχα την ιδια ροή.τελος παντων αν ωστοσο γνωρίζει κάποια κανένα γιατροσοφι που και αυτο θα βοηθήσει ας μου το πει.φιλάκια σε όλα τα μωρακια

Hello from the happiest woman in the world!!!!

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σου ελπίζω να ξαναεχω κανονική ροή αν και διαφωνω λίγο ότι όλες οι γυναικες εχουμε το ίδιο γάλα και αυτο το είδα και στα 3 παιδια μου εκανα ακριβως τα ίδια πραγματα ξεκινησα απο την αρχη και σε κανενα δεν ειχα την ιδια ροή.τελος παντων αν ωστοσο γνωρίζει κάποια κανένα γιατροσοφι που και αυτο θα βοηθήσει ας μου το πει.φιλάκια σε όλα τα μωρακια

Δεν έχουμε όλες το ίδιο γάλα, έχουμε το γάλα που χρειάζεται το δικό μας παιδί, το συγκεκριμένο παιδί. Μην ξεχνάς, στο θηλασμό υπάρχει ένα ζευγάρι, εσύ και το μωρό. Κάθε μωρό έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Αν τις σεβαστούμε, όλα πηγαίνουν καλά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Kleri, όλες οι μητέρες δεν έχουν το ίδιο γάλα, απλά με το θηλασμό, το γάλα προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού.

Για να αυξήσεις την παραγωγή σου, μπορείς να πάρεις μαγιά μπύρας, (δε θυμάμαι πόσο, αλλά θα προσπαθήσω να μάθω).

Μπορείς να πίνεις μαραθόσπορο 2-3 φορές την ημέρα, και να πάρεις fenugreek (έχει η solgar) 9 ταμπλέτες την ημέρα

Το πιό σίγουρο και αποτελεσματικό όμως, είναι να βάζεις το μωρό στο στήθος όσο συχνά θέλει, και για όση ώρα θέλει. Μπορείς επίσης να νοικιάσεις ένα θήλαστρο (το symphony ή το lactina) και να αντλείς μερικές φορές την ημέρα, μετά τους θηλασμούς.

Ό,τι απορίες έχεις, να μπαινεις να ρωτάς. :wink:

Φιλιά και στα δικά σου παιδάκια.

αν και διαφωνω λίγο ότι όλες οι γυναικες εχουμε το ίδιο γάλα και αυτο το είδα και στα 3 παιδια μου εκανα ακριβως τα ίδια πραγματα ξεκινησα απο την αρχη και σε κανενα δεν ειχα την ιδια ροή.

η ποιότητα του γάλακτος παραμένει ίδια

η ροή καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ίδιο το μωρό, από τον τρόπο που θηλάζει, από τη συχνότητα που θηλάζει.

Ακόμη και το ίδιο το μωρό δεν θηλάζει με τον ίδιο τρόπο σε όλη του τη ζωή, καθώς μεγαλώνει αλλάζει τον τρόπο και μεταβάλεται και η ροή ανάλογα.

Επίσης το μωρό μπορεί και προσαρμόζεται στη ροή.

Ο θηλασμός είναι ένα δυναμικό φαίνομενο που μπορεί να προσαρμόζεται σε πολύ διαφορετικές καταστάσεις.

τελος παντων αν ωστοσο γνωρίζει κάποια κανένα γιατροσοφι που και αυτο θα βοηθήσει ας μου το πει.

Δεν υπάρχουν γιατροσόφια, μόνο ιατρικά πρωτόκολλα που βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις.

για να αυξηθεί το γάλα πρέπει να αυξηθεί η συχνότητα και η διάρκεια των θηλασμών είτε με το μωρό είτε με θήλαστρο, είτε με συνδυσμό των δύο.

Αν η συχνότητα και η διάρκεια των θηλαστικών κινήσεων στο στήθος είναι επαρκής τότε υπάρχουν και άλλα βοηθήματα:

Protocole pour augmenter l'ingestion de lait maternel par le bébé ("manque de lait")

http://www.mamancherie.ca/fr/info/newman/protocole-manque.htm

και εδώ :

http://www.mamancherie.ca/fr/info/newman/24-divers-traitments.htm

Κορίτσια, καλησπέρα και από εμένα. Θέλω και εγώ να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη που βρήκα στο forum και ειδικά εσένα, Αγλαΐα (σου είχα στείλε ενα πμ πριν περίπου 25 μέρες).

Σήμερα η κόρη μου (το τρίτο παιδί) είναι 38 ημερών και κατάφερα εδώ και τρεις μέρες να τη θηλάζω αποκλειστικά, πράγμα που ήθελα να κάνω και στα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου από την πρώτη στιγμή, αλλα δεν τα κατάφερα. Η άγνοια,οι κακές συμβουλές (πχ 10 λεπτα σε κάθε μεριά), η ανασφάλεια και η πίεση του οικογενειακό περιβάλλοντος ("Κλαίει το παιδί, δε χορτανει", "Δίνε μπιμπερό τη νύχτα να κοιμάσαι", Ακομα και χθες που είπαμε ότι πλέον δε χρησιμοποιούμε μπιμπερό, ο πεθερός μου είπε:" Δίνε μπιμπερό, να βάζει βάρος") σε οδηγούν στην "εύκολη" λύση. Βέβαια, ΄το θέμα ειναι ότι η καλή θέληση μόνο δε φτάνει, ακόμα και αν έχουμε κάποιες γνώσεις στο θέμα. Χρειάζεται υποστήριξη από ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν. Αυτήν την υποστήριξη πέρα από το forum τη βρήκα σε συμβούλους της La Leche Και στην παιδίατρο - σύμβουλο της Αγλαΐας (την οποία ήξερα από πριν ως την πλέον ειδική εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Γι΄αυτό, μη διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια και μην ακούτε κανέναν άλλον όσο κοντινός και να είναι. Επίσης μιλήστε για το θηλασμό σε όλους, γιατί πολλές γυναίκες θέλουν να θηλάσουν, αλλά δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν για βοήθεια.

Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά ήθελα και εγώ να τα πω

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...