Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαβητης Κυησεως και Αντικαταστασεις τροφων


Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια,

Ειμαι 32 εβδομαδων και απο τον 6ο μηνα που η καμπυλη ζαχαρου βγηκε παθολογικη ακολουθω διατροφη που μου εδωσε ο διαβητολογος μου.ευτυχως μεχρι τωρα το ρυθμιζω με τη διατροφη και δεν εχει χρειαστει να κανω ινσουλινη. Δεν παραπονιεμαι, υπαρχουν και χειροτερα μονο που εχω βαρεθει 2 μηνες να τρωω καθε απογευμα γιαουρτι.....για να μην αναφερω οτι εχω ξεχασει φαγητα οπως παστιτσιο, μουσακας,φακες,φασολια κλπ. Τρωω μονο κρεας και λαχανικα.ειναι καμια κοπελα σε αναλογη θεση;

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα! Εγώ είμαι σε παρόμοια θέση, ακολουθω το διαιτολόγιο των 2200 θερμίδων. Την ποσότητα του κρέατος μου την έχει αφήσει απεριόριστη η διαβητολόγος (νοσ. Αλεξάνδρα) μου, και θα δεις ότι όντως το παραπάνω κρέας δεν επηρεάζει καθόλου τη ζάχαρη, οπότε μπορείς να τρως μπόλικο από την ομάδα κρέατος-τυριού. Μόνο που το κρέας πρέπει να είναι στεγνό - χωρίς σάλτσες, οπότε εννοείται ότι τα παστίτσια-μουσακάδες-κοκκινιστά αποκλείονται. Έχω πολύ περιορισμένη ποσότητα των μακαρονιών-ρυζιού-πατάτας στα 60 γραμμάρια σε κάθε γεύμα. Τώρα για απογευματινό αντί για γιαούρτι που δεν μου πολυαρέσει πίνω 240 γραμμάρια γάλα ή κεφίρ. Τα λαχανικά πρέπει να είναι με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη - πχ 3 μέρες έτρωγα πατζάρια στον ατμό και μου έκαναν τη μέτρηση στα 150! Οπότε έχω καταλήξει στο λάχανο άσπρο - μαρούλι - μπρόκκολο - αυτά έχουν πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη + καρότα, κολοκύθια. Εννοείται από ζάχαρη-μελι-γλυκά τίποτα. Μόνο μου επέτρεψε με τον καφέ μου 1-2 χαπάκια Καντερέλ, τίποτα άλλο. Με όλα αυτά το ζάχαρό μου έχει ρυθμιστεί τέλεια. Καλή επιτυχία και καλή εγκυμοσύνη!

793cp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εγω στο Αλεξανδρα εχω την κα Αναστασιου.πρεπει να εχουμε την ιδια διατροφη 2200.

Εγω το απογευμα πειναω,δεν χορταινω με το γαλα γι αυτο ψαχνω να βρω κρεμα χωρις ζαχαρη που εχει για αντικατασταση. Εχεις τιποτα υποψη σου;υπαρχει ανθος αραβοσιτου χωρις ζαχαρη; δεν εχω βρει πουθενα.

Link to comment
Share on other sites

Η στεβια δεν επιτρεπεται; νομιζζω πως επιτρεται και αυτη αντικαθιστα την ζαχαρη...Ρωτηστε τους γιατρους σας!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι, κοριτσάκι, την ίδια γιατρό έχουμε. Να σου πω την αλήθεια, εμένα χορταστική μου φαίνεται η δίαιτα και το απογευματινό αρκετές φορές σκέφτομαι να το παραλείψω, αλλά το πίνω το γάλα γιατί δεν θέλω να κάνω παρασπονδίες. Μάλιστα, η ίδια μου είχε πει να τρώω ακόμη περισσότερο κρέας γιατί είχα κολλήσει η ίδια στο ίδιο βάρος και είχα σταματήσει να πάίρνω κιλά. Και το παιδάκι επιβράδυνε αρκετά τον ρυθμό πρόσληψης βάρους οπότε η δίαιτα αυτή ΔΟΥΛΕΥΕΙ πραγματικά, χώρια που ανέβηκε ο αιματοκρίτης από το τόσο κρέας, σταμάτησαν οι καούρες και οι δυσκοιλιότητες, είναι καλή δίαιτα, απλά, είσαι σε στέρηση από γλυκά. Όσο για μαύρη σοκολάτα, όσο και να την παρακαλαγα τη γυναίκα, έστω για επιβράβευση γιατί τα πάω καλά - ΟΧΙ, τίποτε, γμτ...:mad: σε κάποια φάση δοκίμασα στο προ ύπνου γάλα να προσθέτω 1 κουταλάκι του γλυκού άγλυκο κακάο σκόνη (1 θερμίδα) σε συνδυασμό με 2 καντερέλ + τις 2 φρυγανιές που λέει το διατολόγιο, και μου άρεσε διότι θύμιζε σοκολάτα αλλά μετά από 3-4 μέρες παρατήρησα ότι σιγά-σιγά ανέβηκε 10 μονάδες το ζάχαρο το πρωινό της νηστείας - άρα με επηρέαζε και το έκοψα. Για στέβια την είχα ρωτήσει και μου είπε μόνο καντερέλ προς το παρόν γιατί ως νέο προϊόν η στέβια δεν έχει δοκιμαστεί για βλάβες σε εγκυμοσύνη ακόμη. Πάντως, το παιδάκι μας θα ξεπεράσει τα 4 κιλά παρά την τρίμηνη αυτή διατροφή αλλά κυρίως λόγω του γονιδιακού παράγοντα (είμαστε ψιλοί και μεγαλόσωμοι και στα 2 σογια), πάλι καλά όμως που δεν θα φτάσει τα πέντε που φοβόμασταν, και αυτό χάρη στη διατροφή. Οπότε προσπάθησε να την τηρήσεις. Εμένα 3-4 μέρες μου έμειναν μέχρι τη γέννα και έχω κάνει από τώρα τις παραγγελίες μου!!:P (μπουγατσούλα με κανέλα και ζάχαρη άχνη μμμμ) Όχι ότι είμαι πολύ του γλυκού, αλλά να σπάσει αυτή η στέρηση επιτέλους! Να σταματήσω να μετριέμαι και να ζυγίζω, να τρώω λίγο φρούτο παραπάνω ρε παιδί μου! Μα μου την έχει δώσει όμως...

793cp3.png
Link to comment
Share on other sites

Zorro εμένα προχτές που πήγα μου είπε να φάω ένα κομματάκι σοκολάτα κανονική (lacta παρακαλώ) μετά το βραδυνό για να το ευχαριστηθώ! εγώ έφαγα τη μισή και μετά από μια ώρα που μετρήθηκα είχα 99.

το κακό είναι ότι πριν ήμουν πολύ γλυκατζού, οπότε σκέψου 2 μήνες τώρα χωρίς γλυκό τι υπέρβαση έχω κάνει:o!!! πριν πάω στην Αναστασίου μου είχε δώσει ο γυναικολόγος μου δίαιτα 1800 θερμίδων. εκεί να δεις πείνα! Εχασα 3 κιλά σε 3 εβδομάδες. Η βοηθός της μου είπε μια φορά στις τόσες να τρώω ένα γλυκό με στέβια, αλλά έχω συγκρατηθεί, δεν έχω φάει ούτε ένα! όσο για το ότι η δίαιτα δουλεύει εύχομαι να έχεις δίκιο! εγώ δεν έχω πάρει ούτε ένα κιλό, αλλά αναρωτιέμαι το μωρό παίρνει βάρος;;;τη Δευτέρα που θα πάω για υπέρηχο θα δούμε. Ανυπομονώ!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! θα πας με πρόκληση ή καισαρική;ή φυσιολογικά;

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, άρα κάπου κάνει υποχωρήσεις, είσαι τυχερή. Εμάς επειδή το βάρος ήδη παίζει να είναι κάπου πάνω από 4 του μωρού, λέω να συγκρατηθώ για τις λίγες μέρες που μένουν με τα γλυκά. Αν δεν μου έρθουν οι πόνοι μέχρι την Κυριακή αυτόματα, θα μπω για προκληση με στόχο πάντα τον φτ από κει και πέρα θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, μακάρι να ανταποκριθώ στην πρόκληση και να μη σφηνώσει το παιδί. Βρε μπας και έχουμε τον ίδιο γυναικολόγο, μήπως έχεις τον Μ.Συν.. ? γιατί και εμένα αυτός μου έδωσε στην αρχή τη δίαιτα των 1800 και κόντεψα και πάθω υστερία, κυρίως, βλέποντας την τόσο μικρή ποσότητα του φαγητού που αντιστοιχούσε :mad: κάνω και τη γυμναστική μου καθημερινά, και κάπου ξοδεύω παραπάνω θερμίδες, οπότε μου φαινόταν βάσανο όλο αυτό, ευτυχώς η ενδοκρινολόγος μου τα ανέβασε 400 θερμίδες.

793cp3.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν το πιστευω!εχουμε και τον ιδιο γυναικολογο!!!:)Ο συγκεκριμενος ειναι πολυ κατα της καισαρικης, για αυτο μας ειχε στην πεινα...;)σε ποια εβδομαδα βρισκεσαι; εγω ειμαι στην 32 και εχω ακουσει οτι οταν εχεις ζαχαρο σου παιρνουν το μωρο μεχρι τις 38 εβδομαδες...ισχυει;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Α, και εσύ την ίδια πληροφόρηση έχεις για τον συγκεκριμένο... μακάρι, Παναγία μου, να γλιτώσω το μαχαίρι. Εγώ σήμερα μπαίνω στην 40η δηλαδή τη Δευτέρα θα είμαι 39+4. Δεν το εφαρμόζει ο δικός μας αυτό, τουλάχιστον, δεν μου το ανέφερε αυτό για τις 38. Κυρίως, βασίζεται στο βάρος του μωρού, μου είπε επουδενί να μην ξεπεράσει τα 4,5. Είναι, όμως, λίγο φοβεριστικός, δεν σου φάνηκε, ε? και τί δεν μας είπε για τον διαβήτη - μέχρι και ενδομήτριους θανάτους :confused: πωπωπω, είχαμε μπλαβιάσει από την τρομάρα μας... κομματάκι υπερβολικός μου φάνηκε, τέλος πάντων.

793cp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πες τα χρυσοστομη!εγω εφυγα κλαιγοντας απο το ιατρειο την ημερα που ανακαλυψαμε το ζαχαρο!μας τα ειπε τοσο τραγικα που εκλαιγα μεχρι την αλλη μερα το πρωι!!!και αφου ειδε οτι εχασα 3 κιλα με τη διαιτα 1800 μετα ολα ηταν καλα και ωραια!ο ατιμος ομως ειναι απο τους λιγους που υποστηριζουν φυσιολογικο τοκετο.σου ευχομαι να σου πανε ολα δεξια και να κρατησειε συντομα στην αγκαλια σου το μπεμπακι σου!αγορι η κοριτσι περιμενεις;

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια καλησπέρα! είμαι 10 εβδομάδων και παρακολουθούμε το σάκχαρο από την 6η κ όλας εβδομάδα αφού είχα μια αποβολή β τριμήνου πριν και ο γιατρός μου ήθελε να ελέγξει την πιθανότητα να είμαι αρρύθμιστη! Όπως και ήμουν πάρα πολύ αρρύθμιστη με αποτέλεσμα να κάνω ήδη ινσουλίνη! Με όλο το θάρρος καλά έκανε ο γιατρός σας και σας φόβισε, γυναικολόγος, διαβητολόγος και διατροφολόγος που με παρακολουθούν μου είπαν ότι οι πιθανότητες να είχα την αποβολή λόγω σακχάρου είναι πολλές! Είναι ύπουλη και άτιμη ασθένεια αν δεν την πάρεις γραμμή και μπορεί να σου προκαλέσει ζημιά! Εγώ τώρα το ελέγχω δόξα το Θεό! Κάνω κάποιες μικρές ατασθαλίες αλλά δεν ξεπερνάω μεταγευματικά το 140 και αυτό σπάνια. Αυτό που σε μένα το εκτινάσσει είναι το ψωμί!!!

 

Σας εύχομαι ολόψυχα με το καλό τα νινιά σας!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png
Link to comment
Share on other sites

Moody εχεις δικιο, τα πραγματα θα μπορουσαν να ειχαν εξελιχθει πολυ χειροτερα!δεν πρεπει να παραπονιομαστε δοξα τω θεω!τωρα που ρυθμισατε με το γιατρο σου απο την αρχη το ζαχαρο ολα θα πανε καλα!!!:ευχομαι ολοψυχα να εχεις μια ομαλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη!

Link to comment
Share on other sites

Ως πρώην έγκυος με διαβήτη έχω να σας πω ότι δεν μου ανέβαζαν καθόλου το ζάχαρο τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Τα κουλουράκια και γενικώς ό,τι περιείχε αλεύρι ασχέτως αν ήταν χωρίς ζάχαρη μου ανέβαζαν στο φουλ (νομίζω ότι έχει να κάνει η γλουτένη)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχα με το πρωινό που δεν ήξερα τι να φάω...

 

Επίσης για βραδυνό είχα ταράξει τους σολωμούς (καπνιστούς κυρίως) με σαλάτες.

Από φρούτα τα ξινόμηλα έκαναν την καλύτερη δουλειά : επειδή τα γλυκά ήταν κομμένα, αυτό ήταν το γλυκάκι μου και το περίμενα πως και πως

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ζυμαρικά ολικής άλεσης ναι, αλλά πόσα μπορείς να φας; 60 γραμμάρια που μου επιτρέπει ο διαβητολόγος είναι 2 πηρουνιές στην κυριολεξία!!!οπότε όπως καταλαβαίνεις μόνο για τη μυρωδιά που λένε...:( χαχαχα!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Stavrou για τις ευχές! Αγοράκι περιμένουμε. Ναι, είναι λίγο γκεστάπο ο τύπος, μακάρι να μας βγει σε καλό. Να προσέχεις, ο 9ος μήνας είναι ο πιο δύσκολος και κουραστικός, μην αναβάλλεις πολλά πράγματα για τον 9ο, εγώ δεν το περίμενα, την εγκυμοσύνη μου στον 9ο την κατάλαβα - βαραίνει η κοιλιά απότομα, και δυσκολεύεσαι να κάνεις πολλά πράγματα απ'αυτά που έκανες πριν. Με το καλό!

793cp3.png
Link to comment
Share on other sites

Α, για τα ζυμαρικά - καμιά φορά που λαχταρώ περισσότερο από τις 2 πιρουνιές που λες - αντικαθιστώ τις φρυγανιές του γεύματος με τα ζυμαρικά - δηλαδή αντί για 60 γρ ζυμαρικά + 30 γρ φρυγανιές, τρώω 90 γρ ζυμαρικά και καθόλου ψωμί.

793cp3.png
Link to comment
Share on other sites

Zorro κι εμείς αγοράκι περιμένουμε! μια φίλη μου που γέννησε το Σεπτέμβριο μαζί του μου είπε καλά λόγια. όσο για τον ένατο μήνα που λες μάλλον έχεις δίκιο αφού ήδη έχω αρχίσει να κουράζομαι πιο εύκολα...τι να γίνει! ας είναι καλά τα ζουζούνια μας!

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια καλησπέρα! είμαι 10 εβδομάδων και παρακολουθούμε το σάκχαρο από την 6η κ όλας εβδομάδα αφού είχα μια αποβολή β τριμήνου πριν και ο γιατρός μου ήθελε να ελέγξει την πιθανότητα να είμαι αρρύθμιστη! Όπως και ήμουν πάρα πολύ αρρύθμιστη με αποτέλεσμα να κάνω ήδη ινσουλίνη! Με όλο το θάρρος καλά έκανε ο γιατρός σας και σας φόβισε, γυναικολόγος, διαβητολόγος και διατροφολόγος που με παρακολουθούν μου είπαν ότι οι πιθανότητες να είχα την αποβολή λόγω σακχάρου είναι πολλές! Είναι ύπουλη και άτιμη ασθένεια αν δεν την πάρεις γραμμή και μπορεί να σου προκαλέσει ζημιά! Εγώ τώρα το ελέγχω δόξα το Θεό! Κάνω κάποιες μικρές ατασθαλίες αλλά δεν ξεπερνάω μεταγευματικά το 140 και αυτό σπάνια. Αυτό που σε μένα το εκτινάσσει είναι το ψωμί!!!

 

Σας εύχομαι ολόψυχα με το καλό τα νινιά σας!!!

 

 

Γεια σας, και εμείς ανακαλύψαμε μετα απο αποβολή δεύτερου τριμήνου και δυο αποβολες πρώτου τριμήνου ότι έχουμε θέμα με σάκχαρο. Το καλο είναι ότι έχω ήδη ένα κοριτσάκι πριν απο αυτές. Η καμπύλη σακχάρου μετα τις αποβολες ήταν παθολογικη, ετσι μου είπε ο γιατρός στην επόμενη εγκυμοσύνη θα παίρνω glucophase και θα ακολουθώ δίαιτα. Το ότι δεν θα τρώω γλυκό για 9 μήνες μου φαίνεται ακατορθωτο. Επίσης σε κάθε εγκυμοσύνη δεν μπορούσα να φάω κρέας ούτε καν να το μυρισω. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω. Δεν μένω έγκυος γιατί φοβάμαι αν θα τηρώ τη δίαιτα και πιο πολυ φοβάμαι μην ξαναπεραω κι άλλη φορά τα ίδια. Πέρσι τέτοιες μέρες έχασα το μωρό μου στον 5ο μηνα, και όπως όλα δείχνουν εξαιτίας του σακχάρου.

 

Σας εύχομαι καλή λευτεριά και μετα να φάτε μπόλικα μελομακαρονα και κουραπιεδες.

Link to comment
Share on other sites

Zorro κι εμείς αγοράκι περιμένουμε! μια φίλη μου που γέννησε το Σεπτέμβριο μαζί του μου είπε καλά λόγια. όσο για τον ένατο μήνα που λες μάλλον έχεις δίκιο αφού ήδη έχω αρχίσει να κουράζομαι πιο εύκολα...τι να γίνει! ας είναι καλά τα ζουζούνια μας!

 

Αν θελεις, θα σου πω και εγώ την εμπειρία μου μετά όταν συνέλθω, αν θέλεις... Επίσης, μια ιδέα για αντικατάσταση γεύματος - είχα λιγουρευτεί σπανακοτυρόπιτα, έφτειαξα, λοιπόν, μια στο σπίτι σε μεγάλο ταψί με έτοιμο φύλλο. Διαίρεσα το βάρος της ζύμης δια τον αριθμό των κομματιών της πίτας και περίπου υπολόγισα πόσο "ψωμί" είχε το κάθε κομμάτι - εδώ βέβαια παίζει το ότι οι γωνίες έχουν περισσότερη ζύμη αλλά εγώ δεν τρώω τις γωνίες, μόνο τα μεσαία. Και έφαγα 4 κομμάτια μεσαία (με πράσο - σπανάκι-τυρι η πίτα) με λίγο γιαούρτι έξτρα + το φρούτο μου. Βεβαία, είχα αποκλείσει τις φρυγανίες, το άμυλο, το λάδι και το κρέας. Σε μια ώρα το ζάχαρο - σε ιδανικό επίπεδο. Και το επανέλαβα και την επόμενη μέρα - πάλι η μέτρηση ήταν τέλεια. Και χορταστικό και αβλαβές και περιέχει αυτά που απαιτούνται. Επίσης, πρόσεχε το ξύδι το μαύρο το βαλσάμικο - ανεβάζει. Το απλό λευκό ξύδι ή καλύτερα το λεμόνι - όχι.

793cp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ster δυστυχώς είναι απογορευμένα όλα τα γλυκάκια!:(

έχω κάνει και εγώ τις παραγγελίες μου για μετά τη γέννα!!!;)

 

To έχεις συζητήσει με τον διαβητολόγο σου? Εμένα την μαύρη σοκολάτα μου την σύστησε ο γιατρός μου. Ετρωγα μια παύλα, πολλές φορές και δεύτερη και τρίτη χωρίς να μου το ανεβάζει καθόλου το σάκχαρο. Μιλάω όμως μόνο για την μαύρη σοκολάτα Παυλίδης με το μαυρο περιτύλιγμα, αυτή που έχει περισσότερο κακάο. Και εγώ ήμουν σε δραματική θέση, είχα τον διαβήτη κύησης από την αρχή της εγκυμοσύνης μου και μάλιστα έκανα και ινσουλίνη.

Επίσης τα μακαρόνια ζωγράφος είναι ειδικά για διαβητικούς και δεν ανεβάζει το σάκχαρο.

Για απογευματινό έτρωγα ξερό δαμάσκηνο ή βερύκοκο με καρύδι ή αμύγδαλο, επίσης δεν ανέβαζαν.

Link to comment
Share on other sites

Γενικα εχετε στο νου σας οτι δεν εχουν ολοι την ιδια αντιδραση στις τροφες. Πχ στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν μπορουσα να φαω τπτ και οταν λεω τπτ εννοω τιποτα ενω τωρα εχει τυχει να τρωω λακτα ολοκληρη κ να ειμαι εντος οριου κ χαμηλοτερα. Ομως αν πχ φαω βερικοκο να μου ανεβει ενω εσενα στερ οχι.

Επιπλεον ο διαβητης δεν αποτελει ενδειξη για κτ ουτε για τοκετο στις 38βδομ. Κακα τα ψεματα απλως σε καποιους βολευει να πανε εκ του ασφαλους. Γενικα οι γυναικολόγοι δεν ειναι ειδικοι στο θεμα επομενως οδηγιες κλπ για την διατροφη κ ολα να δεχεστε.μονο απο εξειδικευμενο ενδοκρ που να εχει εμπειρια σε διαβητη κυησης ( δυστυχως δεν εχουν ολοι)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

 

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Link to comment
Share on other sites

Zorro θα περιμενω την εμπειρια σου οταν με το καλο γεννησεις και συνελθεις!ωραια ιδεα η σπανακοτυροπιτα, αλλα πως υπολογισες 90 γραμμαρια "ψωμι";και το τυρι;φετα;κανει;εμενα μου εχει πει μια φετα του τοστ τυρι η Αναστασιου.αχ τι θα κανω με τις λιγουρες....

Ster για τη μαυρη σοκολατα (κουβερτουρα) μου ειπε και ο αντρας μου. Κατι πρεπει να κανω γιατι μου ερχεται να καταβροχθισω ολα τα γλυκα του κοσμου. Αφηστε που ολοι γυρω μου αναισθησια. Τρωνε γλυκα μπροστα μου, η πεθερα μου μιλαει για συνταγες γλυκων και με ρωταει πως αντεχω να μην τρωω, ο πεθερος μου μου βαζει ενα κουτι γλυκα μπροστα μου, η συνυφαδα μου καθε φορα μιλαει για γαλακτομπουρεκα και τρωει μουστοκουλουρα και κεηκ λεγοντας ποσο νοστιμα ειναι και κουναει και το χερι, η μανα μου λεει για το γαλακτομπουρεκο που εφτιαξε. Ελεος δηλαδη! Κανενας σεβασμος; ετσι μου ρχεται να μην ξαναπατησω πουθενα!

Link to comment
Share on other sites

Zorro θα περιμενω την εμπειρια σου οταν με το καλο γεννησεις και συνελθεις!ωραια ιδεα η σπανακοτυροπιτα, αλλα πως υπολογισες 90 γραμμαρια "ψωμι";και το τυρι;φετα;κανει;εμενα μου εχει πει μια φετα του τοστ τυρι η Αναστασιου.αχ τι θα κανω με τις λιγουρες....

Ster για τη μαυρη σοκολατα (κουβερτουρα) μου ειπε και ο αντρας μου. Κατι πρεπει να κανω γιατι μου ερχεται να καταβροχθισω ολα τα γλυκα του κοσμου. Αφηστε που ολοι γυρω μου αναισθησια. Τρωνε γλυκα μπροστα μου, η πεθερα μου μιλαει για συνταγες γλυκων και με ρωταει πως αντεχω να μην τρωω, ο πεθερος μου μου βαζει ενα κουτι γλυκα μπροστα μου, η συνυφαδα μου καθε φορα μιλαει για γαλακτομπουρεκα και τρωει μουστοκουλουρα και κεηκ λεγοντας ποσο νοστιμα ειναι και κουναει και το χερι, η μανα μου λεει για το γαλακτομπουρεκο που εφτιαξε. Ελεος δηλαδη! Κανενας σεβασμος; ετσι μου ρχεται να μην ξαναπατησω πουθενα!

 

Λοιπόν, με τη διαίρεση του βάρους της ζύμης με τον αριθμό των κομματιών , όπως έκοψα την πίτα αμέσως, που βγήκαν υπολόγισα ότι το κάθε κομμάτι έχει κατά μέσο όρο 25 γραμμάρια - οπότε πήρα 4 μεσαία κομμάτια. Τα χόρτα πάνε για "λαχανικά", η φέτα πάει για "κρέας - τυρί", και το λάδι της πίτας για "Λάδι-λίπος". Βέβαια, μπορείς να βάλεις μια φέτα light (εγώ έβαλα την κανονική). Επίσης, δεν θα σου βγουν στα 4 κομμάτια τα 100 γραμμάρια φέτας "κρέας - τυρί" που λέει η δίαιτα, θα βγουν αρκετά λιγότερα, οπότε συμπλήρωσα με λίγο γιαούρτι δίπλα στην πίτα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τώρα αυτά που λες για την αναισθησία των δικών σου - πρέπει να τους εξηγήσεις ότι δεν κάνεις αυτή τη θυσία για σένα - για σένα χέστηκες, για μια άλλη ψυχούλα το κάνεις - και πρέπει να το σεβαστούν και όχι να σε βασανίζουν έτσι. Εντάξει, εγώ δεν είμαι πολύ του γλυκού, οπότε έχω αντοχές αλλά το θεωρώ κάπως ασέβεια να το κάνουν οι άλλοι. Ο άντρας μου με καταλαβαίνει και ζητάει από όλους να μην φέρνουν γλυκά στο σπίτι, ο ίδιος τρώει γλυκάκια και σοκολάτες με όχι εμφανή για μένα τρόπο, οπότε δεν με βάζει σε πειρασμούς.

793cp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...