Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλματα ανάπτυξης

Λαμπρινή

Recommended Posts

φυσικα και εγω δεν τον κοιμιζω με το ζορι εξαλλου αν δε θελει να κοιμηθει θα γκρινιαξει μεχρι να τον σηκωσω απλα παρατηρησα οτι νυσταζει συνηθως αυτες τις ωρες και προσπαθω να τις τηρω τιποτα παραπανω...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 643
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσάκια μου σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας και την βοηθεια σας :D

Πριν κανα μήνα η μικρή μου κοιμόταν λίγο κατα την διαρκεια της μέρας αλλα αρκετό για τις ανάγκες της ωστε να μην έχει γκρινια . Τωρα οι ανάγκες της βλέπω ειναι μεγαλύτερες . Αν δεν κοιμηθεί καλά δεν αντέχουμε μετα την γκρινια .

Προσπαθώ να καθιερώσουμε εναν υπνάκο το μεσημέρι στο κρεβατάκι της ή εστω στο δικό μας . Δεν γινετε να την φοράω συνέχεια και στο καρότσι πρεπει να κουνάω 2 ωρες για να κοιμηθει 20 λεπτά ! Στο μει ται ξυπνάει αλλα ειμαι απο κοντα την χαιδευω και ξανακοιμάται . Ετσι θα κανω και στο κρεβάτι αλλο που δεν τα χω καταφέρει ακομα . :roll:

Βλέπω πάντως οτι τα μικρά μας μοιάζουν και ειναι παρηγοριά και αυτο . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημερα!

Να πω και την δικια μου εμπειρια...η μικρουλα μου απο μωρο κοιμοταν ολο το βραδυ σχεδον με εξαιρεσεις στην αρχη που ξυπναγε μια φορα να φαει και νανακια παλι...Απο 2,5 μηνων κοιμοταν απο τις 9.30-10 μεχρι τις 7.30..

Παραδεισος!!

Με το που κλεισαμε τον 4ο μηνα...αρχησε ενα μπουκωματακι με βηχα...ελεγα δοντια θα ναι αλλα τελικα ηταν ιωσουλα γιατι τωρα την περναω εγω...εχει περασει μια εβδομαδα ενα μικρο μπουκωματακι το εχουμε ακομη...ξυπναμε 3 φορες μεσα στην νυχτα τρωμε και νανι παλι..κατευθειαν ομως..εχω παρατηρησει οτι θελει να τρωει συνεχεια..τωρα θελει ν'αυξησει την παραγωγη...ειναι λογω της ιωσης ειναι και τα 2...ενταξει δεν παραπονιεμαι ας ξυπναει οποτε θελει η μπουμπου αλλα δεν με χαλαγε κιολας που κοιμοταν ολο το βραδυ...τωρα προσπαθω να την ταιζω πολυ μεσα στην ημερα...το μονο προγραμμα που ψιλοεχουμε ειναι το βραδινο μπανακι και ο υπνος στις 9.30-10...ανεκαθεν κοιμοταν αρκετα μεσα στην ημερα...η παιδιατρος μου ειχε πει να μην την αφηνω να κοιμαται πολυ την ημερα για να κομαται το βραδυ....γινεται ομως αυτο???δεν νομιζω... προσπαθω να μαζεψω και λιγο γαλα για το σαββατο βραδυ που θελουμε να παμε thievery corp. στο βραχων αλλα τζιφος 90 μλ με το ζορι μαζεψα το πρωι..παντος απο τοτε που μπηκε στον 4ο...αλλαξε τελειως..τωρα θελει και λιγο κουνημα να κοιμηθει αν ειναι ανυσηχει πολυ...θελει συνεχεια προσοχη...εστω να με βλεπει να κανω δουλειες...αυτα...τα πολλα...σας επρηξα :oops:

Καλως το Χριστινάκι :D

Σιγα που μας επρηξες ,δεν βλεπεις τις προηγουμενες σελιδες? Η Felia μου χει βγάλει το ονομα Miss Alma !!!! :lol::lol:

Μια χαρα εισαι με το 3ωρο ξυπνημα ...ρωτα και μας :lol:

Εγω αντιθετως θα σου πω να την αφηνεις να κοιμαται οσο θελει την ημερα γιατι αν την κρατας ξυπνια της δημιουργεις υπερενταση και δεν θα σταματαει το κλαμα !

Φυσικο ειναι να σε θελει διπλα της συνέχεια ,παντα στα αλματα και στις δυσκολες στιγμες πχ δοντι , το μωρο κανει "επιστροφη στη μαμα" . Περναει φασεις προσκολησεις με το πιο γνωριμο και αγαπημενο προσωπο ...την μανουλα φυσικα :D

Θελει αγκαλια και κουνημα και ολη την προσοχη πανω της γιατι "φοβαται" με τις αλλαγες που συμβαινουν . Εσυ δεν νιωθεις λες και εχεις αλλο μωρο ? Τοσα πολλα κατορθωματα σε λιγο καιρο ? :D

Φιλακια και στις δυο σας :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

XΡΙΣΤΙΝΑ είπε:
τωρα προσπαθω να την ταιζω πολυ μεσα στην ημερα...

καλά κάνεις!!

XΡΙΣΤΙΝΑ είπε:

το μονο προγραμμα που ψιλοεχουμε ειναι το βραδινο μπανακι και ο υπνος στις 9.30-10...

η ρουτίνα πριν τον ύπνο είναι απαραίτητη..σιγά σιγά θα προσθέτεις κι άλλα πραγματάκια, όπως μασαζάκι για να ηρεμήσει.

XΡΙΣΤΙΝΑ είπε:

ανεκαθεν κοιμοταν αρκετα μεσα στην ημερα...η παιδιατρος μου ειχε πει να μην την αφηνω να κοιμαται πολυ την ημερα για να κομαται το βραδυ....γινεται ομως αυτο???δεν νομιζω...

πρόσεξε γιατί μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ αυτό: όσο περισσότερο κακοδιάθετο είναι το μωρό, τόσο δυσκολότερο είναι να κοιμηθεί καλύτερα.. ο ύπνος φέρνει ύπνο λένε, και δεν έχουν άδικο.

XΡΙΣΤΙΝΑ είπε:

προσπαθω να μαζεψω και λιγο γαλα για το σαββατο βραδυ που θελουμε να παμε thievery corp. στο βραχων αλλα τζιφος 90 μλ με το ζορι μαζεψα το πρωι..

Σήμερα είναι Τρίτη. Αν μέχρι το Σάββατο, βγάζεις από 90 ml και τα βάζεις στη κατάψυξη, όχι μόνο συναυλία μπορείτε να πάτε, αλλά και για φαγητό μετά:)

XΡΙΣΤΙΝΑ είπε:

παντος απο τοτε που μπηκε στον 4ο...αλλαξε τελειως..τωρα θελει και λιγο κουνημα να κοιμηθει αν ειναι ανυσηχει πολυ...θελει συνεχεια προσοχη...εστω να με βλεπει να κανω δουλειες...αυτα...τα πολλα...σας επρηξα :oops:

καθόλου δεν μας έπρηξες!! τώρα η μικρή σου ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω της, ενώ δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ξεχωριστό πλασματάκι από τη μαμά!! οπότε σε θέλει συνέχεια δίπλα της για να της δίνεις κουράγιο:)

έχεις ακόμα να δεις τεράστιες αλλαγές..είσαι στην αρχή!!!

Διαφημίσεις

dooo είπε:
τώρα η μικρή σου ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω της, ενώ δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ξεχωριστό πλασματάκι από τη μαμά!! οπότε σε θέλει συνέχεια δίπλα της για να της δίνεις κουράγιο:)

έχεις ακόμα να δεις τεράστιες αλλαγές..είσαι στην αρχή!!!

Ε οχι και να με δουλευει τζαμπα η Φελια ..πρεπει και γω να πω το κατιτις μου :P:lol:

Επειδη το χει συνδητοποιήσει , στον 3ο ξεκινά , γιαυτο την θέλει τοσο πολυ .Γιατι νιωθει μονη και στρεφεται στο πιο γνωριμο προσωπο .

Να συμπληρώσω εδω πως αν το μωρο μεγαλώνει χωρις μητέρα πχ με την γιαγιά τοτε θα έχει την γιαγιά ως "μητέρα" . Γυριζει στο οικειο πρόσωπο με αυτο που έχει δεθεί .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Καλως σας βρηκα!

παντως χαιρομαι που βρισκω μανουλες και ανταλασσω εμπειριες...ειναι καθυσηχαστικο βρε παιδι μου!!

Η μπουμπου οτι θελει μας κανει...χιχιχι και μας χαλαει....τι να σας πω :lol:

Οποτε θελει κοιμαται οποτε θελει τρωει αυτο ειναι σιγουρο..καταφερνω να την κανω να χαχανιζει αεροπλανακι :lol: μια απορεια βρε κοριτσια...προγραμμα στο φαγητο θα μπει ποτε??απο τον 5ο και μετα..?οποτε της αφηνω γαλα για να παω καπου ειμαι σαν την τρελη...με το αγχος...μπορει να την ταισω και να φυγω και 10 λεπτα μετα να φαει παλι..την τελευταια φορα καταφερε 150μλ και μαλλον ηθελε κι αλλο..

Το βραδυ οταν ξυπναει την παιρνω στο κρεβατι και αποκοιμιομαστε ολοι μαζι..καμια φορα μπορει και να σηκωθω να την βαλω παλι στην κουνια της...και ειναι φασεις που ξυπναμε και λεμε...η μικρη ειναι εδω που ειναι? :oops: χανουμε την μπαλα...ξυπνησε η μπουμπου!!!τρεχω!!!φιλακια

Κορίτσια και η δικιά μου μπέμπα τις τελευταίες μέρες ξυπνάει πιο συχνά.

Δηλαδή:

1) Κοιμάται στις 11+ ,

2) ξυπνάει 12+, την θηλάζω, ξανακοιμάται,

3) ξυπνάει στις 3, την θηλάζω, ξανακοιμάται -

4) ξυπνάει στις 6, την θηλάζω, ξανακοιμάται -

Και μέχρι τις 11 ξυπνάει κάθε μιάμιση - δύο ώρες

Κατά την διάρκεια της ημέρας κοιμάται 2-3 φορές από μισή ώρα περίπου.

Θηλάζει περίπου κάθε δυόμιση ώρες.

Το διαφορετικό είναι οτι πριν 1-2 εβδομάδες, το τωρινό 3 με 6 που κοιμάται ήταν 5 με 7 ώρες (Το διάστημα 11 το βράδυ με 11 το πρωί είναι το ίδιο)

Το πρόβλημα είναι οτι δεν είμαι απ'αυτούς που τους παίρνει ο ύπνος πάντα εύκολα.

Σκέφτομαι να πάρω μελισσόχορτο και βαλεριάνα να πίνω, όπως προτείνει και η Α. Πατσούρου στο βιβλίο της.

Ελπίζω βέβαια να μπορώ να ακούω την μπέμπα όταν ξυπνάει :lol:

Kαι μεις με το που πάτησ τον 4ο μήνα είδαμε μεγάλη αλλαγή. Το καλό ήταν ότι από κει που ξυπνούσε 2-3 φορές το βράδυ από τις 11 μέχρι τις 7, τώρα το κάνει συνήθως σερί, με εξαίρεση τις μέρες που αρρώστησε. Το κακό είναι ότι θέλει πλέον χέρια, κάτι που δεν ήθελε πριν, και πολύ σημασία...Πριν φανταστείτε ότι τον ξεχνούσα κάτι φορές κυνηγώντας τον μεγάλο... :oops: Του τα προσφέρω βέβαια απλώχερα και τα δύο όσο μπορώ βέβαια, αλλά μάλλον φάση περνάει...είδομεν...

5Aqjp3.png

Rosalita είπε:
...Το κακό είναι ότι θέλει πλέον χέρια, κάτι που δεν ήθελε πριν, και πολύ σημασία... Πριν φανταστείτε ότι τον ξεχνούσα κάτι φορές κυνηγώντας τον μεγάλο... :oops: Του τα προσφέρω βέβαια απλώχερα και τα δύο όσο μπορώ βέβαια, αλλά μάλλον φάση περνάει...είδομεν...

Και η μπέμπα μου εδώ και λίγες μέρες γκρινιάζει όταν δεν της δίνω σημασία. Το'χει η ηλικία φαίνεται.

Εχει πάρει και πολύ βάρος (7.600 γρ) και αρχίζουν να δυσκολεύουν οι αγκαλιές :)

Εχτές το ένα νανούρισμα της το έκανα στο relax πάντως όταν κατάλαβα οτι γκρίνιαζε επειδή νύσταζε.

Ενώ συνήθως την νανούριζα στο στήθος.

Δηλαδή μερικές φορές πίνει λίγο γαλατάκι κι ας μην πεινάει.

Προφανώς και γι αυτό έχει πάρει τόσο βάρος.

Διαφημίσεις

διάβαζα σε ένα από τα πολλά βιβλία μου ( :cool: ), ότι το μητρικό γάλα περιέχει ορμόνες που ηρεμούν το μωρό και το αποκοιμίζουν (το ίδιο και την μαμά). Άρα ξέρει τι κάνει, που θέλει έστω και 2 ρουφηξιές πριν κοιμηθεί :)

Αυτές τις μέρες που είναι σε άλμα ανάπτυξης,

σα να μου φαίνεται πως είναι παραπάνω από 2 ρουφηξιές :cool:

Παρόλο που μερικές φορές, το κανονικό της γεύμα είναι πριν μια ώρα.

Δηλαδή το νανούρισμα στο ριλάξ μπορεί να γίνει ένα είδος ... δίαιτας.

Προχτές που πήγαμε βόλτα όμως, έμεινε 3,5 ώρες νηστική :o

Εμάς είναι πλεον μέσα στην ρουτίνα μας..μόλις κάνουμε το βραδυνό μας μπάνιο θέλουμε στήθος για να νανουριστούμε και ας φάγαμε μισή ώρα πριν!! :wink: Διερωτούμε όταν θα αποφασίσω να την αποθηλάσω πως θα κοίμάτε..δεν πιάνει και πιπίλα!!

Aquarius είπε:
Εμάς είναι πλεον μέσα στην ρουτίνα μας..μόλις κάνουμε το βραδυνό μας μπάνιο θέλουμε στήθος για να νανουριστούμε και ας φάγαμε μισή ώρα πριν!! :wink: Διερωτούμε όταν θα αποφασίσω να την αποθηλάσω πως θα κοίμάτε..δεν πιάνει και πιπίλα!!

Στην δική σας περίπτωση που το μωρό είναι 3 μηνών και 4 ημερών είναι πιο αναμενόμενο να συμβαίνει αυτό. Μετά από κανένα μήνα περίπου, θα κοιμηθεί και μόνο του - θα δεις. Και απ'ότι λένε εδώ όσο μεγαλώνουν στρώνουν από μόνα τους.

Στην δικη μας περίπτωση, που η μπέμπα είναι 4 μηνών και 21 ημερών, που υποτίθεται πως έχει αποκτήσει μια σχετική σταθερότητα στα γεύματα (συνήθως θηλάζει κάθε δυόμιση ώρες περίπου, για 10 λεπτά), είναι πιο περίεργη αυτή η συμπεριφορά.

Μάλιστα πριν 1-2 εβδομάδες είχε καταφέρει μερικές φορές να αποκοιμηθεί από μόνη της στην κούνια, από μόνη της.

Διαφημίσεις

Εμενα που ειναι 7 μηνων και γιατι ακομα κοιμαται μονο με βυζι ??? Ερωτω η δολια η μανα ... Επισης γιατι δεν κοιμαται τα βραδυα???? οεο ??? Ειχε κανει κατι σερι ολονυχτια για πανω απο μηνα το καλοκαιρι και μετα ξανα το πολυ 3 ωρες αντε σπανια 4 !!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Να παρακαλάτε να πιάνει το β.ζι !!! Υπηρξε μια περιοδος ...φτου μακρια και να μην ξαναρθει ...που ουτε αυτο επιανε για να ηρεμησει η μωρουλινιτσα!!

Αχ και μενα νανουριζοταν μονη της , σήμερα παλι σχεδον μονη της . Μακάρι να συνεχισει αυτο !

Κοριτσάκια μου υπομονηηηη λεω για να το ακουω και γω :lol::D

VgL7.jpgIgLdp2.png

αν είναι σε υπερένταση, δε θα πιάνει ούτε βυζί ούτε τίποτα. Μου έχει συμβεί.

Αυτό που κάνω είναι να της αλλάζω αμέσως περιβάλλον (να τη βγάζω έξω στο μπαλκόνι αν είμαστε μέσα, να τη πηγαίνω σε άλλο πιο ήσυχο δωμάτιο, να της ανοίγω τον απορροφητήρα/σεσουάρ, κλπ).

Πάντως εμένα κοντεύει 2 χρονών, και χωρίς στήθος έχει κοιμηθεί όλες κι όλες δύο φορές. :?

Τη βλέπω την πρώτη νύχτα του γάμου: :roll: "Αγάπη μου, θα πεταχτώ λίγο μέχρι τη μαμά, γιατί έχω λίγο αυπνίες."

Χλοη είπε:

Τη βλέπω την πρώτη νύχτα του γάμου: :roll: "Αγάπη, θα πεταχτώ λίγο μέχρι τη μαμά, γιατί έχω λίγο αυπνίες."

αχαχαχαχχααχαχαχα, κι εμένα θα το πει, αλλά θα τη περιμένει στη πόρτα ο πατέρας της και δε θα την αφήσει να έρθει κοντά μου 20.gif

dooo είπε:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έχει αρχίσει τη μουρμούρα για το "μέχρι πότε θα θηλάζει η μικρή". Κι απαντάει μόνος του "μέχρι να παντρευτεί" :lol:

Κοίτα μην σου φέρει κανένα προξενιό καμιά μέρα για τη Πίκη......

Παράθεση
Αυτό που κάνω είναι να της αλλάζω αμέσως περιβάλλον (να τη βγάζω έξω στο μπαλκόνι αν είμαστε μέσα, να τη πηγαίνω σε άλλο πιο ήσυχο δωμάτιο, να της ανοίγω τον απορροφητήρα/σεσουάρ, κλπ).

Εμας με την βρυση ηρεμει για δοκιμαστε το πιανει :wink::wink:

Παντως υπνος χωρις στηθος απλα δεν παιζει σπανια εχει κοιμηθει στο ριλαξ (κανα 2 φορες) και αλλες λιγες αγκαλια κουνιντας τον.

Αααα και χτες απο το πολυ παιχνιδι κοιμηθηκε στην στρατα !Το λυπηθηκα το καημενο και το πηρα αγκαλια ποση ωρα μετα.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...