Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαβητης κύησης/Διαβητης στο μέλλον

Recommended Posts

Μπορείς για βράδυ να φας μία ομελέτα πχ με 4 ασπράδια κ μόνο ένα κρόκο και μπόλικη σαλάτα.Ή να φας κρέας πχ και μπόλικη σαλάτα. Γενικώς το γάλα είναι ύπουλο -σε μένα τουλάχιστον ήτανε!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 545
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπορείς για βράδυ να φας μία ομελέτα πχ με 4 ασπράδια κ μόνο ένα κρόκο και μπόλικη σαλάτα.Ή να φας κρέας πχ και μπόλικη σαλάτα. Γενικώς το γάλα είναι ύπουλο -σε μένα τουλάχιστον ήτανε!

λες ε? αντε και το αλλαζω το βραδινο και τρωω λιγο κρεατακι, μετα την ινσουλινη που την κανω κατα τις 11 το βραδυ τι να τρωω?

λες ε? αντε και το αλλαζω το βραδινο και τρωω λιγο κρεατακι, μετα την ινσουλινη που την κανω κατα τις 11 το βραδυ τι να τρωω?

Γιατί την κάνεις τόσο αργά?μετά την ινσουλίνη μπορείς λογικά να φας γάλα με all bran.Τότε τα έφαγες ή πριν?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Γιατί την κάνεις τόσο αργά?μετά την ινσουλίνη μπορείς λογικά να φας γάλα με all bran.Τότε τα έφαγες ή πριν?

την κανω αργα για να μην περασουν πολλες ωρες απο την μετρηση της νηστειας. για να εχω χαμηλο το πρωινο μου ζαχαρο. το γαλα και τα all bran τα εφαγα αντι για βραδινο και μετρηθηκα μετα απο 1 ωρα και ηταν 1,70.

Το γάλα όντως είναι ύπουλο αλλά δες και το κουτί των all bran σου μήπως έχουν ζάχαρη, δίκιο έχει η oneiraki. Ούτως ή άλλως πάντως στα ισοδυναμα που έχω δει 30γρ ψωμι ισοδυναμούν με 30 all bran οπότε μη βάζεις και πολυ παραπάνω. Εμένα μου φαινόταν τόσο λίγο το all bran που επιτρεπόταν να φάω που δεν το δοκίμασα καν. Συν ότι παει μαζι με το γάλα και παρανεβαινει το ζαχαρο ψηλά.

Μπορείς για σνακ πριν τον ύπνο κατα τις 11 να φας 30 γρ ψωμι με 30 γρ τυρι, εγω αυτο κάνω. Και για πρωινό πλεον το μόνο που δε μου ανεβάζει είναι 2 φρυγανιες ολικής και 30γρ τυρι. Και μετα περιμένω το δεκατιανό γιατι πειναααααω!

Επίσης το βραδινο σου πρέπει να είναι πιο ισορροπημένο για διαβήτη. Σαλάτα οπωσδήποτε, πρωτεΐνη (αβγά, κρέας ή τυρι) και λιγοι υδατάνθρακες. Αυτο που έφαγες είναι μόνο υδατάνθρακες και σακχαρα.

Διαφημίσεις

Το γάλα όντως είναι ύπουλο αλλά δες και το κουτί των all bran σου μήπως έχουν ζάχαρη, δίκιο έχει η oneiraki. Ούτως ή άλλως πάντως στα ισοδυναμα που έχω δει 30γρ ψωμι ισοδυναμούν με 30 all bran οπότε μη βάζεις και πολυ παραπάνω. Εμένα μου φαινόταν τόσο λίγο το all bran που επιτρεπόταν να φάω που δεν το δοκίμασα καν. Συν ότι παει μαζι με το γάλα και παρανεβαινει το ζαχαρο ψηλά.

Μπορείς για σνακ πριν τον ύπνο κατα τις 11 να φας 30 γρ ψωμι με 30 γρ τυρι, εγω αυτο κάνω. Και για πρωινό πλεον το μόνο που δε μου ανεβάζει είναι 2 φρυγανιες ολικής και 30γρ τυρι. Και μετα περιμένω το δεκατιανό γιατι πειναααααω!

Επίσης το βραδινο σου πρέπει να είναι πιο ισορροπημένο για διαβήτη. Σαλάτα οπωσδήποτε, πρωτεΐνη (αβγά, κρέας ή τυρι) και λιγοι υδατάνθρακες. Αυτο που έφαγες είναι μόνο υδατάνθρακες και σακχαρα.

θα τρελαθω ρε κοριτσια. ξυπναω σημερα στις 8 παρα μετριεμαι και μου δειχνει 147 της νηστειας . πολυ στενοχωριεμαι... για το μωρακι μου κυριως... με 11 μοναδες ινσουλινη το βραδυ και μου δειχνει 147 της νηστειας???

θα τρελαθω ρε κοριτσια. ξυπναω σημερα στις 8 παρα μετριεμαι και μου δειχνει 147 της νηστειας . πολυ στενοχωριεμαι... για το μωρακι μου κυριως... με 11 μοναδες ινσουλινη το βραδυ και μου δειχνει 147 της νηστειας???

Τι έφαγες για βράδυ?Ίσως απλώς να χρειάζεται να αυξήσεις την δόση..Δεν έγινε και τίποτα..Απλά ενημέρωσε τον γιατρό σου.Όσο προχωράει η εγκυμοσύνη το σάκχαρο θα ξεφεύγει..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

babaki2 θα πρέπει να αυξήσεις την ινσουλίνη . Επικοινώνησε με τον γιατρο σου να σου πει πόσες μονάδες να βάζεις .Και΄γω ξεκίνησα με 11 και δεν έπεφτε η πρωινή μέτρηση ,τώρα είναι στης 19 μονάδες και είδα αποτέλεσμα (86 μετα το ξύπνημα)

Διαφημίσεις

πραγματικα νομιζω οτι εχει προβλημα το μηχανακι. μετριεμαι το μεσημερι μετα απο 1 ωρα φαγητου εχοντας φαει μπιφτεκακι, λιγο τυρι, 1 φετουλα ψωμι και σαλατα. το αποτελεσμα 1,77. σοκ παθαινω και ξανατρυπιεμαι αμεσως 1,45. ξανατρυπιεμαι 1,17. ολα αυτα η μια μετρηση μετα την αλλη. οποτε καταληγω οτι εχει παλι προβλημα το μηχανακι. αρα και η χθεσινοβραδινη 1,70 μετρηση και η πρωινη 1,47 με 11 μοναδες ινσουλινη το βραδυ παλι λανθασμενες ειναι

τσαμπα τρωω τις ινσουλινες? δε μπορει να ανεβαινει και να κατεβαινει σε 1 λεπτο το ζαχαρο μου με τετοιες διακυμανσεις. η ινσουλινη που παιρνω λεγεται humulin nph. αυτο ξερω μονο

babaki πάρε τηλ την εταιρεια να τους ενημερώσεις για τις διακυμάνσεις του μηχανήματος, μάλλον θα στο αλλάξουν!!! Εμένα μια φορά έδειχνε 129 και στο καπάκι 109, πήρα τηλ την εταιρεία τους το είπα , και μου είπαν 20 μονάδες διαφορά δεν είναι αποδεκτή και θα σας αλλάξουμε το μηχάνημα!! και μου κάναν την αλλαγή και με ένα κουτί ταινίες δώρο!!!Επειδη μαλλον τους είπα ότι κάνω πολύ κατανάλωση!!!

Gdt4p2.png

Μπορει να φταίνε οι ταινίες κι όχι το μηχάνημα. Εμένα τρεις φόρες μου έχει τύχει να είναι χαλασμενες. Πήρα την εταιρεία, τους διάβασα τους κωδικούς κλπ και μου έστειλαν άλλες με κούριερ. Αν έχεις το μηχάνημα της one touch μπορείς να παραγγειλεις απο την εταιρεία και το υγρο καλιμπραρίσματος. Ετσι σε καθε νέο κουτι που ανοίγεις "μετράς" μια ταινία με αυτο το υγρό και αν δεν είναι μεσα στα όρια σημαίνει ότι δε μέτραν καλα και τους το λες και τις παίρνουν πίσω. Επίσης, αν έχεις one touch, με ένημερωσαν πρόσφατα ότι βγήκαν στα φάρμακεια μαϊμούδες ταινίες - κι απο αυτές μου έτυχαν και μου είπαν να τους τις στείλω πίσω κι έστειλαν άλλες.

Η nph που λες είναι όντως η αργής αποδεσμευσης

Και όταν μετριέσαι να είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις καθαρίσει το δάχτυλο με οινόπνευμα ή ότι δεν έχεις βάλει κρέμα. Πλενε χέρια μόνο με νερο και σαπούνι πριν μετρηθεις

Μπορει να φταίνε οι ταινίες κι όχι το μηχάνημα. Εμένα τρεις φόρες μου έχει τύχει να είναι χαλασμενες. Πήρα την εταιρεία, τους διάβασα τους κωδικούς κλπ και μου έστειλαν άλλες με κούριερ. Αν έχεις το μηχάνημα της one touch μπορείς να παραγγειλεις απο την εταιρεία και το υγρο καλιμπραρίσματος. Ετσι σε καθε νέο κουτι που ανοίγεις "μετράς" μια ταινία με αυτο το υγρό και αν δεν είναι μεσα στα όρια σημαίνει ότι δε μέτραν καλα και τους το λες και τις παίρνουν πίσω. Επίσης, αν έχεις one touch, με ένημερωσαν πρόσφατα ότι βγήκαν στα φάρμακεια μαϊμούδες ταινίες - κι απο αυτές μου έτυχαν και μου είπαν να τους τις στείλω πίσω κι έστειλαν άλλες.

Η nph που λες είναι όντως η αργής αποδεσμευσης

Και όταν μετριέσαι να είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις καθαρίσει το δάχτυλο με οινόπνευμα ή ότι δεν έχεις βάλει κρέμα. Πλενε χέρια μόνο με νερο και σαπούνι πριν μετρηθεις

σας ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας. παει για αλλαγη το μηχανημα σημερα κι ολας. με επιασε και μια μανια για γλυκο σημερα και μιας και δεν ειχα μηχανακι εφαγα μια μικρη σοκολατιτσα χωρις ζαχαρη με στεβια και μουρα αντιοξειδωτικα. ευκαιρια βρηκα. η συσκευασια γραφει μονο 75 θερμιδες αν θυμαμαι καλα και μου ειπαν η στεβια συστηνεται για διαβητικους. νιωθω λιγες τυψεις αλλα δε πειραζει

Κορίτσια μου..... Γεννήσαμε:lol:!!!! 3170 ο μπέμπης κ η μαμά κουρέλι από την καισαρική, όλα πήγαν καλά δόξα τον Θεό!!! Τα έχω πάρει με τον ενδοκρινολόγο μου άσχημα, τον πήρα τηλ, κ μου είπε διατροφή εγκυμοσύνης κ να μετράω ξανά μανά 6 φορές την μέρα.....????? κ ενώ του είπα ότι θηλάζω αποκλειστικά??? η παιδίατρος σήμερα έφριξε, μου είπε ότι πρέπει να παίρνω τουλάχιστον 1000 θερμίδες επιπλέον και μάλιστα με φαγητό όχι με φρυγανιά κασέρι.... το πρωί πάντως με γάλα, μέλι, δημητριακά έδειξε 130.... ποια είναι τώρα τα όρια εκτός εγκυμοσύνης?

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου..... Γεννήσαμε:lol:!!!! 3170 ο μπέμπης κ η μαμά κουρέλι από την καισαρική, όλα πήγαν καλά δόξα τον Θεό!!! Τα έχω πάρει με τον ενδοκρινολόγο μου άσχημα, τον πήρα τηλ, κ μου είπε διατροφή εγκυμοσύνης κ να μετράω ξανά μανά 6 φορές την μέρα.....????? κ ενώ του είπα ότι θηλάζω αποκλειστικά??? η παιδίατρος σήμερα έφριξε, μου είπε ότι πρέπει να παίρνω τουλάχιστον 1000 θερμίδες επιπλέον και μάλιστα με φαγητό όχι με φρυγανιά κασέρι.... το πρωί πάντως με γάλα, μέλι, δημητριακά έδειξε 130.... ποια είναι τώρα τα όρια εκτός εγκυμοσύνης?

Να σας ζήσει ο μπεμπάκος!!!!!!!!!!!!!!

Τα όρια νομίζω πως είναι 130 μετά από 2 ώρες. Επίσης θυμάστε τι σας είπα για την δική μου περίπτωση ε?Μου είχε πει ο 2ος ενδοκ ότι δεν έπρεπε να σταματήσω ποτέ την διατροφή...Και στην κλινική μου κάνανε κανονικά διατροφή διαβητική ,δηλ όχι γλυκό όπως στις άλλες μαμάδες ,όχι ψωμί αλλά φρυγανιά και μόνο ψητά και βραστα.. Όσον αφορά τον θηλασμό μην σε ανησυχεί. Θα πίνεις ΠΟΛΥ νερό (τουλάχιστον 3λίτρα την μέρα),μπορείς να τρως κανονικά απλώς μην πλακωθείς στα γλυκά -που κανονικά δεν κάνει κιόλας στον θηλασμό ασχετα αν εγώ το είχα παρακάνει το π΄ραγμα εντελώς..Σκέψου ότι θηλάζουν μαμάδες υποσιτισμένες για χρόνια!:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

να σας ζήσει!!! γερο και δυνατο!!!! ξεχασε προς το παρον το ζαχαρο και απολαυσε τη μωρουδιλα!!!!

να σου ζήσει Ελένη! Ξέχνα τα ζάχαρα κι απόλαυσε το!

μην κάνεις το λάθος που έκανα κι εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη

και μετριόμουν και δεν ήξερα και τα σωστά όρια και αγχωνόμουν...

για να ξέρεις πάντως μετριέσαι στο 2ώρο και το όριο είναι 140...

στη πρώτη ώρα ας παεί και 200!

μ'αυτά που έφαγες το 130 είναι σούπερ

νομίζω ότι ο ενδοκρινολόγος σου είναι τραγικός

για να μην γράψω και τίποτα άλλο...

τι κάθεται και λέει σε θηλάζουσα λεχώνα!

πελάτες ψάχνει τώρα με την κρίση?

κάνε μια υγιείνη διατροφή με πολλά μικρά γεύματα

τρώγε και τα γλυκάκια σου αλλά όχι 2ο κομμάτι

και θα είσαι μια χαρά

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Αχ κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ..... Κ όσες περιμένετε να γεννήσετε με το καλό εύχομαι να πάρετε τα μωράκια σας αγκαλιά, γιατί όντως δεν υπάρχει αυτή η μωρουδίλα!!!!:-D Εννοείτε πως με αυτά που μου είπε χε......νο τον έχω τον ενδοκρινολόγο, κάνω 5-6 γεύματα κ γλυκά τρώω 1 μικρό την μέρα κ όχι σοκολάτα.... Απλά τρώω κ δημητριακά κ μέλι κ μακαρόνια αλλά σε νορμάλ ποσότητες.... Μόλις σαραντήσω με το καλό θα πάω σε άλλον γιατρό να μου πει κ πότε θα κάνω τη επαναληπτική καμπύλη....

eleni να σου ζήσει το μωράκι!!! Να το χαίρεστε!!!Περιμένε να περάσουν 1-2 βδομάδες... για να δεις βελτίωση στις μετρήσεις!!Εγώ πάντως τα ΓΛΥΚΆΚΙΑ μου τα τρώω!!! Και θηλάζω!! Και επαναληπτική καμπύλη μου είπε στους 2 μήνες!!!Κοντέυω δηλαδη!!

Με το καλό εύχομαι και στις υπόλοιπες κοπέλες!!!! Κορίτσια μην στεναχωριέστε, όλο αυτό κάποια στιγμή τελειώνει και θα είναι ένα μακρινό παρελθόν!!!Θα ξεχάσετε εντελώς, την όποια ταλαιπωρία!!!! Εγώ την ξέχασα από την 1η βδομάδα!!!

Μετά θα έχετε άλλα να αγχώνεστε, έφαγε γιατί έφφαγε τόσο πολύ , γιατί δεν έφαγε τόσο πολύ , γιατί κοιμάται τόσο πολύ , γιατί ξυπνάει συνέχεια, γιατί κλαίει, κρυώνει , ζεσταίνεται????? και πολλά άλλα!!!;););)

Gdt4p2.png

Κορίτσια να σας πω τι έπαθα μα τα κώλομιχανακι για τι μέτρηση ζαχάρου...... Μετριέμαι το πρωί -103 ,μετα το πρωινό και με ινσουλίνη-165 -φρίκη ....παίρνω την γιατρο και την ρωτάω ,αν υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένο το μηχανάκι και με στέλνει στο μικροβιολογικό για να συγκρίνω.Και το αποτέλεσμα......το μηχανάκι έδειχνε 135 ενώ είχα 87 . Γιαυτό μην τα πολυ εμπιστεύεστε !!!!Κάντε και μια σύγκριση Τσάμπα η ινσουλίνη που έβαζα .....

Katrindm σε ευχαριστώ πολύ!!! Κ εσύ ό,τι επιθυμείς για το μωράκι σου:-) Εννοείτε ότι τρώω κ τα γλυκάκια μου κ τα πάντα, αλλά με μέτρο, γιατί άμα με αφήσω χαλαρή θα φάω ό,τι δεν έφαγα 6 μήνες:lol:

Tsefistef είναι πολύ μεγάλη η απόκλιση.... Φαντάζομαι τι πανικό έπαθες.... Να πάρεις τηλ την εταιρία να σου στείλουν άλλο μηχανάκι!!!

Κορίτσια να σας πω τι έπαθα μα τα κώλομιχανακι για τι μέτρηση ζαχάρου...... Μετριέμαι το πρωί -103 ,μετα το πρωινό και με ινσουλίνη-165 -φρίκη ....παίρνω την γιατρο και την ρωτάω ,αν υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένο το μηχανάκι και με στέλνει στο μικροβιολογικό για να συγκρίνω.Και το αποτέλεσμα......το μηχανάκι έδειχνε 135 ενώ είχα 87 . Γιαυτό μην τα πολυ εμπιστεύεστε !!!!Κάντε και μια σύγκριση Τσάμπα η ινσουλίνη που έβαζα .....

ιδια περιπτωση και εγω! το μηχανακι εδειχνε οτι να ναι τιμες. αλλαξα συσκευη και μου δειχνει το νηστειας μεχρι 70 απο εκει που εδειχνε 120-127. λεω απο μονη μου να κανω ενα πειραμα και να μη κανω ινσουλινη για 1-2 βραδια διοτι κι εγω νομιζω τζαμπα τις ξεκινησα και τις τρωω τις ενεσεις. ο γιατρος μου μου ειπε να τις συνεχισω γιατι δεν εμεινε πολυς καιρος και κανω 8 μοναδες. δευτερα μπαινω στην 36 εβδομαδα και μαλλον 38η γενναω. προγραμματισμενη δευτερη καισαρικη και λογω ζαχαρου ( αν τελικα εχω )ειπαμε να γεννησω 38η εβδομαδα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...