Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δόντια 3 μηνών!!! Σας εχει τύχει;;

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!

Η κόρη μου ειναι 3 μηνών κ ανκστην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω μάλλον βγάζει δόντια. Εχει απίστευτα σάλια, βάζει συνέχεια την μπουνίτσα της στο στόμα, την πιπίλα όταν πονάει τηνρουφάει με μανία, εχει ανορεξία κδιάρροιες.... Εχει τόσα πολλά συμπτώματα μαζεμένα που δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Μόλις της δώσω depon, ηρεμεί εντελώς. Σας εχει τύχει τόσο νωρίς να βγάζει δόντια;;

Διαφημίσεις

Ναι, μου έχει τύχει :)

Ο γιος μας έβγαλε μαζι 2 δόντια σε ηλικία 3 μηνών και μερικών ημερών. Είχε πολλά σάλια απο 2 μηνών και τα χεράκια του συνέχεια στο στόμα.

Σε ηλικία 20 μηνών είχε βγάλει όλα τα δοντάκια του.

Κ ο γιος μου τα χεί βγάλει όλα κ ειναι 20 μηνών αλλά ξεκίνησε 6 μηνών!!!!

Τα 3 μου φαίνεται νωρίς, αν κ το προτιμώ για να ξεμπετδεύουμε κ επειδή τα ούλα ειναι πιο μαλακά!

Το καμάρι μου απο 3μιση μηνών ειχε πολλα σαλια και τα χέρια συνεχεια στο στόμα με απίστευτη γκρίνια,ομως το πρωτο μας δόντι βγήκε 10 μισό μηνών......εύχομαι να μην μας μοιαξετέ:lol:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Ναι και σ' εμας έχει τύχει. Το τρίτο μου μωράκι έβγαλε δύο δοντάκια μαζί. Το ένα την ημέρα που γινόταν τριών μηνών και το άλλο την επόμενη ημέρα!!!

και μεις το ίδιο! ο Μεγάλος μου έβγαλε το 1ο στους 3 μήνες και μετά απο λίγες μέρες και το 2ο. μέχρι 20 μηνών είχε βγάλει όλα τα δοντάκια το. το καλύτερο δε είναι πως δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου. η όλη διαδικασία ήταν πολύ ''αθόρυβη''

M6bap3.png

cik1p3.png

καλημερα και καλο σαββατο κυριακο σε ολους!!! με υγεια και χαρα!!!!! εχω ενα κοριτσακι 2,5 μηνων και εδω και μια εβδομαδα βαζει συνεχεια τα χερακια της στο στομα και τα δαγκωνη και τα ρουφαει με πολυ μανια και νευρα....λετε να βγαζει απο τωρα δοντακια?? ειδα τα ουλα της και ειναι λιγο πρισμενα..εχει δοιαρια και κλαιει πολυ με πολλα νευρα...αφου το καημενο το λυπαμε οταν το βλεπω να κλαιει και κλαιω και εγω μαζι του.

Η μικρη μου ειναι 5 μηνων και απο τον 3ο μηνα και μετα εχει παρα πολλα σαλια, βαζει δαχτυλα και μπουνια στο στομα, μασουλαει τα μασητικα με λυσσα ακομα ομως τιποτα!! Ο παιδιατρος λεει οτι αργει ακομα...το κακο ειναι οτι 2-3 φορες αρχισε να κλαει χωρις σταματημο ετσι στα ξαφνικα. Μονο με ντεπον ηρεμησε. Αν ηταν απο τα δοντια πρεπει να ποναγε πολυ....ελπιζω να τελειωει η ταλαιπωρια μας συντομα!

καλημερα, κι εμενα ο μπεμπης τρωει με λυσσα τα χερακια του και οτι βρει προχειρο το βαζει στο στομα. Του εχει κοπει λιγο η ορεξη, δεν φωναζει για φαγητο καθε τριωρο οπως εκανε ως τωρα και εχει πολλα σαλια, σε βαθμο που πνιγεται. Δεν ξερω αν τα ουλα του ειναι φουσκωμενα, δεν εχω αλλο μωρο για να εχω εμπειρια, ειναι ομως ο ιδιος λιγο νευρικος και ζωηρος. Α, και δεν εχει διαρροια, μαλλον εχει γινει λιγο συσκοιλιος εδω και 2-3 μερες. Λετε να βγαζει δοντακια; Η απορια θα μας λυθει αυριο που θα παμε την καθιερωμενη επισκεψη στην παιδιατρο και θα σας πω κι εσας!

Διαφημίσεις

ναι η κορη μου η μεγαλη,,,τριων μηνων και μιας βδομαδας σκασανε δυο μαζι μετα απο δυο βδομαδες και τα δυο απο πανω γενικα τα εβγαλε πολυ πολυ γρηγορα,,,,ενω η μιρκη 5 μηνων εσκασε το πρωτο αλλα και αυτη τα εβγαζε 4 -4 ναι αυτη και αν τα εβγαζε γρηγοραλλλ

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 3 months later...

μερικα μωρα ακομη γεννιουνται με δοντια! οσο περιεργο κι αν σου φαινεται, τα δοντια δεν εχουν συγκεκριμενο μηνα που βγαινουν, ή ποσα μαζι, ολα ειναι πιθανα :D

cpVWp3.png

• 8 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια έχω ενα κοριτσάκι είναι 3 μηνών και 3 ημερών και έχει εδώ και 1,5 μισή εβδομάδα έχει παρα πολλά σάλια και το χέρι της μπουνιτσα και το βάζει στο στωμα της με νεύρα και τα βραδιά δεν κοιμάται καθόλου κλαίει με πόνο και έχουν ασπρίσει και φουσκώσει τα πίσω ούλα της και βλέπω απο την μία πλευρα σαν να παει κάτι σιγά σιγά να σκάσει την δίνω παναντωλ βρεφικό και δεν την πιάνει...δεν ξέρω τι άλλο να κάνω βοήθεια 

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, Mara1312 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια έχω ενα κοριτσάκι είναι 3 μηνών και 3 ημερών και έχει εδώ και 1,5 μισή εβδομάδα έχει παρα πολλά σάλια και το χέρι της μπουνιτσα και το βάζει στο στωμα της με νεύρα και τα βραδιά δεν κοιμάται καθόλου κλαίει με πόνο και έχουν ασπρίσει και φουσκώσει τα πίσω ούλα της και βλέπω απο την μία πλευρα σαν να παει κάτι σιγά σιγά να σκάσει την δίνω παναντωλ βρεφικό και δεν την πιάνει...δεν ξέρω τι άλλο να κάνω βοήθεια 

Να σου ζήσει η μικρούλα σου!! Ξέρω ότι υπάρχουν κ μερικές κρεμουλες που μπαίνουν στα ουλακια για να ανακουφίζονται. Υπάρχουν κ μασητικά που μπορείς να τα βάζεις στο ψυγείο για να είναι κρύα κ βοηθάει λίγο αλλά πρώτα ρώτα την παιδίατρο μήπως δεν κάνει επειδή δεν αποστειρώνονται

9 ώρες πρίν, Mara1312 είπε:

Καλησπέρα εμένα από 3 μηνών είχε αυτά τα συμπτώματα που λες και τελικά έβγαλε πρώτο δόντι 8 μηνών. Στους 3 μήνες είναι και ένα άλμα που περνάνε δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει. Εμένα το περάσανε πολύ βαριά τα παιδιά μου. Ο τρίτος μήνας για εμένα ήταν πολύ δύσκολος. Ειδικά στον πρώτο μου γιο ήταν δύσκολα. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έχει και πολλές φορές λέγαμε ότι φταίνε δόντια αλλά τελικά μάλλον δεν ήταν αυτό. Εγώ έβαζα τζελ της φρεντε.ρμ αν κ δεν είμαι σίγουρη κατά ποσο βοηθαγε αλλά μπορείς να δοκιμάσεις. Έβαζα και μεσιτικά στο ψυγείο και κάπως ανακουφιζόταν. Μην πολύ δίνεις φάρμακα εγώ είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζονται φάρμακα αν έχουν γκρίνια. Νταξει καταλαβαίνω αν το βλέπεις να ταλαιπωρείτε αλλά και πάλι μπορεί να μην είναι δόντια και να έχει γκρίνια λόγο άλματος. Μπορεί εσείς να νομίζεται έτσι. Επιπλέον λες από την μια μεριά βλέπεις ότι πάει να σκάσει δοντάκι ; Από πια μεριά ; Τα πρώτα δοντάκια που βγαίνουν είναι κάτω στο κέντρο. Έτσι ήξερα τουλάχιστον. Υπομονή. Όλα καλά θα πάνε θα περάσει!  

4 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Να σου ζήσει η μικρούλα σου!! Ξέρω ότι υπάρχουν κ μερικές κρεμουλες που μπαίνουν στα ουλακια για να ανακουφίζονται. Υπάρχουν κ μασητικά που μπορείς να τα βάζεις στο ψυγείο για να είναι κρύα κ βοηθάει λίγο αλλά πρώτα ρώτα την παιδίατρο μήπως δεν κάνει επειδή δεν αποστειρώνονται

Της δίνω μια κρέμα που με ειπε αλλά τίποτα..δεν κανει πολύ κλαμα τσιρίζει απο των πόνο 

3 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Καλησπέρα εμένα από 3 μηνών είχε αυτά τα συμπτώματα που λες και τελικά έβγαλε πρώτο δόντι 8 μηνών. Στους 3 μήνες είναι και ένα άλμα που περνάνε δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει. Εμένα το περάσανε πολύ βαριά τα παιδιά μου. Ο τρίτος μήνας για εμένα ήταν πολύ δύσκολος. Ειδικά στον πρώτο μου γιο ήταν δύσκολα. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έχει και πολλές φορές λέγαμε ότι φταίνε δόντια αλλά τελικά μάλλον δεν ήταν αυτό. Εγώ έβαζα τζελ της φρεντε.ρμ αν κ δεν είμαι σίγουρη κατά ποσο βοηθαγε αλλά μπορείς να δοκιμάσεις. Έβαζα και μεσιτικά στο ψυγείο και κάπως ανακουφιζόταν. Μην πολύ δίνεις φάρμακα εγώ είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζονται φάρμακα αν έχουν γκρίνια. Νταξει καταλαβαίνω αν το βλέπεις να ταλαιπωρείτε αλλά και πάλι μπορεί να μην είναι δόντια και να έχει γκρίνια λόγο άλματος. Μπορεί εσείς να νομίζεται έτσι. Επιπλέον λες από την μια μεριά βλέπεις ότι πάει να σκάσει δοντάκι ; Από πια μεριά ; Τα πρώτα δοντάκια που βγαίνουν είναι κάτω στο κέντρο. Έτσι ήξερα τουλάχιστον. Υπομονή. Όλα καλά θα πάνε θα περάσει!  

Της το δίνω γιατί κλαίει με πόνο δεν είναι το κλάμα οπου πιναει δεν ξέρω τι άλλο να κανω. Ναι το πίσω το ουλακι της είναι κατ άσπρο και φουσκωμένο 

9 ώρες πρίν, Mara1312 είπε:

Της δίνω μια κρέμα που με ειπε αλλά τίποτα..δεν κανει πολύ κλαμα τσιρίζει απο των πόνο 

Της το δίνω γιατί κλαίει με πόνο δεν είναι το κλάμα οπου πιναει δεν ξέρω τι άλλο να κανω. Ναι το πίσω το ουλακι της είναι κατ άσπρο και φουσκωμένο 

Ναι κατάλαβα και εμένα τσιριζε σαν να μην υπάρχει αύριο :p μπας και είναι κάτι άλλο που την ενοχλεί ; 

On 17/7/2021 at 11:29 ΜΜ, Super.mum είπε:

Ναι κατάλαβα και εμένα τσιριζε σαν να μην υπάρχει αύριο :p μπας και είναι κάτι άλλο που την ενοχλεί ; 

Κοιτά εχει και θέμα κακακια δε κανει μονο που την κάνουμε μ το θερμόμετρο το είπα στον πεδιατρο αλλά αυτός με είπε δεν πειράζει καν την με το θερμόμετρο αλλά δεν θέλω όλη την ωρα με το θερμόμετρο 2 φορες την μέρα κανει με δικιά μου βοήθεια μονο..και στεναχωριεμαι παρα πολυ

2 ώρες πρίν, Mara1312 είπε:

Κοιτά εχει και θέμα κακακια δε κανει μονο που την κάνουμε μ το θερμόμετρο το είπα στον πεδιατρο αλλά αυτός με είπε δεν πειράζει καν την με το θερμόμετρο αλλά δεν θέλω όλη την ωρα με το θερμόμετρο 2 φορες την μέρα κανει με δικιά μου βοήθεια μονο..και στεναχωριεμαι παρα πολυ

Το μωρό θηλάζει? Δύο φορές την μέρα είναι λίγες? Αν θηλάζει δεν νομίζω να είναι. Επίσης αν δεν υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ προσωπικά θα άφηνα το εντερακι να βρει το ρυθμό του χωρίς παρεμβάσεις. 

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Το μωρό θηλάζει? Δύο φορές την μέρα είναι λίγες? Αν θηλάζει δεν νομίζω να είναι. Επίσης αν δεν υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ προσωπικά θα άφηνα το εντερακι να βρει το ρυθμό του χωρίς παρεμβάσεις. 

Εχει εδώ και μια βδομάδα που σταμάτησα να την θηλαζο. 2 φορες την μέρα αλλά με το θερμόμετρο παλι μου φενετε λίγο γιατί το μωρο έχει ζόρι και είναι και αυτό είναι και τα ούλα της..και ξυπνάει 7 το απόγευμα και κοιμάται 7:30 το πρωι 

1 ώρα πρίν, Mara1312 είπε:

Εχει εδώ και μια βδομάδα που σταμάτησα να την θηλαζο. 2 φορες την μέρα αλλά με το θερμόμετρο παλι μου φενετε λίγο γιατί το μωρο έχει ζόρι και είναι και αυτό είναι και τα ούλα της..και ξυπνάει 7 το απόγευμα και κοιμάται 7:30 το πρωι 

Εγω θα συμφωνήσω με την @Mama_Anesti_, δεν νομίζω να χρειάζεται να βάζεις θερμόμετρο. Το ότι γκρινιάζει δεν σημαίνει ότι είναι αποκλειστικά γιατί θέλει να κάνει κακακια. 2 φορές την ημέρα είναι πολύ καλά για 3 μηνών κ μωρό. Κ μια φορά την ημέρα πάλι καλά θα ήταν. Κ μια φορά στις 2 μέρες χωρίς κάποια παρέμβαση ίσως να ήταν καλά. Αν μάθει έτσι μπορεί να μην μπορεί να κάνει μετά χωρίς καμία παρέμβαση. Δεν γίνεται να βάζεις συνέχεια θερμόμετρο.. Προσωπική μου άποψη βεβαια..

6 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Εγω θα συμφωνήσω με την @Mama_Anesti_, δεν νομίζω να χρειάζεται να βάζεις θερμόμετρο. Το ότι γκρινιάζει δεν σημαίνει ότι είναι αποκλειστικά γιατί θέλει να κάνει κακακια. 2 φορές την ημέρα είναι πολύ καλά για 3 μηνών κ μωρό. Κ μια φορά την ημέρα πάλι καλά θα ήταν. Κ μια φορά στις 2 μέρες χωρίς κάποια παρέμβαση ίσως να ήταν καλά. Αν μάθει έτσι μπορεί να μην μπορεί να κάνει μετά χωρίς καμία παρέμβαση. Δεν γίνεται να βάζεις συνέχεια θερμόμετρο.. Προσωπική μου άποψη βεβαια..

Ουτε εγώ θέλω να βάζω θερμόμετρο αλλά μονη της να κανει σπάνια και την βλέπω οτι έχει ζόρι και πολλά αέρια ουτε εμένα μου αρέσει γιατί δεν θέλω ουτε να την κάνω καμια ζημιά ουτε να μαθει έτσι 

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Συμφωνώ με την @mama16 . Δεν μου φαίνεται ορθο να παρεμβαινεις  χωρίς να υπάρχει εξακριβωμένο ζήτημα γιατί δεν αφήνεις το έντερο να προσαρμοστει.  Αν τρέφεται με φόρμουλα είναι λογικό να άλλαξε η σύσταση τους (πχ να μην είναι τόσο υδαρη τα κακα) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ζοριζεται από αυτο. Επίσης τα κακά της είναι σφιχτά και μικρά σαν πέτρες? Δεν το νομίζω γιατί ενεργείται δύο φορές, αν όμως συμβαίνει αυτό ίσως χρειάζεται να αλλάξετε γάλα. 

Επίσης κάπου ειπώθηκε και αξίζει να σημειωθεί ξανά πως υπάρχει ένα αναπτυξιακό άλμα (διάβασε σχετικά και θα καταλάβεις) κατά το οποίο το μωρο φαίνεται πως πεινα επειδή βάζει δάχτυλα στο στόμα ή πως πονά από δόντια για τον ίδιο λόγο. Ομως αυτή η αναστάτωση οφείλεται στο άλμα των τριών μηνών. 

Ακόμα είναι και εξελικτικο στάδιο να βάζει τα χεράκια στο στόμα.

Τέλος, πολλά παιδάκια κάνουν την νύχτα μέρα και ο δικός μου το έκανε αυτό. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείς να δοκιμάσεις, αν ψάξεις λιγάκι στο φόρουμ θα βρεις σχετικό τοπικ. 

Ουτε εγώ θέλω να την κάνω έτσι...εγώ την αφήνω πολλές φορες και μια μέρα να περνάει να μην την κάνω να την αφήσω να τα κανει μονη της.

Αλλά όταν την βλέπω και ζοριζετε και μόλις χαλάρωση απο της κενώσεις κοιμάται τα πρωινα. 

Οχι η κένωσης της είναι μεν σφιχτές αλλά οχι δεν είναι μικρά είναι μαζεμένα όπως όταν θήλαζε απλως τοτε ηταν ποιο υγρά σαν μουσταρδα. Τα χέρια της τα βάζει λόγο το τι της πονανε τα ουλακια γιατί όταν την έβαλα ντακταριν της άρεσε αλλά δεν την έκανε κάτι να την ηρεμήσει των πόνο. 

Αυτο με των ύπνο προσπαθώ και το παλευω την κουραζω λίγο μπας και κοιμηθεί 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...