Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανακοίνωση καπνίσματος σε γονείς

Recommended Posts

Επισης ξεκαθαριζω ξανα γιατι ως γνωστον εδω μεσα λιγο θελει για να παρεξηγουνται καποιοι ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ αλλα θεωρω αυτονοητο οτι γνωριζει τις βλαβερες συνεπειες διοτι δεν ειναι 9 ειναι 15 ! ακομα ομως και να μην ηταν πληρως ενημερωμενος ενημρωθηκε απο αυτο εδω το θεμα απο τις δικες μας εμπειριες , οποτε αν δεν εχει σκοπο να το σταματησει αμεσα τουλαχιστον ας φτιαξει τη σχεση με τους γονεις του ωστε να μην καπνιζει απο αντιδραση....;) και να ειναι και ειλικρινης μαζι τους.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 132
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επισης ξεκαθαριζω ξανα γιατι ως γνωστον εδω μεσα λιγο θελει για να παρεξηγουνται καποιοι ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ αλλα θεωρω αυτονοητο οτι γνωριζει τις βλαβερες συνεπειες διοτι δεν ειναι 9 ειναι 15 ! ακομα ομως και να μην ηταν πληρως ενημερωμενος ενημρωθηκε απο αυτο εδω το θεμα απο τις δικες μας εμπειριες , οποτε αν δεν εχει σκοπο να το σταματησει αμεσα τουλαχιστον ας φτιαξει τη σχεση με τους γονεις του ωστε να μην καπνιζει απο αντιδραση....;) και να ειναι και ειλικρινης μαζι τους.

Ακριβως..!! :)

εχουν και αυτοι το δικιο τους αλλα εγω τ πρεπει να κανω??

:D

1. Λες την αλήθεια και πως νιώθεις στους γονείς σου
  2. Ακούς τη πρόταση τους
  3. Παίρνεις τις αποφάσεις σου
  4. Κάνεις πράξη αυτό που αποφάσισες χωρίς να διαμαρτύρεσαι για τις όποιες δυσκολίες ή συνέπειες μπορεί να υπάρξουν

Εάν αποφασίσεις να καπνίζεις, θα το κάνεις, αλλά μην περιμένεις να σε αγκαλιάσουν.

Θα μπορούσες να μην πεις τίποτα και να το παίζεις καλό παιδί και οι γονείς σου να μην μάθουν τίποτα.

Θελεις να είσαι ένας υποκριτής;

Εάν αποφασίζεις.

Να σε ρωτήσω κάτι, με τους γονείς σου συζητάτε θέματα που σε απασχολούν;

Γενικά, "μιλάτε" στο σπίτι;

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

:D

1. Λες την αλήθεια και πως νιώθεις στους γονείς σου
  2. Ακούς τη πρόταση τους
  3. Παίρνεις τις αποφάσεις σου
  4. Κάνεις πράξη αυτό που αποφάσισες χωρίς να διαμαρτύρεσαι για τις όποιες δυσκολίες ή συνέπειες μπορεί να υπάρξουν

Εάν αποφασίσεις να καπνίζεις, θα το κάνεις, αλλά μην περιμένεις να σε αγκαλιάσουν.

Θα μπορούσες να μην πεις τίποτα και να το παίζεις καλό παιδί και οι γονείς σου να μην μάθουν τίποτα.

Θελεις να είσαι ένας υποκριτής;

Εάν αποφασίζεις.

Να σε ρωτήσω κάτι, με τους γονείς σου συζητάτε θέματα που σε απασχολούν;

Γενικά, "μιλάτε" στο σπίτι;

Ναι μιλαμε πολυ συχνα για πολλα θεματα ..!!!

Pisteuw pws exeis dikaio mono ston tomea p les oti dn tha m dinoun xrhmata..Apo kei kai pera me tn ethismo dn mporw n s pw oti einai t idio ean kapnizeis 2 mhnes h 20 xronia..Ennoeite pws exei diafora t thema einai oti autous tous 2 mhnes p kanw(eidika t pasxa p hmoun olh th mera eksw) dn t esvina..!!M exei ginei sinitheia h an thes "routina"

Ακριβώς.Σου χει γίνει συνήθεια.Ούτε οργανικός,ούτε ψυχολογικός εθισμός υπάρχει αυτήν την στιγμή σε σένα.Οι ίματζ μέικερ απλά σε έχουν πείσει πως η στεναχώρια συνδυάζεται και απαλύνεται με τσιγάρο.πράγμα ψευδές.Από ιατρικής αλλά και εμπειρικής άποψης.Το τσιγάρο δεν περιέχει τέτοιες ουσίες.Έχεις κάποιον λόγο που θες να καπνίζεις;

Θα θελα να τον μάθω.όσο για τους γονείς...Οι γονείς μας δεν οφείλουν να μας στηρίζουν σε όλες μας τις αποφάσεις.Όταν μια απόφαση βλάπτει την υγεία μας δεν είναι υποχρεωμένοι να μας στηρίξουν αλλά και ούτε πρέπει.Το τσιγάρο δεν είναι μια συνήθεια του τύπου "μου αρέσουν τα κόκκινα ρούχα,αποφάσισα να γίνω αστροναύτης".Είναι βλαβερό.Με ποιά λογική περιμένεις στήριξη;Τι είναι οι γονείς;Απλά παρατηρητές σου και χρηματοδότες σου;Θέλεις να σε χαρτζιλικώνουν σαν κάποιον του οποίου έχουν την ευθύνη αλλά θες να αποφασίζεις μόνος σου για όλα ακόμα και αυτά που αντικειμενικά σε βλάπτουν;Δεν γίνεται ρε μεγάλε αυτό.

Οι γονείς σου αποφάσισαν πως δεν θέλουν να σου πληρώνουν τα τσιγάρα.Οπότε ή δεν παίρνεις χρήματα ή παίρνεις και είσαι αρκετά ώριμος ώστε να μην τα χαλάσεις σε τσιγάρα.Έτσι πάει.όλα τα υπόλοιπα είναι μπαρούφες.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Ναι μιλαμε πολυ συχνα για πολλα θεματα ..!!!

ΟΚ!

Πολύ θετικό.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Ναι να το κοψω μεχρι τα 18 μ χρονια..

Νομιζω το βλεπεις λαθος. Καπνιζεις μολις 2-3 μηνες... το να προσπαθησεις να το κοψεις σταδιακα μεσα σε 3 χρονια (!!!) ειναι βεβαιη αποτυχια... Δεν θα το κοψεις ποτε. Ενημερωσου απο το ιντερνετ για τις βλαβερες συνεπειες του τσιγαρου, για το τι ειναι το τσιγαρο και τι προκαλει σε εφηβους -γιατι οσο φλωριστικο μπορει να ακουγεται, εισαι πανω στην αναπτυξη!- και παρε την αποφαση σου.

Ο μονος τροπος για να το κοψεις ειναι μαχαιρι. Υπαρχουν και βοηθηματα οπως οι τσιχλες που οπως σου ξαναειπα εμενα με βοηθησαν. Αλλα δεν εχεις προλαβει να το συνηθισεις σε τετοιο βαθμο που να ζοριζεσαι να το κοψεις αμεσα. Ειναι στο μυαλο σου καθαρα.

Και οσο για τους γονεις σου μαλλον και εγω το ιδιο θα κανω με τον γιο μου αν βρεθει στη θεση σου. Γιατι εχω μεγαλυτερη πειρα και ακριβως επειδη καπνιζω ξερω ποσο βλακεια ειναι και ποσο δυσκολο ειναι να το κοψεις οταν χρειαστει. Οποτε θα προσπαθησω να τον αποτρεψω εστω και με το ζορι ελπιζωντας οτι δεν θα του βγει αντιδραστικα...:(

Παντως! εγω θα τους επιανα και θα τους ελεγα αυτα που σου ειπα πριν. Συγνωμη που σας στενοχωρησα , επρεπε ομως να ειμαι ειλικρινης μαζι σας, ξερω οτι κατι επρεπε να κανετε -και εγω στη θεση σας το ιδιο θα εκανα- για τις εξοδους και τα λεφτα , αλλα τουλαχιστον παρτε το λιγο πιο ηρεμα και εγω υποσχομαι να προσπαθησω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να καπνιζω οσο λιγοτερο μπορω ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΤΑΡΧΗΝ , και αφου θα ειμαι και "ενταξει " απεναντι σας το πιθανοτερο να μην το "εχω αναγκη" και καθολου. Με λιγα λογια να τους κανεις να καταλαβουν οτι κατα πασα πιθανοτητα ειναι μια φαση που θα παρελθει ...

θα μου πεις και αν δεν ειναι ε? απο οσο καταλαβα απο τις προηγουμενες σου απαντησεις σε αλλα μελη εισαι πολυ συζητισιμο ατομο και ακους ολες τις αποψεις χωρις να αποκλειεις τιποτα. Αυτο να ξερεις ειναι μεγαλη αρετη.

Ε ενταξει εννοειται οτι σου ευχομαι να ειναι παροδικο αυτο με το τσιγαρο αλλα ακομα και αν δεν ειναι -γιατι το αυριο δεν το προβλεπει κανεις μας- να εισαι παντα ετσι συζητισιμος και να μοιραζεσαι τους προβληματισμους σου. Δεν υπαρχει χειροτερο απο το να τα κρατας μεσα σου...

Λοιπον μολις μιλισα με τους δικους μ και μ ειπαν εαν δν ακουσουν την λεξη "δν τ ξαναβαζω στο στομα μ" δν αλαζει τιποτα..τ αλλο μπορω να τους πω..??

Λοιπον μολις μιλισα με τους δικους μ και μ ειπαν εαν δν ακουσουν την λεξη "δν τ ξαναβαζω στο στομα μ" δν αλαζει τιποτα..τ αλλο μπορω να τους πω..??

πολυ γρηγορος εισαι βρε. :lol::lol:

ελπιζω να καταλαβες οτι αυτα που σου ειπα προηγουμενως δεν σου προτεινα να τα πεις ως δικαιολογιες για να επιτραπουν και παλι οι εξοδοι και το χαρτζιλικι αλλα επειδη καταλαβα οτι πραγματικα ετσι ειναι! Αφου οι γονεις σου κρινουν οτι αυτο ειναι το σωστο να κανουν που προφανως αυτο θα ειναι γιατι εκεινοι σε μεγαλωσαν και εκεινοι σε ξερουν καλυτερα, δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα. Διαλεγεις και παιρνεις με λιγα λογια. Εγω δεν θα σου πω τι αλλο να κανεις αλλα θα σου πω τι θα εκανα εγω σε αυτη την περιπτωση αν μου το ελεγαν αυτο. ΤΙΠΟΤΑ θα καθομουν να δω τι απο τα 2 δεν μπορω να αντεξω.

Μπορω χωρις χαρτζιλικι και εξοδους?

Μπορω να μην καπνιζω?

Μπορω να ειμαι ανειλικρινης να πω οκ δεν θα ξανακαπνισω και να καπνιζω κρυφα?

Το τριτο παντως ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα το απεκλεια απο τη στιγμη που δεν θα εκρυβα απλα την αληθεια οπως πριν (που υποτιθεται οτι δεν το ηξεραν ) πλεον θα τους κοροιδευα μες στη μουρη τους. Τουλαχιστον στους δικους μου γονεις δεν θα αξιζε κατι τετοιο...:(

Πιστευες οτι θα αλλαζε κατι με αυτα που τους ειπες τωρα ή απλα ειπες ας πω και αυτα και αμα πιασει επιασε? Θελω να πω το εκανες πραγματικα με την καρδια σου ή απλα ηθελες να εχεις και τον σκυλο και την πιττα? Ειλικρινα πες.

Όλα είναι μια ιδέα...

Ζήτησέ τους βοήθεια για να το κόψεις, εννοώντας το βέβαια. Μπορείς να τους εξηγήσεις για ποιούς λόγους (γενικά) το άρχισες και να τους πεις οτι θα το κόψεις. Αν θέλεις που πατήσεις πόδι απέναντί τους ή να τους την σπάσεις, βρες κάτι που δεν σου βλάπτει την υγεία.

Εξάλλου εμένα (αν και μάνα σου στην ηλικία) θα μου άρεσε ένα τυπάκι αθλητικό (με τη μαύρη ζώνη του και το skate του) που να μην καπνίζει (ώστε να μην ξεχειμωνιάζουμε στο κρύο), άρα να διαφέρει από τους πολλούς, και μάλιστα να το κάνει πλέον και από άποψη, αφού θα το έχει δοκιμάσει.

1ciWp3.pngnEMKp3.png

Διαφημίσεις

Δηλαδή, πως μας γράφεις στο forum και συζητάς ΚΑΙ με τους γονείς σου;

Ιάσονα μας δουλεύεις;

Ρε παιδιά, τι γίνεται εδώ; Μας δουλεύουν;

ΟΕΟ;

Πλάτωνας

chmod 777 world

πολυ γρηγορος εισαι βρε. :lol::lol:

ελπιζω να καταλαβες οτι αυτα που σου ειπα προηγουμενως δεν σου προτεινα να τα πεις ως δικαιολογιες για να επιτραπουν και παλι οι εξοδοι και το χαρτζιλικι αλλα επειδη καταλαβα οτι πραγματικα ετσι ειναι! Αφου οι γονεις σου κρινουν οτι αυτο ειναι το σωστο να κανουν που προφανως αυτο θα ειναι γιατι εκεινοι σε μεγαλωσαν και εκεινοι σε ξερουν καλυτερα, δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα. Διαλεγεις και παιρνεις με λιγα λογια. Εγω δεν θα σου πω τι αλλο να κανεις αλλα θα σου πω τι θα εκανα εγω σε αυτη την περιπτωση αν μου το ελεγαν αυτο. ΤΙΠΟΤΑ θα καθομουν να δω τι απο τα 2 δεν μπορω να αντεξω.

Μπορω χωρις χαρτζιλικι και εξοδους?

Μπορω να μην καπνιζω?

Μπορω να ειμαι ανειλικρινης να πω οκ δεν θα ξανακαπνισω και να καπνιζω κρυφα?

Το τριτο παντως ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα το απεκλεια απο τη στιγμη που δεν θα εκρυβα απλα την αληθεια οπως πριν (που υποτιθεται οτι δεν το ηξεραν ) πλεον θα τους κοροιδευα μες στη μουρη τους. Τουλαχιστον στους δικους μου γονεις δεν θα αξιζε κατι τετοιο...:(

Πιστευες οτι θα αλλαζε κατι με αυτα που τους ειπες τωρα ή απλα ειπες ας πω και αυτα και αμα πιασει επιασε? Θελω να πω το εκανες πραγματικα με την καρδια σου ή απλα ηθελες να εχεις και τον σκυλο και την πιττα? Ειλικρινα πες.

Ειλικρινα τα ειπα ολα λεξει πρως λεξει διοτι δν θελω να ειναι στενοχοριμενοι και δεν τους ανεφερα καν το οτι ξερω γω"τωρα π σας τα ειπα αυτα αφηστε με να βγω" δν μ περασε ουτε μια στιγμη..

Αυτοι τι αλλο μπορουν να σου πουν? Σου καρφωθηκε να αρχισεις το καπνισμα. Ξερεις οτι βλαπτει πολυ, ξερεις οτι ειναι ακρως εθιστικο και ηδη μεσα σε ελαχιστους μηνες βλεπεις οτι δεν σου ειναι ευκολο να το κοψεις. Τι σε κανει να νομιζεις οτι στα 18 σου θα ειναι πιο ευκολο να το κοψεις?

Μηπως αντι να εστιαζεις στο τι να πεις στους γονεις σου να σκεφτεις την πιθανοτητα οτι εχουν δικαιο και κανουν οτι μπορουν για να σε αποτρεψουν απο μια βλαβερη συνηθεια?

Μηπως αντι να στεναχωριεσαι και να στεναχωρεις και τους δικους σου να εστιασεις στον λογο που θες να καπνιζεις και να βρεις την δυναμη και τη μαγκια να αντισταθεις και να το ξεπερασεις?

Καπνιζεις πολυ λιγο καιρο, εχεις πολυ καλες πιθανοτητες, αν το παρεις αποφαση, να μην το ξαναβαλεις στο στομα σου. Δεν ειναι τυχαιο που ολοι σου λεμε τα χειροτερα για το καπνισμα. Και να εισαι σιγουρος οτι δεν στα λεμε επειδη εισαι 15. Και 35 να ησουν εγω τα ιδια θα σου ελεγα.

Δηλαδή, πως μας γράφεις στο forum και συζητάς ΚΑΙ με τους γονείς σου;

Ιάσονα μας δουλεύεις;

Ρε παιδιά, τι γίνεται εδώ; Μας δουλεύουν;

ΟΕΟ;

Φιλε μου εντελως φιλικα η σηζητηση κρατησε 5 λεπτα μετα ηρθα κατευθειαν εδω...

Ναι να το κοψω μεχρι τα 18 μ χρονια..

Τωρα το ειδα αυτο το ποστ.

να σου πω κατι , μην νομιζεις οτι οταν θα φτασεις ή θα κλεισεις τα 18 θα αναψει κανενα πρασινο φαναρι που μεχρι τοτε εβλεπες κοκκινο και μετα θα μπορεις να αναθεωρησεις τα παντα και να ξεσαλωσεις ή να φτιαξεις τη ζωη σου οπως τη φανταζοσουν τοσα χρονια. Αν πιστευεις οτι στα 18 αλλαζουν τα μυαλα κατα τη γνωμη μου απατασαι οικτρα... μια ιδεα ειναι η "ενηλικιωση στα 18" ...

και τι πιστευεις οτι θα βαλεις ενα προγραμμα να καπνισεις 15-18 και μετα θα πατησεις ενα κουμπι ΣΤΟΠ και θα το κοψεις? Σορυ απλα δεν το καταλαβα αυτο με τα 18

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Χμμ...

Πλάτωνας

chmod 777 world

Τωρα το ειδα αυτο το ποστ.

να σου πω κατι , μην νομιζεις οτι οταν θα φτασεις ή θα κλεισεις τα 18 θα αναψει κανενα πρασινο φαναρι που μεχρι τοτε εβλεπες κοκκινο και μετα θα μπορεις να αναθεωρησεις τα παντα και να ξεσαλωσεις ή να φτιαξεις τη ζωη σου οπως τη φανταζοσουν τοσα χρονια. Αν πιστευεις οτι στα 18 αλλαζουν τα μυαλα κατα τη γνωμη μου απατασαι οικτρα... μια ιδεα ειναι η "ενηλικιωση στα 18" ...

και τι πιστευεις οτι θα βαλεις ενα προγραμμα να καπνισεις 15-18 και μετα θα πατησεις ενα κουμπι ΣΤΟΠ και θα το κοψεις? Σορυ απλα δεν το καταλαβα αυτο με τα 18

Ζητω συγνωμη π δν τ διευκρινισα πριν αλλα μ εχουν πει πως μεχρι τα 18 μ χρονια να μην καπνισω μετα ας κανω οτι θελω θα ειναι δικι μ η ζωη πλεον...αλλα και παλι την γνωμη τους θα μ την πουν

Ειλικρινα τα ειπα ολα λεξει πρως λεξει διοτι δν θελω να ειναι στενοχοριμενοι και δεν τους ανεφερα καν το οτι ξερω γω"τωρα π σας τα ειπα αυτα αφηστε με να βγω" δν μ περασε ουτε μια στιγμη..

Ελπιζω να καταλαβες οτι εγω διατυπωσα απλα μια γενικοτερη αποψη. κανεις φυσικα δεν σου ειπε παρε αυτο το ποστ αποστηθισε το νερακι και πηγαινε πες το στους γονεις σου και ολα θα ειναι οκ. Ετσι ? Εγω απλα εβαλα σε μια ταξη αυτα που εξηγουσες σε ολα τα προηγουμενα ποστ σου ή τουλαχιστον αυτα που εγω καταλαβα . και βεβαια δεν εννοουσα να κανεις pause απο εδω και να τα πεις . θεωρησα οτι αυτα θα τα σκεφτεις και αν σε αντιπροσωπευουν πραγματι θα σε βοηθησουν . Μπορει φυσικα να ειμαι και λαθος.Δεν ξερω εσενα δεν ξερω τους γονεις σου ευνοητο ειναι οτι καταλαβαινεις οτι ειναι η αποψη του καθενος βαζοντας τον εαυτο του ο καθενας στη θεση σου . Δεν φτιαχνουμε εδω "οδηγιες χρησης γονεων και εφηβων"

Φιλικα και παλι δεν σε κατσαδιαζω

Όλα είναι μια ιδέα...

Ελπιζω να καταλαβες οτι εγω διατυπωσα απλα μια γενικοτερη αποψη. κανεις φυσικα δεν σου ειπε παρε αυτο το ποστ αποστηθισε το νερακι και πηγαινε πες το στους γονεις σου και ολα θα ειναι οκ. Ετσι ? Εγω απλα εβαλα σε μια ταξη αυτα που εξηγουσες σε ολα τα προηγουμενα ποστ σου ή τουλαχιστον αυτα που εγω καταλαβα . και βεβαια δεν εννοουσα να κανεις pause απο εδω και να τα πεις . θεωρησα οτι αυτα θα τα σκεφτεις και αν σε αντιπροσωπευουν πραγματι θα σε βοηθησουν . Μπορει φυσικα να ειμαι και λαθος.Δεν ξερω εσενα δεν ξερω τους γονεις σου ευνοητο ειναι οτι καταλαβαινεις οτι ειναι η αποψη του καθενος βαζοντας τον εαυτο του ο καθενας στη θεση σου . Δεν φτιαχνουμε εδω "οδηγιες χρησης γονεων και εφηβων"

Φιλικα και παλι δεν σε κατσαδιαζω

καταλαβαινω απολυτα τι λες απλα τα λογια σου με εκφραζαν και ετσι τα ειπα πιστευω πως βοηθησαν..!!!

Bασικα εγω θα σου πω αυτο που θα ελεγα και στον γιο μου εχοντας καπνισει και εγω στα 15. Οταν το ξεκινησα θεωρουσα οτι ειναι κατι που γουσταρα την δεδομενη περιοδο περνοντας μια χαλια εφηβεια και με πολλα θεματα και ειχα στο μυαλο οτι μου κανει κακο μιας και ειχα θεματα υγειας ηδη ασχετα με το τσιγαρο αλλα ειχα την σιγουρια οτι θα ειναι για λιγο και αργοτερα θα το εκοβα οποτε ηθελα. Αυτη ειναι η παγιδα φιλαρακι οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα οταν τα χρονια γινονται πολλα δυσκολα το κοβεις γιατι ερχονται και μεγαλυτερα ζορια μετα που σε κανουν να βρισκεις αλλοθι μετα για να συνεχιζεις.

Το θεμα ειναι να μην το ξεκινησεις για καιρο τωρα που ειναι νωρις μπορεις να κανεις κατι. Και για τους υπολοιπους γονεις εδω να πω οτι οι απαγορευσεις παιδια στο θεμα του τσιγαρου εφηβων δεν βοηθανε η θα το κανει κρυφα οπως το εκανα εγω η θα περνει απο αλλους δανεικα τσιγαρα με εκβιασμους απο τους γονεις δεν γινεται τιποτα το θεμα ειναι να ειναι κοντα στο παιδι και με κουβεντα να προσπαθουν να του ανοιξουν τα ματια. Κοντρα στην κοντρα δεν βγαινει τιποτα. Και χαρτζηλικι να του κοψουν αμα θελει απο αντιδραση θα βρει τροπο να τα αγορασει πιστεψτε με.

Bασικα εγω θα σου πω αυτο που θα ελεγα και στον γιο μου εχοντας καπνισει και εγω στα 15. Οταν το ξεκινησα θεωρουσα οτι ειναι κατι που γουσταρα την δεδομενη περιοδο περνοντας μια χαλια εφηβεια και με πολλα θεματα και ειχα στο μυαλο οτι μου κανει κακο μιας και ειχα θεματα υγειας ηδη ασχετα με το τσιγαρο αλλα ειχα την σιγουρια οτι θα ειναι για λιγο και αργοτερα θα το εκοβα οποτε ηθελα. Αυτη ειναι η παγιδα φιλαρακι οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα οταν τα χρονια γινονται πολλα δυσκολα το κοβεις γιατι ερχονται και μεγαλυτερα ζορια μετα που σε κανουν να βρισκεις αλλοθι μετα για να συνεχιζεις.

Το θεμα ειναι να μην το ξεκινησεις για καιρο τωρα που ειναι νωρις μπορεις να κανεις κατι. Και για τους υπολοιπους γονεις εδω να πω οτι οι απαγορευσεις παιδια στο θεμα του τσιγαρου εφηβων δεν βοηθανε η θα το κανει κρυφα οπως το εκανα εγω η θα περνει απο αλλους δανεικα τσιγαρα με εκβιασμους απο τους γονεις δεν γινεται τιποτα το θεμα ειναι να ειναι κοντα στο παιδι και με κουβεντα να προσπαθουν να του ανοιξουν τα ματια. Κοντρα στην κοντρα δεν βγαινει τιποτα. Και χαρτζηλικι να του κοψουν αμα θελει απο αντιδραση θα βρει τροπο να τα αγορασει πιστεψτε με.

Eυχαριστω πολυ θα το εχω υποψην μου :D

Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Και εγω προσωπικα θεωρω οτι οι απαγορευσεις συνηθως οδηγουν στα αντιθετα απο τα επιθυμητα αποτελεσματα. ξαναλεω βεβαια -χωρις να αναιρω την αποψη μου -οτι καθε γονεας θελει το καλυτερο για το παιδι του και αυτο θεωρει οτι κανει και σε καθε δεδομενη στιγμη ειτε θες λογω σοκ ειτε λογω κομπλεξ ειτε λογω συγκυριων ειτε εθιμων ή ή ή ... μπορει να μην εχει την ψυχραιμια να σκεφτει πιο σφαιρικα. Μην το παει κανεις τωρα στο αλλο ακρο και ρωτησει δηλαδη εσυ θα τα επετρεπες ολα για να μην τυχον και κανει τα αντιθετα αν του απαγορευσεις κατι? ΟΧΙ βεβαια αλλα καποια θεματα "δεν σηκωνουν¨απαγορευσεις. Θελουν τροπο οχι κοπο:wink:.

Γιατι αν μη τι αλλο βρε παιδια ποσο καιρο θα απαγορευσεις απο ενα παιδι τις εξοδους? θα νιωθει ο γονιος ασφαλεια οτι αφου δεν θα βγει δεν θα καπνισει κιολας αμα θελει:rolleyes:? Λες και στα σχολεια δεν καπνιζουν...:rolleyes: ή αμα κοπει το χαρτζιλικι? ποσες φορες ειχαμε και εμεις δανιστει λεφτα απο αλλους φιλους? :rolleyes: Δεν θα αγορασει τσιγαρα δηλαδη?

Όλα είναι μια ιδέα...

Εγώ σκέφτομαι ότι στη θέση των γονιών σου πιθανόν να είχα παρόμοια αντίδραση... Το να πουν μόνο "εμείς σ΄ενημερώσαμε, κάνε ό,τι καταλαβαίνεις", είναι πολύ αποστασιοποιημένο, ειδικά όταν ξέρουν τι σημαίνει το κάπνισμα και ότι θα σου κοστίσει την υγεία σου κι ένα σωρό λεφτά.

Κι εγώ αγόρασα 2-3 πακέτα στα 22, αλλά μόλις ένιωσα ότι το συνηθίζω το σταμάτησα. Σιχαίνομαι τη μυρωδιά επάνω μου. Οι δικοί μου δεν είχαν επιμείνει, αλλά ήμουν 22 όχι 15, έχει μεγάλη διαφορά.

Οι γονείς σου καπνίζουν;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...