Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπνάει το βράδυ ανα20λεπτο!!!βοηθεια!!

Elena@

Recommended Posts

Γεια σας συναγωνιστριες,

Δεν παν καλα τα πραγματα για μας και μαλλον φταιω κι εγω! Ξεκινησα να δικιμαζω να τη βαζω στο κρεβατι μολις γλαρωνει. Με το που εμπαινε στο κρεβατι οχι κλαμα αλλα παιχνιδια! Σαν να της πατουσες κουμπι. Αντε ξανα απτην αρχη νανουρισματα. Το καναμε μαξιμουμ 5 φορες ωσπου της εφυγε τελειως ο υπνος και εκανε 1 ωρα να κοιμηθει ( με τον κλασικο τροπο! ) στα ξυπνηματα μας ξεκινουσα πρωτα με χαδι αλλα 3 στις 4 περιπου κοιμηθηκε με στηθος.

Νιωθω οτι ειναι τοσο ισχυρος ο συσχετισμος θηλασμου κι υπνου.

Εντωμεταξυ ο γιατρος μας ειπε οτι περναει αγχος αποχωρισμου.

Εσεις τι λετε;

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας συναγωνιστριες,

Δεν παν καλα τα πραγματα για μας και μαλλον φταιω κι εγω! Ξεκινησα να δικιμαζω να τη βαζω στο κρεβατι μολις γλαρωνει. Με το που εμπαινε στο κρεβατι οχι κλαμα αλλα παιχνιδια! Σαν να της πατουσες κουμπι. Αντε ξανα απτην αρχη νανουρισματα. Το καναμε μαξιμουμ 5 φορες ωσπου της εφυγε τελειως ο υπνος και εκανε 1 ωρα να κοιμηθει ( με τον κλασικο τροπο! ) στα ξυπνηματα μας ξεκινουσα πρωτα με χαδι αλλα 3 στις 4 περιπου κοιμηθηκε με στηθος.

Νιωθω οτι ειναι τοσο ισχυρος ο συσχετισμος θηλασμου κι υπνου.

Εντωμεταξυ ο γιατρος μας ειπε οτι περναει αγχος αποχωρισμου.

Εσεις τι λετε;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Το άγχος αποχωρισμού ξεκινάει όντως στην ηλικία της μικρής σου και κορυφώνεται γύρω στους 18 μήνες...με τον μικρό μου έχουν αρχίσει ήδη οι παρενέργειες στον ύπνο!

Όπως καταλαβαίνεις, αν περιμένεις να τελειώσει η φάση αυτή, καήκατε!:):):)

Με την έναρξη της περιόδου του άγχους αποχωρισμού αρχίζει και το δεύτερο βασικό sleep regression των 8-10 μηνών, ακολουθεί αυτό των 18 μηνών που θεωρείται και το πιο δύσκολο. Σε κάποιο θέμα έχω δώσει link για τα sleep regressions, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς που.

Είναι όντως προφανές ότι έχετε μεγάλο θέμα συσχέτισης στήθους - ύπνου. Για αυτό τον λόγο, όπως είχα πει και στην Pandoritsa, η επιλογή της άμεσης τοποθέτησης στην κούνια, έστω κι αν το παιδί είναι γλαρωμένο, μάλλον δεν θα σε βοηθήσει, εκτός κι αν είσαι πρόθυμη να εφαρμόσεις μέθοδο ελεγχόμενου κλάματας, κάτι που δεν ισχύει από ότι έχω καταλάβει.

Επομένως, επειδή η διαφορά από το στήθος στην άδεια κούνια είναι μεγάλη, μάλλον πρέπει να το πας πιο ομαλά.

Καταρχήν είναι καλό που έδειξε καλή διάθεση με το που τοποθετήθηκε στην κούνια, αυτό προοδευτικά θα σας βοηθήσει και αξίζει να προσπαθήσεις να το καλλιεργήσεις, δηλαδή να την ενθαρρύνεις και να την βοηθάς να εξοικειωθεί με την κούνια της, να την βλέπει σαν έναν χώρο συνδυασμένο με ευχάριστα συναισθήματα. Δεν εννοώ φυσικά να την γεμίσεις με παιχνίδια και να την βάζεις να παίζει εκεί, αλλά δεν βλάπτει να την αφήνεις στην κούνια λίγη ώρα αφού ξυπνήσει ή π.χ. όταν θέλεις να πας τουαλέτα να την βάζεις λίγο εκεί με ένα αρκουδάκι και με λίγη μουσική κ.λπ. Ως παράδειγμα να σου πω ότι, επειδή όταν γυρίζω από την δουλειά ο γιος μου έχει ήδη ξυπνήσει από τον μεσημεριανό του ύπνο, τον βάζω κάθε απογευμα στην κούνια του για 30' περίπου με 1-2 παιχνίδια, απαλό φως και μουσική. Στην αρχή το έκανα εξ ανάγκης για να μπορέσω να αλλάξω ρούχα, να φτιάξω ένα καφέ κ.λπ. αλλά σταδιακά το καθιέρωσα έτσι κι αλλιώς γιατί φάνηκε να το ευχαριστιέται (δεν έγινε αμέσως φυσικά, αλλά τελικά έγινε!!!). Επίσης, ο μικρός μου μέχρι πριν από 2 μήνες περίπου, δεν είχε ποτέ αρκουδάκι, όμως όταν ζήτησα επαγγελματική συμβουλή από το babysleepsite με συμβούλευσαν να προσπαθήσω να του δημιουργήσω μια συσχέτιση του ύπνου του με ένα αρκουδάκι, κάνοντάς τον να το αγαπήσει και τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο από ότι φανταζόμουν. Για μια εβδομάδα το κρατούσα αγκαλιά ανάμεσά μας την ώρα που τον τάιζα και τον κοίμιζα και τελικά το λάτρεψε! Τώρα πια, όταν μπαίνω στο δωμάτιό του το βράδυ για να τον βάλω για ύπνο κοιτάει προς την κούνια του και λέει "Τζο" (το αρκουδάκι το ονομάσαμε Georgie!!!).

Θα σου πρότεινα πάνω-κάτω ότι πρότεινα και στην Pandoritsa λίγα ποστ πιο πριν. Θήλαζέ την έξω από το δωμάτιό της αγκαλιά με ένα αρκουδάκι/πανάκι/κουκλάκι κ.λπ. και πήγαινέ την μετά για ύπνο. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο απλά να της τραβάς το στήθος πριν κοιμηθεί, μου δημιουργεί την αίσθηση ότι περισσότερο έτσι πας να την "κοροϊδέψεις", το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μια - κατά το δυνατόν - συνειδητή αποσυσχέτιση, μια σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ στήθους και ύπνου. Μεταφέροντάς την το καλύτερο θα ήταν να ξυπνήσει εφόσον έχει κοιμηθεί, εάν δεν ξυπνήσει, προσπάθησε να την ξυπνήσεις ομαλά...δεν λέω να ανάψεις τα φώτα ή να αρχίσεις να της μιλάς δυνατά, αλλά κάνε την να ξυπνήσει έστω και λίγο. Αφού ξυπνήσει, ξαπλώστε αγκαλιά μαζί και με το κουκλάκι (αν δεν έχεις κρεβάτι στο δωμάτιό της, βάλε ένα στρώμα), χάιδεψέ την, κούνα της το ποπουδάκι, τραγούδα της κ.λπ. Κατά πάσα πιθανότητα ΘΑ ΚΛΆΨΕΙ γιατί θα χαλαστεί από την αλλαγή, θα διαμαρτυρηθεί και θα ζητήσει πάλι στήθος, αλλά προσπάθησε να μην δώσεις!!!! Μπορεί να πάρει και 1 και 2 ώρες, θα κοιμηθεί όμως κάποια στιγμή και το πρώτο βήμα θα έχει γίνει. Τις πρώτες μέρες μείνε και κοιμήσου μαζί της, γιατί σίγουρα θα ξυπνήσει ενδιάμεσα. Στα ενδιάμεσα ξυπνήματα μην δίνεις στήθος, εκτός κι αν όντως πεινάει...νομίζω ότι θα μπορείς να διακρίνεις την διαφορά. Μπορείς και να βάλεις έναν κανόνα...π.χ. δεν δίνω στήθος εάν δεν έχουν περάσει πάνω από 4 ώρες από τον προηγούμενο θηλασμό.

Όταν αισθανθείς έτοιμη μετά από μερικές μέρες επιτυχίας με τον παραπάνω τρόπο, βάλε την στην κούνια είτε αμέσως είτε αφου περάσετε κάποιον χρόνο μαζί ξαπλωμένες αγκαλιά και μείνε μαζί της με χάδια, τραγούδια κ.λπ. μέχρι να κοιμηθεί. Και πάλι θα κλάψει, και πάλι είναι σημαντικό να την ηρεμήσεις χωρίς στήθος. Το ένστιγκτό σου θα σε κατευθύνει για την συνέχεια, δηλαδή με ποιο ρυθμό θα συνεχίσεις να "κόβεις" από την παρουσία σου. Το νόημα της μεθόδου αυτής είναι σιγά - σιγά να μειώνεται αυτά που κάνει ο γονιός και να αυξάνεται αυτά που κάνει το παιδί από μόνο του για να κοιμηθεί.

Καλή επιτυχία!!!

Γεια σας κορίτσια!!!! Εμείς στους υπνους της ημερας τα πάμε καλά.

Αυτό με το κουκλακι το εφάρμοσα και γω. Δηλαδή πριν απο κάθε ύπνο μέσα στη μέρα τον παίρνω αγκαλιά μαζί με ενα αρκουδάκι που του άρεσε να μασάει τις άσπρες ετικέτες του. Του το εμφάνιζω λοιπον μονο όταν είναι να κοιμηθεί. Τους παίρνω και τους δυο αγκαλιτσα για λίγο και μετα τον βάζω στο καροτσι μαζί με το αρκουδι. Τον πρωτο καιρό τον πετούσε τώρα σιγά σιγά αρχίζει μεσα στο καρότσι και παιζει λιγο μαζί του έχει και λίγο γκρινιτσα και σε 5 ' κοιμαται. Του τον έχω δίπλα του παντα όταν κοιμάται. Την νύχτα όμως και μεις Χριστιανα ακόμα πολύ δύσκολα. Ήλπιζα πως αν σηκωνόταν στα πόδια να κουραζόταν λίγο παραπανω αλλα τίποτα. Όλοι την μέρα όρθιος ρε κορίτσια που το βρίσκει τόσο κουράγιο. Σήμερα εκανα μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα του για να δουμε....

Πώς τα πάτε κορίτσια? Καμιά ενθαρρυντική εξέλιξη?

Pandoritsa, αφού καταφέρατε "δέσιμο" με το αρκουδάκι, χρησιμοποίησέ το για τον εξοικειώσεις περισσότερο με την κούνια του.

Καλημέρα και απο μένα!! Ναι το συγκεκριμένο αρκουδάκι του το βάζω αγκαλιτσα δίπλα του και όταν κοιμάται την νύχτα. Χτες λοιπον την νύχτα τον θηλασα και τον άφησα να παίξει για λίγο ώστε να περάσει λίγη ωρα αποι τον θηλασμό για τον ύπνο. Μετα τον έβαλα στο καροτσι και κοιμήθηκε εκει. Τον θηλασα στις 20:00 και τον κοιμησα στις 21:00. Όταν ξύπνησε τον πήρα αγκαλιά και του έδωσα νερο. Το ήπιε και κοιμήθηκε. Όταν ξαναξυπνησε το ίδιο. Του έδωσα στήθος μετα απο 4 ώρες όπως μου ειπατε. Δηλαδή στις 00:00. Και λίγο πολυ την πήγα έτσι την νύχτα. Όχι οτι δεν ξενυχτησα αλλά να δω αν αποτέλεσμα θα έχει.

Διαφημίσεις

Καλημέρα και απο μένα!! Ναι το συγκεκριμένο αρκουδάκι του το βάζω αγκαλιτσα δίπλα του και όταν κοιμάται την νύχτα. Χτες λοιπον την νύχτα τον θηλασα και τον άφησα να παίξει για λίγο ώστε να περάσει λίγη ωρα αποι τον θηλασμό για τον ύπνο. Μετα τον έβαλα στο καροτσι και κοιμήθηκε εκει. Τον θηλασα στις 20:00 και τον κοιμησα στις 21:00. Όταν ξύπνησε τον πήρα αγκαλιά και του έδωσα νερο. Το ήπιε και κοιμήθηκε. Όταν ξαναξυπνησε το ίδιο. Του έδωσα στήθος μετα απο 4 ώρες όπως μου ειπατε. Δηλαδή στις 00:00. Και λίγο πολυ την πήγα έτσι την νύχτα. Όχι οτι δεν ξενυχτησα αλλά να δω αν αποτέλεσμα θα έχει.

Ενδιαφέρον, για να δούμε τί θα γίνει!!!

Το θετικότερο που εντοπίζω είναι ότι κοιμήθηκε για βράδυ αρκετή ώρα μετά τον θηλασμό και χωρίς στήθος!

Πιθανόν να αρχίσει από μόνος του να ξυπνάει πιο αραιά αν καταλάβει ότι δεν έχει στήθος κάθε φορά, οπότε μετά θα μπορείς να "τραβάς" τα ενδιάμεσα διαστήματα, δηλαδή το 4ωρο να γίνει 5ωρο κ.λπ.

Καλή συνέχεια!

Christina884 μόλις είδα ότι είχαμε "μιλήσει" παλιά στο θέμα της ΓΟΠ!!! Πώς πέρασε έτσι ο καιρός!

Ελπίζω να μην έχετε πια κανένα πρόβλημα, εγώ πλέον το έχω ξεχάσει τελείως αυτό το στάδιο!

Μόνο πριν λίγες ημέρες έβλεπα κάτι φωτογραφίες του μικρού όταν ήταν 40 ημερών περίπου και ήταν πολύ αδυνατούλης γιατί δεν έβαζε καλό βάρος και σκέφτηκα ότι τελικά είτε ήμουν πολύ άνετη είτε είχα πολλή άγνοια, γιατί πραγματικά δεν ανησυχούσα ούτε τότε! Να' ναι καλά ο κουλ παιδίατρός μας!

Καλημέρα κοριτσια !!!

Christina884 πως τα πάτε;;;;;

Deenaki που χαθηκες;;;;;

G.Geo;;;;

Για μας όπως τα ξερετε... Την ημερα έχει πολύ καλό πρόγραμμα πια. Την νύχτα υπάρχει καποιες φορες μια μικρή βελτίωση. Νερό σταμάτησα να του δίνω την νύχτα γιατί μου είπε ο παιδίατρος οτι αφού το πίνει και κοιμάται καποιες απο αυτές τις φορες μετα θα ξυπνάει για νερό!!!! Εύχομαι να ειστε όλες καλά...

Καλημέρα κοριτσια !!!

Deenaki που χαθηκες;;;;;

G.Geo;;;;

Για μας όπως τα ξερετε... Την ημερα έχει πολύ καλό πρόγραμμα πια. Την νύχτα υπάρχει καποιες φορες μια μικρή βελτίωση. Νερό σταμάτησα να του δίνω την νύχτα γιατί μου είπε ο παιδίατρος οτι αφού το πίνει και κοιμάται καποιες απο αυτές τις φορες μετα θα ξυπνάει για νερό!!!! Εύχομαι να ειστε όλες καλά...

Καλημέρα Pandoritsa!

Χάθηκα όντως, είχαμε μετακόμιση στην δουλειά και είχα μια εβδομάδα χάρμα :mad::x:x

Ευτυχώς τελείωσε, ξεκουράστήκαμε και το Σ/Κ και τώρα είμαστε ΟΚ!

Καλά είμαστε κι εμείς, έχουμε κάποια νερά στον ύπνο, του τύπου ότι έπαψε ΠΑΛΙ να κοιμάται μόνος του, θέλει για 20'-30' χάδι στην πλάτη, με αποτέλεσμα να με έχει πιάσει και η μέση μου γιατί αρνούμαι να τον ξαναπάρω στο κρεβάτι ή να τον βάλω στο ρηλάξ, οπότε τον έχω από την αρχή στην κούνια! Ο δικός μου είναι και στο peak του άγχος αποχωρισμού και του βγαίνει την ώρα του ύπνου, μέχρι να κοιμηθεί τινάζεται συνεχώς να δει αν είμαι δίπλα του! Τουλάχιστον δεν του βγαίνει σε άλλες φάσεις, π.χ. όταν φεύγουμε με τον μπαμπά του για δουλειά μας χαιρετά και μας στέλνει φιλιά! Αφού κοιμηθεί βέβαια, όλα καλά ευτυχώς..δεν ξυπνάει καθόλου. Χτες μας έκανε και χάρη με την αλλαγή της ώρας και ξύπνησε νωρίτερα από το κανονικό του (με την παλιά ώρα) οπότε με την καινούρια ώρα ήταν το κανονικό και έτσι όλη η μέρα πήγε με τις συνηθισμένες ώρες.

Εσείς πώς τα πήγατε με την αλλαγή της ώρας? Όταν λες βελτίωση κάποιες φορές το βράδυ τί εννοείς?

Christina884 τί κάνετε εσείς? Το παλεύετε?

Πάντως βλέπω πως όλες έχετε βελτιώσει κάποια πράγματα στον ύπνο σας, είτε στην διάρκεια, είτε στα ξυπνήματα, είτε στον τρόπο που τα κοιμίζετε! Αυτό είναι πολύ ενθαρυντικό και αν συνεχίσετε την προσπάθεια, θα πηγαίνετε όλο και καλύτερα! Εγώ δεν ξανα-έγραψα γιατί είπα ότι είχα να πω....τι έκανα εγώ δηλαδή με τα δικά μου τα παιδιά και ελπίζω να σας βοήθησα..εμείς, είμαστε σε άλλη φάση.. Πρέπει με κάποιον τρόπο ο μικρός να σταματήσει να καβαλάει τα κρεββάτια για να έρθει στη μαμά, κατά τις 7 το πρωί (μιλάω για τα ΣΚ). Κοιμήσου παιδάκι μου, είναι Σαββατοκύριακο...!!!Αλλά που θα μου πάει, θα την βρω την άκρη :-)

Εννοείται ότι θέλετε, είμαστε στην διάθεση σας :-)

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

Christina884 μόλις είδα ότι είχαμε "μιλήσει" παλιά στο θέμα της ΓΟΠ!!! Πώς πέρασε έτσι ο καιρός!

Ελπίζω να μην έχετε πια κανένα πρόβλημα, εγώ πλέον το έχω ξεχάσει τελείως αυτό το στάδιο!

Μόνο πριν λίγες ημέρες έβλεπα κάτι φωτογραφίες του μικρού όταν ήταν 40 ημερών περίπου και ήταν πολύ αδυνατούλης γιατί δεν έβαζε καλό βάρος και σκέφτηκα ότι τελικά είτε ήμουν πολύ άνετη είτε είχα πολλή άγνοια, γιατί πραγματικά δεν ανησυχούσα ούτε τότε! Να' ναι καλά ο κουλ παιδίατρός μας!

Κορίτσια για την ΓΟΠ ο παιδιατρος μας συνέστησε φάρμακα, αλλά δεν θέλω να την φορτώνων με χημικά. Ξερετε κάποιο φυσιό τρόπο να της περάσει.Ευχαριστώ

Κορίτσια για την ΓΟΠ ο παιδιατρος μας συνέστησε φάρμακα, αλλά δεν θέλω να την φορτώνων με χημικά. Ξερετε κάποιο φυσιό τρόπο να της περάσει.Ευχαριστώ

Lorra για να μην βγει το thread εκτός θέματος, καλύτερα γράψε σε κάποιο σχετικό thread περί ΓΟΠ. Ενδεικτικά σε παραπέμπω εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2585700#post2585700 όπου είχαμε πει κάποιες προτάσεις -συμβουλές. Εάν θές στείλε μου και π.μ. με λεπτομέρειες, πάντως σε πρώτη ανάγνωση θα σου έλεγα να μην φοβηθείς το σιρόπι, βοηθάει πολύ στο να μην ταλαιπωρείται το παιδί.

Κοριτσια μου ειχα πολυ τρεξιμο και δεν μπηκα καθολου στο φορουμ!

Εμεις δν τα παμε καλα! Το προσπαθω αυτο με το να τραβαω το στηθος και να τη βαζω στην κουνια γλαρωμενη τπτ. Για αρχη καταφεραμε να την εχω αγκαλια με στηθος κ μολις γλαρωσει στην κουνια αλλα με στηθος παλι. Και πανω που καταφεραμε αυτο αρρωστησε και φτου κι απτην αρχη.

Να δωσω πιπιλα δε θελω γιατι στην ουσια με νοιαζει να μη θελει πιπιλισμα!

Deena τωρα το ειδα κι εγω! Οντως ο καιρος περναει απιστευτα γρηγορα! Εμεις βεβαια ημασταν light περιπτωση γιατι το λυσαμε με κλιση στο στρωμα και ορθια σταση μετα το φαι!

lvpPp3.png

Τί κάνετε κορίτσια μου? Τα κοιμίσατε τα μικρούλια?

Εμείς σήμερα μετά από ΠΑΡΑ πολύ καιρό τον κοιμίσαμε αγκαλιά!!! Λίγο πριν τον πάμε για μπάνιο, τον είχα παει για λίγο επίσκεψη στους γονείς μου που μένουν δίπλα και από το πουθενά παραπάτησε και έπεσε με δύναμη με το πρόσωπο στο πλαϊνό μέρος του τραπεζιού του σαλονιού :(:(:(

Τα είδαμε όλα κορίτσια!!! Ευτυχώς χτύπησε στο μάγουλο και ειδικότερα στο ζυγωματικό κάτω από το ματάκι του, θα μελανιάσει κατά πάσα πιθανότητα αλλά τίποτα άλλο. Τί σοκ ήταν αυτό?! Ήμουν σίγουρη ότι ήμασταν να φύγουμε για νοσοκομείο. Ο κακομοιρούλης μου σπάραξε, πόνεσε και τρόμαξε πάρα πολύ, του βάζαμε βούτυρο και πάγο στο χτύπημα και τιναζόταν από τον πόνο!!!

Ευτυχώς μέσα σε 15' είχε ηρεμήσει πλήρως, τον κάναμε μπανιο και όταν ήρθε η ώρα να τον κοιμίσω δεν άντεξα να τον αφήσω στην κούνια και τον κοίμισα αγκαλιά!

Α...να πω επίσης ότι ως ψυχραιμότατοι γονείς :rolleyes::rolleyes::rolleyes: του κάναμε και την παιδική εκδοχή των ερωτήσεων της διάσεισης!!!! Τον βάλαμε να μας πεί τους ήχους όλων των ζώων που ξέρει, να μας χτυπήσει παλαμάκια, να μας στείλει φιλάκια και αφού τα έκανε όλα τότε τον βάλαμε για ύπνο :oops::oops::oops:

Όπως καταλαβαίνετε, αύριο είμαι για αγορά προστευτικών να γαζώσω το σπίτι της γιαγιάς!

Καλό ξημέρωμα να έχουμε και μακριά από ατυχήματα!

Τί κάνετε κορίτσια μου? Τα κοιμίσατε τα μικρούλια?

Εμείς σήμερα μετά από ΠΑΡΑ πολύ καιρό τον κοιμίσαμε αγκαλιά!!! Λίγο πριν τον πάμε για μπάνιο, τον είχα παει για λίγο επίσκεψη στους γονείς μου που μένουν δίπλα και από το πουθενά παραπάτησε και έπεσε με δύναμη με το πρόσωπο στο πλαϊνό μέρος του τραπεζιού του σαλονιού :(:(:(

Τα είδαμε όλα κορίτσια!!! Ευτυχώς χτύπησε στο μάγουλο και ειδικότερα στο ζυγωματικό κάτω από το ματάκι του, θα μελανιάσει κατά πάσα πιθανότητα αλλά τίποτα άλλο. Τί σοκ ήταν αυτό?! Ήμουν σίγουρη ότι ήμασταν να φύγουμε για νοσοκομείο. Ο κακομοιρούλης μου σπάραξε, πόνεσε και τρόμαξε πάρα πολύ, του βάζαμε βούτυρο και πάγο στο χτύπημα και τιναζόταν από τον πόνο!!!

Ευτυχώς μέσα σε 15' είχε ηρεμήσει πλήρως, τον κάναμε μπανιο και όταν ήρθε η ώρα να τον κοιμίσω δεν άντεξα να τον αφήσω στην κούνια και τον κοίμισα αγκαλιά!

Α...να πω επίσης ότι ως ψυχραιμότατοι γονείς :rolleyes::rolleyes::rolleyes: του κάναμε και την παιδική εκδοχή των ερωτήσεων της διάσεισης!!!! Τον βάλαμε να μας πεί τους ήχους όλων των ζώων που ξέρει, να μας χτυπήσει παλαμάκια, να μας στείλει φιλάκια και αφού τα έκανε όλα τότε τον βάλαμε για ύπνο :oops::oops::oops:

Όπως καταλαβαίνετε, αύριο είμαι για αγορά προστευτικών να γαζώσω το σπίτι της γιαγιάς!

Καλό ξημέρωμα να έχουμε και μακριά από ατυχήματα!

Deena ευχομαι περαστικα!!! Δυσκολο σημειο, εχουμε χτυπησει και εμεις αλλα ολως παραδοξως δεν μελανιασε, μονο κοκκινισε, και μεσα σε 1-2 24ωρα δεν υπηρχε τιποτα που να μας το θυμηζει!!! Μπορεις αν θελεις να βαλεις και καποια κρεμουλα (πχ apaisyl choc) για παν ενδεχομενο και περισσοτερο για να μην αφησει καποιο σημαδακι.

Οσο για τον φοβο της διασεισης, θα γνωριζεις οτι εκτος των αλλων υπαρχουν και καποια συμπτωματα (εμετος, υπνηλια κλπ...) που την μαρτυρουν, παρολαυτα ιδιαιτερη προσοχη κατα τη διαρκεια του υπνου και ολα θα ειναι οκ!!!

Τελος, προστατευτικα μπορεις να βρεις στα jumbo, βασιλοπουλο, lidl και τα σετ περιεχουν για ολα τα "επικινδυνα σημεια" του σπιτιου (γωνιες τραπεζιων, φουρνο, συρταρια κλπ...)!!!

Περαστικα και παλι, καλο βραδυ!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας! Ειμαι η κοπελα απο το αλλο θεμα με τη μπεμπα που δεν αποκοιμιεται μονη της.. Συγγνώμη που γράφω εδω pandoritsa απλά βλέπω ποσες εχετε μαζευτεί κ τί ωραια τα λέτε... Ξέρετε παλι εχω προβλημα με τη μικρή ..δε βλέπω φως παλι..μια λέμε οτι κατι παει να γινει κ μετα όλα χαλάνε.. Η μπεμπα μου 9 μηνων δεν μπορει απο μονη της να κοιμηθει για κανενα λόγο.. Μονο κούνημα με τραγούδι.. Αφου τα είδαμε όλα πήραμε ηλεκτρική κουνια κ μονο της τραγουδάμε.. Τη μερα κοιμαται εκει.. Αν τη μεταφέρω στο κρεβατι της ξυπναει γρήγορα ενω στην κουνια κοιμαται πολυ..το βραδυ την κοιμιζουμε εκει μετα απο ρουτινα υπνου κ μετα τη μεταφέρουμε στο κρεβατι της.. Το προβλημα ειναι παλι το βραδυ. Αφου τη μεταφέρουμε σε μιςη ωρα θα ξυπνήσει θα την κουνησω σε 10' θα κοιμηθει θα την ξανά βαλω στο κρβατι της σε μια ωρα θα σηκωθεί κτλ 2-3 φορες...μετα θα τη θηλασω την τελευταία φορα γύρω στις 12 και θα ξανά ξυπνήσει σε 3 ωρες και μετα σε 3-4 ωρες παλι.. Για πρωι ξυπναει γύρω στις 7.. Αισθάνομαι λες κ ειναι νεογεννητο..τόσο καιρο κ ακόμα ξυπναει 5 φορες! Εκ των οποίων τις 3 τη θηλαζω.. Αν δεν τη θηλασω θα πρεπει να την κοιμησουμε στην ηλεκτρική με τραγούδι 25-30'.., μπορείτε να με βοηθήσετε βρε κορίτσια;; Ειμαι στο Τσακ να της δωσω κανενα χαλαρωτικό για το βραδυ πχ τιλιο.. Το ξερω οτι δε συστήνεται αλλα δε μπορούμε τέτοια κούραση τόπο όσο καιρο τωρα...

44lBp2.png

rvtOp2.png

Κορίτσια γεια σας! Ειμαι η κοπελα απο το αλλο θεμα με τη μπεμπα που δεν αποκοιμιεται μονη της.. Συγγνώμη που γράφω εδω pandoritsa απλά βλέπω ποσες εχετε μαζευτεί κ τί ωραια τα λέτε... Ξέρετε παλι εχω προβλημα με τη μικρή ..δε βλέπω φως παλι..μια λέμε οτι κατι παει να γινει κ μετα όλα χαλάνε.. Η μπεμπα μου 9 μηνων δεν μπορει απο μονη της να κοιμηθει για κανενα λόγο.. Μονο κούνημα με τραγούδι.. Αφου τα είδαμε όλα πήραμε ηλεκτρική κουνια κ μονο της τραγουδάμε.. Τη μερα κοιμαται εκει.. Αν τη μεταφέρω στο κρεβατι της ξυπναει γρήγορα ενω στην κουνια κοιμαται πολυ..το βραδυ την κοιμιζουμε εκει μετα απο ρουτινα υπνου κ μετα τη μεταφέρουμε στο κρεβατι της.. Το προβλημα ειναι παλι το βραδυ. Αφου τη μεταφέρουμε σε μιςη ωρα θα ξυπνήσει θα την κουνησω σε 10' θα κοιμηθει θα την ξανά βαλω στο κρβατι της σε μια ωρα θα σηκωθεί κτλ 2-3 φορες...μετα θα τη θηλασω την τελευταία φορα γύρω στις 12 και θα ξανά ξυπνήσει σε 3 ωρες και μετα σε 3-4 ωρες παλι.. Για πρωι ξυπναει γύρω στις 7.. Αισθάνομαι λες κ ειναι νεογεννητο..τόσο καιρο κ ακόμα ξυπναει 5 φορες! Εκ των οποίων τις 3 τη θηλαζω.. Αν δεν τη θηλασω θα πρεπει να την κοιμησουμε στην ηλεκτρική με τραγούδι 25-30'.., μπορείτε να με βοηθήσετε βρε κορίτσια;; Ειμαι στο Τσακ να της δωσω κανενα χαλαρωτικό για το βραδυ πχ τιλιο.. Το ξερω οτι δε συστήνεται αλλα δε μπορούμε τέτοια κούραση τόπο όσο καιρο τωρα...

Να την μεταφερεις πρην την πάρει ο υπνος τελείως κι ας διαμαρτυρηθεί λιγο.Αν δες οτι επιμένει.., λιγο στα χερια και στην κουνια πάλι! Ειναι φυσιολογικό να τρομάζει και να ξυπνάει! Εσυ Αν σε επερνε ο υπνος στον καναπέ και ξαφνικά ξυπναγες στο κρεβατι δεν θα τρομαζες;Επισης τα μωρα σ΄αυτην την ηλικία σπάνια κοιμούνται χωρις βοήθεια,εκτός βέβαια αν εχουμε κανει εμεις της παρεμβάσεις μας( π.χ. Ελέγχομενο κλάμα),τις οποίες δεν θα συνιστούσα! Κάποια κοπέλα, αν διαβασες τα πόστ ,προτείνει να εχεις ενα αρκουδάκι για να το συνδέσει με τον υπνο.Αν δεν πολυ ενδιαφέρεται να το βάζεις αρχικά ανάμεσα σας οταν την θηλαζεις πρην τον υπνο!

Το βράδυ μην τη θηλαζεις καθε φορά παρα μονο αν έχουν περασει πανω απο 5-6 ώρες μετα τον τελευταίο θηλασμο-γεύμα γιατι ξυπνάνε απο συνήθεια!!!! Ο δικός μου επειδή μια φορά έδωσα στηθος στις 10 επειδή είχε τα δοντακια και τον λυπήθηκα ,μετα ξυπνάγε για 10 μερες μεχρι που σταμάτησε αφού δεν πήρε ξανά!! Απλα αν πρόκειται να θηλασει, αξηζει να ξυπνήσει..ενω αν αντιμετωπίσει μια Μαμα που επιμένει να ξανάκοιμηθεί έστω με κούνημα,σύντομα θα σταματήσει!δεν θα την ενδιαφέρει αυτο το σπορ! Ελπίζω να βοήθησα..

Τι ωραια που σας βρίσκω όλες!!!!

Κορίτσια χάθηκα λιγες μέρες γιατί είμαι χαλιά με τον μικρο μου. Κάνουμε καποιες εξετάσεις για ενα θέμα υγειας που μπορεί να έχει και υπάρχει πιθανότητα να νοσηλευτεί για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και ψυχολογικά είμαι ράκος. Περισσότερες λεπτομέριες θα σας πω αργότερα.

Deenaki περαστικά... Εύχομαι να είναι καλά το μωρο. Φαντάζομαι τι πέρασες!!!!! Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα χαλάσει ο ύπνος σας απο την μια φορά που τον κοιμήσες αγκαλιτσα....

Elenizk γλυκιά μου χαίρομαι που είσαι στην παρέα μας αν και θα χαιρομουν περισσότερο αν είχε λυθεί το πρόβλημα με το ύπνο σας.. Αυτό που λέει η Alexia1985 με το αρκουδάκι εμένα με βοήθησε πολύ θέλει υπομονή ομως...

Alexia1985 μακάρι εμένα να κουραζόταν με τις βόλτες και το παιχνιδι. Είναι όλη την ημερα όρθιος πιανετε στους καναπέδες και παει γύρω γύρω παίζουμε βγαίνουμε εξω τίποτα δεν πιάνει!!!!!!!!!!

Εμείς κορίτσια την ημερα καλά...η νύχτα όμως ακόμα είναι μεγάλη.....

Τι ωραια που σας βρίσκω όλες!!!!

Κορίτσια χάθηκα λιγες μέρες γιατί είμαι χαλιά με τον μικρο μου. Κάνουμε καποιες εξετάσεις για ενα θέμα υγειας που μπορεί να έχει και υπάρχει πιθανότητα να νοσηλευτεί για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και ψυχολογικά είμαι ράκος. Περισσότερες λεπτομέριες θα σας πω αργότερα.

Deenaki περαστικά... Εύχομαι να είναι καλά το μωρο. Φαντάζομαι τι πέρασες!!!!! Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα χαλάσει ο ύπνος σας απο την μια φορά που τον κοιμήσες αγκαλιτσα....

Elenizk γλυκιά μου χαίρομαι που είσαι στην παρέα μας αν και θα χαιρομουν περισσότερο αν είχε λυθεί το πρόβλημα με το ύπνο σας.. Αυτό που λέει η Alexia1985 με το αρκουδάκι εμένα με βοήθησε πολύ θέλει υπομονή ομως...

Alexia1985 μακάρι εμένα να κουραζόταν με τις βόλτες και το παιχνιδι. Είναι όλη την ημερα όρθιος πιανετε στους καναπέδες και παει γύρω γύρω παίζουμε βγαίνουμε εξω τίποτα δεν πιάνει!!!!!!!!!!

Εμείς κορίτσια την ημερα καλά...η νύχτα όμως ακόμα είναι μεγάλη.....

Pandoritsa μου ελπίζω να πανε όλα καλά! Ψυχραιμία και καλό ψάξιμο! Είχαμε αντιμετωπίσει και εμείς κάποιο θέμα όταν ο μικρός ήταν 8 μηνών που μας είχε τρομάξει, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά! Προτεραιότητα τώρα να λυθεί το θέμα σας, τον υπνο τον κοιτάμε μετα!

Ελένη προφανώς η μικρούλα συσχετισε την κούνια με τον υπνο και ξυπνάει αναζητώντας την. Συνέχισε να την καταφέρεις την ημέρα στο κρεβάτι της ώστε να το συνηθίσει. Γενικώς πρέπει κάθε μέρα να κόβεις απο τον χρόνο που την κουνάς στην κούνια, δηλαδή κάθε μέρα να την βάζεις όλο και πιο γρήγορα στο κρεβάτι. Ο στόχος σου είναι να χαλαρώνει μεν στην κούνια αλλα να αποκοιμιεται στο κρεβάτι! Εννοείται ότι θα κλάψει, πολυ φοβάμαι ότι δεν γίνεται αλλιώς!

Pandoritsa μου ελπίζω να πανε όλα καλά! Ψυχραιμία και καλό ψάξιμο! Είχαμε αντιμετωπίσει και εμείς κάποιο θέμα όταν ο μικρός ήταν 8 μηνών που μας είχε τρομάξει, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά! Προτεραιότητα τώρα να λυθεί το θέμα σας, τον υπνο τον κοιτάμε μετα!

Ελένη προφανώς η μικρούλα συσχετισε την κούνια με τον υπνο και ξυπνάει αναζητώντας την. Συνέχισε να την καταφέρεις την ημέρα στο κρεβάτι της ώστε να το συνηθίσει. Γενικώς πρέπει κάθε μέρα να κόβεις απο τον χρόνο που την κουνάς στην κούνια, δηλαδή κάθε μέρα να την βάζεις όλο και πιο γρήγορα στο κρεβάτι. Ο στόχος σου είναι να χαλαρώνει μεν στην κούνια αλλα να αποκοιμιεται στο κρεβάτι! Εννοείται ότι θα κλάψει, πολυ φοβάμαι ότι δεν γίνεται αλλιώς!

Κορίτσια να στε καλα.. Ευχαριστω για τα καλά σας λόγια κ τη βοήθεια.. Pandoritsa εύχομαι να μην ειναι σοβαρό το θεματάκι με το μωράκι σου..ελπίζω επειδή αγαπάμε τα μωράκια μας πολύ κ ανησυχούμε πολύ γι αυτά να τρομαζουμε κ να μην υπαρχει ουσιαστικά τρομακτικός λόγος ανησυχίας! Περιμένω τα νέα σου τα καλά σύντομα!

Deena να εισαι καλα! Βρε παιδι μου εσυ πρέπει να φτιάξεις σάιτ συμβουλευτικής για τον υπνο! Τί μελέτη τί γνώσεις ειναι αυτες!

Να στε καλα όλες καλη δύναμη και καλούς υπνους εύχομαι!!!;)

44lBp2.png

rvtOp2.png

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λογια.

Ηδη κλείσαμε ρνβ αρχές Μαιου στο νοσοκομειο για να δει η συγκεκριμένη γιατρός τις εξετάσεις και μάλλον θα μας κρατήσουν 2 μέρες. Ναι κορίτσια τον Μάιο που πάω στη δουλεια είχε διαθέσιμο ρνβ!!!! Είμαι κουρέλι απο την αϋπνία, απο την εκπαίδευση των γιαγιάδων ,εξετάσεις αυτές τις μέρες συνέχεια , αρνηση που θα ξαναπαω στη δουλεια και τώρα τεράστιο άγχος για την νοσηλεία και τα αποτελεσματα. Νομιζω οτι φτανω στα όρια μου. Για να μην βγω όμως απο το θέμα θας σας πω λιγα πραγματα για την υγεια του μικρού αφού ολοκληρώσουμε τις εξετάσεις.

Πάντως ενω έχει την ημερα καλό πρόγραμμα και κοιμάται το πρωι γύρω στις μιάμιση με 2 ώρες και το μεσημέρι αλλη μια, το βράδυ συνεχίζει να ξυπνάει συνέχεια. Θυμάμαι που μου είχες πει deena οτι μπορεί να βελτιωθεί ο ύπνος την νύχτα- όπως το είχα διαβάσει και στο no cry sleep solution το ίδιο- αν φτιαξει ο ύπνος την ημερα όμως το δικο μου το παιδάκι είναι απαλευτο!!!!!!!!!

Elenizk κουράγιο!!! Καποτε θα κοιμηθούν!!!!

Κορίτσια να στε καλα.. Ευχαριστω για τα καλά σας λόγια κ τη βοήθεια.. Pandoritsa εύχομαι να μην ειναι σοβαρό το θεματάκι με το μωράκι σου..ελπίζω επειδή αγαπάμε τα μωράκια μας πολύ κ ανησυχούμε πολύ γι αυτά να τρομαζουμε κ να μην υπαρχει ουσιαστικά τρομακτικός λόγος ανησυχίας! Περιμένω τα νέα σου τα καλά σύντομα!

Deena να εισαι καλα! Βρε παιδι μου εσυ πρέπει να φτιάξεις σάιτ συμβουλευτικής για τον υπνο! Τί μελέτη τί γνώσεις ειναι αυτες!

Να στε καλα όλες καλη δύναμη και καλούς υπνους εύχομαι!!!;)

Ελενακι οταν βγω εκτος οριων με την δουλεια μου (δεν αργω και πολυ:evil::twisted::evil:) μπορει και να το γυρισω σε συμβουλο υπνου!!!!!

Στο θεμα μας τωρα, θα σας πω τι εκανα σημερα και χτες το βραδυ στο κοιμισμα του μικρου! Να πω καταρχην οτι τον τελευταιο καιρο μας τα ειχε χαλασει παλι, δηλαδη για να κοιμηθει ηθελε 40'-60' να εισαι απο πανω του στην κουνια και να τον χαιδευεις στην πλατη!!!! Ειχαμε εξοντωθει με τον αντρα μου! Προχθες τον κοιμισε ο μπαμπας του και βγηκε απο το δωματιο μετα απο 1 ωρα και 10' σκευρωμενος απο το σκυψιμο!

Ειπαμε δεν παει αλλο! 18 μηνες δεν τον εχουμε αφησει μονο του να κλαψει ουτε 5', ας δουμε τι θα γινει αν τον αφησουμε! Χτες λοιπον τον αγκαλιασα τον φιλησα, του ειπα "τωρα σε περιμενει στην κουνια το αρκουδακι σου, καληνυχτα!", τον αφησα στο κρεβατι του και εφυγα! Αμεσως σηκωθηκε και αρχισε να κλαιει, στα 3' ξαναξαπλωσε, μετα απο 10' σηκωθηκε και εκλαψε αλλα 2'-3', ξαναξαπλωσε και νιμιζω σηκωθηκε αλλη μια φορα, εκλαψε λιγο και μετα κοιμηθηκε! 20.15' κοιμοταν! Σημερα εκανα το ιδιο μονο που αυτη την φορα εκλαψε μονο αφου βγηκα απο το δωματιο στην αρχη για 2' περιπου και μετα ξαπλωσε, καθισε για 10-15 λεπτα με ανοιχτα ματια (τον εβλεπα στην καμερα) και μετα κοιμηθηκε! Δεν ξερω αν θα κρατησει, ξερω οτι θα συνεχισω την ιδια τακτικη και ξερω επισης οτι μαλλον και για τον ιδιο ειναι καλυτερο να κλαψει λιγο παρα να προσπαθει επι 1-1,5 ωρα να κοιμηθει ενω νυσταζει!

Μερικες φορες μπορει τα μικρα μας να μας εκπληξουν! Καταλαβαινω βεβαια οτι για τις περισσοτερες μαμαδες πρεπει να φτασουν πρωτα στα ορια τους και μετα να καταφυγουν στο να αφησουν το παιδακι να κλαψει!

Ειπαμε δεν παει αλλο! 18 μηνες δεν τον εχουμε αφησει μονο του να κλαψει ουτε 5', ας δουμε τι θα γινει αν τον αφησουμε! Χτες λοιπον τον αγκαλιασα τον φιλησα, του ειπα "τωρα σε περιμενει στην κουνια το αρκουδακι σου, καληνυχτα!", τον αφησα στο κρεβατι του και εφυγα! Αμεσως σηκωθηκε και αρχισε να κλαιει, στα 3' ξαναξαπλωσε, μετα απο 10' σηκωθηκε και εκλαψε αλλα 2'-3', ξαναξαπλωσε και νιμιζω σηκωθηκε αλλη μια φορα, εκλαψε λιγο και μετα κοιμηθηκε! 20.15' κοιμοταν! Σημερα εκανα το ιδιο μονο που αυτη την φορα εκλαψε μονο αφου βγηκα απο το δωματιο στην αρχη για 2' περιπου και μετα ξαπλωσε, καθισε για 10-15 λεπτα με ανοιχτα ματια (τον εβλεπα στην καμερα) και μετα κοιμηθηκε! Δεν ξερω αν θα κρατησει, ξερω οτι θα συνεχισω την ιδια τακτικη και ξερω επισης οτι μαλλον και για τον ιδιο ειναι καλυτερο να κλαψει λιγο παρα να προσπαθει επι 1-1,5 ωρα να κοιμηθει ενω νυσταζει!

Μερικες φορες μπορει τα μικρα μας να μας εκπληξουν! Καταλαβαινω βεβαια οτι για τις περισσοτερες μαμαδες πρεπει να φτασουν πρωτα στα ορια τους και μετα να καταφυγουν στο να αφησουν το παιδακι να κλαψει!

Αυτο εκανα και εγω, εφτασα στα ορια μου (αν και πιστευω πως τα ορια της μητροτητας στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο μακρυα...), ισως ομως εφτασα στα ανθρωπινα ορια, και απλα ΠΕΤΥΧΕ και τωρα ειμαστε ευτυχισμενοι και γεματοι ενεργεια!!!

Καλη επιτυχια σε ολες!!!

PANDORITSA ευχομαι απο καρδιας απλα να ειναι κατι περαστικο!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Ελενακι οταν βγω εκτος οριων με την δουλεια μου (δεν αργω και πολυ:evil::twisted::evil:) μπορει και να το γυρισω σε συμβουλο υπνου!!!!!

Στο θεμα μας τωρα, θα σας πω τι εκανα σημερα και χτες το βραδυ στο κοιμισμα του μικρου! Να πω καταρχην οτι τον τελευταιο καιρο μας τα ειχε χαλασει παλι, δηλαδη για να κοιμηθει ηθελε 40'-60' να εισαι απο πανω του στην κουνια και να τον χαιδευεις στην πλατη!!!! Ειχαμε εξοντωθει με τον αντρα μου! Προχθες τον κοιμισε ο μπαμπας του και βγηκε απο το δωματιο μετα απο 1 ωρα και 10' σκευρωμενος απο το σκυψιμο!

Deena μου καλή και γω το κανά αυτο οταν πλέον το κούνημα αγκαλια είχε γινει φυσική κίνηση του σώματος μου κ το μωρο να το ακουμπάω στην κουνια κ να ξυπναει.. Ε κάποια στιγμή 8μήνες μετα την άφησα 10-15' να κλάψει όχι συνεχόμενα αλλα έπιασε.. Δεν μπόρεσα αλλο κυριως λογω δεύτερης εγκυμοσυνης να αντέξω..βέβαια μετα λογω δοντιού χάλασε το να αποκοιμιεται ευκολα.. μετα πήραμε ηλεκτρική κουνια η οποία με βοήθησε παρά πολυ την ημερα.. Βέβαια τα χάπια για τη μεση μου δεν τα γλίτωσα.... Πού θα παει θα μεγαλώσουν τα μικρά μας και θα ξεκούραστουμε μια στάλα...ευτυχώς έχουμε κ τους μπαμπάδες..

44lBp2.png

rvtOp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...