Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ...

Recommended Posts

Σήμερα πήγα στο μητέρα για το β επιπέδου και αντί για χαρά όπως στο πρώτο μου παιδάκι γύρισα με κλάματα και απογοήτευση. Βρήκαν λέει ότι το υγρό στο δεξί μέρος του εγκεφάλου είναι οριακά εκτός vp 10,1 και υπάρχει περίπτωση το παιδί να πάσχει από νοητική στέρηση μου έγραψαν να κάνω μαγνητική εγκεφάλου και αμνιοπαρακέντησ καθώς και εξετάσεις αίματος και επανάληψη του β σε ένα μήνα. Το πρόβλημα είναι ότι τους ρώτησα εαν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν μου απάντησαν. Διάβασα στον υπέρηχο ότι ακόμη και αν είναι αρνητικά ενδέχεται να υπάρχει πιθανότητα 10% το παιδί να έχει κάποια ελαφράς μορφής στέρηση γιατί η αμνιοπαρακέντηση αποκλεισμό από τρισωμίες και δεν αποκλείειε βλάβεσ στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Εχω τρελαθεί γιατί αυτό σημαίνει πως κανένας δεν θα μου εγγυηθεί εαν όλα είναι καλά και θα ζω με αυτή την αγωνία. Δεν θέλω ούτε να διανοηθώ ότι μπορεί να χρειαστί να προβώ σε έκτρωση ενώ είμαι σχεδόν 6 μηνών το θέλω το παιδάκι μου από το φόβο μου χτυπάει πολύ δυνατά σαν να ζητάει βοήθεια.

k4xS.jpg

Διαφημίσεις

Μελινα μου δυστυχως το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να περιμενεις μεχρι τις επομενες εξετασεις,Μην καταδικαζεις τα πραγματα,Δυστυχως οι γιατροι στην ελλαδα ειναι λιγομιλητη και δεν σου εξηγουν ποτε τι ακριβως συμβαινει και ποιες οι πιθανοτητες,Φοβουνται μην τους κλεψουν το επαγγελμα!Υπομονη κοπελα μου!Ξερω ειναι δυσκολο.Ελπιζω τα επομενα αποτελεσματα να ειναι καλυτερα!Γιατι δεν πας να παρεις και μια δευτερη γνωμη?

Μελίνα , ψυχραιμία!!!

Επανέλαβε τις εξετάσεις και μην ξεχνάς να αναπνέεις!

Όσες εξετάσεις και να κάνουμε , όσα αποτελέσματα και να πάρουμε στα χέρια μας, πάντα

υπάρχει ο κίνδυνος να έχει κάποιο πρόβλημα το έμβρυο, το οποίο δεν θα το δείξει καμμία εξέταση.

Ο γυναικολόγος μου , όταν τον ρώτησα, πότε θα είμαστε 100% σίγουροι ότι θα γεννήσω ένα υγιές μωρό , μου απάντησε : Ποτέ! Δηλαδή , ποτέ πριν τον τοκετό.

Γι'αυτό έχε υπομονή και πίστη και θα δεις ότι θα πάνε όλα καλά.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Ευχαριστώ για την υποστήριξη σας είναι πολύ σημαντική για μένα γιατί είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το πρωί πήγα και έκανα μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου του εμβρύου. Την θεωρώ τελέιως απάτη αφού το παιδί με το που άκουγε τον απίσιο θόρυβο που κάνει ο τομογράφος κλωτσούσε φοβερά και δεν μπορούσε να ηρεμήσει κάναμε δύο ώρες γιατί πρέπει να το βρούν ακίνητο για να πάρουν τομές και το αποτέλεσμα ήταν να μην έχουν καλές εικόνες. Δύο ώρες σε έναν τομογράφο ένιωθα ότι θα πνιγώ γιατί ήταν κλειστοφοβικά. Η ακτινοδιαγνώστρια είπε στον γιατρό μου ότι έχουν δεί αρκετές φορές το πρόβλημα και το δικό μου είναι οριακό. Αντί 9,9 είναι 10,1 αλλά δεν υπάρχουν στην διεθνή βιβλιογραφία μελέτες που να έχουν παρακολουθήσει παιδιά που έιχαν οριακά αποτελέσματα πριν την γέννηση μέχρι και κάποια ηλικία μετά ώστε να έχουν συμπεράσματα. Τα περισσότερα πάντως δεν εμφανίζουν προβλήματα. Ο γιατρός μου μου είπε να περιμένουμε τα αποτελέσματα της αμνιοπαρακέντσηςη γιατί η νοητική στέρηση αποκλείεται από ε4κεί και να επαναλάβουμε τον υπέρηχο σε ένα μήνα. Μόνο εαν είναι αρνητική η αμνιοπαρακέντηση θα μου π΄λαρουν το παιδί. Μου είπε επίσης ότι το πρόβλημα το δικό μου πιθανόν να σημαίνει ότι το παιδί μπορεί να είναι απλά λίγο πιο πίσω στην μάθηση να τα παίρνει λίγο πιο αργά όπως συμβαίνει με ανθρώπους που άλλοι αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα ή παίζουν σκάκι από τα 5 και άλλοι θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο και αυτό πάλι δν είναι σίγουρο γιατί μπορεί να μη νυπα΄ρχει πρόβλημα. Πήρα τον παιδίατρο και μου είπε να κάνω υπομονή και να επαναλάβω τον υπέρηχο σε ένα μήνα και να κανω αμνιοπαρακέντηση καθώς η μέτρηση είναι πολύ οριακή και έχει δεί να βρίσκουν πολλά κουλά όπως προβλήματα στα νεφρά κλπ που τελικά δεν ίσχυαν. Θα κάνω υπομονή σε ένα μήνα και βλέπω. Πάντως σε αυτή την χώρα οι γιατροι είναι απαράδεκτοι και έχω μια απορία αφού έχουν ανακαλύψει ένα τρόπο να μετράνε τα φυσιολογικά όρια για μια κατάσταση και πέρα από αυτά λένε ότι έχει πρόβλημα πως μετά εαν ξεπεράσει μια κατάσταση τα όρια δεν μπορούν να απαντήσουν τι επιπτώσεις υπάρχουν? Μας εκμεταλέυονται μου φαίνεται και παίζουν με την αγωνία μας.

k4xS.jpg

Διαφημίσεις

Μελίνα τα ίδια ακριβώς περνάω και εγώ. Σήμερα έκανα την μαγνητική, εμείς τελειώσαμε στο μισάωρο, ήταν ήσυχη η μπεμπούλα μου ευτυχώς. Και εγώ περιμένω τα αποτελέσματα της αμνιοπαρακέντησης και σκέφτομαι πολύ σοβαρά μήπως να έπαιρνα και μια δεύτερη γνώμη από ένα άλλο κέντρο για την Β' επιπέδου γιατί διάβασα αρκετές παρόμοιες ιστορίες εδώ μέσα στο φόρουμ και τελικά αποδείχτηκαν όλες ότι δεν είχαν πρόβλημα. Άς ελπίσουμε ότι είναι κάτι που διορθώνεται μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης και δεν πατάνε πάνω στον πόνο μας για να κερδίσουν αυτοί περισσότερα χρήματα. Εμένα μέχρι στιγμής μου έχει στοιχίσει 120ευρώ η Β' επιπέδου, 670ευρώ η αμνιοπαρακέντηση και 490 ευρώ η μαγνητική. Και ποιος ξέρει πόσο θα στοιχίσουν και οι εξετάσεις αίματος του προγεννετικού ελέγχου που πρέπει να κάνω από την αρχή. Εύχομαι πάντως να έχουμε καλή κατάληξη και να τα θυμόμαστε αυτά ως ένα πολύ άσχημο όνειρο.

aYVcp2.png

μελινα σε διαβαζω και κλαιω ειμαι λιγο ευσθητη και τωρα που εχουν τρελαθει οι ορμονες φαντασου ειμαι 3 μηνων και κατι μην σκεφτεσαι το κακο σκεψου θετικα , κανε οτι ειναι να κανεις χαλαλι τα λεφτα για να σιγουρευτεις κανε και κανα ταμα , γιατι μετα ειναι αργα αν γεννηθει και αρχισουν τα προβληματα, υπομονη και ελπιδα περιμενουμε νεα σου

Κανε υπομονη κοριτσακι και να εισαι ψυχραιμη. Δυστυχως απο εμπειρια σου λεω οτι καμια εξεταση δεν μπορει να σου πει οτι το μωρο σου ειναι καλα. Παντα υπαρχει ενα μικρο ποσοστο για προβλημα. Αλλα ειναι μικρο, οποτε θετικη σκεψη και οτι ειναι να γινει θα γινει.

7f7174376f.png

Διαφημίσεις

κορίτσια σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση εγώ και η Νατάσσα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα και μας το βρήκαν στο ίδιο μαιευτήριο έχω γράψει για την συνέχεια στην ενότητα που άνοιξε η Νατάσσα με τίτλο εγκεφαλική αιμοραγία εμβρύου.

k4xS.jpg

• 2 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...