Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανακοίνωση καπνίσματος σε γονείς

Recommended Posts

15 χρονών και επιτρέπεται η είσοδος σε club?:confused:

Σε αυτή την ηλικία, βρε Jason, τι άλλο να σου κόψουν εκτός από το χαρτζιλίκι και τις εξόδους; Το κεφάλι;

Κατάλαβε και τους γονείς σου λίγο...ξέρω πως αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνεσαι τι είναι το παιδί σου να σου ανακοινώνει ότι καπνίζει, πάντως μια μακρινή μέρα από τώρα που θα κάνεις δικά σου παιδιά θα αντιληφθείς τι φρίκη είναι!

Άσε δε αυτά τα "περιστασιακά" τα έχουμε πει όλοι μας και οι περισσότεροι ντουμάνια σχηματίζαμε γύρω μας.

Εμένα προσωπικά δε με πείθεις όσον αφορά τους λόγους που το ξεκίνησες και κυρίως που το συνεχίζεις. Πιστεύω πως όπως τόσοι έφηβοι το κάνεις για τη δήθεν μαγκιά του θέματος που τελικά είναι κουλαμάρα απλά δεν το αντιλαμβάνεσαι τώρα γιατί έτσι είναι. Και στα δικά μας χρόνια έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι, όσο επαναστάτες και θα θεωρείτε μερικοί ότι είστε ότι το κάνετε από άποψη.

Κρίμα γιατί είσαι αθλητής και θα έπρεπε να ξέρεις πρώτος τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία σου αυτό που κάνεις.

8OgYp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 132
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και μετά απ'όλα αυτά που σου αξίζουν συγχαρητήρια, αποφάσισες να ξεκινήσεις το τσιγάρο εξαιτίας μιας κοπέλας!:shock:

Και μόνο εγωιστικά να το δείς, χαλάς τη πειθαρχία, την αυτοσυγκράτηση και τη φυσική κατάσταση, που έχτιζες τόσα χρόνια, για μία κοπέλα!!!

Nomiza pws AKSIZE pola alla telika apodeixtike skarth..:?

15 χρονών και επιτρέπεται η είσοδος σε club?:confused:

Σε αυτή την ηλικία, βρε Jason, τι άλλο να σου κόψουν εκτός από το χαρτζιλίκι και τις εξόδους; Το κεφάλι;

Κατάλαβε και τους γονείς σου λίγο...ξέρω πως αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνεσαι τι είναι το παιδί σου να σου ανακοινώνει ότι καπνίζει, πάντως μια μακρινή μέρα από τώρα που θα κάνεις δικά σου παιδιά θα αντιληφθείς τι φρίκη είναι!

Άσε δε αυτά τα "περιστασιακά" τα έχουμε πει όλοι μας και οι περισσότεροι ντουμάνια σχηματίζαμε γύρω μας.

Εμένα προσωπικά δε με πείθεις όσον αφορά τους λόγους που το ξεκίνησες και κυρίως που το συνεχίζεις. Πιστεύω πως όπως τόσοι έφηβοι το κάνεις για τη δήθεν μαγκιά του θέματος που τελικά είναι κουλαμάρα απλά δεν το αντιλαμβάνεσαι τώρα γιατί έτσι είναι. Και στα δικά μας χρόνια έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι, όσο επαναστάτες και θα θεωρείτε μερικοί ότι είστε ότι το κάνετε από άποψη.

Κρίμα γιατί είσαι αθλητής και θα έπρεπε να ξέρεις πρώτος τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία σου αυτό που κάνεις.

Kserw polu kl tis epiptwseis alla se auth th fash ths zwwhs m me voithise(pisteuw)

Kserw polu kl tis epiptwseis alla se auth th fash ths zwwhs m me voithise(pisteuw)

Το ξαναδιάβασα ότι τις ξέρεις...το τι κάνεις με αυτή τη γνώση είναι το ερώτημα. Και επιπλέον ΟΚ είπες ότι το ξεκίνησες γιατί ο νταλκάς ήταν βαρύς λόγω της σκάρτης και ότι σε βοήθησε το ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ κάπνισμα.

Γιατί το συνεχίζεις τότε; Υπάρχει λόγος; Αμφιβάλω.

Άρα στη "μαγκιά" καταλήγουμε και πάλι.

8OgYp3.png

Ξέρεις πόσες κοπέλες θα γνωρίσεις ακόμη?

Ξέρεις πόσες θα σε κοροιδέψουν και πόσες θα κοροιδέψεις?

Καταννοώ οτι σε αυτή την ηλικία που είσαι, οποιαδήποτε σχέση φιλική ή ερωτική κάνεις δίνεσαι και "πέφτεις με τα μούτρα"...

Λύση όμως σε όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσεις δεν είναι οι καταχρήσεις οποιασδήποτε μορφής...

Διαφημίσεις

ξέρεις πόσες κοπέλες θα γνωρίσεις μέχρι να μεγαλώσεις και να αποφασίσεις να κάνεις οικογένεια????? τι σημαίνει αυτό ότι κάθε φορά που θα απογοητεύεσαι θα κάνεις ακόμα ένα κακό στον εαυτό σου????

Εγώ το ξεκίνησα στα 17 και δυστυχώς το έχω ακόμα και σήμερα στα 33....προσπαθώ αλλά δεν τα καταφέρνω να το κόψω....είναι δύσκολο αν το συνηθίσεις....και φυσικά εννοείται πως όταν το ξεκίνησα το έκανα μόνο όποτε έβγαινα βόλτες και ήμουν με φίλους.....όσο μεγάλωνα όμως πλέον το είχα ανάγκη κάθε στιγμή!

Κι εγω 16 χρονων αρχισα να καπνιζω πολυ αραια ομως, στα 17 μου λιγο πιο συχνα και στα 18 μου σε καθημερινη βαση. Ελεγα μου αρεσει και δεν θελω να το κοψω. Τωρα που κοντευω τα 28 εξακολουθει να μου αρεσει αλλα θελω παρα πολυ να το κοψω! Κυριως για λογους υγειας (λαχανιαζω για πλακα, αν αρρωστησω με πιανει ενας τρελος βηχας που κανει πανω απο ενα μηνα να φυγει κτλ) και για αισθητικους λογους (μαλλια,χερια,ανασα,ρουχα που μυριζουν ασχημα, κιτρινισμενα δοντια, θαμπο δερμα) αλλα και γιατι μου την σπαει αυτη η συνεχης εξαρτηση! Πχ. αν ειναι 11 το βραδυ και συνειδητοποιησω οτι εχω μονο ενα τσιγαρο με πιανει αμοκ γιατι θελω τουλαχιστον 2 τσιγαρα το πρωι με τον καφε μου αλλιως δεν λεω να ξυπνησω ειμαι σαν το ζομπι..

Δεν αξιζει φιλε μου, κι εγω παντα ελεγα καποια στιγμη θα το κοψω αλλα ειναι πολυ δυσκολο και το τσιγαρο ειναι απο τις χειροτερες εξαρτησεις, το κατατασουν στην ιδια κατηγορια με την ηρωινη.

Καλα κανουν οι γονεις σου, ακου τους για το καλο σου το κανουν και το ξερεις και εσυ ο ιδιος. Μονο προβληματα θα σου δημιουργησει. Παρατα το τωρα που ειναι νωρις να γλιτωσεις... (κι αν δεν πτοεισαι απο ολα αυτα βαλε να δεις σε φωτογραφια τα πνευμονια ενος καπνιστη....)

Το ξαναδιάβασα ότι τις ξέρεις...το τι κάνεις με αυτή τη γνώση είναι το ερώτημα. Και επιπλέον ΟΚ είπες ότι το ξεκίνησες γιατί ο νταλκάς ήταν βαρύς λόγω της σκάρτης και ότι σε βοήθησε το ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ κάπνισμα.

Γιατί το συνεχίζεις τότε; Υπάρχει λόγος; Αμφιβάλω.

Άρα στη "μαγκιά" καταλήγουμε και πάλι.

Nomizw pws dn ksereis kala tis epiptwseis tou tsigarou..Mallon prosperases thn paragrafo p leei ETHISMOS..

ξέρεις πόσες κοπέλες θα γνωρίσεις μέχρι να μεγαλώσεις και να αποφασίσεις να κάνεις οικογένεια????? τι σημαίνει αυτό ότι κάθε φορά που θα απογοητεύεσαι θα κάνεις ακόμα ένα κακό στον εαυτό σου????

Εγώ το ξεκίνησα στα 17 και δυστυχώς το έχω ακόμα και σήμερα στα 33....προσπαθώ αλλά δεν τα καταφέρνω να το κόψω....είναι δύσκολο αν το συνηθίσεις....και φυσικά εννοείται πως όταν το ξεκίνησα το έκανα μόνο όποτε έβγαινα βόλτες και ήμουν με φίλους.....όσο μεγάλωνα όμως πλέον το είχα ανάγκη κάθε στιγμή!

Kai egw auto kanw mono otan vgenw me filous alla auta dn simenei maggia dioti ean eixa tn dinatothta tha t ekana kai sto spiti m apla einai oi goneis m..

Nomizw pws dn ksereis kala tis epiptwseis tou tsigarou..Mallon prosperases thn paragrafo p leei ETHISMOS..

Με έκανες και γέλασα...σας ομιλεί πρώην καπνίστρια, μικρέ μου! Δεν είσαι ο πρώτος που έπιασες το τσιγάρο και νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα...ήμουν κι εγώ εκεί που είσαι.

Με τη διαφορά ότι εγώ είχα το θάρρος της γνώμης μου ότι το ξεκίνησα από χαζομάρα και μόνο.:-D

8OgYp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγω 16 χρονων αρχισα να καπνιζω πολυ αραια ομως, στα 17 μου λιγο πιο συχνα και στα 18 μου σε καθημερινη βαση. Ελεγα μου αρεσει και δεν θελω να το κοψω. Τωρα που κοντευω τα 28 εξακολουθει να μου αρεσει αλλα θελω παρα πολυ να το κοψω! Κυριως για λογους υγειας (λαχανιαζω για πλακα, αν αρρωστησω με πιανει ενας τρελος βηχας που κανει πανω απο ενα μηνα να φυγει κτλ) και για αισθητικους λογους (μαλλια,χερια,ανασα,ρουχα που μυριζουν ασχημα, κιτρινισμενα δοντια, θαμπο δερμα) αλλα και γιατι μου την σπαει αυτη η συνεχης εξαρτηση! Πχ. αν ειναι 11 το βραδυ και συνειδητοποιησω οτι εχω μονο ενα τσιγαρο με πιανει αμοκ γιατι θελω τουλαχιστον 2 τσιγαρα το πρωι με τον καφε μου αλλιως δεν λεω να ξυπνησω ειμαι σαν το ζομπι..

Δεν αξιζει φιλε μου, κι εγω παντα ελεγα καποια στιγμη θα το κοψω αλλα ειναι πολυ δυσκολο και το τσιγαρο ειναι απο τις χειροτερες εξαρτησεις, το κατατασουν στην ιδια κατηγορια με την ηρωινη.

Καλα κανουν οι γονεις σου, ακου τους για το καλο σου το κανουν και το ξερεις και εσυ ο ιδιος. Μονο προβληματα θα σου δημιουργησει. Παρατα το τωρα που ειναι νωρις να γλιτωσεις... (κι αν δεν πτοεισαι απο ολα αυτα βαλε να δεις σε φωτογραφια τα πνευμονια ενος καπνιστη....)

exei tuxei na dw pneumona kapnisth prin t arxisw alla auto dn m empodise..twra dn kserw hlikrina t na kanw...

Με έκανες και γέλασα...σας ομιλεί πρώην καπνίστρια, μικρέ μου! Δεν είσαι ο πρώτος που έπιασες το τσιγάρο και νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα...ήμουν κι εγώ εκεί που είσαι.

Με τη διαφορά ότι εγώ είχα το θάρρος της γνώμης μου ότι το ξεκίνησα από χαζομάρα και μόνο.:-D

Nai alla m les 'kopstw' les kai einai frouto..Nomizw pws ksereis pws einai otan eisai eksarthmenos apo afto..Esena ti se voithise na t kopseis??

Nai alla m les 'kopstw' les kai einai frouto..Nomizw pws ksereis pws einai otan eisai eksarthmenos apo afto..Esena ti se voithise na t kopseis??

Το ότι ανέβαινα μια σκάλα και νόμιζα ότι θα πεθάνω.

Αλλά δε χρειάζεται να φτάσεις ως εκεί (να καπνίζεις δέκα χρόνια δηλαδή όπως εγώ) για να καταλάβεις ότι το τσιγάρο είναι μια μ@λακία και μισή και δεν προσφέρει τίποτα απολύτως.

Μάθε από τα λάθη των άλλων. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα να κάνεις εσύ από μόνος σου.:D

Αν ξέρεις τι είναι πραγματικά καλό για σένα πέτα το, το ρημάδι και γύρνα στον αθλητισμό, έστω και περιστασιακά για την καλή σου υγεία και φυσική κατάσταση.

Δεν έχω τίποτα φανφάρες να σου πω πέραν αυτών.

8OgYp3.png

Το ότι ανέβαινα μια σκάλα και νόμιζα ότι θα πεθάνω.

Αλλά δε χρειάζεται να φτάσεις ως εκεί (να καπνίζεις δέκα χρόνια δηλαδή όπως εγώ) για να καταλάβεις ότι το τσιγάρο είναι μια μ@λακία και μισή και δεν προσφέρει τίποτα απολύτως.

Μάθε από τα λάθη των άλλων. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα να κάνεις εσύ από μόνος σου.:D

Αν ξέρεις τι είναι πραγματικά καλό για σένα πέτα το, το ρημάδι και γύρνα στον αθλητισμό, έστω και περιστασιακά για την καλή σου υγεία και φυσική κατάσταση.

Δεν έχω τίποτα φανφάρες να σου πω πέραν αυτών.

T kserw oti tha einai duskolo alla tha t prospathhsw eidh smra exw kanei mono 4 kai twra eimai etoimos na phdhksw apo t mpalkoni gia ena tsigaro..

Σε καταλαβαινω απολυτα και εμενα στην ηλικια σου τιποτα δεν με εμποδιζε...Και δεν το εκανα για μαγκια, το εκανα απο περιεργεια κρυφα απο ολους, ουτε στους φιλους μου δεν το ελεγα.

Αλλα μακαρι να υπηρχε κατι να με εμποδισει τοτε, ας ηταν και η τιμωρια και το κοψιμο του χαρτζιλικιου μου.

Ειλικρινα αν νομιζεις οτι εχεις εθιστει τωρα φαντασου ποσο θα το θες μετα.

Δες το αντικειμενικα, βλαπτει σε ολους τους τομεις. Και θελει πιο πολυ δυναμη να το κοψεις παρα να το αρχισεις οποτε πιστεψε στον εαυτο σου και παρε την αποφαση να μην το συνεχισεις γιατι σε προτιμας υγιη και ελευθερο.

Γιατι περι ελευθεριας προκειται. Οταν δεν καπνιζεις μπορεις να κανεις οτι θελεις, οταν καπνιζεις μπαινουν εμποδια (πχ. ταξιδι 14 ωρες με τρενο ή αεροπλανο? Και δεν θα καπνισω??? -εγκεφαλικο!- σινεμα χωρις διαλειμα, φυσικα μολις τελειωσει γρηγορα εξω για τσιγαρο! φαγητο ή ποτο ή καφε καπου ωραια αλλα δεν εχει τραπεζι στους καπνιζοντες? παμε αλλου!)

Οταν εμεινα εγκυος καταφερα να το κοψω για 5 μηνες, ο αντρας μου ομως καπνιζε. Καθε φορα που ερχοταν κοντα μου να με φιλησει μου βρωμαγε παρα πολυ! Η μυρωδια ηταν αηδιαστικη, ως καπνιστρια βεβαια τοσα χρονια δεν το μυριζα πριν. Φανταζεσαι οταν ξεπερασεις τελικα την σκαρτη πρωην να ερωτευτεις τρελα μια κοπελα που δεν θα καπνιζει και να μην σε θελει γιατι της βρωμας?

Edit. Αν ζοριζεσαι να το κοψεις μαχαιρι βοηθανε παρα πολυ οι τσιχλες nicorette. Αλλα ολα ειναι στο μυαλο σου κυριως.Μεσα σε 3 μηνες δυσκολο να νιωθεις τοσο εξαρτημενος.

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω απολυτα και εμενα στην ηλικια σου τιποτα δεν με εμποδιζε...Και δεν το εκανα για μαγκια, το εκανα απο περιεργεια κρυφα απο ολους, ουτε στους φιλους μου δεν το ελεγα. Αλλα μακαρι να υπηρχε κατι να με εμποδισει τοτε, ας ηταν και η τιμωρια και το κοψιμο του χαρτζιλικιου μου.

Ειλικρινα αν νομιζεις οτι εχεις εθιστει τωρα φαντασου ποσο θα το θες μετα.

Δες το αντικειμενικα, βλαπτει σε ολους τους τομεις. Και θελει πιο πολυ δυναμη να το κοψεις παρα να το αρχισεις οποτε πιστεψε στον εαυτο σου και παρε την αποφαση να μην το συνεχισεις γιατι σε προτιμας υγιη και ελευθερο. Γιατι περι ελευθεριας προκειται. Οταν δεν καπνιζεις μπορεις να κανεις οτι θελεις, οταν καπνιζεις μπαινουν εμποδια (πχ. ταξιδι 14 ωρες με τρενο ή αεροπλανο? Και δεν θα καπνισω??? -εγκεφαλικο!- σινεμα χωρις διαλειμα, φυσικα μολις τελειωσει γρηγορα εξω για τσιγαρο! φαγητο ή ποτο ή καφε καπου ωραια αλλα δεν εχει τραπεζι στους καπνιζοντες? παμε αλλου!)

Οταν εμεινα εγκυος καταφερα να το κοψω για 5 μηνες, ο αντρας μου ομως καπνιζε. Καθε φορα που ερχοταν κοντα μου να με φιλησει μου βρωμαγε παρα πολυ! Η μυρωδια ηταν αηδιαστικη, ως καπνιστρια βεβαια τοσα χρονια δεν το μυριζα πριν. Φανταζεσαι οταν ξεπερασεις τελικα την σκαρτη πρωην να ερωτευτεις τρελα μια κοπελα που δεν θα καπνιζει και να μην σε θελει γιατι της βρωμας?

:shock:Den t eixa skeftei pote etsi..Euxaristw t post sou me ebale se skepseis..!!:D

Κι εγώ ήμουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα. Αθλήτρια πολλά χρόνια (καράτε όμως;)) κι έκανα τη μ@λακία στην ίδια ηλικία με σένα εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης να ξεκινήσω το τσιγάρο. Εντελώς φιλικά, λοιπόν, σου λέω ότι ακόμη δεν είσαι εθισμένος και με προσπάθεια και πειθαρχία όπως έδειχνες στην προπόνησή σου θα τα καταφέρεις. Ο πραγματικός εθισμός έρχεται μετά. Αν το συνεχίσεις την έκατσες!;) Δεν θα σου επιμείνω ωστόσο σε αυτό, είναι δική σου απόφαση, θα σου απαντήσω απλά στο ερώτημά σου. Οι δικοί σου δεν πρόκειται να μαλακώσουν και να επιτρέψουν ξανά τα προνόμιά σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν γνώμη όταν διακυβεύεται η υγεία σου. Κι αυτό σημαίνει ότι έχεις πολύ σωστούς γονείς που σε νοιάζονται πολύ! Καλή επιτυχία σου εύχομαι αν το πάρεις απόφαση!

uNfhp2.png

4XvSp3.png

Δυστυχώς δεν τις ξέρεις και θα τις ξέρεις καλά μόνο όταν τις ζήσεις εσύ ο ίδιος. Οι πιο πολλοί που βλέπω γύρω μου το κόβουν μετά τα 40-45 όταν αρχίσουν να βιώνουν τα σοβαρότερα συμπτώματα υγείας. Μπορείς βέβαια να τις προβλέψεις και να προφυλαχθείς όπως κάνουμε με άλλα πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Δυστυχώς για σένα ζεις σε μία χώρα με μηδενική αντικαπνιστική πολιτική και ως αποτέλεσμα με τεράστιο ποσοστό εφήβων που καπνίζουν. Και καταλήγεις να κάνεις ότι κάνουν όλοι. Λυπάμαι που το λέω αλλά έχεις πολύ λίγες πιθανότητες να μην καπνίσεις.

Κι εγώ ήμουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα. Αθλήτρια πολλά χρόνια (καράτε όμως;)) κι έκανα τη μ@λακία στην ίδια ηλικία με σένα εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης να ξεκινήσω το τσιγάρο. Εντελώς φιλικά, λοιπόν, σου λέω ότι ακόμη δεν είσαι εθισμένος και με προσπάθεια και πειθαρχία όπως έδειχνες στην προπόνησή σου θα τα καταφέρεις. Ο πραγματικός εθισμός έρχεται μετά. Αν το συνεχίσεις την έκατσες!;) Δεν θα σου επιμείνω ωστόσο σε αυτό, είναι δική σου απόφαση, θα σου απαντήσω απλά στο ερώτημά σου. Οι δικοί σου δεν πρόκειται να μαλακώσουν και να επιτρέψουν ξανά τα προνόμιά σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν γνώμη όταν διακυβεύεται η υγεία σου. Κι αυτό σημαίνει ότι έχεις πολύ σωστούς γονείς που σε νοιάζονται πολύ! Καλή επιτυχία σου εύχομαι αν το πάρεις απόφαση!

Euxaristw polu kai tha prospathhsw na t katapolemisw..!!:D

Δυστυχώς δεν τις ξέρεις και θα τις ξέρεις καλά μόνο όταν τις ζήσεις εσύ ο ίδιος. Οι πιο πολλοί που βλέπω γύρω μου το κόβουν μετά τα 40-45 όταν αρχίσουν να βιώνουν τα σοβαρότερα συμπτώματα υγείας. Μπορείς βέβαια να τις προβλέψεις και να προφυλαχθείς όπως κάνουμε με άλλα πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Δυστυχώς για σένα ζεις σε μία χώρα με μηδενική αντικαπνιστική πολιτική και ως αποτέλεσμα με τεράστιο ποσοστό εφήβων που καπνίζουν. Και καταλήγεις να κάνεις ότι κάνουν όλοι. Λυπάμαι που το λέω αλλά έχεις πολύ λίγες πιθανότητες να μην καπνίσεις.

T kserw alla egw thn prospatheia m tha thn kanw..!!

Πότε πρόλαβες ρε φίλε και εξαρτήθηκες από αυτό;18 χρόνια κάπνιζα και την λέξη εθισμός δεν την χρησιμοποίησα ποτέ.Το τσιγάρο κόβετε μόνο με έναν τρόπο...μαχαίρι.Παίρνεις την απόφαση και δεν το ξαναβάζεις στο στόμα σου.Μη φοβάσαι...ούτε τρεμούλες θα χεις και ούτε τάσεις για εμετό.Απλά μερικές φορές θα σκέφτεσαι "να χα ένα να κάνω το κομμάτι μου".Θες την αλήθεια;Το τσιγάρο θέλει πολλά χρόνια χρήσης για να εθιστείς.Και πολλά χρόνια για να ξεπλύνεις τις συνέπειες στον οργανισμό σου.Εσύ,αυτήν την στιγμή, απλά πουλάς μούρη για νταλκαδιάρης.Τώρα τσιγάρο και καλά,αύριο θα λες "να πνίξω τον πόνο μου στο ποτό".Θα σε ρωτάνε "τι πνίγεις;" και θα λες"τον πόνο μου που ξεκίνησα το τσιγάρο".Σύνερθεεεε.Σιγά μην σε χαρτζιλικώνουν για να αγοράζεις μπούρδες.Λες να τους περισσεύουν για σκ@τά;

NVVvp2.png

κι εγω καπνιζα απο τα 14 αντιμετωπισα το εγκεφαλικο της γιαγιας μου (μαζι της ζουσα) εχω ασμα κ φησυμα ελαφρυ στη καρδια (και η αδερφη μου το ιδιο σε πιο βαρια μορφη και ευτυχως εχει δει τα χαλια μου εφτασε 17 και ακομα δεν το εχει πιασει στα χερια της).εκανα καποιες αποπηρες 17 που εμεινα εγκυος να το κοψω αλλα 4 μηνες μονο μετα παλι τα ιδια.το μαιο του 2009 το εκοψα τη μερα που εμαθα την εγκυμοσυνη μου στο μικρο μου.κλεινω τελη μαιου 3 χρονια που εχω να το πιασω.με ενοχλει μονο μετα το μεσημεριανο φαγητο τρελαινομαι αφου εξαφανιζονται ολοι μεχρι να περασει.δε το ζηταω αλλες ωρες ουτε με καφε ουτε πρωι και καπνιζα σα τζιμινιερα 2+ την ημερα πακετα ετσι οχι τσιγαρα και εχω και τον αντρα (25 χρονια καπνιστης απ τα 15 και αυτος) που φουμαρει ολη μερα(τον εχω εκτοπισει στον απορροφητηρα φυσικα..κερδισα ομως πολλα καταρχην δε βηχω και δεν εχω πονους στο στηθος δε κουραζομαι μετα δοντια δερμα μαλλια κτλ.δεν ειναι αναγκη να αποκτησεις προβληματα υγειας καρδια πνευμονες κτλ θα ειναι πολυ κριμα.εισαι στη πολυ αρχη ακομα και ειναι πιο ευκολο,καποια μερα θα το θες πολυ και δε θα μπορεις.ευχομαι τα καλυτερα και μην ξεσυνεριζεσαι τους γονεις το ιδιο παθανε και οι δικοι μας το ιδιο θα παθουμε και μεις απ τα παιδια μας.φιλια:D

ggHRp3.png fkuPp3.png

Και για να μην έχεις καμιά αυταπάτη και να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγεις το τσιγάρο δες αυτή τη λίστα, και η τελευταία στήλη είναι άντρες άνω των 15 ετών που καπνίζουν https://spreadsheets.google.com/pub?key=phNtm3LmDZENryyicQ-Y8fQ Στην Ελλάδα 63,6% των αντρών άνω των 15 ετών καπνίζουν. Είμαστε οι πρώτοι παγκοσμίως στους ενήλικες http://www.guardian.co.uk/society/datablog/2009/mar/10/health-tobacco-industry Αν προσπαθήσουμε όμως σκληρά ως χώρα δηλ. αν δεν κάνουμε τίποτα, που δεν κάνουμε έτσι κι αλλιώς, πολύ σύντομα θα πάρουμε την πρωτιά από το Λϊβανο και στους εφήβους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...