Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΡΑΝΙΟΣΥΝΟΣΤΕΩΣΗ τελος!-ΤΕΤΑΡΤΗ χειρουργειο!

Recommended Posts

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Η κόρη μου είναι 8 μηνών έχει μετωπική συνοστέωση (σύγκλιση μετωπιαίας ραφής -όλες οι άλλες ραφές του κρανίου είναι ανοικτές). Ακόμα συμβουλευόμαστε γιατρούς, για να εκτιμήσουμε αν είναι σκόπιμη χειρουργική αντιμετώπιση.

Απευθύνομαι στους γονείς που το μωράκι τους υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης μετωπικής συνοστέωσης; Πως είναι το παιδί μετά το χειρουργείο; Πως είναι η περίοδος της ανάρρωσης για το παιδί;

Επίσης αν γνωρίζετε κάποιον παιδονευροχειρούργο ή κρανιοπροσωπικό χειρούργο με εξειδίκευση σε κρανιοσυνοστεώσεις (σε Θεσ/νίκη ή Αθήνα), θα εκτιμούσα πολύ τα στοιχεία τους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας!

Εμένα ο γιός μου είχε ακριβώς αυτή την περίπτωση συνοστέωσης!

Μετωπική.

Έκανε επέμβαση πρίν ενάμιση χρόνο σχεδόν και τώρα χαίρει άκρας υγείας...και ομορφιάς!

Όλα πήγαν πολύ καλά παρόλο που είναι ψυχοφθόρο για εμάς τους γονείς, εκείνος δεν κατάλαβε πολλά.

Ευτυχώς διαγνώστηκε πολύ μικρός και έτσι όλα πήγαν by the book!

Την έκανε όταν ήταν 6 μηνών και τώρα είναι 2 χρονών.

Ό,τι άλλο θελήσης ρώτησέ με.

Την έκανε ο Στρατουδάκης (κρανιοπροσωπικός/πλαστικός χειρούργος), στο νοσοκ.Μητέρα.

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

• 2 months later...

Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία!

Ο γιος μου είναι 8 μηνών και την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε επέμβαση στο Αγία Σοφία με τον Σφακιανό για πλαγιοκεφαλία. Ο Σφακιανός τον παρακολουθεί από νεογέννητο και αρχικά πίστευε ότι μπορεί το κρανίο να κλείσει ομαλά, αλλά τελικά σήμερα το πρωί που μας ξαναείδε, μας είπε ότι τελικά δεν γλιτώνουμε την επέμβαση. Μας καθησύχασε ότι πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας, αλλά εγώ δεν σας κρύβω ότι έχω αγχωθεί πάρα πολύ. Μας είπε ότι το μωράκι μας θα παραμείνει περίπου μια βδομάδα στο νοσοκομείο. Είμαι πολύ χάλια τώρα, το χειρότερο είναι ότι δεν μπόρεσα να πάρω άδεια από τη δουλειά μου για σήμερα και πήγε ο άντρας μου. Εγώ το έμαθα τηλεφωνικά και μου έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι! Η νάρκωση σε τόσο πολύ μικρή ηλικία δεν είναι επικίνδυνη; Μετά το μωρό μου θα πονάει; Τα σκέφτομαι όλα αυτά και ακόμα περισσότερα και τρελαίνομαι.

κορίτσι μου εύχομαι να πάνε όλα τέλεια.... για την νάρκωση μην ανησυχείς...ο πρώτος μου γιος είχε κάνει-άλλου είδους-εγχείριση μόλις τριάντα ημερών...σε καταλαβαίνω...είναι ψυχοφθόρο μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η ταλαιπωρία αλλά να σκέφτεσαι πως γίνεται για το καλό του μωρού σου και πως επειδή είναι μικρούλι δε θα θυμάται τίποτα μετά...

αν θες στείλε πμ στην ΕΥΗ Γ, είναι εξαιρετική κοπέλα και σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ με την εμπειρία της.

Κοριτσια και αγορια σας ευχαριστω ολους για την συμπαρασταση που μου δινετε!!

Σημερα γυρισαμε απο την αθηνα-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!

Δοξα τω θεω ολα πηγαν καλα!!βεβαια ηταν ενας απιστευτος γολγοθας αυτο που ζησαμε!!!Μπηκαμε την τριτη για τις απαραιτητες εξετασεις και την τεταρτη κατα τις 12.30 μου τον πηρανε για το χειρουργειο!!!μεχρι να τον ξαναδουμε περασαν 3 ωρες,για μας ηταν 3 αιωνες....Τις πρωτες νυχτες ο καημενος ειχε ζορι,ολο εκλαιγε,δεν μπορουσε να κοιμηθει,να βολεψει το κεφαλακι του..

τις υπολοιπες καπως ανεβηκε το κεφι του!!βεβαια πλεον εγινε πολυ νευρικος,εκει μολις εβλεπε ασπρη μπλουζα πατουσε τα κλαματα!!!

βγηκαμε την τριτη 30/09 και χθες καναμε μια ακομη αλλαγη και τερμα!!

εμεις την δευτερα θα βγαλουμε τη γαζα απο το κεφαλακι του και σε 2 μηνες θαξαναπαμε στο παιδων για να δει ο γιατρος την εξελιξη του..

Το παιδι μας ειναι μια χαρα κι αυτο εχει σημασια!!!

Η εμπειρια μου απο το αγια σοφια δεν ειναι κι απο τις καλυτερες!!Χαιρομαι που ειχαμε αψογο γιατρο,ο βοηθος του παρα πολυ καλος,και η αναισθησιολογος πολυ καλη..περα απο αυτους ομως εχω να πω οτι:

-το 60% των νοσηλευτων ειχαν απαραδεκτη συμπεριφορα...

-η καθαριστρια ερχοταν 1φ/ημερησιως κατα τις 8.30 και επαιρνε τα πανω πανω..

Ομως δυστυχως τα νοσοκομεια τα εχουμε αναγκη,εστω και στην κατασταση που βρισκονται,γιατι και στην καλυτερη κλινικη να παμε,τα δυσκολα περιστατικα-συνηθως-στα νοσοκομεια τα στελνουν..και συνηθως τα νοσοκομεια εχουν γιατρους με πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο αυτη των ιδιωτων...Εγω που το εψαξα αρκετα για την περιπτωση μας,που ημουν αναμεσα σε κλινικη και στο παιδων,διαλεξα το νοσοκομειο οπωσδηποτε..και φυσικα τα χρηματα οταν προκειται για το παιδι σου δεν τα υπολογιζεις ετσι?

Τελος καλου ολα καλα λοιπον..

ευχομαι να μην ξαναπερασουμε τετοια περιπετεια ουτε εμεις αλλα και καμια αλλη οικογενεια.

πραγματα που ειχα παρει μαζι μου:

-παντες για το μεταλλικο κρεβατακι

-σεντονακια κ μαξιλαροθηκες

-σεντονι για μενα κ μαξιλαρι

-παιχνιδια

-μπιμπερο και γαλα σκονη

-μουλτι για τις κρεμες του

-πολλα εσωρουχα και ελαφρια πιτζαμακια

-μπειμπιλινο

-πιπιλες

-καροτσακι για τις ενδονοσοκομειακες βολτες μας,τον ταιζα επισης σε αυτο!

τωρα δε μου ερχεται κατι αλλο!!!

ολα αυτα γιατι κι εμεις στο παιδων κατεβηκαμε..αν και ξερω επιτυχεις περιπτωσεις που γιναν στο παπαγεωργειου και ιπποκρατειο.

ειναι γολγοθας,γιατι το χειρουργειο σε μας κρατησε συνολο 3 ωρες,σε σας μαλλον κατι αναλογο..το περιμενε τοσον ωρων ειναι σκοτωμα για μας κι οταν ξερεις οτι θα γινει χειρουργειο στο κεφαλακι του αισθανεσαι τρισχειροτερα!!ετσι δεν ειναι..?οταν θα βγει θα ειναι κατακοκκινος και πρισμενος απο τη ναρκωση..σιγα σιγα ομως θα επανερθει..προφανως πονανε λιγο..γιαυτο και τα δινουν παυσιπονα..ο δικος τη δευτερη μερα ηταν σε εγρυγορση και γενικα ευδιαθετος..γενικα το παιδακι δεν καταλαβαινει και πολλη ταλαιπωρια..εμεις ειναι τι τραβαμε..θα κουραστεις πολυ και σωματικα και ψυχικα..μη σε τρομαζουν αυτα που σου λεω..οταν περασουν ολα θα λες..παει τελειωσε,ηταν ενα κακο ονειρο!!!ολα θα πανε καλα!απλα θελει κουραγιο και βοηθεια απο τους δικους σου,καποιος να μενει με το μωρο να πηγαινεις σπιτι λιγο να ξεκουραζεσαι..κτλ!

παντως οσο μικροτερο ειναι το παιδι τοσο καλυτερα γιαυτο.οποτε μην περιμενετε καντε την και καλη επιτυχια..αν θελησεις οτιδηποτε εδω ειμαστε!

να απαντησω στις ερωτησεις σου κι εγω!!

μαλλον ειναι αναλογα την περιπτωση..

εμας μας ειπε ο γιατρος μας οτι δεν εχει προβλημα κανενα,να κινειται οπως θελει,αρκει να μη χτυπησει ασχημα στο κεφαλι γιατι θα ειναι φρεσκοχειρουργημενο..δεν ηταν καθηλωμενος καθολου,αφου τον εβαλα στο παρκο του κατευθειαν για να συνεχιστει η αναπτυξη του..

οσο για τη βαφτιση κι εγω νομιζω δεν υπαρχει θεμα..εμας μας ειπε οτι αφου βγαλουμε τη γαζα πανω απο τα ραμματα-μετα απο 2-3 μερες αφου βγηκαμε-μπορουμε να τον κανουμε μπανιο κανονικα..απλα το μονο που θα σου κακοφαινεται θα ειναι η τομη και τα ραμματα,γιατι το κεφαλακι του θα ειναι ξυρισμενο..

αυτα!

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΓΕΡΑ!!!!

και τωρα balena σε σενα!!!!!

ευχομαι ολα να πανε καλα!!!!!κι ο δικος μου γιος 8 μηνων χειρουργηθηκε!!!!!!μη στενοχωριεσαι!!οσο μπορεις φυσικα..σε καταλαβαινω....

ολα θα πανε καλα!!!!

παραπανω σου ποσταρα καποιες απαντησεις μου που ειχα δωσει τοτε...

οτι χρειαστεις επιπλεον μη διστασεις..στειλε μου μηνυμα και θα σου πω οτι χρειαζεσαι...η μονη μας διαφορα ειναι οτι εμεις ειχαμε δολιχοκεφαλια και οχι πλαγιοκεφαλια...

επισης να σου πω οτι θα σας ζητησουν μια μοναδα αιμα...μην αγχωνεσια προπαντως!!!!!!

ο σφακιανος ειναι αριστος γιατρος και πολυ καλος ανθρωπος!!!!

θα περιμενουμε νεα σας!!!!!

Διαφημίσεις

κορίτσι μου εύχομαι να πάνε όλα τέλεια.... για την νάρκωση μην ανησυχείς...ο πρώτος μου γιος είχε κάνει-άλλου είδους-εγχείριση μόλις τριάντα ημερών...σε καταλαβαίνω...είναι ψυχοφθόρο μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η ταλαιπωρία αλλά να σκέφτεσαι πως γίνεται για το καλό του μωρού σου και πως επειδή είναι μικρούλι δε θα θυμάται τίποτα μετά...

αν θες στείλε πμ στην ΕΥΗ Γ, είναι εξαιρετική κοπέλα και σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ με την εμπειρία της.

σε ευχαριστω foubi πολυ για τα καλα σου λογια εστω και αν γνωριζομαστε κατω απο αυτες τις προυποθεσεις!!!!!!!!καλη χρονια και σε σενα κοπελα μου και στην οικογενεια σας μονο υγεια!!!!

σε ευχαριστω foubi πολυ για τα καλα σου λογια εστω και αν γνωριζομαστε κατω απο αυτες τις προυποθεσεις!!!!!!!!καλη χρονια και σε σενα κοπελα μου και στην οικογενεια σας μονο υγεια!!!!

εύη λέω απλώς αυτό που εισέπραξα από σένα:D...καλή χρονιά με υγεία σε σένα και όλους τους αγαπημένους σου!

Ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά!

Περιμένω με αγωνία τη Δευτέρα για να μας πει ο Σφακιανός αν ο μικρός μας θα μπει στο χειρουργείο Τρίτη ή Τετάρτη.

balena καλή επιτυχία...όλα θα πάνε καλά κοριτσάκι...ενημέρωσε μας αν θες, θα σας σκέφτομαι!

Πριν δύο χρόνια και κάτι ήμουν κι εγώ στη θέση σου (ακριβώς εκεί) και το μόνο που θέλω να σου πω είναι να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Είστε σε πολύ καλά χέρια.

Να είσαι ψύχραιμη, όσο μπορείς.

Ό,τι θελήσεις, στείλε μου μήνυμα, ή πάρε με τηλέφωνο (σου το στέλνω με πμ ) .

ΥΓ

ΕΥΗ Γ, δεν σε ξεχνώ ποτέ, σ΄ε υ χ α ρ ι σ τ ώ !

balena μου σου ευχομαι με το καλο να γινουν ολα οπως πρεπει!!!!και θα γινουν και ολα θα πανε καλα και ολα θα τα θυμαστε σαν ενα κακο ονειρο..

οτιδηποτε χρειαστεις περιμενω μην...

Πριν δύο χρόνια και κάτι ήμουν κι εγώ στη θέση σου (ακριβώς εκεί) και το μόνο που θέλω να σου πω είναι να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Είστε σε πολύ καλά χέρια.

Να είσαι ψύχραιμη, όσο μπορείς.

Ό,τι θελήσεις, στείλε μου μήνυμα, ή πάρε με τηλέφωνο (σου το στέλνω με πμ ) .

ΥΓ

ΕΥΗ Γ, δεν σε ξεχνώ ποτέ, σ΄ε υ χ α ρ ι σ τ ώ !

malloo μου για να θυμηθω ποια εισαι αναγκαστικα μετα απο τοσο καιρο διαβασα τα μηνυματα σου!!!!πως περναει ετσι ο καιρος?? τι κανουν τα κοριτσακια σου??μιλας καθολου με τη σοφια??εγω εχω πολυ καιρο να της μιλησω/..εσυ που εχεις και διδυμα ξερεις πως ειναι...για ενα διαστημα χανεσαι απο τον εξω κοσμο...εχει ομως κανενα εξαμηνο που εχω επανελθει σιγα σιγα...και αρχιζω να βρισκω πιο νορμαλ ρυθμους!!!!!

εκεινο το καφεδακι......τελικα δεν το καταφεραμε....παντως το κινητο σου ειναι αποθηκευμενο ακομη στη μνημη του δικου μου κινητου!!!!!!βγηκα λιγο οφ τοπικ αλλα δεν πειραζει εε??

κοριτσια οσο θα συμμετεχω σε αυτο το φορουμ θα βοηθαω με οσα ξερω οσο περισσοτερο κοσμο μπορω..οπως με βοηθησαν κι εμενα καποιοι πριν απο 3 χρονια και καταφερα να βγω απο το λαβυρινθο πουχα μπλεξει...

ευχομαι σε ολα τα παιδακια μας υγεια!!!!!και χαρα και αγαπη!!!!!!!

Διαφημίσεις

γεια σας κορίτσια!!!!!!!!

Περνάει γρήγορα ο καιρός και τελικά όλα τα ξεχνάμε, σχεδόν δηλαδή!!! Εμένα μου έχει γίνει καθημερινός εφιάλτης το δημοτικό και τα πεσίματα, χτυπήματα στο κεφάλι :cry:

Malloo πολλές έχω σκεφτεί να σε πάρω τηλ. αλλά διστάζω, με την Εύη τα είπαμε τα Χριστούγεννα στο φατσοβιβλίο.

Στο θέμα μας, μην αγχώνεσαι balena, για αυτούς τους γιατρούς είναι σαν βγάλσιμο ελιάς, τόσο απλά τα πράγματα.

Μάλλον Τετάρτη θα κάνετε το χειρουργείο ή Παρασκευή, να έχεις μαζί σου οπωσδήποτε πάντα για την κούνια και όλα τα άλλα που γράφει παραπάνω η ΕΥΗ, εμένα που ήταν 17 μηνών είχα και το καρεκλάκι της chicco που δένει σε κανονική καρέκλα.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Kορίτσια, ειστε υπεροχες συμμαχοι, ο,τι και να πω δεν θα ειναι αρκετο.

Ειχα κανει δωρεα στο Παιδων (στην πτερυγα οπου θα χειρουργηθει το μωρακι σου balena) δυο καινουργιες παντες γιια την κουνια, με αφαιρουμενο υφασμα. Ελπιζω να τις εχουν κρατησει.

Επισης, το bumbo καθισματακι ισως σας βολεψει για τα ταισματα και για να μην ειναι συνεχεια ξαπλα το παιδι. Εμας μας βολεψε τρομερα, το ειχα μεσα στην κουνια και χαιροταν πολυ που τα εβλεπε ολα αφ'υψηλου! Θα ηθελα να σου το χαρισω, απλα πες μου που να το στειλω.

Επισης, παρε φωτογραφιες σας και διαφορες εικονες χαρουμενες για να τις κολλησεις στο τζαμι πανω απο το κρεβατακι του, και για να κρατατε μακρια τους τυχον αδιακριτους (αν κι εγω εκανα σπουδαιες φιλιες εκει μεσα).

Ολα θα πανε καλα. Ειναι δυσκολο, αλλα εισαι στα καλυτερα χερια, να εισαι σιγουρη γι αυτο.

Underage, μην δισταζεις, σε παρακαλω, σου χρωσταω τοσα πολλα!

Το καθισματάκι είναι αυτό:

bumboseat3.jpg

bumboseat2.jpg

Δες και εδω: (εγω το πηρα απο την εταιρεια Handitech)

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ykmNCjKfDeMJ:www.handitech.gr/index.php%3Foption%3Dcom_rsgallery2%26page%3Dinline%26id%3D237%26Itemid%3D30+bumbo+%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

Για μας ηταν ιδανικο καθισμα για μετα την εγχειρηση. Φυσικα, δεν ειναι ρηλαξ, δεν θα τον αφηνεις μονο του να καθεται (εκτος αν ειναι τοποθετημενο στο πατωμα, τοτε οκ).

Μόλις μίλησα με τον Σφακιανό, λόγω απεργιών θα ξαναμιλήσουμε την Τετάρτη και πιθανότατα το χειρουργείο θα γίνει την Παρασκευή.

Η αναμονή είναι το χειρότερο τελικά!

Διαφημίσεις

Μόλις μίλησα με τον Σφακιανό, λόγω απεργιών θα ξαναμιλήσουμε την Τετάρτη και πιθανότατα το χειρουργείο θα γίνει την Παρασκευή.

ποσο σε καταλαβαινω...

ειχαμε κατεβει γυρω στις 15 σεπτεμβρη τοτε..για να μας δουν και να καταληξουμε στο τι θα κανουμε..γυρισαμε και ξανακατεβηκαμε την επομενη βδομαδα για να κανουμε την επεμβαση...μια εβδομαδα κολαση...

ευχομαι να γινει την παρασκευη και να μην σε παει για απο βδομαδα....μαυτες τις απεργιες σε αυτην τη χωρα ολα πανε πισω!!

θα περιμενουμε νεα σου φυσικα!!!

ολα καλα θα πανε!!!!!

Μπορώ να καταλάβω τον πόνο και την αγωνία σου γιατί κι εμένα ο Σφακιανός μου είπε όταν το μωρό μου ήταν 7 μηνών ότι θέλει χειρουργείο λόγω κρανοσυνοστέωσης. Να σε ρωτήσω όμως κάτι... τι εξέταση κάνατε για να διαπιστωθεί η κρανοσυνοστέωση?

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Μπορώ να καταλάβω τον πόνο και την αγωνία σου γιατί κι εμένα ο Σφακιανός μου είπε όταν το μωρό μου ήταν 7 μηνών ότι θέλει χειρουργείο λόγω κρανοσυνοστέωσης. Να σε ρωτήσω όμως κάτι... τι εξέταση κάνατε για να διαπιστωθεί η κρανοσυνοστέωση?

Μου θυμίζεις τα δικά μας με τον μικρό! Οταν ήταν 8 μηνών στο Αγία Σοφία μετά από απλή εξέταση διεγνώσθει πλαγιοκεφαλία και μας συνέστησαν χειρουργείο άμεσα χωρίς καμία περαιτέρω εξέταση π.χ.μαγνητική,ακτινογραφία κ.λ.π.ΕΥΤΥΧΩΣ! που πήγαμε και σε άλλους γιατρούς όπου ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται για μη κρανοσυνοστεωτική πλαγιοκεφαλία θέσεως και το κεφαλάκι του παιδιού θα φτιάξει από μόνο του.Τώρα το παιδί είναι 2 ετών και όλα καλά!

Μου θυμίζεις τα δικά μας με τον μικρό! Οταν ήταν 8 μηνών στο Αγία Σοφία μετά από απλή εξέταση διεγνώσθει πλαγιοκεφαλία και μας συνέστησαν χειρουργείο άμεσα χωρίς καμία περαιτέρω εξέταση π.χ.μαγνητική,ακτινογραφία κ.λ.π.ΕΥΤΥΧΩΣ! που πήγαμε και σε άλλους γιατρούς όπου ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται για μη κρανοσυνοστεωτική πλαγιοκεφαλία θέσεως και το κεφαλάκι του παιδιού θα φτιάξει από μόνο του.Τώρα το παιδί είναι 2 ετών και όλα καλά!

Το ίδιο έχει συμβεί και σε μας. Δε θέλω να βάλω τη κοπέλα στη διαδικασία για δεύτερες σκέψεις αλλά η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε σε πολύ μεγάλους μπελάδες τότε και παρά τρίχα γλυτώσαμε το χειρουργείο. Μόλις τελείωσε η όλη φάση είχα τόσα νεύρα για το τι μας έβαλαν να περάσουμε που ηθελα να τα γράψω όλα χαρτί και καλαμάρι. Απλά σκέφτηκα πως εν βρασμό δεν είναι σωστό ούτε να μιλάς ούτε να πράττεις κι έτσι αφήσα λίγο χρόνο να περάσει. Απλά όταν βλέπω περιπτώσεις σαν και της κοπέλας... δεν μπορώ να μη μιλήσω.

Και για να γίνω συγκεκριμένη, ο εν λόγω γιατρός μόλις είδε την κόρη μου για πρώτη φορά στη ζωή του είπε κατά λέξη πριν καν συμπληρωθούν 60 δευτερόλεπτα: "μαλιστα... έχουμε μια πολύ ωραία πλαγιοκεφαλία, αύριο μπορείτε να κάνουμε εγχείρηση?" Και φυσικά του είπα ένα μεγάλο ΟΧΙ του Μεταξά! Μας είπε να μπει αμέσως το παιδί να κάνει αξονικό και τα έλεγε με τόση σιγουριά που τα πόδια μας έτρεμαν! Κι έτσι χωρίς δέυτερη σκέψη βάλαμε το παιδί στον αξονικό. Όταν ήταν να πάρουμε τα απότελέσματα, δηλαδή σε κανένα μισάωρο, για κακή/καλή μας τύχη έλειπε εκείνη την ώρα η ακτινολόγος του Αγ.Σοφία κι έτσι ήρθε ο Σφ. είδε τον αξονικό και μας είπε ότι πρόκειται για καθαρή περίπτωση κρανοσυνοστέωσης. Και μας είπε αφού δεν μπορούσαμε την άλλη μέρα, τότε σε κανένα μήνα να πάμε για την εγχείρηση. Εγώ μέσα στο κλάμα... Την άλλη μέρα πήγα για να παρω της πλάκες και το report της ακτινολόγου η οποία έγραφε πως ο αξονικός ήταν φυσιολογικός και πως σ' ένα σημείο στο πλάι υπάρχει υπόνοια για αραχνοειδή κύστη. Σε τέτοια περίπτωση σημειώνω πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εγχείρηση γιατί μπορεί να γίνει σοβαρή ζημιά. Κι αυτό μας το είχε πει ο ίδιος ο Σφ. πριν τον αξονικό γιατί είδε ότι πάνω από το αυτάκι του μωρού υπήρχε ένα εξόγκωμα και μας είπε πως ήθελε να το διερευνήσει πριν προχωρήσουμε σε εγχείρηση. Μάλιστα όταν είδε τον αξονικό, τον ρωτήσαμε συγκεκριμένα για τον αν είδε να υπάρχει αραχνοειδής κύστη και μας είπε πως δεν υπάρχει τίποτα τελικά και πως είναι κρανοσυνοστέωση. Τέλοσπάντων! Οταν διαβασα το report της ακτινολόγου της είπα πως ο Σφ. μας είπε ακριβώς τα αντίθετα και τοτε αυτη τα έχασε κι άρχισε να μου λεει να μιλήσετε με το γιατρό σας. Και τη ρωταγα εγώ, βλεπετε στον αξονικό το παιδι να έχει συνοστέωση κι αυτη το μόνο που μου έλεγε ήταν ότι δεν μπορεί να μιλήσει και να μιλήσω εγω με το γιατρό το Σφ. Γεμάτη νεύρα πηγαίνω να τον βρω κι αυτός δεν έρχεται και βάζει κάποιον άλλον να μου πει πως ναι του διέφυγε η αραχνοειδής κύστη αλλά είναι τοσο ασήμαντη που δεν πρέπει να μας απασχολεί! Εγω δεν είπα τίποτα, σηκώθηκα κι έφυγα.

Πήγαμε το παιδί σε μια παιδονευρολόγο της είπαμε την όλη ιστορία, εξέτασε για πολλή ώρα το παιδί (και όχι με το μάτι!!!) και μας είπε πως πιστεύει ακραδαντα πως το παιδί έχει πλαγιοκεφαλία θέσης και όχι κρανοσυνοστέωση. Επίσης μας είπε πως σε 2 μέρες θα είχε ιατρικό συνέδριο και θα έβλεπε εκεί έναν ακτινολόγο κορυφή του οποίου έχει (οπως μας είπε) τυφλή εμπιστοσύνη και αν θέλαμε, να της αφήναμε τις πλάκες του αξονικού για να τις δει κι αυτός και να μας πει τη γνώμη του. Σε 3 μέρες πήραμε απάντηση πως ούτε κι αυτός έβλεπε συνοστέωση και πως το παιδί εχει πλαγιοκεφαλία θέσης. Την πήραμε και σε άλλη νευρολόγο η οποία κι αυτή μας είπε πως μετά από (πραγματική) εξέταση το παιδί έχει κλινικά όλα τα συμπτώματα της πλαγιοκεφαλίας θέσεως. Κι επίσης αν μετρά κι αυτό την είδαν και 3 παιδίατροι οι οποίοι συμφωνούν πως το παιδί είναι μια χαρά. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ το μωράκι μου είναι ενός και χαίρει άκρας υγείας και το κεφαλάκι του άρχισε να στρώνει. Το μόνο που είναι εμφανές είναι το εξόγκωμα πάνω από το αυτάκι το οποίο ΟΛΟΙ οι γιατροί μας είπαν πως πρεπει να το παρακολουθούμε και ότι σε κάποια φάση θα πρεπει να κάνουμε μαγνητικό για να δούμε αν τελικά υπάρχει εκει αραχνοειδής κύστη... κάτι που περεμπιπτόντως ο κ. Σφ. το θεώρησε ασήμαντο και ούτε κάν το είχε προσέξει στον αξονικό!!! Να σημειώσω πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Σφ. έκλεισε 4 ακόμη εγχειρήσεις για κρανοσυνοστέωση από το τηλέφωνο!!! Το ξέρω ότι ακούγεται τρελό αλλά το είδαμε με τα μάτια μας!!!

Ειλικρινά δεν ξέρω αν κάνω καλά που τα γράφω αυτά τετοια ώρα στην κοπέλα αλλά θα αισθανόμουν πολλές τύψεις αν δεν το έκανα. Εγω αυτό που λέω είναι να μην μείνουν με μία μόνο γνώμη και να πάνε κι αλλού!

Εγώ αυτά είχα να πω.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Συμφωνώ απόλυτα Νικουδάκη! Εγώ πήρα και δέυτερη και τρίτη γνώμη και βοηθήθηκα για την επιλογή γιατρών πάρα πολύ μέσα από το forum. Αργότερα μέσα από την εμπειρία μας έμαθα ότι στα νοσοκομεία παίδων της χώρας μας γίνονται πολλές άσκοπες επεμβάσεις για την πλαγιοκεφαλία μέχρι και σε ιατρικό συνέδρειο έχει συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα!!! Γι' αυτό πριν μπουν τα μωράκια μας χειρουργείο καλό είναι να το ψάχνουμε πάρα πολύ καλά ακόμα και αν στο τέλος διαπιστωθεί ότι όντως είναι αναγκαία η επέμβαση δεν πειράζει εμείς θα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι κάναμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Νομίζω ότι πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι: Άλλο η κρανιοσυνοστέωση, άλλο η πλαγιοκεφαλία ( δεν είμαι γιατρός για να γράψω abstract).

Το ερώτημα που εγείρεται εδώ είναι αν χειρουργείται η πλαγιοκεφαλία εκ θέσεως ή όχι.

Η κόρη μου είχε πλαγιοκεφαλια εκ θέσεως και παρουσίαζε και παροδικό ραιβόκρανο.

Όλοι οι γιατροί μου έλεγαν να περιμένω και πιθανότατα να περάσει από μόνο του...

Μετά από έξι μήνες αναποτελεσματικής φυσιοθεραπείας ( η φυσιοθεραπεύτρια δεν μπορούσε να αποφασίσει τι προκαλούσε τι, η πλαγιοκεφαλία το ραιβοκρανο, ή το αντίστροφο). και ολονύκτιων ασκήσεων, πήρα την απόφαση για Παίδων. Ενημερώθηκα για τα υπέρ και τα κατά της επέμβασης για πλαγιοκεφαλία και πήρα την απόφαση, εγώ φέρω την ευθύνη.

Χειρουργήθηκε οκτώ μηνών, η επέμβαση κράτησε 25 λεπτά (μαζι με τη νάρκωση), ήταν οι δυσκολότερες στιγμές της ζωής μου μέχρι τώρα, ναι, υπάρχουν φευγαλέες στιγμές που αναρωτιέμαι αν έπραξα σωστά, αλλά μετά κοιτάω παλιές φωτογραφίες και συνέρχομαι.

Αυτά είχα να πω.

παρακολουθω το θεμα γιατι και ο δικος μου ο μεγαλος ειχε πλαγιοκεφαλια θεσης, ευτυχως οχι ιδιαιτερα αισθητη. Ο παιδιατρος μας ειχε πει οτι εγχειριση κανουμε μονο σε περιπτωσεις που ειτε εχουν κλεισει οι ραφες-πηγες (οχι μιση και 1/3 που λενε καμια φορα οι χειρουργοι), η σε περιπτωσεις που το κεφαλακι δεν αναπτυσσεται, η σε περιπτωσεις 'σκαφοκεφαλιας'.

Ευτυχως του ειχα εμπιστοσυνη και δεν το εψαξα περαιτερω, φυσικα το παιδι ειναι μια χαρα και απο τα δυο του χρονια και μετα δεν φαινεται τιποτα.

Ενα χειρουργειο, οσο ευκολο και ρουτινας και αν ειναι, δεν ειναι ευκολο για το παιδι και φυσικα δεν ειναι ακινδυνο. Πολλες φορες δεν σου εξασφαλιζει και απολυτη επιτυχια.

Στην Ελλαδα γινονται παρα πολλα χειρουργεια σε σχεση με το εξωτερικο....

Καλο θα ειναι, μανουλες, να παιρνετε και δευτερη και τριτη γνωμη...όσο καλος και αν ειναι ο χειρουργος....

Να ειναι καλα ολα τα μωρακια, και οσα προκειται να χειρουργηθουν αμεσα, να εχουν ΚΑΛΗ αναρρωση.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Στο γιο μου έχει γίνει απλή εξέταση, ούτε μαγνητική ούτε ακτινογραφία. Ο πρώτος που είχε κάνει λόγο για πλαγιοκεφαλία ήταν ο παιδίατρος μας, μόλις γυρίσαμε από το μαιευτήριο και μας παρέπεμψε στον Σφακιανό. Ο Σφακιανός με τη σειρά του μας είπε να δούμε την εξέλιξη μέχρι 8-9 μηνών και εάν η πλαγιοκεφαλία εξακολουθεί, τότε να προχωρήσουμε σε επέμβαση. Την προηγούμενη εβδομάδα που μας είδε, με απλή εξέταση πάλι, είπε πως πρέπει να γίνει επέμβαση.

Αλλά ο μικρούλης μου από χθες το βράδυ έχει 38,5 πυρετό και η εγχείριση θα πρέπει να καθυστερήσει.

balena αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα γιατί δεν παίρνετε και μια δεύτερη γνώμη? εμείς είμαστε παθόντες...όχι για τέτοιου είδους θέμα..αλλά εμπιστευτήκαμε τυφλά ένα γιατρό επειδή ήταν κορυφή και μας βγήκε σε κακό...

ότι κι αν αποφασίσετε σου εύχομαι ότι καλύτερο για το μωράκι σου!

Στο γιο μου έχει γίνει απλή εξέταση, ούτε μαγνητική ούτε ακτινογραφία. Ο πρώτος που είχε κάνει λόγο για πλαγιοκεφαλία ήταν ο παιδίατρος μας, μόλις γυρίσαμε από το μαιευτήριο και μας παρέπεμψε στον Σφακιανό. Ο Σφακιανός με τη σειρά του μας είπε να δούμε την εξέλιξη μέχρι 8-9 μηνών και εάν η πλαγιοκεφαλία εξακολουθεί, τότε να προχωρήσουμε σε επέμβαση. Την προηγούμενη εβδομάδα που μας είδε, με απλή εξέταση πάλι, είπε πως πρέπει να γίνει επέμβαση.

Αλλά ο μικρούλης μου από χθες το βράδυ έχει 38,5 πυρετό και η εγχείριση θα πρέπει να καθυστερήσει.

Μου κάνει εντύπωση που δε σας μίλησε ακόμη για αξονικό. Σε μας ο Σφ. είπε ότι το πρωτόκολλο για τη συγκεκριμένη εγχείρηση λέει πως πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί η κρανοσυνοστέωση μέσω αξονικού τομογράφου και μετά προχωράς στην εγχείρηση. Τωρα τι να σου πω... :confused:

Πάντως και σε μας η πλαγιοκεφαλία είχε διαπιστωθεί από τον παιδίατρο αλλά εγω είχα μάθει για την περίπτωση της κρανοσυνοστέωσης από το φόρουμ. Φυσικά ο παιδίατρος μου είπε πως μόνο και μονο από την ψηλάφιση καταλαβαίνεις πως το παιδί δεν έχει συνοστέωση γιατί η πηγές είναι ανοιχτές αλλά εμένα μου είχαν μπει ψίλοι στα αυτιά κι αν δεν το έψαχνα δεν θα ησύχαζα. Κι έτσι εφτασε η χάρη μου μέχρι το Σφ. Αλλά και πάλι μόνη μου έκανα τις κινήσεις για να δουν το μωρό κι άλλοι γιατροί εκτός από αυτόν (φυσικά με βοήθησε και αντικρουόμενη άποψη της ακτινολόγου) και να διαπιστωσω αυτά που σου έγραψα πιο πάνω.

Εγώ δε λέω πως ο Σφ. κάνει λάθος στην περίπτωσή σας... αλλά αν είναι ο μόνος γιατρός που είδατε μέχρι τώρα για το τόσο σοβαρό θέμα, γιατί δεν πάτε και κάπου αλλού. Αν θέλεις μπορώ με πμ να σου δώσω στοιχεία κι άλλων γιατρών που μπορείς να έρθεις σε επαφή.

Συγνώμη αν σε αναστατώνω αλλά για καλό το λέω. Αν πάλι είσαι σίγουρη γι αυτό μην ακούς κανέναν μας και κάνε αυτό που λέει το ένστικτό σου.

Καλή επιτυχία με ότι κι αν αποφασίσεις και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...