Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πείραμα CERN...

Κυριακή

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 231
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λυπάμε που είμαι το το 2ο μηδενικό! ας ήμουν έστω μηδέν κόμμα κάτι... και ευχαριστημένη θα ήμουν!!

και για να κάνω λίγο πλάκα... ας βρούμε το εφτάρι... ένας πράκτορας χρήσιμος δεν θα ήταν τώρα!

καλά... καλά... το κόβω! ξέφυγα από το θέμα! :):oops:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

"The repercussions of this scientific investment without precedent in the history of humanity will be essential not only for the intimate knowledge of our universe, but also for the direct applications in fields as varied as intensive calculation or even medicine," he said.

The collider will operate at higher energies and intensities in the next year, potentially generating enough data to make a discovery by 2009, experts say.

They say the experiment has the potential to confirm theories that physicists have been working on for decades including the possible existence of extra dimensions. They also hope to find a theoretical particle called the Higgs boson -- sometimes referred to as the "God particle," which has never been detected, but would help explain why matter has mass.

Thecollider will recreate the conditions of less than a millionth of a second after the Big Bang, when there was a hot "soup" of tiny particles called quarks and gluons, to look at how the universe evolved, said John Harris, U.S. coordinator for ALICE, a huge detector specialized to analyze that question.

Since this is exploratory science, the collider may uncover surprises that contradict prevailing theories, but which are just as interesting, said Joseph Lykken, theoretical physicist at the Fermi National Accelerator Laboratory.

"When Columbus sails west, he thought he was going to find something. He didn't find what he thought he was going to find, but he did find something interesting," said Lykken, who works on the Compact Muon Solenoid, one of six experiments inside the collider complex.

http://edition.cnn.com/2008/TECH/09/10/lhc.collider/index.html

είναι μια σημαδιακή μέρα σήμερα,

αλλά δεν ειναι η μέρα όπου θα γίνουν όλες οι ανακαλύψεις.

σήμερα απλως έγινε η πρώτη χρήση, δηλαδή τα εγκαίνια όπως γράφει το άρθρο αλλα και οι πληροφορίες απο το ίδιο το cern.

Το αν η ανθρωπότητα σήμερα είναι καλύτερη ή όχι επειδή ο άνθρωπος απο την φυσική του περιέργεια ανακαλύπτει πράγματα , και χρησιμοποιεί το μυαλό του για να εξερευνά την φύση και να απαντά ερωτήματα,

δεν είναι ενα ερώτημα που μπορεί νομίζω να απαντηθεί, έτσι απλά χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Η ιατρική, είναι αυτή που είναι, επειδή κάποιοι ερευνούσαν και πειραματίζονταν, και ναι χρησιμοποιούσαν νεκρά σώματα για να καταλάβουν πως το σώμα είναι απο μέσα του, σε μια εποχή όπου αυτό ήταν έγκλημα.

Vesalius was a Flemish-born anatomist whose dissections of the human body helped to correct the misconceptions made in Ancient Times, particularly by Galen, who (for religious reasons) had been able only to study animals such as apes.[14] Dissection of human bodies was still frowned upon in Vesalius' time (1514-64), as it had been for many hundreds of years, and Vesalius was forced to take the bodies of executed prisoners in secret. He wrote many books on anatomy from his observations, most notably 'De Humani Corporis Fabrica', which contained detailed drawings of the human body by artist Leonardo Da Vinci.

Οι επιστήμες μπορούν να είναι χρήσιμες όταν αυτά που μαρτυρούν είναι αποδείξιμα.

Τότε κάτι λέγεται επιστήμη.

Για να αποδείξεις όμως κάτι, πρέπει να κάνεις και το ανάλογο πείραμα - Για να πάρεις μια απάντηση, πρέπει να κανεις μια ερώτηση.

Εγώ πιστεύω ότι η ανθρωπότητα, και τα προβλήματα που υπάρχουν,

σίγουρα δεν θα μπορούσαν να είχαν λυθεί απο μόνα τους,

χωρίς να υπάρχει δικτύωση, και συσπείρωση, και επικοινωνία των λαών και των πλυθησμών.

αυτά τα τρία πράγματα με βοηθό και την ιατρική,

μπορουν να αλλάξουν την κοινωνία ή την ανθρωπότητα.

ΚΑΝΕΝΑ απο αυτά τα πράγματα δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την συμβολή ΟΛΩΝ των επιστημών, και όλων όσων ξόδεψαν ρίσκαραν και την ζωή τους,

για να δώσουν απάντηση και λύση στα ερωτήματα που υπάρχουν.

όταν πριν 800 χρόνια ένας ανθρωπος έφτιαξε το εγχειρίδιο της ανθρώπινης ανατομιας, που ίσχυε για 300 χρόνια! πως μπορείτε να λετε οτι είμαστε μονάδες? και μηδενικά?

αυτά είναι πραγματικότητα δεν ειναι μονο στα βιβλία.

ειναι δικαιολογία κατά την γνώμη μου, να λέμε οτι είμαστε μονάδες και μηδενικά. τι να λέγανε τότε, παλαιότερα,που δεν ειχαν δικαίωμα καν να μιλήσουν? που κινδύνευαν με τιμωρία θανάτου? !!

Mondino dei Liuzzi[1] (1258 - 1326) was a medical professor at Bologna and a pioneer of anatomy in practice.

Mondino was born in Bologna, where he became a Professor of Medicine at the University. As such he reintroduced the practice of the Alexandrian School, emphasizing the importance of dissection by performing a series of public dissections in the early part of the fourteenth century. He systemized dissection and in 1315 published a manual called Anathomia (also known as De Anatome) which, due to the clarity of its text, became the literature of choice in nearly all European medical schools for three centuries after his time, running to a dozen or so editions, with successive commentaries by Achillini, Berengario and Johann Dryander. It became such an authority that anything not represented was declared anomalous. Mondino's practice was to read from a text (from Galen or one of his commentators) while seated in a professorial chair, with a barber-surgeon carrying out the actual dissection and a demonstrator pointing out parts referred to. In Anathomia he divides the body into three cavities (ventres) - the abdomen, thorax and the upper, comprising the head and appendages.

μόλις πριν 500 χρόνια,.... ανακάλυψαν ότι υπάρχουν τα μικρόβια!

During the period of the Renaissance from the mid 1450s onward, there were many advances in medical practice. The Italian Girolamo Fracastoro, 1478 - 1553, was the first to propose that epidemic diseases might be caused by objects outside the body that could be transmitted by direct or indirect contact. He also discovered new treatments for diseases such as syphilis.

In 1543 the Flemish Scholar Andreas Vesalius wrote the first complete textbook on human anatomy: "De Humani Corporis Fabrica", meaning "On the Fabric of the Human Body". Much later, in 1628, William Harvey explained the circulation of blood through the body in veins and arteries. It was previously thought that blood was the product of food and was absorbed by muscle tissue.

η ανθρωπότητα τώρα μόλις πήρε μπρός.

ναι μεν είμαστε ενα κομμάτι μόνο όλων των γενιών,

αλλά αν σκεφτόντουσαν όλοι οι προηγούμενοι απο μας ότι ειναι απλώς μονάδες και μηδενικά,

θα ζουσαμε σε σπηλιές, και θα πεθαίναμε

Medieval Britain[11][12] 20-30 (μεσαιωνική αγγλια)

Early 20th Century[13][14] 30-40

Current world average[15][16] 66.12 (2008 est.)

και φυσικά δεν θα μαθαίναμε ποτέ ή δεν θα είχαμε την δυνατότητα ποτέ να σκεφτούμε ή να νοιαστούμε, ή και εννοείται να πράξουμε

για το τι συμβαίνει σε μια άλλη ήπειρο.

δεν λεω οτι ετσι όπως ειναι τα πραγματα τώρα ειναι καλά,

αλλά, στην ουσία , αυτή ειναι η εξέλιξη και αν δε μας αρεσει πρεπει όλοι να βαλουμε (όσοι μπορούμε και μας ενδιαφέρει) το λιθαράκι μας σε αυτό και να κοπιάσουμε στην ουσία. Εμείς πρέπει να το κάνουμε,

όχι κάποιος επικεφαλής κάπου, τον οποίο κατηγορούμε οτι δεν συμβαίνει τίποτα.

εάν όλοι αυτοί οι τόσο μοναδικοί άνθρωποι στην ιστορία, εμέναν σε αυτό...

πάπαλα....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σε οτι με αφορά η παρατήρηση περί μηδενικών, ξεκαθαρίζω πως αναφερόμουν στην ασημαντότητα του ατόμου σε σχέση με το σύνολο και ίσα-ίσα στο ξεπέρασμα της ατομικότητας προκειμένου να εξελιχθεί η ανθρωπότητα.

Ηταν μάλλον απάντηση στον πανικό που θέλει την ανθρωπότητα να εξαφανίζεται σε μαύρη τρύπα. :)

Στην εξέλιξη φυσικά συμβάλλει ο καθένας, όσο μικρός και να 'ναι.

:shock::shock: H Μάυρη τρύπα δεν έιναι κυριολεκτικά τρύπα!!!!

Δε θα ανοιξει ένα τεράστιο πηγάδι και θα πέσουμε σουμπιτοι μέσα.... :lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Μην το λες, μην το λες, έχουν δει εμένα τα μάτια μου.... :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol: για πές,για πές :lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Για την ακρίβεια Μαύρη Τρύπα είναι μία συγκέντρωση ώστε η δύναμη της βαρύτητας να μην επιτρέπει σε οτιδήποτε να ξεφεύγει από αυτή, παρά μόνο μέσω κβαντικής συμπεριφοράς. Το βαρυτικό πεδίο είναι τόσο δυνατό, ώστε η ταχύτητα διαφυγής κοντά του ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να ξεφύγει από τη βαρύτητα της μαύρης τρύπας, εξ ου και η λέξη «μαύρη». Ο όρος μαύρη τρύπα (black hole) είναι ευρύτατα διαδεδομένος και επινοήθηκε το 1967 από τον Αμερικανό αστρονόμο και θεωρητικό φυσικό John Wheeler. Δεν αναφέρεται σε τρύπα με τη συνήθη έννοια, αλλά σε μια περιοχή του χώρου από την οποία τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει.

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μια μαύρη τρύπα βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας στην περιοχή Sagittarius A, περίπου 26.000 έτη φωτός από τη Γη. Η μάζα του είναι περίπου 2.6 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη του Ηλιου μας, αλλά βρίσκεται σε μιά περιοχή με διάμετρο όχι μεγαλύτερη των 460 εκ. km.

φωτογραφία απο το εσωτερικό του σωλήνα αυτού

(είναι μοντέλο αλλά σε πραγματική διάσταση)

στους δυο σωλήνες αυτούς, θα πηγαίνουν οι αντίθετες ακτίνες, γυρω γύρω.

νομίζω σε ένα σημείο είναι που συναντιούνται και εκεί είναι που συμβαίνει αυτό που περιμενουν πως και πως οι επιστήμονες.

0809002_22-A4-at-144-dpi.jpg

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εμένα πάντως δεν με ανησυχεί ακριβώς αυτό...αλλά οτι ΄κάνουν πειράματα στην γή...και άν η γή αντιδράσει; Δεν θέλω να φανταστώ...

Είμαι φοβιτσιάρα...τί να κάνω;

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Διαφημίσεις

και βέβαια πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι στη μαύρη τρύπα μπορεί να μην είναι καθόλου άσχημα,

μπορεί να είναι σαν τις μαλδίβες ένα μέρος,

όπου τρως και δεν παχαίνεις,

κολυμπάς όλη μέρα, χωρίς δουλειά και υποχρεώσεις, μόνο ξάπλαααααα

Εμένα πάντως δεν με ανησυχεί ακριβώς αυτό...αλλά οτι ΄κάνουν πειράματα στην γή...και άν η γή αντιδράσει; Δεν θέλω να φανταστώ...

Η γη έχει αντιδράσει κατά καιρούς σε ένα σωρό πειράματα που έχουν γίνει πάνω της και αντιδρά καθημερινά σε ό,τι κάνουμε στο περιβάλλον.

Το να γίνεται ένα ελεγχόμενο πείραμα με σκοπό την μελέτη και την έρευνα είναι προς το συμφέρον όλων μας.

Ο φόβος είναι μάλλον αποτέλεσμα της άγνοιας.

Σε οτι με αφορά η παρατήρηση περί μηδενικών, ξεκαθαρίζω πως αναφερόμουν στην ασημαντότητα του ατόμου σε σχέση με το σύνολο και ίσα-ίσα στο ξεπέρασμα της ατομικότητας προκειμένου να εξελιχθεί η ανθρωπότητα.

Ηταν μάλλον απάντηση στον πανικό που θέλει την ανθρωπότητα να εξαφανίζεται σε μαύρη τρύπα. :)

Στην εξέλιξη φυσικά συμβάλλει ο καθένας, όσο μικρός και να 'ναι.

Δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα!

με κάλυψες! :)

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Η ασθενεια απο την οποια πασχει η μητερα μου λεγεται σκληροδερμα και ειναι μια ανιατη θανατηφορα ασθενεια σχετικα σπανια. Η σπανιοτητα της αυτη λοιπον εμποδιζει τους ανα τον κοσμο σπονσορες να χρηματοδοτησουν τους επιστημονες ωστε να διεξαγουν ερευνες και πειραματα για ανακαλυψη θεραπευτικων σκευασματων. Υπαρχουν μονο καποιοι συλλογοι στην Αμερική που μαζευουν δολλαριο το δολλαριο καποια λεφτα απο τις οικογενειες των εκλιποντων απο την ασθενεια και κουτσογινονται καποιες ερευνες. Ο λογος που δεν χρηματοδοτειται ενα τετοιο εγχειρημα ειναι ακριβως η σπανιοτητα της νοσου. Λιγοι ασθενεις=μικρο αγοραστικό ενδιαφερον=αδιαφορα κερδη για τις φαρμακευτικες εταιριες. Μονο πικρια μου αφηνει να βλεπω 10 000 επιστημονες και 4 δις ευρω να σπαταλιουνται για τετοιο εγχειρημα. Για να μην μιλησω για τα παιδια που πονανε, πεινανε, υποφερουν, κακοποιουνται και πετιουνται στα αζητητα γιατι "δεν υπαρχουν χρηματα" Ας φροντισουμε λοιπον το εμψυχο υλικο αυτου του πλανητη πρωτα και μετα ικανοποιουμε και την περιεργεια μας για την κτιση του κοσμου.

Κι επειδη πιο πριν θιχτηκε το θεμα ποδοσφαιρο, αυτος ειναι ο λογος που το απεχθανομαι. Χορος εκατομμυριων για να βλεπεις 22 παιχτες να κυνηγανε ενα τοπι κι ο κοσμος πεθαινει της πεινας. Αυτη ειναι η αποψη μου, σεβομαι ολες τις αλλες αποψεις, μου αρεσουν τα επιστημονικα πειραματα αλλα ας θεσουμε καποιες προτεραιοτητες πανω σε μια ανθρωπινη βαση.

Διαφημίσεις

Είμαι φοβιτσιάρα...τί να κάνω;

Είναι πολύ πιό επικύνδυνη η αντίδραση του πλανήτη γή στις πυρινικές δοκιμές ,στην αδιαφορία τόσων χρόνων που έφτασε να λιώνει τα παγόβουνα στην ανταρκτική,να αλλάξει την ισοροπία της τροφικής αλυσίδας,να προκαλέσει τόσες κλιματικές αλλαγές με τις επιπτώσεις τους κι εμείς να συνεχίζουμε απτόητοι.

Γειά σου βρε Jean,

Κι εμένα η μαμά μου πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και ταλαιπωρείται χρόνια.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά το βλέπω από την αντίθετη πλευρά.

Αυτά τα πειράματα δεν οδηγούν αναγκαστικά μόνο σε αδιάφορες αποκαλύψεις, καθαρά επιστημονικού ενδιαφέροντος,

που δεν επηρεάζουν κανέναν άλλον παρά αυτούς που θα πάρουν το Νόμπελ.

Είναι πολύ πιο πιθανό να προκύψει μια λύση στο πρόβλημα της μαμάς μου από ένα τέτοιο άσχετο πείραμα παρά να ξεκινήσει ειδική έρευνα γι αυτό.

Γιατί, ακόμη κι αν εξοικονομούσαμε αυτά τα λεφτά και αυτούς τους επιστημονικούς εγκεφάλους, πάλι άλλες θα ήταν οι προτεραιότητες και όχι οι σπάνιες ασθένειες.

Όσο για το ποδόσφαιρο, αντίστοιχα λένε κάποιοι και για την τέχνη. Γιατί να δίνουμε λεφτά για το θέατρο, το σινεμά κλπ.

Δεν ξέρω αν κάποτε αποφασίζαμε να κόψουμε την επιδότηση κάθε μορφής ψυχαγωγίας, πόσο θα προόδευε η ιατρική.

Αλλά δεν πρέπει να είναι τυχαίο το ότι τέτοιες απόψεις παραπέμπουνε σε κάτι απάνθρωπες αιρέσεις και ολοκληρωτικά ιδεολογήματα που στόχο έχουνε να κάνουνε τη ζωή μας κόλαση.

Τώρα είδα ότι συζητάτε αυτό το θέμα...μπράβο :)

Εγώ πάντως απο χτες έχω αυτή την ιστοσελίδα και το παρακολουθώ live : http://webcast.cern.ch/index.html

Αν δεν βγούνε να μας πούνε τα αποτελέσματα επιγραμματικά και σε απλή γλώσσα δεν νομίζω να καταλαβει κανείς μας τα πορίσματα εκτός κι αν ειναι πυρηνικός φυσικός :).....καλά Χριστούγεννα λοιπόν και μη φοβάστε αν γίνει κάτι απλά θα εξαερωθούμε δεν θα πάρουμε είδηση τί έγινε :lol::lol:

Αλλά δεν πρέπει να είναι τυχαίο το ότι τέτοιες απόψεις παραπέμπουνε σε κάτι απάνθρωπες αιρέσεις και ολοκληρωτικά ιδεολογήματα που στόχο έχουνε να κάνουνε τη ζωή μας κόλαση.

Για τούτο καλό είναι να δεχτούμε πως ο καλός Θεούλης έφταξε τον κόσμο και να σταματήσουμε τα πειράματα και τις αηδίες :roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...