Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τετράδυμα στον 1ο υπέρηχο!!!

Recommended Posts

από φίλες μου δεν έχω ανάλογη περίπτωση, αλλά η κοπέλα που μένει στο δίπλα διαμέρισμα και μας είχε πει ότι προσπαθεί χρόνια για παιδί, κάποια στιγμή μας είπε ότι έμεινε έγκυος με εξωσωματική (τρίδυμα) αλλά προχώρησε σε μείωση και τελικά γέννησε 2 υγιέστατα παιδάκια... ξέρουμε ότι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είχε διάφορα προβλήματα αλλά τέλος καλό όλα καλά... τώρα τα ακούς όλοι μέρα και τσιρίζουν :-P τον δικό μου τον φωνακλά δεν τον φτάνουν αλλά λέμε τώρα :-P:-P όσο για τους γιατρούς είναι ένα μεγάλο θέμα.. μία συνάδελφος που ο άντρας της είναι μεγαλογιατρός μας λέει ότι γίνεται χαμός με τις εξωσωματικές... δεν ακολουθούν κανένα πρωτόκολλο ή για να είμαστε και απόλυτοι λίγοι γιατροί ακολουθούν το πρωτόκολλο.. για τους γιατρούς όμως είναι απλώς νούμερα.... μακάρι να μπορούσες να γεννήσεις και τα 4 :-P:-P μια αγκαλιά μωράκια!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατ' αρχάς να σου ευχηθώ να παν όλα καλά, με όποιον τρόπο αποφασίσεις εσύ ότι είναι καλύτερο για εσένα και την οικογένειά σου.

Να πω κατ΄αρχάς, ότι δεν πρέπει να κακίζεις τον γιατρό σου για την εμφύτευση των 4 βλαστοκυστών. Ισχύει η στατιστική, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω. Εγώ σε 3 εξωσωματικές είχα 3,4 και 4 και απέδωσαν μόνο ένα έμβρυο. Το να πιάσουν και τα 4 είναι μάλλον απίθανο. Δεν νομίζω ότι ο γιατρός θα μπορούσε να κάνει κάποια διαφορετική πρόβλεψη. Απλώς έπεσες στην περίεργη κατανομή της στατιστικής.

Να σχολιάσω μόνο ότι αυτό που ανέφερες ότι έχεις αρχίσει να διαισθάνεσαι κάποια προβλήματα με τον άντρα σου, θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις πολύ προσεχτικά και χωρίς υπερβολές. Πιθανότατα ο άνθρωπος είναι απλώς κατατρομαγμένος. Ή μπορεί να προβάλεις εσύ απάνω του τους δικούς σου προβληματισμούς. Φαίνεσαι πολύ συγκροτημένη, οπότε εϊμαι σίγουρη πως ότι και αν διαλέξεις θα είναι το καλύτερο για εσάς. Απλώς, προσπάθησε να μην αφήσεις αυτήν την κατάσταση να επηρεάσει τη σχέση σου με τον άντρα σου.

Καλό κουράγιο!!

anna-hope είπε:
πρωτιστος δεν καταλαβαινω το υφος σου,κατα δευτερον δεν μπορω να εκφρασω την αποψη μου?απλα δεν καταλαβαινω τη λογικη του εχω ενα παιδι επιλεγω οπως λες να του κανω ενα αδερφακι με εξοσωματικη και καταληγω με 4 εμβρυα μεσα μου τα οποια θελω να τα μειωσω...εσυ ηθελες ενα και σου προεκυψαν περισσοτερα αλλα τα κρατησες γιατι ησουν υπευθυνη των πραξεων σου...δεν ειμαι επικρητικη σε κανεναν διοτι ο καθε ανθρωπος κανει τις επιλογες του και πορευετε οπως και γω,η σταση σου ομως να επιτιθεσε εσυ χωρις λογο και να μαχεσε για θεσεις αλλων τη θεωρω υπερβολικη.σε αυτο το forum πιστευω πως μπαινει μεσα η καθε γυναικα και λεει το προβλημα της και ακουει αποψεις.αν εσυ δεν μπορεις να δεχτεις τα λογια μου δεν ευθυνομαι εγω,αλλα το γεγονος οτι δεν δεχεσε να ακους αλλες σκεψεις...οσο για την ηλικια μου το οτι ειμαι 23 χρονων σημαινει οτι δεν μπορω να εχω αποριες,κατανοω τη θεση αυτης της γυναικας τοσο στην υγεια της οσο και στη ψυχολογια της και οτι βιωνει μια δυσκολη κατασταση..αλλα οταν επιλεγουμε κατι..δεν πρεπει να το εφαρμοζουμε μεχρι τελους?συγνωμη αν σου προκαλεσα εκνευρισμο δεν το ειχα σκοπο.

κανεις δεν ειναι τελειος....μεχρι να τον ερωτευτεις..!!

[/url]

XzOfp2.png

Πραγματικά βρίσκεσαι σε μεγάλο δίλημμα!

Λίγους μήνες πριν είχα νοσηλευτεί με πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με μια κοπέλα που κυοφορούσε τρίδυμα. Είχε ήδη ένα κοριτσάκι(νομίζω τεσσάρων) και η εγκυμοσύνη της είχε ξεκινήσει με τετράδυμα. Στην πορεία χάθηκε μόνο του το ένα. Ήταν στα τέλη του 7 μήνα και μπηκε προληπτικά γιατί είχε πονάκια στην κοιλιά.

Εγώ θα σου έλεγα να μην ακούς τους άλλους.Προσπάθησε να πάρεις μια απόφαση σύμφωνα με τη συνείδησή σου, ώστε να μην το μετανιώσεις μετά.

alcyon είπε:
Εγώ απέκτησα δίδυμα μετά από εξωσωματική, μετά από 2 χρόνια προσπαθειών.

Μετά τα δίδυμα ήρθαν με φυσική σύλληψη άλλα δύο παιδάκια.

Εμένα μου επέτρεπε η φύση να γίνω μάνα ή όχι; Γιατί ... μπερδεύτηκα!

Και μιας και βάζεις το θέμα του Θεού στη μέση... ας μιλήσουμε και λίγο... θεολογικά...

αν δεν ήθελε δε θα τις προχωρούσε αυτές τις εγκυμοσύνες και δε θα έδινε παιδιά.

Όταν πεινάς, ψάχνεις για φαΐ. Δεν περιμένεις να σου φέρει στο πιάτο ο Θεός το φαγητό.

Αααα και τα δικά σου κριτήρια δεν είναι απαραίτητα ίδια με αυτά που έχει ο Θεός.

Ενοχές και οικογένεια δεν κάνουν "χωριό".

Και τέλος, αν μια μαμά έχει ήδη ένα παιδί, είναι πολύ πιο εύλογο να θέλει δεύτερο, γιατί έχει γνωρίσει... ......... ....... (τη συνέχεια θα σου την πω όταν με το καλό αποκτήσεις παιδάκι! ;))

θελω να καταλαβεις οτι δεν ειμαι αρνητικη στην εξοσωματικη διοτι και γω μπορει να εκανα θελοντας να γευτω τη μητροτητα..και θεωρω οτι πραγματικα η επιστημη βοηθα καθημερινα αμετρητες γυναικες πραγμα που ειναι καλο.εγω αλλο δεν καταλαβα,γιατι απλα να μην κρατησεις και τα 4 εφοσον μπηκες σε αυτη τη διαδικασια.

[/url]

XzOfp2.png

Διαφημίσεις

annoula_ είπε:
θελω να καταλαβεις οτι δεν ειμαι αρνητικη στην εξοσωματικη διοτι και γω μπορει να εκανα θελοντας να γευτω τη μητροτητα..και θεωρω οτι πραγματικα η επιστημη βοηθα καθημερινα αμετρητες γυναικες πραγμα που ειναι καλο.εγω αλλο δεν καταλαβα,γιατι απλα να μην κρατησεις και τα 4 εφοσον μπηκες σε αυτη τη διαδικασια.

Γιατί είναι μια κύηση με αυξημένους κινδύνους, κυρίως για τα έμβρυα. Τίθεται θέμα υγείας, κι όχι επιλογής του πόσα παιδιά θέλει η έγκυος.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Cristy είπε:
Καλημέρα.

Θα προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα:

Έγινα μητέρα πολύ εύκολα στα 37, ενώ είχα παντρευτεί στα 36 κ με το σύζυγο γνωριζόμαστε από τα 35.

Χωρίς χάσιμο χρόνου, ξεκίνησαν οι προσπάθειες για 2ο παιδάκι. Με την πάροδο 5 μόλις μηνών, ξεκίνησε το "ψάξιμο", στην αρχή χαλαρά και χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Παρακολουθούσαμε ωορρηξίες, μετά κάναμε προκλήσεις ωορρηξιών και πέρυσι ήταν η χρονιά των σπερματεγχύσεων: έμεινα 2 φορές έγκυος, μία παλλίνδρομη λόγω γενετικής ανωμαλίας και μία βιοχημική, πιθανότατα λόγω επίσης γενετικής ανωμαλίας.

Ο πλήρης έλεγχος που ακολούθησε δεν έδειξε τίποτα αξιόλογο, ενώ η αιτιολογία που δόθηκε ήταν σαφής: στις ηλικίες των 40 (τόσο ήμουν πλέον) αυτά συμβαίνουν.

Ο νέος ορμονικός έλεγχος, έδειξε ότι οι -φυσιολογικές για την ηλικία μου ορμόνες- είχαν αρχίσει σιγά σιγά να δημιουργούν αυτό που λέμε "προκλιμακτηριακό προφίλ". Η εξωσωματική ήταν η τελευταία λύση, με αμφίβολα μάλιστα αποτελέσματα αν προσπαθούσα (που αυτό ήθελα στην παρούσα τουλάχιστον φάση) με δικά μου ωάρια. Η πρώτη μάλιστα προσπάθεια κατέληξε σε απόλυτη αποτυχία, καθώς οι ωοθήκες μου μετά από διέγερση δεν παρήγαγαν παρά μόνο "τζούφια".

ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Επίσης, να σου κάνω σαφές, ότι εφόσον κατάφερα να "αποφύγω τις κακοτοπιές στα νιάτα μου" και να μην μείνω έγκυος ούτε μία φορά ενώ "δεν έπρεπε", τώρα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω έκτρωση όσα παιδιά κι αν μου τύχαιναν.

Η Ελληνική νομοθεσία στη δική μου ηλικία επιτρέπει εμφύτευση μέχρι 4 εμβρύων και αυτό κάναμε.

Μπορώ να σου πω ότι κάναμε αρκετή κουβέντα εκείνη τη μέρα με το γιατρό για το αν θα έπρεπε να εμφυτευθούν λιγότερα.

Στην πραγματικότητα όμως, όλοι οι "γκουρού" της Ελληνικής βιομηχανίας της ανθρώπινης αναπαραγωγής, δεν σου αφήνουν περιθώρια για αντιρρήσεις...

Επείσθηκα λοιπόν ότι και τα 4 που είχαν επιβιώσει έπρεπε να εμφυτευθούν, μια και οι πιθανότητες ήταν πραγματικά λίγες, για συνέχιση τουλάχιστον ενός υγιούς εμβρύου.

Και να σου πω φυσικά ότι μπορεί ακόμη και τώρα, που έχω 4 έμβρυα, να μην τα καταφέρει ούτε ένα...

Η προσωπική μου άποψη:

Μακάρι να μπορούσα να τα κυοφορήσω ένα προς ένα ξεχωριστά και τα 4, θα έκανα ότι μπορούσα για να τους προσφέρω μια καλή ζωή.

Όμως η ανθρώπινη μήτρα είναι φτιαγμένη για να μπορεί να υποστηρίξει επαρκώς μέχρι 2 έμβρυα (γι΄ αυτό και έχουμε 2 βυζάκια και όχι 4). Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι "προχωράνε" τα 3 ή και τα 4 από τα εμβρυάκια μου, θα πρέπει να επιλέξω την πιο κατάλληλη λύση ώστε να μην καταδικαστούν όλα.

Μακάρι να μην έφταναν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Η Ελληνική πρακτική όμως είναι αυτή, καλή ή κακή.

Και να σου πω και κάτι τελευταίο:

Δυστυχώς οι όχθες του ποταμού που λέγεται γονιμότητα είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη... κι αν επιβεβαιωμένα βρίσκεσαι στην μια μπορεί κάποτε λιγάκι ανώμαλα, να καταλάβεις ότι έχεις βρεθεί στην άλλη...

σε ευχαριστω που μου απαντησες,

τωρα καταλαβα,δεν ηθελα να παρεξηγηθω..σου ευχομαι να τα πας τελεια και να επιλεξεις σωστα,απο το τονο που μου εγραψες εισαι μια καλη μαμα!να προσεχεις!

[/url]

XzOfp2.png

Annoula αν το ψαξεις λιγακι θα δεις οτι εξωσωματικη δεν σημαινει μου βαζουν 4 εμβρυα και τα γενναω μετα απο 9 μηνες.Μπορει να μην πιαστει κανενα.Το πιο πιθανο ειναι να πιαστει 1 αντε 2.Επειδη κι εγω παλιοτερα νομιζα οτι η εξωσωματικη γινεται και μενεις εγκυος και τελειωσε δεν ειναι ετσι.Μπορω να πω οτι ο μονος λογος που δεν σε παρεξηγω απλα ειναι η αγνοια σου προς το θεμα.Δεν θα πω οτι εισαι μικρη αλλα μονο οτι δεν γνωριζεις τον χωρο και σου ευχομαι να μην χρειαστει ποτε να τον γνωρισεις.

kinkajoujou είπε:
Γιατί είναι μια κύηση με αυξημένους κινδύνους, κυρίως για τα έμβρυα. Τίθεται θέμα υγείας, κι όχι επιλογής του πόσα παιδιά θέλει η έγκυος.

τωρα το καταλαβα!!!

[/url]

XzOfp2.png

kinkajoujou είπε:

Ναι κοιτα τωρα να δεις...κατανοητο αυτο που λες..αλλα ο τροπος που γραφονται καποια πραγματα δε κρυβω πως κι εμενα μου εχουν φερει μια αναγουλα...ισως φταιει και η εγκυμοσυνη που δε μου επιτρεπει να το δω πολυ ψυχρα το θεμα αλλα δυσκολευομαι να καταλαβω πως μια γυναικα που μπηκε στην ολη διαδικασια της εξωσωματικης αποκαλει τα εμβρυα που μεγαλωνουν μεσα της "επιστημονικα επιτευγματα".

Δεν ξερω...κατανοω το διλημα της κοπελας αλλα κατι εκφρασεις του τυπου "διαλεξε 1-2 απο τα πιο γερα"...λιγο σα να μιλαμε για κουκλες μου κανει.

Τεσπα...μαλλον λαθος δικο μου να διαβασω το συγκεκριμενο θεμα.Αποχωρω...

Διαφημίσεις

Μελανία είπε:
Annoula αν το ψαξεις λιγακι θα δεις οτι εξωσωματικη δεν σημαινει μου βαζουν 4 εμβρυα και τα γενναω μετα απο 9 μηνες.Μπορει να μην πιαστει κανενα.Το πιο πιθανο ειναι να πιαστει 1 αντε 2.Επειδη κι εγω παλιοτερα νομιζα οτι η εξωσωματικη γινεται και μενεις εγκυος και τελειωσε δεν ειναι ετσι.Μπορω να πω οτι ο μονος λογος που δεν σε παρεξηγω απλα ειναι η αγνοια σου προς το θεμα.Δεν θα πω οτι εισαι μικρη αλλα μονο οτι δεν γνωριζεις τον χωρο και σου ευχομαι να μην χρειαστει ποτε να τον γνωρισεις.

μελανια μου ,μπηκα σε αυτο το forum για να μαθω καποια πραγματα γιατι καποια στιγμη θελω και γω να γινω μανουλα,οταν κατι δεν ξερω εχω μαθει να ρωταω για να μαθω σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να παρεξηγηθω,τωρα ομως καταλαβα!;)σε ευχαριστω

[/url]

XzOfp2.png

annoula_ είπε:
...γιατι απλα να μην κρατησεις και τα 4 εφοσον μπηκες σε αυτη τη διαδικασια.

Γιατί τίθεται σχεδόν βεβαιότητα προωρότητας. :cry:

Και γιατί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μη γεννηθεί κανένα αν μείνουν και τα τέσσερα. Ενώ με επιλεκτική μείωση, να καταφέρουν να γεννηθούν τα άλλα... 3... ή 2 ή 1.

Καλώς ή κακώς... η εξωσωματική είναι ... νούμερα... μπλεγμένα με ψυχές... :confused:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

annoula_ είπε:
μελανια μου ,μπηκα σε αυτο το forum για να μαθω καποια πραγματα γιατι καποια στιγμη θελω και γω να γινω μανουλα,οταν κατι δεν ξερω εχω μαθει να ρωταω για να μαθω σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να παρεξηγηθω,τωρα ομως καταλαβα!;)σε ευχαριστω

Πραγματικα θα ηταν ιδανικο να εβαζαν 1 εμβρυο και να ηταν σιγουρο οτι θα τα καταφερνε κιολας.

Niki81 είπε:
Ναι κοιτα τωρα να δεις...κατανοητο αυτο που λες..αλλα ο τροπος που γραφονται καποια πραγματα δε κρυβω πως κι εμενα μου εχουν φερει μια αναγουλα...ισως φταιει και η εγκυμοσυνη που δε μου επιτρεπει να το δω πολυ ψυχρα το θεμα αλλα δυσκολευομαι να καταλαβω πως μια γυναικα που μπηκε στην ολη διαδικασια της εξωσωματικης αποκαλει τα εμβρυα που μεγαλωνουν μεσα της "επιστημονικα επιτευγματα".

Δεν ξερω...κατανοω το διλημα της κοπελας αλλα κατι εκφρασεις του τυπου "διαλεξε 1-2 απο τα πιο γερα"...λιγο σα να μιλαμε για κουκλες μου κανει.

Νίκη επειδή εγώ το είπα το ''διάλεξε 1-2 από τα πιο γερά'' θέλω να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να σου προκαλώ αναγούλα...:wink:

Εννοούσα ότι είναι πολύ πιθανό στις πολύδυμες κυήσεις (ή τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει) να εμφανίσουν ανωμαλίες τα έμβρυα τύπου σύνδρομο ντάουν κτλ. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ δεν θα ήθελα να φέρω ένα παιδάκι με σύνδρομο ντάουν ή σοβαρές δυσπλασίες στον κόσμο εν γνώσει μου, μόνο και μόνο για την ταλαιπωρία που θα υποστεί και το ότι εγώ θα φύγω πρώτη και αυτό τι θα κάνει μετά, ποιος θα το φροντίζει;Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν όταν είπα τα πιο γερά εννοούσα αυτά που δεν θα εμφανίζουν στις εξετάσεις καμία ανωμαλία...Δεν ξέρω αν συνεχίζεις να διαφωνείς...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Χριστινακι νομιζω οταν γινεται η μειωση επιλεγουν οποιο βρισκεται πιο κοντα στο τραχηλο.Αν κανω λαθος βεβαια με διορθωνετε.Δεν εχω περασει την διαδικασια και δεν ειμαι 100% σιγουρη.

Διαφημίσεις

Niki81 είπε:

Βρε κορίτσια, μην κάνουμε χαρακτηρισμούς περί αναγούλας, για όνομα του Θεού. Λες και δεν έχουμε ακούσει ποτέ την λέξη έκτρωση ή προφυλακτικό.

Επιπλέον, τα παιδια της εξωσωματικής είναι όντως επιστημονικά επιτεύγματα.

Μελανία είπε:
Χριστινακι νομιζω οταν γινεται η μειωση επιλεγουν οποιο βρισκεται πιο κοντα στο τραχηλο.Αν κανω λαθος βεβαια με διορθωνετε.Δεν εχω περασει την διαδικασια και δεν ειμαι 100% σιγουρη.

Βασικά έχω διαβάσει όλο το θέμα που είχε ανοίξει το προβατάκι παλαιότερα (αναφέρεται πιο πάνω στα μην ο σύνδεσμος) και από αυτό είχα καταλάβει από την περίπτωση του άντρα που έγραψε την εμπειρία του ότι διάλεξαν να ''μειώσουν'' (αυτοί είχαν τρίδυμα) το παιδί που ήταν μόνο του στο σάκο και που είχε πολύ προτεταμένο πηγούνι (δηλαδή πήγαινε για δυσπλασία ή κάτι τέτοιο)...Για την ιστορία μετά από πολλά λεφτά και προβλήματα απέκτησαν δύο παιδάκια!

χριστινάκι π. είπε:
Βασικά έχω διαβάσει όλο το θέμα που είχε ανοίξει το προβατάκι παλαιότερα (αναφέρεται πιο πάνω στα μην ο σύνδεσμος) και από αυτό είχα καταλάβει από την περίπτωση του άντρα που έγραψε την εμπειρία του ότι διάλεξαν να ''μειώσουν'' (αυτοί είχαν τρίδυμα) το παιδί που ήταν μόνο του στο σάκο και που είχε πολύ προτεταμένο πηγούνι (δηλαδή πήγαινε για δυσπλασία ή κάτι τέτοιο)...Για την ιστορία μετά από πολλά λεφτά και προβλήματα απέκτησαν δύο παιδάκια!

Δεν θυμαμαι πρεπει να το ειχα διαβασει κι εγω ομως αν τα αλλα 2 μοιραζονταν το σακο δεν μπορουσαν να μειωσουν ενα απο αυτα ετσι κι αλλιως.

Χαίρομαι από τη μια που το θέμα μου έχει αποτελέσει τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

αννούλα δεν σε παρεξηγώ κοπέλα μου.

Αν θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς με το τι συμβαίνει στην Ελληνική πραγματικότητα, και να λύσεις κάποιες ακόμη απορίες σου, προτείνω να διαβάσεις:

το νόμο 3089 του 2002

το νόμο 3305 του 2005

Επίσης να δεις:

http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/4654-G-Kreatsas-Z-Papalhgoyra-25-05-2012.html#.T-hxrLX86vM

Δες κι αυτό:

http://www.koutipandoras.gr/?p=4003 (αυτό ασχολείται με άλλο θέμα της εξωσωματικής στην ελλάδα, τα "δανεικά" ωάρια, αλλά κάποια συμπεράσματα θα βγάλεις)

Εύχομαι πραγματικά καμία κοπέλα να μη χρειαζόταν αυτού του είδους τη βοήθεια της επιστήμης για να αποκτήσει οικογένεια...

s-age.png

pAfOp2.png

Μελανία είπε:

Όχι.

Κάνουν πρώτα αυχενική διαφάνεια για να επιβεβαιώσουν την πιθανότητα ή όχι γενετικών ανωμαλιών.

Αν όλα είναι υγιή, τότε επιλέγουν συνήθως αυτό που βρίσκεται κοντά στον τράχηλο, ίσως επειδή είναι "πιο εύκολο" και με μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών ή ίσως γιατί είναι πιο πιθανό να δημιουργήσει "δύσκολο" - απιπωματικό πλακούντα...

s-age.png

pAfOp2.png

Μελανία είπε:
Δεν θυμαμαι πρεπει να το ειχα διαβασει κι εγω ομως αν τα αλλα 2 μοιραζονταν το σακο δεν μπορουσαν να μειωσουν ενα απο αυτα ετσι κι αλλιως.

Πράγματι, είναι φοβερά επικίνδυνο να γίνει μείωση στον ίδιο σάκο και νομίζω δεν την κάνουν!

Cristy είπε:
Όχι.

Κάνουν πρώτα αυχενική διαφάνεια για να επιβεβαιώσουν την πιθανότητα ή όχι γενετικών ανωμαλιών.

Αν όλα είναι υγιή, τότε επιλέγουν συνήθως αυτό που βρίσκεται κοντά στον τράχηλο, ίσως επειδή είναι "πιο εύκολο" και με μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών ή ίσως γιατί είναι πιο πιθανό να δημιουργήσει "δύσκολο" - απιπωματικό πλακούντα...

Οποτε κρινουν πρωτα απο αυτο.Καταλαβα.

mariab είπε:
Βρε κορίτσια, μην κάνουμε χαρακτηρισμούς περί αναγούλας, για όνομα του Θεού. Λες και δεν έχουμε ακούσει ποτέ την λέξη έκτρωση ή προφυλακτικό.

Επιπλέον, τα παιδια της εξωσωματικής είναι όντως επιστημονικά επιτεύγματα.

Επιστημονικο επιτευγμα ειναι η εξωσωματικη γονιμοποιηση...οχι το παιδι που γεννιεται...

Niki81 είπε:
Επιστημονικο επιτευγμα ειναι η εξωσωματικη γονιμοποιηση...οχι το παιδι που γεννιεται...

Οπως το καταλαβαινω εγω ειναι και ενας τροπος για να αντιμετωπισει την ολη κατασταση.Αν "ονομασει" τωρα τα εμβρυα αυτα παιδακια της με τι καρδια θα κανει την μειωση αν χρειστεί;Ας μην μπαινουμε στη διαδικασια να κατακρινουμε τον τροπο αντιμετωπισης του καθενος.Επειτα κι εγω μπορει πχ αν ειναι τετραδυμα να θεωρουσα απαραδεκτη την μειωση και καποια αλλη την διακοπη μιας εγκυμοσυνης ενος εμβρυου με σοβαρο προβλημα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...