Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

silmaril, αρχικά σου εύχομαι να έχεις καλή λευτεριά. Αν έχω μάθει κάποια πράγματα σχετικά με το θηλασμό, αν και λίγο αργά, γιατί κατάφερα να θηλάζω αποκλειστικά το 3ο παιδί μου, είναι μια μητέρα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού της σε γάλα.

Ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες είχα στο πρώτο μου παιδί, που γεννήθηκε 4200γρ και έλεγα δεν του φτάνει το γάλα μου και έδινα συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό. Το αποτέλεσμα ήταν να θηλάσω μόνο για 3,5μήνες με μεικτή διατροφή.

Ακόμα και τώρα εύχομαι να μην είχα βάλει το μπιμπερό στο σπίτι μου από την αρχή. Εδώ θα βρεις βοήθεια από ειδικούς και είναι πολύ βασικό να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μην ακούς τους τριγύρω.

καλή λευτεριά

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν όμως παμε με καισαρική - που είναι το πιθανότερο ίσως- φοβάμαι οτι το γάλα θα αργήσει να κατέβει...Επίσης, αγχώνομαι για το αν θα το φτάνει στην αρχή ή χρειαστεί να του δώσω και συμπλήρωμα...αλλά αυτό δεν το θέλω γιατί φοβάμαι μήπως δεν εδραιωθεί καλά η γαλουχία...Απο την άλλη τέσσερα κιλά παιδί πρέπει να χορτάσει! Αν είχα το γάλα που είχα αμέσως μετά τη γέννα στον Ραφαήλ,σε ποσότητα εννοώ, δεν θα ανησυχούσα καθόλου...Αλλά τώρα φοβάμαι...

Ποιά είναι η γνώμη σας βρε κοριτσάκια;

Το βάρος του μωρού δεν έχει σχέση με την ικανότητα του οργανισμού σου να το γεννήσει φυσιολογικά, να παράγει γάλα, ουσιαστικά κάθε μαμά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μωρού της. Σκέψου τις μαμάδες που θηλάζουν δίδυμα.

Αν δεν κάνεις κακή αρχή με τα συμπληρώματα, η παραγωγή σου θα ρυθμιστεί τελικά σε αυτό που χρειάζεται το μωρό σου, όποτε και αν κατεβεί το γάλα.

Ενημερώσου για το πώς μπορείς να διευκολύνεις τα πράγματα μετά από -αχρείαστη να'ναι- καισαρική, για στάσεις θηλασμού και άλλες λεπτομέρειες και κυρίως, κράτα θετική σκέψη!

Εύχομαι όλα με το καλό!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας...

amaretto ο μόνος λόγος που ανησυχώ είναι επειδή δεν είχα προηγουμένως την εμπειρία "περιμένω να κατέβει το γάλα" και δεν την ξέρω...Όπως έγραψα το γάλα είχε έρθει πριν το μωρό και ήταν άφθονο...Γι' αυτό φοβάμαι τώρα...

Όσο για τη θετική σκέψη...για να είμαι απόλυτα ειλικρινής έχω σοκαριστεί τόσο στην ιδέα της καισαρικής που αυτή τη στιγμή δεν μου περισσεύουν αποθέματα θετικής σκέψης ούτε κατά διάνοια...Ίσως να ηρεμήσω σιγά-σιγά και τότε σίγουρα θα μου φανεί αλλιώς η όλη φάση...

Φταίει το γεγονός οτι αυτή τη φορά δεν είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου για παν ενδεχόμενο...Πίστευα οτι θα γεννήσω φυσιολογικά όπως και την πρώτη φορά και τώρα μου έχει έρθει κόλπος :)

Δεν ξέρω αν τα έχω ξαναχάσει ποτέ έτσι μέχρι σήμερα στη ζωή μου...συγχωρέστε με...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Αν ο μοναδικός λόγος για την καισαρική είναι το βάρος του μωρού, ξανασυζήτησε το με το γιατρό σου ...

εγώ φέρω βαρέως ακόμη που με πήγαν με πρόκληση στις 38 εβδομάδες - και "αναγκάστηκα" για επισκληρίδιο, γιατί δεν προχωρούσε ο τοκετός, πόσο μάλλον αν μου έλεγαν για καισαρική .. :evil:

Πίστευα οτι θα γεννήσω φυσιολογικά όπως και την πρώτη φορά και τώρα μου έχει έρθει κόλπος :)

Δεν ξέρω αν τα έχω ξαναχάσει ποτέ έτσι μέχρι σήμερα στη ζωή μου...συγχωρέστε με...

Η εκτίμηση του βάρους είναι πολύ επισφαλής και το βάρος δεν είναι ένδειξη καισαρικής. Θα ήταν καλό να κάνεις έναν έλεγχο με κάποιον άλλο γιατρό. Συχνά πέφτουν έξω και μισό κιλό!

Επίσης να θυμάσαι πάντα ότι ο ρόλος του γιατρού είναι συμβουλευτικός, ο γιατρός δεν έχει εκτελεστική εξουσία, δεν μπορεί να σου κάνει πρόκληση αν εσύ δεν πας να σου την κάνει κλπ...

Αντί να στεναχωριέσαι πάνε σε κανένα νοσοκομεί μήπως σε κατατοπίσουν καλύτερα.

Διαφημίσεις

Πίστευα οτι θα γεννήσω φυσιολογικά όπως και την πρώτη φορά και τώρα μου έχει έρθει κόλπος :)

Η εκτίμηση του βάρους είναι πολύ επισφαλής και το βάρος δεν είναι ένδειξη καισαρικής. Θα ήταν καλό να κάνεις έναν έλεγχο με κάποιον άλλο γιατρό. Συχνά πέφτουν έξω και μισό κιλό!

Επίσης να θυμάσαι πάντα ότι ο ρόλος του γιατρού είναι συμβουλευτικός, ο γιατρός δεν έχει εκτελεστική εξουσία, δεν μπορεί να σου κάνει πρόκληση αν εσύ δεν πας να σου την κάνει κλπ...

Αντί να στεναχωριέσαι πάνε σε κανένα νοσοκομείο μήπως σε κατατοπίσουν καλύτερα.

Θα ήθελα να γράψεις αναλυτικά όλες τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες δίπλα.

Δεν τις θυμάμαι Αγλαΐα μου. Ερχόταν η παιδίατρος στο δωμάτιο και μας τις έλεγε. Δεν τις σημείωσα πουθενά γιατί πίστευα ότι θα τα έγραφαν αναλυτικά στο βιβλιάριο υγείας. Εκεί έχει μόνο το βάρος γέννησης και το βάρος εξόδου. Και το έχω μετρήσει κι εγώ τις 2 πρώτες μέρες που ήρθαμε σπίτι όπου έτρωγε μόνο από εμένα. Θα σου γράψω αυτά που έχω:

Βάρος γέννησης: 3100 (25/10/2008)

Βάρος εξόδου: 2740 (30/10/2008)

1η μέρα στο σπίτι: 2680 (31/10/2008)

2η μέρα στο σπίτι: 2600 (1/11/2008)

Στο διάστημα που ήμασταν στο νοσοκομείο το βάρος μόνο μειωνόταν και μου έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό. Δεν αυξήθηκε ποτέ.

Το Lactina είναι καλό σαν θήλαστρο, έτσι; Δηλαδή μου δείχνει ότι τόσο γάλα έχει το στήθος μου. Εχτες το απόγευμα τον έβαλα να θηλάσει. Θήλαζε 2 ώρες από ένα στήθος (με μικρά διαλείμματα για ύπνο) κι ύστερα ήπιε 70ml ξένο. Δεν είχε χορτάσει 2 ώρες στο στήθος ή το άδειασε και μετά απλά το είχε για πιπίλα; Εγώ τον ένιωθα να ρουφάει δυνατά. Το ότι το στήθος μου είναι ακόμα μαλακό και μικρό αλλά το νιώθω να βαραίνει όταν είναι η ώρα για φαγητό, δεν είναι ανησυχητικό; Δεν πρέπει τις πρώτες 40 μέρες να είναι πρησμένο, να πονάει κτλ; Εμένα σταμάτησε απότομα να είναι πρησμένο και να πονάει, από την μια μέρα στην άλλη.

Σήμερα είναι η τρίτη μέρα που θα τρώει και συμπλήρωμα. Πως μπορώ να του το κόψω;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

pipi, να σου ζήσει το μωρό σου. Η Αγλαΐα θα σου απαντήσει πλήρως, εγώ απλά σου γράφω ότι τα θήλαστρα σου δείχνουν μόνο την ποσότητα που μπορείς να αντλήσεις, όχι την ποσότητα που παίρνει το μωρό σου, που είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

Όταν το μωρό θηλάζει θα πρέπει να το ακούς να καταπίνει - δεδομένου ότι έχετε καλή στάση θηλασμού, η ωρα δεν παίζει κανένα ρόλο. Το ότι το στήθος σου δεν είναι πρησμένο και δεν πονάει, δε νομίζω ότι σημαίνει κατι, αν το μωρό σου έχει πρόσβαση σε αυτό χωρίς περιορισμούς.

καλό θα ήταν νσ δώ΄σεις στην Αγλαΐα και τα στοιχεία που περιγράφονται εδώ

http:// http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Silmaril κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ κριμα να πας για καισαρικη μονο για το βαρος του μωρου,πραγματικα....

Μια φιλη μου τα ιδια της λεγαν οτι το μωρο ειναι τεραστιο και οτι ειναι 4 κιλα παρα κατι,κι αυτο γεννηθηκε 3030 :shock: Εκανε λαθος ο υπερηχος :?

Ναι αμε παιζει κ αυτο! Πολλες φορες η αποκλιση τπυ υπερηχου ειναι πολυ μεγαλη!

Κ μενα γνωμη μου ειναι να μην κανεις καισαρικη μονο κ μονο για το βαρος! Τοσα παιδακια γεννιουνται μεγαλοσωμα!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

Σχετικά με το βάρος του εμβρύου, εκτός του ότι η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη για το υπολογιζόμενο βάρος, εγώ γέννησα τον πρώτο 4200 και τα άλλα δύο 3400 και 3300 περίπου. Στον πρώτο γέννησα πολύ καλύτερα - εύκολα και γρήγορα. Στα άλλα ζορίστηκα περισσότερο. Δε νομίζω ότι το βάρος του παιδιού παίζει τόσο μεγάλο ρόλο - ο σωματότυπος της μητέρας, το μέγεθος της λεκάνης σε σχέση με το μωρό (προσωπικές απόψεις), αλλά και πάλι, ο κάθε τοκετός είναι ξεχωριστός.

Αγαπητές ΤΟΥΛ και mia,

Αυτό που έκοψε το γάλα στους 3 περίπου μήνες ήταν το βραδινό συμπλήρωμα ξένου γάλακτος που έπερνε το μωρό σε όλο το προηγούμενο διάστημα και είναι απολύτως λογικό: το γάλα ΔΕΝ δημιουργείται λόγω στήθους αλλά λόγω εγκεφάλου. Στον υποθάλαμο εκκρίνεται η προλακτίνη και έτσι εδραιώνεται σταδιακά η γαλουχία εφόσον το μωρό θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα - οι θηλαστικές κινήσεις του μωρού είναι που ενεργοποιούν την έκκριση της προλακτίνης. Χάνοντας έτσι τον βραδινό θηλασμό, ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα οτι το μωρό χρειάζεται λιγότερο γάλα. Ο καιρός περνάει και λίγους μήνες μετά η παραγωγή γάλακτος μειώνεται μέχρι να σταματήσει.

Σε ο,τι αφορά το θέμα του σοκ ως παράγοντα διακοπής της γαλουχίας, έχετε πέσει θύμα παραπληροφόρησης: υπάρχουν μαμάδες που βίωσαν το σοκ του θανάτου ενός από τα παιδιά τους, του καρκίνου, του τροχαίου, κλπ και ο θηλασμός συνεχίστηκε κανονικά. Η φύση έχει προνοήσει ώστε ο θηλασμός να αποτελεί επιπλέον και μια θεραπευτικά παρηγορητική διαδικασία που ηρεμεί τη μαμά και το μωρό.

Είναι κρίμα που ενοχοποιούμε το ίδιο το γάλα που "κόβεται" και όχι το ξένο συμπλήρωμα που πραγματικά φταίει. Η γαλουχία είναι καθαρά φυσιολογική διαδικασία και όχι μεταφυσικό φαινόμενο που όποτε θέλει εμφανίζεται και όποτε θέλει σταματάει.

Φιλικά,

Ηρώ

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

Για ένα θέμα αμιγώς επιστημονικό, δεν τίθεται καν θέμα δίκιου ή άδικου. Υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση με αντίστοιχη βιβλιογραφία, πλήθος ερευνητικών εργασιών και συγκεκριμένα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Μπορείς να δεις εδώ: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1671

Η καλύτερη πράξη υποστήριξης του θηλασμού (ή μη θηλασμού) είναι η σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση, μακριά από μύθους και παραπληροφόρηση.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Το Lactina είναι καλό σαν θήλαστρο, έτσι; Δηλαδή μου δείχνει ότι τόσο γάλα έχει το στήθος μου.

Όχι, το θήλαστρο σου δείχνει πόσο μπορείς να αντλήσεις τη συγκεκριμένη στιγμή. Έχε υπόψην ότι για μια μαμά που δεν θηλάζει συστηματικά και δεν έχει μάθει το στήθος να ανταποκρίνεται στο θήλαστρο, τα 30-60 γραμμάρια ανά άντληση θεωρούνται ικανοποιητικά. Μεγαλύτερη ευκολία συνήθως δείχνει ότι η μαμά έχει υπερπαραγωγή.

Ο μόνος τρόπος για να υπολογίσεις με αριθμητική αν το μωρό θηλάζει ικανοποιητικά είναι να μετράς βρεγμένες πάνες (5-6 μετά την πρώτη εβδομάδα) και λερωμένες πάνες (3-4 μετά τις πρώτες μέρες, που μετά το μήνα μπορεί να είναι πολύ πιο αραιά). Για να καταλάβεις πόσο είναι μια καλά βρεγμένη πάνα, ρίξε 3 κουταλιές νερό σε μια καθαρή πάνα. Οι κενώσεις πρέπει να είναι μουσταρδί (παίζουν διάφορες αποχρώσεις εδώ) και για να μετρηθεί ως κανονική κένωση πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο ένα μεγάλο νόμισμα. (http://www.kellymom.com/bf/supply/enough-milk.html)

Μετά, οι ζυγίσεις επιβεβαιώνουν αυτά που βλέπεις στις πάνες. Τα μωρά συνήθως φτάνουν το βάρος της γέννησης μέσα σε 2 εβδομάδες. Το βάρος αυξάνεται όπως φαίνεται στον πίνακα:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Εχτες το απόγευμα τον έβαλα να θηλάσει. Θήλαζε 2 ώρες από ένα στήθος (με μικρά διαλείμματα για ύπνο) κι ύστερα ήπιε 70ml ξένο. Δεν είχε χορτάσει 2 ώρες στο στήθος ή το άδειασε και μετά απλά το είχε για πιπίλα; Εγώ τον ένιωθα να ρουφάει δυνατά.

Σιγουρέψου ότι το μωρό πιάνει μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω, ώστε να θηλάζει πιο ικανοποιητικά. Αν σταματάει το θηλασμό, γιατί το παίρνει ο ύπνος, προσπάθησε να το κρατάς ξύπνιο μιλώντας του, χαϊδεύοντας το μαγουλάκι, τις πατούσες. Αν φταίει η ζέστη που έχει υπνηλία, βάζε του λιγότερα ρούχα. Αν χάνει το ενδιαφέρον του πριν θηλάσει αρκετά στο ένα στήθος, σήκωνε το να ρευτεί και ξαναβάζε το στο ίδιο στήθος. Αν δεν ενδιαφέρεται, βάλτο στο άλλο στήθος και επανέλαβε. Αν το μωρό κοιμηθεί βαθιά, το αφήνεις και ξαναπροσπαθείς αργότερα.

Το γεγονός ότι πίνει το συμπλήρωμα γενικά δεν επιβεβαιώνει ότι δεν χόρτασε .. το στομαχάκι τους είναι αρκετά ελαστικό και το μωρό μάλλον θα πιεί οτιδήποτε του δώσεις στο μπουκάλι. Όμως ακολούθησε τη συμβουλή της Αγλαΐας για το συμπλήρωμα και κάνε τις ζυγίσεις στην ίδια ζυγαριά, για να έχεις ασφαλή αποτελέσματα.

Το ότι το στήθος μου είναι ακόμα μαλακό και μικρό αλλά το νιώθω να βαραίνει όταν είναι η ώρα για φαγητό, δεν είναι ανησυχητικό; Δεν πρέπει τις πρώτες 40 μέρες να είναι πρησμένο, να πονάει κτλ; Εμένα σταμάτησε απότομα να είναι πρησμένο και να πονάει, από την μια μέρα στην άλλη.

Τις πρώτες μέρες, η μαμά έχει οίδημα λόγω ορμονών τοκετού κτλ, το οποίο φεύγει. Μετά από κάποιες μέρες/βδομάδες - διαφορετικές για κάθε μαμά, η παραγωγή προσαρμόζεται ανάλογα με τη ζήτηση και το στήθος πρήζεται μόνο όταν έχεις πολλές ώρες να θηλάσεις ή αν το μωρό δεν θηλάζει ικανοποιητικά. Ιδανικά, αφού θηλάσει το μωρό, νιώθεις το στήθος "άδειο". Το στήθος ΔΕΝ πρέπει να πονάει.

Αν κάνεις τουλάχιστον 8-12 θηλασμούς την ημέρα, η παραγωγή σου (και το στήθος) ρυθμίζεται καλύτερα.

Σήμερα είναι η τρίτη μέρα που θα τρώει και συμπλήρωμα. Πως μπορώ να του το κόψω;

Θα πρέπει καταρχάς να φτάσεις στο σημείο να βρέχετε/λερώνετε καλές πάνες και να παίρνετε ικανοποιητικό βάρος με σταθερό ρυθμό. Παίζει ρόλο πόσο συμπλήρωμα παίρνει συνολικά το μωρό μέσα στο 24ωρο. Αν παίρνει μεγάλη ποσότητα, η μείωση του συμπληρώματος θα πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά. Αν το συμπλήρωμα που δίνεις είναι από άντληση, θα γίνει η κατάλληλη προσαρμογή.

καλό θα ήταν νσ δώ΄σεις στην Αγλαΐα και τα στοιχεία που περιγράφονται εδώ

http:// http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Εβδομάδα κύησης που γεννήθηκε το μωρό: 38+1

Φύλο: Αγόρι

Τρόπος τοκετού: Καισαρική τομή

Αναισθησία: Επισκληρίδιος

Ίκτερος: Εμφάνισε, μέγιστη τιμή 15,6 , ελάχιστη 10

Δεν νοσηλεύτηκε για κάποιο λόγο

Τις ζυγίσεις τις έγραψα παραπάνω

Γεύματα ανά 24ωρο: 8-9

Θήλαζε αποκλειστικά για τις πρώτες 7 μέρες

Τις υπόλοιπες 3 τρώει μαζί και συμπλήρωμα, περίπου 60ml ανά γεύμα, σύνολο 450-500ml περίπου το 24ωρο

Θήλαστρο: Lactina Electric Plus της Medela

Άντληση κάθε 2-3 ώρες, για 10 λεπτά το κάθε στήθος.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

εμενα εδειξε ο υπερηχος οτι το μωρο θα γεννιοταν 3600 και τελικα γεννηθηκε 3030γρ... γι αυτο υπολογιζε οτι το μωρο λογικα θα ειναι μικροτερο απο τον αριθμο που εδειξε ο υπερηχος.... αυτο το εχω ακουσει απο πολλες μητερες δηλαδη οτι ο υπερηχος τους εδειχνε το μωρακι πιο βαρυ...

amarreto με εχεις καλυψει σε ολα! τα λες πολυ σωστα... να παραθεσω και γω την δικη μου εμπειρια... στην κλινικη με ειχαν πεισει οτι επρεπε το μωρο να παιρνει μετα απο το θηλασμο και συμπληρωμα (εγω τοτε ειχα μαυρα μεσανυχτα περι θηλασμου...το φορουμ το ανακαλυψα αφου ειχε κλεισει το μωρακι μου τους 2 μηνες...) σε καθε γευμα επαιρνε γυρω στα 60 γρ... ειχα την ευτυχια το μωρακι μου να προτιμα το στηθος της μανουλας και μειωσε το συμπληρωμα σε 20-30 μλ ανα γευμα...ετσι τοτε το εκοψα εντελως το συμπληρωμα...νομιζω οτι αν και εσυ σταδιακα μειωσεις το συμπληρωμα θα ειναι ολα οκ!!

καλη επιτυχια!

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

Amaretto, με καθησύχασες πολύ μπορώ να σου πω. Τον θήλαζα πριν από τις 8 έως τις 10 (περίπου 1 ώρα σε κάθε στήθος). Τον άκουγα να καταπίνει. Το δεύτερο στήθος δεν πρόλαβε να το αδειάσει. Έπαιζε με τη θηλή μετά από μερικά ρουφήγματα κι όταν τον έβαλα να ρευτεί μετά από λίγο αποκοιμήθηκε πολύ βαθειά. Τον άλλαξα πριν τον βάλω στο δεύτερο στήθος κι έκανε εκείνη την ώρα τσίσα. Είχε κάνει και μουσταρδί κακάκια (κι αρκετά μάλιστα). Από χτες το απόγευμα τον βάζω στο στήθος συνέχεια κι αν διαμαρτύρεται πολύ του δίνω και συμπλήρωμα. Τώρα το πρωί δεν του έδωσα καθόλου συμπλήρωμα γιατί αποκοιμήθηκε όπως είπα. Πόσο σίγουρη μπορώ να είμαι ότι χόρτασε;

Έχει φτάσει τα 3 κιλά (3100 γεννήθηκε) κι είναι 10 ημερών. Άρα κοντεύει να φτάσει στο βάρος γέννησης.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

pipi μπραβο!!!!

πολυ καλα τα πατε!

αν κοιμαται μετα απο θηλασμο να εισαι σιγουρη οτι εχει χορτασει το μωρακι σου :) φαινεται καθαρα απο αυτα που γραφεις οτι κοιμηθηκε χορτασμενο!!! μην εχεις αμφιβολιες!

συνεχιστε ετσι!!! :wink:

tqj2p3.png vvtJp3.png

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Δεν ξέρω αν σας το είπα ήδη στα πρώτα ποστ, αλλά ο γιατρός μου γενικά είναι απ' αυτούς που την καισαρική την αποφεύγουν...Το λεω απο εμπειρία αυτό, διότι στην πρώτη γέννα (που το μωρό ήταν πρόωρο και μικράκι κι αρα δεν άντεχε και τις πολλές πιέσεις) κάποια στιγμή διαπιστώθηκε οτι τυλίχτηκε με λώρο κι ο γιατρός αντί να με χώσει άρον άρον στο χειρουργείο όπως θα έκαναν οι περισσότεροι, με διάφορες τεχνικές (γύρισματα απανωτά δικά μου κλπ.) κατάφερε και τον ξετύλιξε και γέννησα φυσιολογικά...

Όσο για τις αποκλίσεις μεταξύ εικαζόμενου και πραγματικού βάρους φυσικά είναι υπαρκτές...γι' αυτό άλλωστε μου είπε οτι την Τρίτη (αν δεν έχω γεννήσει μέχρι τότε) θα παω στο μαιευτήριο όπου με πιο εξελιγμένα κι ακριβή μηχανήματα θα κάνουμε όλες τις μετρήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, κι εκεί πλέον - με τα δεδομένα αυτά- θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε...Και ως προς το είδος του τοκετού και ως προς τον χρόνο του...Δηλαδή, δεν είναι βέβαιο οτι θα με κρατήσει και μέσα να γεννήσω στην 37 η εβδομάδα ντε και καλά αν δείξουν οι μετρήσεις αρκετή απόκλιση προς τα κάτω...Κι αυτός άφησε να εννοηθεί οτι είναι κρίμα μόνο και μόνο για το βάρος του μωρού να πάμε για καισαρική...

Αυτό το λεω για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις του...

Ίσως και γι' αυτό να αγχώθηκα...διότι ο συγκεκριμένος γιατρός για πλάκα δεν λέει "καισαρική"...Και το ενδεχόμενο και μόνο με άγχωσε...

Πάντως έχω την βεβαιότητα οτι αν τελικά η συμβουλή του είναι αυτή, τότε πραγματικά δεν θα γινόταν αλλιώς...Έστω και μια πιθανότητα να υπάρχει να εξελιχθεί με ασφάλεια ο φ.τ. ξέρω οτι θα μου ζητήσει να το παλέψουμε...Γι' αυτό τον εμπιστεύομαι άλλωστε (και για άλλα πολλά, αλλά μετράει πολύ για μένα η στάση του στο θέμα της καισαρικής...)

Το ζήτημα είναι, αν τελικά δεν την αποφύγω, θα μπορέσω να θηλάσω κανονικά; Και γιατί ενώ είχα αρκετες εκκρίσεις απο το στήθος κατα το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης, τώρα σταδιακά μειώθηκαν τόσο; Είναι κάτι που συμβαίνει ή το προκάλεσε κάτι άλλο;

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

ολες οι μαμαδες μπορουν να θηλασουν!

θα θηλασετε κι ολα θα πανε μια χαρα! μην εχεις καμια αμφιβολια! θα τα καταφερετε!!!!

με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου! :)

tqj2p3.png vvtJp3.png

pipi μπραβο!!!!

πολυ καλα τα πατε!

αν κοιμαται μετα απο θηλασμο να εισαι σιγουρη οτι εχει χορτασει το μωρακι σου :) φαινεται καθαρα απο αυτα που γραφεις οτι κοιμηθηκε χορτασμενο!!! μην εχεις αμφιβολιες!

συνεχιστε ετσι!!! :wink:

Σ' ευχαριστώ πολύ. Με καθησυχάζετε όλες κορίτσια και σταμάτησα να έχω τόσες αμφιβολίες. Κοιμάται από τις 10 και κάτι σαν αγγελούδι. Ούτε απότομες κινήσεις κάνει ούτε γκρίνια έχει. Ο απόλυτος βαθύς ύπνος. Άρχισα να πιστεύω ότι χόρτασε παρόλο που δεν του έδωσα καθόλου συμπλήρωμα αυτή τη φορά. Τον έβλεπα πάντως, όταν του έδινα το μπουκάλι με το ξένο γάλα είχε πολύ περίεργο βλέμα, σταβομουτσουνιασμένο ενώ όταν θηλάζει είναι πολύ διαφορετικός, πιο γαλήνιος. Δεν είναι τυχαίο πιστεύω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Το ζήτημα είναι, αν τελικά δεν την αποφύγω, θα μπορέσω να θηλάσω κανονικά; Και γιατί ενώ είχα αρκετες εκκρίσεις απο το στήθος κατα το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης, τώρα σταδιακά μειώθηκαν τόσο; Είναι κάτι που συμβαίνει ή το προκάλεσε κάτι άλλο;

Κανονικότατα ! Θα εχεις πρωτογαλα και ειναι οτι χρειαζεται το μωρό οσο μεγάλο και αν ειναι . Γεννησε φιλη μου εδω πριν 20 μερες τον παιδαρο της ...κρατησου ....4600 με φυσιολογικο τοκετο !!!!!

Εγω δεν ειχα σταγονα απο πρωτογαλα μεχρι να γεννησω . Μετα τον 7ο μαλιστα το στηθος μου ειχε πεσει και ειχε χαλαρώσει απιστευτα . Με το που γέννησα .... ο Βεζουβιος ξυπνησε ενα πράγμα :lol::lol:

Φιλια πολλα με το καλο κοριτσάκι μου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Κανονικότατα ! Θα εχεις πρωτογαλα και ειναι οτι χρειαζεται το μωρό οσο μεγάλο και αν ειναι . Γεννησε φιλη μου εδω πριν 20 μερες τον παιδαρο της ...κρατησου ....4600 με φυσιολογικο τοκετο !!!!!

Εγω δεν ειχα σταγονα απο πρωτογαλα μεχρι να γεννησω . Μετα τον 7ο μαλιστα το στηθος μου ειχε πεσει και ειχε χαλαρώσει απιστευτα . Με το που γέννησα .... ο Βεζουβιος ξυπνησε ενα πράγμα :lol::lol:

Φιλια πολλα με το καλο κοριτσάκι μου :D

Μην ανησυχεις καθολου! Ολα αυτα που περιγραφεις ειναι εντελως φυσιολογικα!

Θα εχεις γαλα κανονικοτατα κ θα θηλασεις το μωρακι σου για οσο καιρο θελετε κ οι δυο. Ακομα κ καισαρικη να κανεις θα εχεις πρωτογαλα αμεσως κ μετα γαλα! Κ εγω με ΚΤ γεννησα κ μια χαρα με τον θηλασμο ! Ετσι ημουν κ εγω απο τον 5ο μηνα ετρεχε γαλα. Αφου πολλες φορες ειδικα προς το τελος της εγκυμοσυνης ντρεπομουνα να βγω εξω μην τυχον κ λερωθω. Η γιατρος μου ειχε πει να μην βαζω επιθεματα κουλο μεν την ακουσα τοτε δε, αλλα απορω γιατι τεσπα.

Ολα θα πανε καλα ! Με το καλο να ερθει το μωρακι σου κ οτι χρειαστεις ξερεις εδω ειμαστε εμεις.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Έχω κάποιους προβληματισμούς και θέλω τη βοήθειά σας...

Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου είχα άφθονες εκκρίσεις απο το στήθος ήδη απο τον 4ο μήνα περίπου, υδαρείς στην αρχή και προοδευτικά πιο κίτρινες, σε βαθμό να χρειάζομαι επιθέματα ακόμη και την ώρα της γέννας...Και φυσικά αν και γέννησα πρόωρα είχα απο την πρώτη στιγμή άφθονο γάλα, τόσο που το μωρό δεν μπορούσε να αδειάσει το στήθος μου και το αντλούσα με θήλαστρο...

Σ' αυτήν την εγκυμοσύνη, απο τον 5ο μήνα, είχα και πάλι εκκρίσεις, οχι το ίδιο άφθονες αλλά αρκετές...Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα (35η) οπότε σταδιακά άρχισαν να μειώνονται, μέχρι που έχουν σχεδόν κοπεί...Αυτό δεν με ανησύχησε τόσο, φαντάζομαι θα έρθει στην ώρα του το γάλα για το μωρό...

Αυτό που με έχει αρρωστήσει απο το απόγευμα είναι το εξής: Το μωρό είναι μεγάλο (3600 περίπου και είμαι στην 36η εβδομάδα κύησης) και κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε την επόμενη βδομάδα για πρόκληση ή καισαρική (εικάζεται οτι θα έχει ξεπεράσει τα τέσσερα κιλά, σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα ρυθμούς ανάπτυξης). Αν πάμε για τεχνητούς πόνους και γεννήσω φυσιολογικά δεν ανησυχώ τόσο για το γάλα...Αν όμως παμε με καισαρική - που είναι το πιθανότερο ίσως- φοβάμαι οτι το γάλα θα αργήσει να κατέβει...Επίσης, αγχώνομαι για το αν θα το φτάνει στην αρχή ή χρειαστεί να του δώσω και συμπλήρωμα...αλλά αυτό δεν το θέλω γιατί φοβάμαι μήπως δεν εδραιωθεί καλά η γαλουχία...Απο την άλλη τέσσερα κιλά παιδί πρέπει να χορτάσει! Αν είχα το γάλα που είχα αμέσως μετά τη γέννα στον Ραφαήλ,σε ποσότητα εννοώ, δεν θα ανησυχούσα καθόλου...Αλλά τώρα φοβάμαι...

Ποιά είναι η γνώμη σας βρε κοριτσάκια;

Γιατί να πας με καισαρική? Και εγώ γέννησα φυσιολογικά 4100 τη Βιργινία και μάλιστα με 39 περίμετρο κεφαλιού.. Άσχετο με το γάλα μήπως να το αποφύγεις όσο μπορείς?

lazy.gif

Δεν έχουν έλεος οι καισαρικές. Γνωστή μου μπήκε στην 38η εβδομάδα με καισαρική γιατί λέει δεν είχε κατέβει το παιδί. Εγώ πήγα στην ΠΗΤ μου και δεν είχε κατέβει ακόμα!! Το ίδιο βράδυ όμως έσπασαν τα νερά και βγήκε η κυρία.. Το μόνο που μου είχε βάλει ο γιατρός να κάνω ήταν ένα DOPPLER για να δούμε ότι όλα λειτουργούν καλά..

lazy.gif

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...