Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλματα ανάπτυξης

Λαμπρινή

Recommended Posts

πρίν από 41 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Σιγά καλέ  κοπέλα μου μην πανικοβάλλεσαι. Δεν κόβεται έτσι το γάλα! Θα δίνεις μία φορά το μεσημέρι αφού έχει θηλάσει καλά και μια φορά το βράδυ. Μην φαντάζεσαι πολύ, άντε να πιει 30-40 ml τη φορά όπως τα περιγράφεις. Δεν παθαίνει κάτι έτσι, άλλο να δίνεις πολλά μπουκάλια τη μέρα. Θα θηλάζει καλά, και δυο φορές θα προσφέρεις και μπουκάλι. Προσωρινό θα είναι έτσι κι αλλιώς.

Ναι με είπε μόλις βάλει θα θηλαζο παλι κανονικά 

πρίν από 2 λεπτά , Mara1312 είπε:

Απλως φοβάμαι μην μαθει στο ξένο και αφήσει το στήθος 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 643
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 9 λεπτά , Mara1312 είπε:

Απλως φοβάμαι μην μαθει στο ξένο και αφήσει το στήθος 

εχει δικιο η αργκ.μην πανικοβαλλεσαι

απλα γνωμη μου θα ηταν αυτο το συμπληρωμα αν μπορεις να ειναι αντλημενο

θηλασμο φουλ

θελεις να βαλεις κ αναλυτικα τις ζυγισεις;ετσι απο περιεργεια,μου εκανε εντυπωση τι εκανε ξαφνικα τον γιατρο να πει για συμπληρωμα

επισης αν φοβασαι για συγχηση θηλων μποερις να δινεις το συμπληρωμα με συριγγα η τα σωληνακια sns

γενικα εκτος απο το βαρος,εσυ πως βλεπεις να παει ο θηλασμος;τρωει καλα;συχνα;βρεχει πανες;

πρίν από 8 λεπτά , vicky86 είπε:

εχει δικιο η αργκ.μην πανικοβαλλεσαι

απλα γνωμη μου θα ηταν αυτο το συμπληρωμα αν μπορεις να ειναι αντλημενο

θηλασμο φουλ

θελεις να βαλεις κ αναλυτικα τις ζυγισεις;ετσι απο περιεργεια,μου εκανε εντυπωση τι εκανε ξαφνικα τον γιατρο να πει για συμπληρωμα

επισης αν φοβασαι για συγχηση θηλων μποερις να δινεις το συμπληρωμα με συριγγα η τα σωληνακια sns

γενικα εκτος απο το βαρος,εσυ πως βλεπεις να παει ο θηλασμος;τρωει καλα;συχνα;βρεχει πανες;

Γενιθηκε 2,690 όταν την ζυγησαμε στον γιατρό ηταν 3,550 στης 17 Μαΐου και την τριτη ήταν 3,670 

πρίν από 4 λεπτά , Mara1312 είπε:

Γενιθηκε 2,690 όταν την ζυγησαμε στον γιατρό ηταν 3,550 στης 17 Μαΐου και την τριτη ήταν 3,670 

οποτε τον πρωτο μηνα πηγε πολυ καλα

τις επομενες 2βδομαδες ομως πηρε λιγο,επρεπε περιπου τα διπλα

παρατηρησες κτ που να αλλαξε στην συμπεριφορα-τροπο θηλασμου του μωρου;

αν θες μπορεις να ψαξεις κ για γαλακτογωγες τροφες να βοηθησουν στην παραγωγη σου.οσο θηλαζεις βοηθαει να κανεις μαλαξεις,οι εναλλαγες στασεων θηλασμου.κ μεχρι να εδραιωθει η παραγωγη βοηθανε κ οι συχνες εναλλαγες στηθους

πρίν από 14 λεπτά , vicky86 είπε:

οποτε τον πρωτο μηνα πηγε πολυ καλα

τις επομενες 2βδομαδες ομως πηρε λιγο,επρεπε περιπου τα διπλα

παρατηρησες κτ που να αλλαξε στην συμπεριφορα-τροπο θηλασμου του μωρου;

αν θες μπορεις να ψαξεις κ για γαλακτογωγες τροφες να βοηθησουν στην παραγωγη σου.οσο θηλαζεις βοηθαει να κανεις μαλαξεις,οι εναλλαγες στασεων θηλασμου.κ μεχρι να εδραιωθει η παραγωγη βοηθανε κ οι συχνες εναλλαγες στηθους

Από τους κολικους που έχει δεν τρώει πολύ αλλά έχει και πολύ κλάμα σαν να μην Χορταίνει δεν ξέρω έχει πολύ νεύρο κ κλάμα φταίνε κ η κολικι αλλά δεν ξέρω τι άλλο είναι σαν να μην χορταινει τ μωρο ειδικά το βράδυ 

Διαφημίσεις

πρίν από 18 λεπτά , Mara1312 είπε:

Από τους κολικους που έχει δεν τρώει πολύ αλλά έχει και πολύ κλάμα σαν να μην Χορταίνει δεν ξέρω έχει πολύ νεύρο κ κλάμα φταίνε κ η κολικι αλλά δεν ξέρω τι άλλο είναι σαν να μην χορταινει τ μωρο ειδικά το βράδυ 

κυριως απογευμα-βραδυ εχει αυτην την συμπεριφορα;

δειχνει να ποναει,μαζευει ποδαρακια κλπ;οταν θηλαζει ηρεμει καθολου;

εφοσον τον πρωτο μηνα πηγατε καλα,μην φοβασαι το συμπληρωμα.αν γινει σωστα κ για λιγο μια χαρα θα θηλασεις.απλα παραλληλα να αυξησεις κ την παραγωγη σου

πανες ποσες βρεχει;

πρίν από 13 λεπτά , vicky86 είπε:

κυριως απογευμα-βραδυ εχει αυτην την συμπεριφορα;

δειχνει να ποναει,μαζευει ποδαρακια κλπ;οταν θηλαζει ηρεμει καθολου;

εφοσον τον πρωτο μηνα πηγατε καλα,μην φοβασαι το συμπληρωμα.αν γινει σωστα κ για λιγο μια χαρα θα θηλασεις.απλα παραλληλα να αυξησεις κ την παραγωγη σου

πανες ποσες βρεχει;

Ναι κυρίως απόγευμα και βράδυ πάρα πολύ μαζεύει τα πόδια της και τα τεντώνει όταν θηλάζω Όχι δεν  ήρεμη πάλι κλάμα Παίρνω και μαγιά μπύρας πάνες βρέχει 6 με 7

πρίν από 3 λεπτά , Mara1312 είπε:

Ναι κυρίως απόγευμα και βράδυ πάρα πολύ μαζεύει τα πόδια της και τα τεντώνει όταν θηλάζω Όχι δεν είμαι ήρεμη πάλι κλάμα Παίρνω και μαγιά μπύρας πάνες βρέχει 6 με 7

Από την εμπειρία μου σαν μαμά κ από αυτά που έχω διαβάσει το να μην τρώει καλά συνήθως οφείλεται είτε σε παλινδρόμηση (αν δεν υπάρχουν γουλιες ίσως παίζει κ κρυφή) ή αλλεργία στο γάλα ή πιο σπάνια ουρολοίμωξη αν κ δεν νομίζω. Σου είπε η γιατρός για τπτ τέτοιο? Μήπως πονάει κ δεν θέλει να τρώει πολύ? Γιατί απ' τη στιγμή που έπαιρνε κανονικά βάρος είχες καλή ποσότητα γάλακτος

πρίν από 4 λεπτά , mama16 είπε:

Από την εμπειρία μου σαν μαμά κ από αυτά που έχω διαβάσει το να μην τρώει καλά συνήθως οφείλεται είτε σε παλινδρόμηση (αν δεν υπάρχουν γουλιες ίσως παίζει κ κρυφή) ή αλλεργία στο γάλα ή πιο σπάνια ουρολοίμωξη αν κ δεν νομίζω. Σου είπε η γιατρός για τπτ τέτοιο? Μήπως πονάει κ δεν θέλει να τρώει πολύ? Γιατί απ' τη στιγμή που έπαιρνε κανονικά βάρος είχες καλή ποσότητα γάλακτος

Δεν με είπε κάτι δεν ξέρω τι να πω εχω στεναχωρηθεί πολυ

πρίν από 7 λεπτά , Mara1312 είπε:

Μην στεναχωριέσαι κορίτσι μου, θα τη βρείτε τη λυση κ θα πάρει πάλι καλό βάρος. Έδωσες τλκ μπουκάλι? Το πίνει εύκολα?

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , Mara1312 είπε:

συμφωνω με την μαμα.κ εγω θα σκεφτομουν να κανω μια εξεταση ουρων

αν θελεις δοκιμασε να περιορισεις τα γαλακτοκομικα,βοηθαει κ στους κολικους

δ μειωθηκε ξαφνικα το γαλα σου,αφου πηρε καλα τον πρωτο μηνα.απλα λογω πονου ισως δ θηλαζει τοσο αποτελεσματικα

τα παιδια μου δ ειχαν,οποτε δ εχω πολλα να προτεινω.τα προβιοτικα βοηθανε να δινεις στο μωρο.ζεστες κομπρεσες στην κοιλιτσα,μασαζακι,ζεστο μπανακι αν το χαλαρωνει,κ ισως στασεις που κρατανε καλα την κοιλια.οπως οταν ρευεται στον ωμο ψηλα,η ξαπλωμενο στα γονατα μας με την κοιλια.οποτε κ στον θηλασμο μια σταση που να "προστατευεις" την κοιλιτσα

πρίν από 1 λεπτό , mama16 είπε:

Μην στεναχωριέσαι κορίτσι μου, θα τη βρείτε τη λυση κ θα πάρει πάλι καλό βάρος. Έδωσες τλκ μπουκάλι? Το πίνει εύκολα?

Εδωσα ε ναι το πίνει αλλά και τώρα π την θηλασα γκρίνια και απο τους κολικους σφίγγεται τεντώνει τα πόδια της μαζεύεται 

πρίν από 3 λεπτά , vicky86 είπε:

συμφωνω με την μαμα.κ εγω θα σκεφτομουν να κανω μια εξεταση ουρων

αν θελεις δοκιμασε να περιορισεις τα γαλακτοκομικα,βοηθαει κ στους κολικους

δ μειωθηκε ξαφνικα το γαλα σου,αφου πηρε καλα τον πρωτο μηνα.απλα λογω πονου ισως δ θηλαζει τοσο αποτελεσματικα

τα παιδια μου δ ειχαν,οποτε δ εχω πολλα να προτεινω.τα προβιοτικα βοηθανε να δινεις στο μωρο.ζεστες κομπρεσες στην κοιλιτσα,μασαζακι,ζεστο μπανακι αν το χαλαρωνει,κ ισως στασεις που κρατανε καλα την κοιλια.οπως οταν ρευεται στον ωμο ψηλα,η ξαπλωμενο στα γονατα μας με την κοιλια.οποτε κ στον θηλασμο μια σταση που να "προστατευεις" την κοιλιτσα

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου κάνω οτι μπορώ μας έχουν κρατήσει πίσω και οι κολικοί

πρίν από 2 λεπτά , Mara1312 είπε:

Εδωσα ε ναι το πίνει αλλά και τώρα π την θηλασα γκρίνια και απο τους κολικους σφίγγεται τεντώνει τα πόδια της μαζεύεται 

Γενικά σε όλα τα γεύματα γκρινιάζει όταν πίνει γάλα η μόνο το απόγευμα κ το βράδυ που μπορεί να έχει κολικούς? Είναι ποτέ ήρεμη στον θηλασμό? Αν όχι το είπες στην παιδίατρο ότι σε όλα τα γεύματα κάνει έτσι?

πρίν από 3 λεπτά , Mara1312 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου κάνω οτι μπορώ μας έχουν κρατήσει πίσω και οι κολικοί

ηρεμησε πραγματικα

ολα καλα θα πανε!

οσο πιο ηρεμη εισαι,τοσο πιο καλα θα διαχειριζεσαι κ το μωρο

Κ όπως είπε η Βίκυ τα προβιοτικα βοηθάνε κ στους κολικούς. Στον δεύτερο η παιδίατρος μου είχε πει να παίρνω σταγόνες βιταμίνη D με προβιοτικα μαζί κ κολικούς είχε για πολύ μικρό διάστημα κ όχι πολύ έντονους

Διαφημίσεις

πρίν από 12 λεπτά , mama16 είπε:

Γενικά σε όλα τα γεύματα γκρινιάζει όταν πίνει γάλα η μόνο το απόγευμα κ το βράδυ που μπορεί να έχει κολικούς? Είναι ποτέ ήρεμη στον θηλασμό? Αν όχι το είπες στην παιδίατρο ότι σε όλα τα γεύματα κάνει έτσι?

Όχι Σε όλα σε κάποια

πρίν από 11 λεπτά , vicky86 είπε:

ηρεμησε πραγματικα

ολα καλα θα πανε!

οσο πιο ηρεμη εισαι,τοσο πιο καλα θα διαχειριζεσαι κ το μωρο

Προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι ήρεμη και να μη στεναχωριέμαι

πρίν από 4 λεπτά , Mara1312 είπε:

Όχι Σε όλα σε κάποια

Προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι ήρεμη και να μη στεναχωριέμαι

Κορίτσι μου ξέρω πόσο ψυχοφθόρο είναι να σκέφτεσαι ότι δεν τρώει πολύ το μωρό, ότι πονάει κ δεν παίρνει πολύ βάρος αλλά όλα σιγά σιγά θα στρώσουν.. Υπομονή μόνο, μεγαλώνοντας θα τα βλέπεις σαν παλιά ανάμνηση! Πάντως απ' τη στιγμή που ξέρεις ότι δεν παίρνει πολύ βάρος ακόμα κ αν δεν το ζητάει να την βάζεις συχνά στο στήθος για να πίνει όσο μπορεί..

πρίν από 21 λεπτά , mama16 είπε:

Κορίτσι μου ξέρω πόσο ψυχοφθόρο είναι να σκέφτεσαι ότι δεν τρώει πολύ το μωρό, ότι πονάει κ δεν παίρνει πολύ βάρος αλλά όλα σιγά σιγά θα στρώσουν.. Υπομονή μόνο, μεγαλώνοντας θα τα βλέπεις σαν παλιά ανάμνηση! Πάντως απ' τη στιγμή που ξέρεις ότι δεν παίρνει πολύ βάρος ακόμα κ αν δεν το ζητάει να την βάζεις συχνά στο στήθος για να πίνει όσο μπορεί..

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου αυτό κανό στήθος την βάζο συνέχεια

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, σταμάτα να τρως γαλακτοκομικά και σόγια. Περίμενε 10-15 μέρες, και αν δεις βελτίωση, συνεχίζεις έτσι. Αν παράλληλα δίνεις συμπλήρωμα, προσπάθησε να πάρεις ένα με υδρολυμένες πρωτεϊνες γάλακτος, πιθανώς να αναφέρεται και ως γάλα για δυσανεξία στην καζεϊνη (όχι λακτόζη), πωλείται κανονικά δεν είναι φαρμακευτικό. Πολλά μωρά δυσκολεύονται με τις πρωτεϊνες του αγελαδινού γάλακτος (περνάνε στο γάλα σου αν τρως εσύ) και έχουν πονάκια. Δεν παθαίνουν  κάτι, αλλά έχουν πόνους.

Το βράδυ, όταν έχει γκρίνια, θα θηλάζεις πολύ. Μπορεί και 4-5 ώρες συνέχεια. Κλαίει το μωρό; Στο στήθος. Είναι νορμάλ, πολλά μωρά το χρειάζονται. Θήλασε καμιά ώρα, δώσε και το συμπλήρωμα, και μετά αν ξανακλαψουρίζει, ας έχει περάσει και μισή ώρα, ξαναδώσε στήθος.

Προσωρινό είναι, μην αγχώνεσαι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...