Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Παντως μεγαλος μπελας οι ψευοδοθηλες....οσο θηλασα ηταν μονο με αυτες,μου τις δωσαν απο το μαιευτηριο μολις εβαλα το μωρο στο στηθος και δεν μπορουσε να το πιασει,του φευγε συνεχεια...

Βεβαια κανεις δεν σκεφτηκε ή τελοσπαντων,δεν ηξερε να μου πει οτι το μωρο δεν μπορουσε να πιασει,οχι μονο επειδη οι θηλες ειναι επιπεδες αλλα και επειδη εκαναν 24 ωρες να μου το φερουν να το θηλασω,και το στηθος μου ειχε γινει τουμπανο,ουτε μεγαλος ανθρωπος δεν μπορουσε να φαει απο εκει.... :shock: Τα γαλατα ετρεχαν παντου...Απορω παντως πως δεν επαθα καμια μαστιτιδα,και στην κλινικη και στο σπιτι αργοτερα που παλευα με το θηλαστρο της κικο,αποριας αξιο... :roll:

Διαφημίσεις

Εγώ δεν μπορώ να πω, μου το έφερναν συνέχεια. Προσπαθήσαμε τις 2 πρώτες μέρες να πιάσει το στήθος αλλά τζίφος. Το κακό είναι ότι κατέβασα πολύ γάλα την δεύτερη μέρα και δεν γινόταν άλλο, έπρεπε να πιεί ο μικρός οπωσδήποτε. Έβαλα και θήλαστρο βέβαια γιατί δεν άντεχα. Είχα τουμπανιάσει. Τελικά μια μαία μου έφερε τις ψευδοθηλές και βολεύτηκα έτσι.

Δοκίμασα κι άλλο κόλπο αλλά δεν έπιασε. Ο σύζυγος είχε αγοράσει μόνος του ένα ζευγάρι ψευδοθηλές chicco καουτσούκ κι ύστερα αγοράσαμε μαζί 2 ζευγάρια σιλικόνης. Οι καουτσούκ έχουν μικρή θηλή μπροστά ενώ οι σιλικόνες μεγάλη. Δοκίμασα να του δώσω με τις καουτσούκ που είναι μικρότερες μήπως και σιγά σιγά συνηθίσει. Ούτε κι αυτές μπορούσε να τις πιάσει. Τελικά έμαθε στη σιλικόνη με τη μεγάλη θηλή.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Οι καουτσουκιένιες είναι σχεδόν άχρηστες, δεν ξέρω κανένα μωρό που να κατάφερε να θηλάσει αποκλειστικά για μεγάλο διάτημα με αυτές.

Οι σιλικόνης υπάρχουν σε 2 μεγέθη από τη medela και είναι πολυ λεπτές. Έχω δει και κάποιες θηλές σιλικόνης μέτριου πάχους σε φωτό και δεν έχω δει κάποια μητέρα να τις χρησιμοποιεί.

Αν μπορείτε να δώσετε επιπλέον πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες για πολλές μητέρες. :)

Εγω παντως ειχα παρει καποιες με σιλικονη της νουκ,δεν με βολευαν καθολου...δεν ξερω, γενικα τιποτα δεν εκανα σωστα μαλλον.Μπορει να μην ηταν η συγκερκιμενη μαρκα το προβλημα,μπορει και με αλλη μαρκα το ιδιο να γινοταν.

Το προβλημα ηταν οτι ξεκολλουσαν συνεχεια και εφευγαν απο την θεση τους,κι ακομη κι αν της κρατουσα παλι γλιστουσαν καμια φορα και δευτερον πολλες φορες το μωρο δεν μπορουσε να ρουφηξει καλα.Μαλλον γιατι εφευγαν απο την θεση τους και δεν τραβιοταν καλα η θηλη εξω,δεν ξερω...

Παντως ενω γαλα υπηρχε πολυ(φανηκε και μετα με τα θηλαστρα)το μωρο αντι να χορταινει εκλαιγε μετα απο καποια ωρα,αφηνε το στηθος εκλαιγε,το ξαναπιανε κι εκλαιγε...δεν ξερω....

Ελπιζω στο επομενο να τα καταφερω καλυτερα...

Οι καουτσουκιένιες είναι σχεδόν άχρηστες, δεν ξέρω κανένα μωρό που να κατάφερε να θηλάσει αποκλειστικά για μεγάλο διάτημα με αυτές.

Οι σιλικόνης υπάρχουν σε 2 μεγέθη από τη medela και είναι πολυ λεπτές. Έχω δει και κάποιες θηλές σιλικόνης μέτριου πάχους σε φωτό και δεν έχω δει κάποια μητέρα να τις χρησιμοποιεί.

Αν μπορείτε να δώσετε επιπλέον πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες για πολλές μητέρες. :)

Της medela μου έδιναν στο μαιευτήριο. Το σημείο της ψευδοθηλής που κάλυπτε την άλω για να κολλάει στο στήθος ήταν χοντρό και μου γλύστραγε συνέχεια. Το ίδιο χοντρές είναι και οι καουτσούκ της chicco που πήρε ο σύζυγος από το Jumbo. Κι αυτές μου ξεκολλάνε. Αυτές που αγόρασα εγώ μέσα στο μαιευτήριο (στο κατάστημα της chicco) έχουν μια πολύ λεπτή μεμβράνη για να κολλάνε καλά στη θηλή. Οπότε υπάρχουν δύο είδη ψευδοθηλών chicco και δύο μεγέθη το καθένα (αυτό συμπεραίνω εγώ). Άρα frene, μπορεί να έτυχε να αγοράσεις ψευδοθηλές με χοντρό κάλυμα γι΄αυτό και σου ξεκολλούσαν. Ελπίζω να βοήθησα.

Ψευδοθηλές chicco καουτσούκ 2 μεγέθη

http://www.chicco.com/paracapezzoli-in-caucciu-allattasicura/allattamento-al-seno/dalla-nascita/scheda_prodotto.asp?menu=on&art=00.070626.000.000&idfascia=21&idsezione=8

Ψευδοθηλές chicco σιλικόνης

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1090202&itmid=711568

Αν παρατηρήσετε οι καουτσούκ με της σιλικόνης είναι διαφορετικές. Αυτές της σιλικόνης έχουν μια πολύ λεπτή μεμβράνη για να κολλάνε στο στήθος.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

καλημερα

και εμεις ξεκινησαμε με ψευδοθηλες γιατι ποναγα πολυ.

τις κρατησαμε 40 μερες, μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια. μετα σιγα σιγα ενω ξεκιναγα να θηλαζω με τη ψευδοθηλη μετα την εβγαζα. στην αρχη η μικρη αντιδρουσε αλλα μετα συνεργαστηκε. νομιζω οτι οσο πιο μεγαλο χρονικο διατημα θηλαζετε με αυτες τοσο πιο δυσκολο ειναι να κοπει γιατι το μωρο μαθαινει σε μια πιο ευκολη λυση.

οσο για την αποστειρωση εγω τις εβαζα στον αποστειρωτη, οπως ηταν τις εβαζα σε ενα αποστειρωμενο ταπερακι στο ψυγειο και για να κολανε στη θηλη εβαζα γυρω γυρω λιγο απο το γαλα μου.

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

bon bonakiiiiiiiiii που εισαι???Που χαθηκες???

Τι βλεπω καινουριο τικερακι;Συγχαρητηρια!!

Σορρυ για το ασχτο ποστ!

ευχαριστωωωω!

δεν ειχα χρονο με τη δουλεια και το μωρο! τωρα ομως που παιρνω αδειες ελπιζω να γινω παλι περισσοτερο ενεργητικη. :wink:

Σορρυ για το ασχτο ποστ! επισης

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

bon-bon συγχαρητηρια :):)

Οσο για τις ψευδοθηλες εγω θηλαζω ακομα με αυτες. Χρησιμοποιουμε της chicco με σιλικονη (δεν πιστευω να βγαινουν σε διαφορα μεγεθη)

Το αστειο ειναι οτι οσο μεγαλωνει το μωρακι και πονηρευει παιζει με αυτες :P:P

Αν δεν εχει πολυ ορεξη να θηλασει τις τραβαει και γελαει. Οποτε της λεω εγω "και πως θα πιουμε τωρα το γαλατακι της μαμας που το τραβηξες το σιλικονακι ... ???" και τις πιεζει ξανα πανω στο στηθος, ταχα μου θελει να τις βαλει πισω :P:P:P

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Κι επαναφέρω το θέμα απαντώντας στην ερώτηση. ΝΑΙ, ΚΟΒΟΝΤΑΙ!!!!!!!

Μετά από επιμονή τα καταφέραμε τελικά. Επιτέλους!!!!

Δεν ξέρω πως. Χτες κάναμε 2-3 γεύματα χωρίς αυτές ενώ στα υπόλοιπα τις ζητούσαμε. Σήμερα ξύπνησε κι ήταν εντελώς άλλο παιδί. Έπιασε αμέσως, θήλασε κανονικά παρά το έντονο let-down που μας ενοχλεί. Την άφηνε και την ξαναέπιανε λες και θήλαζε κατευθείαν από το στήθος για χρόνια. Το πιο σημαντικό πιστεύω είναι ότι την πιάνει σωστά και δεν με πονάει, αλλιώς θα είχαμε θέμα. Κάποιος μάλλον του έκανε μαθήματα θηλασμού στον ύπνο του απόψε. :lol::lol::lol:

Είμαι πολύ χαρούμενη (φαίνεται;;;). Τέρμα οι αποστειρώσεις, τέρμα οι έννοιες και το πιο σημαντικό, τέρμα το πήγαινε έλα στο Λητώ για να ψωνίζουμε θηλές.

Πάντως η αίθηση του απευθείας στόμα με δέρμα είναι πολύ όμορφη και φαίνεται πως του αρέσει και του ίδιου. Δεν χορταίνω να τον έχω εκεί, βυζωμένο (από το βιδωμένο :lol: ).

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα!Επειδή έχω επίπεδες θηλές είμαι υποχρεωμένη να βάζω ψευδοθηλές για να θηλάζω. 'Οπως καταλαβαίνετε είμαι συνέχεια και εγώ στην αποστείρωση. Αλλά έχω μια απορία. Όταν αποστειρώνω τις θηλές μου πρέπει να τις βγάζω από τον αποστειρωτη και να τις βάζω στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσω; Αν ναι που να τις ακουμπήσω;Υπάρχουν ειδικές θήκες; Ακόμα όταν βγαίνω από το σπίτι πως μπορώ να μεταφέρω τις θηλές μου;Εσείς τι κάνετε; Έχει καμιά σας παρόμοιο θέμα;

mKndp2.png

Εγώ όσο χρησιμοποιούσα ψευδοθηλές τις μετέφερα και τις έβαζα στο ψυγείο μέσα σε θήκη για πιπίλες. Πουλάνε μαζί με τις πιπίλες και θήκες.

Κι εγώ επίπεδες θηλές έχω αλλά τις ξεφορτώθηκα τις ψευδοθηλές. Πήρα έναν εξωλκέα θηλής (έτσι μου φαίνεται το λένε) της chicco και πριν προσφέρω το στήθος το έβαζα για 5 λεπτά να τραβήξει τη θηλή έστω και λίγο έξω. Με λίγο ζόρι, λίγο κλάμα κλπ το κατάφερε να το πιάσει και χωρίς να με πληγώσει. Πόσο είναι το μωρό σου; Όσο πιο νωρίς τόσο πιο εύκολα και καλά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

στην κλινική που μου φέρανε τις είχαν μέσα σε αποστειρωμένους ουροσυλλέκτες πάντως.

Όσο είσαι σπίτι μπορείς να τις αφήνεις μέσα στον αποστειρωτή μέχρι να τις χρησιμοποιήσεις.

Έχει και κάτι θήκες ειδικές της ΝUk που δίνονται μαζί με τις θηλές αλλά δεν ξερω αν μπαίνουν στον αποστειρωτή.

Τώρα γενικά για τη χρήση ψευδοθηλών δες τι λένε και τα κορίτσια εδώ στο φόρουμ.

Αγλαϊα καλη χρονιά..

μιας και είσαι η ειδικός εδώ μέσα..θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής..από τότε που γύρισαμε από το νοσοκομείο και δεν είχα κάποια μαία να με βοηθάει με το θηλασμό δοκίμασα τα επιθήλια σιλικόνης.Βλέπεις οι ρώγες μου δεν είναι πολύ έξω και το μωρό δυσκολευόταν να τις πιάνει με αποτέλεσμα να εκνευρίζεται και να κλαίει..Με τα επιθήλια λύθηκε το πρόβλημα και πλέον χρησιμοποιούμε μόνο αυτά.Θηλάζω αποκλειστικά.Κάποιες φορές προσπαθησα να δοκιμάσω και χωρίς αυτά..όμως μάταια.Πλέον έχει συνηθίσει..μόνο με αυτά και μάλιστα μόνο με τα συγκεκριμένα chicco.Πιστεύεις ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν συνεχίσω το θηλασμό έτσι?Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να μην χρειάζομαι τα επιθήλια?

Μια δεύτερη ερώτηση είναι κατα πόσο μπορώ να της δώσω πιπίλα..Βλέπω ότι πιπιλιζει πολύ συχνα το δάκτυλο της.Πολλές φορές ακόμα και μετά το θηλασμό και ενώ έχει το μωρό μου αποφασίσει να σταματήσει να τρώει..μετά από λίγο..πάλι πιπιλίζει..Αν αρχίσω να της δίνω πιπίλα, μπορεί να έχει αυτό κάποια επίπτωση στο θηλασμό?Λάβε υπόψη σου και ότι χρησιμοποιω τα επιθήλια..Επίσης σίγουρα η πιπίλα θα με διευκόλυνε σε πολλές καταστάσεις..

σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλήμερα και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Συγνώμη που απαντάω εγώ ενώ απευθύνεσαι στην Αγλαΐα αλλά ήμουν ακριβώς στη δική σου θέση.

Κι εγώ έχω επίπεδες θηλές και στην αρχή χρησιμοποιούσα ψευδοθηλές σιλικόνης.

Κάποιες φορές προσπαθησα να δοκιμάσω και χωρίς αυτά..όμως μάταια.Πλέον έχει συνηθίσει..μόνο με αυτά και μάλιστα μόνο με τα συγκεκριμένα chicco.

Μην το βάζεις τόσο εύκολα κάτω. Εμείς τις κόψαμε μια μέρα ξαφνικά και είμασταν πολύ μεγαλύτεροι σας. Τώρα μπορείς να τις κόψεις που το μωρό είναι μικρό και θα μάθει πιο εύκολα. Τώρα θηλάζουμε καλύτερα κι από γυναίκες με κανονικές θηλές.

Πιστεύεις ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν συνεχίσω το θηλασμό έτσι?Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να μην χρειάζομαι τα επιθήλια?

Δεν υπάρχει πρόβλημα να συνεχίσεις έτσι. Υπάρχει κοπέλα στο φόρουμ που το μωρό της είναι 6-7 μηνων και τις χρησιμοποιεί ακόμα.

Μια δεύτερη ερώτηση είναι κατα πόσο μπορώ να της δώσω πιπίλα..Βλέπω ότι πιπιλιζει πολύ συχνα το δάκτυλο της.Πολλές φορές ακόμα και μετά το θηλασμό και ενώ έχει το μωρό μου αποφασίσει να σταματήσει να τρώει..μετά από λίγο..πάλι πιπιλίζει..Αν αρχίσω να της δίνω πιπίλα, μπορεί να έχει αυτό κάποια επίπτωση στο θηλασμό?Λάβε υπόψη σου και ότι χρησιμοποιω τα επιθήλια..Επίσης σίγουρα η πιπίλα θα με διευκόλυνε σε πολλές καταστάσεις..

σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλύτερα να μην δώσεις πιπίλα. Το να πιπιλάει το δάχτυλο είναι πιο φυσιολογικό απ' το να πιπιλάει την πιπίλα. Αν δώσεις πιπίλα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάνει γέυματα γιατί θα πιπιλίζει την πιπίλα και δεν θα παραπονιέται.

Αν θέλεις υπάρχει τρόπος να κόψεις τις ψευδοθηλές. Τον έχω ξαναγράψει τον τρόπο. Θα το βρω και θα το κάνω copy paste εδώ.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

γεια σου clementine κ να σου ζησει το μωρακι σου.καλη δυναμη στον αγωνα της μητροτητας..

δεν ειμαι ειδικη απλα την γνωμη μου θα σου πω.η αγλαια θα σε βοηθησει.

δοκίμασα τα επιθήλια σιλικόνης
.

καλα εκανες κ πηρες σιλικονης γιατι εγω εκανα το λαθος κ πηρα καουτσουκ κι επαθα μεγαλη ζημια.μεχρι κ κορτιζονουχα ενεση εκανα!

Μια δεύτερη ερώτηση είναι κατα πόσο μπορώ να της δώσω πιπίλα
..

απο δικη μου εμπειρια καλο ειναι να μη δωσεις πιπιλα γιατι παθαινουν συγχηση θηλων.μπερδευονται..εγω την εβαλα μετα τον 6 μηνα κι αυτο λογω δοντιων.

good luck

Pipi μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!με ενθάρρυνες γιατί νόμιζα ότι μόνο εγώ τα χρησιμοποιώ αυτά τα επιθήλια!θα προτιμούσα να μην τα χρειάζομαι φυσικά..οπότε θα περιμένω να δώ τις συμβουλές σου..

σε ευχαριστώ πολύ και πάλι..

Και εγώ θήλασα 9 μήνες με ψευδοθηλές.Πιπίλα δεν έδωσα.Κάποια στιγμή άρχισε να πιπιλάει το μωρό το δάχτυλο και του το έβγαζα αμέσως από το στόμα(φυσικά δεν το τραβούσα βίαια ούτε το μάλωνα,απλά το έκανα με αποφασιστικότητα αμέσως μόλις το έβλεπα).Αυτό γινόταν συνέχεια για 3 εβδομάδες περίπου.Όλοι μου λέγαν ότι αν δεν πάρει πιπίλα θα βάζει το δάχτυλο στο στόμα όταν μεγαλώσει και κακώς δεν του δίνω.Τελικά σταμάτησε και από τότε δεν έβαλε ξανά το δαχτυλάκι στο στόμα παρά μόνο ελάχιστα όταν έβγαζε δοντάκια και τον πονούσαν.Δεν ξέρω αν παιδαγωγικά η μέθοδός μου ήταν σωστή πάντως σίγουρα ήταν αποτελεσματική.

γεια σου clementine κ να σου ζησει το μωρακι σου.καλη δυναμη στον αγωνα της μητροτητας..

δεν ειμαι ειδικη απλα την γνωμη μου θα σου πω.η αγλαια θα σε βοηθησει.

δοκίμασα τα επιθήλια σιλικόνης
.

καλα εκανες κ πηρες σιλικονης γιατι εγω εκανα το λαθος κ πηρα καουτσουκ κι επαθα μεγαλη ζημια.μεχρι κ κορτιζονουχα ενεση εκανα!

Μια δεύτερη ερώτηση είναι κατα πόσο μπορώ να της δώσω πιπίλα
..

απο δικη μου εμπειρια καλο ειναι να μη δωσεις πιπιλα γιατι παθαινουν συγχηση θηλων.μπερδευονται..εγω την εβαλα μετα τον 6 μηνα κι αυτο λογω δοντιων.

good luck

Χριστίνα τι έπαθες με τις θηλές καουτσούκ? Πες μου γιατι κι εγώ τις χρησιμοποίησα κάποιες φορές. Αυτό που είδα ήταν ότι ενώ τις έβαλα γιατί οι θηλές μου έβγαζαν αίμα και πόναγα όταν έπιανε το μωρό (ακόμα πονάει η αριστερή μου θηλή, καθότι είναι ακόμα πληγωμένη, τουλάχιστον δεν βγάζει αίμα) πονούσα και με τις ψευδοθηλές. Διατρέχω κάποιον άλλο κίνδυνο? Πες μου σε παρακαλώ. Θεωρούσα ότι τι σιλικόνη τι καουτσούκ το ίδιο είναι για τις θηλές μου...

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...