Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΡΑΝΙΟΣΥΝΟΣΤΕΩΣΗ τελος!-ΤΕΤΑΡΤΗ χειρουργειο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Αγαπητές συμφορουμίτισσες

Σας ευχαριστώ για τα τόσα πολλά σχόλια σας, που μου ανοίξανε κυριολεκτικά τα μάτια.

Είχα πιστέψει τόσο πολύ τον παιδοχειρούργο, που μου περιέγραψε μια επέμβαση ρουτίνας, με εφησύχασε και για αυτό δεν έκανα τον κόπο να το ψάξω περισσότερο. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να μου έδωσε μερικές φωτογραφίες, δεν μου έδωσε όμως το έναυσμα να αμφισβητήσω την γνώση και την εμπειρία που είπε ότι διέθετε ο συγκεκριμένος επιστήμων.

Με όλα αυτά που μου περιγράψατε, με κάνατε να αναρωτηθώ γιατί έδειξα τόση εμπιστοσύνη. Μετά από συζητήσεις με αρκετές μητέρες - από το φόρουμ αλλά κι εκτός - αναζήτησα νευροχειρουργική εκτίμηση. Και άκουσα κι εγώ τα λόγια "μα οι ραφές είναι σχεδόν όλες ανοικτές, δεν ξέρουν να διαβάζουν την αξονική;"...

Μόνο μια βρέθηκε εντέλει κλειστή, η στεφανιαία. Ο νευροχειρούργος μου εξήγησε ότι η επέμβαση δεν είναι απαραίτητη - μου εξήγησε ότι είναι για καθαρά προληπτικούς λόγους και για αισθητικούς. Είναι κληρονομικό - ο μπαμπάς μας εντέλει δεν έδωσε μόνο το γαλανό χρώμα στα μάτια του μπέμπη, του έδωσε και το σχήμα του κεφαλιού του. Απλά, στο μπαμπά δεν το είχανε διαγνώσει και για αυτό τον φωνάζανε "κεφαλούλι" όταν ήταν μικρός - παρατσούκλι που ακόμη τον στοιχειώνει...

Μετά από αυτά, ακύρωσα την επέμβαση στο Παπαγεωργίου και περιμένω ημερομηνία στο ΑΧΕΠΑ, πολύ πιο συνειδητοποιημένη. Σας ευχαριστώ, ξέρω πια πως τα δύσκολα είναι μπροστά μου, αλλά τουλάχιστον είμαι πιο ενήμερη και σε καλύτερα χέρια... Κι έχω κι εσάς, που μου συμπαραστεκεστε, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!

hY5fp3.pngfNqvp3.png

...και εμας η στεφανιαία είχε κλείσει και δεν υπήρχε παραμόρφωση μέχρι 13 μηνών που χειρουργήθηκε η μικρή απλά μια ασυμμετρία ελάχιστα αισθητή. Το μετωπάκι είναι τώρα άψογο πάντως - έχει περάσει ένας χρόνος από τότε-. Αν θες να ρωτήσεις οτιδήποτε feel free!!!

Σας ευχαριστώ για τα τόσα πολλά σχόλια σας, που μου ανοίξανε κυριολεκτικά τα μάτια.

Είχα πιστέψει τόσο πολύ τον παιδοχειρούργο, που μου περιέγραψε μια επέμβαση ρουτίνας, με εφησύχασε και για αυτό δεν έκανα τον κόπο να το ψάξω περισσότερο. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να μου έδωσε μερικές φωτογραφίες, δεν μου έδωσε όμως το έναυσμα να αμφισβητήσω την γνώση και την εμπειρία που είπε ότι διέθετε ο συγκεκριμένος επιστήμων.

Με όλα αυτά που μου περιγράψατε, με κάνατε να αναρωτηθώ γιατί έδειξα τόση εμπιστοσύνη. Μετά από συζητήσεις με αρκετές μητέρες - από το φόρουμ αλλά κι εκτός - αναζήτησα νευροχειρουργική εκτίμηση. Και άκουσα κι εγώ τα λόγια "μα οι ραφές είναι σχεδόν όλες ανοικτές, δεν ξέρουν να διαβάζουν την αξονική;"...

Μόνο μια βρέθηκε εντέλει κλειστή, η στεφανιαία. Ο νευροχειρούργος μου εξήγησε ότι η επέμβαση δεν είναι απαραίτητη - μου εξήγησε ότι είναι για καθαρά προληπτικούς λόγους και για αισθητικούς. Είναι κληρονομικό - ο μπαμπάς μας εντέλει δεν έδωσε μόνο το γαλανό χρώμα στα μάτια του μπέμπη, του έδωσε και το σχήμα του κεφαλιού του. Απλά, στο μπαμπά δεν το είχανε διαγνώσει και για αυτό τον φωνάζανε "κεφαλούλι" όταν ήταν μικρός - παρατσούκλι που ακόμη τον στοιχειώνει...

Μετά από αυτά, ακύρωσα την επέμβαση στο Παπαγεωργίου και περιμένω ημερομηνία στο ΑΧΕΠΑ, πολύ πιο συνειδητοποιημένη. Σας ευχαριστώ, ξέρω πια πως τα δύσκολα είναι μπροστά μου, αλλά τουλάχιστον είμαι πιο ενήμερη και σε καλύτερα χέρια... Κι έχω κι εσάς, που μου συμπαραστεκεστε, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!

χαιρομαι πολυ που τελικα θα το δειτε κι αλλιως..αν θελεις καντε τον κοπο πριν αποφασισετε για χειρουργειο ή οχι να πατε και στην αθηνα,στο αγιας σοφιας,εμεις πηγαμε στο σφακιανο,ανθρωπος και γιατρος που λεει την αληθεια...νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να κανετε καποια χμ παραπανω..(αποψη μου)

...

Αληθινά Άννα διάβασα με χαρά κι ανακούφιση τα νέα σου.

Ο τρόπος που σκέφτεται κι αποφασίζει κάθε γονιός ποιον θα πιστέψει και θα εμπιστευτεί την υγεία του παιδιού του δεν είναι ο ίδιος αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ακούς και άλλες γνώμες από τους ειδικούς (τους νευροχειρουργούς δηλαδή) Αν κι ορισμένες φορές ο Θεός να σε φυλλάει μαζί τους!!!!!!!!!!!!!!

Αν δεν το έκανες ήδη, ρώτα το χειρουργό τι κινδύνους έχει το χειρουργείο που προτείνει αυτός και σε τι πιθανότητες. Και ζύγισέ το λίγο στο μυαλό σου με τις πιθανότητες μελλοντικού νευρολογικού προβλήματος, πόσες είναι; Έτσι αποφάσισε αν σίγουρα πέρα από κάθε αμφιβολία αξίζει το ρίσκο για να μην ποτέ πούνε τον κούκλο γαλανομάτη σου, κεφαλούλι...

Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι το καλύτερο.

Διαφημίσεις

χαιρομαι πολυ που τελικα θα το δειτε κι αλλιως..αν θελεις καντε τον κοπο πριν αποφασισετε για χειρουργειο ή οχι να πατε και στην αθηνα,στο αγιας σοφιας,εμεις πηγαμε στο σφακιανο,ανθρωπος και γιατρος που λεει την αληθεια...νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να κανετε καποια χμ παραπανω..(αποψη μου)

Να ομολογήσω ότι κι η δική μας κακή εμπειρία δεν αφορούσε τον Σφακιανό αλλά άλλο παιδονευροχειρουργό στο ίδιο Νοσοκομείο. Ευη σου έστειλα ΠΜ.

• 3 εβδομάδες μετά...

Τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου κι αλλού. Δηλαδή στις άλλες δυο λύσεις : Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης και Αγ.Σοφία στην Αθήνα.

Ο γιατρός του Ιπποκρατείου δεν μου φάνηκε και πολύ σόι. Μέτρησε το κεφάλι του παιδιού με το χέρι, υπολογίζοντας με το "μάτι" την περίμετρο, γιατί δεν έβρισκε τη μεζούρα στο ιατρείο του... Στην αρχή μας τρομοκράτησε, διαβάζοντας τόσο στην αξονική όσο και στο κεφαλάκι του μωρού ότι ήταν όλες οι ραφές κλειστές - ακόμη κι αυτές που έδινε ανοικτές ο ακτινολόγος - και μάλιστα είδε πως ο εγκέφαλος ήταν ήδη πιεσμένος και έπρεπε να είχε γίνει η επέμβαση χθες. Ωστόσο, διαβάζοντας στο βιβλιαράκι ότι το κεφαλάκι άρχισε να μεγαλώνει - κάτι που δεν μπόρεσε να το διασταυρώσει, μιας και δεν είχε μεζούρα...- ανέβαλε την επέμβαση για κάνα δίμηνο και βλέπουμε. Μόλις δούμε, λέει, την περίμετρο του κεφαλιού να σταθεροποιείται, θα το ανοίξουμε, και μάλιστα δυο ραφές, στεφανιαία και οβελιαία (που μέχρι τώρα μου τη δίνανε όλη ανοικτή...)

Οπότε, η Αθήνα ήταν η μόνη μας διέξοδος. Και ο γιατρός-κορυφή μόλις είδε το παιδί, λέει ότι είναι όλα ΟΚ. Ακόμη κι αν κλείσανε, λέει, το κεφάλι είναι συμμετρικό, οπότε δεν υπάρχει θέμα. Στην αξονική είδε πως δεν κλείσανε ακόμη οι ραφές, αν και υπάρχει τάση για τη στεφανιαία (σημ. την ίδια αξονική διαβάζουνε όλοι;), ωστόσο αφού τα οστά είναι στη θέση τους, δεν βλέπει το λόγο επέμβασης. Θέλει να τον ξαναδεί σε 3-4 μήνες, ωστόσο πιστεύει πως την επέμβαση τη γλυτώσαμε!

Μια χαρά είναι το γλυκό γελαστό ξανθό κεφαλάκι του! Μπορεί να κάνει άνετα τις τούμπες του φέτος το καλοκαίρι.

Σας ευχαριστώ όλες για τα σχόλια και τις απαντήσεις σας, στο φόρουμ αλλά και στα μηνύματα. Καλό καλοκαίρι σε όλες, και στα ζουζούνια μας!

hY5fp3.pngfNqvp3.png

Να ομολογήσω ότι κι η δική μας κακή εμπειρία δεν αφορούσε τον Σφακιανό αλλά άλλο παιδονευροχειρουργό στο ίδιο Νοσοκομείο.

Σφακιανός - Προδρόμου είναι ακριβώς το ίδιο

Τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου κι αλλού. Δηλαδή στις άλλες δυο λύσεις : Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης και Αγ.Σοφία στην Αθήνα.

Ο γιατρός του Ιπποκρατείου δεν μου φάνηκε και πολύ σόι. Μέτρησε το κεφάλι του παιδιού με το χέρι, υπολογίζοντας με το "μάτι" την περίμετρο, γιατί δεν έβρισκε τη μεζούρα στο ιατρείο του...

Οπότε, η Αθήνα ήταν η μόνη μας διέξοδος. Και ο γιατρός-κορυφή μόλις είδε το παιδί, λέει ότι είναι όλα ΟΚ. Ακόμη κι αν κλείσανε, λέει, το κεφάλι είναι συμμετρικό, οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Φυσικά να ακούσεις τον γιατρό της Αθήνας, να υποθέσω πως είναι κάποιος από τους δυο στο Αγ.Σοφία.

Άκου δεν είχε μεζούρα...πως δεν σκέφτηκε να βγάλει την ζώνη του για να κάνει την κατά προσέγγιση μέτρηση!!!!!!!!!!!fantasy-02.gif

Κι εσύ που πήγαινες χωρίς μια μεζούρα στην τσάντα σουsurprised-013.GIF

Αν θέλεις στείλε μου το μαιλ σου να σου στείλω φωτογραφίες παιδιών με κρανιοσυνοστέωση, για να καταλάβεις και μόνη σου

Με τη σειρά μου σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να απολαύσετε το καλοκαίρι σας

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Καλημέρα σε όλους και όλες σας,

Πρώτα απ' όλα τις θερμότερες ευχές μου σε όλους όσους έχουν ήδη κάνει εγχείριση κρανιοσυνόστωσης σε κάποιο παιδί τους και σε όσους πρόκειται να κάνουν, μιας και εγώ έχω κάνει εγχείριση και στα δύο μου παιδιά.

Ακόμη να πω ότι είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ.

Η ιστορία μας σε συντομία

Τον Αύγουστο του 2004 γεννήθηκε το πρώτο μας παιδί (αγόρι), όπου ήταν εμφανής η συνοστέωση της Οβελιαίας ραφής, και η πρόσθια πηγή του ήταν εξαιρετικά μικρή. Ο παιδίατρος συνέστησε παρακολούθηση και σε ηλικία 2 μηνών το παιδί μας υποβλήθηκε σε υπέρηχο σε ιδιώτη γιατρό και αξονική στο Ιπποκράτειο. Το πόρισμα της αξονικής έλεγε "όλες οι πηγές και οι ραφές είναι κλειστές". Καταλαβαίνετε το σοκ που πάθαμε. Ακολούθησε ένα βράδυ με έντονο ψάξιμο στο διαδίκτυο για να βρούμε τι στο καλό σήμαινε αυτό. Ανακαλύψαμε τον όρο "Κρανιοσυνόστωση" ή «Κρανιοσυνοστέωση» και τα διάφορα κέντρα του εξωτερικού (Αγγλία, Αμερική και Γερμανία) τα οποία ειδικεύονταν σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι τέτοιου είδους εγχειρίσεις είναι καλό να γίνονται από ομάδα ειδικευμένων Ιατρών της οποίας η σύνθεση ποικίλη ανάλογα με το τί θα χρειαζόταν τελικά να διορθωθεί. Η βασική σύνθεση μιας τέτοιας ομάδας απαιτεί "Κρανιοπροσωπικό, Νευροχειρούργο, Πλαστικό, Αναισθησιολόγο, Παιδίατρο". Την επόμενη (ημέρα Πέμπτη) μαζί με τον Παιδίατρο προσπαθήσαμε να βρούμε που θα μπορούσε να γίνει με τέτοιου είδους επέμβαση.

Μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μάθαμε ότι υπάρχει ένα τέτοιο «Κρανιοπροσωπικό κέντρο» στην Αθήνα μέσα σε ιδιωτικό Μαιευτήριο. Κανονίσαμε ραντεβού για την επόμενη Δευτέρα. Μετά το ραντεβού (και σε συνδυασμό με πληροφορίες από άλλους γονείς ομοιοπαθείς) ήμουν σίγουρος για το ποιος και πού θα έκανε την επέμβαση. Στην απόφασή μου αυτή συνέβαλε και η απάντηση σε email που είχα στείλει σε ένα κρατικό κέντρο παροχής βοήθειας για ιατρικά θέματα στην Αγγλία (δεν θυμάμαι το όνομά του). Τους ζήτησα να μου πουν που μπορούσα να κάνω τέτοιου είδους επέμβαση στη χώρα τους (την Αγγλία). Η απάντηση ήταν ότι υπάρχει κρανιοπροσωπικό κέντρο στην Ελλάδα όπου και μπορείτε να απευθυνθείτε. Για να μην παρεξηγηθώ, το που θα αποφασίσει κάθε γονιός να εμπιστευθεί το παιδί του είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα.

Η εγχείριση παραγραμματίσθηκε για τον Δεκέμβριο, όπου το παιδί ήταν 4,5 μηνών και βάρος 6,8kg. Όλα πήγαν πολύ καλά και ο γιος μου, που θα γίνει 5 χρονών τον Αύγουστο, είναι ένα απολύτως φυσιολογικό παιδάκι. Μετά την επέμβαση, τον πρώτο χρόνο πηγαίναμε στην Αθήνα μία φορά το εξάμηνο για απλή εξέταση και στη συνέχεια μία φορά το χρόνο.

Το Ιούλιο του 2007 γεννήθηκε η κόρη μου, όπου στην αρχή όλα ήταν φυσιολογικά (πηγές, ραφές) και μετά τους δύο πρώτους μήνες άρχισε να φαίνεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την Οβελιαία ραφή. Αξονική, επιβεβαίωση της κρανιοσυνόστωσης και χειρουργείο στον ίδιο Κέντρο σε ηλικία 6μηνών όπου είχε το απαιτούμενο βάρος των 6 κιλών.

Να προσθέσω ότι και στα δυο παιδιά εκείνο που παρατηρήθηκε ήταν η πολύ γρήγορη αύξηση της περιμέτρου του κεφαλιού τους.

Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους σας

Καλησπέρα σε όλους. Κατόπιν και της αξονικής που κάναμε στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη το αγοράκι μας πάσχει από κρανοσυνοστέωση. Μας είπαν οτι απαιτείται χειρουργείο μέσα στον απόμενο μήνα (αρκετές ραφές κλειστές) . Ακούσαμε πολλά για το Παίδων στην Αθήνα καθώς είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα. Προγραμματίσαμε ήδη ραντεβού τις επόμενες ημέρες. Διαβάσαμε τις εντυπώσεις σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Περαστικά σε όλους μιας και εμείς τώρα αρχίζουμε....

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους. Κατόπιν και της αξονικής που κάναμε στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη το αγοράκι μας πάσχει από κρανοσυνοστέωση. Μας είπαν οτι απαιτείται χειρουργείο μέσα στον απόμενο μήνα (αρκετές ραφές κλειστές) . Ακούσαμε πολλά για το Παίδων στην Αθήνα καθώς είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα. Προγραμματίσαμε ήδη ραντεβού τις επόμενες ημέρες. Διαβάσαμε τις εντυπώσεις σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Περαστικά σε όλους μιας και εμείς τώρα αρχίζουμε....

Υπομονή και κουράγιο και όλα θα πάνε καλά.

Πόσο μηνών είναι το παιδάκι σας;

Και σε μας η διάγνωση του Ιποκρατείου έλεγε ότι όλες οι πηγές και όλες οι ραφές είναι κλειστές κάτι που τελικά δεν ήταν έτσι.

Το πρώτο πράγμα που μας είπαν κάποιοι νευροχειρούργοι στη Θεσσαλονίκη σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο ήταν ότι "το παιδί πρέπει να εγχειριστεί τις επόμενες 10 μέρες"

Η άποψη του γιατρού που τελικά επιλέξαμε να κάνει την επέμβαση ήταν ότι "πρώτα απ' όλα δεν τίθετε θέμα ζωής και θανάτου".

Σε ένα παιδάκι με κρανιοσυνοστέωση πάντα υπάρχει "ενδοκράνεια πίεση" χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα και στον εγκέφαλο του παιδιού αν η επέμβαση γίνει στον κατάλληλο χρόνο.

Σ' ευχαριστούμε πολύ. Ο μικρούλης είναι 3μιση μηνών. Αναπτυξιακά φαίνεται καλά μεχρι στιγμής. Στείλε μου πμ σε παρακαλώ για την κατάσταση στο Ιπποκράτειο.

Καλησπέρα σε όλους! Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας. Τα νέα έχουν ως εξής: Κατόπιν αστραπιαίας συνενόησης με το Αγία Σοφία και ταξιδιού αστραπή μας στην Αθήνα την Τετάρτη, οι εκεί ειδικοί συμφώνησαν με τη διάγνωση του νοσοκομείου εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ο μικρούλης μας πρέπει να χειρουργηθεί, αφού όμως κλείσει τους 4 μήνες. Πρακτικά, θα χειρουργηθούμε τέλος Ιουλίου (β δεκαπενθήμερο, όχι αργότερα από 30/07). Μας διαβεβαίωσαν όλοι οτι η επέμβαση είναι απλή, αν και ο μικρός μας θα ταλαιπωρηθεί...

Διαφημίσεις

αυτο το φαινομενο ποτε παρουσιαζεται?ειναι εκ γεννετης ή οχι?

περαστικα σε ολους σας.................

Χωρίς να είμαι ειδικός από όσα γνωρίζω μετά από συζήτηση με ειδικούς του χώρου καθότι εχω δύο παιδιά με το ίδιο πρόβλημα.

Οφείλεται σε μετάλαξη κάποιου γονιδίου.

Ενδέχεται να υπάρχει μεταλαγμένο γονίδιο στους γονείς (οι γονείς να είναι φορείς) το οποίο κληρονομείται στα παιδιά

Αν και οι δύο γονείς έχουν το μεταλαγμένο γονίδιο τότε στα παιδιά, υπάρχει 50% πιθανότητα να μην το παρουσιάσουν 25% πιθανότητα να είναι απλά φορείς και 25% πιθανότητα να εμφανίσουν κρανιοσυνοστέωση.

Κατόπιν ενημέρωσης στο Αγία Σοφία, τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν 1 φορά κάθε 2000 γεννήσεις, παρατηρούνται περισσότερο σε εξωσωματικές και πολύδυμες κυήσεις, είναι γενετικής αλλά όχι απαραίτητα κληρονομικής προέλευσης....λαχείο δηλαδή για φυσιολογικές κυήσεις.

Στην δική μας περίπτωση, επειδή το μωρό είναι πρόωρο (γεννήθηκε αρχές 8ου), μας είχαν πει ότι το ποσοστό αυξάνεται στην περίπτωση της προωρότητας. Επίσης κάποιος νευροχειρούργος παρατήρησε μια ομοιότητα στο σχήμα του κεφαλιού του πατέρα, και μας μίλησε για κληρονομικότητα που απλά δεν είχε διαγνωστεί στον πατέρα. Πάντως, σε κάποια παιδιά οι ραφές είναι κλειστές από τη γέννηση, σε κάποια άλλα κλείνουν λίγες μήνες αργότερα.

hY5fp3.pngfNqvp3.png

• 6 months later...

Γράφω κι εγώ εδώ σε αυτό τον πόνο μας μιας και ο μικρός μας διαγνώστηκε με κρανιοσυνοστέωση.

Έχει τη μία του ραφή κλειστή και εμφανή παραμόρφωση του μετώπου του απο τη μία πλευρά.

Είμαστε σοκαρισμένοι μιας και το μάθαμε για πρώτη φορά χτές που πήγαμε για εξέταση στο Μητέρα ύστερα απο σύσταση καλού μας οικογενειακού χειρουργού.

Έχουμε μπερδευτεί και σοκαριστεί.

Πού να ξέρουμε εμείς να αξιολογήσουμε τον καταλληλότερο γιατρό;

Εκεί που πήγαμε χτές και σύμφωνα με τα όσα διαβάζω μέχρι στιγμής, φαίνεται να είναι οι καταλληλότεροι.

Ακόμη δεν του έχουμε κάνει καμμία εξέταση.

Το μωρό μας είναι σχεδόν 3 μηνών.

Μας είπαν ότι ιδανικά θα πρέπει η επέμβαση να γίνει όταν θα είναι 6 μηνών.

Φυσικά και το οικονομικό επίσης για μας θα είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Η γνώμη μου είναι ότι για τόσο σοβαρές επεμβάσεις πρέπει να αποφεύγεις τα ιδιωτικά "συμφέροντα". Πάρε μια γνώμη από των Παίδων, είναι έμπειροι και αξιόλογοι. Εγώ προσωπικά συνάντησα τον Προδρόμου, και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι τόσο σωστός στην ειδικότητά του, όσο και Άνθρωπος.

hY5fp3.pngfNqvp3.png

Η μορφή κρανιοσυνοστέωσης που περιγράφεις είναι η "πλαγιοκεφαλία" και φυσικά θα συμφωνήσω με την Άννα, Αγ.Σοφία στον Προδρόμου.

Τί να πώ;;

Σάμπως ξέρω και εγώ πού να πάω και πώς...με τί κριτήρια να πάρω μία τέτοια απόφαση.

Όμως απο τα όσα διαβάζω σε ξένα sites το Μητέρα φαίνεται να έχει την ιδανική ομάδα.

Δηλαδή κρανιοπροσωπικό/πλαστικό χειρουργό πρώτα και ύστερα νευροχειρουργό.

Ενώ στο Παίδων ο νευροχειρουργός κάνει λίγο απο όλα....σαν πίτα γύρος με απ όλα που λέμε.

Εκεί ο άνθρωπος αυτός χειρουργεί μόνο κρανία μωρών.

Δεν ξέρω....κι εμείς στο ψάξιμο είμαστε και με την επήρρεια του σόκ....

Προδρόμου λέτε κάποιοι και άλλοι κάποιον Σφακιανό...πού να ξέρω κι εγώ...γιατρός δεν είμαι...πρέπει και γιατροί να είμαστε;;

Ρίξε μια ματιά κι εδώ!!!! Επίσης υπάρχει γονιός που χειρούργησε στο Μητέρα και έμεινε πολύ ευχαριστημένη. Αλλά δεν θυμάμαι ποια!!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31250

Προδρόμου λέτε κάποιοι και άλλοι κάποιον Σφακιανό...πού να ξέρω κι εγώ...

Ο ένας είναι ο διευθυντής ο άλλος ο υποδιευθυντής, είναι εξίσου καλοί και οι δύο. Αν τους βαθμολογίσει κάποιος θα βάλει τον ίδιο βαθμό και στους δύο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...