Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θέλω να θηλάσω αποκλειστικά, τι πρέπει να ψωνίσω??

Recommended Posts

καλημέρα σας φίλες,

περιμένω το 2ο μωράκι μου και έχω σκοπό αυτή τη φορά (γιατί την 1η δεν τα κατάφερα...) να θηλάσω αποκλειστικά. στο 1ο μου παιδί, είχα πάρει 6 μπιμπερό για αρχή και δε προλάβαινα να αποστειρώνω... επίσης, σχετικά με το θήλαστρο, είχα πάρει ένα χειροκίνητο μπας και καταφέρω να βγάλω γάλα, αλλά...ούτε σταγόνα. τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να αγοράσω από μπιμπερό κλπ για τη διατροφή του?

Διαφημίσεις

Εγώ από την εμπειρία μου με το δικό μου μωράκι που ποτέ δεν του έδωσα ξένο γάλα πριν γεννήσω δεν αγόρασα τίποτα σχετικό με τη διατροφή. Θήλαστρο και μπιμπερό πήρα όταν το μωρό ήταν 4 μηνών και τα έχω χρησιμοποιήσει 4 φορές μόνο. Το δικό μου θήλαστρο είναι ηλεκτρικό και ενώ αποδεδειγμένα έχω γάλα (αφού το μωρό παίρνει πάρα πολύ καλό βάρος) δεν έχω καταφέρει να βγάλω πάνω από 80ml. Αν σκοπεύεις να θηλάσεις αποκλειστικά ότι χρειάζεσαι το έχεις ήδη! Καλή επιτυχία και με το καλό το μωράκι!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εγώ από την εμπειρία μου με το δικό μου μωράκι που ποτέ δεν του έδωσα ξένο γάλα πριν γεννήσω δεν αγόρασα τίποτα σχετικό με τη διατροφή. Θήλαστρο και μπιμπερό πήρα όταν το μωρό ήταν 4 μηνών και τα έχω χρησιμοποιήσει 4 φορές μόνο. Το δικό μου θήλαστρο είναι ηλεκτρικό και ενώ αποδεδειγμένα έχω γάλα (αφού το μωρό παίρνει πάρα πολύ καλό βάρος) δεν έχω καταφέρει να βγάλω πάνω από 80ml. Αν σκοπεύεις να θηλάσεις αποκλειστικά ότι χρειάζεσαι το έχεις ήδη! Καλή επιτυχία και με το καλό το μωράκι!

σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου! απλά φοβάμαι ότι πάλι δεν θα έχω αρκετό γάλα για το μωρό και σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάρω κάποια πράγματα για να μπορώ να του δώσω συμπλήρωμα αν χρειαστει. στο 1ο μου, είχα σταγόνες γάλα όποτε αναγκαστικά έδινα συμπλήρωμα και σκέφτομαι οτι θα πρέπει να είμαι εξοπλισμένη σε περίπτωση που συμβεί πάλι το ίδιο. μακάρι να τα καταφέρω...

Στην αρχή θα έχεις μόνο σταγόνες, μην περιμένεις από την πρώτη μέρα να τρέχει ποτάμι το γάλα. Το μωρό τις πρώτες μέρες της ζωής του δεν χρειάζεται γάλα, με την έννοια που το έχουμε εμείς στο μυαλό μας. Σιγά - σιγά θα κατεβάσεις γάλα (την 3, 4, 5 μέρα) και μέχρι τις 40 μέρες θα έχει εδραιωθεί η γαλουχία, έχοντας το μωρό πάνω στο στήθος όσο εκείνο θέλει.

Το θήλαστρο δεν έχει νόημα πριν εδραιωθεί η γαλουχία.

Γιατί δεν επικοινωνείς με την La Leche League? (googlαρε το!)

Θα βρεις και πολλές πληροφορίες εδώ μέσα στο φόρουμ.

Όσο για τις αγορές, μην αγοράσεις τίποτα.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και να έχεις το μωρό από την πρώτη ώρα της ζωής του κοντά σου!

Καλή επιτυχία!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Στην αρχή θα έχεις μόνο σταγόνες, μην περιμένεις από την πρώτη μέρα να τρέχει ποτάμι το γάλα. Το μωρό τις πρώτες μέρες της ζωής του δεν χρειάζεται γάλα, με την έννοια που το έχουμε εμείς στο μυαλό μας. Σιγά - σιγά θα κατεβάσεις γάλα (την 3, 4, 5 μέρα) και μέχρι τις 40 μέρες θα έχει εδραιωθεί η γαλουχία, έχοντας το μωρό πάνω στο στήθος όσο εκείνο θέλει.

Το θήλαστρο δεν έχει νόημα πριν εδραιωθεί η γαλουχία.

Γιατί δεν επικοινωνείς με την La Leche League? (googlαρε το!)

Θα βρεις και πολλές πληροφορίες εδώ μέσα στο φόρουμ.

Όσο για τις αγορές, μην αγοράσεις τίποτα.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και να έχεις το μωρό από την πρώτη ώρα της ζωής του κοντά σου!

Καλή επιτυχία!

Πολύ ενδιαφέρον αυτό το site, δεν το ήξερα! Και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μου παιδάκι δεν είχα σωστή ενημέρωση... Να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις? Λέει στο site ότι μπορείς να ζητήσεις να έρθει κάποια σύμβουλος στο σπίτι σου. Μήπως γνωρίζεις το κόστος (περίπου) για κάτι τέτοιο?

Διαφημίσεις

Πολύ ενδιαφέρον αυτό το site, δεν το ήξερα! Και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μου παιδάκι δεν είχα σωστή ενημέρωση... Να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις? Λέει στο site ότι μπορείς να ζητήσεις να έρθει κάποια σύμβουλος στο σπίτι σου. Μήπως γνωρίζεις το κόστος (περίπου) για κάτι τέτοιο?

με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου!!!!!!

συμφωνω με αυτα που σου εγραψε το ψαρακι..εγω θηλασα 7 μηνες αποκλειστικα κ μολις σαραντησα εδραιωθηκε η γαλουχια μου,,σταλα δεν ειχα οταν το πιεζα κι ομως ο μπεμπηςς μου επαιρνε 1 κιλο καθε μηνα:shock:

εβγαζα με το θηλαστρο γιατι ειχα αρρωστισει κ εβγαζα 50 μλ κ απο τα 2 :shock:

σοκ πραγματικο,,,εγω μενω Πατρα κ εχω ακουσει για 50 Ε η επισκεψη...αλλα θα τα καταφερεις μονη σου ,,δεν θα χρειστεις κανενα!!!!!!!

ειμαι σιγουρη!!!!!

απλα μην ξεκινας φοβισμενα κ προκατιλυμενα!!!!!

εγω εχω θηλαστρο χειροκινητο της ΑΒΕΝ...οικονομικο ειναι ...εγω παντα ειχα μπιμπερο σπιτι για καλο κ για κακο...

επισης εφοδιασου με σουτιεν θηλασμου...πιτζαμες με κουμπακια μπροστα(θα με θυμιθεις)κ μπλουζες εξοδου με ανοιγμα ανετο μπροστα μηπως θηλασεις κ εξω!!!!παρε κ επιθεματα μηπως σου χρειαστουν...εμενα δεν μου χρειστικαν γιατι δεν τρεξανε ποτε γαλατα..οταν τελειωνα τον θηλασμο ειχα παντα βαμβακι βρεγμενο κ πλενομουν...παρε κ κρεμα για τις θηλες σου,,εγω χρειαστικα!!!!βαζε απο τωρα λαδακι γιανα ενυδατωθουν!!!!

ελπιζω να σε βοηθησα!!!!!

ολα τελεια θα πανε!!!!!με το καλο!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους και αυτό που έκανα εγώ ήταν να πηγαίνω στις συναντήσεις τους. Εκεί μπορείς να πάρεις πολλές πληροφορίες. Επίσης υπήρχαν και μέλη που ήταν σύμβουλοι γαλουχίας και μπορούσες να επικοινωνείς τηλεφωνικά μαζί τους.

Ψάξε στο φόρουμ, θα βρεις πολλά πράγματα!

Τηλεφώνησε τους πάντως και θα βρεις την άκρη!

Καλή επιτυχία! ;)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους και αυτό που έκανα εγώ ήταν να πηγαίνω στις συναντήσεις τους. Εκεί μπορείς να πάρεις πολλές πληροφορίες. Επίσης υπήρχαν και μέλη που ήταν σύμβουλοι γαλουχίας και μπορούσες να επικοινωνείς τηλεφωνικά μαζί τους.

Ψάξε στο φόρουμ, θα βρεις πολλά πράγματα!

Τηλεφώνησε τους πάντως και θα βρεις την άκρη!

Καλή επιτυχία! ;)

στις συναντήσεις πηγαίνεις αφού γεννήσεις ή μπορείς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης? τώρα είμαι στον 8ο μήνα, μπορώ να πάω?

Και πριν και μετά! Καλό θα ήταν να πας σε όσες μπορείς για να πάρεις και περισσότερες πληροφορίες από κοντά, γιατί μετά με το νεογνό θα είναι δύσκολο...

tZh5p3.png

G0KVp3.png

αχ τι ωραία! θα κανονίσω να πάω! όσα και να διαβάζεις, αν δεν τα δεις και στην πράξη...δε γίνεται τίποτα. ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Διαφημίσεις

Εγω ειχα παρει 2 μπιμπερο "καλου κακου".Τα αποστειρωνα με ενα κατσαρολακι, ζητημα ειναι αν εκανα 15 αποστειρωσεις. Ευτυχως που δεν πηρα τιποτα αλλο, θα επρεπε μετα να δωσω συμπληρωμα για να κανω αποσβεση:lol::rolleyes::-D. Και τωρα που ειμαστε 4μηνων και σταματησαμε την αποστειρωση, το κατσαρολακι ξαναπηρε τη θεση του στο ντουλαπι της κουζινας:P;)...

Τις πρωτες 3 ημερες εχεις το πρωτογαλα που ειναι σκετη αντιβιωση για να αντιμετωπισουν τα μωρακια τα μικροβια του εξω κοσμου.Εχει ελαχιστες θερμιδες γιατι δεν χρειαζεται, τα μωρακια "καινε" ακομη το υλικο που εχουν απο την κοιλια της μαμας τους.Και καθως υποχωρει και η κατακρατηση υγρων χανουν το 10% του βαρους γεννησης τις πρωτες 4-5 μερες.

Την τριτη μερα ΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ θα κατεβει το κανονικο γαλα.Μη περιμενεις το γαλα δεν κατεβει μονο του, το μωρο που θηλαζει θα στο κατεβασει.Δεν υπαρχει "δεν εχω γαλα", υπαρχει "δεν εχω κατεβασει το γαλα μου".Αν βαζεις το μωρο στο στηθος δεν εχεις να φοβασαι τιποτα!Αν δινεις συμπληρωμα τοτε το στηθος δεν συγχρονιζεται με τις αναγκες του μωρου και μετα νομιζεις οτι δεν εχεις γαλα.:confused:

Ο πληρης συγχρονισμος της παραγωγης σου με τις αναγκες του μωρου ονομαζεται "εδραιωση του θηλασμου", επιτυγχανεται μετα τις 40 ημερες και καλο ειναι μεχρι τοτε να αποφυγεις παρεμβασεις με θηλαστρα ή συμπληρωματα.

Ελπιζω να μην ακουγομαι πολυ αυστηρη:oops::?:oops:

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

αχ βρε κορίτσια, ωραία τα λέτε εσείς, και εγώ πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρω. όταν γέννησα το γιο μου, στην 3η μέρα οι άλλες κοπέλες είχαν γάλα και εγώ τίποτα, σταγόνα! έλεγα θα τα καταφέρω δε μπορεί, αλλά λίγο το μωρό που δεν έπιανε τη θηλή, λίγο η απειρία μου, λίγο ο παιδίατρος που είχα τότε που δε μου έδειξε τίποτα απολύτως... πάει ο θηλασμός. όσο τα σκέφτομαι βέβαια αισθάνομαι χαζή, αλλά τι να πω? ήμουν και μικρούλα, ήταν και το πρώτο μου...

κι εγώ σκέφτομαι να πάρω 2-3 μπιμπερό και να τα βράσω σε κατσαρολάκι αν τυχόν χρειαστεί. προτιμώ να δώσω αυτά τα λεφτά σε μια σύμβουλο θηλασμού για να με βοηθήσει...

Διαφημίσεις

Ακριβώς. Αυτό που θα χρειαστείς είναι το τηλέφωνο μιας/ ενός συμβούλου γαλουχίας, καλό ξεσκόνισμα στο νήμα θηλασμός του φόρουμ και το βιβλίο του Παπαβέντση ή της Πατσούρου για το θηλασμό. Θα μπορούσες ίσως να μιλήσεις και μη τη σύμβουλο πριν να γεννήσεις για να είσαι προετοιμασμένη.

Η πιο χρήσιμη αγορά πάντως θα είναι .... ωτοασπίδες για τις μπαρούφες που θα ακούς όσο καιρό θα θηλάζεις από όοοοοοολους τους άσχετούς που θα σε πλαισιώνουν.

Ξέχνα τα θήλαστρα και τα μπιμπερό, μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσουν ειδικά τον πρώτο καιρό που η προηγούμενές σου συνήθειες θα είναι πολύ δελεαστικές στην παραζάλη της μωροάφιξης. Ακόμη κι αν κάτι δεν είναι πρακτικό ή εύκολο (π.χ. αποστείρωση, μωρό που κλαίει περιμένοντας να φάει κλπ) όταν το γνωρίζουμε μας φαίνεται πιο προσιτό από το άγνωστο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ακριβώς. Αυτό που θα χρειαστείς είναι το τηλέφωνο μιας/ ενός συμβούλου γαλουχίας, καλό ξεσκόνισμα στο νήμα θηλασμός του φόρουμ και το βιβλίο του Παπαβέντση ή της Πατσούρου για το θηλασμό. Θα μπορούσες ίσως να μιλήσεις και μη τη σύμβουλο πριν να γεννήσεις για να είσαι προετοιμασμένη.

Η πιο χρήσιμη αγορά πάντως θα είναι .... ωτοασπίδες για τις μπαρούφες που θα ακούς όσο καιρό θα θηλάζεις από όοοοοοολους τους άσχετούς που θα σε πλαισιώνουν.

Ξέχνα τα θήλαστρα και τα μπιμπερό, μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσουν ειδικά τον πρώτο καιρό που η προηγούμενές σου συνήθειες θα είναι πολύ δελεαστικές στην παραζάλη της μωροάφιξης. Ακόμη κι αν κάτι δεν είναι πρακτικό ή εύκολο (π.χ. αποστείρωση, μωρό που κλαίει περιμένοντας να φάει κλπ) όταν το γνωρίζουμε μας φαίνεται πιο προσιτό από το άγνωστο.

αααααχ, πόσο δίκιο έχεις!!! αυτό ακριβώς συνέβαινε και τότε! προσπαθούσα εγώ να θηλάσω, δεν τα κατάφερνα, έκλαιγε το μωρό, δωστου συμπλήρωμα μου έλεγαν όλοι. νηστικό θα το αφήσεις??? έβλεπα και εγώ ότι έπινε αρκετό γαλατάκι, έλεγα δεν του φτάνει το δικό μου...

τελικά βρε κορίτσια, η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του θηλασμού απ'ότι διαβάζω! και η αλήθεια είναι ότι με αυτά που μου γράφετε, με εμψυχώνετε ιδιαίτερα!

σας ευχαριστώ όλες τόοοοοοοοοοοοοοοοοοσο πολύ!!!! :D:D:D

Για μένα (θηλάζω ακόμα) αυτό που μου ήταν πάρα πολύ χρήσιμο ήταν το μαξιλάρι θηλασμού (Boppy) που το χρησιμοποιώ ακόμα και τώρα που ο μικρός χρόνισε. Είναι λίγο ακριβούτσικο, αλλά έχω κάνει απόσβεση σίγουρα

http://www.boppy.com/shop/

Επίσης, πολύ χρήσιμα ήταν ένα μικρό ηλεκτρικό θήλαστρο για κάποια στιγμή απουσίας σου (εγώ έχω το Mini electric της Medela), ένα μπιμπερό για όσο πιο νεογέννητα γίνεται (γιατί με κανονικά μπιμπερό πνιγόταν, αφού είχε συνηθίσει να κάνει θηλαστικές κινήσεις) και φυσικά τα σακουλάκια για την αποθήκευση γαλακτος πάλι σε περίπτωση απουσίας σου.

Κατά τα άλλα, χρειάζεσαι το μωρό (που θηλάζοντας εδραιώνει τη γαλουχία και ρυθμίζει την παραγωγή) και υπομονή για τους μαραθώνιους θηλασμούς.

:)

jTosp2.png

Με το θηλασμο δε χρειαζεται να αγορασεις τιποτα απολυτως! Εκτος κι αν θελεις βεβαια. Εγω προσωπικα δεν εχω αγορασει κατι.

Αντι για μαξιλαρι θηλασμου χρησιμοποιουσα ενα απλο μαξιλαρι (τωρα θηλαζουμε σχεδον παντα ξαπλωμενοι και δεν το χρειαζομαστε). Οταν ειχαν σκασει οι θηλες μου πιεζα το στηθος μου να βγαλει ελαχιστο γαλα και το αλειφα στην πληγη, το φυσαγα να στεγνωσει και δημιουργουσε μια προστατευτικη κρουστα που βοηθουσε στην επουλωση (μου το ειχε πει η συμβουλος θηλασμου του ελενα). Δεν εδωσα ποτε ξενο, ουτε εβγαλα με θηλαστρο.

Αν θηλαζεις το μωρο σου οποτε θελει και για οσο θελει (χωρις προγραμμα και χωρις συμπληρωμα) εχεις εξασφαλισει οτι θα εχεις αρκετο γαλα. Αυτο που με βοηθησε (και συνεχιζει να με βοηθαει) ειναι αυτο το σαιτ http://kellymom.com/ εχει εγκυρες απαντησεις για οποιαδηποτε απορια σχετικα με το θηλασμο.

Καλη επιτυχια και αν δυσκολευτεις καπου επικοινωνησε με εναν συμβουλο!

bj0Ip3.png

0cvxp3.png

Sυμφωνω απολυτα και αν βρεις και εναν παιδιατρο φαν του θηλασμου ακομη καλυτερα να εχεις ενα συμμαχο απεναντι σε οσους σε πιεζουν!

κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για τη βοήθεια! αυτό θα κάνω τελικά, δε θα ψωνίσω τίποτα, ίσως 1-2 μπιμπερό για ώρα ανάγκης. η παιδίατρος μας είναι όντως φαν του θηλασμού, οπότε πιστεύω θα βοηθήσει...

• 8 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σε όλες τις μανουλες ! Είμαι νέο μέλος , διανύω τον 6 μήνα της εγκυμοσύνης μου στο πρώτο μου μωρουλι . Αρχίζω λοιπόν, σιγά-σιγα , να αγοράζω και να ετοιμάζω τα πράγματα του μωρού . Θέλω πάρα πολύ να εδραιώσω αποκλειστικό θηλασμό .. Όμως , καθώς είναι το πρώτο μου μωρό , δεν ξέρω αν τα θα το καταφέρω και αναρωτιέμαι το εξής : να αγοράσω μπιμπερο και αποστειρωτη σε περίπτωση που κάτι δε πάει καλά ; Αλλά αμέσως σκέφτομαι ότι αυτό ίσως αποτελέσει "εύκολη λύση" και δεν θα ήθελα καθολου να δίνω ξένο γάλα . Όμως , αναρωτιέμαι τι γίνεται στη περίπτωση που δε τοποθετήσω σωστα το μωρό στο στήθος ή οτιδήποτε άλλο δεν κάνω σωστα ; Θα μένει νηστικό μέχρι να το βρούμε ;Πείτε μου τη γνώμη σας .. πιστεύω ότι η φύση μας είναι αυτή και ότι θα τα καταφέρω όμως έχω και κάποιες ανασφάλειες !

Ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων! ☺️☺️

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...