Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αιμοληψία - σας ζήτησαν να βγείτε απο το δωμάτιο?

Αιμοληψία /τοποθέτηση ορού - σας ζήτησαν να φύγετε?  

849

1. 1. Αιμοληψία /τοποθέτηση ορού - σας ζήτησαν να φύγετε?

• ναι απαίτησαν ακράδαντα να φύγω απο το δωμάτιο
      460
    • ναι μου ζήτησαν ευγενικά αλλά όχι κατηγορηματικά να φύγω απο το δωμάτιο
      166
    • όχι δεν μου ζήτησαν να φύγω
      66
    • όχι δεν μου ζήτησαν να φύγω και μου έδειξαν τι να κάνω και πως να του συμπαρασταθώ
      127

Recommended Posts

αυτη ειναι κ η δικη μας εμπειρια.....:-( θα τα πω λιγο αναλυτικα......αλλα νιωθω οτι εχουν σημασια κ οι λεπτομερειες.....

πριν 2 εβδομαδες πηγαμε στο παιδων-αγια σοφια και μας ζητησαν να βγουμε εξω, κατα την αιμοληψια (ημασταν εκει κ οι δυο, η ωρα ηταν 5 παρα τεταρτο το πρωι) το παιδι ειχε μεινει αυπνο ολη νυχτα γιατι εκανε εισπνοες με κορτιζονη, ηταν απιστευτα ταλαιπωρημενη -αλλα ευτυχως κεφατη ακομα -κ παρολ'αυτα μας ζητησαν να βγουμε....εμεις αρνηθηκαμε, φυσικα ευγενικα, κ μαλιστα τους ειπαμε οτι εχει ξανακανει αιμοληψια στον παππου της (μικροβιολογος) με τον μπαμπα φυσικα μαζι....

τιποτα, αμετακινητοι...:-( μας ειπαν μαλιστα οτι ο λογος ειναι πως:''το παιδι αισθανεται αβοηθητο βλεποντας τους γονεις μεσα μαζι του και αυτο να ποναει'' η απιστευτα ηλιθια δικαιολογια;;;;;;;;υπαρχει κανενας ανθρωπος να πιστευει τετοια αρλουμπα; :evil: φυσικα τους ειπαμε οτι μαλλον .....αλλος ειναι ο λογος και οχι κατι τετοιο .....κι ετσι εγω ξεκινησα να της εξηγω ηρεμα κ απλα, οτι μας αναγκαζουν να βγουμε εξω, ετσι ειναι ο κανονισμος, αν κ δεν το θελουμε και να ειναι δυνατη. η νοσηλευτρια με εκοψε λεγοντας οτι δεν χρειαζεται να εξηγω, δεν καταλαβαινει (2 ετων η μικρη, κ δεν καταλαβαινει;;;:shock::shock::shock:)αλλα απαντησα οτι φυσικα ολα τα καταλαβαινει κ συνεχισα να της εξηγω τι θα γινει κ οτι θα επιστρεψουμε αμεσως.

η μικρη ουρλιαζε φυσικα με το που βγηκαμε και με φωναζε. :-( η νοσηλευτρια ειχε το θρασος να της πει οτι η μαμα πηγε να δει το δωματιο που θα μεινεις!:mad: ενω μολις ειχα πει θα ειμαι ακριβως απ' εξω και θα σε ακουω!δεν το εκανα θεμα, απλα μολις μπηκαμε παλι στο δωματιο της ξαναειπα ο,τι της ελεγα κ πριν, οτι ημασταν εξω, την ακουσαμε, επρεπε να μεινουμε εξω και τωρα ειμαστε παλι αγκαλιτσα....

αυτη την οδηγια τη θεωρω απλα, απανθρωπη. βεβαια, η ειδικευομενη δεν μπορουσε να κανει κ πολλα, ευτυχως ηταν πολυ καλη μαζι της. και γενικα το προσωπικο ηταν πολυ εγκαρδιο με τη μικρη, δεν ειχαμε κανενα προβλημα (εκτος απο τη γκεσταπο-νοσηλευτρια κ λιγο με μια μικροβιολογο, αλλα οκ αυτη δεν μας ταλαιπωρησε πολυ:rolleyes:)

ο κανονισμος ομως, ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξει.

ευτυχως που ειχα διαβασει το θεμα κ πηγα ενημερωμενη...παρολ'αυτα δεν μπορεσαμε να κανουμε κ πολλα:-(ευτυχως επισης που ειχαμε το χρονο να της εξηγησουμε ολα οσα συνεβαιναν...

ακομα κ σημερα βεβαια μιλαει για το 'τσιμ' :? ...ειναι που ειναι επωδυνη μια τετοια εμπειρια για ενα παιδακι, γιατι το επιβαρυνουν;;;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 397
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

DaF σε κατανοώ απόλυτα! (Τι κάνετε? χαθήκαμε!!!)

Αλήθεια τι θα γινόταν αν δεν βγαίνατε? Θα σας βγάζαν με το ζόρι?

Εγώ την τελευταία φορά δεν το κουνούσα ρούπι και φυσικά αναγκάστηκαν να τον τρυπήσουν μπροστά μου και φυσικά είδα τι χαζομάρες κάνανε και πόσο ψιθυρίζαν...δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις ότι απλά ήταν άσχετοι και ταλαιπωρούσαν το παιδί. Εμείς πλέον πάμε για αιμοληψία μόνο σε γνωστό ιδιωτικό που είναι φτηνό, σε αφήνουν να το έχεις αγκαλιά και είναι όλοι απίστευτα ευγενικοί.

Όλα καλά με την μικρούλα σας?

gwggp2.png ISWTp2.png

γεια σου jenako!:-)

ταλαιπωρια τρελη, ακομα ταλαιπωρουμαστε, ελπιζω να περασει συντομα το πραγμα...

αχ, δεν ξερω τι θα γινοταν γιατι δεν θελαμε να δωσουμε εκταση για αρκετους λογους...πρωτον η γιατρος ηταν παρα πολυ καλη μαζι της, πολυ ευγενικη και προσεκτικη, επειτα μολις ειχαμε κανει εισαγωγη κ αυτοι οι ανθρωποι θα εξεταζαν τη μικρη ολη την υπολοιπη μερα, δεν ηθελα προστριβες.

τριτον αφου δεν εχουμε βρεφος, οπου φανταζομαι δεν θα υπολογιζα τιποτα απο τα παραπανω , γιατι ειναι παρα πολυ μικρο για να μεινει μονο του, αλλα ενα διχρονο που συνεννοειται κ λεει τι την πειραζει κ τι οχι, ειχαμε εμπιστοσυνη στο οτι της εξηγουμε και θα της το εξηγουμε οσο χρειαζεται, οτι δεν γινοταν αλλιως...: τους πιεσαμε αρκετα αλλα δεν μας αφησαν.

το περιεργο βεβαια ειναι οτι σε ολες τις αλλες εξετασεις, που δεν ειναι λιγοτερο ψυχοφθορες κ επωδυνες, οχι μονο ειναι ο γονιος μεσα αλλα ειναι εκεινος που κραταει το παιδι. πχ καναμε στρεπ-τεστ και την κρατουσα μονη μου ..χειροποδαρα...:?

αν αφησεις το ηθικο του πραγματος (απανθρωπη,σκληρη κ απαραδεκτη η οδηγια για την αιμοληψια) ειναι μεχρι και..κουλη!!!:rolleyes:

Νταφάκι μου περαστικά και γρήγορα!

Εγώ έχω ένα σημείο που δεν καταλαβαίνω με τον κανονισμό... γιατί ισχύει στην εισαγωγή και δεν ισχύει στις εξετάσεις που κάνεις πριν την εισαγωγή; Δηλαδη αν κάνεις εξέταση αίματος πριν την εισαγωγή σε βάζουν και κρατάς εσύ το παιδί. Επίσης έχω την εντύπωση ότι εξαρτάται απο τη γιατρό γιατί ενώ στις δύο εισαγωγές του νικόλας μας βγάλανε έξω στο θοδωρή είμασταν μέσα όλη την ώρα.

φιλάκι στην όμορφη και όχι μόνο...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

DaF περαστικά σας!!

Δεν έχω μιλήσει με τον παιδοψυχολόγο που έχω κάνει 3-4 φορές συμβουλευτική γονέων, αλλά νομίζω ότι αν έχουμε χαρτί παιδοψυχολόγου για να παρευρισκόμαστε μαζί με τα μικρά μας στη διαδικασία αιμοληψίας ή εξετάσεων, δεν μπορούν να μας λένε τις ασυναρτησίες με τους κανονισμούς τους.

Θα σας ενημερώσω για ότι νεότερο!

Την τελευταία φορά που έκανα εξετάσεις στον Νικ. με άφησαν μαζί του γιατί με το μπήκαμε στο δωμάτιο αιμοληψίας ο Νικ ήταν ήσυχος και ήρεμος. Έτσι, η νοσηλεύτρια είπε ‘εφόσον είναι ήρεμο το παιδί αφήστε μέσα τη μαμά’.

Διαφημίσεις

Εχω ξαναρωτήσει,

γιατί δεν κάνουμε κάτι για αυτό,

ενυπόγραφες προσφυγές στο υπουργείο?

Με υποστήριξη "ειδικών" που θα αντικρούουν και θα εξηγούν την ηλιθιότητα των επιχειρημάτων που θέλουν να απομακρύνουν τους γονείς?

ευχαριστουμε για τα περαστικα:-). αν σας πω οτι ειναι παλι με πυρετο...;αυτοι οι ιοι εχουν κανει ουρα με νουμερακι, κανονικοτατα παντως :rolleyes: ..

θελω να πιστευω οτι τωρα θα τη βγαλουμε καθαρη, ηδη εκανε εναν πυρετο και ιδρωσε μια φορα, για να δουμε...:?

λεγκω εχεις δικιο, εξαρταται κ απο το ποιος κανει την αιμοληψια, εχω την εντυπωση οτι επειδη ηταν ειδικευομενη κ ειχε τη γκεσταπο απο πανω της (την 'παλια') δεν ηθελε να διακινδυνευσει.

κατα τα αλλα, το πουλακι μου μια χαρα καθοταν....οποτε δεν ηταν αυτο...

ελευθερια, απιστευτο να θες κ χαρτι παιδοψυχολογου!!!:rolleyes:

jannis συμφωνω πολυ, ο,τι γινει ειμαι μεσα φυσικα.παντως στην αρχη του τοπικ γραφει οτι κατι ειχε ξεκινησει η μαρια (στυλιανακη) -εξ ου και το θεμα δλδ-δεν ξερω τι εγινε τελικα, θα ηθελα πολυ να μας ενημερωσει οποτε μπορεσει.

.

ελευθερια, απιστευτο να θες κ χαρτι παιδοψυχολογου!!!:rolleyes:

Και τι να κάνω DaF? :-)

Να περιμένω αν και πότε θα φιλοτιμηθεί η κάθε νοσηλεύτρια να με αφήσει να είμαι με το παιδί μου!

καλημέρα κάναμε την μαγνητική αλλά δεν μου επιτρέψανε να είμαι μέσα καθόλου ούτε να βλέπω το μωρό από το άλλο δωμάτιο και μπορώ να πω πως ήταν λίγο απόλυτοι σε αυτό.Δεν επέμεινα γιατί υπήρχε και αναισθησία (άλλη φρίκη) αλλά μέχρι να τελειώσει έσκασα.Απογοητεύτηκα άλλη μία φορά ΕΥΤΥΧΩΣ όμως το μωρό είναι μία χαρά.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

• 1 month later...

πρωτη φορα την παρασκευη εδωσε αιμα για εξεταση στο ΝΝΑ και δεν μας εβγαλαν εξω αντιθετος τον κρατουσαμε εμεις ....δηλαδη ο μπαμπας εγω απουσιαζα :)

δεν μπορω να ψηφισω :(

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

ξανα στο παιδων (το αγ.σοφια και παλι)και αυτη τη φορα φαγαμε 5 τρυπηματακια......αν εξαιρεσουμε το λογο που πηγαμε, ειμαστε ικανοποιημενοι ως προς την αιμοληψια γιατι και στα 5 ημασταν ΜΕΣΑ!!!!!!:):):):) εκτος του οτι συνηθισε η μικρη την ιδεα -οσο γινεται βεβαια, ηταν πολυ μα πολυ πιο ηρεμη, εκλαψε μονο στο τσιμπημα...και φυσικα το ξεπερασαμε συντομα. καμια σχεση με την προηγουμενη φορα.

αυτα..κ ελπιζω απλα να μην υπαρξει επομενη:?

• 2 εβδομάδες μετά...

στις αιμοληψιες εμενα με αφηνουν παντα αλλα οταν ηταν σχεδον δυο μηνων επαθε μυνηγγιτιδα και χρειαστηκε να κανει 2 φορες παρακεντηση, μας εβγαλαν εξω απ το εξεταστηριο και το καημενο σπαραζε στο κλαμα κι εγω απ εξω εκλαιγα που δε μπορουσα να κανω κατι.

καλα τωρα δεν το συζητω θελει τουλαχιστον 3 ατομα να τη κρατανε και καποιον να την απασχολει

Χτες πήγαμε για αιμοληψία, ήταν η 2η φορά. Η 1η φορά ήταν όταν η μικρή ήταν 2 μηνών στο Μητέρα, μας είπαν απαγορευεται να μπουμε μέσα στην αιμοληψία αλλά και στη γενική ούρων (που πλένουν πρώτα τα μωρά). Ακόμα θυμάμαι που έσκουζε γιατί δεν καταλάβαινε γιατί τη γραπώσανε στα ξαφνικά και μου έχει μείνει τραυματική εμπειρία, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!!!

Η 2η φορά, χτες στη Βιοιατρική μια ανέλπιστα τέλεια εμπειρία (ευτυχώς που μου είπε η φίλη μου ότι αφηνουν τους γονείς μέσα γιατί θα κατέληγα πάλι στο Μητέρα που με έστελνε ο παιδίατρος).

Οι κοπέλες στη Βιοιατρική ήρεμες και γελαστές, βρήκαν αμέσως φλέβα, η μικρή δεν διαμαρτυρήθηκε καν!!!! Την κράταγε ο μπαμπάς της και εγώ της μιλαγα συνεχεια και της έδειχνα τα αυτοκόλλητα και τις ζωγραφιές στους τοίχους! Και είχα τόσο άγχος....στο τέλος της κολλήσανε και αυτοκόλλητα στο χεράκι και φύγαμε ήρεμα και ωραία :);) ;)

Είχαμε πάει στο κρατικό Νικαίας που είναι πολύ κοντά μας λόγο το ότι μου έκανε εμπύρετους σπασμούς...Μας κρατήσανε βέβαια μέσα και είχανε τον μικρό επί 1.5ώρα να του βάλουνε τον ορό...Μάταια εγώ τους παρακαλούσα να μπω μέσα αλλά λέγανε πως θα τους δυσκολέψω παραπάνω μου τον βγάζανε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τον ηρεμίσουμε...¨Ενιωσα τελείως άχριστη το ότι είχανε το παιδάκι μας μέσα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι...Τελικά μετα από 1.5 ώρα τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...Ενώ στο παίδων που είχαμε πάει πάλι για άλλο λόγο όταν του βάλανε τον ορό πάλι δεν μας άφησαν αλλά βέβαια τα κατάφερραν πολύ πιο γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρήσουν πολύ τον μικρό...Και όταν χρειάστηκε μετά από μέρες να του αλλάξουν φλέβα λόγο το ότι δεν υπήρχε 2 κοπέλα με άφησε να μπω μέσα και βέβαια το παιδάκι μου ήταν ήρεμο και κάθησε πάρα πολύ εύκολα...Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που το κάνουν αυτό...Δεν χρειάζεται να πω πως από την εμπειρία του στο Κρατικό έβλεπε γιατρό και έτρεμε....

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Είχαμε πάει στο κρατικό Νικαίας που είναι πολύ κοντά μας λόγο το ότι μου έκανε εμπύρετους σπασμούς...Μας κρατήσανε βέβαια μέσα και είχανε τον μικρό επί 1.5ώρα να του βάλουνε τον ορό...Μάταια εγώ τους παρακαλούσα να μπω μέσα αλλά λέγανε πως θα τους δυσκολέψω παραπάνω μου τον βγάζανε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τον ηρεμίσουμε...¨Ενιωσα τελείως άχριστη το ότι είχανε το παιδάκι μας μέσα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι...Τελικά μετα από 1.5 ώρα τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...Ενώ στο παίδων που είχαμε πάει πάλι για άλλο λόγο όταν του βάλανε τον ορό πάλι δεν μας άφησαν αλλά βέβαια τα κατάφερραν πολύ πιο γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρήσουν πολύ τον μικρό...Και όταν χρειάστηκε μετά από μέρες να του αλλάξουν φλέβα λόγο το ότι δεν υπήρχε 2 κοπέλα με άφησε να μπω μέσα και βέβαια το παιδάκι μου ήταν ήρεμο και κάθησε πάρα πολύ εύκολα...Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που το κάνουν αυτό...Δεν χρειάζεται να πω πως από την εμπειρία του στο Κρατικό έβλεπε γιατρό και έτρεμε....

Να κάτι τετοια με εκνευρίζουν αφάνταστα...

Δηλαδή οι ιδιοφυείς γιατροί /νοσοκόμοι δεν σκεφτήκαν ούτε για 1 στιγμή ότι όπως τον ηρεμούσατε έξω θα τον ηρεμούσατε μέσα για να του βάλουν τον ορό μια ώρα γρηγορότερα?

Διαφημίσεις

Να κάτι τετοια με εκνευρίζουν αφάνταστα...

Δηλαδή οι ιδιοφυείς γιατροί /νοσοκόμοι δεν σκεφτήκαν ούτε για 1 στιγμή ότι όπως τον ηρεμούσατε έξω θα τον ηρεμούσατε μέσα για να του βάλουν τον ορό μια ώρα γρηγορότερα?

Η απάντηση τους είναι πως οι γονείς καμμιά φόρα μπορεί αντί για βοήθεια να κάνουν χειρότερα τα πράγματα και το παιδί να έχει χειρότερη αντίδραση.Εγώ θεωρώ πως άμα δεν θα άντεχα να μπω μέσα δεν θα το ζητούσα....Αλλά αφού μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου γιατί να μην το κάνω...!!!!!!

qZmyp3.pngZmFZp3.png

• 1 month later...

Εγώ σήμερα πήγα τη μικρή μου, ημέρα των 3ων γενεθλίων της για αιμοληψία στην "ιατρική μέριμνα" της Πετρούπολης. Δεν μου ζήτησαν να βγω έξω, ίσα ίσα μου είπαν και πώς να την κρατάω για να τους βοηθήσω! Ε, αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενα οφείλω να ομολογήσω! Η μικρή μου τραγούδαγε ένα από τα τραγουδάκια που λέμε συνήθως μαζί κοιτώντας παράλληλα την πεταλούδα που της είχαν βάλει στο χεράκι και δεν έβγαλε ίχνος γκρίνιας! Γενικότερα πάντως και όταν την πάω για εμβόλιο, κοιτάζει πάντα την ώρα της σύριγγας και γελάει! Τί να πω, μακάρι να είναι έτσι θαρραλέα πάντα :P

• 3 εβδομάδες μετά...

Ναι στο Αγ. Σοφία. Κ γω η χαζή βγήκα! Το έχω μετανοιώσει κ ποτέ ξανά δεν θα κάνω ότι μου πούνε οι άλλοι σε ότι αφορά το παιδί μου. Επίσης του πήρανε ούρα με ΒΕΛΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ Κ ΟΧΙ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ! Το μωράκι μου ήταν 5 ΜΗΝΩΝ!

ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ δεν θα αφήσω το μωρό μου στα χέρια άλλων...ιατροί κ θεοί!

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

• 1 month later...

ξανα σημερα στο αγ.σοφια για μαντου, ημασταν κ οι δυο μεσα:) (μπας κ μας κοψαν για βετερανους πια τοσες φορες που εχουμε παει:rolleyes:) και επιτελους ΤΩΡΑ ελπιζω να μην ξαναχρειαστει επομενη:?:-?:?:-?:?

Εμενα ο γιος μου ειναι 14 ετων και απο την 1η μερα της ζωης του εως και σημερα, οποτε και να εχουμε παει για αιμοληψια, δεν υπηρχε περιπτωση να μην ειμαι μεσα...Το απαιτουσα και αν μου εφερναν αντιρρηση τον επαιρνα και φευγαμε....Θελω να ειμαι μπροστα σε ολη την διαδικασια, εστω για να βεβαιωθω οτι η συριγγα που χρησιμοποιουν ειναι καινουρια....Και αυτο γιατι μια φορα ετυχε σε μενα να μου παρουν αιμα και η συριγγα ηταν ηδη ανοιχτη και τα επαιξα.....

Μου ειπε η κοπελα οτι εκεινη την στιγμη την ειχε ανοιξει επειδη ειχε πολυ κοσμο για να μην χανει χρονο:confused::confused::confused:

1DqRp3.png

EFmCp3.png

τον Δεκεμβριο του 10 ο γιος μου 11 μηνων τοτε νοσηλευτικε με λοιμωξη ανω αναπνευστικου στα Ιωαννινα στο πανεπιστημιακο νοσοκομειο Δουρουτη. τον κρατησαν να του παρουν αιμα κ με εβγαλαν με το ζορι εξω,εγω εκλαιγα εξω απο την πορτα κ ο γιος μου απο μεσα ουρλιαζε.του εβαλαν κ ορο στο κεφαλι κ του εκαναν κ εξεταση ουρων υπεριβικη προσπαθοντας να παρουν τσισα με μια τεραστια βελονα απο την κοιλια του παρολο που δεν ηθελα αυτην την εξεταση.εγινε κ 2η φορα αυτο την ιδια μερα επειδη λογω αφυδατωσης δεν ειχε υγρα κ παλι το ιδιο αποτελεσμα ενω τους ελεγα το παιδι ειναι στεγνο μην μας το κανετε αυτο κ στο τελος αρνηθηκα κατηγορηματικα να γινει 3η φορα η ιδια εξεταση σαν κηδεμονας του κ τελειωσε το μαρτυριο του εκει. 8 τρυπες ειχε το μωρο μου στην κοιλιτσα του....καθε φορα ομως ενω επεμενα παρα πολυ δεν με αφηναν με τιποτα να ειμαι μεσα με την δικαιολογια πως θα με βλεπει θα αναστατωνεται κ δεν μπορουν να κανουν την δουλεια τους

• 1 month later...

ειμαι νοσηλευτρια...απο τη σχολη μας ελεγαν οτι γονεις και συγγενεις θα τους βγαζετε παντα εξω...στα νοσοκομεια που εχω δουλεψει κατα καιρους εφαρμοζεται αυτη η οδηγια και πολλες φορες ειναι αλανθαστη.....παντα οι συνοδοι τα ξερουν ολα και κανουν τη νοσηλευτικη ή ιατρικη πραξη πολυ δυσκολη...(ποτε παντως δεν ετυχε να δω τον κανονισμο που απαγορευει την παρουσια γονιων...μαλλον ειναι κανονισμος φαντασμα!!!!)

οταν ομως εχεις να κανεις με παιδια τοτε νομιζω οτι τα πραγματα πρεπει να ειναι διαφορετικα.....καθε παιδι νιωθει ασφαλεια και μονο με τη μυρωδια των γονιων του, ποσο μαλλον στην αγκαλια τους....θυμαμαι στην εκπαιδευση μου σε παιδιατρικο νοσοκομειο, εβγαζαν τους γονεις εξω...ενα παιδι, οσο θαραλεο και να ειναι, οταν βλεπει 10 αγνωστους πανω απο το κεφαλι του και η μαμα του πουθενα, ακομα και να μην το αγγιξουν θα τρομαξει....νομιζω οτι ο γονιος εαν κρινει οτι μπορει να ειναι ψυχραιμος να απαιτει την παρουσια του διπλα στο παιδι του. εαν ποτε μου ζητηθει εντονα να μην ειμαι παρουσα σε εξετασεις του παιδιου μου μαλλον θα γινει χαμος...ξερω τα πραγματα εκ των εσω και δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειμαι διπλα του..

αυτα και απο εμενα:roll:

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Κάποια εξέλιξη με το θέμα;

Αν και το θέμα εδώ είναι οι αιμοληψίες, αναφέρω ότι στα επείγοντα επέμεινα και παρέμεινα όσο έκαναν ράμματα στο παιδί μου.

Βρίσκουν και κάνουν ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 1 month later...
Χτες πήγαμε για αιμοληψία, ήταν η 2η φορά. Η 1η φορά ήταν όταν η μικρή ήταν 2 μηνών στο Μητέρα, μας είπαν απαγορευεται να μπουμε μέσα στην αιμοληψία αλλά και στη γενική ούρων (που πλένουν πρώτα τα μωρά). Ακόμα θυμάμαι που έσκουζε γιατί δεν καταλάβαινε γιατί τη γραπώσανε στα ξαφνικά και μου έχει μείνει τραυματική εμπειρία, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!!!

Η 2η φορά, χτες στη Βιοιατρική μια ανέλπιστα τέλεια εμπειρία (ευτυχώς που μου είπε η φίλη μου ότι αφηνουν τους γονείς μέσα γιατί θα κατέληγα πάλι στο Μητέρα που με έστελνε ο παιδίατρος).

Οι κοπέλες στη Βιοιατρική ήρεμες και γελαστές, βρήκαν αμέσως φλέβα, η μικρή δεν διαμαρτυρήθηκε καν!!!! Την κράταγε ο μπαμπάς της και εγώ της μιλαγα συνεχεια και της έδειχνα τα αυτοκόλλητα και τις ζωγραφιές στους τοίχους! Και είχα τόσο άγχος....στο τέλος της κολλήσανε και αυτοκόλλητα στο χεράκι και φύγαμε ήρεμα και ωραία :);) ;)

Σε ποια Βιοιατρικη;

Αχ, αν ξέρει καμμιά κοπέλα να μου πει.

Πήγαμε σήμερα το απόγευμα, κραταγα εγω και ο άντρας μου το μικρουλι μας. Τον τρυπησε, αλλα δεν βρήκε φλέβα!!!!

Έπαθα σοκ!

Η κοπέλα μας είπε να πάμε αύριο το πρωι που θα είναι πιο πολλές κοπέλες.

Έλεγα ότι θα ήταν καλύτερα να τον πάμε στο μαιευτήριο που τον γεννησα, αλλα μετα απο αυτα που διάβασα, δεν θέλω. Δεν θέλω να αφήσω το παιδι μόνο του.

Τι λέτε;

xristinio είσαι από τις τυχερές γιατί εισαι του επαγγέλματος οπότε και η συμπεριφορά των συναδέλφων θα είναι διαφορετική ίσως λίγο πιο ήπια.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...