Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Λαμπρινή πόσο κρατάει αυτό το θέμα με τα αέρια και τους πόνους; Εμάς άρχισαν πριν 5-6 μέρες. Ζορίζεται πολύ ο καημένος. Σφίγγεται, γίνεται σαν πατζάρι η κεφάλα του και μαζεύει τα πόδια συνέχεια.

Senter for, να σου ζήσει το μωράκι σου.

ΛΕΝΑΝΕΚ, κι εγώ τα ίδια με σένα. Δεν δίνω πλέον καθόλου σημασία στη μεγάλη. Της πήρα μπλοκ και πολλούς μαρκαδόρους και την βάζω να ζωγραφίζει και να μου δείχνει τι έφτιαξε. Της διαβάζω κανένα παραμύθι και τέτοια. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά αν έχει γκρίνια το μωρό. Τουλάχιστον να μην νιώθουν και τα μεγάλα παραμελημένα. Δεν κάνεις τίποτα λάθος.

Εγώ πάλι που έχω τον καημό μου, θα ξαναπώ ότι αν σας φαίνονται υπερβολικά τα αέρια, τσεκάρετε μήπως η μαμά τρώει πολλά γαλακτοκομικά.

Μόνο γάλα στον καφέ μου βάζω και τρώω που και που κανένα κομματάκι τυρί που φτιάχνει η πεθερά μου (από πρόβατα και κατσίκια) μαζί με το φαγητό. Ειδικά αν είναι κανένα λαδερό.

όταν βλέπει τηλεόραση κατσε κοντά με το μωρό, δώστο λίγο να το "κρατήσει" όχι κανονικά φυσικά, να της πει ένα τραγουδάκι για να μη στενοχωρίεται - έτσι να νιώσει ότι συμμετέχει.

Αυτό κάνω κι εγώ. Όταν της τον δίνω να τον κρατήσει λίγο λέει "Αχ, καλέ τι γλυκούλι που είναι. Πολύ το αγαπάω το μωρό μας μαμά." Είναι να μην λιώσω εγώ μετά;;;;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια καλημέρα! Θα αναφέρω κάτι εμμέσως σχετικό. Χθες παρέλαβα το ring sling που παρήγγειλα και έχω να καταθέσω ότι σου λύνει τα χέρια!!! Το μωρό θηλάζει, το σηκώνω σε στάση ρεψίματος και αποκοιμιέται!!! (Μέσα στο sling όλα αυτά). Πιστεύω θα βοηθήσει πολύ και τις μαμάδες με δύο + παιδάκια. Κυρίως δεν εξαρτιέσαι από τους άλλους να σου φέρνουν νερό, το τηλέφωνο, να ανοίξουν την πόρτα κτλ. Σε λίγο καιρό που θα το κουμαντάρω καλύτερα θα είμαι πολύ πιο άνετη :wink:

vChmp3.png IkwYp3.png

Λαμπρινή πόσο κρατάει αυτό το θέμα με τα αέρια και τους πόνους; Εμάς άρχισαν πριν 5-6 μέρες. Ζορίζεται πολύ ο καημένος. Σφίγγεται, γίνεται σαν πατζάρι η κεφάλα του και μαζεύει τα πόδια συνέχεια.

Να σου ζήσει Πιπη μου :D

Κραταει ...Αναλογα το μωράκι κανα μήνα ακομα .. :? Προσπάθησε να κανεις αυτα που γραφω για να ανακουφίζεται .

VgL7.jpgIgLdp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!ΠΩΣ ΕΙΣΤΑΙ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ?ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ :D ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ :? ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΤΗΘΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ?ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Η 15 ΣΤΟ ΕΝΑ 15 ΣΤΟ ΑΛΛΟ? :?:lol:

.png40145a8546f30db01.gif

Διαφημίσεις

Θα ηθελα κι εγω να σας ρωτησω κατι.Τη νυχτα ο μικρος μου ειχε φτιαξει ενα προγραμμα που ακολουθουσαμε πιστα.Τον θηλαζα κατα τις 9 μετα ξυπνουσε καπου 3-4 τον θηλαζα μετα κοιμοταν κατευθειαν και ξυπνουσε παλι το πρωι 7-8 για το επομενο γευμα του και ξανακοιμοταν.Την τελευταια εβδομαδα ομως αφου φαει το βραδινο του γευμα και τον βαλω για υπνο μετα απο λιγο ξυπναει με εντονα κλαματα και θελει να φαει ξανα και μαλιστα σαν να μην ειχε φαει καθολου πριν λιγο.Μετα ξυπναμε κατα τις 2 παλι για φαγητο και μετα παλι 5 και το πρωι ισως κατα τις 9 αλλα δεν πειναει και πολυ.

Γιατι χαλασε το προγραμμα του??Ειναι αλμα?Πειναει και δεν του φτανει ??Εχει να κανρι καθολου με τη θερμανση που εχουμε ανοιξει ??(καλοριφερ κοντα στην κουνια του)Εκει που κοιμομαστε επιτελους παλι θα ξενυχταμε??πειτε μου καμια γνωμη

03HJp2.png

senter for εχω την εντυπωση πως ειναι σημαντικο να αδιαζει καλα το ενα στηθος ,οποτε απο ενα στηθος την φορα

Σε μερικά μωρά δεν φτάνει αυτό. Δηλαδή τα αφήνουμε στο ένα μέχρι να χάσουν το ενδιαφέρον τους, τα σηκώνουμε να ρευτούν, τα βάζουμε στο άλλο, αν θέλου να θηλάσουν έχει καλώς, αν δεν θέλουν πάλι έχει καλώς!

Είναι σημαντικό να μην τα κατευθύνουμε εμείς αλλά να τα αφήνουμε να αποφασίσουν. :)

Κορίτσια καλημέρα! Θα αναφέρω κάτι εμμέσως σχετικό. Χθες παρέλαβα το ring sling που παρήγγειλα και έχω να καταθέσω ότι σου λύνει τα χέρια!!! Το μωρό θηλάζει, το σηκώνω σε στάση ρεψίματος και αποκοιμιέται!!! (Μέσα στο sling όλα αυτά). Πιστεύω θα βοηθήσει πολύ και τις μαμάδες με δύο + παιδάκια. Κυρίως δεν εξαρτιέσαι από τους άλλους να σου φέρνουν νερό, το τηλέφωνο, να ανοίξουν την πόρτα κτλ. Σε λίγο καιρό που θα το κουμαντάρω καλύτερα θα είμαι πολύ πιο άνετη :wink:

Σε μια βδομάδα θα έχεις γίνει expert! :)

Διαφημίσεις

Καλημερα!!Το αφηνουμε οσο θελει αυτο!!Πολυ σημαντικος κανονας

http://thilasmos.wordpress.com/instructions/

δες λιγακι αυτο το site.εχει πολυ καλες οδηγιες.

Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάζουν όλες οι μανούλες πριν αρχίσουν τον θηλασμό και να το τυπώσουν καλά στο μυαλό τους.

Θέλω όμως να ρωτήσω και κάτι. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν πονάω αλλά τη στιγμή που το μωρό πιάνει τη θηλή νιώθω έναν πολύ διαπεραστικό και λεπτό πόνο (στη θηλή μόνο). Όταν βγάζω πριν μερικές σταγόνες γάλα ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος. Κάτι δεν κάνω καλά ε;

vChmp3.png IkwYp3.png

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν πονάω αλλά τη στιγμή που το μωρό πιάνει τη θηλή νιώθω έναν πολύ διαπεραστικό και λεπτό πόνο (στη θηλή μόνο). Όταν βγάζω πριν μερικές σταγόνες γάλα ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος. Κάτι δεν κάνω καλά ε;

Mήπως το δέρμα είναι πολύ ξηρό;

Ελπίζω να μην το ξηραίνεις με πλύσιμο, χαμομήλια κλπ.

ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.......ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΑ 25ΛΕΠΤΟ ΜΕ 30 ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΝΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΠΑΝΑ ΑΦΟΥ ΦΑΕΙ Η ΠΡΙΝ?

:?

.png40145a8546f30db01.gif

Δεν κατάλαβα. Δεν του αλλάζεις την πάνα αμέσως μετά το φαγητό; Εγώ την αλλάζω κάπου ενδιάμεσα ή αμέσως μόλις τελειώσει γιατί συνήθως τα κάνει κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

voukal έγραψε:

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν πονάω αλλά τη στιγμή που το μωρό πιάνει τη θηλή νιώθω έναν πολύ διαπεραστικό και λεπτό πόνο (στη θηλή μόνο). Όταν βγάζω πριν μερικές σταγόνες γάλα ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος. Κάτι δεν κάνω καλά ε;

Mήπως το δέρμα είναι πολύ ξηρό;

Ελπίζω να μην το ξηραίνεις με πλύσιμο, χαμομήλια κλπ.

Α. Παπαδήμα

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού και Γαλουχιας (IBCLC)- International Board Certified Lactation Consultant

Δεν βρέχω καθόλου τη θηλή παρά μόνο όταν κάνω μπάνιο. Χρησιμοποιώ 2-3 φορές τη μέρα λανολίνη. Θα το παρακολουθήσω περισσότερο το θέμα...

Όσο για την αλλαγή της πάνας έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα κορίτσια. Κάποιες φορές αν κοιμηθεί μετά το φαγητό δεν θέλω να τον ξυπνάω για να τον αλλάξω. Άσε που αν του κάνω και τοπικό πλύσιμο βγάζει μεγάλες γουλιές γάλα!!! Αν καταλάβω ότι έκανε κακά κατά τη διάρκεια του γεύματος, τον αλλάζω μόλις κάνει διάλλειμα και αφού ρευτεί, και μετά ξανά φαϊ...

vChmp3.png IkwYp3.png

ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.......ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΑ 25ΛΕΠΤΟ ΜΕ 30 ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΝΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΠΑΝΑ ΑΦΟΥ ΦΑΕΙ Η ΠΡΙΝ?

εγω πριν γιατι νομιζω ετσι τρωει πιο καλα απο οτι βρεγμενη

και για να μην την ξυπναω μετα τον θηλασμο οταν αποκοιμιεται

εγω πριν γιατι νομιζω ετσι τρωει πιο καλα απο οτι βρεγμενη

και για να μην την ξυπναω μετα τον θηλασμο οταν αποκοιμιεται

Και γω ετσι κανω και παντα την πλενω δεν χρησιμοποιουμε μαντηλακια.

Και ουτε και κρεμουλες... τιποτα..μονο νερο...και καλο σκουπισμα.

εγω αγαπητη μου την αλλαζω πριν τι φαγητο της. Αυτο με βολευει γιατι αν το κανω μετα ξυπναει, αλλα ο καθεις οπως βολευεται. Αημ αγχωνεσαι θα βρεις και εσυ την σειρα σου

Κορίτσια για το θέμα του αλλάγματος είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα όταν γυρίσαμε από το μαιευτήριο γιατί μου είχαν πει να τον αλλάζω οπωσδήποτε πριν φάει!Αποτέλεσμα; Μία πάνα άλλαζα πριν να φάει ίσως με λίγα τσίσα, και ειδικά στην αρχή οπωσδήποτε μία μετά αφού πάντα τα έκανε κατά τη διάρκεια του γεύματος! Άρα η πρώτη αλλαγή ήταν τελείως ανώφελη!Μετά την πρώτη εβδομάδα στο σπίτι λοιπόν τον αλλάζω πάντα μετά το φαγητό παρόλο που τώρα τα κάνουμε 2-3 φορές την ημέρα σχεδόν πάντα σε κάποιο γεύμα και μόνο στο τελευταίο γεύμα πριν φάει για να μην τον ξαγρυπνάω! Κι αν μας κάτσουν τότε κακάκια...ε την πατήσαμε!Υπάρχουν βέβαια μωράκια που δεν τα κάνουν τόσο συχνά οπότε εκεί μπορείς να τα αλλάξεις πριν!Συμφωνώ με τη Νίκη ότι καλύτερα είναι κατευθείαν πλύσιμο χωρίς μαντηλάκια (εκτός κι αν είσαι κάπου έξω) και καλό είναι να αποφεύγουμε την κρέμα! Στην αρχή έβαζα κι εγώ πάντα και μπόλικη αλλά από το δεύτερο μήνα την κόψαμε ή βάζουμε πολύ σπάνια και δεν είχαμε προς το παρόν (φτου φτου )κανέναν ερεθισμό!Ελπίζω να σας βοήθησα! Καλή συνέχεια

Να αναφερθώ λίγο και στο δικό μου πρόβλημα?Σήμερα το απόγευμα την τρίτη φορά που έκανε ο μπεμπάκος μου κακά είδαμε κάτι τριχούλες από αίμα! :( Μπορεί να οφείλεται στο σίδηρο που ξεκινήσαμε να του δίνουμε εδώ και μία εβδομάδα?Μπορεί να είναι τυχαίο και να σταματήσει μόνο του?Υπάρχει κάπου θέμα με προτεινόμενη δίαιτα που να αναφέρει ακριβώς τι πρέπει να τρώει η μαμά που θηλάζει και αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα? (Ήδη αναρωτιέμαι τι μπορώ να τρώω και αν θα τα καταφερώ που μάλλον αμφιβάλλω) :? Συγνώμη για το βομβαρδισμό ερωτήσεων αλλά έχω στενοχωρηθεί πολύ!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...