Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δημόσιο νηπιαγωγείο


Recommended Posts

δυστυχώς εγώ δεν προλαβαίνω να πηγαίνω τον γιο μου στο ΔΗΜΟΣΙΟ νηπιαγωγείο και "φυσικά" ούτε να τον παραλαμβάνω

έχουν γίνει τα εξής και θα ήθελα την άποψή σας

1. από χαζομάρα μου δεν τον έγραψα ολοήμερο και έτσι την 1η του Σεπτέμβρη που πήγα στο νήπιο και μίλησα με τη νηπιαγωγό , για να τον βάλει στο ολοήμερο μου είπε ότι δεν υπάρχουν θέσεις. οκ! εγώ έκανα βλακεία που δεν το σκέφτηκα ότι στις 12.15 που θα σχολά θα είναι πολύ δεσμευτικό για τον πεθερό μου να τον παίρνει ΑΛΛΑ πες ότι υπήρχε ένα πρόβλημα και όντως δεν μπορούσε να τον παραλαμβάνει κάποιος , τί θα έκανα?

2. από τις 11 Σεπτέμβρη που έγινε ο Αγιασμός μέχρι και τις 19 Σεπτέμβρη θα σχολάνε στις 10 -10.30, μέχρι να προσαρμοστούν :roll: τί να προσαρμοστούν καλή μου κυρία? από τα 20 παιδάκια μου έλεγε ο γιος μου, 1 κοριτσάκι έκλαιγε την πρώτη ημέρα που δεν είχε ξαναπάει σχολείο. ¨Ολα τα υπόλοιπα παιδάκια , έχουν φάει τον παιδικό σταθμό με το κουτάλι που λέμε! αν 2 ή 3 παιδιά έχουν πρόβλημα τότε για αυτά τα παιδιά ίσως να μπορούσαν να τα πάρουν οι γονείς τους νωρίτερα. Γιατί να σχολάνε τόσο νωρίς? ποιός ο πραγματικός λόγος ? τα νήπια πλέον , δεν θέλουν προσαρμογή με την έννοια που ήθελα εγώ όταν πήγα νήπιο ,που δεν είχα ξαναφύγει από την μαμά! ο γιός μου που πήγε παιδικό 14 μηνών , πιστέψτε με ήταν και "μεγάλος"!

3. η ώρα προσέλευσης στο νήπιο είναι 8.15-8.30 το πρωί. Μίλαγα με μαμά κολλητού του γιού μου που δουλεύει στο ΙΚΑ και πρέπει να είναι πολύ πρωί στην δουλειά της (7-7.30 το πρωί) ο πατέρας του δε, έχει καθαριστήριο στην άλλη άκρη της αττικής και πρέπει κανονικά 8 το πρωί να το ανοίγει. Τί θα κάνουν καλέ αυτοί? της είπα να μου φέρνει τον μικρό να τα πηγαίνει ο άντρας μου και τα δύο, αλλά είναι αυτό λύση? να πρέπει να υποχρεωθεί στον κάθε ξένο η γυναίκα να της πηγαίνει το παιδί της στο σχολείο? εν τω μεταξύ έκαναν αίτηση μαζί με μια άλλη μητέρα να ανοίγει το νήπιο νωρίτερα και της είπαν ότι μπορεί να ανοίγει στις 7 το πρωί αλλά της είπαν χαρακτηριστικά ότι θα φέρνουν το παιδί στις 7 ακριβώς, ούτε 1 λεπτό αργότερα! Μα γιατί ? είναι ανάγκη να ξυπνάνε το παιδάκι στις 6.30 για να το πάνε στις 7 στο σχολείο? ας έχουν ελαστικό ωράριο όπως στον παιδικό που είναι από τις 7-8.30.. και φυσικά δεν μαζεύτηκαν άλλες μητέρες γιατί ενώ και εγώ ήθελα να υπογράψω για να ανοίγει νωρίτερα ώστε να "βοηθήσω", δεν μπορώ να δεσμευτώ να ξυπνάω το παιδί μου κάθε μέρα στις 6.30 για να το πηγαίνω στις 7! είναι βάρβαρο βρε παιδιά :( ...ειδικά αν σκεφτείς ότι πλέον τα παιδιά μας τα ξυπνάμε πολύ νωρίς από πολύ μικρά λογω του παιδικού...

4. χτες που πήγε ο πεθερός μου να τον παραλάβει τους μίλησε η νηπιαγωγός και τους είπε ότι η ώρα που θα παίρνουν τα παιδιά είναι ΑΥΣΤΗΡΑ 12.15 το μεσημέρι! (οκ! άμα του σκάσει το λάστιχο του πεθερού μου την βάψαμε δηλαδή..θα μας πετάξουν το παιδί απ'έξω και του πεθερού μου θα του κάνουν φάλαγγα για να τον τιμωρήσουν!!....)

επίσης ζήτησαν 80 ευρώ για υλικά που θα πάρουν :roll: ο έξυπνος ο πεθερός της λέει να σας τα δώσω τώρα εγώ! τουλάχιστον του είπε ότι θα συγκροτηθεί ταμείο από 2 γονείς και θα μας ειδοποιήσει πότε να τα δώσουμε! βέβαια επισήμανε ότι "μέσα στη χρονιά θα χρειαστούμε και άλλα χρήματα και θα σας ειδοποιήσουμε!" :roll:

του λέω λοιπόν του πεθερού μου ότι εγώ θα πάω και θα της πω δεν έχω να στα δώσω... το νήπιο δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση? δεν είναι δωρεάν η υποχρεωτική εκπαίδευση στη Ελλάδα ή κάνω λάθος? και τί θέλεις να αγοράσεις με τα 80 ευρώ από το κάθε παιδί?χαρτικά? μαρκαδόρους? γραφική ύλη? οκ! εμένα η αδερφή μου έχει βιβλιοπωλείο (αλήθεια είναι) πες μου τί θέλεις να τα πάρω από εκεί και να μου κοστίσουν 30 ευρώ! δεν θέλεις να το κάνω έτσι? πες μου τί χαρτικά θέλεις γενικά και θα τα πάρω εγώ στο κόστος για όλους τους γονείς, χωρίς να βγάλει ούτε 1 ευρώ κέρδος η αδερφή μου και χωρίς να δώσουν 80 ευρώ=27.260 δραχμές(!!) οι υπόλοιποι ταλαίπωροι γονείς! να δω τί θα μου πει δηλαδή!! άσε που ο πεθερός μου κάτι άκουσε για πετρέλαιο που θα πληρώνουμε, αλλά δεν ήταν σίγουρος και μέχρι να ξεκαθαρίσει δεν λέω τίποτα..

φούντωσα και δεν ξέρω τί να κάνω! εσάς γενικά τί σας έχουν ζητήσει?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν, εμάς μας είπε ότι θα μας δώσει λίστα η δασκάλα με τα απαραίτητα για να τα αγοράσουμε εμείς, δεν μας ζήτησε λεφτά.

 

Όσον αφορά για το θέμα προσαρμογής ναί μου φαίνεται υπερβολικό για δύο εβδομάδες να σχολάνε 10.30!!

Η δικιά μου χτές πήγε μέχρι τις 11.15 και απο σήμερα μέχρι τις 12.15 κανονικότατα!

Εννοείται ούτε κλάμματα είχαμε ούτε τίποτα γιατί πλέον είναι όλα βετεράνοι των παιδικών!

 

Θα διαφωνήσω όμως σε κάτι ..... στην ώρα έναρξης ...το 8.15 μου φαίνεται ήδη πολύ καλό για τα παιδιά.

Ποιό νωρίς θα ήταν βάρβαρο και το "ελαστικό" δεν δίνει το περιθώριο στην δασκάλα να ξεκινάει σωστά με ένα πλήρες τμήμα απο νωρίς.

Ώστε και τα παιδάκια να ξεκινούν σωστά αλλά και να δίνεται η δυνατότητα στη δασκάλα να ορίζει και να καθορίζει το πρόγραμμά τους.

 

Το σχολείο δεν έχει ιδρυθεί ώς τόπος φύλαξης παιδιών και εξυπηρέτησης εργαζόμενων γονέων, αλλά ώς τόπος μάθησης.

 

Ήδη το να πηγαίνει ένα παιδάκι ολοήμερο το θεωρώ επιβάρυνση και μεγάλη κούραση για το ίδιο!

Θυμάμαι τον εαυτό μου να γυρνάω απο το σχολείο ένα ράκος!

Και τότε δεν υπήρχαν κάν τα ολοήμερα.

 

Άραγε αυτή η νέα γενιά, τί θα απογίνει όταν απο μωρά "χτυπάνε κάρτα/οκτάωρη" στους παιδικούς και στα σχολεία;;

 

...εργαζόμενη μάνα και εγώ με πολλές απορίες/ανησυχίες/φόβους/προβληματισμούς....

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

Ολα τα υπόλοιπα παιδάκια , έχουν φάει τον παιδικό σταθμό με το κουτάλι που λέμε! αν 2 ή 3 παιδιά έχουν πρόβλημα τότε για αυτά τα παιδιά ίσως να μπορούσαν να τα πάρουν οι γονείς τους νωρίτερα. Γιατί να σχολάνε τόσο νωρίς? ποιός ο πραγματικός λόγος ? τα νήπια πλέον , δεν θέλουν προσαρμογή με την έννοια που ήθελα εγώ όταν πήγα νήπιο ,που δεν είχα ξαναφύγει από την μαμά! ο γιός μου που πήγε παιδικό 14 μηνών , πιστέψτε με ήταν και "μεγάλος"!

Δεν έχω πρόθεση να συνεχίσω και εδώ τη γνωστή διαμάχη "παιδικός σταθμός ναι ή όχι", αλλά με ενοχλεί να θεωρείς αυτονόητο οτι τα παιδάκια που δεν έχουν πάει παιδικό σταθμό είναι πρόβλημα, άρα πρέπει το σχολείο να κοιτάει τη μάζα που "έχει φάει τον παιδικό σταθμό με το κουτάλι".

Οι παιδαγωγικές μέθοδοι είναι ένα πράγμα κι άλλο η ευρέως ακολουθούμενη τακτική.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι ή έχουν πρόβλημα όπως το εννοείς, τα παιδάκια που δεν έχουν πάει παιδικό σταθμό :roll: για όνομα του Θεού δηλαδή ....έπειτα να πω πως προφανώς ο κάθε γονιός που στέλνει ή όχι το παιδί του παιδικό σταθμό, επειδή ακριβώς είναι επιλογή του (έστω και εξ ανάγκης) την υποστηρίζει, και καλά κάνει, γιατί για τα δικά του δεδομένα κάνει το σωστό σύμφωνα με αυτά που μπορεί, έτσι δεν είναι?

τώρα από όσα μου είπε ο γιος μου , που τον πιστεύω , μόνο ένα κοριτσάκι έκλαψε την πρώτη ημέρα που όντως δεν είχε πάει ξανά σχολείο και μετά τίποτα.. αυτό που εννοούσα ήταν ότι καλώς ή κακώς το 99% των παιδιών μας πλέον έχει συνηθίσει ότι αποχωρίζεται τη μαμά και πηγαίνει στο σχολείο-παιδικό ή ό,τι άλλο θες , από πολύ μικρή ηλικία.. αν υπάρχουν σε ένα τμήμα 20 παιδιών 2-3 που δεν αισθάνονται άνετα δεν νομίζω ότι είναι κακό να ασχοληθούν με αυτά τα παιδιά , ενδεχομένως να τα αφήσουν και νωρίτερα να φύγουν -δεν ξέρω. Απλά αφού η πλειοψηφία μπορεί να κάτσει μέχρι τις 12.15 τουλάχιστον, γιατί να μην αφήνουν οι νηπιαγωγοί ΑΥΤΑ τα παιδάκια να κάτσουν? αυτό είπα, είναι τόσο κακό??

και hara συμφωνώ ότι είναι πολλές ώρες αλλά πες μου τί να κάνουμε? το σχολείο δεν είναι φύλαξη, αλλά ....άστα! το 8.15 είναι μια νορμάλ ώρα για σχολείο έχεις δίκιο, αν δουλεύαμε όλοι με νορμάλ ωράρια....εν τω μεταξύ σκέφτομαι και το άλλο, όταν πάει πρώτη ο γιος μου δεν είναι καλύτερα να τον αφήνω ολοήμερο για να διαβάζει κιόλας τουλάχιστον τα βασικά μαθήματα? γιατί μέχρι να πάμε σπίτι γύρω στις 18.30 τί να προλάβουμε να κάνουμε? και όσο σκέφτομαι ότι όταν θα πηγαίνει ο γιος μου Δευτέρα θα πηγαίνει και η κόρη μου Πρώτη, με πιάνει ένα σύγκριο........πώς θα τα προλαβαίνω όλα??

Link to comment
Share on other sites

Η περιοδος προσαρμογης ειναι νομιζω πολυ μεγαλη(δυο εβδομαδες),θα μπορουσαν να το κανουν δυο-τρεις μερες.Δε θυμαμαι ο γιος μου να εκανε κατι τετοιο στο νηπιαγωγειο.Μαλλον ειναι ευρημα της δασκαλας τους.Σχετικα με την πρωινη ζωνη(7-:cool: η αληθεια ειναι οτι πολλοι νηπιαγωγοι διαμαρτυρονται για την αυθαιρετη απο το υπεπθ αυξηση του ωραριου τους και γι'αυτο δεν το πολυ-λενε στους γονεις και τους αποθαρρυνουν απο αυτο.Ισως γι'αυτο ειπαν οτι θα πρεπει οπωσδηποτε 7 να ειναι εκει(δεν εδωσαν ουτε το ακαδημα'ι'κο τεταρτο!) και καθε μερα ,ωστε να μην το προτιμησουν τελικα οι γονεις.Για την ωρα αποχωρησης που γκρινιαξαν λιγο στον παππου,ισως το κανουν για να προλαβουν καταστασεις.Αρκετοι πηγαινουν αργοτερα,περυσι στα νηπια ειχαμε μια μαμα που αργουσε συστηματικα,το ωραριο ομως των παιδιων και της νηπιαγωγου πρεπει να τηρειται(με σχετικη ευελιξια).Τελος,για την γραφικη υλη,δυστυχως δεν καλυπτεται απο τα χρηματα του κρατους,αλλα 80 ευρω μου φαινονται αρκετουτσικα.Σε αλλα σχολεια τα πηγαινουν οι γονεις,αλλου μαζευουν τα χρηματα και τα διαχειριζονται καποιοι απο αυτους ή οι νηπιαγωγοι.Το τελευταιο γινεται για να ειναι ολα ιδια τα υλικα,για να μη γινονται λαθη(ειδικα τα χαρτονια εχουν χιλια δυο ειδη-κανσον,γυαλιστερο κλπ),να πετυχουν καλυτερη τιμη με μεγαλη παραγγελια κι επειδη δεν ξερουν τι ακριβως θα χρειαστουν σε ολη τη χρονια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

...εν τω μεταξύ σκέφτομαι και το άλλο, όταν πάει πρώτη ο γιος μου δεν είναι καλύτερα να τον αφήνω ολοήμερο για να διαβάζει κιόλας τουλάχιστον τα βασικά μαθήματα? γιατί μέχρι να πάμε σπίτι γύρω στις 18.30 τί να προλάβουμε να κάνουμε? και όσο σκέφτομαι ότι όταν θα πηγαίνει ο γιος μου Δευτέρα θα πηγαίνει και η κόρη μου Πρώτη, με πιάνει ένα σύγκριο........πώς θα τα προλαβαίνω όλα??

 

Άστα να πάνε...και εγώ 6 ώρα μαζεύομαι σπίτι!!

 

Και τα πρωϊνά τις ετοιμάζω και τις πηγαίνω μόνη μου σα τρελλή, σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις με το αμάξι!

Σήμερα απο τον πανικό μου (είχαμε αργήσει λίγο) τις έβαλα χύμα χωρίς να τις δέσω στα καρεκλάκια τους!

 

Με το που γυρίζω αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση της επόμενης μέρας...να ετοιμάσω φαγητό, τα αυριανά ρούχα..κλπ.

 

Μετά που θα'χουμε και διάβασμα....άστα βάστα.

 

Καλά να είμαστε να αντέχουμε!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

resident ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις :D καταλαβαίνω πώς το θέτεις και συμφωνώ , έχεις δίκιο για το ωράριο των νηπιαγωγών και το ότι πολλοί γονείς φέρονται ανεύθυνα και δεν το τηρουν... απλά μας έχουν κάνει και τρέχουμε πανικόβλητοι και προσπαθούμε να προλάβουμε τον χρόνο που κυλάει...τέσπα...

και εσένα σου φάνηκε υπερβολικό το ποσό των 80 ευρώ (το οποίο δεν θα είναι και το μοναδικό, όπως είπαν..) :? μάλλον θα πάω από την ερχόμενη εβδομάδα και θα μιλήσω για την ιδέα που είχα, δηλαδή να μου πει τί χρειαζονται , τουλάχιστον τα περισσότερα θα τα ξέρουν από τώρα δεν μπορεί! , και να πάω στην αδερφή μου και να τα πάρω στο κόστος για όλο το νηπιαγωγείο ή τουλάχιστον να πάρω μια προσφορά και να τους την πάω , για να μην υπαρχουν και υποψίες ότι πάω να βγάλω κιόλας!

hara μα είσαι μέσα στο μυαλό μου (μη σου πω ότι ζούμε την ίδια ζωή! :D ) τρελλοκομείο και τύψεις, τρομερές τύψεις για τις ώρες που είμαστε μαζί μεν αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ αποκλειστικά μαζί τους... :cry: ......

Link to comment
Share on other sites

Η περίοδος προσαρμογής στο δικό μας ολοήμερο έχει ως εξής: Την Παρασκευή (δεύτερη μέρα) πήγαν μέχρι τις 11:30. Αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε κανονικά το ολοήμερο μέχρι 15:45, με την διευκολυνση για κάποια παιδάκια να μπορούν να φύγουν στις 12:30. Για την ώρα της αποχώρησης είναι αυστηροί γιατί για να μπορέσεις να μπεις στο κτίριο του Νηπιαγωγείου πρέπει να διασχίσεις μία μεγάλυ αυλή του Δημοτικού και εφόσον η πόρτα της αυλής κλειδώνει την ξεκλιδώνουν μόνο σε ορισμένα χρονικά διαστήματα για την αποχώρηση του Νηπιαγωγείου για να μην μπλέκονται με τα παιδιά του Δημοτικού.

 

Για την γραφική ύλη εμάς προς το παρόν δεν μας ζήτησε τίποτα, το μόνο που μας είπε ότι στην συνάντηση της επόμενης εβδομάδας που θα οριστεί για τους γονείς θα τα πούμε αυτά.

 

Το μόνο που συζητήσαμε την πρώτη ημέρα, ήταν το θέμα της τραπεζοκόμου που την περιμένουν από το Υπουργείο εδώ και δύο χρόνια αλλά τίποτα. Έτσι μας είπε ότι τις προηγούμενες χρονιές πλήρωναν οι γονείς 5 ευρώ κάθε μήνα για μία κυρία που πήγαινε και ζέστανε, σέρβιρε και βοηθούσε την ώρα του φαγητού. Αφού συζητήθηκαν άλλες προτάσεις (π.χ. μαμά να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά δεν βρέθηκε) συμφωνήσαμε όλοι να δίνουμε αυτά τα 5 ευρώ.

20iyp2.png mI5Hp2.png
Link to comment
Share on other sites

Και εμείς στο νήπιο, ολοήμερο.

Μετά τον αγιασμό, Παρασκευή ξεκινήσαμε κανονικά 8.00-8.15 ώρα προσέλευσης αυστηρή και σχόλασμα 3.45-4.00.

 

60 ευρώ για τα υλικά και 80ευρώ για την καθαρίστρια η οποία ξεσταίνει και τα φαγητά των παιδιών.

Βάζχουμε το φαγητό σε μεταλικό μπωλάκι που μπαίνει στον φούρνο της κουζίνας.

Την Παρασκευή χάθηκε το παγουρίνο και σήμερα χάθηκα το καπάκι από το μπωλάκι. Μας βάζει τα πράγματα χύμα μέσα στην τσάντα και γεμίζουν όλα λάδια.

Διαβάζοντας τα δικά σας αναρωτιέμαι αν πρέπει να δώσω τα 80 ευρώ για την κυρία του φαγητού. Τιλέτε? πρέπει? Μέχρι στιγμής έχω δώσει 50 ευρώ για υλικά και χρωστάω άλλα 10 +80 της καθαρίστριας-τραπεζοκόμου.

Link to comment
Share on other sites

Και εμείς στο νήπιο, ολοήμερο.

Μετά τον αγιασμό, Παρασκευή ξεκινήσαμε κανονικά 8.00-8.15 ώρα προσέλευσης αυστηρή και σχόλασμα 3.45-4.00.

 

60 ευρώ για τα υλικά και 80ευρώ για την καθαρίστρια η οποία ξεσταίνει και τα φαγητά των παιδιών.

Βάζχουμε το φαγητό σε μεταλικό μπωλάκι που μπαίνει στον φούρνο της κουζίνας.

Την Παρασκευή χάθηκε το παγουρίνο και σήμερα χάθηκα το καπάκι από το μπωλάκι. Μας βάζει τα πράγματα χύμα μέσα στην τσάντα και γεμίζουν όλα λάδια.

Διαβάζοντας τα δικά σας αναρωτιέμαι αν πρέπει να δώσω τα 80 ευρώ για την κυρία του φαγητού. Τιλέτε? πρέπει? Μέχρι στιγμής έχω δώσει 50 ευρώ για υλικά και χρωστάω άλλα 10 +80 της καθαρίστριας-τραπεζοκόμου.

 

80 ευρω για ολη τη χρονια?

 

Εμας το νηπιαγωγειο ξεκινησε τη Δευτερα 10.00-12.15 σημερα δεν

πηγαμε καθολου γιατι ηταν τα νηπια οποτε δεν χωρανε ολα μαζι

κ θα παει κ αυριο την ιδια ωρα...για να προσαρμοστουνε!

Απο Πεμπτη μας ειπε κανονικα πρωινη βαρδια μια εβδομαδα 08.00-12.15

κ απογευματινη μια εβδομαδα 13.45-17.15!

Οσο για τα υλικα 60 ευρω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και εμείς σε ολοήμερο! Την μέρα του αγιασμού και την επόμενη δεν πήγαν τα παιδιά γιατί είχαμε συνάντηση γονέων, όπου μας ενημέρωσαν για τα διαδικαστικά κλπ.

Εμείς για το ολοήμερο θα δωσουμε 70 ευρώ έκαστος για το υλικό που χρειάζονται. Μας είπαν ότι την επόμενη εβδομαδα θα σχολάνε 12.30-1, ώς περίοδο προσαρμογής. Ωστόσο η διευθύντρια ρώτησε αν συμφωνούμε δεν το έθεσε ώς δεδομένο. Χθές που πήγα να τον πάρω μας είπε ότι απο σήμερα θα ξεκινήσει κανονικά το ολοήμερο, καθώς δεν υπήρξαν προβλήματα προσαρμογής στα παιδιά.

Για το θέμα της προσέλευσης στην ιστοσελίδα του υπέπθ αναφέρει τα εξής για την πρωϊνή ζώνη..

16. Από πότε ισχύει η Πρωινή - Προαιρετική ζώνη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου με Πρωινή - Προαιρετική ζώνη;

Από το Σχολ. Έτος 2007-2008 δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας Πρωινής - Προαιρετικής Ζώνης 07.00 - 08.00 στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία (Φ.32/190/81670/Γ1/20-7-2007 Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 1420/8-8-2007 τ.Β΄) και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Προσέλευση νηπίων: 7:00 - 8:00 (Πρωινή - Προαιρετική Ζώνη)

Αποχώρηση νηπίων: 15:45 - 16:00

 

Οπότε που στηρίζουν το 7 ακριβώς; εεε; για κάντε μια αναφορά στο ΦΕΚ να δούμε τι θα γίνει....

 

Για να λειτουργήσει όμως χρειάζεται έναν ελάχιστο αριθμό αιτήσεων, αν θυμάμαι καλά.

 

Αυτά καλή συνέχεια σε όλα τα παιδάκια και στους γονείς βεβαίως! :wink:

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

Κι εμάς μας ζητησαν 60 ευρώ για υλικά. Και επειδή είμαι και ψιλοχαζή ... ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ για υλικά?????

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν δεν ξέρω αν ακούσατε στον Βερύκιο σήμερα που είχε τον υπουργό παιδείας... εγώ δεν το άκουσα αλλά ήρθε ο προϊστάμενός μου σήμερα και μου είπε ότι ανέφερε ξεκάθαρα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μας ζητάνε τα δημόσια νηπιαγωγεία χρήματα για υλικά γιατί υπάρχει εγκύκλιος που το ξεκαθαρίζει ότι εφόσον είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε εμείς οι γονείς χρήματα...

μάλιστα επειδή στην εκπομπή είχαν ανάψει τα τηλέφωνα με αγανακτισμένους γονείς από διάφορες περιοχές, ο υπουργός δεσμεύτηκε δημόσια να διερευνίσει ο ίδιος για ποιο λόγο μας ζήτησαν χρήματα ...

Τονίζω ότι δεν άκουσα τίποτα εγώ, αλλά θα το ερευνήσω στο σάιτ υπεπθ και αφού στείλω τα κατάλληλα μαιλ για να μου απαντήσουν , θα σας ενημερώσω...

πάντως ταπεινή γνώμη είναι μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα, μήν δώσετε ούτε 1 ευρώ σε κανέναν..

αλήθεια μήπως άκουσε κανένας άλλος τον υπουργό σήμερα για να το διασταυρώσουμε???

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστούμε motherof2.

Ευτυχώς δεν είχαμε δώσει τίποτα ακόμα... (φέτος κάτι με κρατάει και δεν πληρώνω... και τελικά μου βγαίνει σε καλό!) :)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ

 

 

Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.

 

Α. Παπανδρέου 37

151 80 Μαρούσι

 

Πληροφορίες: Α. Κόπτσης

 

 

Τηλέφωνο : 210.34.43.284

FAX : 210.34.43.288

[email protected])

 

 

Να διατηρηθεί μέχρι

Βαθμός ασφαλείας

 

Μαρούσι, 30- 1 - 2008

Αριθ. Πρωτ. Βαθμός Προτερ.

Φ.50 / 47 / 13446 /Γ1

 

 

 

ΠΡΟΣ:

1. Διευθυντές Εκπ/σης

και Προϊσταμένους Γραφείων

Π.Ε της χώρας

2. Διευθυντές και Προϊσταμένους

Σχολικών μονάδων της χώρας

ΚΟΙΝ.:

1.Περιφερειακούς Διευθυντές

Π.Ε. και Δ.Ε της χώρας

2 Προϊσταμένους

Επιστημ. και Παδαγωγ.

Καθοδήγησης Π.Ε.

3. Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε.

( μέσω Δ/νσεων και Γραφείων)

 

 

ΘΕΜΑ: «ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

 

Προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της σίτισης των μαθητών των Ολοήμερων Σχολείων, παρακαλείστε να προβείτε σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να έρθετε σε επαφή με τους υπευθύνους των κατά τόπους ΟΑΕΔ και να καταγράψετε το διαθέσιμο προσωπικό των ειδικοτήτων που μπορούν να εργαστούν ως τραπεζοκόμοι (μάγειροι, τραπεζοκόμοι κ.λ.π.) μέσω του προγράμματος STAGE ή άλλων διαθέσιμων προγραμμάτων. Τα αποτελέσματα της καταγραφής να συγκεντρωθούν κατά Διεύθυνση Π.Ε. και να αποσταλούν έως 3 Μαρτίου 2008 στη Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. του ΥΠΕΠΘ ώστε να προγραμματιστεί έγκαιρα η σίτιση των μαθητών των Ολοήμερων Σχολείων

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Εσωτ. Διανομή:

1.Γραφείο Γεν. Γραμματέα

2.Διεύθυνση Σπουδών Α΄θμιας

Εκπαίδευσης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΑΤΗΣ

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

καταρχήν συγγνώμη αλλά από υπολογιστές δεν γνωρίζω καλά και τα κάνω λίγο ..."μπακαλίστικα" που λένε

 

-αυτό είναι εγκύκλιος μέσα στο σαιτ του υπεπθ που αναφέρει για τις τραπεζοκόμους που είδα ότι κάποιοι γονείς είχαν " πρόβλημα" στο νηπιαγωγείο που φοιτούν τα παιδιά τους...μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά, για ψαχτείτε λίγο παρακαλώ..

 

- επίσης βρήκα αλλά δεν το παραθέτω για λόγους χώρου , ότι όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία μετά την πρώτη ημέρα του αγιασμού , έχουν το προβλεπόμενο ωράριο που ορίζεται.. δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος, παρακαλώ διορθώστε με γιατί για πχ εμεις θα σχολάσουμε πρώτη φορά στις 12.15 την Δευτέρα που μας έρχεται δηλαδή στις 22 Σεπτεμβρίου :?

 

-μέσα στο σαιτ του υπεπθ ενώ υπάρχει σαν "θέμα" (σορυ αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω..) το Νηπιαγωγείο όπου λογικά θα έπρεπε να υπάρχουν διευκρινίσεις με τα του νηπιαγωγείου, έχει αφαιρεθεί από το υπεπθ όπως αναφερει και μας γυρναει στην κεντρική σελίδα..

 

επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά όλα αυτά , και θα παρακαλούσα κάποιον που έχει μια καλύτερη σχέση με το νετ από μένα ,να ασχοληθεί και να δώσει τα φώτα του...

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής:

Μίλησα τώρα με την υπεύθυνη στο υπουργείο παιδείας (το όνομα και το τηλέφωνο είναι στη διάθεσή σας εάν τα χρειαστείτε) και μου είπε ότι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα οι νηπιαγωγοί να ζητάνε χρήματα από τους γονείς και εάν συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουμε καταγγελία στο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οπου ανήκει το εκάστοτε σχολείο. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να ετοιμάσουν μία λίστα με τα υλικά που πρέπει να αγοράσει το κάθε παιδάκι.

Σε περίπτωση ΟΜΩΣ που ο συλλογος γονέων αποφασίσει να μαζευτούν κάποια χρήματα για "υλικά" τότε τα διαχειρίζεται ένας από τους γονείς και το υπουργείο και η πρωτοβάθμια δεν έχουν καμία ευθύνη σε αυτό.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει τα χρήματα για τα υλικά το κατανοώ και διευκολύνει κιόλας τους γονείς που δεν μπορούν να τρέχουν να ψάχνουν και αφού θα υπάρχει και έλενχος από γονείς ο.κ.

 

Αυτό με τα χρήματα στην καθαρίστρια για την καθαριότητα και το ζέσταμα του φαγητού των παιδιών μου φαίνεται κάπως. Δεν πρέπει ο μισθός της να καλύπτεται από το υπουργείο? Δεν είναι υποχρεωτικό να καθαρίζεται το σχολείο και να ζεσταίνεται το φαγητό των παιδιών?

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

βρε Βίκυ μου γιατί να τα κατανοείς τα χρήματα για τα υλικά?

για σκέψου σε ένα νηπιαγωγείο με 40 παιδιά Χ 80 ευρώ το κάθε παιδί ξέρεις πόσο κάνει? 3200 ευρώ ξέρεις πόσο είναι στις απλές δραχμούλες μας ? 1.090.400

συγγνώμη κιόλας γιατί σίγουρα υπάρχουν νηπιαγωγοί εδω μέσα και χωρίς παρεξήγηση, τί γίνονται τόοοσα χρήματα..τί παίρνουν για τα παιδιά ? φύλλα χρυσού? επείσης υποτίθεται ότι τα παίρνουν μαζικά για να πετύχουν καλύτερη τιμή ... άσε που επαναλαμβάνω ότι σε εμάς τουλάχιστον, μας είπαν ότι τα 80 ευρώ είναι για αρχή :roll: και για να καταλάβετε πέρισυ που είχα πάρει για το προνήπιο για 2 παιδιά ένα σκασμό από αυτά τα "υλικά" έδωσα 25 ευρώ για το καθε παιδί στην αδερφή μου , για την οποία επέμεινα να βγάλει κέρδος... θέλετε να το βάλουμε στην διπλάσια τιμή 50 ευρώ το καθε παιδί για υλικά? που αποκλείεται γιατί είπαμε ότι κάνουν μαζική παραγγελία για να τους βγουν πιο φθηνά...

 

βρε παιδιά

60ευρώ= 20.445δρχ

70 ευρώ =23.852 δρχ

80 ευρώ = 27.260 δρχ

 

θα τα δίναμε έτσι , αν ήταν οι δραχμούλες???

 

 

maryp σου έστειλα και πμ , πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου ...ότι θα έπρεπε στα γεράματα να κάνω καταγγελίες και να το παίζω "χαφιές" δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής :? και φυσικά άντε μετά η "κατηγορούμενη" νηπιαγωγός να είναι δίκαιη με το παιδάκι μου και να μην το "σταμπάρει"..... :roll:

Link to comment
Share on other sites

και φυσικά άντε μετά η "κατηγορούμενη" νηπιαγωγός να είναι δίκαιη με το παιδάκι μου και να μην το "σταμπάρει"..... :roll:

 

αυτό ακριβώς φοβάμαι κι εγώ...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

και φυσικά άντε μετά η "κατηγορούμενη" νηπιαγωγός να είναι δίκαιη με το παιδάκι μου και να μην το "σταμπάρει"..... :roll:

 

αυτό ακριβώς φοβάμαι κι εγώ...

 

 

και αυτό ακριβώς βέβαια εκμεταλλεύονται όλοι αυτοί που καλώς ή κακώς παίζουν το ρόλο τους στη ζωή των παιδιών μας....και έτσι προκειμένου να μην τα φέρουνε σε δύσκολη θέση και πικραθούνε τελικά εμείς κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο....

έχω εκνευριστεί αφάνταστα , ήδη ειδοποίησα και αλλους γονείς να μην δώσουν τα χρήματα και θα δούμε ...έχω στείλει και ένα μαιλ στο υπεπθ..για να δούμε τί θα μου απαντήσουν, αν μου απαντήσουν βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

και συνεχίζοντας απο το προηγούμενο ποστ σου, και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, και χωρίς να θέλω να γίνω εριστική με κανέναν... θα ήθελα παρα πολύ να μας απαντήσει κάποια κοπέλα του κλάδου... τι αγοράζουν με 3.200 ευρώ??? τι υλικά??? να ξέρουμε κι εμείς βρε αδερφέ με τι απασχολούνται τα παιδάκια μας όλη μέρα!

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Όταν εμείς πηγαίναμε νηπιαγωγείο (πριν 2 χρόνια δηλ.) μας δίνανε κατάλογο με τα υλικά που χρειαζότανε και κάθε ομάδα παιδιών έφερνε διαφορετικά υλικά π.χ. 1 πακέτο κόλλες Α4 +12 μαρκαδόρους +ξυλομπογιές κλπ...

Οι μόνες περιπτώσεις στις οποίες ζητούσανε χρήματα ήτανε για την καθαρήστρια ΑΝ και όσα θέλαμε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα και στις εκδρομές .

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

motherof2, δεν διαφωνώ οτι ε το σκεπτικό σου και όπως αποδεικνύεται, είναι πολλά τα χρήματα. Αν όμως αρχίσουμε να κάνουμε αναλογισμούς δραχμής ευρώ θα μας σηκωθούν τα μαλλιά όρθια.Πλέον η αγοραστική αξία της δραχμής έχει χαθεί. Πάντως πέρυσι πλήρωσα περισσότερα για τον παιδικό σταθμό σε υλικά οπότε φέτος τα 60ευρώ μου φάνηκαν πιο λογικά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όπως είπα και πιο πάνω είναι το γιατί πρέπει να πληρώνουμε επιπλέον για το ζέσταμα του φαγητού και την καθαριότητα.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν χτες πήγε η πεθερά μου να πάρει τον μικρό και την πλησίασε ένας ευγενέστατος κυριος που της συστήθηκε ως γονιός-ταμίας και της είπε "αν με θέλετε κάτι το όνομα μου είναι το ..τάδε " η πεθερά μου του είπε λοιπόν -χωρίς να έχουμε μιλήσει και μαζί- ότι το θεωρεί υπερβολικό τα 80 ευρώ τη στιγμή μάλιστα που εγώ για πχ μπορώ να τα πάρω, λόγω της αδερφής μου, ως και τσάμπα.. και επίσης του είπε οτι δεν είναι δικαιο αυτό γιατί ο κάθε γονιός μπορεί να πάρει τα ίδια πράγματα αλλά "δευτερης" ποιότητας και να πληρώσει λιγότερα. (καταλαβαίνω προσωπικά ότι είναι καλό να έχουν όλα τα παιδάκια τα ίδια πράγματα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν γονείς που δεν έχουν την οικονομική άνεση να δίνουν έτσι χρήματα..) τεσπα του ειπε λοιπόν η πεθερά μου ότι το σωστό θα ήταν να δοθεί λίστα και να πάρει ο καθένας αυτά που του αναλογούν (εμένα, μου άρεσε πολύ αυτό που ανέφερε η gravias για το θέμα)

στο τέλος λοιπόν που του είπε ότι είναι πολλά για υλικά, της διευκρίνισε ο άνθρωπος ότι είναι για τις εκδρομές που ΘΑ πάνε , για τις παραστάσεις που ΘΑ παρακολουθήσουνε και για τα δώρα που ΘΑ κάνουνε τα Χριστούγεννα.. :roll: τί να πω.......

το μόνο καλό είναι ότι της είπε ο άνθρωπος ότι θα διαβιβάσει στη νηπιαγωγό τις ανησυχίες της πεθεράς μου , που σίγουρα είναι και άλλων γονιών και θα δούνε τί θα κάνουν..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...