Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπαίνουμε το πρωί στο σχολείο ( πρέπει να το σεβαστούμε )

Recommended Posts

Το πρωί διάβασα σε ένα blog το παρακάτω κείμενο. Αναρτήθηκε από μία δασκάλα και το οποίο με εκφράζει 100%.

Είναι ένα θέμα που με απασχολεί και με κάνει να απορώ από πέρυσι.

Είναι ένας κανόνας που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα.

Ευτυχώς φέτος τον τηρούν οι περισσότεροι γονείς διότι έγινε θέμα την ημέρα του αγιασμού.

Στην αρχή της χρονιάς κάθε χρόνο σε κάθε τάξη που έχω αναλάβει γράφουμε μαζί με τα παιδιά τους κανόνες της τάξης. Τα παιδιά μετά από συζήτηση που κάνουμε γράφουν μόνα τους τους κανόνες και τους βάζουμε δίπλα στον πίνακα για να τους βλέπουμε κάθε μέρα ....και ειδικά όταν ξεφεύγουμε. Ξέρουμε πως αν τους τηρούμε θα είναι η ζωή μέσα στην τάξη μας πιο εύκολη και θα περνάμε πολύ πολύ όμορφα !!!

Πέρα από την τάξη έχει και το σχολείο μας κανόνες....

Ο κανονισμός του σχολείου δίνεται στους γονείς στην αρχή της σχολικής χρονιάς και υπάρχει και στη σελίδα του σχολείου στο διαδίκτυο.

Μέσα στα άλλα γράφει ο κανονισμός

Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο από 7:55 π.μ. έως 8:10 π.μ.

Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου. Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την υποδοχή των μαθητών.

Σήμερα ήμουν στο σχολείο εφημερία. Στεκόμουν δεξιά στην πόρτα για να βλέπω ποιος μπαίνει στο σχολείο και για να μην φύγει κάποιο παιδί.

Ενώ ο διευθυντής έχει πει 100 φορές πως οι γονείς θα αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο κάποιοι γονείς επιδεικτικά ...με αγνοούν αν και τους λέω με ευγενικό τρόπο πως το παιδί μπορεί μόνο τους να βρει τους φίλους του , να αφήσει το φαγητό του....

Τις πρώτες μέρες ήταν και ο διευθυντής έξω στο προαύλιο και έλεγε στους γονείς ευγενικά να περάσουν έξω...

Πάμε ξανά στο σήμερα λοιπόν.

Οι γονείς να μπαίνουν στο προαύλιο ( λίγοι αλλά υπαρκτοί ) Τους λέω "χρειάζεστε κάτι μέσα;;;" , "αφήστε το παιδί μόνο του" και σαν απάντηση;;;Το απόλυτο τίποτα!!!Μπήκαν μέσα, πήγαν την τσάντα εκεί που κάνουν γραμμές, να μιλήσει με την άλλη μαμά, να βάλει/βγάλει τη ζακέτα του παιδιού και μπλα μπλα μπλα

Το κορυφαίο ;;; Ένας μπαμπάς στέκεται μπροστά στην πόρτα. Ακριβως στην είσοδο...Μιλάει στο παιδί του , αρχίζει να μετράει ψιλά για να δώσει στο παιδί...Και φυσικά δε μπορούν να μπουν τα παιδιά μέσα στο προαύλιο.

Του λέω ευγενικά "συγγνώμη, μπορείτε να πάτε λίγο πιο άκρη για να μπαίνουν τα παιδιά;"

και απάντηση : Μμμ και που να πάω δηλαδή;;; ( με υφάκι ε;;;) Πίσω του πια είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Με κοιτάζει ειρωνικά και μου λέει "ε να είδες που να πάω;;;"

Τα νεύρα μου πλεξούδες πρωί πρωί. Με όλα!!!

Με τη μαμά που δε μπορεί να αφήσει το πρωτάκι να μπει μόνο του στο προαύλιο

Με τη μαμά που πρέπει να του βγάλει εκείνη τη ζακέτα

Με το μπαμπά που θέλει να του δώσει το κουλούρι αφού μπουν στο προαύλιο

Και βασικά με όλους όσους δε τηρούν τους κανόνες του σχολείου!!!

Έτσι όπως περνάμε το φανάρι με κόκκινο, έτσι όπως καπνίζουμε σε χώρους που απαγορεύεται, έτσι όπως παρκάρουμε εκεί που δεν πρέπει....

Τόσο δύσκολο είναι;;; Και τι παράδειγμα δίνεις στο παιδί σου;;;Το σχολείο έχει κανόνες και τους γράφω άρα και εσύ μπορείς να μη τηρείς τους κανόνες της τάξης σου. Τα παιδιά μας μιμούνται. ...Είναι γνωστό.

Και στην τελική αν βάλεις λίγο το μυαλό σου να δουλέψει θα σκεφτείς γιατί βάζουμε αυτόν τον κανόνα. Όχι δεν θέλουμε να σε αφήσουμε απέξω...Δεν έχουμε κάτι προσωπικό μαζί σου.Για την ασφάλεια του παιδιού ΣΟΥ είναι και αυτός ο κανονισμός.

Το σχολείο έχει 350 παιδιά. Φαντάζεσαι μέσα στον ίδιο χώρο και άλλους τόσους γονείς; Πως θα ελέγχω εγώ το χώρο.

Επίσης ΔΕΝ ξέρω όλους τους γονείς των παιδιών. Άρα μαζί με τους γονείς ( που είπαμε δε ξέρω) μπορεί να μπει και ένας άσχετος. Έτσι;;; Τι;;; Δε το είχες σκεφτεί;;;

http://mikroimegaloi.gr/content/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-0

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Jarett

Jarett 14 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 11 δημοσιεύσεις

• kyra

kyra 9 δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 7 δημοσιεύσεις

Νομίζω ότι εφόσον επιτηρείται η είσοδος από δάσκαλο ή φύλακα και εφόσον υπάρχουν δάσκαλοι στην αυλή για να επιβλέπουν τα παιδιά είναι αυτονόητο ότι οι γονείς δεν έχουν λόγο να μπαίνουν μέσα. Όντως, με τόσους ανθρώπους δημιουργείται χαύρα και μπορεί να μπει μέσα ο οποιοσδήποτε.

Μια γειτόνισσα όμως μου έλεγε ότι στο δικό τους σχολείο δεν κάθεται κανένας δάσκαλος στην πόρτα ούτε "κυκλοφορουν" δάσκαλοι στην αυλή. Είναι όλοι στο γραφείο ή παν κατ' ευθείαν στις τάξεις τους. Σ' αυτήν την περίπτωση κι εγώ αν είχα πρωτάκι θα έμπαινα μέσα. Οχι για να του βγάλω την μπλόυζα του, αλλά γιατί δεν θα είχα εμπιστοσύνη ότι δεν θα φύγει, χτυπήσει κλπ. Νομίζω δηλ. ότι είναι θέμα σχολείου.

το χειροτερο που γινεται ειναι με τους γονεις της πρωτης.καθονται μαζι τους στη γραμμη την ωρα της προσευχης κ τους κρατανε κ το χερι!!πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε οτι τα παιδια μεγαλωνουν,πανε σχολειο κ να τα αφησουμε να γινουν πιο υπευθυνα.το σχολειο γι αυτα ειναι η δικη μας εργασια.δεν χρειαζονται τη μαμα να τα νταντευει.δεν ειμαι δασκαλα,μαμα ειμαι κ πηγε κ ο δικος μου πρωτη αλλα δεν τρελαθηκα!να παρακαλαει η διευθυντρια να κανουν πιο κει οι γονεις να αφησουν τα παιδια να αναπνευσουν!ελεος δηλαδη!

NRNSp2.pngsMstp2.png

στο δικό μας σχολείο οι περισσότεροι γονείς τα στέλνουμε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, έτσι τα παιδιά είναι "αυτόνομα" από την δεύτερη ημέρα, όσο για την πόρτα το σχολείου στέκεται η μια από τις δυο σχολικούς τροχονόμους και δεν αφήνουν κανέναν να μπει μέσα!!!!!!!!!!!

οι γονείς μπαίνουμε την ημέρα του αγιασμού, την πρώτη μέρα του σχολείου μπαίνουν μόνο οι γονείς των παιδίων της πρώτης δημοτικού και τέλος ανεβαίνουμε στην τάξη αν έχουμε να πάμε κάτι "βαρύ" όπως τα αναλώσιμα (Α4, πλαστελίνες κλπ) τις πρώτες ημέρες.

Εγώ είχα μπει και πέρυσι σε κάποια φάση που είχαν ζητήσει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες και ήταν βαριά η σακούλα για να την πάει το παιδί με το λεωφορείο

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Δυστυχώς, έτσι είναι.

Στο δικό μας σχολείο δεν απαγορεύεται να μπουν οι γονείς, όμως οφείλουν να βγουν με το που θα χτυπήσει το κουδούνι.

Ε, κάθε φορά γίνεται "μάχη" για να βγουν οι γονείς των παιδιών, κυρίως της Α’, έξω.

Τι κι αν τους το λέει ευγενικά ο δ/ντής, τι κι αν το ξαναλένε οι δάσκαλοι, μερικοί κάνουν πως δεν ακούνε/δεν καταλαβαίνουν...

(Άσε που πολλοί γονείς αργούν συστηματικά κι έχουν μετά την απαίτηση να έρθει ο εφημερεύων δάσκαλος να ανοίξει, κι ας έχει πει ο δ/ντής ότι κατά την προσευχή σταματάει η προσέλευση και οι πόρτες θα ξανα-ανοίξουν για λίγο μετά.)

Όσο για τις φοβίες μην πάθει κάτι το παιδί, όλοι τις έχουμε. Μπορούμε όμως να το παρακολουθούμε διακριτικά από τα κάγκελα μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και να κλειδώσει (οριστικά) η πόρτα.

Διαφημίσεις

Συγκλονισμένη άκουσα την κουμπάρα μου, μητέρα πρωτακίου, σοβαρή, εγγράμματη, καλή μάνα, καθόλου αυταρχική κλπ κλπ, να μου ανακοινώνει ότι σκοπεύει όλη τη χρονιά να πηγαίνει τον γιο της μέχρι .... το θρανίο. Η ίδια μητέρα, ανησυχεί επειδή το παιδί δεν είναι διεκδικητικό αλλά χαμηλών τόνων. Δεν υποψιάζεται καν ότι έχει πέσει πάνω του και του καλύπτει τις ανάγκες πριν καν δημιουργηθούν. Και πώς το λες αυτό σε μία μάνα? Ειδικά αν έχεις συνομήλικο παιδί, ακούγεται σαν επίδειξη, σαν διδαχή.....

Όταν της είπα, σε άλλη φάση, ότι το δικό μου παιδί, το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα, χρειάστηκε να ρωτήσει τρία άγνωστα ακόμη άτομα από το προσωπικό του σχολείου για να καταφέρει να μπει στο σωστό σχολικό επιστροφής, και ότι μετά ήταν πολύ πολύ χαρούμενο που τα κατάφερε, το απέδωσε στην ιδιοσυγκρασία του....

Θέλω να πω ότι, δεν υπάρχει κανένας τρόπος τελικά να πείσει κανείς μία υπερπροστατευτική μαμά ότι κάνει κακό στο παιδί της με μία φαινομενικά αθώα συνήθειά της.

Σ' αυτήν την περίπτωση κι εγώ αν είχα πρωτάκι θα έμπαινα μέσα. Οχι για να του βγάλω την μπλόυζα του, αλλά γιατί δεν θα είχα εμπιστοσύνη ότι δεν θα φύγει, χτυπήσει κλπ. Νομίζω δηλ. ότι είναι θέμα σχολείου.

Και πώς βλέπεις το γεγονός να μπαινοβγαίνει στο σχολείο όποιος θέλει, με το πρόσχημα ότι πήγε στην τάξη το πρωτάκι του?

Επίσης νομίζω ο ίδιος σκοπός εξυπηρετείται εάν μπει το παιδί στο σχολείο και περιμένουμε απέξω 1-2 λεπτά μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και κλείσει η πόρτα. Γιατί να το πηγαίνουμε μέχρι το θρανίο?

Kι εγώ μπαίνω στο προαύλιο το πρωί μαζί με τον γιο μου (πρώτη).

Δεν υπάρχει εμφανής παρουσία δασκάλων στο προαύλιο, πότε πότε βλέπω κανέναν. Στην πόρτα δεν έχω δει κάποιον στανταρ, για να πω την αλήθεια δεν τους ξέρω και όλους ακόμα φατσικά, πάντως δεν μας απαγορεύουν να μπούμε στο προαύλιο. Καμιά φορά κάθομαι αν θέλει ο μικρός μαζί του κανένα πεντάλεπτο (πότε με θέλει και πότε όχι) και μετά φεύγω. Αν δεν βιάζομαι τραγικά για την δουλειά μου, κάθομαι λίγο έξω από τα κάγκελα και παρακολουθώ διακριτικά...:oops::oops:

Και μενα ο μικρος είναι λίγο χαμηλών τόνων και ντροπαλός αλλά δε νομίζω ότι τον βοηθάω με το να γίνομαι σκιά του.

Θα ήθελα να σας πω την αλήθεια να τον αφήνω στην πόρτα και να φεύγω αλλά η ανασφάλειά μου δεν με έχει αφήσει ακόμα...:oops::oops:

Προσπαθώ όμως. Μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι...

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Στο δικό μας σχολείο δεν έχει δάσκαλο στην πόρτα.Μπαίνουμε πριν την προσευχή(συνήθως οι γονείς με τα μικρά παιδιά)και φεύγουμε όταν χτυπήσει το κουδούνι.Εγώ περιμένω να δω τα παιδιά οτι μπήκαν στο κτήριο και μετά φεύγω γατί η πόρτα είναι ανοιχτή και όσο να 'ναι μια ανησυχία την έχω.Δεν έχω ακούσει όμως καμία φορά να μας λένε να μη μπούμε μέσα.Αν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος στην είσοδο και δεν άφηνε κανέναν μεγάλο να περάσει δε θα είχα πρόβλημα, θα τ' άφηνα και θα έφευγα.

Και πώς βλέπεις το γεγονός να μπαινοβγαίνει στο σχολείο όποιος θέλει, με το πρόσχημα ότι πήγε στην τάξη το πρωτάκι του?

Μaya έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λες, αλλά η λύση δεν είναι να μην μπαίνουν οι γονείς από μόνοι τους μέσα, αλλά να υπάρχει φύλαξη στην πόρτα. Αν δεν υπάρχει και οι γονεις να μην μπουν, ο άσχετος θα μπει.

Evolve or Dissolve

Διαφημίσεις

Μaya έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λες, αλλά η λύση δεν είναι να μην μπαίνουν οι γονείς από μόνοι τους μέσα, αλλά να υπάρχει φύλαξη στην πόρτα. Αν δεν υπάρχει και οι γονεις να μην μπουν, ο άσχετος θα μπει.

Φυσικά και 'μία λύση' είναι να υπάρχει φύλαξη. Όμως και το να είμαστε διακριτικοί με το παιδί και να μην εισβάλουμε στον κόσμο του, και πολύ περισσότερο να το εκπαιδεύσουμε ότι αυτό δεν το έχει ανάγκη, είναι δικό μας θέμα και σίγουρα δεν είναι θέμα ασφάλειας.

Νομίζω, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η ασφάλεια είναι πρόσχημα. Εγώ όμως είμαι η τελευταία που θα κρίνω μία μαμά, αν θεωρεί ότι δεν είναι πρόβλημα να ακολουθεί το παιδί μέχρι το θρανίο του. Ευτυχώς ακόμα μπορούμε να ανατρέφουμε τα παιδιά μας όπως θέλουμε και να ενισχύουμε ή μη την αυτονομία τους κατά τις επιλογές μας (Nikolekaki δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, ελπίζω να είναι προφανές, άλλωστε έχω το παράδειγμα της κουμπάρας μου στο νου).

Όπως είπα παραπάνω, αν δεν υπάρχει φύλαξη, μπορούμε να τα αφήσουμε στην πόρτα να πάνε στην τάξη τους και να περιμένουμε να κλείσει η πόρτα του σχολείου για να φύγουμε.

Αλλά σταματώ εδώ, γιατί νομίζω ότι η DALIA ήθελε να συζητήσει για την παράβαση των κανόνων, που είναι άλλο -μεγάλο επίσης- θέμα.

Επίσης νομίζω ο ίδιος σκοπός εξυπηρετείται εάν μπει το παιδί στο σχολείο και περιμένουμε απέξω 1-2 λεπτά μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και κλείσει η πόρτα. Γιατί να το πηγαίνουμε μέχρι το θρανίο?

Όχι, δεν με κατάλαβες. Δεν εννοώ να πάω το παιδί μου μέσα στην ταξη. Εννοώ ότι πρέπει να υπάρχει επίβλεψη στο προαύλιο για να μην χτυπάν τα παιδιά. Εάν υπάρχει επίβλεψη οι γονείς είναι περιτοί. Εάν δεν υπάρχει επίβλεψη, τότε δεν εξυπηρετώ τίποτα με το να κάθομαι έξω από τα κάγκελα. Εάν υπάρχει δάσκαλος/φύλακας στην πόρτα και επίβλεψη στο προαύλιο, αφήνεις το παιδί σου και φεύγεις. Γιατί να περιμένω έξω? Ο δάσκαλος/ φύλακας θα προσέξει να μην βγει έξω κάποιο παιδί και θα κλειδώσει όταν πρέπει.

Δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο. Τα μικρά παιδιά χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής και κάποια "προστασία" από τις αβλεψίες των μεγαλύτερων. Εδώ που τα λέμε και τα μεγαλύτερα παιδιά χρειαζονται κάποια επιτήρηση. Εάν το σχολείο το φροντίζει αυτό οι γονείς είναι περιτοί. Εάν δεν το φροντίζει τότε σίγουρα υπάρχει θέμα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο κανόνας. Φαντάζομαι ότι στα περισσότερα σχολεία οι δάσκαλοι κάνουν τα αυτονόητα, οπότε οι γονείς είναι περιτοί. Εγώ μίλησα μόνο για τη γνωστή μου που μου είπε ότι δεν υπάρχει δάσκαλος στην πόρτα ούτε στο προαύλιο. Γι' αυτήν την περίπτωση είπα ότι θα έμπαινα μέσα, όχι όταν η φύλαξη είναι επαρκής.

(Nikolekaki δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, ελπίζω να είναι προφανές, άλλωστε έχω το παράδειγμα της κουμπάρας μου στο νου).

Όπως είπα παραπάνω, αν δεν υπάρχει φύλαξη, μπορούμε να τα αφήσουμε στην πόρτα να πάνε στην τάξη τους και να περιμένουμε να κλείσει η πόρτα του σχολείου για να φύγουμε.

Αλλά σταματώ εδώ, γιατί νομίζω ότι η DALIA ήθελε να συζητήσει για την παράβαση των κανόνων, που είναι άλλο -μεγάλο επίσης- θέμα.

Maya μην ανησυχείς, κατάλαβα ακριβώς αυτό που λες και θέλω να σου πω ότι έχεις ΔΙΚΙΟ ΔΙΚΙΟ ΔΙΚΙΟ! Γι αυτό έβαλα και τις φατσούλες ντροπής στα γραφόμενά μου. Ξέρω ότι το σωστό είναι αυτό που λες. Και πίστεψέ με, μόνο για θέμα ασφάλειας δεν τον αφήνω στην πόρτα, όχι για να τον ελέγχω. Αλλά θα κάνω αυτό που λες, είναι το πιο σωστό. Θα τον αφήνω και θα φεύγω έχοντας το νου μου στην πόρτα, δεν το είχα σκεφτεί έτσι.

Και για να μην ξεφεύγω εντελώς από το θέμα της DALIAS, εμάς δεν μας δώσανε ποτέ τέτοιους κανόνες, δεν τους ήξερα. Και εννοείται ότι δεν θα τολμούσα ποτέ να τους παραβιασω, από ντροπή και μόνο, πόσο μάλλον να κάνω και μανούρες στους δασκάλους για να μπω.

Και πολύ καλά έκανε η DALIA που το ανάρτησε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακωλύεται το έργο των δασκάλων.

Αλλά να που στο δικό μας σχολείο για παράδειγμα, αυτό το "Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την υποδοχή των μαθητών" δεν παίζει.

Και αυτό για μένα είναι πολύ σοβαρό.

Evolve or Dissolve

Φυσικά και 'μία λύση' είναι να υπάρχει φύλαξη. ......

Συγγνώμη για το διπλό μήνυμα, αλλά δεν είχα δει και αυτό το μήνυμα.

Βρε Maya, τι εννοείς "μία" λύση είναι η φύλαξη. Η φύλαξη πρέπει να είναι το αυτονόητο σε κάθε δημοτικό σχολείο. Καλά τα περί ιδιωτικού χώρου του παιδιού, αλλά εμείς που είμαστε ενήλικες καταλαβαίνουμε περίφημα τους κινδύνους που υπάρχουν σε ένα αφύλαχτο σχολείο. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τους αναφέρουμε ξανά. Εγώ προσωπικά ιεραρχώ πιο ψηλά τη διασφάλιση της ακεραιότητας του παιδιού μου από τη διασφάλιση του ιδιωτικού του χωρου. Μεγαλώνοντας οι προτεραιότητες αλλάζουν.

Για το θέμα των κανόνων έχεις και εσύ και η θεματοθέτρια απόλυτο δίκιο. Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται από όλους. Δυστυχώς, 'ομως αν πεις κάτι στο στυλ γιατί παρκάρεις παράνομα, γιατί πετάς τα σκουπίδια έξω από τον κάδο, σε κοιτάν σαν ούφο, αν δεν σε βρίσουν κι όλας.

Πραγματικά θεωρώ ότι είμαστε εκτός θέματος, αλλά θα σου πω τη γνώμη μου. Δεν υποτιμώ την ασφάλεια. Αν όμως το σχολείο δεν έχει καλή φύλαξη το λύνω κεντρικά με τον διευθυντή και όπου αλλού πρέπει. Το να πάω το παιδί μέχρι την τάξη δεν θα του προσφέρει τίποτα σε ένα 'αφύλακτο σχολείο', γιατί το διάλειμμα θα πρέπει να ξαναπάω να το προσέχω. Γιατί δεν νομίζω ότι ένας διευθυντής που υποτιμά το ζήτημα της φύλαξης κατά την προσέλευση των παιδιών, θα το προσέξει αργότερα. Επομένως για μένα η ασφάλεια είναι μεν το πιο σημαντικό αλλά είναι και πρόφαση. Από τη στιγμή που το παιδί μου περάσει την πόρτα του σχολείου, κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του, και αν έχω υποψίες ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του.... θα ξεσηκώσω στον κόσμο. Άσε που δεν νομίζω, τα πέντε λεπτά που μεσολαβούν από την προσέλευση μέχρι το κουδούνι, να είναι τόσο επικίνδυνα, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Επίσης νομίζω ότι πάντα και σε κάθε ηλικία έχουμε έναν καλό λόγο να υπερπροστατεύουμε τα παιδιά μας. Είναι δική μας απόφαση να μην το κανουμε και να 'δουλεύουμε' με το παιδί, ώστε να το κάνουμε δυνατό και ικανό να διαχειριστεί τις υποθέσεις του.

Εγώ επίσης δεν μίλησα για 'διασφάλιση του ιδιωτικού χώρου' για το 6χρονο. Μίλησα για διακριτική παρουσία. Εγώ προσωπικά τη θεωρώ σημαντική γιατί του επιτρέπουμε να οριοθετήσει τις σχέσεις του με τους άλλους. Αλλά όπως έγραψα, είναι υποκειμενικό.

Sorry Dalia!

Διαφημίσεις

Δεν με ενοχλεί καθόλου ότι και να συζητηθεί που να αφορά το θέμα, διότι πιστεύω ότι το συγκεκριμένο έχει πολλές παραμέτρους.

Σε εμάς πέρυσι τα έλεγε η διευθύντρια κάθε μέρα ( τα μάθαινα από άλλες μάνες, ποτέ δεν μπήκα μέσα εκτός κάποιων εξαιρέσεων που δεν γινόταν αλλιώς π.χ. να κουναλήσουμε τρόφιμα για άπορες οικογένειες ή να μιλήσω με τη δασκάλα ). Φέτος όμως ευτυχώς το εφαρμόζει και όντως 8:10 οι πόρτες κλειδώνουν.

Και στη τελική πέρυσι που δεν εφαρμοζόταν σωστά ο κανόνας το λούκι με το άγχος ποιος μπαίνει το τραβούσα εγώ που ήμουν σωστή όσο αναφορά τους κανόνες του σχολείου.

Πόσες φορές αργούσαν και πηδούσαν από τα κάγκελα. Ο δικός μου φέτος ( β'δημοτικού ) γυρνάει και μου λέει δεν πειράζει μαμά άμα καμιά μέρα αργήσουμε θα πηδήξω από τα κάγκελα:cool:

rQGhp3.png

Δεν υποτιμώ την ασφάλεια. Αν όμως το σχολείο δεν έχει καλή φύλαξη το λύνω κεντρικά με τον διευθυντή και όπου αλλού πρέπει.

πολύ σωστά

rQGhp3.png

αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η ασφάλεια είναι πρόσχημα.

Να σου πω εγώ για την προσωπική μου εμπειρία.

Σκηνικό Πρώτο:

Είμαι έξω από το σχολείο και περιμένω να παραλάβω το παιδί μου.

Με βλέπει η μικρή , περνάει την πόρτα και έρχεται κατευθείαν επάνω μου.

Η δασκάλα της κοίταγε τον ουρανό.

Μπαίνω μέσα μαζί της και πάω καρφωτά στην δασκάλα μαζί με το παιδί και της λέω και καλά της μικρής ενώ απευθυνόμουνα στην δασκάλα¨

"Πως βγήκες έξω χωρίς να σε δει η δασκάλα σου?"

Και η απάντηση της δασκάλα που τινάχτηκε μόλις είδε ότι της είχε ξεφύγει το παιδί?

"Πως μου ξέφυγες εσύ?"

Σκηνικό Δεύτερο:

Θέλει η πεθερά μου ντε και καλά να πάει να παραλάβει το παιδί από το σχολείο και η μάνα μου της λέει ότι δε θα σε αφήσουν έστω κι αν δείξεις ταυτότητα.

Πάει η μάνα μου να πάρει το παιδί και ρωτάει την δασκάλα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και η απάντηση :

"Ε!καλά αμα είναι η άλλη γιαγιά το δίνουμε το παιδί":shock::shock::shock:

Τώρα να πω ότι έπαθα έμφραγμα, συμφόρηση κλπ είναι λίγο.

Πήγα εγώ την άλλη μέρα και τη ρώτησα βάσει ποιάς λογική παραδίδει ένα παιδί σε άλλο άτομο εκτός από τους γονείς του ή το άτομο το οποίο έχουν ορίσει με υπογραφή οι γονείς να το παραλαμβάνει.

Μην σας κουράσω άλλο για το τι έγινε μετά!!!!!

Σκηνικό Τρίτο:

Είναι μια από τις δασκάλες που όταν την βλέπω να έχει βάρδια το πρωί με πιάνει τρέμουλο.

Είναι η επιτομή της έκφρασης 3 λαλούν και 2 χορεύουν!!!

Παρατηρεί όλο το περιβάλλον γύρω της εκτός από την πόρτα που μπαινοβγαίνουν τα παιδιά (ουρανό, δέντρα, αεροπλάνα και γενικά ότι εναέριο υπάρχει).

Φεύγει από την πόρτα και πάει μέχρι μέσα στο προαύλιο και κάνει 3-4 λεπτά να ξαναγυρίσει...στο σύνολο των 15 λεπτών που θα πρέπει να κάτσει δίπλα στην πόρτα.

Εγώ που αφήνω 8 παρά 5 το παιδί μου στο σχολείο και πρέπει να βρίσκομαι στη δουλειά μου στις 8 πως θα κάτσω μέχρι τις 8.10 εκεί να βλέπω κάθε μέρα πως εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας?

Αλήθεια υπάρχει κάποιο Φ.Ε.Κ που λέει για την απαγόρευση της εισόδου των γονέων μέσα στο σχολείο? (πάντα την είχα αυτή την απορία).

Όχι ότι είμαι υπέρ του να μπαίνει ο καθένας, απλά θα ήθελα να ξέρω πως οριοθετείται βάσει νόμου το συγκεκριμένο θέμα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Kι εγώ μπαίνω στο προαύλιο το πρωί μαζί με τον γιο μου (πρώτη).

Δεν υπάρχει εμφανής παρουσία δασκάλων στο προαύλιο, πότε πότε βλέπω κανέναν. Στην πόρτα δεν έχω δει κάποιον στανταρ, για να πω την αλήθεια δεν τους ξέρω και όλους ακόμα φατσικά, πάντως δεν μας απαγορεύουν να μπούμε στο προαύλιο.

Αν όντως ισχύουν αυτά που λες, πρέπει επειγόντως να μιλήσεις μς τον δ/ντη του σχολείου σας.

Και στην πόρτα πρέπει να είναι κάποιος δάσκαλος και στο προαύλιο μερικοί, ανάλογα την διαμόρφωση του σχολικού κτιρίου.

Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουν ανεπίβλεπτα τα παιδιά.:evil:

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Πάντως, ο τρόπος που γινεται η επιτηρηση στο προαύλιο και το πρωι και στα διαλειμματα ειναι ενα θεμα.

Ο νομος προβλεπει οτι οι επιτηρητες πρεπει να είναι οσοι χρειάζεται για να εξασφαλιζεται ο ελεγχος και η ασφαλεια των παιδιων. Και αποφασιζουν πχ οτι 3 ατομα επαρκουν. Και αυτα τα 3 άτομα στεκονται παντα καπου και τα 3 μαζι και κουβεντιάζουν πινοντας τον καφε τους.

Αν τους πεις οτι ετσι επιτηρηση δε γινεται, απαντουν οτι ξερουν αυτοι, βλεπουν, κλπ κλπ.

Αν συμβει ομως καποιο ατυχημα (γιατι στα διαλειμματα γινονται πολλα: παιδι βαζει τρικλοποδια και το αλλο καταληγει με σπασμενο χερι, τα μεγαλα χτυπανε τα πρωτακια, καποια παιδια κλεβουν το χαρτζηλικι μικρότερων, αλλα παιδια τσακωνονται - με βρισιες και ξυλο) και το κανει θεμα ο γονιος, η απαντηση ειναι οτι τα παιδια ειναι πολλά, ο χωρος δυσκολος, δεν μπορει να προλαβει κανεις τα παντα, δυστυχως οι επιτηρητες δεν ειναι αρκετοι, και αλλα πολλά..

Και ακρη δεν βρισκεις ποτε..

Θέλει η πεθερά μου ντε και καλά να πάει να παραλάβει το παιδί από το σχολείο και η μάνα μου της λέει ότι δε θα σε αφήσουν έστω κι αν δείξεις ταυτότητα.

Πάει η μάνα μου να πάρει το παιδί και ρωτάει την δασκάλα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και η απάντηση :

"Ε!καλά αμα είναι η άλλη γιαγιά το δίνουμε το παιδί":shock::shock::shock:

Από δύο παιδικούς σταθμούς που ξέρω, υπογράφεις σε δύο ξεχωριστές ερωτήσεις: Ποιος επιτρέπεται να παραλάβει το παιδί, και ποιος δεν επιτρέπεται σε καμμιά περίπτωση να το παραλάβει. Με άλλα λόγια, αν δεν έχεις απαγορεύσει ρητά κάποιον, είναι πιο ελαστικοί, αν είναι φανερό ότι πρόκειται για μέλος της οικογένειας, που στο κάτω κάτω μπορεί άνετα να το επιβεβαιώσει ένα παιδί, και μάλιστα δημοτικού. Αυτό δεν το θεωρώ καθόλου κακό. Ίσα ίσα, θα το θεωρούσα υπερβολική τυπολατρεία, αν πήγαινε η μάνα μου και ενώ το παιδί τους διαβεβαίωνε ότι είναι η γιαγιά, δεν της το παρέδιδαν και αναγκαζόμουν να πάω επειγόντως εγώ.

Ηarlow όπως στα λέω είναι. Το πρωί άνθρωπος στην πόρτα που να επιβλέπει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Η πόρτα κλειδώνει μετά την προσευχή (το έχω δει). Το μεσημέρι η δασκάλα παραδίδει τα παιδιά στην πόρτα σε όποιον έχει παει να τα πάρει. Αλλά το πρωί επιτήρηση γιοκ!:evil:

Και φυσικά θα το κάνω θέμα και σήμερα που παρεμπιπτόντως έχουμε συνάντηση γονέων και στη διευθύντρια. Να δω τι θα πει δηλαδη... :?

Evolve or Dissolve

pax στον παιδικό σταθμό του μικρού μου γιου, το παιδί δεν το δίνουν σε κανέναν άλλο εκτος από αυτούς για τους οποίους ΕΓΩ έχω προσκομίσει φωτοτυπίες ταυτότητας στο σχολείο από την πρώτη μέρα.

Κατά τη γνώμη μου πάντως καλά κάνουν. Μπορεί να είναι τυπολατρεία όπως λες, αλλά είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Η ευθύνη τους είναι τεράστια. Μιλάμε για παιδάκια 3 και 4 χρονών.

Evolve or Dissolve

Μας ενημερώσανε από την πρώτη ημέρα ότι τα αφήνουμε στην πόρτα και φεύγουμε.

Και στα κάγκελα έξω που καθότανε οι γονείς το πρώτο διάστημα ο διευθυντής έκανε μία σχετική πλακίτσα μήπως θα έπρεπε να κόψει εισιτήρια:lol::lol:

Για δύο εβδομάδες περίπου τα πρωτάκια τα περίμενε η δασκάλα τους στην πόρτα μέχρι να προσαρμοστούν.Τώρα πια βρίσκεται ο δάσκαλος/α επιτήρησης.

Στο διάλειμμα τα πρωτάκια έχουν το δικό τους χώρο που συγκεντρώνονται για να φάνε-παίξουνε κλπ σε κάποια απόσταση από τα μεγαλύτερα παιδιά,

και υπάρχουν 5 επιτηρητές συνολικά.

Η πόρτα κλειδώνει και όποιος θέλει να μπει (αν έχει κάποια συνάντηση ή να παραδώσει κάτι)πρέπει να χτυπήσει δύο θυροτηλέφωνα ένα της εισόδου στο προαύλιο χώρο και ένα της εισόδου του κτιρίου

Κατά την αποχώρηση τα παραδίδει ο δάσκαλος/γυμναστής όποιος τέλος πάντων είναι με τα παιδιά την τελευταία ώρα τα παιδιά πρέπει να υποδεικνύουν μόνα τους το πρόσωπο που ήρθε να τα πάρει (-δείξε μου εσύ ποιος/α? και τι είναι πχ μαμά -μπαμπάς -γιαγιά κλπ)αλλα

στην συνάντηση που είχαμε (απογευματινή και δίωρη) ο διευθυντής ζήτησε από τους γονείς που έχουν πρόβλημα πχ επιμέλειας-διαμάχης ή οτιδήποτε άλλο δεν θέλεις πχ να πάει να το πάρει η γιαγιά να πάει οποιαδήποτε στιγμή ιδιαιτέρως στο γραφείο του και να το δηλώσει έτσι ώστε να μη βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν γνωρίζουν.

Επίσης είναι αυτονόητο και κανένας δεν θα πει τίποτα όταν υπάρχουν βαριά αντικείμενα και δεν μπορεί να τα μεταφέρει το παιδί ότι θα μπεις στο προαύλιο και θα τα δώσεις στην δασκάλα/ο του.

Υ.Σ Έχω παρατηρήσει ότι οι γονείς που τήρησαν από την πρώτη στιγμή τους κανόνες τα παιδιά τους (πρωτάκια )προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα σε αντίθεση με γονείς/παππουδογιαγιάδες που ακολουθούν και παραμένουν στο χώρο ακόμη και την ώρα της προσευχής :shock:είναι θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ γονιού και σχολείου καθώς και παιδιού -δασκάλου-σχολείου καθώς και ανεξαρτητοποίησης των παιδιών

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Από δύο παιδικούς σταθμούς που ξέρω, υπογράφεις σε δύο ξεχωριστές ερωτήσεις: Ποιος επιτρέπεται να παραλάβει το παιδί, και ποιος δεν επιτρέπεται σε καμμιά περίπτωση να το παραλάβει. Με άλλα λόγια, αν δεν έχεις απαγορεύσει ρητά κάποιον, είναι πιο ελαστικοί, αν είναι φανερό ότι πρόκειται για μέλος της οικογένειας, που στο κάτω κάτω μπορεί άνετα να το επιβεβαιώσει ένα παιδί, και μάλιστα δημοτικού. Αυτό δεν το θεωρώ καθόλου κακό. Ίσα ίσα, θα το θεωρούσα υπερβολική τυπολατρεία, αν πήγαινε η μάνα μου και ενώ το παιδί τους διαβεβαίωνε ότι είναι η γιαγιά, δεν της το παρέδιδαν και αναγκαζόμουν να πάω επειγόντως εγώ.

Χαρτί για το ποιός απαγορεύεται δεν μας έχουν δώσει ούτε το ήξερα.

Και το θεωρώ και άχρηστο. Δεν υπάρχει λίστα απαγορεύσεων.

Δηλαδή τι γράφει μέσα? Τις απαγορευμένες γιαγιάδες και κουνιάδες???

Και που ξέρει η δασκάλα τι σχέσεις εγώ με την πεθερά μου? Ξέρει αν η πεθερά μου (λέμε τώρα όχι για την δικιά μου που είναι άγγελος) προτίθεται να μου απαγάγει το παιδί?????????????

Δεν είναι καθόλου τυπολατρεία, ίσα ίσα το αντίθετο.

Και το άλλο... η πεθερά μου είναι κοντά 80 χρονών!!! (δεν της φαίνεται).

Η κόρη μου είναι ένα ζωηρό κατσίκι και αν δεν την προλάβεις σου ξεφεύγει στο δευτερόλεπτο.

Αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και πάρει η πεθερά μου το παιδί και στο δρόμο της ξεφύγει από το χέρι και την χτυπήσει αυτοκίνητο ποιόν πρέπει να κατηγορήσω πρώτα?

Την 80 γιαγιά του παιδιού μου ή την δασκάλα που παρέδωσε το παιδί μου σε κάποιον χωρίς την έγκριση των γονέων του???????????????

Δεδομένου ότι μπροστά στα μάτια μου της έχει φύγει από το χέρι τουλάχιστον 2 φορές!!!!!!!!

Τυπολατρεία-ξετυπολατρεία , οφείλουν να τηρούν τους κανόνες και όχι να εικάζουν σε ποιόν μπορούν να παραδώσουν ένα παιδί χωρίς την έγγραφη συναίνεση των γονέων του, επειδή μπορεί να είναι η γιαγιά του ή η αδερφή της μάνας του.!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...