Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι (δεν) λέτε στα παιδιά σας για το Θεό;

Recommended Posts

Διαβάζοντας η φαντασία μου οργιάζει… να ρωτήσω σε όσους πιστεύουν και μιλούν στα παιδιά τους για τον θεό….

Τι λέτε για:

Την αμαρτία

Την κόλαση και την τιμωρία

Τον θάνατο

Την σταύρωση και την ανάσταση

Τους ομοφυλόφιλους και τους αλλόθρησκους

Την άμωμο σύλληψη (σε περίπτωση που ξέρουν πως γίνονται τα παιδιά)

s-age.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 821
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πως θα αποφασισει μονη της, πως θα επιλεξει κατι που δεν γνωριζει?

Aπο που θα διδαχθει τον χρισταινισμο ωστε να μπορεσει να επιλεξει?

Και για να ξαναπαντήσω...

Καταρχήν ο Χριστιανισμός έχει διάφορες εκδοχές. Καθολικοί, ορθόδοξοι κτλ...Επίσης διάφορες ερμηνείες. Τα επίσημα κείμενα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ερμηνεύονται διαφορετικά από τον κάθε Ιερέα και καθηγητή θρησκευτικών.

Τελικά αν υπάρχει Θεός, όπως ειπες κι εσύ σε κάποιο μήνυμα σου παραπάνω, θα τον δει μόνη της. Στον Μωυσή εμφανίστηκε ως φλεγόμενη βάτος, μπορεί και στην κόρη μου να κάνει κάτι παρόμοιο.

Δεν ειπε πουθενά ο Χριστός να στέλνουμε τα παιδιά μας στο κατηχητικό.

Ειπε να τα αφήσουμε ήσυχα, και να πάνε σε Κεινον! Οπου το "Εκείνος" σημαίνει κατ εμε το βιντεάκι που έβαλα παραπάνω.

Επίσης διάβασε και την υπογραφή μου...

9XkKp3.png

HArNp3.png

1) Ο Χίτλερ, ήταν χριστιανός. Μαζί με τους γκέι, & τους Εβραίους, τους ανάπηρους κλπ, καταδίωξε και τους άθεους. Υπάρχουν ντοκουμέντα που υπερηφανεύεται για το χριστιανισμό του, και ότι εξαφάνισε τον αθεϊσμό, αν και δεν ήταν κεντρικής σημασίας στα έργα του. Ο Στάλιν ήταν άθεος, αλλά στο βάθρο των παλαβών της ιστορίας πρόλαβε και ανέβηκε ο Χίτλερ.

.

Εντάξει έκανα πατάτα. :oops:

9XkKp3.png

HArNp3.png

Διαβάζοντας η φαντασία μου οργιάζει… να ρωτήσω σε όσους πιστεύουν και μιλούν στα παιδιά τους για τον θεό….

Τι λέτε για:

Την αμαρτία

Τον θάνατο

Την σταύρωση και την ανάσταση

Για το θάνατο και με βάση τις θρησκευτικες πεποιθήσεις εχει γινει συζήτηση εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=112298&page=3

9XkKp3.png

HArNp3.png

1) Ο Χίτλερ, ήταν χριστιανός.

νομίζω απελεύθερε ότι το βασικό του θέμα δεν ηταν η θρησκευτικότητα του άλλα η ψυχασθένειά του...

ξεκίνησε στειρώνωντας τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ψυχοπαθείς (για να μην κληρωνωμήσουν οι επόμενες γενιές τα κουσούρια, με τις ευλογίες των τότε ψυχιάτρων :shock: ), μετά του ήρθε η φαινή ιδέα να τους σκοτώσει (για να ξεκαθαρήσουν γρηγορότερα οι υγειής), και κατ όπιν άρχισε να σκοτώνει όποιονδήποτε τον ενοχλούσε....

ε όχι ρε απελεύθερε δεν φταίει ο χριστός για αυτό.... μη το υποστηρίζεις γιατί χάνεις το δίκιο σου

Πόσοι έχετε διαβάσει την αγία γραφή; Ρωτώ αυτούς που πιστεύουν, γιατί μεταξύ αθέων/άθρησκων/ντειστών κλπ, τα ποσοστά είναι πολύ μεγάλα. Η αγία γραφή (διαβασμένη από την αρχή, τη γένεση, μέχρι το τέλος, την αποκάλυψη) φέρεται να είναι ο συνηθέστερος λόγος (σε ποσοστά 50%+) που κάποιος εγκαταλείπει το χριστιανισμό για την αθεΐα.

και το άσμα αμσάτων κορίτσια με ξαχάσετε και θα μείνεται έστι :shock::D:oops:

Διαφημίσεις

Την αμαρτία

εγώ προσωπικά δεν αναφέρω ποτέ την αμαρτία αλλά μόνο την αρετή

ενοείται ότι δε την αναφέρω ποτέ μόνο τον παράδεισο και μόνο γιατί τρομάζουν με το ενδεχόμενο της ανυπαρξίας

για σεξουαλικότητα δεν έχουμε μιλήσει ακόμα (αν και έχουμε κάνει κάποιες νήξεις για ένωση μπαμπά και μαμα - αγκαλιά = μωρό εντελώς σχηματικά όμως)....

δηλαδή εσύ εσύ έχεις μιλήσει σε πεντάχρονα για γκέι; :confused:

αμα με ρωτήσοουν θα τους πω

τι είναι αυτό;

νομίζω απελεύθερε ότι το βασικό του θέμα δεν ηταν η θρησκευτικότητα του άλλα η ψυχασθένειά του...

ξεκίνησε στειρώνωντας τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ψυχοπαθείς (για να μην κληρωνωμήσουν οι επόμενες γενιές τα κουσούρια, με τις ευλογίες των τότε ψυχιάτρων :shock: ), μετά του ήρθε η φαινή ιδέα να τους σκοτώσει (για να ξεκαθαρήσουν γρηγορότερα οι υγειής), και κατ όπιν άρχισε να σκοτώνει όποιονδήποτε τον ενοχλούσε....

ε όχι ρε απελεύθερε δεν φταίει ο χριστός για αυτό.... μη το υποστηρίζεις γιατί χάνεις το δίκιο σου

Μαριαλ διαβάζεις τα μηνύματα έστω στα γρήγορα ή πιάνεσαι από συγκεκριμένες φράσεις για να πεις αυτο που θέλεις?

Δεν έγραψε οτι φταει ο Χριστος, απλά διόρθωσε εμένα που έγραψα οτι ο Χίτλερ ήταν άθεος. Οσο για τον Χίτλερ δεν φταιει η "ψυχασθένεια" του. Αλοίμονο εάν ένας "ψυχασθενής" από μόνος του παρακινούσε έθνη. Αλλα αυτο ειναι εντελως εκτος θέματος.

9XkKp3.png

HArNp3.png

moon παιδάκι μου... γράφε με πιο μικρή γραμματοσειρά. Στραβώθηκα! Βάζω το λαπ 3 μέτρα μακριά και τσεκάρω την όρασή μου! :lol:

.....

Alcy, …. Τι εμπειρία ! …ποτέ δεν πάμε να ακούσουμε κάτι στο οποίο δεν μας επιτρέπεται ο αντίλογος… πως το άντεξες? τι παπάς ήταν αυτός? Όλοι τέτοια εγκληματικά λένε?

αλήθεια πως είναι το τελετουργικό? Δεν μπορείς απλά να σηκωθείς να φύγεις? Τα μικρά σου μετά από αυτό ζήτησαν ξανά να πάνε στην εκκλησία?

Βρε κορίτσι μιας και ρωτάς, θα σε πάρω μια μέρα μαζί με τα παιδιά μου να σου τα εξηγήσω όλα! Και συμβολισμούς και στραβά και ίσια. :P

Ο παπάς ήταν ένας της ενορίας που έμενα για χρόνια και που είχα βαφτίσει τα δίδυμά μου και που τα πήρα στο κρανίο γιατί πήγε και ζήτησε (μέσω καντηλανάφτη) ταρίφα ανά κεφάλι! :evil: Σα τα μαρούλια ένα πράγμα. "Τόσο πάει το παιδί, επί δύο τόσο... και θα σου κάνω έκπτωση άρα τόσο..." :evil:

Μου το είπαν οι κουμπάρες -ευτυχώς αφού είχαμε απομακρυνθεί γιατί θα είχαμε φάει τα μουστάκια μας. Έκανε κι άλλα χαριτωμένα αλλά οκ... όχι πολύ έξω από τα "συνηθισμένα".

Είχαμε χρόνια να πατήσουμε εκεί, αλλά μετά από το "μικρό σπίτι στο λιβάδι" και τις απορίες τους... πιάσαμε μία μία τις εκκλησίες που είχαν βαφτιστεί. Εκείνα το διάλεγαν και κάνανε διαγωνισμό πού θα περάσουν πιο καλά -π.χ. να τους δώσουν αντίδωρο, πού θα βρουν άλλα παιδάκια, πού θα έχει μεγαλύτερη αυλή, πού θα έχει πιο ωραίες "ζωγραφιές" δηλ. αγιογραφίες κτλ.

Μπορείς να φύγεις όποτε θες, αλλά είναι οι στιγμές που μένεις κόκαλο και λές... ΠΟΣΟ πολύ μπορεί να το πάει!! Τι το θελα κι εγώ; Απορίες που τις είχα!! :?

Τα παιδιά δεν πολυκατάλαβαν τις χοντράδες. Μόνο πως ήταν "θυμωμένος" κατάλαβαν. Κι αφού τους εξήγησα τον...... οίστρο..... το θεώρησαν ως... ιδιορρυθμία του και στραβό του χαρακτήρα του και δε νομίζω πως θα τον έχουν φίλο για να παίξουν μπάλα. :lol:

Στην εκκλησία τη συγκεκριμένη πήγαμε 1-2 φορές ακόμα (μετά από καιρό), γιατί το ζήτησαν επειδή έχει μεγάαααααααλη αυλή και παίζουμε όλοι μαζί κυνηγητό! Στο μεταξύ είχαν ξεχάσει και το γεγονός... και μια φορά που τον είδαν να καπνίζει έξω, πήγαν και του ζήτησαν το τηλέφωνό του για να έρθει λέει σπίτι μας! :shock: Εγώ... να ανοίξει η γη να με καταπιεί. (Σκεφτόμουν πως αν ερχόταν σπίτι μάλλον δε θα ξαναέβγαινε ποτέ από εκεί μέσα.:lol:) Έβαλε κι αυτός τα γέλια και λέει οκ... θα συννενοηθώ με τη μαμά σας. Και φυσικά...... άφαντη η μαμά!! :lol: :lol: :lol:

-------------

Κοριτσάκι μου FEHKO αλήθεια... δεν το κάνω επίτηδες... αλλά πάλι τα λόγια σου θα σχολιάσω! :lol:

................

Που Μας ειχαν στρεψει ολα τα χρονια στον καταναλωτισμο με το βομβαρδισμο των δανειων, καρτων , που μας ειχαν δημιουργησει τη ψευδαισθηση του ευκολου χρηματος και τωρα παλι μας στρεφουν στη δουλεια , χωρις να προλαβαινουμε να σηκωσουμε κεφαλι , για να ξεχρεωσουμε.

Και Αφου μας εμαθαν στη ψευτικη ευημερια , στο ΄΄ευκολο χρημα΄΄, τωρα μας εκπαιδευουν δουλους-κινεζους και μας ξεζουμιζουν , μας οδηγουν στη καταθλιψη?

Κάπως έτσι ξεκίνησε εκείνο το συγκεκριμένο κήρυγμα... περί υλισμού και κρίση αξιών. Γιατί θεωρείς πως υπάρχει τόσο μεγάλη κρίση αξιών; Προβλήματα υπήρχαν πάντα στις κοινωνίες. Μόνο που τότε τα κρύβανε. Οι πιο σοκαριστικές ιστορίες που έχουν ακούσει τα αυτάκια μου είναι από κάτι παλιούς... αλλά ήταν στα ψου-ψου. Δεν ακούγονταν αυτά τα πράγματα. Ενώ τώρα είναι απλά λιγότερο υποκριτές. Τώρα τα κάνουν και φαίνονται. Ενώ παλιά τα κάνανε και δε φαίνονταν.

Αυτό το τσουβάλιασμα με ενοχλεί (από τα κηρύγματα και τις συζητήσεις με ανθρώπους του θεού). Πως εξ ορισμού υπάρχει κρίση αξιών κτλ. και πως από αυτό τον βρώμικο κόσμο μόνο ο θεός μας γλυτώνει.

Εεε όχι... ούτε όλοι έχουν κρίση αξιών, ούτε η εκκλησία είναι μονόδρομος προς την ηθική. (Δεν πάει σε εσένα το σχόλιο ... τα είπαμε αυτά εε; :wink: )

Ενας απο τους στοχους της πολιτικης που εφαρμοζεται χρονια και γινεται πολυ σταδιακα ειναι η απομακρυνση ενος λαου απο την θρησκεια γιατι ετσι αποδυναμωνεται ο λαος.

Καλά... με όσα είπαμε μέχρι τώρα, πιστεύεις πως η εκκλησία χρειάζεται τη βοήθεια της πολιτικής για να διώξει τον κόσμο από τους κόλπους της;;; :lol: :lol: :lol:

Ειλικρινά τα καταφέρνει μόνη της μια χαρά!

.....

Ενα παραδειγμα φιλης μου.

Εψαχνε δυο χρονια για ιδιωτικο σχολειο για τα παιδια της. Δεν ειχε αναγκη χρηματων, ωστε να περιοριζεται στις επιλογες.

Αποφασισε Ελληνικη Παιδεια για τον εξης λογο.

΄΄Θα δωσω στα παιδια μου την ευκαιρεια να γνωρισουν τον Χριστιανισμο, να καλλιεργησουν τις αρετες, να παρουν εφοδια πνευματικα

Γιατι η ζωη μας δεν ειναι παραδειγμα χριστιανου , ωστε τα παιδια μου να γνωρισουν απο εμας και δεν θελω κατι που μου εμαθαν οι γονεις μας να το στερησω εγω εμμεσα , απο τα παιδια μου.

Οταν μεγαλωσουν θα μπορουν να επιλεξουν γιατι θα εχουν γνωρισει και τις δυο πλευρες΄΄...............................

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου....

Να μιλήσω;;; ... ή να τ' αφήσω;;;;;

Δεν αντέχω θα ρωτήσω!!

Και έμεινε ευχαριστημένη;; Το κατάφερε αυτό που ήθελε;;;

Μη με παρεξηγείς... αλλά μόλις άνοιξες το σεντούκι με τις "ιστορίες φαντασμάτων".... :lol:

Έχω να σου λέεεεεεωωωωωωωω

Το παραπάνω με τον παπά είναι.... πταίσμα μπροστά σε κάτι άλλα!!!

Και πρόσεξε... όχι μου-πες/σου-πα/του-πα. Μιλάμε για ζωντανά πράγματα... σπαρταριστά!!! (με ονόματα επώνυμα και διευθύνσεις που λέει και ο απελεύθερος)

Λοιπόν, δεν το φοβάμαι το παιδί! Σε λίγα χρόνια... θα έχει βάλει για λάβαρο τον απελεύθερο!! :lol:

Σειρά μου να ζητήσω συγγνώμη που ξέφυγα....

Μη με παρεξηγείς, είμαι ευδιάθετη σήμερα και έχω λίγη διάθεση για πείραγμα. Τα λεω με πολύ φιλικό τόνο. Και δυστυχώς... δεν υπερβάλω. Το μόνο που εύχομαι είναι να έχει αλλάξει -το σχολείο- με τα χρόνια... (πολύ όμως!! )

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Μαριαλ διαβάζεις τα μηνύματα έστω στα γρήγορα ή πιάνεσαι από συγκεκριμένες φράσεις για να πεις αυτο που θέλεις?

η αλήθεια είναι ότι διάβασα επιλεχτικά μόνο τον απελεύθερο....:oops:

Διαφημίσεις

ΜΑΡΙΑΛ όχι μετεμψύχωση παιδάκι μου! μπρρρρ (ανατρίχιασα)

Δε φεύγουν ψυχές ή ό,τι άλλο...

μιλάω για το ορατό και υλικό και σωματικό κομμάτι του θανάτου. Πως αυτό το σώμα, δέντρο, λουλούδι κτλ παρέχει τα υλικά του για να βοηθήσει και να συντηρήσει ένα άλλο στη ζωή. Πως ακόμα και μετά το θάνατο ... είμαστε χρήσιμοι κατά κάποιο τρόπο...

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ενας απο τους στοχους της πολιτικης που εφαρμοζεται χρονια και γινεται πολυ σταδιακα ειναι η απομακρυνση ενος λαου απο την θρησκεια γιατι ετσι αποδυναμωνεται ο λαος. Δυστυχως εχουμε γινει θυματα της προπαγανδας τους.

Κατ αρχήν αυτό που λες για τον Κισσινγκερ, δεν είχε ειπωθεί ποτέ.

Κατά δεύτερον βλέπω ότι παρουσιάζεις τα πράγματα από μια οπτική «δίωξης». Ο λαός δεν είναι άβουλος για να απομακρύνεται από τη θρησκεία με το ζόρι.

Αντιθέτως όπου έχει εφαρμοστεί με τη βία απομάκρυνση από πεποιθήσεις μετά επανήρθαν δριμύτερες, λόγω απωθημένων στο λαό, και πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος δίωξης. Αυτό συμβαίνει και στην πολιτική (βλέπε όπως μετά τη χούντα οι αριστεροί θεωρούνταν κάτι σαν εθνικοί ήρωες), και στη θρησκεία (μετά τη διάλυση της άθεης ΕΣΣΔ, η εκκλησία στη Ρωσία έχει πάρει τα πάνω της).

Επανέρχομαι σε αυτά που λες για την ύπαρξη πλάνου. Αυτό που κάνεις (ασυνείδητα πιστεύω) είναι προπαγάνδα, ότι υπάρχουν κάποιοι αόρατοι εχθροί που παρασύρουν το λαό και καλά μακριά από την ορθοδοξία. Αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι ότι η γενιά του πατρίς θρησκεία οικογένεια σβήνει σιγά σιγά λόγω ηλικίας, και η γενιά που έχει πάρει τη σκυτάλη έχει άλλες πηγές πληροφόρησης. Το ίντερνετ, στην ελλάδα υπάρχει πρακτικά για 13 χρόνια, οπότε μπορούμε να πούμε ότι μόνο τα τελευταία χρόνια υπάρχει σοβαρή τριβή της μεγάλης μάζας του πληθυσμού με το εξωτερικό. Μαθαίνουν ότι οι υπόλοιποι πιστεύουν άλλα πράγματα (όσο ήμουν μικρός πίστευα ότι «θαύματα» «έχουν» μόνο οι ορθόδοξοι, ενώ αν μπεις σε σελίδες ινδουιστών, νααααα κατεβατά με «θαύματα» που θα βρείς!) και έρχονται σε τριβή με ανεξάρτητες πληροφορίες, όχι πλέον φιλτραρισμένες από της πεποιθήσεις των κρατικών λειτουργών, της εκκλησίας κλπ. Στην πράξη, η ορθοδοξία συντηρούνταν με νύχια και με δόντια τόσα χρόνια από την κρατική προπαγάνδα, η οποία έχει χάσει την ισχύ της. Πόσοι βλέπετε πλέον ΕΡΤ;

moon παιδάκι μου... γράφε με πιο μικρή γραμματοσειρά. Στραβώθηκα! Βάζω το λαπ 3 μέτρα μακριά και τσεκάρω την όρασή μου! :lol:

Βρε κορίτσι μιας και ρωτάς, θα σε πάρω μια μέρα μαζί με τα παιδιά μου να σου τα εξηγήσω όλα! Και συμβολισμούς και στραβά και ίσια. :P

Ο παπάς ήταν ένας της ενορίας που έμενα για χρόνια και που είχα βαφτίσει τα δίδυμά μου και που τα πήρα στο κρανίο γιατί πήγε και ζήτησε (μέσω καντηλανάφτη) ταρίφα ανά κεφάλι! :evil: Σα τα μαρούλια ένα πράγμα. "Τόσο πάει το παιδί, επί δύο τόσο... και θα σου κάνω έκπτωση άρα τόσο..." :evil:

Μου το είπαν οι κουμπάρες -ευτυχώς αφού είχαμε απομακρυνθεί γιατί θα είχαμε φάει τα μουστάκια μας. Έκανε κι άλλα χαριτωμένα αλλά οκ... όχι πολύ έξω από τα "συνηθισμένα".

Είχαμε χρόνια να πατήσουμε εκεί, αλλά μετά από το "μικρό σπίτι στο λιβάδι" και τις απορίες τους... πιάσαμε μία μία τις εκκλησίες που είχαν βαφτιστεί. Εκείνα το διάλεγαν και κάνανε διαγωνισμό πού θα περάσουν πιο καλά -π.χ. να τους δώσουν αντίδωρο, πού θα βρουν άλλα παιδάκια, πού θα έχει μεγαλύτερη αυλή, πού θα έχει πιο ωραίες "ζωγραφιές" δηλ. αγιογραφίες κτλ.

Μπορείς να φύγεις όποτε θες, αλλά είναι οι στιγμές που μένεις κόκαλο και λές... ΠΟΣΟ πολύ μπορεί να το πάει!! Τι το θελα κι εγώ; Απορίες που τις είχα!! :?

Τα παιδιά δεν πολυκατάλαβαν τις χοντράδες. Μόνο πως ήταν "θυμωμένος" κατάλαβαν. Κι αφού τους εξήγησα τον...... οίστρο..... το θεώρησαν ως... ιδιορρυθμία του και στραβό του χαρακτήρα του και δε νομίζω πως θα τον έχουν φίλο για να παίξουν μπάλα. :lol:

Στην εκκλησία τη συγκεκριμένη πήγαμε 1-2 φορές ακόμα (μετά από καιρό), γιατί το ζήτησαν επειδή έχει μεγάαααααααλη αυλή και παίζουμε όλοι μαζί κυνηγητό! Στο μεταξύ είχαν ξεχάσει και το γεγονός... και μια φορά που τον είδαν να καπνίζει έξω, πήγαν και του ζήτησαν το τηλέφωνό του για να έρθει λέει σπίτι μας! :shock: Εγώ... να ανοίξει η γη να με καταπιεί. (Σκεφτόμουν πως αν ερχόταν σπίτι μάλλον δε θα ξαναέβγαινε ποτέ από εκεί μέσα.:lol:) Έβαλε κι αυτός τα γέλια και λέει οκ... θα συννενοηθώ με τη μαμά σας. Και φυσικά...... άφαντη η μαμά!! :lol: :lol: :lol:

-------------

Κοριτσάκι μου FEHKO αλήθεια... δεν το κάνω επίτηδες... αλλά πάλι τα λόγια σου θα σχολιάσω! :lol:

Κάπως έτσι ξεκίνησε εκείνο το συγκεκριμένο κήρυγμα... περί υλισμού και κρίση αξιών. Γιατί θεωρείς πως υπάρχει τόσο μεγάλη κρίση αξιών; Προβλήματα υπήρχαν πάντα στις κοινωνίες. Μόνο που τότε τα κρύβανε. Οι πιο σοκαριστικές ιστορίες που έχουν ακούσει τα αυτάκια μου είναι από κάτι παλιούς... αλλά ήταν στα ψου-ψου. Δεν ακούγονταν αυτά τα πράγματα. Ενώ τώρα είναι απλά λιγότερο υποκριτές. Τώρα τα κάνουν και φαίνονται. Ενώ παλιά τα κάνανε και δε φαίνονταν.

Αυτό το τσουβάλιασμα με ενοχλεί (από τα κηρύγματα και τις συζητήσεις με ανθρώπους του θεού). Πως εξ ορισμού υπάρχει κρίση αξιών κτλ. και πως από αυτό τον βρώμικο κόσμο μόνο ο θεός μας γλυτώνει.

Εεε όχι... ούτε όλοι έχουν κρίση αξιών, ούτε η εκκλησία είναι μονόδρομος προς την ηθική. (Δεν πάει σε εσένα το σχόλιο ... τα είπαμε αυτά εε; :wink: )

Καλά... με όσα είπαμε μέχρι τώρα, πιστεύεις πως η εκκλησία χρειάζεται τη βοήθεια της πολιτικής για να διώξει τον κόσμο από τους κόλπους της;;; :lol: :lol: :lol:

Ειλικρινά τα καταφέρνει μόνη της μια χαρά!

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στό΅ατί ΅ου....

Να μιλήσω;;; ... ή να τ' αφήσω;;;;;

Δεν αντέχω θα ρωτήσω!!

Και έμεινε ευχαριστημένη;; Το κατάφερε αυτό που ήθελε;;;

Μη με παρεξηγείς... αλλά μόλις άνοιξες το σεντούκι με τις "ιστορίες φαντασμάτων".... :lol:

Έχω να σου λέεεεεεωωωωωωωω

Το παραπάνω με τον παπά είναι.... πταίσμα μπροστά σε κάτι άλλα!!!

Και πρόσεξε... όχι μου-πες/σου-πα/του-πα. Μιλάμε για ζωντανά πράγματα... σπαρταριστά!!! (με ονόματα επώνυμα και διευθύνσεις που λέει και ο απελεύθερος)

Λοιπόν, δεν το φοβάμαι το παιδί! Σε λίγα χρόνια... θα έχει βάλει για λάβαρο τον απελεύθερο!! :lol:

Σειρά μου να ζητήσω συγγνώμη που ξέφυγα....

Μη με παρεξηγείς, είμαι ευδιάθετη σήμερα και έχω λίγη διάθεση για πείραγμα. Τα λεω με πολύ φιλικό τόνο. Και δυστυχώς... δεν υπερβάλω. Το μόνο που εύχομαι είναι να έχει αλλάξει -το σχολείο- με τα χρόνια... (πολύ όμως!! )

Ειπα και εγω! Η Αλκυων δεν ξεκινησε τις ειρωνιες ακομα.

Προσπαθησες να κρατηθεις αλλα δεν τα καταφερες?

Με καλη διαθεση το λεω και εγω.

Τωρα χωρις πλακα και πολυ σοβαρα σε συμβουλευω .

Εφοσον τοσο πολυ σε ενοχλουν καποιοι κληρικοι, ψαξε και βρες μια εκκλησια μικρη, κατανυκτικη και εφοσον εχεις μεγαλωσεις μεσα στην εκκλησια σιγουρα θα ξερεις και δειξε στα παιδια σου τον πραγματικο χριστιανισμο.

Μην τους προβαλεις την ασχημη πλευρα , μεταφεροντας τους τις δικες σου κακες εμπειριες.

Καλο Πασχα.

Διαφημίσεις

γεια σας κ απο μενα!δεν προλαβα να διαβασω ολες τις απαντησεις,μονο μια σελιδα!:rolleyes:

μεγαλο θεμα αυτο!!ας αρχισω λεγοντας οτι παλιοτερα ειχα ξανααπαντησει σε διαφορα θεματα περι θεου κ ισως καποιες φορες να ημουν απολυτη...μετα το σκεφτηκα κ ειπα ισως εκανα λαθος!!γενικα δεν εχω καταληξει σε κατι συγκεκριμενο...μονο μερικα πραγματα εχω σιγουρα μεσα μου!για τα υπολοιπα ψαχνω,ρωταω,μετα χανομαι,ξαναεπανερχομαι!!νομιζω οτι ποτε δεν θα εχουμε πληρη γνωση!!

δεν ξερω αν υπηρχε πρωτα η ηθικη κ μετα η θρησκεια η' το αντιστροφο...δεν ξερω καθολου!εχω γνωρισει ανθρωπους που ολη μερα μιλανε για τον θεο..αλλα δεν ζουν συμφωνα με τα λογια του κ πολλες φορες κανουν κακο κ εχω γνωρισει κ ανθρωπους που δηλωνουν αθεοι κ δεν εχουν πειραξει ποτε μα ποτε κανεναν!!!γι'αυτο δεν νομιζω οτι εχω απαντηση!:oops:

αυτο που νιωθω ειναι πιο ευκολα να τα περιγραψω....για παραδειγμα μεγαλωνοντας κ εχοντας φτιαξει καπως μια εικονα για τον θεο μεσα στην ψυχη μου,οταν εκανα κατι πρωτα αναρωτιομουν αν αυτο θα αρεσε στον θεο,αν κατι θα τον στεναχωρησει!!ακομα κ τωρα που ειμαι μαμα οτιδηποτε λαθος κανω προς τα παιδια μου,ειτε φωναξω,ειτε τα βαλω τιμωρια λογω κουρασης κ νευρων..αυτοματως μεσα μου ενεργει αυτη η σκεψη <<οτι ο θεος με ευλογησε να γινω μανουλα κ γω τωρα τι του δειχνω??οτι δνε ειμαι αξια??>>με πιανουν κατι τετοια τεσπα!αλλα δεν τα σκεφτομαι αυτα λογω φοβου για καποια κολαση η' τετοια περιεργα..απλα εχω την εικονα ενος γερακου με ασπρα μαλλια(το γνωστο) που ισως με κοιταει εκεινη τη στιγμη που κανω λαθος κ στεναχωριεται!δεν ξερω!!!:cry:νομιζω οτι ακουγομαι παρανοικη!

αυτα βεβαια που σκεφτομαι δεν με γλυτωνουν παντα απο το να κανω λαθη..πρωτα τα κανω κ μετα νιωθω ενοχες!:oops:

αλλα σχεδον παντα φερνω στο μυαλο μου <<τι να σκεφτεται τωρα ο θεος??>>

στα παιδια μου μιλαω συχνα για τον θεο,κανουμε προσευχη στο τραπεζι κ πριν τον υπνο,προσπαθουμε οσο μπορουμε να πηγαινουμε τις κυριακες εκκλησια,διαβαζουμε αποσπασματα απο την παλαια κ καινη διαθηκη..λιγα κ κατανοητα για την ηλικια τους!θα ηθελα να μαθουν για τον θεο,οσα μπορουν κ οσα γινεται κ στην πορεια της ζωης τους βλεπουν κ αποφασιζουν!!αλλαζουν τα πραγματα ετσι κ αλλιως!!κ γω ειχα μεγαλωσει πηγαινοντας κατηχητικο,εκκλησια,αλλα χωρις πολλα λογια μεσα στο σπιτι μου για τον θεο,αργοτερα τον ξεχασα αρκετα,κ υστερα τον ξαναεφερα κοντα μου!περνανε ακομα κ τωρα μερες που δεν αναβω καντηλακι,που δεν διαβαζω,ερχονται κ κυριακες που δεν θελω να παω εκκλησια,μερες με πολλη ευτυχια που ξεχναω τον θεο μεσα στις ωρες που τρεχουν....αλλα καπου εκει ερχονται κατι ωρες..κατι ωρες που πραγματικα νιωθω οτι εχασα κατι,οτι κατι λειπει...ενα κενο...κ πιανω τον εαυτο μου να λεει <<πως θα σε ξαναβρω?>>!!με πιανει κλαμα παλι τωρα!!ναι οκ!!γκουχου γκουχου!ορμοοονεεεςςς!!!:-P

τα παιδακια μου απο μονα τους καμια φορα παιρνουν καποιο εικονισματακι κ το βαζουν στο κομοδινο τους για να τους φυλαει η παναγιτσα,καμια φορα κανουν αταξιες στο τραπεζι κ λεει ο ενας στον αλλο <<σουτ μας βλεπει ο χριστουλης κ στεναχωριεται>>,χαιρονται με το γεγονος(εγω τους το ειπα αυτο) οτι ο χριστουλης ειναι παντα διπλα μας,μας ακουει,μας βλεπει,μας προσεχει,ξερει τι σκεφτομαστε κ τι μας στεναχωρει!κ οποτε συζηταμε γι'αυτο χαμογελανε ευχαριστημενα!!!ισως να νιωθουν σιγουρια!!!κ γω την νιωθω αυτη τη σιγουρια!μπορει να τον ξεχναω καμια φορα μεσα στην καθημερινοτητα που τρεχει,αλλα θα ενιωθα εντελως μονη μου αν δεν πιστευα οτι υπαρχει καποιος εκει πανω να με νοιαζεται κ να μεριμναει για μενα κ την οικογενεια μου!!

επισης προσπαθω να περασω καποια λογια του χριστου μεσα απο μικρες στιγμες των παιδιων...παραδειγμα πηραμε πριν λιγο καιρο στην βολτα μας τυροπιτες,ειδαμε ενα παιδακι που ζητουσε λεφτα,του πηραμε κ κεινου τυροπιτα κ μολις φυγαμε ειπα στα παιδια <<οταν εχετε κατι παραπανω στη ζωη σας,να δινετε κ σε αλλους που δεν εχουν,οπως ειχε πει κ ο χριστουλης!>>μεσα απο τετοια απλα πραγματα!!

ακομα κ αν καποιος δεν πιστευει στον θεο,αν κ μονο ακολουθησουμε οσα λογια του μπορουμε σιγουρα θα φωλιασει καλο μεσα μας!!!

αυτα..καλα κ αλλα,αλλα κολλησα τωρα κ λογικα κολλησε κ το φαι!!!!:lol:

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

FEHKO μου δεν είναι ειρωνίες. Ειλικρινά. Για κάποιο λόγο παρερμηνεύεις το γραπτό μου. (Το λέω επειδή μας έχει ξανασυμβεί! :lol: )

Στα παιδιά όπως είδες δε μεταφέρω αρνητικές εμπειρίες. Θα ήμουν τουλάχιστον χαζή αν δεν ήξερα να αποφεύγω τις κακοτοπιές! (Εντάξει... με τον παπά που ανέφερα την πάτησα, αλλά το "πλήρωσα" και το διόρθωσα). Σκοπός μου είναι να τους λύσω τις απορίες και παράλληλα να αφήσω ανοιχτό το μυαλό τους να μη χάφτουν ότι τους σερβίρει ο εκάστοτε "ηγέτης".

Από την άλλη, εφόσον είναι γεγονός πως τα κακώς κείμενα είναι πολλά εκεί και μαζεμένα, πώς κάποιος επιλέγει να συναναστραφεί με ανθρώπους που είναι φορείς τέτοιας λογικής;

Δηλαδή αν βλέπεις πως ο "δάσκαλος" ή ο κατηχητής ή όποιος άλλος παίζει το ρόλο του καθοδηγητή για τη θρησκεία και τα χριστιανικά ιδεώδη (ή όποιου άλλου δόγματος), είναι "στραβός", πώς περιμένεις να λάβει το παιδί αρχές; Το πάω δηλαδή στο ... δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!!

Αν ο "καθοδηγητής" είναι "στραβός"... πόσο στρεβλωμένο και αλλοιωμένο θα είναι το δίδαγμά του;

Κατ αρχήν αυτό που λες για τον Κισσινγκερ, δεν είχε ειπωθεί ποτέ.

Κατά δεύτερον βλέπω ότι παρουσιάζεις τα πράγματα από μια οπτική «δίωξης». Ο λαός δεν είναι άβουλος για να απομακρύνεται από τη θρησκεία με το ζόρι.

Αντιθέτως όπου έχει εφαρμοστεί με τη βία απομάκρυνση από πεποιθήσεις μετά επανήρθαν δριμύτερες, λόγω απωθημένων στο λαό, και πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος δίωξης. Αυτό συμβαίνει και στην πολιτική (βλέπε όπως μετά τη χούντα οι αριστεροί θεωρούνταν κάτι σαν εθνικοί ήρωες), και στη θρησκεία (μετά τη διάλυση της άθεης ΕΣΣΔ, η εκκλησία στη Ρωσία έχει πάρει τα πάνω της).

Τελειως Αστοχος ο παραλληλισμος με τη Ρωσια. Αναφερεσαι σε βιαιη απομακρυνση.

Ο χριστιανισμος στη Ρωσια παντα ηταν στα πανω του και πριν τη διαλυση της ΕΣΣΔ. Γιατι εκει οσοι ηταν πιστοι ηταν πραγματικα χριστιανοι. Οι ιερεις ειχαν κυρος . Δεν θυμαμαι να σας παραθεσω τον τιτλο του βιβλιου , μιας πολυ χριστιανη Ρωσιδας , που εγραψε τις εμπειριες της οταν διαλυθηκε η ΕΣΣΔ και την μεγαλη της απογοητευση οταν ηρθε στη Δυση , για τον τροπο που διδασκεται ο χριστιανισμος .

Μονο που με Δυση δεν εφαρμοζεται το ιδιο .

Γινεται με αλλο τροπο και χρησιμοποιουνται αλλα οπλα. Οπως η δημιουργια ψευτικων αναγκων, η στροφη μας στον καταναλωτισμο κτλ....,και τα ΜΜΕ και εννοειται το internet.

Και η προπαγανδα δεν γινεται μεσα απο την ΕΡΤ, εδω στην Ελλαδα. Ειστε πολυ ξεγελασμενοι εαν νομιζετε οτι η προπαγανδα γινεται μεσα απο τα κρατικα καναλια και εαν νομιζετε οτι εχουν την ιδια ισχυ οσο πιο παλαια.

Ακριβως ,

ποιος βλεπει σημερα ΕΡΤ?
εσυ το ειπες

Η προπαγανδα γινεται μεσα απο τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ καναλια που εχουν τη μεγαλυτερη τηλεθεαση. Και μαλιστα μεσα απο τα καναλια που μας παρουσιαζονται κατα καιρους οτι ειναι εναντιον της καθε κυβερνησης.

Η πλυση εγκεφαλου, η κατευθυνομενη και επιλεκτικη ενημερωση πως νομιζεται οτι γινεται? Δεν εχετε διαπιστωσει ποσο ελεγχομενοι ειναι οι δημοσιογραφοι με αυτα που λενε, εχοντας μαλιστα και τα ακουστικα στα αυτια τους? Οι δημοσιογραφοι , υπαλληλοι ειναι και αυτοι που εχουν εργοδοτες και πρεπει να συμμορφώνονται στις οδηγιες τους.

Αυτο που πετυχε η Ρωσια με την απαγορευση της θρησκειας , ειχε τα αντιθετα αποτελεσμα.

Επομενως η ιδια η ιστορια εχει δειξει εδω και πολλα χρονια και με το παραδειγμα της Ρωσιας οτι η απαγορευση πυροδοτει τη θρησκεια. Αυτο ειναι γνωστο.

Και για αυτο ακριβως το λογο η καταπολεμηση μιας θρησκειας γινεται με αλλα μεσα σημερα.

Πάντως εγω δεν το πάθα από την τηλεόραση. Μέχρι τα 18 δεν είχαμε...(Και σε αυτο ανατρεπτικοι οι γονεις μου...) Τωρα έχουμε αλλά σπάνια βλέπουμε....

Οσο για την προπαγάνδα ισχυει το αντίθετο FEFKO

Oτι όχι μόνο έχει απομακρυνθει ο κόσμος από την Εκκλησία, αλλά αντιθέτως έχει επανέλθει δρυμίτερος. Και μάλιστα νεολαία.

Βλέπω νέα παιδιά να κάνουν το σταυρό τους ενω παλιότερα δεν έβλεπα παρα μονο ηλικιωμένους.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Όταν υπάρχουν κοινωνικοί "κραδασμοί" (βλ. οικονομική κρίση και επιπτώσεις της), τότε υπάρχει στροφή προς τη... σιγουριά. Ο απόλυτος εκφραστής αυτής είναι η εκκλησία / ο θεός / ... . Μηχανισμός κοινωνικής άμυνας. Και γιατί όχι; Θεμιτός! Αν έτσι λειτουργούμε καλύτερα σαν κοινωνία.

Τελειως Αστοχος ο παραλληλισμος με τη Ρωσια. Αναφερεσαι σε βιαιη απομακρυνση.

Ο χριστιανισμος στη Ρωσια παντα ηταν στα πανω του και πριν τη διαλυση της ΕΣΣΔ. Γιατι εκει οσοι ηταν πιστοι ηταν πραγματικα χριστιανοι. Οι ιερεις ειχαν κυρος . Δεν θυμαμαι να σας παραθεσω τον τιτλο του βιβλιου , μιας πολυ χριστιανη Ρωσιδας , που εγραψε τις εμπειριες της οταν διαλυθηκε η ΕΣΣΔ και την μεγαλη της απογοητευση οταν ηρθε στη Δυση , για τον τροπο που διδασκεται ο χριστιανισμος .

Επισης Στη Ρωσια υπηρχε απαγορευση ευθεως της θρησκειας .

Μονο που με Δυση δεν γινεται το ιδιο . Γινεται πιο εξυπνα, και χρησιμοποιουνται αλλα οπλα. Μεσα απο τα ΜΜΕ.

Και οχι μεσα απο την ΕΡΤ. Ειστε πολυ ξεγελασμενοι εαν η προπαγανδα γινεται μεσα απο τα κρατικα καναλια και εαν νομιζεται οτι εχουν την ιδια ισχυ οσο πιο παλαια.

Η προπαγανδα γινεται μεσα απο τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ καναλια που εχουν τη μεγαλυτερη τηλεθεαση. Και μαλιστα μεσα απο τα καναλια που μας παρουσιαζονται κατα καιρους οτι ειναι εναντιον της καθε κυβερνησης. Ακριβως , ποιος βλεπει σημερα ΕΡΤ?

H προπαγανδα κατα καιρους, η πλυση εγκεφαλου, η κατευθυνομενη και επιλεκτικη ενημερωση πως νομιζεται οτι γινεται? Δεν εχετε διαπιστωσει ποσο ελεγχομενοι ειναι οι δημοσιογραφοι με αυτα που λενε, εχοντας μαλιστα και τα ακουστικα στα αυτια τους?

Αυτο που πετυχε η Ρωσια με την απαγορευση της θρησκειας , ειχε τα αντιθετα αποτελεσμα.

Επομενως η ιδια η ιστορια εχει δειξει εδω και πολλα χρονια και με το παραδειγμα της Ρωσιας οτι δεν Αυτο ειναι γνωστο.

για τη προπαγανδα των μμε που αναφερεις δεν νομιζω οτι την εχει κανεις αναγκη για να απομακρυνθει απο τη θρησκεια....τα καταφερνει μια χαρα η εκκλησια απο μονη της........

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Όταν υπάρχουν κοινωνικοί "κραδασμοί" (βλ. οικονομική κρίση και επιπτώσεις της), τότε υπάρχει στροφή προς τη... σιγουριά. Ο απόλυτος εκφραστής αυτής είναι η εκκλησία / ο θεός / ... . Μηχανισμός κοινωνικής άμυνας. Και γιατί όχι; Θεμιτός! Αν έτσι λειτουργούμε καλύτερα σαν κοινωνία.

Φως φανάρι Alcyon....Σε λίγο θα φτάσουμε να κάνουμε λιτανείες μαζικά με την κατάσταση που επικρατεί, ενώ το απλούστερο θα ηταν μια μαζική απεργία....:-(

9XkKp3.png

HArNp3.png

1) Ο Χίτλερ, ήταν χριστιανός. Μαζί με τους γκέι, & τους Εβραίους, τους ανάπηρους κλπ, καταδίωξε και τους άθεους. Υπάρχουν ντοκουμέντα που υπερηφανεύεται για το χριστιανισμό του (στο βιβλίο «Ο Αγών μου», αλλά και σε δημόσιες ομιλίες του), και ότι εξαφάνισε τον αθεϊσμό, αν και δεν ήταν κεντρικής σημασίας στα έργα του. Ο Στάλιν ήταν άθεος, αλλά στο βάθρο των παλαβών της ιστορίας πρόλαβε και ανέβηκε ο Χίτλερ.

φιλε μου ο χιτλερ ηταν ψευτοπαγανιστης ,μαλλον τα μπερδεψες λιγακι....οσο το οτι βαζεις σε συγκριση τον χιτλερ με τον σταλιν και οτι απλα προλαβε ο πρωτος να ανεβει πρωτος στους παλαβους της ιστοριας πως να το σχολιασω???!!!επισης ως εκπαιδευτικος θα επρεπε να ξερεις πως κινουταν ο χιτλερ και με ποια λογικη,το πως δηλαδη χρησιμοποιουσε τη θρησκεια ως προφαση για να επιτεθει σε χωρες και οπως τον βολευε καθε φορα....θεωρουσε τους εβραιους κατωτερους θρησκευτικα,τους επαναστατημενους λαους τους θεωρουσε αθεους για να επιτεθει και σε αυτες χωρες,οπως κανουν τωρα και οι χρυσαυγητες που το παιζουν θρεησκευομενοι,ενω ο αρχηγος τους ξεχασε οτι τη δεκαετια του 80 εγραφε και "ωδες στον εωσφορο"....αυτο που λες κιαν ειναι προπαγανδα...!!!!!!!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

για τη προπαγανδα των μμε που αναφερεις δεν νομιζω οτι την εχει κανεις αναγκη για να απομακρυνθει απο τη θρησκεια....τα καταφερνει μια χαρα η εκκλησια απο μονη της........

Ποσες φορες η τηλεοραση εχει προβαλλει τα φιλανθρωπικα εργα της εκκλησιας?

Ποσες φορες εχει προβαλλει τη ζωη ασκητων και μοναχων στο Αγιο Ορος.?

Μονο το βατοπαιδι προβαλλει , τους ομοφυλοφίλους μοναχους, και γενικα τους προβληματικους κληρικους.

Παντα την ασχημη πλευρα της εκκλησιας .

Εξαλλου η καλη πλευρα δεν εχει τηλεθεαση, μονο η κακη πλευρα ανεβαζει τα νουμερα και το δικο τους κερδος.

@κανίνα, οι πηγές που δίνω είναι κατευθείαν από το βιβλίο του «Ο Αγών Μου» καθώς και από δημόσιους λόγους του. Τα υπόλοιπα περί παγανισμού που λες, δεν ξέρω από πού προκύπτουν. Το ότι δεν ήταν πιστός του τύπου εσπερινός όρθρος κοινωνία, δεν τον κάνει παγανιστή.

@FEHKO κλπ

Επιμένετε να αναφέρεστε λες και υπάρχει συντονισμένο σχέδιο απομάκρυνσης. Αυτά που λες, πουλάνε επειδή ενδιαφέρουν τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν το ενδιαφέρον οι άνθρωποι από πριν για κάτι τέτοιο. Θεωρώ προσβλητική για το είδος μας την αναφορά σου στους ανθρώπους ως κάτι άβουλο που επηρεάζεται και καθοδηγείται από το πνεύμα της τηλεόρασης.

Το ότι κάποιοι ιερείς είναι φιλάνθρωποι δε μου λέει τίποτα, όσο κάποιοι συνάδελφοι τους είναι διεφθαρμένοι. Μου επιβεβαιώνει το προφανές, ότι η ιεροσύνη δεν αποτελεί κανένα πιστοποιητικό ηθικής η αγιοσύνης, αλλά είναι νορμάλ άνθρωποι.

Ως τέτοιοι όμως, δεν θα πρέπει να τους δίνεται και περισσότερη σημασία από όσο δίνεται στους υπόλοιπους ανθρώπους, πόσο μάλλον να πληρώνονται από όλους για να «συμβουλεύουν» όσους επιθυμούν οι ίδιοι και να κατακρίνουν μαζικά τους υπόλοιπους. Να υπενθυμίσω ότι οι φιλανθρωπίες γίνονται με δημόσια κονδύλια, όχι με εκκλησιαστικά. Και ότι η Εκκλησία την περιουσία της την απέκτησε και διατήρησε συνεργαζόμενη με κατακτητές και δυνάστες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...