Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Kleri η αμαρεττο με κάλυψε αλλά ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα.

Το οτι τα παιδιά κοιμούνται παραπάνω με το συμπλήρωμα δεν είναι απαραίτητα καλό. Το ξένο γάλα δεν είναι αληθεινή τροφή. Είναι συνθετική. Έχουμε μάθει στα παιδιά που πίνουν ξένο γάλα, και στη συμπεριφορά τους, πιστεύοντας οτι αυτή είναι και η σωστή. Η φυσιολογική όμως είναι αυτή των μωρών που θηλάζουν.

Σπάνια τα μωρά που θηλάζουν τρώνε κάθε 3-4 ώρες κοιμούνται τη νύχτα από 20 ημερών, κι ακόμα κι όταν αυτό συμβαίνει, τα ξυπνάμε. 1ον γιατί το χρειάζονται, και 2ον για να εδραιωθεί η γαλουχία, και για να μη λιγοστέψει το γάλα. Τα περισσότερα παιδιά που θηλάζουν τρώνε 8-12 φορές το 24ωρο, και μπορεί και παραπάνω. Γιατί ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή, αλλά και παρηγοριά. Επίσης, για να αναπτυχθεί ο εγκέφαλος του ανθρώπου (που μεγαλώνει πολύ γρήγορα) χρειάζονται συχνά γεύματα. Το ξέρω οτί είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι όμως φυσιολογικό. Και κάποτε οι μητέρες δεν είχαν την εκδοχή του συμπληρώματος, και παρόλ' αυτά τα πήγαιναν μιά χαρά.

Κανένα άλλο θηλαστικό δεν χρειάζεται συμπλήρωμα.

Στο νοσοκομείο που γέννησες, το πρόβλημα μάλλον το δημιούργησε το γεγονός οτι έδιναν συμπλήρωμα στο παιδί χωρίς να το ξέρεις. Μάλλον δημιούργήθηκε σύγχιση θηλών.

Το οτι δεν μπορούσες να βγάλεις γάλα με το θήλαστρο, δε σημαίνει οτι δεν έχεις γάλα. Το σώμα μας τις περισσότερες φορές δε μπορεί να ανταποκριθεί στο θήλαστρο.

Μπορείς με συχνούς θηλασμούς να αυξήσεις και πάλι την παραγωγή σου. Όταν δίνεις συμπλήρωμα να αντλείς για 10-15 λεπτά απ'το κάθε στήθος.

Έχε το μωράκι συνέχεια κοντά σου, και θήλαζε το όσο θέλει, και η παραγωγή σου θα αυξηθεί και πάλι :wink:

Να σου ζήσει!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

amaretto σ ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σου!

θα προσπαθησω να μην ατονησω το πιο μικρο στηθος με αυτα που μου ειπες.

λες αυτο να ειναι λογος που η μπεμπα γενικα δεν παιρνει πολλα γραμμαρια? τους τελευταιους 2 μηνες πηρε 400 με 500 γρ. το μηνα. για να ειμαι ειλικρινης μου φαινονται λιγα. βεβαια βαζει υψος, στις 29/9 ηταν 65εκ.

LfwCp3.png

Μαμάδες που θηλάζετε περισσότερο καιρό για πείτε κανα μυστικό, απο εχθές το βράδυ, πονάει η μια άλως περιμετρικά κ ο μπεμπούλης αν κατα την διάρκεια του γεύματος του τραβήξει κάτι το ενδιαφέρον, τραβιέται απότομα κ δεδομένου, οτι έχει δυο δοντάκια κάτω, πονάω.Τι μπορώ να κάνω για να εξομαλυνθεί λιγάκι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

amaretto σ ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σου!

θα προσπαθησω να μην ατονησω το πιο μικρο στηθος με αυτα που μου ειπες.

λες αυτο να ειναι λογος που η μπεμπα γενικα δεν παιρνει πολλα γραμμαρια? τους τελευταιους 2 μηνες πηρε 400 με 500 γρ. το μηνα. για να ειμαι ειλικρινης μου φαινονται λιγα. βεβαια βαζει υψος, στις 29/9 ηταν 65εκ.

Από μόνα τους, τόσα γραμμάρια μου φαίνονται κανονικά, αλλά επειδή δεν ξέρουμε πώς τα πήγε τους προηγούμενους μήνες, γράψε και τις προηγούμενες ζυγίσεις ανά μήνα, για να έχουμε συνολική εικόνα της αύξησης.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Την θηλάζω ανα 4 ώρες και παιρνει και συμπληρωμα και τα 3 μου παιδια επιναν απο την αρχη 60 με 70 γραμ. η μικρη τη 2η μερα εφτασε τα 90 τωρα πινει 120 με 130. Ειμαι υπερ του θηλασμου αλλα δεν εχω πολυ γαλα

Να σου ζήσουνε!

Καμία μαμά που θηλάζει ανά 4 ώρες δεν έχει αρκετό γάλα...

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι τα μωρά πρέπει να κάνουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8-12 γεύματα το 24ωρο. Το τουλάχιστον είναι και για τα 8 και για τα 12 γεύματα, δηλαδή ένα μωρό μπορεί να κάνει και 16 και 20 γεύματα όταν είναι νεογέννητο. Αυτό είναι το φυσιολογικό.

και εκεινα ζητανε κι αλλο αλλα πιστευω και στο συμπλρωμα γιατι:

το συμπλήρωμα είναι μια χαρά για τις μητέρες που είναι υπέρ του θηλασμού μεν, πιστεύουν στο συμπλήρωμα δε.

Είναι σαν να λέμε ότι είμαι υπέρ της αριστεράς αλλά ψηφίζω δεξιά, ε, λογικό είναι στις εκλογές να επικρατήσει η δεξιά. Η ιδεολογία δεν κατεβάζει γάλα, η πρακτική κατεβάζει το γάλα. Όσο υπέρ του θηλασμού να είσαι θεωρητικά δεν πρόκειται ποτέ να έχεις αρκετό γάλα αν δεν κάνεις τουλάχιστον 8 γεύματα το 24ωρο, 100 λεπτά σε κάθε στήθος το 24ωρο...

Το γάλα παράγεται με τη βοήθεια της προλακτίνης. Η προλακτίνη παράγεται με τις θηλαστικές κινήσεις του μωρού στο στήθος.

1.τα παιδια ειναι πιο χορτασμενα

το αγελαδινό γάλα για να το χωνέψει το μοσχάρι έχει 4 στομάχια. Στο ένα και μοναδικό στομάχι του ανθρώπου το αγελαδινό γάλα είναι πολύ δύσπεπτο και ρίχνει το μωρό σέ λήθαργο.

2.ειναι πιο ηρεμα

ένα μωρό σε λήθαργο δεν μπορεί να κουνηθεί, δεν είναι απλά πιο ήρεμο, είναι ναρκωμένο.

3.κοιμουνται πιο ησυχα και συνεχομενα για περισσοτερες ωρες (τα 2 πρωτα παιδια κοιμόντουσαν 6 με 7 ώρες για βραδυ στις 20 μέρες

γι αυτό δεν είχες ποτέ αρκετό γάλα. 3 επτάωρα είναι αρκετά για να μειώσουν την παραγωγή ολόκληρου του 24ωρου.

4. επίσης νομίζω ότι τα παιδια που θηλάζουν ανα 2 ωρες μαθαινουν και ξυπνουν για γάλα και το βραδυ μεχρι τα 2 με 3 χρόνια τους.

αυτό είναι το φυσιολογικό! μπορεί το φυσιολογικό να μην είναι βολικό για όλες της μητέρες, όμως μερικές μητέρες προτιμούν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους και όχι να τα κοιμίζουν με το ζόρι.

Ως ελληνίδα λοιπον και φανατική του θηλάσμου προσπαθούσα να το θηλάσω αν και ειχα τις πρωτες ωρες πονους.

Οι επιλογές που κάνει κάθε μητέρα για τον τρόπο που θα μεγαλώσει το παιδί της είναι άκρως σεβαστές. Όμως είναι εμπαιγμός να γράφεις ότι πιστεύεις στο συμπλήρωμα και μετά να δηλωνεις φανατική του θηλασμού.

Υπάρχουν μητέρες που δεν είναι καθόλου φανατικές αλλά θήλασαν αποκλειστικά για όσο διάστημα το χρειάζονταν το μωρό τους και συνέχισαν το θηλασμό για όσα χρόνια το χρειάζονταν το μωρό τους.

Φωναζω τη μαια βαζουμε το θηλαστρο και γυρναει να μου πει οτι δεν εχω γαλα.

ΚΑΝΕΝΑ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΓΆΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟ ΓΆΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ.

Εκεινη την ωρα μου ηρθε να κατεδαφισω το μαιευτηριο αφου εκανα φασαρια

Είναι δικαίωμά σου να επιλέξεις τον τρόπου που θα ταΐσεις το μωρό σου, όπως είναι δικαίωμα της κάθε μητέρας, όμως αυτά που γράφεις δείχνουν ότι δεν ήσουν ούτε στοιχειωδώς πληροφορημένη για το θηλασμό.... :?

αυτοι του εδιναν μπιμπερο και δεν μου το ελεγαν έτσι το παιδι δεν πεθανε απο αφυδατωση και πεινα εν έτη 2006 στη Γαλλια!

είχανε κανένα λόγο να το αφήσουνε να πεθάνει;

φυσικα και δεν θα το αφήνανε να πεθάνει. Το 50% των γαλλίδων δεν βάζει καν τα μωρά στο στήθος, αυτά από την πρώτη στιγμή παίρνουν μπιμπερό και κανείς δεν τα αφήνει να πεθάνουν... έλεος!

Θελω λοιπον να πω πως όλες δεν εχουμε το ίδιο γαλα οτι και να κάνουμε.

Όταν θηλάζεις ανά τετράωρο δεν είναι δυνατόν να έχεις γάλα.

Η γαλουχία στα ζώα και τον άνθρωπο έχει μελετηθεί ενδελεχώς τις τελευταίες 4 δεκαετίες και δεν υπάρχουν ούτε μυστήρια ούτε μεταφυσικα φαινόμενα.

Οι μητέρες που θηλάζουν ανά τετράωρο και θέλουν να κοιμίζουν τα μωρά τους 7ωρα δεν έχουν ΠΟΤΕ αρκετό γάλα.

Για να έχει μια μητέρα αρκετό γάλα θα πρέπει να θηλάζει όσο συχνά θέλει το μωρό και για όση ώρα θέλει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Μερικα μωρά μπορεί να είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος για κάποιες μέρες. Αυτό είναι το φυσιολογικό και οι μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν τα μωρά τους δεν βάζουν όρους...

Και παιζουν και παρα πολλα πραγματα ρολο.

Η επιλογή της μητέρας να δώσει συμπλήρωμα γιατί πιστεύει σε αυτό είναι ο πιο βασικός λόγος για να μην έχει μια μητέρα αρκετό γάλα.

Όμως πάνω απο όλα εγω προσωπικά θέλω τα παιδια μου να ειναι ηρεμα και ήσυχα μωρα οχι για μενα αλλα για την δική τους γαλήνη .

Το τι είναι καλύτερο για τα μωρά το ξέρουμε, υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις γι αυτό.

Και τέλος απο εκει που ξεκινησα συναχωθηκα και εκει που το πρωι τη θυλαζα μετα απο 5 ώρες τιποτα και τωρα πάνε 3 μέρες βγαζω εστω και τις σταγονες τις βγαζω για να ενεργοποιηθει ξανα γιατι στεναχωριεμαι λιγακι γιατι τον 1ο τον θηλασα μεχρι 4 μηνες τον 2ο λίγο πριν κλεισω τους 3 και την μπομπου ηλπιζα με το γαλα που ειχα για περισσοτερο. Αυτα.

Δηλαδή θελεις να μας πεις ότι η παραγωγή του γάλακτος επηρεάστηκε από το συνάχι; Μήπως πιστεύεις ότι οι μητέρες που θηλάζουν για 2 και 5 χρόνια δεν αρρωσταίνουν ποτέ; ή μήπως πιστεύεις ότι οι αγελάδες που αρμέχονται για 9 μήνες δεν παθαίνουν τίποτα;

Το γάλα δεν μειώνεται ούτε όταν η μητερα μπαίνει στο χειρουργείο, ούτε όταν συμβαίνουν τραγικά γεγονότα στη ζωή της.

Το γάλα μείωνεται μόνο

όταν η μητέρα δεν θηλάζει όσο συχνά θέλει το μωρό,

όταν δεν θηλάζει όση ώρα θέλει το μωρό,

όταν δίνει συμπλήρωμα και πιστεύει σε αυτό,

όταν δεν είναι σωστά πληροφορημένη και ερμηνεύει αυθαίρετα διάφορα σημάδια που δεν σχετίζονται ούτε με την παραγωγή του γάλακτος ούτε με το θηλασμό.

Ζούμε σε μια εποχή που η επιστήμη έχει προχωρήσει αρκετά. Η φυσιολογία της γαλουχίας και οι παράγοντες που την επηρεάζουν είναι γνωστά από τη δεκαετία του 1970 τουλάχιστον. Το συνάχι και οι περισσότερες ασθένειες, ακόμη και πολύ σοβαρές, δεν επηράζουν την παραγωγή.

Τα καταφέρνουν μια χαρά στο θηλασμό μητέρες με χρόνιες σοβαρές ασθένειες, μητέρες με μεσογειακή αναιμία, με σκλήρυνση κατά πλάκας, με σοβαρότατα καρδιακά προβλήματα, μητέρες που χρειάζονται πολύωρα χειρουργία, μητέρες ετοιμοθάνατες. Είναι ύβρις και ειρωνία γι αυτές τις μητέρες να γράφουμε ανοησίες για το γάλα που μειώθηκε εξαιτίας του συναχιού.

Ζούμε σε μια κοινωνία που ο θηλασμός δεν είναι υποχρέωση, έχουμε καλής ποιότητας νερό και έχουμε αρκετά χρήματα για να αγοράσουμε γάλα σε σκόνη και να το παρασκευάσουμε για το μωρό που δεν θέλουμε να θηλάσουμε.

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9948&start=0&sid=40ac99e7224406ea18516dfd036f56b0

amaretto μου, καλημερα! σου παραθετω το link που ειχα γραψει τις μετρησεις της μπεμπας μεχρι τις 28 /8.

απο κει και περα ειναι στις 18/9 βαρος 5650 με υψος 62 εκ. και στις 29/9 βαρος 5830 με υψος 65εκ.

επισης να σου πω οτι γενικα ξυπναει πολλες φορες την νυχτα, δηλαδη σχεδον ανα 2ωρο αλλες φορες τρωει, αλλες μονο για πιπιλισμα και ξανακοιμαται. νιωθω πως εχω αρχισει να κουραζομαι μεσα στη νυχτα.νιωθω πως θηλαζω μερα νυχτα ανα δυο ωρες και αποτελεσμα να μην κοιμαται και να μην βαζει πολυ βαρος. νιωθω πως κατι δεν γινεται καλα. αλλα δεν μπορω να το συγκεκριμενοποιησω.

φιλια!

LfwCp3.png

Lilia1, μια χαρά τα πάτε, αν κρίνω εκ του αποτελέσματος. Το μωρό σου στο βάρος κινείται περίπου στην ίδια καμπύλη ανάπτυξης από τότε που γεννήθηκε και οι πάνες της είναι μια χαρά. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας! Αυτό που κάνεις έχει το αποτέλεσμα που πρέπει να έχει.

Συμφωνώ ότι είναι ζόρικο να θηλάζεις τόσο συχνά αλλά τα περισσότερα μωρά αυτό ακριβώς χρειάζονται. Τσέκαρε ότι το μωρό πιάνει μεγάλο μέρος της θηλαίας άλω και "τελειώσε" το πρώτο στήθος, πριν προσφέρεις το δεύτερο. Στον επόμενο θηλασμό, ξεκινάς από το δεύτερο στήθος. Προσπάθησε να κοιμάσαι όποτε κοιμάται το μωρό. Κοιμηθείτε αγκαλίτσα, όποτε είναι εφικτό. Είναι απίστευτη ευκολία απλώς να βοηθάς το μωρό να πιάσει το στήθος και αμέσως να ξανακοιμάσαι.

αχ amaretto μου, το να κοιμαμαι οποτε κοιμαται το μωρο δεν το καταφερα ποτε ως τωρα.. βεβαια το ηξερα, καθως ειμαι γενικα δυσκολη στον υπνο,ανεκαθεν. η ελλειψη υπνου εχει σαν αποτελεσμα να γινομαι νευρικη,να νιωθω εξαντλημενη μερα νυχτα και η ψυχολογια μου να πεφτει.

λεω να προσπαθησω να κοιμαμαι με το μωρο μαζι την νυχτα, αλλα και παλι δεν ξερω αν θα ξεκουραζομαι ικανοποιητικα καθως θα φοβαμαι να μην το χτυπησω κατα λαθος. ασε που εξοριζεται και ο συζυγος...

μαλλον ειμαι πολυ κουρασμενη και τα βλεπω σημερα ολα αρνητικα.

που θα παει, θα ανακαμψω!!

φιλια πολλα και σ ευχαριστω πολυ!!!

LfwCp3.png

αχ amaretto μου, το να κοιμαμαι οποτε κοιμαται το μωρο δεν το καταφερα ποτε ως τωρα.. βεβαια το ηξερα, καθως ειμαι γενικα δυσκολη στον υπνο,ανεκαθεν. η ελλειψη υπνου εχει σαν αποτελεσμα να γινομαι νευρικη,να νιωθω εξαντλημενη μερα νυχτα και η ψυχολογια μου να πεφτει.

λεω να προσπαθησω να κοιμαμαι με το μωρο μαζι την νυχτα, αλλα και παλι δεν ξερω αν θα ξεκουραζομαι ικανοποιητικα καθως θα φοβαμαι να μην το χτυπησω κατα λαθος. ασε που εξοριζεται και ο συζυγος...

μαλλον ειμαι πολυ κουρασμενη και τα βλεπω σημερα ολα αρνητικα.

που θα παει, θα ανακαμψω!!

φιλια πολλα και σ ευχαριστω πολυ!!!

Δοκίμασε το κανένα πρωινό, κανένα μεσημεράκι, που συνήθως λείπει ο σύζυγος. Θα δεις έτσι αν σε βολεύει. Στη θέση του συζύγου, θα βάλεις μαξιλάρια που θα εμποδίσουν το μωρό να κυλίσει και να πέσει. Κι εγώ ήμουν υπερδύσκολη στον ύπνο και τους πρώτους 3-4 μήνες ξυπνούσα κάθε τόσο, ακόμη και αν το μωρό δεν έκλαιγε. Μετά, ίσως λόγω ορμονών, ίσως λόγω κούρασης, βρήκα κάποια ισορροπία και άρχισα να κοιμάμαι όποτε κοιμόταν το μωρό, παρόλο που δεν την έπαιρνα τότε ακόμη συχνά μαζί μας. Ο σύζυγος δεν είναι ανάγκη να εξοριστεί. Αν το δοκιμάσεις μόνη σου και βρεις τον τρόπο να θηλάζεις χωρίς να χάνεις τον ύπνο σου, υπάρχουν κανόνες και τρόποι για το ασφαλές co-sleeping όλης της οικογένειας.

http://www.cosleeping.org/

Διαφημίσεις

Εξηγηστε μου ενα πραγμα: Σε καμμια φαση, σε καμμια ηλικια του μωρου δεν υπαρχει περιπτωση να καθιερωθει ο θηλασμος ανα 4ωρο και ο βραδυνος υπνος? Θηλαζω απκλειστικα και το μωρακι μου παιρνει βαρος παραπανω απο ικανοποιητικα. Ειναι το μονο που κοιταζω. Δεν μετραω πανες ουτε κακα, ουτε καθε ποσες ωρες τρωει. Φροντιζω βεβαια το βραδυ να μην τον αφησω πανω απο τριωρο εστω και χωρις ενα πενταλεπτο θηλασμο. Επισης δεν με απασχολει ποτε θα "στρωσει" γιατι σαν δημ. υπαλληλος εχω αδεια 1 χρονο. Αλλα θελω επισης να πιστευω οτι τα πραγματα θα γινουν καποια στιγμη πιο ευκολα ωστε να μη μου φαινεται σαν θυσια η αποφαση που πηρα για αποκλειστικο θηλασμο. Δεν θα ερθει

αυτη η στιγμη?

W7hT.jpg

όλα μπορεί να συμβούν,είναι στο μωρό. Ο μεγάλος μου έτρωγε το βραδυ καθε 2-4 ωρες στα καλα΄του,δηλ.μπορει να ξυπνουσε και στη 1,5 ώρα. Η μικρη τωρα,απο 40-50 ημερών κοιμαται 8 ωρες το βραδυ χωρις να θηλασει.... :wink:

μην απογοητευεσαι,με τον θηλασμο δινεις το καλυτερο στο μωρακι σου,ο υπνος θα ειναι αυτος που θα ηταν ετσι κι αλλιως.

θα ηθελα επισης να προσθεσω οτι για μενα προσωπικα,μονο σαν θυσια δεν θα μπορουσε να θεωρηθει ο θηλασμος. Ειναι τοσο μεγαλη ευκολια,δεν εχεις να καθαρισεις,βρασεις,αποστειρωσεις κλπ κλπ ή αργότερα να κουβαλάς απίστευτα πολλά πράγματα μαζί σου για το φαγητό. Ο θηλασμός ειναι για τις τεμπελιτσες σαν κι εμενα :wink:

σε κουρασα αλλα να πω κι αυτο,το οτι η μικρη κοιμοταν τοσο το βραδυ δεν μου ειχε "αρεσει" γιατι φοβομουν για την παραγωγη,ειχα ρωτησει και συμβουλους θηλασμου,την επαιρνα διπλα μου και την εβαζα στο στηθος αλλα τιποτα,απλα δεν ηθελε....μεσα στη μερα ομως θηλαζε ικανοποιητικα.

Σε καμμια φαση, σε καμμια ηλικια του μωρου δεν υπαρχει περιπτωση να καθιερωθει ο θηλασμος ανα 4ωρο και ο βραδυνος υπνος?

Αυτό σημαίνει 5 γεύματα το 24ωρο! Μου έχει τύχει ένα τέτοιο μωρό στα 8 χρόνια που έχω υποστηρίξει περίπου 1500 μητέρες. Το μωρό ήταν 10 κιλά στους 6 μήνες και από την πρώτη μέρα εφάρμοζε μόνο 5 γεύματα το 24ωρο.

το μωρό αυτό το εφάρμοσε μόνο του το πρόγραμμα και για το συγκεκριμένο μωρό ήταν πολύ εντάξει.

Για τα περισσότερα μωρά αυτό είναι επικίνδυνο και σημαίνει υποσιτισμός που οδηγεί στην αφυδάτωση και όχι μονο....

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα για όλο τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού. Μετά δεν δίνει οδηγίες γιατί προφανώς το μωρό τρώει και άλλες τροφές ικανοποιητικά και μπορεί ο θηλασμός να περιοριστεί με πρωτοβουλία της μητέρας χωρίς αυτό να είναι επικίνδυνο για το μωρό.

Υπάρχουν πολλά μωρά που θηλάζουν και κοιμούνται συνεχόμενα τη νύχτα. Αν αυτό το εφαρμόσουν μόνα τους είναι εντάξει. Τα περισσότερα από αυτά θηλάζουν πολύ πιο συχνά από 4ωρο την ημέρα.

Φροντιζω βεβαια το βραδυ να μην τον αφησω πανω απο τριωρο εστω και χωρις ενα πενταλεπτο θηλασμο.

Αν το μωρό βάζει ικανοποιητικά βάρος δεν χρειάζεται να επιδιώκεις να το ταΐζεις και το βράδυ. Ξυπνάμε μόνο τα μωρά που δεν βάζουν ικανοποιητικό βάρος. Αν το μωρό αναπτύσσεται καλά και κοιμάται το βράδυ, το αφήνεις να κοιμάται! :)

Αλλα θελω επισης να πιστευω οτι τα πραγματα θα γινουν καποια στιγμη πιο ευκολα ωστε να μη μου φαινεται σαν θυσια η αποφαση που πηρα για αποκλειστικο θηλασμο. Δεν θα ερθει

αυτη η στιγμη?

Αν το μωρό σου εφαρμόσει από μόνο του ένα πιο βολικό ωράριο είσαι τυχερή. Μπορεί αυτή η στιγμή να έρθει σύντομα αλλά μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί και πως θα αντιδράσει το μωρό σου.

Τα νυχτερινά γεύματα είναι απαραίτητα για τα περισσότερα μωρά και όχι μόνο στο διάστημα του αποκλειστικού θηλασμού αλλά και αργότερα όταν μπαίνουν οι στερεές τροφές.

Η συμπεριφορά των μωρών αλλάζει συνέχεια και ακόμη και μωρά που για κάποιο διάστημα κοιμούνται το βράδυ μπορεί να αρχίσουν να ξυπνούν.

Τα 5 γεύματα δεν είναι ασφαλή ούτε για τα μωρά που δεν θηλάζουν. Τα περισσότερα μωρά έχουν ανάγκη από περισσότερα γεύματα ανεξάρτητα από το αν θηλάζουν ή όχι.

Επίσης τα περισσότερα μωρά που ξυπνούν το βράδυ δεν θηλάζουν.

Τα περισσότερα από 5 γεύματα δεν είναι θυσία που απαιτείται ειδικά για τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά, είναι θυσία που απαιτείται για το μεγάλωμα των μωρών ακόμη και αν δεν θηλάζουν καθόλου.

Θα ήταν καλό να πάρεις μερικες βασικές πληροφορίες για τις διατροφικές ανάγκες των μωρών για να μην έχεις υπερβολικές ή λανθασμένες προσδοκίες γιατί θα νιώθεις συνέχεια απογοητευμένη.

Ο θηλασμός δεν είναι δέσμευση ούτε υποχρέωση. Το διακόπτεις όποτε θέλεις μια και έχεις τη δυνατότητα να μεγαλώσεις το μωρό σου με ξένο γάλα. Ο θηλασμός στη δική μας κοινωνία είναι επιλογή! :)

Διαφημίσεις

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα για όλο τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού. Μετά δεν δίνει οδηγίες γιατί προφανώς το μωρό τρώει και άλλες τροφές ικανοποιητικά και μπορεί ο θηλασμός να περιοριστεί με πρωτοβουλία της μητέρας χωρίς αυτό να είναι επικίνδυνο για το μωρό.

Νομίζω όμως ότι η σύσταση για το μητρικό θηλασμό για τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού και μετά για όσο το επιθυμούν μητέρα και παιδί δημιουργεί ένα αυτονόητο ότι οι θηλασμοί θα είναι αρκετά τακτικοί και κατά τον δεύτερο χρόνο, αλλιώς δεν θα διατηρηθεί η γαλουχία για αρκετό καιρό. Και ειδικά για τα δραστήρια νήπια μας, ξέρουμε ότι αρκετές φορές, αν δεν προσφέρουμε, το παιδί δεν θα μας αναζητήσει, γιατί είναι απασχολημένο με τον κόσμο γύρω του. Μερικές μαμάδες μπερδεύουν αυτή τη συμπεριφορά με έλλειψη ενδιαφέροντος αλλά, αν το καλοσκεφτούν θα δουν ότι ούτε για τη στερεά τροφή ενδιαφέρονται, όταν είναι απασχολημένα, όμως εκεί θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να τα ταΐσουμε. Αν κρίνω από την κόρη μου, χρειάζεται τους απογευματινούς θηλασμούς, έστω και αν δεν τους ζητάει, είναι πολύ πιο ικανοποιημένη και ήρεμη, όταν την καλέσω λίγες φορές.

manina, και εγω επελεξα τον θηλασμο καθαρα για ιδιοτελεις σκοπους. Ασε τα εξοδα που γλιτωνεις. Τελοσπαντων περιμενω, οπως και στο πρωτο μου παιδι μετα τις 40 μερες να βετιωθουν κατα πολυ τα πραγματα

αγλαια μαλλον με παρηγορησαν αυτα που εγραψες. Δεν αποθαρρυνομαι γιατι τα καταφερνω μια χαρα τωρα που ειναι και αρχη και θελω να πιστευω πως τα πραγματα θα βελτωνονται με τον καιρο

W7hT.jpg

Έλενα, είναι νωρίς ακόμα για να κοιμάται τόσες ώρες (είναι δύο εβδομάδων από ό,τι βλέπω), αλλά να είσαι σίγουρη πως θα φτιάξει καλύτερο πρόγραμμα το μωράκι σου. Κι η δικιά μου στην αρχή ξυπνούσε συχνά, τώρα που έκλεισε τον τρίτο μήνα κοιμάται πέντε ή έξι ώρες συνεχόμενα τα βράδια. Υπομονή. Να σκέφτεσαι έπειτα και πόσο τυχερές είμαστε εμείς που έχουμε τόση άδεια για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και να τα ταϊσουμε με το γάλα της μητρός! Σκέψου τις μητέρες που πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά και αναγκάζονται να βγάζουν το γάλα με θήλαστρο.

.png

αγλαια αν σκεφτεις οτι ενα μεσο κουτι γαλα εχει περιπου 10 ευρω και φτανει δεν φτανει για τρει ημερες τοτε με εναν προχειρο υπολογισμο......... σε ενα χρονο χτυπαω και μονοπετρο :D

ntinake τα περασα σο πρωτο μου παιδι που θηλασα αποκλειστικα για δυο μηνες και μαζι με μπιμπερο για 5 λογω του οτι επρεπε να επιστρεψω στη δουλεια. Οταν μου σταματησε το γαλα εκλεγα.

W7hT.jpg

αγλαια αν σκεφτεις οτι ενα μεσο κουτι γαλα εχει περιπου 10 ευρω και φτανει δεν φτανει για τρει ημερες τοτε με εναν προχειρο υπολογισμο......... σε ενα χρονο χτυπαω και μονοπετρο :D

:D

ntinake τα περασα σο πρωτο μου παιδι που θηλασα αποκλειστικα για δυο μηνες και μαζι με μπιμπερο για 5 λογω του οτι επρεπε να επιστρεψω στη δουλεια. Οταν μου σταματησε το γαλα εκλεγα.

Τώρα που μας βρήκες δεν χρειάζεται να κλαις!

Το 2000 που γέννησα το μωρό μου δεν θήλαζε καλά και το γάλα μου είχε λιγοστέψει δραματικά τις πρώτες 3 εβδομάδες, ο αποθηλασμός ήταν θέμα λίγων ημερών. Αντί όμως να αποθηλάσω νοίκιασα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και έκαναν επαναγαλακτισμό (τότε είχα μεσάνυχτα από θηλασμό αλλά είχα παιδίατρο σύμβουλο θηλασμού).

Επέστρεψα στη δουλειά όταν το μωρό μου ήταν 3 μηνών. Όταν έλειπα του έδινα μητρικό γάλα που είχα αντλήσει. Αντλούσα μέχρι που έγινε 10 μηνών, μετά αρνήθηκε να ξαναπιει γάλα από το μπιμπερό, προτιμούσε να με περιμένει όσες ώρες και να έλειπα! :)

Καλή συνέχεια! :)

Μαμάδες που θηλάζετε περισσότερο καιρό για πείτε κανα μυστικό, απο εχθές το βράδυ, πονάει η μια άλως περιμετρικά κ ο μπεμπούλης αν κατα την διάρκεια του γεύματος του τραβήξει κάτι το ενδιαφέρον, τραβιέται απότομα κ δεδομένου, οτι έχει δυο δοντάκια κάτω, πονάω.Τι μπορώ να κάνω για να εξομαλυνθεί λιγάκι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μάλλον καλύτερα να ρωτήσω τον γυναικολόγο ..

Μάλλον καλύτερα να ρωτήσω τον γυναικολόγο ..

Δεν το είδα! συγνώμη...

Δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα. Υπάρχει κόκκινη και σκληρή περιοχή; είναι πόνος από το τράβηγμα;

Καλημέρα και πάλι!Όσο διαβάζω το συγκεκριμένο topic, τόσο περισσότερο νομίζω ότι κάνω κάτι λάθος! Θηλάζω απόκλειστικά το μωρό μου από όταν γεννηθηκε (είναι τριών μηνών και μίας εβδομάδας) και όπως έχω ξαναγράψει από 50 ημερών κάνει πέντε μεγάλα γεύματα (είναι μισή ώρα τη φορά στο ΄στήθος) αλλά δεν ξυπνάει το βράδυ συνήθως κοιμάται συνεχόμενα 9 ώρες και τον ξυπνάω εγώ για να φάει.

Συγνώμη που θα το γράψω αλλά μήπως, λέω μήπως, είναι λίγο σκληρός ο τρόπος που κάποιες φορές απευθύνεστε στις μητέρες που δεν θηλάζουν ή δίνουν συμπλήρωμα, παρόλο που τονίζεται ότι ο θηλασμός είναι επιλογή? Εγώ νομίζω ότι είναι εξίσου σημαντικό η μητέρα τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού της να έχει αντοχές και να είναι και εκείνη καλά ψυχολογικά για να μπορεί να προσφέρει στο μωρό της, και όπως τα μωράκια έτσι και οι μαμάδες δεν είναι όλες ίδιες και δεν έχουν τις ίδιες αντοχές!Σίγουρα ο θηλασμός είναι πολύτιμος, όμως δεν είναι το μόνο που χρειάζεται το μωράκι. Αν λοιπόν ο θηλασμός απαιτεί ατέλειωτα ξενύχτια και να είσαι συνεχώς με το μωρό στο στήθος, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσεις ή ίσως να διακόψεις κάθε άλλη δραστηριότητα τότε...ίσως εγώ προσωπικά να μην άντεχα, φανταστείτε τις μητέρες που έχουν περισσότερα παιδιά. Σίγουρα ο ερχομός του νέου μέλους στην οικογένεια απαιτεί πολλές θυσίες και ξενύχτια ακόμα και αν το μωρό τρέφεται με ξένο γάλα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μπορεί κάποιες φορές να βοηθήσει και ο μπαμπάς! Ίσως πάλι όλα αυτά να τα γράφω γιατί δεν έχω καταλάβει απόλυτα όλα τα οφέλη του θηλασμού παρόλο που θηλάζω αποκλειστικά το μωράκι μου και σίγουρα αυτά που γράφω είναι καθαρά προσωπικές σκέψεις και για την Αγλαία ή και άλλες πιο έμπειρες μαμάδες μπορεί να ακούγομαι κάπως εγωίστρια και ανώριμη, μπορεί και να είμαι...Συγνώμη και πάλι αν ακούστηκα επιθετική δεν το ήθελα.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...