Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλματα ανάπτυξης

Λαμπρινή

Recommended Posts

Βρε κορίτσια χαρά στο κουράγιο σας!!!!!!!

Μπράβο!!!Πως το αντέχετε το ξενύχτι!!!!

Εμένα το νινί ξύπναγε 1 φορά την νύχτα και κόντεψα να τρελαθώ απο την αϋπνία...

Τώρα κοιμάτε απο τις 23:00-8:00.Κατά την διάρκεια της ημέρας τρώει κάθε 3 ώρες και μετά κάθετε και μόνος του στο καρότσι μονολογόντας !!!

Φτου φου μας δηλαδή!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 643
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχχχ την φοραω τωρα για να κοιμηθει ... Απο τις 6 ειμαστε στο ποδι ... Ειναι ετοιμη να βαλει το ποδι στο στομα και ολη νυχτα ξυπνουσε και τραμπαλιζοταν ...μην και αφησει την μαμα να κοιμηθει και να ξημερώσει ..να προλάβει :lol::lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Βρε κορίτσια χαρά στο κουράγιο σας!!!!!!!

Μπράβο!!!Πως το αντέχετε το ξενύχτι!!!!

Εμένα το νινί ξύπναγε 1 φορά την νύχτα και κόντεψα να τρελαθώ απο την αϋπνία...

Τώρα κοιμάτε απο τις 23:00-8:00.Κατά την διάρκεια της ημέρας τρώει κάθε 3 ώρες και μετά κάθετε και μόνος του στο καρότσι μονολογόντας !!!

Φτου φου μας δηλαδή!!!

ΑΑΑΑχ βάλτε μια ακόμα ξενυχτισμένη στη παρέα....μια φορα?????/Εγω κανω πλεον παρτυ όταν ξυπναει 3-4 φορές μόνο...Γιατί πλεον ξυπναει καθε 1 ωρα η και μιση η και δεκαλεπτο.... :? δηλαδη 9-10 ή παραπάνω φορες....

Και παλια κοιμόταν σερι 9-10 ώρες....αημνηστες εποχες....τεσπα τουλαχιστον παρηγορουμαι οτι μου διατηρεί και την παραγωγη....

Χθες δεν κλεισαμε μάτι....

eNeap2.pngNziDp2.png

Αααχχχχχ!! Εμεις παντος συνεχιζουμε τα μεταμεσονυχτια παρτυ! Πιστευω πως αξιοκρατικα στο ξενυχτυ πρεπει να παρω το πρωτο βραβειο !Κλεισαμε αισιως μια εβδομαδα για ακομα μια φορα που κοιμαται για βραδυ στις 3 το πρωι! Χτες ομως ειχαμε και εξελιξεις ! "Κοιμηθηκε" στις 12 αλλα μεχρι τις 3 κοιμοταν και ξυπνουσε ανα 10λεπτο καλο ε ?

Μηπως περναμε ενα μονιμο αλμα αναπτυξης οεο ? θελω να κοιμηθω οεο ....τα εχω παιξει οεο......

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Τωρα σοβαρα

Βρε Λαμπρινουλα εσυ που εισαι γκουρου των αλματων με γεννηση 5/3 μηπως ειμαστε σε εβδομαδα με κανα ζορικο αλμα αναπτυξης και εχει φρικαρει το μωρακι μου ? Δεν μπορει να μου βγηκε τοσο ξενυχτης

Διαφημίσεις

ώπα!!! βρε μπας και είχε καμιά έκλειψη σελήνης χτες? και η δικιά μου σεληνιασμένη, ζήτημα να με άφηνε να κοιμηθώ μια ωρίτσα..ξύπνημα και ξανά και ξανά...

η δικιά μου πάντως βγάζει δόντια: βγήκε το ένα πάνω και τώρα ετοιμάζεται και το δεύτερο, είναι πολύ φουσκωμένο το ούλο της..

άιντε να δω πώς θα οδηγήσω σε 10 λεπτά...

Λετε να επιρεασε η πανσεληνος ??

Δεν ξερω μια Λιτσα Πατερα θα μας σωσει!

Εμενα παντος τα πανω ουλα τα βλεπω φουσκωμενα εδω και κανα δυο βδομαδες αλλα φως στο τουνελ δεν βλεπω! Παντος αυτες τις αναλαμπες-κρισεις τις ειχε και οταν εβγαζε τα κατω δοντια! Μακαρι να ειναι αυτο να βγουνε να ησυχασουμε λιγο μεχρι να ξανασκασουνε τα επομενα!

Κοριτσαρες καλο δρομο και να προσεχετε , εγω ακομα δεν δουλευω ειμαι σπιτι με 6μηνο, αλλα αν μου κανει τετοια οταν αρχισω την δουλεια με βλεπω να κοιμαμαι στο γραφειο πανω απο το πληκτρολογιο , εχω και ωραιοτατα χωρισματακια στα πλαινα μια χαρα (θα θελα χα χα χα ) η στα φαναρια!!

Κοριτσια δεν θελω να σας πληγωσω,αλλά εμεις κοιμομαστε 11:30 - 12:00 και ξυπναμε κατα τις 8 και κατι με 8 :30!

Κι αν κανει και κανα δυο κιχ κατα τις 5-6 κανω ουφφφφφφφφφφφφφ,μαλλον αχαριστη ειμαι, πολυ κιολας...

Βεβαια εμεις πινουμε γαλα με μπουκαλι...

Galat να και σε κατι που διαφερουν οι μικρες μας!

Ναι!! :lol:

ευτυχως....

Παντως ασχετο, 12 λίγο αργά δεν είναι?

Βεβαια αν εχει καθιερωσει το ωραριο της οκ αλλα για προσπαθησε σιγα σιγα σταδιακα τεταρτακι νωριτερα...(απο την σύντομη εμπειρια μου οταν κοιμοταν συνεχομενα, και νωρίς που την επερνε ο υπνος -μεχρι και 20.00 καποιες φορες- την ιδια ώρα σηκωνόταν το πρωι...)

Από την άλλη αν νομιζεις οτι θα ξυπνησει νωριτερα, μην το δοκιμάσεισ, δεν χαλάμε κάτι που δουλευει!!

Απλά να είχες λίγο χρόνο και για σένα....

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

ΑΑΑΑχ βάλτε μια ακόμα ξενυχτισμένη στη παρέα....μια φορα?????/Εγω κανω πλεον παρτυ όταν ξυπναει 3-4 φορές μόνο...Γιατί πλεον ξυπναει καθε 1 ωρα η και μιση η και δεκαλεπτο.... :? δηλαδη 9-10 ή παραπάνω φορες....

Και παλια κοιμόταν σερι 9-10 ώρες....αημνηστες εποχες....τεσπα τουλαχιστον παρηγορουμαι οτι μου διατηρεί και την παραγωγη....

Χθες δεν κλεισαμε μάτι....

Μην μου λες τετοια .... να μην ελπιζω δηλ σε βελτίωση ?? Απο το κακο στο χειροτερο εχει μόνο ????? Να γελαω ή να κλαιω τωρααα :roll::lol::roll::cry:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Τωρα σοβαρα

Βρε Λαμπρινουλα εσυ που εισαι γκουρου των αλματων με γεννηση 5/3 μηπως ειμαστε σε εβδομαδα με κανα ζορικο αλμα αναπτυξης και εχει φρικαρει το μωρακι μου ? Δεν μπορει να μου βγηκε τοσο ξενυχτης

Ναι τρομαρα μου ...τα ματια μου δεν ξερω να βγαλω ..αχ ειμαι πολυ χαλια σημερα . :(

Λοιπον συμφωνα με τους υπολογισμους μου ειστε στην 28η εβδομαδα και κανονικα δεν περνατε τωρα αλμα αλλα πριν 2 εβδομάδες επρεπε να περνατε μια δυσκολη εβδομαδα .

Ομως να σου πω τι διαβασα και να σε ρωτησω και κατι .

Μερικα μωράκια λεει , μπορει να το περασουν και λιγο πιο αργα ή οπως εμεις που νομιζαμε οτι τωρα στη 17 θα χουμε προβλημα αλλα αντιθετως ειναι ηρεμη (σχετικα).

Ο μικρουλης σου γεννηθηκε κοντά στη ΠΗΤ ? Αν γεννηθηκε αρκετά νωρίτερα ή αργοτερα παει αναλογα !

Πάντως αυτα που λες ειναι δειγματα απο το αλμα ... δεν τρωει καλά , ανησυχια στον ύπνο , γκρινια κλπ ..

Βλεπεις να κανει καποια επιτεύγματα αυτη την εβδομάδα ?

Για τον θηλασμό και οτι δεν τρωει μην ανησυχεις , ερχετε το επομενο αλμα που αν χρειαστει θα αυξήσει τους θηλασμους και θα διατηρήσει την παραγωγή :D Ουτε εμενα τρωει καλα αυτες τις μερες ..ειδικα την ημερα για 2 λεπτα οτι πιει σταματαει μετα ..την νυχτα κατι λιγο αλλα και παλι εχει βαλει φρενο παλι ..

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εμεις αντιμετωπίζουμε προβλημα με τον υπνο στη διαρκεια της μερας ... Την κοιμιζω στο mei tai αλλα σημερα πχ που ειχαμε οδοντιατρο και δεν πηρε τον υπνάκο της το μεσημερι ήταν πολυ χαλια μετα .

Εσεις λε κοριτσια τι κανετε με τον υπνο την ημέρα ? Που κοιμουντε τα ζουζουνια σας? Τα νανουριζετε ? Πως γινετε?

Εμενα την ημερα ουτε να δει κρεβατι ή κατι αλλο δεν καθεται με τιποτα !

Ολη μερα αγχος το εχω να κοιμηθει για να ειναι ηρεμη ...

Βεβαια σκεφτομαι απο την αλλη ποσα πολλα πραγματακια κανει η αγαπουλιτσα μου :D

Γυριζει μπουμυτα με ανεση , λιγο το ενα χερακι μενει πλακωμενο αλλα ντατσι το βγαζει η μαμα :D

Σηκωνει τα ποδαρακια της τα χει πλησιασει στο στομα αλλα ακομα δεν εχει δοκιμασει κανενα :lol:

Πλεον δεν καθεται με τιποτα στο πορτ μπεμπε και την εχουμε στο καρεκλακι αυτοκινήτου που προσαρμοζεται στο καρότσι . Το κεφαλι της ειναι στον αερα συνέχεια δεν το ακουμπαει πισω καθολου .. θα μου γινει κορμάρα με κοιλιακους :lol:

Μιλαει συνέχεια και ασταμάτητα ..γλωσοκοπανα σαν την μαμα την βλεπω :lol: Ακομα και τωρα το βραδυ που την κοιμιζα , μιλαγε , μουρμουραγε ... Τελικα την αφησα μονη της και κοιμηθηκε μονη της !!!!!! Απιστευτο !!!!

Ολα καλα ..τα εγραψα για να παρω θαρρος και κουραγιο ... :lol:

Με τον υπνο κατα την διαρκεια της μερας τι ειπατε οτι κανουμε ????? :roll:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ax! Λαμπρινή μου, ο ύπνος την ημέρα είναι μια πονεμένη ιστορία για εμάς..

Αν δεν κοιμηθεί είναι όλο γκρίνια και εγώ επίσης είμαι όλη μέρα με το άγχος να κοιμηθεί λίγο για να είναι ήρεμος.

Έχω βολευτεί πολύ το ring sling γιατί κοιμάται πάνω μου αλλά σκάμε και οι δύο από τη ζέστη.

Τον τελευταίο καιρό μας φαίνεται πολύ χρήσιμο και το relax. Με το κούνημα και τραγουδώντας του χαμηλόφωνα καταφέρνω να τον κοιμήσω...

Μην φανταστείτε για πολύ :lol:

Ζήτημα είναι αν παίρνει 2-3 υπνάκους το πολύ της μιας ωρίτσας κατά τη διάρκεια της ημέρας :lol:

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Αχ βρε Λαμπρινη περασαμε πριν 2 βδομαδες δυσκολα , που καταφερε να σηκωνεται κ να καθεται στο ποπο του μονος του και τωρα συνεχιζουμε στα δυσκολα επισης! Γεννηθηκε 10 μερες πριν την ΠΗΤ. Τωρα προσπαθει συνεχως να πιανεται απο καπου κ να σηκωθει πανω !!

Εμεις οπως σου εχω πει στην ηλικια σας δεν κοιμομασταν καθολου , μα καθολου ομως την ημερα. Αν κοιμοτανε σε κανα θηλασμο γι κανα 10 λεπτο θα ηταν αθλος αφου με το που πηγαινα να σηκωθω και να τον βαλω στην κουνια η το ρελαχ /καθισμα αυτικινητου ξυπναγε κ εκλαιγε. Απο το πρωι (8-10 το αργοτερο) ητανε ξυπνιος, αυτος και οι μπαταριες duracel και κοιμοτανε αργα πολυ αργα , υπηρχαν διαστηματα που κοιμοταν πρωινες ωρες! Γενικα με το θεμα υπνου εχουμε μεγαλο προβλημα μερα-νυχτα. Τωρα εχει αρχσει κ κοιμαται λιγο την μερα αλλα την νυχτα αστα να πανε .... αν δεν παει 3 δεν εχουμε υπνο!

Διαφημίσεις

Ζήτημα είναι αν παίρνει 2-3 υπνάκους το πολύ της μιας ωρίτσας κατά τη διάρκεια της ημέρας :lol:

Μακαρι να ηταν της ωρας.... :cry: (για τους δικους μας λεω)

4

Μακαρι να ηταν της ωρας.... :cry: (για τους δικους μας λεω)

Μόλις είδα ότι δεν έχεις ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία αγοράκια :o Να τα χαίρεσαι!!

Ειλικρινά σε θαυμάζω... εγώ ένα έχω και "έχω χάσει την μπάλα", αφού ώρες ώρες λέω "κοιμήσου παιδί μου για κανένα δίωρο τουλάχιστον να προλάβω να κάνω και καμμιά δουλειά" :lol: Μονίμως στο τρέξιμο και με την ψυχή στο στόμα να προλάβω :D

Και αυτό από τον τελευταίο μήνα γιατί πιο πριν είχαμε κολλήσει ο ένας πάνω στον άλλο και οι δυο μαζί στον καναπέ :lol: Θηλάζαμε, πιπιλούσαμε, κάναμε αγκαλίτσες σχεδόν όλη μέρα...

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Ναι!! :lol:

ευτυχως....

Παντως ασχετο, 12 λίγο αργά δεν είναι?

Βεβαια αν εχει καθιερωσει το ωραριο της οκ αλλα για προσπαθησε σιγα σιγα σταδιακα τεταρτακι νωριτερα...(απο την σύντομη εμπειρια μου οταν κοιμοταν συνεχομενα, και νωρίς που την επερνε ο υπνος -μεχρι και 20.00 καποιες φορες- την ιδια ώρα σηκωνόταν το πρωι...)

Από την άλλη αν νομιζεις οτι θα ξυπνησει νωριτερα, μην το δοκιμάσεισ, δεν χαλάμε κάτι που δουλευει!!

Απλά να είχες λίγο χρόνο και για σένα....

Oπως τα λες ειναι...εχω προσπαθησει για το νωριτερο μπας και ξεκουραστω λιγο παραπανω(γιατι εγω εχω και την αντληση)αλλά δεν καταφερνουμε και πολλα πραγματα...απο μικρη μας ειχε δειξει οτι σε προγραμμα δεν μπαινει ευκολα,κανει οτι θελει αυτη! :lol: Ειχα φτασει το νωριτερο στο 11 και κατι και ηταν τοοοοσο καλα αλλά τωρα τελευταια το χαλασε παλι...Την πρωτη φορα που κοιμηθηκε 11 και ηθελα να κανω παρτι απο την χαρα μου!!

Το καλο ειναι οτι κοιμαται μονη της,χωρις αγκαλια(δεν θελει με τιποτα)ή με κουνημα!

Παντως οταν κοιμαται λιιγο πιο νωρις ξυπναει στανταρ πιο νωρις,9 ωρες το πολυ να κοιμηθει,παραπανω με τιποτα...πειναει....

Ουφφ,να λεω ευχαριστω που κοιμαται 9 ωρες σερι και μην τα θελω και ολα δικα μου :lol::lol:

Εσεις λε κοριτσια τι κανετε με τον υπνο την ημέρα ? Που κοιμουντε τα ζουζουνια σας? Τα νανουριζετε ? Πως γινετε?

...να τι κανουμε εμεις-καροτσι! Μονο εκει κοιμαται κατα τη διαρκεια της ημερας. Καλο κακο αυτο ειναι...παλι καλα που εστω ετσι κοιμαται ομορφα τουλαχιστον 2 φορες μεσα στη μερα :cool:

...να τι κανουμε εμεις-καροτσι! Μονο εκει κοιμαται κατα τη διαρκεια της ημερας. Καλο κακο αυτο ειναι...παλι καλα που εστω ετσι κοιμαται ομορφα τουλαχιστον 2 φορες μεσα στη μερα :cool:

Δεν το πιστευω!!!!Ακριβως το ιδιο κι εμεις!!!Και γιατι κακο παρακαλω????Η δικια μου κοιμαται εκει αμεσως,ησυχα χωρις κλαματα και ιστοριες και χωρις να μου βγαινει η μεση απο το κουνημα στην αγκαλια.2 φορες την μερα κοιμαται εκει και το βραδυ κοιμαται μονη της στο κρεβατι κι εγω διπλα της και μετα την μεταφερω στο δικο της!

Mια χαρά frene μου!!! Ούτε του παπά!!!

Όσο για τον ύπνο την ημέρα εμένα στην ηλικία της μπουμπους Λαμπρινούλα δεν κοιμήθηκε ποτέ....

Κι ελεγα στον γιατρό μα ο υπνος θρεφει τα παιδια κι ήλιος τα μοσχάρια!!! :lol: Και μου έλεγε όπως βλέπεις μια χαρά θρεμμένη είναι να μην ανησυχω...

Τώρα κοιμάται το πολύ 2 φορές (αρχικά από 15 λεπτα!!!!!) εστώ όμως και αυτό το τεταρτάκι την ξεκούραζε και δεν γκρινιαζε τόσο.

Το περισσότερο που έχει κοιμηθεί την ημέρα είναι 1,5 ώρα μια φορά...

Συνήθως κοιμάται 1-2 φορές απο 30-45 λεπτά.Καλά είναι κι αυτά!!!

Όσο για το πως: η μητέρα μου την κοιμίζει αμέσως αγκαλίτσα στα γονατα της(!!!) με ένα τραγουδάκι(με εμάς δεν πιάνει με τίποτα :lol: ), αλλά δεν κοιμάται πολύ συνήθως μισή ώρα, ενώ όταν την έχω εγώ με τον θηλασμό κοιμάται στην αγκαλιά μου και ουτε που τολμάω να την μετακινίσω γιατι ξυπνάει, την αφήνω και κοιμάται αρκετά περισσότερο τουλάχιστον (καμια ωρίτσα)

eNeap2.pngNziDp2.png

ρουτίνα ΚΑΙ για τον μεσημεριανό ύπνο, κορίτσια!!! Αμέ, αμ πώς, νομίζατε ότι θα γλυτώνατε?:P

εμείς πάμε στο δωμάτιό μας, κάνουμε κουφωτά τα παντζούρια να σκοτεινιάσει λίγο, ξαπλώνουμε στον καναπέ, θηλάζουμε ακουγοντας ιστοριούλες ή τραγουδάκια και μας παίρνει το νάνι-νάνι (όπου και τη βάζω στη κούνια της). Βέβαια, τώρα τελευταία, επειδή αυτό το κάνουμε μόνο τα σαββατοκύριακα, δε θέλει να τη βάζω στη κούνια της, προτιμά να μείνει ξαπλωμένη δίπλα μου, οπότε διαβάζω κι εγώ τα βιβλία μου και χαλαρώνω.

Με τη μητέρα μου, πάνε στο δωμάτιο, παίζουν με τα κουκλάκια στη κούνια, τη παίρνει αγκαλίτσα, της λέει τραγουδάκι και ξερή η Πίκυ.

Στην αρχή πρέπει να προσπαθείτε να τηρήσετε τα ωράρια...ανάλογα με την ηλικία του μωρού, χρειάζονται 2 ή 3 naps μέσα στη μέρα. Αποφασίστε πού περίπου τα θέλετε χρονικά, να απέχουν ισόχρονα στο περίπου και μείνετε σε αυτά με νύχια και με δόντια! να παρατηρείτε τα σημάδια κούρασης του παιδιού.

Τα βιβλία λένε για ύπνο διάρκειας μεγαλύτερης της ώρας, αλλά ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο.. η δικιά μου συνήθως κάνει ένα μισάωρο το πρωί και μία-μιάμιση ώρα το μεσημέρι. Αν το παιδί κάνει catnaps, δηλ 15-20 λεπτά, θα προσπαθείτε να επεμβαίνετε άμεσα για να το προλαβαίνετε πριν ξυπνήσει εντελώς. Περιμένετε έξω από το δωμάτιο λίγο πριν την ώρα που ξυπνάει και με το πρώτο κιχ, κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να ξανακοιμηθεί (θηλασμός, χάιδεμα, τραγουδάκι κλπ). Αν το παιδί επιμένει, παρ'όλες τις προσπάθειες, να κοιμάται λίγο, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά.. θα περιμένετε κανά δυο βδομάδες και ξαναπροσπαθείτε.

και εγω ειμαι υπερ της ρουτινας στον υπνο γενικοτερα πιστευω οτι τα μωρακια λατρευουν τη ρουτινα και οταν την ακολουθουμε ηρεμουν.θα σας γραψω λοιπον τι προγραμμα εχουμε εμεις.

κοιμομαστε το βραδυ στις 21:15 αφου εχουμε κανει το μπανακι και εχουμε φαει(συνηθως τον παιρνει ο υπνος κατα τη διαρκεια του τελευταιου γευματος),ξυπναμε στις 6 και τρωμε και ξανακοιμομαστε ως τις 8:15 .σε αυτο το σημειο να πω οτι εχω παρατηρησει οτι η νυστογκρινια ξεκιναει 2 ωρες ακριβως μετα απο τη στιγμη που θα ξυπνησει οποτε φροντιζω να τον προλαβαινω δλδ στις 9:45 τον ταιζω και αφου ρευτει και κατσει κανα 10 λεπτο στο ρηλαξ τον ξαπλωνω στο κρεβατι μας και παιζουμε κανουμε χαδακια κτλ οποτε οταν ερθει η νυστογκρινια τον βρισκει ξαπλωμενο και εκει του χαιδευω το κεφαλακι και κλεινει τα ματακια του.συνηθως το υπνακι μας διαρκει μιση ωρα ακριβως οποτε αν θελω να το παρατεινω κανω το εξης μολις πλησιαζει το μισαωρο παω κοντα του και του βαζω την πιπιλα και ετσι συνεχιζει αλλο ενα μισαωρο οποτε και ξυπνει στις 11 :15 περιπου. επειτα αναλογως ή παιζουμε ή παιζει στο παρκοκρεβατο ή παμε βολτα ή ολα μαζι :lol: και κατα τις 13:00 και κατι τον ξαναξαπλωνω και περνει ενα υπνακι ως τη στιγμη που θα ξαναφαμε δλδ ως τις 14:00 μετα το φαγητο καθεται στο ρηλαξ για λιγο παιζουμε κτλ και στανταρ το μεσημερι θα κοιθει απο τις 15:30 εως τις 17:30 (παντα με το τρικ της πιπιλας μολις πλησιαζει το μισαωρο).το απογευμα τωρα αοφου φαει στις 18:00 που ειναι και οι πιο δυσκολες και απαιτητικες μιας και δεν κοιμαται καθολου και στην κυριολεξια λυσσαει ως τις 21:00 φροντιζουμε να πηγαινουμε βολτα ....αυτα εν ολιγης ειναι το προγραμμα μας που προσπαθω να το τηρω πιστα.ισως καποιες αλλες μανουλες οπως βλεπω φιλες μου προτιμουν να μην βαζουν προγραμμα αλλα γενικα εγω πιστευω οτι το προγραμμα τους κανει καλο.σε καμμια περιπτωση δεν θα ηθελα να αφησω το παιδι ξυπνιο για παραδειγμα εως τις 2 το πρωι επειδη θα το σερνω μαζι μου σε επισκεψεις ή βολτες οπως βλεπω οτι κανουν πολλες γνωστες μου ...

αυτο βεβαια ειναι προσωπικη μου αποψη και φυσικα εχει να κανει και με το καθε παιδι ...

τις τελευταιες μερες παντως εχει κολλησει με το να γυρναει απο μπρουμυτα ανασκελα πολλες φορες ξυπναει και μεσα στον υπνο του για να εξασκηθει :lol: αλλα φανταζομαι οτι ολα αυτα ειναι σταδια αναπτυξης

και δεν μπορουν να αποφευχθουν.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

ριτα79 εχω παθει πλακα με την ακριβεια του προγραμματος σας!!!

Εμεις ενα καποιο προγραμμα καταφεραμε να εχουμε μετα τους 5 μηνες.Βεβαια δεν την πιεσα ποτε.Πχ οταν την εβλεπα να νυσταζει την κοιμιζα,ποτε με το ζορι...Συνηθως γινοταν το εξης:ετρωγε λιγο-κοιμοταν λιγο και ξανα τα ιδια!

Τωρα παντως κοιμαται 2 ωρες το πρωι και 2 το μεσημερι(μπορει και παραπανω-χθες με την βροχουλα κοιμηθηκε 3 ωρες! :shock: )

Παντως γενικα κοιμαται 8-9 ωρες το βραδυ και 4-5 μεσα στην μερα!

ΛΑΜΠΡΙΝΗξεχασα να σου πω πριν οτι στην ηλικια σας δεν κοιμομασταν καθολου μεσα στην μερα, λιγες μονο ωρες και εντελως ακανονιστα, οποτε υπομονη,θα ρθουν καλυτερες μερες μαλλον....

και κατα τις 13:00 και κατι τον ξαναξαπλωνω και περνει ενα υπνακι ως τη στιγμη που θα ξαναφαμε

Εμενα παλι αυτο δεν μπορεσε ποτε να το κανει,να κοιμηθει δηλαδη νηστικη!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...