Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Όχι σε άμεση σχέση με το θηλασμό αλλά να μια αναφορά για τα συστατικά της

DR SCHELLER CALENDULA HAND CREAM

Για τις κρέμες της Neutrogena:

http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?brand_id=434&category=hand+cream

Για την

Weleda Sea Buckthorn Hand Cream

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλέ βάλε ο,τι θέλεις στα χεράκια σου!

Μακάρι μια κρέμα χεριών/προσώπου/σώματος να είχε τέτοια απορρόφηση από το δέρμα.

Θα ήμασταν όλες χωρίς ραγάδες,ρυτίδες.μαύρους κύκλους.. :D

Καλέ βάλε ο,τι θέλεις στα χεράκια σου!

Μακάρι μια κρέμα χεριών/προσώπου/σώματος να είχε τέτοια απορρόφηση από το δέρμα.

Θα ήμασταν όλες χωρίς ραγάδες,ρυτίδες.μαύρους κύκλους.. :D

σωστα, σωστα!!

Σας ευχαριστω κοριτισια!

Εβαλα χτες το βραδυ κ κλεισανε ηδη οι πληγες.

Το κακο ειναι πως ολη μερα ειμαι στα νερα,εκτος απο τα χερια που τα πλενω συνεχεια, ειναι τα πιατα και ολα τα συμπραγκαλα , μαγειρεματα, καθαρισματα κλπ. Αχ δεν εχω κ πλυντηριο πιατων..

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω κοριτισια!

Εβαλα χτες το βραδυ κ κλεισανε ηδη οι πληγες.

Το κακο ειναι πως ολη μερα ειμαι στα νερα,εκτος απο τα χερια που τα πλενω συνεχεια, ειναι τα πιατα και ολα τα συμπραγκαλα , μαγειρεματα, καθαρισματα κλπ. Αχ δεν εχω κ πλυντηριο πιατων..

Ποια εβαλες τελικα?

Δεν τα μπορω καθολου Γερακινα μου! Μονο για το καθαρισμα στο μπανιο τα φοραω πταν εχω να βαλω χλωρινες κλπ.

Δυστυχώς όλα τα καθαριστικά είναι επικίνδυνα για το δέρμα, το γράφουν κι επάνω, έχουν ένα Χ ως ένδειξη και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

Θα πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς τα γάντια, όπως θα το έκανες υποχρεωτικά σε οποιδήποτε εργαστήριο που θα σου τα επέβαλαν για λόγους ασφαλείας.

Τα λάτεξ της μιας χρήσεως είναι πολύ βολικά.

Οι κρέμες δεν βοηθούν όταν συμπεριφέρεσαι έτσι στο δέρμα

Εβαλα τελικα αυτη με την καλεντουλα. Αλλα μαλλον ειναι κ τα απορυπαντικα που κανουν ζημια. Πηγα κ πηρα γαντια φαρμακειου κ θα τα φοραω λεω καθε φορα που καθαριζω.

Επισης μου ειπε η μαμα μου να βαζω ενα λαδι που εχει φτιαξει με ενα βοτανο κ ελαιολαδο που το χρησιμοποιουν συνηθως για καψιμο κ πληγες ,λεει οτι κανει καλο. Ετσι πιστευω θα ησυχασω, ουτε φαρμακα ουτε αγχος. Αλλα πανω απο ολα θα αρχισω το project γαντια..

Τα λάτεξ της μιας χρήσεως είναι πολύ βολικά.

Επειδη ειναι κοντα(καλυπτουν μονο τον καρπο) εμενα δε με βολευουν και τοσο...μπαινει νερο μεσα.Πιο πολυ με βολευουν κατι μπλε της vileda,που εχουν στην συσκευασια ενα χαμομηλακι,μυριζουν λιγο ωραια στην αρχη.

Διαφημίσεις

Αλλα πανω απο ολα θα αρχισω το project γαντια..

Έχω ένα ζευγάρι γάντια στο μπάνιο και δύο στην κουζίνα (αν μπουν μέσα νερά και με ενοχλούν, βάζω το δεύτερο).

Έχω ένα κουτί με γάντια μιας χρήσεως ανοιχτό πάνω στο πλυντήριο και τα βάζω κάθε φορά που θέλω να κάνω μια ψιλοδουλειά: κόβω κρεμμύδι, ζυμώνω κιμά, τεμαχίζω κοτόπουλο, ακόμη και αν πρόκειται να πλύνω λαχανικά, επειδή τα χέρια είναι πολύ ώρα στο νερό, πάλι τα φοράω.

Μια συνήθεια είναι, τα έχω μάθει στη δουλειά και τα χρησιμοποιώ συνέχεια και στο σπίτι.

(Η μαμά σου σπαθόλαδο σου ετοιμάζει; αν ναι είναι πολύ καλό για γρήγορη επούλωση)

(Η μαμά σου σπαθόλαδο σου ετοιμάζει; αν ναι είναι πολύ καλό για γρήγορη επούλωση)

Δεν ξερω πως το λενε , αυτο θα ειναι λογικα, ενα βοτανο βαζει μεσα στο λαδι και το αφηνει στον ηλιο για μερες . Μετα αυτο περνει ενα χρωμα κοκκινοπο κ το βαζει σε μπουκαλακια.

Δεν ξερω πως το λενε , αυτο θα ειναι λογικα, ενα βοτανο βαζει μεσα στο λαδι και το αφηνει στον ηλιο για μερες . Μετα αυτο περνει ενα χρωμα κοκκινοπο κ το βαζει σε μπουκαλακια.

Αυτό είναι!

Το βότανο λέγεται σπαθόχορτο ή βαλσαμόχορτο, επιστημονικά Hypericum perforatum

perforatum-1.jpg

Ναι ναι , βαλσαμο το λεει η mother :):) Παντος κανει δουλεια για πολλα πραγματα κ γρηγορα.

Αυτό είναι αλήθεια! Αν δεν το έχεις δοκιμάσει είναι πολύ καλό για τα μαλλιά. Το απλώνεις με ένα βαμβάκι ντεμακιγιάζ, μαζεύεις τα μαλλιά και τα αφήνεις 2-3 ώρες.

Διαφημίσεις

Ναι ναι , βαλσαμο το λεει η mother :):) Παντος κανει δουλεια για πολλα πραγματα κ γρηγορα.

Αυτό είναι αλήθεια! Αν δεν το έχεις δοκιμάσει είναι πολύ καλό για τα μαλλιά. Το απλώνεις με ένα βαμβάκι ντεμακιγιάζ, μαζεύεις τα μαλλιά και τα αφήνεις 2-3 ώρες.

χμμμ ενδιαφερον....

να ρωτησω κατι σχετικα με το πώς ερμηνεύουμε το E-LACTANTIA.

Εχω φοβερη καταρροη, θελω να παρω RONDEC - Pseudoephedrine , ή Clarytine D- Pseudoephedrine & Loratadine.

Για το Loratadine βλεπω Risk Level 0, οποτε καταλαβαινω οτι μπορουμε να το παρουμε. Για το Pseudoephedrine λεει Risk Level 1 και απο κατω έχει καποιες αλλες παραμετρους. (T.max HRS, T1/2..) Τί πρεπει να προσεξω σε αυτες τις παραμετρους οταν ειναι Risk Level 1?

Επισης αρχιζουν και πονανε οι αμυγδαλες μου, και το μονο που με πιανει ειναι καποιο αντιφλεγμονωδες τυπου Mesulide -Nimedulide, PALI Risk Level 1.

τι κανω λοιπον;;

πρεπει να αρπαξα ιωσουλα απο τον μικρο. Εκανε πυρετο προχθες βραδυ 38, επεσε μονος του χωρις ντεπον, εχθες 37 σημερα τιποτα. :lol: Εχει λιγη μυξουλα ομως.. ελπιζω να ειναι περαστικη και αυτη.

παρεπιπτοντως, νομιζω το κολησε απο ενα παιδακι στην παιδικη χαρα. ειναι γειτονακι μας και ειχαν τα ιδια συμπτωματα την ιδια μερα. εκεινο ανεβασε 39-40 βηχα και μυξα και εμεις τη σκαπουλαραμε απ οτι φαινεται! λετε να οφειλεται στο γαλατακι της μαμας;; (το αλλο δεν θηλαζει και γενικα περναει βαρια τις ιωσεις) θα ειμαι πολυ περιφανη αν συμβαινει αυτο!! :lol::lol:

Κάτω από τις ενδείξεις έχει τις επιλογές

see pharmacokinetic definitions και

see risk category definitions

τα φάρμακα με nimesulide έχουν αποσυρθεί από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ως ισχυρά ηπατοτοξικά, εναλλακτικά προτείνονται τα:

ibuporfen και diclofenac

Γειά σας κορίτσια και Αγλα'ι'α.

Εχω το εξής πρόβλημα,το μωρό μου είναι 4 μηνών και θηλάζω αποκλειστικά.Εδώ και ένα μήνα έχουν μουδιάσει τελείως τρία δάχτυλα του αριστερού μου χεριού(είμαι δεξιόχειρας), δεν τα νιώθω καθόλου.Ο ορθοπαιδικός μου είπε πως είναι απο την γέννα(ότι μετά την γέννα τα νευρα και οι μύες χαλαρώνουν και μπορείς να το πάθεις αυτο) και να πάρω νευρομπιόν(είπε ότι είναι βιταμινη Β12). Ρώτησα δύο γιατρούς και ο ένας ειπε δεν υπάρχει πρόβλημα με τον θηλασμό ενω ο άλλος ειπε ότι μπορεί και να περάσει στο γάλα.Αποφάσισα να μήν το πάρω και να αφήσω να περάσει μόνο του......

Έχει καμιά σας τέτοια εμπειρία και τι κάνατε?

Αγλα'ι΄α γνωρίζεις αν επιτρέπεται να παρω νευρομπιον ενώ θηλάζω?

Γειά σας κορίτσια και Αγλα'ι'α.

:D προσπαθείς να βάλεις διαλυτικά;! Για να μην παιδεύεσαι πάτα shift + w και μετά το ι !!! :wink:

Ο ορθοπαιδικός μου είπε πως είναι απο την γέννα(ότι μετά την γέννα τα νευρα και οι μύες χαλαρώνουν και μπορείς να το πάθεις αυτο) και να πάρω νευρομπιόν(είπε ότι είναι βιταμινη Β12).

NEUROBION® TABLETS

COMPOSITION:

Each tablet contains

Vitamin B1 100 mg

Vitamin B6 200 mg

Vitamin B12 200 micrograms

Ρώτησα δύο γιατρούς και ο ένας ειπε δεν υπάρχει πρόβλημα με τον θηλασμό ενω ο άλλος ειπε ότι μπορεί και να περάσει στο γάλα.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα περάσει στο γάλα!

Η Β1 και η Β12 είναι απολύτως ασφαλής, η Β6 μπορεί να μειώσει την παραγωγή του γάλακτος να η δοσολογία είναι πάνω από 25 mg την ημέρα γιατί επηρεάζει την έκκριση προλακτίνης.

Αν αυτό που σου χρειάζεται είναι η Β12, τότε συζήτησε με το γιατρό μήπως πάρεις σκεύσμα που περιέχει μόνο Β12 ή κάποιο σκεύασμα που να περιέχει λιγότερη Β6.

Μπορείς να δεις για κάθε βιταμίνη ξεχωριστά, όπως και για κάθε φάρμακο, σε αυτό το site:

http://www.e-lactancia.org

Και εγώ το έχω πάθει αυτό αλλά ακόμα δεν έχω πάει στον ορθοπαιδικό. Είχα πάθει πριν γεννήσω το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και μου είχε πει ο γυναικολόγος πως είναι από τις ορμόνες τις εγκυμοσύνης και θα δούμε μετά την γέννα αν περάσει ή όχι. Πέρασε μετά από ένα μήνα περίπου ο πόνος στον καρπό αλλά έχει μείνει το μούδιασμα και πόνος στα δάχτυλα...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Αυτο το το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα το ειχε παθει και μια γνωστη μου στην εγκυμοσυνη,εκτος απο τα άλλα χιλια μυρια που επαθε,και πρωτη φορα το ακουγα.Δεν ηξερα οτι μπορει να σε ποναν οι καρποι απο την εγκυμοσυνη.Παντως νομζω,χωρις να ειμαι σιγουρη,οτι της περασε!

Πήγα σήμερα στον ορθοπαιδικό.Μου είπε πως όταν σταματήσω τον θηλασμό στους 6 μήνες θα δούμε αν θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλιώς θέλει χειρουργείο. Όταν του είπα ότι θα θηλάζω τουλάχιστον 1 χρόνο με κοίταγε σαν εξωγήινη!!!! Μου είπε να ρωτήσω τον γυναικολόγο αν φταίει η ορμόνη του θηλασμού και δεν μου περνάει....και είπε πως αν το αφήσω θα έχω πρόβλημα στα χέρια. Σαν να μου λεγε κόψε τον θηλασμό για να δούμε τι θα κάνουμε. Μου δωσε και αντιφλεγμονώδη αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπονται με τον θηλασμό...λέγεται movitec αν διαβάζω καλά ...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Μου δωσε και αντιφλεγμονώδη αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπονται με τον θηλασμό...λέγεται movitec αν διαβάζω καλά ...

το φάρμακο που γράφεις δεν το βρήκα, θα πρέπει να έχω τη φαρμακευτική ουσία

Μου είπε να ρωτήσω τον γυναικολόγο αν φταίει η ορμόνη του θηλασμού και δεν μου περνάει...

Αιτιολογία

Τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν σε πίεση του μέσου νεύρου στον καρπιαίο σωλήνα είναι πολλά. Τα πλέον συνήθη είναι:

-Έντονη χρήση των χεριών

-Επαναλαμβανόμενες κινήσεις κάμψης του καρπού

-Κατάγματα-εξαρθρήματα στο κάτω άκρο της κερκίδας και στα οστά του καρπού

-Φλεγμονώδεις παθήσεις, με συνηθέστερη τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

-Ενδοκρινολογικές διαταραχές, όπως o υπερθυρεοειδισμός ή οι ορμονικές διαταραχές μετά την εμμηνόπαυση και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

-Μεταβολικά νοσήματα, κυρίως ο σακχαρώδης διαβήτης

-Ανατομικές ανωμαλίες

-Τοπικοί όγκοι

Εδώ δεν αναφέρεται πουθενά η ορμόνη του θηλασμού.

Αν δεν ξέρει ο ίδιος που είναι ειδικός θα ξέρει ο γυναικολόγος;

Μήπως να αλλάξεις γιατρό;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...