Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμφανίζεστε μπροστά στα μικρά σας όπως σας ¨γέννησε η μαμά σας¨;

Recommended Posts

οσες εχετε παιδια διαφορετικου φυλου, "κρυβετε" το ενα απο το αλλο;

φυσικα και οχι, η γυμνια μεταξυ νηπιων ειναι ισοτιμη και δεν κανει το παιδι να νιωθει ασχημα

αλλα αν ο γυμνος ενηλικας και ειδικα αν ειναι ο πατερας σου και εισαι κορη και εισαι 3-4 ετων κανει μπανιο μαζι σου ειναι περισσοτερο διαταραχτικο παρα χρησιμο

προφανως εχουμε ξεχασει, καλυτερα εχουμε απωθησει ολα αυτα τα δυνατα συναισθηματα και εντασεις που εχουμε νιωσει ως παιδια για τους γονεις μας

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλα θεωρω οτι απο τα 2,5-3 κι υστερα καλο ειναι να μην εχει να κανει ουτε με το στηθος της μαμας,,

ειναι η ηλικια της οιδιποδοιας φασης κατα φροιντ η αλλιως φαση της προσκολλησης στο αλλο φυλλο, φαση ιδιαιτερως σεξουαλικη για αυτα και θελει την προσοχη της

εννοειται δεν αναφερομαι σε πιο μικρα παιδια

Καλός ο Φρόιντ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι ιδέες του ήταν και προϊόν της εποχής του, όπου στην αλυσίδα της αντίληψης τα μικρά παιδιά ήταν λίγο πιο κάτω από τους πιθήκους μπονόμπο :D:D Άσε που από τότε μέχρι σήμερα πολλοί έχουν βρεθεί που έχουν αντικρούσει τις θεωρίες του με γόνιμο τρόπο.

Στην τελική, εφόσον το παιδί όλα τα μαθαίνει μέσα από την οικογένεια σε πρώτη βάση, και στη συνέχεια τα εφαρμόζει και στο ευρύτερο περιβάλλον του, από την οικογένεια θα μάθει και το γυμνό σώμα, και τη σωματική ευχαρίστηση που προσφέρει το χάδι και η σωματική επαφή (ήδη από τη στιγμή που γεννιέται το μαθαίνει αυτό μέσα από το θηλασμό) και όλα. Το να τα κρύβουμε ή να τα περιορίζουμε δημιουργεί περισσότερα κενά, απορίες και προβληματισμούς που μπορεί να διογκωθούν στο μυαλό του παιδιού, από το να του δίνουμε ερεθίσματα στην κατάλληλη ηλικία και σιγά-σιγά να τα βοηθάμε να βρουν το δρόμο μόνα τους. Άλλωστε αυτό που θέλουμε να μάθουν είναι ότι το γυμνό δεν είναι κακό, αλλά ιδιωτική υπόθεση.

Εντάξει, δεν θα φτάσουμε και στα live μαθήματα συνουσίας, όπως στο The meaning of life των Monty Python, αλλά δεν θα κυκλοφορούμε και με μπούρκα. Δεν είναι και τυχαίο άλλωστε που στις κουλτούρες όπου υπάρχει συγκάλυψη (π.χ. μουσουλμάνοι, υπερορθόδοξοι εβραίοι κλπ) είναι πιο έντονα τα φαινόμενα σεξουαλικού παραβατισμού, πολλών κόμπλεξ με το θέμα σεξ και υποτίμησης των γυναικών.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

εμεις παντως δεν κρυβομαστε, δεν κανουμε και επιδειξη (πανε αλλωστε ανεπιστρεπτι τα χρονια που ειχα πραγμα προς επιδειξη, χαχαχα) αλλα μεχρι την ηλικια των 3-4 ετων τα παιδια μπαινοβγαιναν ελευθερα στο μπανιο, και με μενα και με τον αντρα μου.

Δεν κυκλοφορουμε γυμνοι, αλλα αν μας ακολουθησουν στο μπανιο, ε θα ειμαστε γυμνοι, τι να κανουμε! Η κορη μου πλεον δε μπαινει στο μπανιο, καποια στιγμη αισθανθηκε οτι δεν ηθελε, κατανοητο και σεβαστο, δε χρειαστηκε καν να πει τιποτα, μπορει να μην καταλαβε και η ιδια τη μεταβαση, ηταν εντελως φυσικη. ο γιος μου ακομα δεν πτοειται. Μια φορα με ρωτησε "που πηγε το πεος σου;" του απαντησα οτι ειμαι κοριτσι και δεν εχω πεος αλλα κολπο, αυτο ητανε, ουτε με ξανακοιταξε εκει.

οταν ενα παιδι σε ακολουθει στο μπανιο οπου ξερει τι θα δει, ε δε νομιζω να αισθανεται ασχημα, ουτε του επιβαλεις τιποτα. Τα αισθηματα ντροπης εμεις τα δημιουργουμε στα παιδια.

ΥΓ: το στηθος δεν ειναι σεξουαλικο οργανο και δεν εχω δει τον 4χρονο γιο μου να εχει στυση οταν θηλαζει!!!

δεν τα λεει μονον ο φροιντ αυτα τα λενε ολοι με αλλα λογια, συγχρονα γιατι αν ενα πραγμα δεν μπορει κανεις μα κανεις να αμφισβητησει ειναι οτι τα παιδια εχουν σεξουαλικοτητα, αγαπανε με ερωτικοτατο τροπο τους γονεις τους και εχουν αναγκη προκειμενου να ειναι οσο γινεται ισορροπημενα να μην εγκλωβιζονται σε δυναμικες που να εντεινουν τα συναισθηματα αυτα,

Στην τελική, εφόσον το παιδί όλα τα μαθαίνει μέσα από την οικογένεια σε πρώτη βάση, και στη συνέχεια τα εφαρμόζει και στο ευρύτερο περιβάλλον του, από την οικογένεια θα μάθει και το γυμνό σώμα, και τη σωματική ευχαρίστηση που προσφέρει το χάδι και η σωματική επαφή (ήδη από τη στιγμή που γεννιέται το μαθαίνει αυτό μέσα από το θηλασμό) και όλα. Το να τα κρύβουμε ή να τα περιορίζουμε δημιουργεί περισσότερα κενά, απορίες και προβληματισμούς που μπορεί να διογκωθούν στο μυαλό του παιδιού, από το να του δίνουμε ερεθίσματα στην κατάλληλη ηλικία και σιγά-σιγά να τα βοηθάμε να βρουν το δρόμο μόνα τους. Άλλωστε αυτό που θέλουμε να μάθουν είναι ότι το γυμνό δεν είναι κακό, αλλά ιδιωτική υπόθεση.

Με κάλυψες.

Διαφημίσεις

εμεις παντως δεν κρυβομαστε, δεν κανουμε και επιδειξη (πανε αλλωστε ανεπιστρεπτι τα χρονια που ειχα πραγμα προς επιδειξη, χαχαχα) αλλα μεχρι την ηλικια των 3-4 ετων τα παιδια μπαινοβγαιναν ελευθερα στο μπανιο, και με μενα και με τον αντρα μου.

Δεν κυκλοφορουμε γυμνοι, αλλα αν μας ακολουθησουν στο μπανιο, ε θα ειμαστε γυμνοι, τι να κανουμε! Η κορη μου πλεον δε μπαινει στο μπανιο, καποια στιγμη αισθανθηκε οτι δεν ηθελε, κατανοητο και σεβαστο, δε χρειαστηκε καν να πει τιποτα, μπορει να μην καταλαβε και η ιδια τη μεταβαση, ηταν εντελως φυσικη. ο γιος μου ακομα δεν πτοειται. Μια φορα με ρωτησε "που πηγε το πεος σου;" του απαντησα οτι ειμαι κοριτσι και δεν εχω πεος αλλα κολπο, αυτο ητανε, ουτε με ξανακοιταξε εκει.

οταν ενα παιδι σε ακολουθει στο μπανιο οπου ξερει τι θα δει, ε δε νομιζω να αισθανεται ασχημα, ουτε του επιβαλεις τιποτα. Τα αισθηματα ντροπης εμεις τα δημιουργουμε στα παιδια.

ΥΓ: το στηθος δεν ειναι σεξουαλικο οργανο και δεν εχω δει τον 4χρονο γιο μου να εχει στυση οταν θηλαζει!!!

επίσης με κάλυψες

(σήμερα βαριέμαι να γράφω)

Το στήθος είναι ΚΑΙ σεξουαλικό όργανο, αλλιώς δεν θα ήταν και ερωτογενής ζώνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό/ νήπιο που θηλάζει αντλεί σεξουαλική ευχαρίστηση από αυτό. Σίγουρα όμως αντιλαμβάνεται την απόλαυση της σωματικής επαφής, όπως και όταν του χαϊδεύεις τα μαλλιά π.χ. Καταλαβαίνει από πολύ νωρίς ότι η σωματική επαφή με τους οικείους μας είναι ευχάριστη και δημιουργεί ωραία αίσθηση. Άλλο αυτό όμως, άλλο η σεξουαλική διέγερση.

Το στήθος είναι ΚΑΙ σεξουαλικό όργανο, αλλιώς δεν θα ήταν και ερωτογενής ζώνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό/ νήπιο που θηλάζει αντλεί σεξουαλική ευχαρίστηση από αυτό. Σίγουρα όμως αντιλαμβάνεται την απόλαυση της σωματικής επαφής, όπως και όταν του χαϊδεύεις τα μαλλιά π.χ. Καταλαβαίνει από πολύ νωρίς ότι η σωματική επαφή με τους οικείους μας είναι ευχάριστη και δημιουργεί ωραία αίσθηση. Άλλο αυτό όμως, άλλο η σεξουαλική διέγερση.

οι ερωτογενεις ζωνες αλλαζουν απο κουλτουρα σε κουλτουρα, δεν ειναι οπως τα γεννητικα οργανα των οποιων η λειτουργια ειναι η ιδια σε ολες τις εποχες και τις ηπειρους. (κατι μου λεει οτι θα γυρισει παλι στο θηλασμο ΚΑΙ αυτο το θεμα.... )

Η κουλτούρα καθορίζει τις ερωτογενείς ζώνες; Δλδ είναι θέμα κουλτούρας το ότι νευροφυσιολογικά δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα η διέγερση του στήθους με τη διέγερση του αγκώνα, ας πούμε; Είναι θέμα κουλτούρας που το στήθος και τα γεννητικά όργανα έχουν κάτι εκατομμύρια παραπάνω νευρικές απολήξεις από ό,τι το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού π.χ.;

Σημειωτέον ότι δεν μιλάω μόνο για το γυναικείο στήθος.

Η κουλτούρα καθορίζει τις ερωτογενείς ζώνες; Δλδ είναι θέμα κουλτούρας το ότι νευροφυσιολογικά δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα η διέγερση του στήθους με τη διέγερση του αγκώνα, ας πούμε; Είναι θέμα κουλτούρας που το στήθος και τα γεννητικά όργανα έχουν κάτι εκατομμύρια παραπάνω νευρικές απολήξεις από ό,τι το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού π.χ.;

Σημειωτέον ότι δεν μιλάω μόνο για το γυναικείο στήθος.

δεν εχω ωρα τωρα για τουτο, αλλα θα ξαναρθω αργοτερα, αλλα ναι, αποδεδειγμενα, σε κουλτουρες οπου οι γυναικες καλυπτουν ολο το σωμα τους, το αποτελεσμα που λες γινεται και με τη διεγερση του αστραγαλου, εφόσον το πως θα αντιδρασουν οι νευρικες αποληξεις ειναι καθαρα εγκεφαλικο θεμα. Οπως και σε κουλτουρες που δεν καλυπτουν τιποτα πανω απο τη μεση, δεν αισθανονται καμμια σεξουαλικη δειγερση μεσω του στηθους.

Διαφημίσεις

Το θεμα το εχουμε εμεις οι μεγαλοι και οχι τα παιδια.

Οι γονεις σοκαρονται στην ιδεα να τους δουν γυμνα τα βρεφη ή νηπια τους γιατι οι ιδιοι εχουν συνδεσει το γυμνο τους σωμα με το σεξ. Γιαυτο και η πλειοψηφια των γυναικων ντρεπεται να παει σε γυναικολογο.

Ενα γυμνο σωμα ειναι ενα γυμνο σωμα, τιποτα αλλο. Τουλαχιστον στο μυαλο ενος μικρου παιδιου. Φοβαμαι μηπως με το να κρυβομαστε και να νιωθουμε αμηχανια, επειδη το δικο μας μυαλο εχει χασει την αθωοτητα του, θα γεμισουμε τα παιδια ταμπου και κομπλεξ. Για να μην παρεξηγηθω ξεκαθαριζω οτι δεν θελω να προσβαλω κανεναν, ο καθενας κανει το καλυτερο που νομιζει και οτι του λεει το ενστικτο του.

Απλα στο μυαλο των παιδιων το να ειμαστε γυμνοι ειναι μαλλον κατι εντελως φυσιολογικο, εξαλλου τη μιση μερα ειναι ημιγυμνα (αναφερομαι στα συχνα αλλαγματα πανας, στο καθημερινο μπανιο κτλ) αρα τι πιο φυσιολογικο να γδυνεται και η μαμα και ο μπαμπας καποια στιγμη μες την ημερα. Φυσικα θα κρινουμε αναλογα με τις αντιδρασεις του παιδιου, αν δουμε οτι νιωθει αβολα αρχιζουμε να κρυβομαστε. Και ουτε λεω να γινεται σε καθημερινη βαση και επι τουτου βεβαια.

δεν εχω ωρα τωρα για τουτο, αλλα θα ξαναρθω αργοτερα, αλλα ναι, αποδεδειγμενα, σε κουλτουρες οπου οι γυναικες καλυπτουν ολο το σωμα τους, το αποτελεσμα που λες γινεται και με τη διεγερση του αστραγαλου, εφόσον το πως θα αντιδρασουν οι νευρικες αποληξεις ειναι καθαρα εγκεφαλικο θεμα. Οπως και σε κουλτουρες που δεν καλυπτουν τιποτα πανω απο τη μεση, δεν αισθανονται καμμια σεξουαλικη δειγερση μεσω του στηθους.

Οι φυλές δλδ που κυκλοφορούν γυμνές δεν αισθάνονται καμία σεξουαλική διέγερση από κανένα σημείο του σώματος;

Το τι επιλέγει να καλύψει κάθε φυλή (και με αυτό τον τρόπο να στρέψει τη σεξουαλικότητα σε άλλο σημείο του σώματος) είναι επίκτητο. Γεγονός όμως παραμένει ότι ανατομικά και μόνο, κάποια σημεία του σώματος είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να οδηγούν ΚΑΙ σε σεξουαλική διέγερση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείονται άλλες χρήσεις τους, που δεν συνδέονται με το σεξ.

Από εκεί και πέρα, για να επιστρέψουμε και πιο κοντά στο αρχικό θέμα, αν εμφανιστώ γυμνή στον άντρα μου θα σκεφτεί "ωχ, πάλι;" :D:D γιατί έχει συνδέσει τη γύμνια ως σεξουαλική πρόσκληση. Αν γδυθώ μπροστά στη μικρή, απλά θα αναρωτιέται "τι είναι αυτό που κρέμεται μέχρι το γόνατο της μαμάς;" :D:D Δεν νομίζω ότι η σεξουαλικότητά τους διεγείρεται σε αυτή τη φάση οπτικά, παρά μόνο μέσω αίσθησης και επαφής με τα γεννητικά τους όργανα.

ναι βρε παιδι μου αλλα αν θηλαζει 3 χρονων ειναι αλλο πραγμα γιατι εκει σου λεει μαμα θα σε παντρευτω, γιατι εκει αυνανιζεται κανονικα, ο γιος μου το κανει, οχι οταν θηλαζει αλλες στιγμες, γιατι οταν βλεπει τον μπαμπα του λεει εσυ φυγε απο εδω κι εμεις του λεμε δεν κανει να πιανεις συνεχεια το στηθος της μαμας γιατι εισαι μεγαλο αγορι, θα μεγαλωσεις και θα βρεις μια κοπελα που θα θελεις και θα σε αφηνει να πιασεις το δικο της,,κι εκεινος καμαρωνει,,,ε δεν θα μπω με με το γιο μου σε αυτην την φαση στην μπανιερα γυμνη να πλυθουμε παρεα

οταν ημουν εγω σε αυτες τις ηλικιες θυμαμαι επι λεξη να λεω στον μπαμπα μου παρε με αγκαλια θελω να ακουμπαει το πουλακι σου στο πουλακι μου, θελω να με παντρευτεις ,περα απο χαριτωμενο δειχνει οτι δεν μπορουμε να χαριετιζομαστε, με τα νηπια με τα παιδια μας σε αυτες τις φασεις που λενε τετοια πραγματα,,, η συμπεριφορα μας ειναι για να αποφορτιζει αυτες τις σκεψεις

Καλός ο Φρόιντ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι ιδέες του ήταν και προϊόν της εποχής του, όπου στην αλυσίδα της αντίληψης τα μικρά παιδιά ήταν λίγο πιο κάτω από τους πιθήκους μπονόμπο :D:D Άσε που από τότε μέχρι σήμερα πολλοί έχουν βρεθεί που έχουν αντικρούσει τις θεωρίες του με γόνιμο τρόπο.

Εντάξει, δεν θα φτάσουμε και στα live μαθήματα συνουσίας, όπως στο The meaning of life των Monty Python, αλλά δεν θα κυκλοφορούμε και με μπούρκα. Δεν είναι και τυχαίο άλλωστε που στις κουλτούρες όπου υπάρχει συγκάλυψη (π.χ. μουσουλμάνοι, υπερορθόδοξοι εβραίοι κλπ) είναι πιο έντονα τα φαινόμενα σεξουαλικού παραβατισμού, πολλών κόμπλεξ με το θέμα σεξ και υποτίμησης των γυναικών.

my thoughts exactly! και ο γυμνός μπαμπάς που κάνει μπάνιο την τρίχρονη κόρη του, για την τρίχρονη κόρη του δεν υπάρχει στην μπανιέρα, στα μόνα που δίνει σημασία είναι το ποτηστήρι τα χελωνάκια και τα παπάκια... αν κρύβεσαι συνέχεια πιστέυω οτι απλά πονηρέυεις το παιδί περισσότερο, δημιουργείς ταμπού και όπως λέει και η κίνκα, ξεσηκώνεις μεγάλο θέμα γύρο απο το ζήτημα

s-age.png

Οι φυλές δλδ που κυκλοφορούν γυμνές δεν αισθάνονται καμία σεξουαλική διέγερση από κανένα σημείο του σώματος;

Το τι επιλέγει να καλύψει κάθε φυλή (και με αυτό τον τρόπο να στρέψει τη σεξουαλικότητα σε άλλο σημείο του σώματος) είναι επίκτητο. Γεγονός όμως παραμένει ότι ανατομικά και μόνο, κάποια σημεία του σώματος είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να οδηγούν ΚΑΙ σε σεξουαλική διέγερση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείονται άλλες χρήσεις τους, που δεν συνδέονται με το σεξ.

.

αυτα ειναι δικες σου σκεψεις ή εχεις διαβασει ερευνες; Θα μ'ενδιεφερε πολυ να μαθω, μιας και δεν εχω ασχοληθει με ερευνες πανω στο θεμα απο τοτε που εδωσα εξετασεις για το μεταπτυχιακο μου στην ψυχοσωματικη σεξουαλικοτητα του ανθρωπινου ειδους. Εχουν περασει 6-7 χρονια και μιας που δε διαθετω τη γνωση ολου του κοσμου, αν εχεις πηγες που υποστηριζουν τα παραπανω και αναιρουν τις γνωσεις μου θα ηθελα πολυ να τις μελετησω.

Θα σε παρακαλεσω ομως, ειτε σε πμ ειτε σε καινουριο θρεντ, μη χαλασουμε το θεμα της κοπελας. Εγω τουλαχιστον υποσχομαι οτι θα ειμαι καλο παιδι και δε θα ξαναξεφυγω :P

Διαφημίσεις

γιατι οταν βλεπει τον μπαμπα του λεει εσυ φυγε απο εδω κι εμεις του λεμε δεν κανει να πιανεις συνεχεια το στηθος της μαμας γιατι εισαι μεγαλο αγορι, θα μεγαλωσεις και θα βρεις μια κοπελα που θα θελεις και θα σε αφηνει να πιασεις το δικο της

κατσε, μπερδευτηκα... ο δικος σου γιος ειναι 3 χρονων και του λες να μην πιανει το στηθος ενω θηλαζει;; κατι δεν καταλαβα...

το θεμα δεν ειναι αυτο καθε αυτο το γυμνο και τι διεγερση αυτη προκαλει αλλα η σεξουλικοτητα των απογονων μας να μετατεθει και να εκφραστει εκει που πρεπει κι οχι αναμεσα στα μελη της ιδιας οικογενειας

σε ολους τους ανθρωπινους πολιτισμους ακομα και εκει που το γυμνο ειναι τοσο παρον υπαρχουν κωδικοποιημενες αναφορες, κανονες, ταμπου που θα στρεψουν το σεξουαλικο ενδιαφερον των νεοτερων σε αλλα γυμνα η ντυμενα σωματα περαν της μαμας που ειναι γυναικα του πατερα η των αδερφων

επίσης με κάλυψες

(σήμερα βαριέμαι να γράφω)

επίσης με κάλυψε και επισης δεν με βολεύομαι στον καναπέ να γράφω

λες και εμείς που εμφανιζόμαστε γυμνοί κάνουμε πασαρέλι πρωι μεσημέρι απόγευμα... απλά δεν τρέχουμε να κρυφτούμε μη μας δει ο φιλοξενούμενος ξεβράκωτες

s-age.png

κατσε, μπερδευτηκα... ο δικος σου γιος ειναι 3 χρονων και του λες να μην πιανει το στηθος ενω θηλαζει;; κατι δεν καταλαβα...

οχι μωρε, θηλαζει οκ αλλα λεμε φτανει γλυκε μου μεγαλωσες, πρεπει να σταματησει αυτο μεγαλωσες,

Ο γιος μου ειναι 19 μηνων...εχει τυχει πολλες φορες ενω ειναι στη μπανακι του και κανι μπανιο να μπω κι εγω στην μπανιερα και να κανω ενα ντουζακι.Σημασια δε μου δινει καμια...ουτε καν με κοιταζει ουτε καν ασχολειται με το τι κανω.Κι εμενα θηλαζει ακομα...κανενα κολλημα δεν εχει με το στηθος μου ομως.

Μπραβο σε οσες εχετε τον τροπο να σας κραταει ο μπαμπας το παιδι και να κανετε μπανιο....εγω αυτη την πολυτελεια δεν την εχω ακομα για διαφορους λογους...αναγκαστηκα ερχεται μαζι μου συνηθως.

Καποια απο αυτα που αναφερονται τα θεωρω τραβηγμενα απο τα μαλλια αλλα δεν εχω και χρονο τωρα για να αναφερθω λεπτομερως.

Νίκη αυτό είναι το νόημα στο όλο θέμα, όλοι έτσι καταλήγουμε να κάνουμε μπάνιο μαζί, για πρακτικούς λόγους, και γι αύτό συνεχίζουμε κιόλας...

στην περίπτωση μας κάθετε ο ένας εκ των δύο στην θέση της μπανιέρας, κάνει μπάνιο το μωρό που είναι εύκολο, το δίνει στον άλλο που είναι έξω να το ντύσει, ξεκινάει αμέσως και λούζει την μεγάλη που έχει μακρύ μαλλί, μόλις ο έξω παρκάρει το μικρό μπαίνει να πάρει και την μεγάλη, για να πλύνει και το τομάρι του ο ήδη βρεγμένος και να βγει επιτέλους έξω να δώσει γάλατα και να πάρει την θέση του στο μπάνιο ο στεγνός για να τελειώνουμε επιτέλους και να πάμε για όλοι για νάνι...

και επειδη η όλη φάση είναι εντελώς φυσική, κανένας δεν δίνει σημασία σε αυτή... ούτε επίδειξη κάνουμε, ούτε φτιαχνόμαστε

και όταν μεγαλώσουν λίγο, δεν θα είμαι εγώ που θα κλείσω απότομα τις πόρτες, θα το πάω σιγά σιγά να περάσουν σε άλλη φάση σαν από μόνα τους

s-age.png

Νίκη αυτό είναι το νόημα στο όλο θέμα, όλοι έτσι καταλήγουμε να κάνουμε μπάνιο μαζί, για πρακτικούς λόγους, και γι αύτό συνεχίζουμε κιόλας...

στην περίπτωση μας κάθετε ο ένας εκ των δύο στην θέση της μπανιέρας, κάνει μπάνιο το μωρό που είναι εύκολο, το δίνει στον άλλο που είναι έξω να το ντύσει, ξεκινάει αμέσως και λούζει την μεγάλη που έχει μακρύ μαλλί, μόλις ο έξω παρκάρει το μικρό μπαίνει να πάρει και την μεγάλη, για να πλύνει και το τομάρι του ο ήδη βρεγμένος και να βγει επιτέλους έξω να δώσει γάλατα και να πάρει την θέση του στο μπάνιο ο στεγνός για να τελειώνουμε επιτέλους και να πάμε για όλοι για νάνι...

και επειδη η όλη φάση είναι εντελώς φυσική, κανένας δεν δίνει σημασία σε αυτή... ούτε επίδειξη κάνουμε, ούτε φτιαχνόμαστε

και όταν μεγαλώσουν λίγο, δεν θα είμαι εγώ που θα κλείσω απότομα τις πόρτες, θα το πάω σιγά σιγά να περάσουν σε άλλη φάση σαν από μόνα τους

συμφωνουμε ολοι αυτο κανουμε αλλα οσο μεγαλωνουν δεν νιωθετε την αναγκη να γινει ολο αυτο που περιγραφεις οσο πιο διακριτικα και γρηγορα γινεται? εννοω το δικο σου μπανιο οχι το δικο τους

ποτε δηλαδη η μαμα μπορει να κλεισει την πορτα για να πλυθει και να τα κανει χωρις να ειναι ολοι μεσα? τι να πω εγω οσο μεγαλωνει καλυπτομαι ενω πριν ημουν πιο φορα παρτιδα

αυτα ειναι δικες σου σκεψεις ή εχεις διαβασει ερευνες; Θα μ'ενδιεφερε πολυ να μαθω, μιας και δεν εχω ασχοληθει με ερευνες πανω στο θεμα απο τοτε που εδωσα εξετασεις για το μεταπτυχιακο μου στην ψυχοσωματικη σεξουαλικοτητα του ανθρωπινου ειδους. Εχουν περασει 6-7 χρονια και μιας που δε διαθετω τη γνωση ολου του κοσμου, αν εχεις πηγες που υποστηριζουν τα παραπανω και αναιρουν τις γνωσεις μου θα ηθελα πολυ να τις μελετησω.

Θα σε παρακαλεσω ομως, ειτε σε πμ ειτε σε καινουριο θρεντ, μη χαλασουμε το θεμα της κοπελας. Εγω τουλαχιστον υποσχομαι οτι θα ειμαι καλο παιδι και δε θα ξαναξεφυγω :P

Υπάρχει κι άλλη γνώση σε αυτή τη ζωή κι αυτό το φόρουμ, πέρα από τις προσωπικές απόψεις και τις έρευνες, καταγεγραμμένη πριν γίνει της μοδός ο σημερινός homo sapiens academicus και η μεθοδολογία του ;)

Γενικότερα τώρα, νομίζω μπλέκουμε λίγο τις ηλικίες στο θέμα, διαφορετικό το δίχρονο ή μικρότερο μωρό, και διαφορετικό το μεγαλύτερο παιδάκι που έχει αρχίσει να ακούει και να βλέπει για σεξ και συνδέει κάποιες λειτουργίες ή σημεία του σώματός του με αυτό και το εκδηλώνει, εκεί φαντάζομαι ότι μπαίνει άλλη αντιμετώπιση στη μέση.

εγω δεν εχω κανει ποτε μπανιο με τα παιδια μου, και ο λογος ειναι οτι θελουν το νερο τοσο κρυο που δεν το αντεχω :lol::lol::lol:

Εγω εχω ενα πρακτικο προβλημα και θα ηθελα την βοηθια σας μια και ο μεγαλος μου γιος ειναι ηδη 5 χρονων. Οταν πηγαινουμε στην πισινα που μπορω να αλλαζω για να μην με βλεπει? Να τον βγαζω εξω απο την καμπινα μονο του? Και τον τριχρονο το ιδιο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...