Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

....

Τελος δεν πιστευω οτι ειτε τις τρως και δεν μιλας, ειτε βαρας κι εσυ, Υπαρχουν πολλοι τροποι να αντιδρασει κανεις.

Να πω την αλήθεια στην ηλικία των 4 και των 5 δεν μπορώ να φανταστώ πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Θεωρώ αυτονόητο ότι οι δάσκαλοι πρέπει να ενημερώνονται, αν όχι από το ίδιο το παιδί (γιατί μπορεί να ντρέπεται), τότε από το γονιό του. Δεν θεωρώ κακό να ενημερώσει ο γονιός το δάσκαλο ότι κάποιο παιδί είναι υπέρ του δέοντος επιθετικό. Ο δάσκαλος πρέπει να ενημερωθεί και να φροντίσει να κοντρολάρει την κατάσταση. Νομίζω ότι το ανέφερε και μια κοπέλα πιο πάνω. Το θέμα δεν είναι μόνο πώς θα διδάξουμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές, αλλά θα πρέπει να γίνονται προσπάθειες και να διορθωθούν αυτές οι συμπεριφορές.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πόσο είναι το παιδί σου αν επιτρέπεται? Θα πρέπει να προετοιμαστείς για πολλές νύχτες παρηγοριάς και να προσπαθείς να του εξηγήσεις τα ανεξήγητα, το γιατί πρέπει να κάθεται να τις τρώει ;)

η δράση φέρνει αντίδραση, το να μην αντιδρά κάποιος δεν σημαίνει πάντα ότι είναι υγιές, όσο απαράδεκτο κι αν το θεωρούμε εμείς.

To ενα ειναι 13 ετων και το αλλο 9 ετων. Οπως καταλαβαινεις εχω περασει πολλες νυχτες παραγοριας και οχι μονο προσπαθωντας οπως λες να τους εξηγησω αλλα ποτε μα ποτε δεν τα προετρεψα να χτυπησουν κανεναν. Θεωρεις οτι ειναι υγιες να ανταποδιδεις το χτυπημα? Θεωρεις οτι ειναι υγιες ενας γονιος αντι να ασχοληθει ουσιαστικα με το παιδι του, να το προετοιμασει και γενικα να ξερει να αντιδραει σωστα, να το προτρεπει να χτυπησει καποιον αλλον? Δηλαδη ενα παιδι οταν δεν τα βγαζει περα σε οτιδηποτε θα πρεπει να γινεται βιαιο? Αυτο μουλετε?

Δηλαδη ενα παιδι οταν δεν τα βγαζει περα σε οτιδηποτε θα πρεπει να γινεται βιαιο? Αυτο μουλετε?

δεν πιστεύω ένα παιδί που του "επιτρέπεται" να ανταποδόσει γίνεται βίαιο.

Το θεωρώ υπερβολικό.

δεν πιστεύω ένα παιδί που του "επιτρέπεται" να ανταποδόσει γίνεται βίαιο.

Το θεωρώ υπερβολικό.

Συγνωμη αλλα αυτα που λετε ειναι νομοι της ζουγκλας. Με χτυπησες? Σε χτυπαω. Τι ειναι αυτα βρε κοριτσια? Δεν ειπαμε να καθεται ενα παιδι απαθες και να της τρωει. Υπαρχουν πολλοι αλλοι τροποι να αντιδρασει.

Συγνωμη αλλα αυτα που λετε ειναι νομοι της ζουγκλας. Με χτυπησες? Σε χτυπαω. Τι ειναι αυτα βρε κοριτσια? Δεν ειπαμε να καθεται ενα παιδι απαθες και να της τρωει. Υπαρχουν πολλοι αλλοι τροποι να αντιδρασει.

Όπως?

Διαφημίσεις

εγω δεν θα πω σε καμια περιπτωση στο παιδι μου κατσε να τις φας και απλα φυγε ή πες σταματα ή κανε περα αυτο το παιδακι. Εγω θα του πω να ανταποδοσει αν συμβει κατι τετοιο. Οπως εκανα και εγω , και δεν εκατσα ποτε να τις φαω απο κανεναν! Καμια φορα και το οφθαλμον αντι οφθαλμου επιβαλλεται! Οχι παντα αλλα πιστευω οτι τετοιες συμπεριφορες με το "Γιωργακη μη χτυπας αυτο το παιδακι κλπ" απο τους γονεις δεν εχουν αποτελεσμα... Εριξες σφαλιαρα? Φαε και εσυ μια να δεις τι ωραια που ειναι...:mad:Αλλιως θα τις τρωει μια ζωη και θα λεει και ευχαριστω. Αυτη ειναι η αποψη μου οσο ακραια και να την πειτε και οσο και να τη σχολιασετε. Και μη μου πειτε οτι δεν νευριαζετε οταν ενα παιδακι απλωνει χερι στο παιδι σας...ποσο ευκολο σας ειναι να του πειτε να μην ανταποδοσει? την αλλη μερα καταρχην θα το ξαναδειρει αφου θα δει το δεκτικο στο ξυλο. Ενω αν απαντησει με τον ιδιο τροπο πιστεψτε με θα το ξανασκεφτει το βιαιο παιδακι αν θα ξανασηκωσει χερι...:rolleyes:

Α και σας μιλαω οχι μονο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο το γιο του αντρα μου που πολλες φορες εχω συνοδευσει στο παρκο και εχουν συμβει περιστατικα τετοια. Στην αρχη τις εφαγε απο ενα παιδακι επειδη ακουμπησε το ποδηλατο του ...εκλαιγε μεχρι το βραδυ ... η γιαγια του αλλου παιδιου γυρναει και μας λεει: ε ετσι ειναι τα παιδια ...σκληρα...

της ειπα βεβαια οτι εαν επαναληφθει θα δει ποσο σκληρη μπορω να γινωκαι εγω μαζι της...

ειναι απαντηση αυτη? ουτε καν επιπληξη ? ε πως θα συμμορφωθει το παιδι δηλαδη? με το να ακουσει οτι ειναι φυσιολογικο γιατι τα παιδια ειναι σκληρα?

μετα απο 2 μηνες περιπου το ιδιο παιδακι του ξαναεπιτεθηκε ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΒΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

Τον ειχα ομως προετοιμασει για αναλογες συμπεριφορες και εγω και ο μπαμπας του ...;) του εδωσε μια κλωτσια στο καλαμι πρωτα (το αλλο παιδακι ) και ο δικος μας του εριξε ενα χαστουκι και του λεει "αν με ξαναακουμπησεις θα σε κανω κιμα" χαχαχαχαχα:lol::lol:

Λοιπον ο ταλιμπαν εφυγε κλαιγοντας στη γιαγια του που ουτε τολμησε βεβαια να ζητησει το λογο!

Απο τοτε εγιναν κολλητοι και παιζουν καθε σ/κ στο παρκο.

Δεν τον ξαναχτυπησε ΠΟΤΕ και του μιλαει με το σεις και με το σας!!

Όλα είναι μια ιδέα...

Στο παράδειγμα του αρχικού άρθρου, εφόσον μιλάμε για γνωστή μαμά, θα περίμενα από τη μαμά του παιδιού του άλλου να κάνει τη δουλειά της! Αφού όλοι λίγο πολύ παραδέχονται εδώ μέσα ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί που μονίμως ξεκινάει καβγά... Μοιράζονται οι γνώμες στο τόπικ για το το αν πρέπει να χτυπάμε δεύτεροι, στο αν πρέπει να χτυπάμε πρώτοι ψιλοσυμφωνούμε τουλάχιστον; Σόρυ που το λέω ωμά, αλλά το να μη λέει κάτι (δεν είναι ανάγκη να τσακωθεί) η μαμά της οποίας χτυπάνε το παιδί για μένα ισούται με "μεγάλο άνθρωπο που έχει μάθει να μην αντιδρά και να τις τρώει"!

Το να μάθει το παιδί να χτυπάει, αν τον χτυπάνε, δεν πολυσυμφωνώ...

Στα πάρκα και στις παιδικές χαρές, που είναι οι μαμάδες μπροστά μια χαρά ξέρουν τα παιδιά να μη χτυπάνε! Στους παιδικούς σταθμούς που καμιά φορά επικρατεί η νοοτροπία "να τα βγάλουν πέρα μόνα τους" τα ίδια παιδιά φέρονται διαφορετικά.

Αφού μιλάμε για φόρουμ που υποστηρίζεται από επιστημονικές ειδικότητες, να μας πει και η πλευρά που πρεσβεύει το χτύπα και εσύ, ποια είναι η βιβλιογραφία που δείχνει ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος... Και το ξανασυζητάμε μετά...

Πέραν τούτων δεν συμφωνώ ότι σε ένα παιδάκι που τώρα μαθαίνει τον κόσμο και τη γλώσσα σε κάτι που προφανώς έγινε επίτηδες, να λέμε ότι έγινε κατά λάθος... Μόνο σύγχιση προκαλείται έτσι... Ούτε και ότι δεν πειράζει... Αφού πειράζει... Τέλος πάντων υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης εκτός από το να κλαίει ή να χτυπάει... Πφφφφ ευτυχώς όπως έγραψα, δεν μας έχει τύχει και πολύ συχνά τέτοιο περιστατικό...

Στο παράδειγμα του αρχικού άρθρου, εφόσον μιλάμε για γνωστή μαμά, θα περίμενα από τη μαμά του παιδιού του άλλου να κάνει τη δουλειά της! Σόρυ που το λέω ωμά, αλλά το να μη λέει κάτι (δεν είναι ανάγκη να τσακωθεί) η μαμά της οποίας χτυπάνε το παιδί για μένα ισούται με "μεγάλο άνθρωπο που έχει μάθει να μην αντιδρά και να τις τρώει"!

Το να μάθει το παιδί να χτυπάει, αν τον χτυπάνε, δεν πολυσυμφωνώ...

Στα πάρκα και στις παιδικές χαρές, που είναι οι μαμάδες μπροστά μια χαρά ξέρουν τα παιδιά να μη χτυπάνε! Στους παιδικούς σταθμούς που καμιά φορά επικρατεί η νοοτροπία "να τα βγάλουν πέρα μόνα τους" τα ίδια παιδιά φέρονται διαφορετικά.

Αφού μιλάμε για φόρουμ που υποστηρίζεται από επιστημονικές ειδικότητες, να μας πει και η πλευρά που πρεσβεύει το χτύπα και εσύ, ποια είναι η βιβλιογραφία που δείχνει ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος... Και το ξανασυζητάμε μετά...

Πέραν τούτων δεν συμφωνώ ότι σε ένα παιδάκι που τώρα μαθαίνει τον κόσμο και τη γλώσσα σε κάτι που προφανώς έγινε επίτηδες, να λέμε ότι έγινε κατά λάθος... Μόνο σύγχιση προκαλείται έτσι... Ούτε και ότι δεν πειράζει... Αφού πειράζει... Τέλος πάντων υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης εκτός από το να κλαίει ή να χτυπάει... Πφφφφ ευτυχώς όπως έγραψα, δεν μας έχει τύχει και πολύ συχνά τέτοιο περιστατικό...

Μωρε πολυ σωστα το θετεις. Οι μαμαδες (ξαδερφη και η φιλη μου) φυσικα αντιδρουν. Εχουν κανει τα παντα αλλα δεν γινεται τιποτα. Συνεχιζουν τα πιτσιρικια να χτυπουν την δικια μου (μηπως φταιει και το γεγονος οτι ειναι αγορια;)

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Οπως ειπε και η DALIA παρακατω αρκετοι παιδοψυχολογοι off the record σηκωνουν τα χερια ψηλα στο αν πρεπει να αντιδρασει ενα παιδι οταν το χτυπαει ενα αλλο ή σου λενε οτι δεν πρεπει να κατσει να τις φαει αλλα δεν σου δινουν και εναλλακτικη:rolleyes: τι σημαινει αυτο? Οτι καταλαβατε καταλαβα και εγω.

Οσο για το αν υπαρχει σχετικη βιβλιογραφια για το "με χτυπησες-θα σε χτυπησω" δεν ξερω και για να πω την αληθεια ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει ποσώς και με ενδιαφερει εμενα προσωπικα. Ενα ξερω ,δεν "επιτρεπω" σε κανενα παιδι να σηκωνει χερι σε ενα αλλο ειτε ειναι δικο μου ειτε οχι και μαλιστα χωρις λογο. Δεν επικροτω τη βια αλλα σε ορισμενες συμπεριφορες πρεπει να απανταμε "ομοιοπαθητικα" -αν μου επιτρεπεται την εκφραση-. Δεν θα περιμενω εγω ποτε θα καταλαβει το αλλο παιδακι τι του φταει και ξεσπαει σε αλλα παιδακια. Ουτε θα βγαλει τα "απωθημενα" ή την ελλεψη προσοχης του απο το σπιτι σε ενα αλλο παιδι . Το ιδιο θα ισχυει και για το δικο μου βεβαια! Αν χτυπησει παιδακι και του το ανταποδοσει το αλλο θα του πω ¨καλα να παθεις" και θα το επιπληξω βεβαια , και συγνωμη θα ζητησω απο τον αλλο κηδεμονα και θα ντραπω φανταζομαι. :oops: Επισης δεν θα σταθω μονο στο περιστατικο αυτο καθ αυτο αλλα θα ερευνησω απο που πηγαζει αυτη η συμπεριφορα του και θα προσπαθησω ειτε απο μονη μου ειτε με επιστημονικη βοηθεια να βρω την αιτια. Οπως θα καναμε με εναν ενηλικα δηλαδη.Πιθανοτατα να ευθυνομασταν και εμεις...

Όλα είναι μια ιδέα...

Άρα η ίδια ξαδέρφη είναι που είπε παραπάνω το:

"Η ξαδερφη μου λεει οτι ειναι λαθος αυτο γιατι μετα η κορη μου δεν θα μπορει να ξεχωρισει ποτε να χτυπησει και ποτε οχι και θα αρχισει να χτυπαει γενικως", δηλαδή είπε στο παιδί της να χτυπάει και τώρα δεν μπορεί να το μαζέψει;

Τέλος πάντων, επειδή έχω και εγώ ένα παιδί που δεν είναι να του δίνεις αέρα, είμαι αυστηρή σε αυτό... Αλλά δεν ξέρω κιόλας... Κάθε παιδι είναι διαφορετικό.

Τα αγόρια είναι πιο δύσκολο να τα μαζέψεις, σε γενικές γραμμές, η αλήθεια είναι. Και για το συγκεκριμένο που ρωτάς, δεν ξέρω... Η ξαδέρφη τι προτείνει τελικά; :confused:

Ειδικά στις μικρές ηλικίες δεν είμαι καθόλου κουλ, "επειδή λέει δεν ξέρουν να εκφράζονται με λόγια, ας ρίξουν και καμία"... Είδα παιδί να φέρνει καρεκλάκι στο κεφάλι άλλου παιδιού... το είχε ξεσηκώσει προφανώς από εκεί που τα αφήνουν να συμβαίνουν αυτά... Όπου είναι λίγοι μεγάλοι και πολλά μικρά... Και οι γονείς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου... Συγνώμη, αλλά αυτή η εικόνα δεν ξεγράφεται από τη μνήμη και με βγάζει από τα ρούχα μου... Όπου τα παιδιά γυρνάνε σπίτι μην έχοντας χάσει κανένα μάτι, αλλά στα αλήθεια δεν συνέβη τίποτα;

Διαφημίσεις

Και σόρυ που το λέω τώρα, αλλά είναι και λίγο θέμα κουλτούρας... Υπάρχουν περιοχές που είναι πιο ανεκτό - ίσως και θεμιτό - τα παιδιά να μαθαίνουν να έρχονται στα χέρια...

Το να είμαστε φίλες-γνωστές και τα παιδιά μας να χτυπάνε, είναι επιστημονική φαντασία, εδώ που μένω... Τα ίδια παιδιά, στο σταθμό, έρχονται στα χέρια, ξαναλέω... Είναι όπως τα μάθεις, κατά κάποιον τρόπο.

Και σόρυ που το λέω τώρα, αλλά είναι και λίγο θέμα κουλτούρας... Υπάρχουν περιοχές που είναι πιο ανεκτό - ίσως και θεμιτό - τα παιδιά να μαθαίνουν να έρχονται στα χέρια...

Το να είμαστε φίλες-γνωστές και τα παιδιά μας να χτυπάνε, είναι επιστημονική φαντασία, εδώ που μένω... Τα ίδια παιδιά, στο σταθμό, έρχονται στα χέρια, ξαναλέω... Είναι όπως τα μάθεις, κατά κάποιον τρόπο.

Τι εννοεις? Που ειναι πιο ανεκτο και θεμιτο δηλαδη? Δηλαδη εγω που μενω στο Ιλιον για παραδειγμα το παιδι μου ειναι πιο πιθανο να χτυπαει τα αλλα απο αυτο που μενει στην Πεντέλη? Και συναμα ειναι και θεμιτο και ανεκτο στο Ιλιον ενω στην Πεντελη οχι? Πραγματικα δε νομιζω οτι παιζει ρολο η περιοχη που μενει ενα παιδι το κανει πιο εππιρεπες στο να χτυπαει.

Εκτος αν δεν μιλαμε για κουλτουρα και περιοχη αλλα για εθνικοτητα ή φυλή. Θα ψιλοσυμφωνησω μονο αν ελεγες ας πουμε στο Ζεφυρι που το 80% των παιδιων ειναι τσιγγανοι εχουν την νοοτροπια του "θελω αυτο -πως το αποκτω- με ξυλο" . Και δεν το λεω με ρατσιστικο υφος αλλα ειναι μια γενικοτερη διαπιστωση μου απο αυτα που βλεπω στο δρομο της εκεί γυρω περιοχης που δυστυχως περναω συχνα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Και γω δεν καταλαβα τί εννοεις. Ποιες περιοχες ειναι αυτες; Οι εργατικες; Οπως ζητησες παραπανω καποια μελετη επιστημονικη για το σε χτυπησε χτυπα το και συ, ετσι θα μπορουσαμε να σου ζητησουμε τωρα και μεις καποια στατιστικα που να το υποστηριζουν αυτο. Χωρις παρεξηγηση δεν ακουστηκε πολυ καλα αυτο που ειπες.

tALVp3.png

To ξέρω και το ξέρω ότι αυτό που έγραψα μπορεί να παρεξηγηθεί... Όμως έγραψες ότι το να είστε παρέα γνωστών-συγγενών και να παίζουν ξύλο τα μικρά είναι κάτι που φαντάζεσαι ότι είναι στην καθημερινότητα των αναγνωστών του φόρουμ -αρκετά συχνό... Δεν είναι...

Με είχαν πάρει από τα μούτρα κοπέλες γιατί είχα ξαναγράψει το συγκεκριμένο... Δεν είναι ταξικό θέμα, είναι θέμα περιοχής της Ελλάδας... Και στις περισσότερες περιοχές που έχω ταξιδέψει οι συμπλοκές ανάμεσα σε παιδιά γνωστών δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Το είδα όμως έντονο σε δύο περιοχές... Σε ένα νησί, από τα 7 που έχουμε ταξιδέψει μέχρι στιγμής με παιδιά και σε μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας - από τις πολλές που μας έφερε ο δρόμος μας επίσης. Τσεκαρισμένο για το νησί, από εμάς που ταξιδέψαμε, από κολλητούς που ζουν εκεί και από παιδιά που ήρθαν εδώ σχολείο από εκεί. Ψιλοτσεκαρισμένο για τη μεγάλη πόλη, από τις λίγες επισκέψεις μας εκεί και από ένα γενικό τέτοιο ρεύμα στο φόρουμ. Όλως τυχαίως, οι υπέρμαχοι στο φόρουμ του χτυπάμε... ή που το συναντούν αυτό γενικά συχνά, κατοικούν στη συγκεκριμένη πόλη...

Είναι μια παρατήρηση. Ότι κάτι που στέκει σε ένα περιβάλλον, μπορεί να μη στέκει σε ένα άλλο... Οπότε, βάζοντας αυτή την παράμετρο, αλλιώς είναι η "σωστή" συμπεριφορά για ένα παιδί σε ένα χώρο που χτυπάνε γενικά και σε έναν άλλο χώρο που χτυπάνε σπανιότατα και κατ εξαίρεση.

To ξέρω και το ξέρω ότι αυτό που έγραψα μπορεί να παρεξηγηθεί... Όμως έγραψες ότι το να είστε παρέα γνωστών-συγγενών και να παίζουν ξύλο τα μικρά είναι κάτι που φαντάζεσαι ότι είναι στην καθημερινότητα των αναγνωστών του φόρουμ -αρκετά συχνό... Δεν είναι...

Με είχαν πάρει από τα μούτρα κοπέλες γιατί είχα ξαναγράψει το συγκεκριμένο... Δεν είναι ταξικό θέμα, είναι θέμα περιοχής της Ελλάδας... Και στις περισσότερες περιοχές που έχω ταξιδέψει οι συμπλοκές ανάμεσα σε παιδιά γνωστών δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Το είδα όμως έντονο σε δύο περιοχές... Σε ένα νησί, από τα 7 που έχουμε ταξιδέψει μέχρι στιγμής με παιδιά και σε μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας - από τις πολλές που μας έφερε ο δρόμος μας επίσης. Τσεκαρισμένο για το νησί, από εμάς που ταξιδέψαμε, από κολλητούς που ζουν εκεί και από παιδιά που ήρθαν εδώ σχολείο από εκεί. Ψιλοτσεκαρισμένο για τη μεγάλη πόλη, από τις λίγες επισκέψεις μας εκεί και από ένα γενικό τέτοιο ρεύμα στο φόρουμ. Όλως τυχαίως, οι υπέρμαχοι στο φόρουμ του χτυπάμε... ή που το συναντούν αυτό γενικά συχνά, κατοικούν στη συγκεκριμένη πόλη...

Είναι μια παρατήρηση. Ότι κάτι που στέκει σε ένα περιβάλλον, μπορεί να μη στέκει σε ένα άλλο... Οπότε, βάζοντας αυτή την παράμετρο, αλλιώς είναι η "σωστή" συμπεριφορά για ένα παιδί σε ένα χώρο που χτυπάνε γενικά και σε έναν άλλο χώρο που χτυπάνε σπανιότατα και κατ εξαίρεση.

Δυστυχως δεν βγαζω καμια ακρη απο τα "συμπερασματα" σου . Ελπιζω να ειμαι η μονη και να φταιει το χαμηλο iq μου.:?

anyway περι ορεξεως...

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Ποτε!!! Το θεωρω απαραδεκτο να προτρεψω το παιδι μου να χτυπησει αλλο παιδι!!!!

Δεν θυμάμαι, έχουμε ξανασυμφωνήσει εμείς οι δύο????:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είναι απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μου, να προτρέπουμε το παιδί μας να χτυπήσει άλλο παιδί. Και το έχω γράψει κι αλλού. Καλύτερα να έρθει να μου πει 'γούσταρα και τον χτύπησα' (θα υποστεί τις συνέπειες, βέβαια) παρά να μου πει 'τον χτύπησα επειδή με χτύπησε'. Εκεί θα απογοητευθώ. Θα του πω, έτσι σε έμαθα εγώ, να παρασύρεσαι από τον κάθε μ%^$%^κα??????

Επισης θα παρακαλουσα να μην "διορθωνονται-επιμηκυνονται" ποστ μετα τις απαντησεις μας (και δεν μιλαω σαφως για ορθογραφικα κλπ) διοτι ενδεχομενως να προκληθουν παρεξηγησεις ως συνηθως. Στο συγκεκριμενο θεμα συνεβη τουλαχιστον 2 φορες που αντιληφθηκα εγω.Ευχαριστω.

Όλα είναι μια ιδέα...

Δεν ξερω αν ειναι "φαινομενο" συγκεκριμενων περιοχων. Ειλικρινα δεν εχω αντιληφθει κατι τετοιο. Εχω δει ομως μαμαδες να προτρεπουν να χτυπησουν τα αλλα παιδια με το παραμικρο, οπως και μαμαδες να πηγαινουν τα παιδια τους να μαθαινουν πολεμικες τεχνες οχι για να μπορουν να αμυνθουν αλλα για να πλακωνουν τα αλλα παιδια. Προφανως η βια για καποιους ειναι μαγκια.

Εχω δει ομως μαμαδες να προτρεπουν να χτυπησουν τα αλλα παιδια με το παραμικρο, οπως και μαμαδες να πηγαινουν τα παιδια τους να μαθαινουν πολεμικες τεχνες οχι για να μπορουν να αμυνθουν αλλα για να πλακωνουν τα αλλα παιδια. Προφανως η βια για καποιους ειναι μαγκια.

Και τα δυο απαραδεκτα. Ειδικα οσον αφορα τις πολεμικες τεχνες ο πρωτος και βασικοτερος κανονας ειναι οτι το διδασκομαστε για ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ και οχι για επιθεση .

Οσο για το βια=μαγκια νομιζω οτι ειναι πλεον ξεπερασμενο.

Οι μαμαδες που προτρεπουν οπως προανεφερες τα παιδια τους να χτυπουν ανευ λογου δηλαδη να επιτιθενται και οχι να αμυνονται το πιο πιθανο να προσπαθουν ετσι να καλυψουν δικο τους κομπλεξ.

Όλα είναι μια ιδέα...

Επισης θα παρακαλουσα να μην "διορθωνονται-επιμηκυνονται" ποστ μετα τις απαντησεις μας (και δεν μιλαω σαφως για ορθογραφικα κλπ) διοτι ενδεχομενως να προκληθουν παρεξηγησεις ως συνηθως. Στο συγκεκριμενο θεμα συνεβη τουλαχιστον 2 φορες που αντιληφθηκα εγω.Ευχαριστω.

Και γω το αντιληφθηκα σε ενα μηνυμα ομως. Δεν μου χει ξανατυχει. Ξερεις γιατι γινεται αυτο; (σορυ για το οφ τοπικ).

tALVp3.png

Νομίζω οι μαμάδες-μπαμπάδες που προτρέπουν τα παιδιά τους να είναι βίαια- ή δεν είναι αποτελεσματικοί στο να αποτρέπουν να είναι βίαια, κάπου έχουν μια αγωνία ότι το παιδί θα δέχεται τα χτυπήματα, αν δεν μάθει να χτυπάει... Βέβαια κανείς (σχεδόν) γονιός δεν θα παραδεχτεί ευθέως ότι το παιδί του χτυπάει πρώτο, κάποιο άλλο θα φταίει... Μιλώντας πάντα για τα παιδάκια εκεί έξω που όλοι ξέρουμε ότι χτυπάνε πρώτα, αλλά κανείς δεν παραδέχεται ότι είναι το δικό του, αυτό το παιδάκι...

Όταν είχα μικρό παιδάκι έτυχε σε μια παρέα να του δίνουν χτυπήματα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα αθώα... Και το παιδί δεν πολυκαταλάβαινε τότε και επειδή δεν αντέδρασε κάποιος αμέσως κάπου είπε ΟΚ, δεν πειράζει... Με την έννοια ότι χτύπησε σε επόμενη φάση, άλλο τρίτο παιδί, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς. Φυσικά θορυβήθηκα πάρα πολύ, του το έδειξα και δεν το ξαναέκανε.

Η μαμά του παιδιού που μας έδωσε το "κακό παράδειγμα", που ήταν γνωστή γνωστού, στην ίδια παρέα, κατα δήλωσή της είχε δοκιμάσει τα πάντα με αυτό το παιδί, αλλά μπροστά μου έμεινε στα λόγια... Δηλαδή ότι είχε δοκιμάσει κάποτε... με άλλα παιδιά. Στην πράξη δεν έκανε σχεδόν τίποτα... Εγώ στη θέση της, αν δεν έπιανε η προειδοποίηση, είχα πάρει το παιδί και είχα φύγει την επόμενη στιγμή. Τα παιδιά που είναι βίαια συστηματικά (τα λίγα που έχουμε δει ευτυχώς) δεν αντιδρούν οι γονείς τους έτσι, άρα κάπου το ανέχονται. Κατά κάποιον τρόπο δεν με ένοιαζε που δεν μπορούσε να ελέγξει το παιδί της, αλλά με ένοιαζε το μάθημα που έπαιρνε το δικό μου παιδί εκείνη τη στιγμή.

Δυστυχως δεν βγαζω καμια ακρη απο τα "συμπερασματα" σου . Ελπιζω να ειμαι η μονη και να φταιει το χαμηλο iq μου.:?

anyway περι ορεξεως...

Θα συμφωνησω με Ματιλντα. Και γω δεν εχω καταλαβει. Φιλικα ετσι, δεν μ αρεσουν οι προστριβες.

tALVp3.png

Και γω το αντιληφθηκα σε ενα μηνυμα ομως. Δεν μου χει ξανατυχει. Ξερεις γιατι γινεται αυτο; (σορυ για το οφ τοπικ).

Εν προκειμενω, γιατι συμβαινει θα πω οτι φανταζομαι και θελω να πιστευω καταλαθος.

Γενικα δεν επιτρεπεται αν εχουν υπαρξει κατοπιν απαντησεις. :wink:

Όλα είναι μια ιδέα...

Να το πω αλλιώς, και φιλικά πιτσι... μου έκανε εντύπωση που σου φάνηκε νορμάλ αυτή η κατάσταση σε φιλική παρέα. Το συνάντησα σε δύο μέρη στην επικράτεια - μπορεί να υπάρχουν και άλλα, δεν λέω και κάπου είπα να δω από περιέργεια πού μένεις - ναι είναι το ένα από τα δύο μέρη αυτό που μένεις...

Αυτό το νορμάλ, του είμαστε μια παρέα και τα παιδιά μας παραδίπλα πλακώνονται, ομολογώ ότι δεν το έχω συναντήσει παντού... Δεν το παίζω ανώτερη ή κάτι τέτοιο... Μια διαπίστωση είναι. Και ναι, πιστεύω ότι αν μαμα του επιτιθέμενου κάνει κάτι δραστικό, όπως το να φύγουν καμια-δυο φορές, τις πρώτες μια-δυο φορές που γίνει αυτό, δεν θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.... Αλλά δεν το κάνουν, επειδή εκεί έξω χτυπάνε γενικώς τα μικρά και θέλουν τα παιδάκια τους να "προπονηθούν"...

Το ξεχειλωσαμε λιγο παντως νομιζω. Μιλουσαμε για το αν το παιδι πρεπει να αμυνεται ή οχι οταν το ξυλοφορτωνουν. Δεν ειπε κανεις οτι το θεμα ειναι αν πρεπει ενα παιδι να μαθαινει να ειναι επιθετικο. Ας τα διαχωρισουμε λιγο.Αλλο αμυνα αλλο επιθεση.

Όλα είναι μια ιδέα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...