Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Που θα είναι ο χώρος του μωρού - πρώτη μέρα στο σπίτι!

administrator

Recommended Posts

Από νεογέννητη μέχρι τον τέταρτο μήνα κοιμόταν στην καλαθούνα της στο δωμάτιο μας. Μετά μετακόμισε στο δωμάτιο της στην κούνια της .... και μαζί με αυτή και εγώ στον καναπέ που έβαλα στο δωμάτιο της για αυτό το λόγο :wink: Η μετάβαση από το ένα δωμάτιο στο άλλο έγινε χωρίς πρόβλημα και καθόλου κλάμα, εξάλλου όταν ανοίγει τα ματάκια της με βλέπει ακριβώς απέναντί της. Ακόμα και σήμερα έτσι κοιμόμαστε και για να είμαι ειλικρινής δεν το αντιμετωπίζω ως πρόβλημα, υπάρχουν τόσες άλλες στιγμές και ώρες της ημέρας που το ζευγάρι μπορεί να βρει προσωπικό χρόνο αρκεί και μόνο να το θέλει :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 9 δημοσιεύσεις

• gini

gini 4 δημοσιεύσεις

• BIZELI

BIZELI 4 δημοσιεύσεις

• dora

dora 4 δημοσιεύσεις

Εμείς μέχρι και τον τρίτο μήνα κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι... ο μικρός μας, ο άνδρας μου και εγώ... Ήταν το διάστημα εκείνο που το μωρό δεν ήθελε τίποτα άλλο, μόνο να βρίσκεται κοντά στο στήθος μου... οι θηλασμοί τότε ήταν πολύ συχνοί. Απο τη στιγμή που άρχισε να ξυπνάει για φαγητό 2 φορές κατά μέσο όρο τη νύχτα πήγε στο κρεβάτι του και τον φέρναμε στο δικό μας για να φάει. Μετά τον επιστρέφαμε πάλι στο δωμάτιό του για ύπνο. Από τότε έως και σήμερα κοιμάται εκείνος στο κρεβάτι του και εμείς στο δικό μας... χωρίς τα ενδιάμεσα ξυπνήματα βέβαια... μεγαλώσαμε από τότε! :)

(Όταν ήταν στο κρεβάτι μας, είχα το άγχος ότι δεν πρόκειται να πάει ποτέ στο δικό του. Μετά από ερώτηση στην παιδίατρο μου είπε πως στη ηλικία που ήταν τότε ο μικρός, αυτό ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να του κάνω και πως σιγά σιγά θα καταλάβω πότε ήρθε η ώρα να πάει στο κρεβάτι του... Πράγματι, έτσι και έγινε και χωρίς να πάρει το χρονικό διάστημα που περίμενα!)

• 4 months later...

Σημερα πηγε στο δωματιο της για πρωτη φορα χωρις κανενα προβλημα.... οσον αφορα τον βραδυνο θηλασμο εχω αρχισει πραγματικα να κουραζομαι γιατι ξυπναει προκειμενου να χρησιμοποιησει το στηθος μου σαν πιπιλα.Θα ξεκινησω λοιπον να θετω καποια χρονικα ορια = δεν θα την θηλαζω αν δεν εχουν περασει 3 ωρες τουλαχιστον πριν τον προηγουμενο θηλασμο κατα την διαρκεια της νυχτας.Νιωθω οτι χρειαζομαι ναρχισω να οργανωνω καποια πραγματα στην ζωη μου παλι που τα εχω αναγκη και δεν μπορω να το κανω επειδη ειμαι αυπνη.

LIKA

line_line01_beg_girl01_time_1190952000_text_e8e7ebe1e6f9.gif

εμεις τον ειχαμε στο δωματιο μας σε ξεχωριστο κρεββατακι μεχρι να κλεισει 2 μηνες , επειτα τον πηγαμε στο δωματιο του και σηκωνομασταν εναλαξ για να τον βλεπουμε και να τον ταιζουμε οταν χρειαζοτανε. Γενικως ειχα ρωτησει αυτα περι αιφνιδιου βρεφικου θανατου στην παιδιατρο και μου ειχε πει να μην ανυσηχω και τοσο πολυ , το σημαντικο ειναι να ειναι καθαρος ο χωρος που κοιμαται και ζει το νεογνο , οχι τσιγαριλα στο σπιτι δηλαδη και να αεριζεται επαρκως ωστε να καθαριζει η ατμοσφαιρα . Στο δικο μας κρεββατι δεν μου πηγε ποτε ο νους να τον βαλω για να κοιμηθει ολοκληρο το βραδυ , φοβομασταν αρκετα για να το κανουμε αυτο . Μονο κανα μεσημερι και εγω δεν κοιμομουνα . τωρα πλεον ειναι αρκετα μεγαλος , τα μεσημερια τον περνουμε μαζι μας να κοιμομαστε . Αλλα δικια μου ταπεινη αποψη ειναι οτι ειναι καλο να ειναι το μωρο στο δωματιο των γονεων αλλα σε δικο τοθ κρεββατακι . Το δευτερο εχουμε σκοπο να το κρατησουμε στο δωματιο μας μεχρι 3-4 μηνα .

Εμείς από την πρώτη μέρα που πήγαμε σπίτι από το μαιευτήριο την βάλαμε στο κρεβάτι της και στο δωμάτιο της. Συνέχισα να θηλάζω μέχρι που γύρισα στην δουλεια (2,5 μηνών) και τα διαφορετικά δωμάτια δεν με απέτρεψαν. Μάλιστα η μικρή είχε κι ένα θέμα με τον ύπνο: δηλαδή έτρωγε και μπορεί να έμενε μέχρι και 2 ώρες ξύπνια μεσα στην νύχτα (έχω κάνει κάτι γερμανικά νούμερα 2-4 να κοιτάω το φεγγάρι καθισμένη σε μια πολυθρόνα 8) ). Γενικά πολύ αϋπνία. Αυτό όμως που με έσωσε και το βρήκα πολύ χρήσιμο ήταν η ενδοσυνενόηση με κάμερα. Δεν πήρα την ακριβή της chicco αλλά μια φτηνη από το media markt. Ίσως ήταν η πιο επιτυχημένη αγορά.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Εμενα ο μεγαλος που ειναι 18 μηνων κοιμαται στο δωματιο του στην κουνια του και τον ειχαμε μαζι μας μεχρι που εγινε 15 μηνων!Τωρα που ο μικρος ειναι 3 μηνων και θηλαζει,κοιμαται μαζι μας στο κρεββατι,ευτυχως εχουμε τεραστιο κρεββατι,κοιμομαστε με βαμβακερη κουβερτα και μονη ο καθενας μας για να μην κουκουλωσουμε αθελα μας το μωρο!Οταν χρονισει θα κοιμαται με τον αδερφο του.... :)

και 2ος γιος μου ειναι 4 μηνων και 3 ημερων!

• 5 months later...

Ο γιός μας είναι 2,5 μηνών και τον τελευτάιο μήνα κοιμάται τα βράδυα στο καροτσάκι του, δίπλα στο κρεββάτι μας (το κρεββατάκι του δεν χωράει στο υπνοδωμάτιό μας). Σκέφτομαι μήπως αυτό δεν είναι σωστό τελικά! Μπορεί κανείς να με πληροφορήσει σχετικά?

hlektra9 νομίζω ότι δεν κάνει για το σωματάκι του να κοιμάται τόσες ώρες στο καρότσι.

Δεν δυσανασχετεί ?

Εγώ να σου πω την αλήθεια είχα καλαθούνα αλλά 2,5 μηνών τον πήγα στο δωμάτιο του στην κούνια του γιατί δεν χωρούσε πια στο καλάθι.Αν δεν θες να τον πας στο δωμάτιο του, μήπως χωράει λίκνο στο δωμάτιο σας (που είναι μέχρι 6 μηνών)

Είμαι καινούρια στο Forum και δεν ξέρω ακόμη να το χρησιμοποιώ καλά! Sorry αν τυχών έστειλα προσωπικό μύνημα! Τον πρώτο καιρό κοιμότανε στην καλαθούνα, άλλα τώρα πια έχει μεγαλώσει και δεν χωράει! Κοιμάται γενικά ήσυχα τα βράδια, άν και στο καροτσάκι. Παρόλα αυτά θέλω να τον πάω στο δωμάτιό του, όμως φοβάμαι λίγο μετά απο όλα αυτά που διάβασα για τον αιφνήδιο θάνατο. Δεν έχουμε πάρει ακόμη ενδοεπικοινωνία και δεν ξέρω αν θα τον ακούω το βράδυ σε περίπτωση που ξυπνήσει!

Είμαι καινούρια στο Forum και δεν ξέρω ακόμη να το χρησιμοποιώ καλά! Sorry αν τυχών έστειλα προσωπικό μύνημα! Τον πρώτο καιρό κοιμότανε στην καλαθούνα, άλλα τώρα πια έχει μεγαλώσει και δεν χωράει! Κοιμάται γενικά ήσυχα τα βράδια, άν και στο καροτσάκι. Παρόλα αυτά θέλω να τον πάω στο δωμάτιό του, όμως φοβάμαι λίγο μετά απο όλα αυτά που διάβασα για τον αιφνήδιο θάνατο. Δεν έχουμε πάρει ακόμη ενδοεπικοινωνία και δεν ξέρω αν θα τον ακούω το βράδυ σε περίπτωση που ξυπνήσει!

Διαφημίσεις

Aν το δωμάτιο του είναι κοντά στο δικό σου, θα τον ακούς 100% !!!!

Και εγώ 2,5 μηνών οταν ήταν να τον πάω στο δωμάτιο του, έλεγα ποπο πως θα γίνει αυτό κλπ κλπ.

Αλλά από την 3η μέρα το είχα συνηθίσει, μια ιδέα είναι και επειδή ήταν και μικρός ούτε που κατάλαβε την αλλαγή, μη σου πω οτι του άρεσε και περισότερο στην κούνια του.

Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι οτι ξυπνάει τώρα 5-6 φορές γιατί έχει τα δόντια του και σηκώνομαι από το ζεστό μου παπλωματάκι για να τον δω.

Από το να κοιμάται στο καρότσι .....πήγαινε τον στο δωματιάκι του, θα είναι μια χαρά!!! :D:D

• 1 month later...

οταν γυρισαμε απο το νοσοκομειο το μωρο ηταν στην καλαθουνα του!!! την ποια την ειχαμε στο σαλονι!! εκει το μωρο το ειχαμε για τις πρωτες 20 ημερες κ μονο για την ημερα !!!

απο το πρωτο βραδυ εως σημερα , κοιματε μονο το βραδυ στην κουνια της ,διπλα στο κρεβατι μας !!!

επειδη της εχουμε κανει το δωματιο της με το βρεφικο κρεββατι, πολλες φορες το πρωι ή το απογευμα την παμε εκει , για να παιξουμε ή για να την κοιμησω!!!

βεβαια θα προσπαθησω οταν το μωρο γινει 3 μηνων να μενει κ την νυχτα στο δωματιο του. ευτυχως τα δωματια ειναι διπλα. κ νομιζω πως με ανοιχτες πορτες θα ειναι σαν να εινα διπλα μας

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

Καλημέρα και από μένα.

Από την πρώτη μέρα, τα μικρά πήγαν στο δικό τους δωμάτιο και στο δικό τους κρεβάτι. Το δωμάτιο μας είναι ακριβώς δίπλα στο δικό τους, οπότε ακούς τα πάντα. Εγώ θεώρησα ότι πρέπει να έχουν το δικό τους χώρο από την αρχή, ήταν και πολύ ήσυχα μωρά, δεν έκλαιγαν, γάλα και ύπνο, οπότε δεν είχα λόγο τα αλλάξω τακτική. Πάντως, αν ένοιωθα ότι δεν ένοιωθαν ασφάλεια στο κρεβάτι τους σίγουρα θα τα έπαιρνα μαζί μου. Όταν ο Νικόλας είχε κολικούς βρισκόταν έτσι και αλλιώς στην αγκαλιά μου κάνοντας βόλτες στο σαλόνι μέχρι να ηρεμήσει. Όταν ησύχαζε και αποκοιμόταν, τον έβαζα στο κρεβάτι του.

Στο κρεβάτι μας κοιμούνται μόνο όταν είναι άρρωστα, για να μπορώ να τα ελέγχω συνεχώς, αλλά τότε δεν κοιμάμαι εγώ.

Για την κούνια, είχα προσέξει να εκπληρεί τις προδιαγραφές της ΕΕ. Επίσης, όπως έγραψε κάποια κοπέλα, πρέπει να ελέγχονται οι σκάλες που κλειδώνουν τα κάγκελα ώστε να μην υπάρχει περιθώριο μεταξύ του στρώματος και του κάγκελου, γιατί μπορεί να σφηνώσει το μωρό ή να πέσει.

• 2 months later...

Γεια σας και απο εμένα

Εμείς την πρώτη εβδομάδα τον είχαμε στο καλαθάκι του ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι μας. Μετά, λόγω μεγάλης υγρασίας στο δωμάτιο, που έκανε το μωρό να μην μπορεί να πάρει ανάσα -γιατί βούλωνε κ η μύτη του- πήγαμε το μωρό στο δωμάτιο του, το καλαθάκι μέσα στην κούνια κ εγώ η μαμά του δίπλα του σε ένα κρεβάτι.

Αυτό, μέχρι να 40ντίσει περίπου. Μετά σταδικά και μέχρι να γίνει 2 μηνών έφευγα από το δωμάτιο μετά το 2ο ξύπνημα του για φαί (τον θήλαζα) και πήγαινα στο δωμάτιο μου με τον άντρα μου..Όσο ήμουν με το μωρό δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί άκουγα και το "κιχ" που έκανε!!!!!!!

Μετά τους 2 μήνες, έφυγα από το δωμάτιο και κοιμόταν πλέον μόνος του. Φυσικά όποτε ξύπναγε, σηκωνόμουν κ τον θήλαζα. Τα δωμάτια ήταν κοντά, ακουγα τα απαραίτητα, αλλά όχι τον παραμικρό θόρυβο που έκανε, τόσο όσο να μπορώ κ εγώ να κοιμηθώ!

Το αγγελούδι μου έχει μάθει το δωμάτιο του από πολύ μικρός και είναι εξοικοιωμένος με τον χόρο, πολύ συχνά πλέον, τον βάζω μόνο του να κοιμηθεί, με ένα παιχνίδι που του έχω πάνω από την κούνια του κ κοιμάται χωρίς κλάματα και γκρίνιες...Αυτό είναι πολύ καλό! :)

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Το δικό μου μωράκι μεταφέρθηκε απο το νοσοκομείο μεχρι το σπίτι

με τη καλαθούνα οπου εκει μεσα τον κοιμιζα..

Τον ειχα δίπλα στο κρεββάτι μου(του ειχαμε ετοιμασει ηδη το

δωματιο του)..

Οταν πια εφτασε 2,5-3 μηνων και δεν χωραγε πλεον στη καλαθουνα

τον εβαλα στο κρεββατι του (στο δωματιο του )...

Το κρεββατι ηταν δανεικο...αλλα εχει αποδειξει την αξια του με τη

ανηψια μου..

Εως τωρα δεν εχει χρειαστει να βαλω ενδοεπικοινωνια

γιατι τον ακουω παντου και ξεχωριζω τη φωνουλα του

μεσα απο φασαρια,ησυχια..τα παντα!!

Τον θηλαζα τις περισσοτερες φορες στο σαλονι,ενω τον

αλλαζα παντοτε μεσα στο δικο του δωματιο.

pEmXp3.png

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Από την 1η μέρα όλα πήγαν στο δωμάτιό τους. Την μεγάλη την αφήναμε να κλαίει αρκετά για να μάθει να κοιμάται χωρίς νανούρισμα (πλέον το έμαθε) τα δίδυμα δνε τα αφήναμε να κλαίνε πολύ για να μην πάθουν κήλη (που ειναι πιο εύκολο να πάθουν τα αγόρια), αλλά είναι και πιο ήσυχα από την μεγάλη.

Αν δεν έχουν κάποιο λόγο να κλαίνε, ε τι να κάνουμε, όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους κάποια στιγμή κλαίνε!

Βασικά είχαμε το δόγμα που πεθερού μου που είναι γιατρός: "Τα μωρά δεν σκανε από το κλάμα, βασικά δεν παθαίνουν τίποτα, ξέρουν πότε θα σταματήσουν να κλαίνε, αν δεν έχουν κάποιο λόγο"

Εννοείται ότι βλακείες του τύπου: Τα κοιμίζουμε στην αγκαλιά, στο καρότσι, στο κρεβάτι μας, κομμένα δια ροπάλου. Αν εχεις 3 μωρά το μόνο που σε σώζει είναι στρατιωτική πειθαρχία (και μάλιστα πειθαρχία τύπου καταδρομέων)

Φυσικά δεν αγοράσαμε έπιπλα, μόνο στρώματα. Κρεβάτια πείραμε από γνωστούς που δεν τα χρειάζονται, γιατί έτσι και αλλιώς αυτά είναι άχρηστα μετά τα 2-3 πρώτα χρόνια. Από άλλα έπιπλα, εννοείται πως δεν αγοράσαμε τίποτα. Μια χαρά ντουλάπες είχε το σπίτι, και ένα τραπέζι έγινε τέλεια αλλαξιέρα. Όλα τα έπιπλα για τα μωρά είναι βλακείες για να τα βλέπουν οι γονείς. Τα μωρά δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μόνο το στρώμα έχει σημασία να είναι καλό.

Όταν είναι άρρωστα, πάλι στο κρεβάτι τους κοιμούνται! Αφού έτσι και αλλιώς εμείς δεν κοιμόμαστε γιατί πρέπε να τα παρακολουθούμε ποιό το νόημα να αλλάζουν κρεβάτι;

• 1 month later...

Αν μας εβλογηση η φυση να γινουμε γονεις επι 2, τοτε πρωτη μερα το μωρο θα ειναι επανω μου σε μαρσιππο και εκει θα ειναι για πολυυυυυυυ καιρο. Επαθα και εμαθα. Ποτε ξανα αποχωρησμος του νεογεννητου απο το σωμα μου......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Αν μας εβλογηση η φυση να γινουμε γονεις επι 2, τοτε πρωτη μερα το μωρο θα ειναι επανω μου σε μαρσιππο και εκει θα ειναι για πολυυυυυυυ καιρο. Επαθα και εμαθα. Ποτε ξανα αποχωρησμος του νεογεννητου απο το σωμα μου......

Ο άντρας σου που θα είναι; Μήπως εκείνος μετακομίσει στο μάρσιπο κάποιας άλλης γυναίκας;

Ο άντρας σου που θα είναι; Μήπως εκείνος μετακομίσει στο μάρσιπο κάποιας άλλης γυναίκας;

Νομιζω πως αυτο ηταν επιθετικο ανευ λογου κυρια μου. Δεν σας μιλησα ετσι. Ειπα τι θα κανω εγω για το δευτερο (ισως μωρακι μας). Οσο για το τι θα κανει ο αντρας μου, λεω να τον αφησουμε να αποφασισει εκεινος. Μια αποφαση η οποια διολου δεν σας αφορα.......ή μηπως σας αφορα? Εκρινα μηπως κατα λαθος τι κανετε εσεις στο σπιτι σας ή τι κανει ο αντρας σας? .....δεν νομιζω.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 1 month later...

Ηθελα να ρωτήσω τις μανούλες αν καμια από εσάς πληγε το μωράκι της κατευθείαν στο δωμάτιο του ή το είχατε όλες στην κρεβατοκαμαρα και για πόσο καιρό; σας ειχαν συμβουλεψει οι γιατροί σας σχετικά με το θέμα αυτό;

εγω ειχα τον γιο μου διπλα μου μεχρι 40 ημερων.40 ημερων σταματησε να ξυπναει το βραδυ και αμεσως την επομενη τον εβαλα στο δωματιο του.δεν νομιζω οτι ειναι και το πιο υγιες πραγμα να μενει μεγαλο χρονικο διαστημα το μωρο με τους γονεις στο ιδιο δωματιο.εμενα δεν καταλαβε τιποτα και δεν ειχαμε κλαμματα γιατι δεν ηξερε το δωματιο.

την εχω ακομα στο δωματιο μας!!!!δεν ημουν ετοιμη να την παω τωρα σκεφτομαι να την μετακομισω τον επομενο μηνα εχει μεγαλωσει αρκετα και εγω ειμαι πιο σιγουρη εχω ξεπερασει κατα 90% την αρχικη μου ανασφαλεια!!!!!!!:oops::shock::mrgreen::D:D

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Εγώ την έβαλα από την πρώτη ημέρα στο δωμάτιό της και στην κούνια της. Είχαμε βαλει ένα μικρό κρεβάτι δίπλα στην κούνια και κοιμόμουν μαζί της στο δωμάτιο περίπου δύο μήνες. Μετά γύρισα στην κρεββατοκαμάρά μας.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Ηθελα να ρωτήσω τις μανούλες αν καμια από εσάς πληγε το μωράκι της κατευθείαν στο δωμάτιο του ή το είχατε όλες στην κρεβατοκαμαρα και για πόσο καιρό; σας ειχαν συμβουλεψει οι γιατροί σας σχετικά με το θέμα αυτό;

Της είχα βάλει την κούνια της δίπλα στο κρεββάτι μας σε απόσταση που όταν είμουν ξαπλωμένη ή καθιστή στο κρεββάτι να φτάνω το μωρό. Βασικά θυμάμαι που ακόμα και στον ύπνο μου άκουγα την ανάσα της. Όταν μεγάλωσε λίγο κάποτε κρατούσαμε και χεράκι στον ύπνο, κάτι που ακόμα το κάνουμε όταν είναι αρρωστούλι. Την πήγα στο δωμάτιο της όταν έκλεισε τον 5ο μήνα (επειδή είναι μικρο το σπίτι είναι σε απόσταση αναπνοής). Ο γιατρός, τόσο ο παιδίατρος όσο και ο γυναικολόγος με είχαν συμβουλεύσει ότι μέχρι να κλείσει τον 4ο μήνα καλό είναι να είναι δίπλα μας.

Πριν γεννησω ημουν της αποψης το πολυ μεχρι τον 3 μηνα θα ειναι μαζι μας στο δωματιο μας και μετα στο δικο του δωματιο.

Αφου γεννηθηκε και εγινε 3 μηνων με ειχε πιασει ενα αγχος και φοβος και ολο το ανεβαλα ωσπου τον μετεφερα τα Χριστουγεννα 8 μηνων. Βεβαια τα δωματια μας ειναι διπλα και υπαρχει και η ενδοεπικοινωνια και ετσι τον ακουω.

Y9MXp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...