Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

δοκιμασε την ξανα.σε τι σταση την θηλαζεις?

μπα το αηδιαζει και το βγαζει με την γλωσσιτσα της.την ημερα σε σταη αγκαλιας,στο μαξιλαρι θηλασμου!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οσο ταιζετε πρωτα απο το δεξι τοσο θα μειωνετε το γαλα στο αριστερο,δοκιμασατε την ξαπλωτη σταση θηλασμου?βολευει πολλα μωρα

καλα το ειπες πολλα:oτο δικο μου το παιδι εχει προσωπικοτητα απο την κοιλια μου και επιβαλλει αυτο που θελει!!!!!!!!:-P:razz:

Θέλω να ρωτήσω τί διαφορά έχει το να θηλάζεις το μωρό και να του βγάζεις το γάλα με το θήλαστρο (εκτός από την επαφή με το μωρό). Και συγκεκριμένα:

- η σχέση που έχει ο θηλασμός με τον καρκίνο του μαστου είναι αντιστρόφως ανάλογη. Υπάρχει και όταν αντλείς γάλα με το θήλαστρο;

- όταν θηλάζεις παράγεις ορμόνες που ηρεμούν και τη μαμά και το μωρό. Με το θήλαστρο παράγονται αυτές οι ορμόνες κι αν ναι παραμένουν μεσα στο γάλα;

- μήπως κάνει κακό στο στήθος; Εγώ έχω βγάλει για ένα γεύμα και 370ml όμως κάνω μαλάξεις αλλιώς δεν βγαίνει. Μία ξαδέλφη μου στη μαστογραφία που έκανε της βρήκανε κάτι άσπρες γραμμές. Δεν ήταν απολύτως τίποτα αλλά τη ρώτησε ο γιατρός αν είχε χρησιμοποιήσει θήλαστρο.

Όποιος ξέρει υπεύθυνα ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ.

Κορίτσια ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα προσπάθειας επαναγαλακτισμού πίστευα ότι η επόμενη φορά που θα έγραφα σε αυτό το θέμα θα ήταν για να σας πω ευχάριστα νέα, ότι το μωρό μου θηλάζει ξανά αποκλειστικά και ότι οι κόποι μας έπιασαν τόπο. Δυστυχώς όμως. Τα παράτησα, κουράστηκα, αρρώστησα μάλλον και από τη νέα γρίπη και όλα πήγαν στον πάτο. Δεν κατάφερνα να αντλώ πάνω από 4 φορές την ημέρα, έχω και άλλο ένα παιδάκι, δουλειές στο σπίτι, ψώνια, ο άντρας μου λείπει για δουλειά πολλές ώρες την ημέρα οπότε όλα παιρνούν από το χέρι μου. Οταν μου έμενε λίγος ελεύθερος χρόνος προτιμούσα να ξεκουράζομαι ή να πηγαίνουμε βολτίτσα με το καρότσι για να βγάζω και το μωρό έξω, ή να παίζω με το μεγάλο μου κοριτσάκι. Λυπάμαι που δεν τα κατάφερα, βαρέθηκα τις αντλήσεις και τις αποστειρώσεις μετά, μέσα μου έλεγα συνέχεια ότι αφού δεν θηλάζω απευθείας και από την αρχή το μωρό μου, δύσκολο να επανέλθουμε στα φυσιολογικά. Μου φαινόταν γολγοθάς να σηκώνομαι το βράδυ και για το μωρό και για άντληση, προσπαθώ να ξεκλέβω λίγες ώρες ύπνου για να είμαι εντάξει όλη την υπόλοιπη μέρα. Ημουν και μια βδομάδα άρρωστη, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι και το μόνο που δεν σκεφτόμουν ήταν οι αντλήσεις. Ευχαριστώ όλες σας για τις συμβουλές και τη συμπαράσταση το διάστημα που προσπαθούσα, μα πάνω από όλα ζητώ συγνώμη από το μωράκι μου που δεν μπόρεσα να του προσφέρω αυτό που ήταν δικαίωμά του από τη φύση. Εγώ όμως θα το αγαπώ και θα είμαι πάντα δίπλα του, όπως και για τη μεγαλύτερη αδερφούλα του! Εσείς όλες οι υπόλοιπες πάντως μην τα παρατάτε κορίτσια, εγώ ίσως φάνηκα αδύναμη. Καλή συνέχεια και κουράγιο σε όλες και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Λίνα, το ποστ σου ειναι γεμάτο ενοχές και δεν πρέπει. Προσπάθησες μέχρι εκεί που ήταν τα όριά σου. Κάθε μητέρα ζει τη δική της ζωή την οποία εμείς εδώ δεν μπορούμε να ξέρουμε. Μην απολογείσαι σε μας. Δεν υπάρχει λόγος.

Στο μωράκι σου μπορείς ακόμη κι έτσι να προσφέρεις το καλύτερο. Φρόντισε μόνο όταν το ταΐζεις να το κοιτάζεις στα μάτια, να το χαϊδεύεις και να του ψιθυρίζεις γλυκόλογα. Θα 'ναι σα να θηλάζετε.

Έχει μεγάλη σημασία να είσαι εσύ καλά, να έχεις την εσωτερική σου ισορροπία για να μπορείς να προσφέρεις το καλύτερο στην οικογένειά σου.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια κι ελπίζω να σε συναντήσω σε άλλη ενότητα!

Φιλιά!:D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Δήμητρα πράγματι νιώθω ενοχές αλλά δεν απολογούμαι, την πρώτη μου κόρη δεν θήλασα από άγνοια, την δεύτερη, αν και ήμουν πλήρως ενημερωμένη από το foroum, για τους λόγους τους οποίους έχω ξαναναφέρει. Οπως λες και συ, προτιμώ να είμαι καλά πρώτα εγώ για να μπορώ κατά συνέπεια να προσφέρω στα παιδιά μου το καλύτερο. Δεν ήμουν υποχρεωμένη να γράψω στο foroum για να πω ότι δεν τα κατάφερα, το έκανα όμως γιατί ένιωθα ότι και πάλι ήθελα να το μοιραστώ αυτό μαζί σας, υπάρχουν κάποια ζητήματα για τα οποία δεν είναι ο καθένας σε θέση να σε βοηθήσει ή να σε συμβουλέψει ή να σε στηρίξει. Πέρασα και μια δύσκολη περίοδο λοχείας και κάποια πράγματα μου φάνηκαν κάπως.

Να πάψεις να νιώθεις ενοχές τις αποφάσεις τις πείρες αφού έκανες την προσπάθειά σου και αφού είδες ότι για να είσαι καλά εσύ συνεπώς και τα παιδιά σου δεν μπορούσες να προχωρήσεις. Όλες οι εμπειρίες είναι σημαντικές και όλα τα αποτελέσματα. Να είσαι καλά πάντα και να μεγαλώνεις τα παιδάκια σου με αγάπη όπως κάνεις τώρα. :)

καλησπέρα

είμαι κι εγω μια νέα μανούλα με μεγάλη ανάγκη βοήθειας. γέννησα στις 29 του Σεπτέμβρη ένα υγιέστατο κοριτσάκι μόνο που την 3η μέρα που η μικρή έκανε ίκτερο μας δώσανε μπιμπερό. κι έτσι μπήκε στη ζωή μας το ξένο γάλα. έμεινα στο σπίτι μόνο δέκα μέρες, μετά επέστρεψα στη δουλειά (δουλεύω μόνο 4 μέρες και για 6 ώρες). τη θήλαζα μόνο αλλά όταν εγώ έλειπα της δίνανε μπιμπερό με ξένο γάλα καθώς ούτε είχα χρόνο να προσπαθήσω να βγάλω δικό μου αλλά και όσες φορές το προσπάθησα ήταν τόση η πόσότητα γάλακτος που απογοητεύτηκα. εξ αρχής η μικρή ήταν ανήσυχη (μάλλον με κολικούς) αλλά όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω μου με ρώταγαν συνέχεια "μήπως δε φτάνει το γάλα σου;¨αυτό είναι κλάμα πείνας κτ¨" με αποτέλεσμα κι εγώ να είμαι πεπεισμένη ότι τα μεγάλα μου στήθη δεν παράγουν την απαιτούμενη ποσότητα γάλακτος ούτε για ένα τόσο μικρό πλάσμα! εδώ και δέκα μέρες όμως βάλθηκε να με πείσει και η ίδια η μικρή μου. μετά από ένα 5λεπτο στο στήθος την παίρνανε τα κλάμματα και δεν ήθελε να προσπαθήσει να θηλάσει άλλο. ούρλιαζε μέχρι να λυγίσει η μανούλα και να φτιάξει κι αυτή μπιμπερό. προσπάθησα να αντισταθώ κυρίως το 3ημερο που είμαι σπίτι αλλά ένα παιδάκι που κλαίει σπαρακτικά θεώρησα ότι το βασανίζω με το να μην την ταίζω... έτσι τις τελευταίες μέρες τη βάζω πρώτα στο στήθος για όσο αντέχει (15 λεπτα περίπου) και μετά πίνουμε ξένο 100ml περιπου. φαντάζομαι ότι είμαι στην περίπτωση μείωσης της παραγωγής... ενώ ταυτόχρονα νομίζω ότι αυξήθηκα διατροφικές ανάγκες της μικρής. διάβασα κάποια πράγματα εδώ και επειδή πραγματικά θέλω να θηλάσω νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο (symphony medela) και αφού θηλάσω τη μικρή βάζω το θήλαστρο αλλά δε βγάζει σταγόνα... μήπως απλά δεν έχω άλλο γάλα; μήπως δε μπορώ να παράγω άλλο γάλα; μήπως αν επιμείνω κατέβει; είμαι απελπισμένη και νιώθω¨"αποτυχημένη" που δε μπορώ να ταίσω το παιδί μου! μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Καλησπέρα παιδιά,

Λοιπόν, κι εγώ πολύ αργότερα κατάλαβα ότι :

α. "συμπλήρωμα" σημαίνει συμπλήρωμα και όχι γεύμα, οπότε από εκεί έχασα το παιχνίδι σε ότι αφορά το θηλασμό και το ξένο γάλα και

β. επαναγαλακτισμός σημαίνει αύξηση του γάλακτος προκειμένου κάποια στιγμή το παιδί να θηλάσει απευθείας

Ξέρω ότι η μπέμπα δεν πρόκειται πλέον να χορτάσει όσο γεμάτο και να είναι το στήθος μου. Το bib είναι γεγονός και καθημερινότητά μας. Τουλάχιστον όμως είναι το δικό μου γάλα... Νομίζω ότι όλοι εδώ λένε - και εγώ μέσα σε αυτούς - ότι πρέπει πρώτα να ξέρουμε και να αναγνωρίζουμε τα όριά μας. Κάνουμε το καλύτερο για τα μωρά μας, δεν μιλάω για θυσία γιατί δεν το βλέπω έτσι, αλλά πιστεύω ότι κάθε αδυναμία που νιώθει η κάθε μία από εμάς είναι λογική. Έχω πει ότι θα τα παρατήσω πάααααρα πολλές φορές, πάντα όμως κάτι με κρατάει...

Εδώ και 5 μέρες, από τη Δευτέρα συγκεκριμένα, η μικρή αρνείται να φάει από το στήθος, αρνείται να φάει το αντλημένο, αλλά βρε παιδιά γέλαγα κιόλας, ευτυχώς δεν τρώει ούτε τη βλακεία το "ξένο" που δοκίμασα να της δώσω εχθές! (Ouais!!!) Φωνάξαμε την παιδίατρο, κάναμε κι εξέταση για ουρολοίμωξη, τι να πω... Έχω ρίξει το βρισίδι της ζωής μου, (βρε που εγώ κάθομαι και τραβιέμαι, βρε που δεν κοιμάμαι, βρε που είμαι σα ζόμπι, βρε που έχω τα νευρα μου συνέχεια, βρε που δεν κάθεται στο στήθος και χαζεύει τις λάμπες και τα φώτα) αλλά είπαμε πάντα κάτι με κρατάει... Και με κρατάει ένα μουτράκι...

Για να μην παρεξηγηθώ, αναγνωρίζω τον κόπο και τις προσπάθειες όλων μας! Και φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσετε όλες ότι τελικά δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν...

A propos, Κριστίνα, λέω να διακόψω τη μαγιά μπύρας, αλλά πόσον καιρό κάνει για να φύγει από τον οργανισμό; Συν τοις άλλοις, την τρυγονέλλα (που σημειωτέον βρωμάει πολύ περισσότερο) την συνεχίζω;

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

καλησπέρα

είμαι κι εγω μια νέα μανούλα με μεγάλη ανάγκη βοήθειας. γέννησα στις 29 του Σεπτέμβρη ένα υγιέστατο κοριτσάκι μόνο που την 3η μέρα που η μικρή έκανε ίκτερο μας δώσανε μπιμπερό. κι έτσι μπήκε στη ζωή μας το ξένο γάλα. έμεινα στο σπίτι μόνο δέκα μέρες, μετά επέστρεψα στη δουλειά (δουλεύω μόνο 4 μέρες και για 6 ώρες). τη θήλαζα μόνο αλλά όταν εγώ έλειπα της δίνανε μπιμπερό με ξένο γάλα καθώς ούτε είχα χρόνο να προσπαθήσω να βγάλω δικό μου αλλά και όσες φορές το προσπάθησα ήταν τόση η πόσότητα γάλακτος που απογοητεύτηκα. εξ αρχής η μικρή ήταν ανήσυχη (μάλλον με κολικούς) αλλά όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω μου με ρώταγαν συνέχεια "μήπως δε φτάνει το γάλα σου;¨αυτό είναι κλάμα πείνας κτ¨" με αποτέλεσμα κι εγώ να είμαι πεπεισμένη ότι τα μεγάλα μου στήθη δεν παράγουν την απαιτούμενη ποσότητα γάλακτος ούτε για ένα τόσο μικρό πλάσμα! εδώ και δέκα μέρες όμως βάλθηκε να με πείσει και η ίδια η μικρή μου. μετά από ένα 5λεπτο στο στήθος την παίρνανε τα κλάμματα και δεν ήθελε να προσπαθήσει να θηλάσει άλλο. ούρλιαζε μέχρι να λυγίσει η μανούλα και να φτιάξει κι αυτή μπιμπερό. προσπάθησα να αντισταθώ κυρίως το 3ημερο που είμαι σπίτι αλλά ένα παιδάκι που κλαίει σπαρακτικά θεώρησα ότι το βασανίζω με το να μην την ταίζω... έτσι τις τελευταίες μέρες τη βάζω πρώτα στο στήθος για όσο αντέχει (15 λεπτα περίπου) και μετά πίνουμε ξένο 100ml περιπου. φαντάζομαι ότι είμαι στην περίπτωση μείωσης της παραγωγής... ενώ ταυτόχρονα νομίζω ότι αυξήθηκα διατροφικές ανάγκες της μικρής. διάβασα κάποια πράγματα εδώ και επειδή πραγματικά θέλω να θηλάσω νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο (symphony medela) και αφού θηλάσω τη μικρή βάζω το θήλαστρο αλλά δε βγάζει σταγόνα... μήπως απλά δεν έχω άλλο γάλα; μήπως δε μπορώ να παράγω άλλο γάλα; μήπως αν επιμείνω κατέβει; είμαι απελπισμένη και νιώθω¨"αποτυχημένη" που δε μπορώ να ταίσω το παιδί μου! μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Nα σου ζήσει η μικρούλα σου!

Για να έχουμε καλύτερη εικόνα, απάντησε αν μπορείς στις ερωτήσεις που έχει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Ακολουθείς το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού όπως το γράφει η Αγλαΐα στα πρώτα ποστ του θέματος αυτού; Αντλείς και τις ώρες που είσαι στη δουλειά για να μη μένει το στήθος χωρίς ερέθισμα;

Μην απογοητεύεσαι, το στήθος θέλει κάποιες μέρες για να προσαρμοστεί στο θήλαστρο. Τώρα δεν έχει σημασία πόσο γάλα βλέπεις να βγαίνει, αλλά πόσα λεπτά δέχεται το στήθος ερέθισμα από θηλαστικές κινήσεις, είτε από το μωρό ή απ' το θήλαστρο. Σιγά σιγά θα αρχίσει να αυξάνεται και το γάλα. Όσο θα αυξάνεται το γάλα, το μωρό θα κάθεται πιο πολύ στο στήθος (μην παραλείπεις να τη βάζεις στο στήθος στην αρχή κάθε θηλασμού, να την αφήνεις στο στήθος όσο θέλει, να τη σηκώνεις να ρευτεί, να την αλλάζεις στήθος πάλι για όσο θέλει και να επαναλάβεις όσο το μωρό είναι θετικό και κάθεται. Όταν πια δεν θα κάθεται άλλο, θα δίνεις συμπλήρωμα αν έχεις δικό σου, αλλιώς σκόνη.)

Καλή επιτυχία!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λίνα, το ποστ σου ειναι γεμάτο ενοχές και δεν πρέπει. Προσπάθησες μέχρι εκεί που ήταν τα όριά σου. Κάθε μητέρα ζει τη δική της ζωή την οποία εμείς εδώ δεν μπορούμε να ξέρουμε. Μην απολογείσαι σε μας. Δεν υπάρχει λόγος.

Στο μωράκι σου μπορείς ακόμη κι έτσι να προσφέρεις το καλύτερο. Φρόντισε μόνο όταν το ταΐζεις να το κοιτάζεις στα μάτια, να το χαϊδεύεις και να του ψιθυρίζεις γλυκόλογα. Θα 'ναι σα να θηλάζετε.

Έχει μεγάλη σημασία να είσαι εσύ καλά, να έχεις την εσωτερική σου ισορροπία για να μπορείς να προσφέρεις το καλύτερο στην οικογένειά σου.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια κι ελπίζω να σε συναντήσω σε άλλη ενότητα!

Φιλιά!:D

Πόσο όμορφο είναι αυτό! Θα το σώσω να το διαβάζω συχνά!

660759jzef7rhw6w.gif

Συν τοις άλλοις, την τρυγονέλλα (που σημειωτέον βρωμάει πολύ περισσότερο) την συνεχίζω;

Συνέχισέ την αν η παραγωγή σου είναι μόλις εντάξει για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού. Αν το γάλα σου περισσεύει τότε μπορείς να τη μειώσεις.

Η μυρωδιά του παστουρμά (της τριγωνέλας) αρέσει στα μωρά! Μάλλον τους αρέσουν τα πικάντικα!:D

βαρέθηκα τις αντλήσεις και τις αποστειρώσεις μετά, μέσα μου έλεγα συνέχεια ότι αφού δεν θηλάζω απευθείας και από την αρχή το μωρό μου, δύσκολο να επανέλθουμε στα φυσιολογικά. Μου φαινόταν γολγοθάς να σηκώνομαι το βράδυ και για το μωρό και για άντληση,

linav, σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας αυτή την εμπειρία. Οι αντλήσεις είναι πολύ ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία. Είναι δύσκολες όταν έχεις ένα παιδί και ακόμη δυσκολότερες όταν έχεις δύο.

Δεν σου φαινόταν γολγοθάς, ήταν γολγοθάς.

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι γι αυτό και το θήλαστρο το προτείνουμε μόνο σαν αναγκαίο κακό.

Σου εύχομαι καλη συνέχεια!:D

Σχετικά με την προτίμηση του μωρού στο ένα στήθος και τη διαφορά παραγωγής: είναι αρκετά συνηθισμένα και τα δυο.

Αν το μωρό δυσανασχετεί στο ένα στήθος, μπορεί αυτό το στήθος να έχει μεγαλύτερη ροή και να μην μπορεί να τη χειριστεί το μωρό. Μπορεί να έχει μικρότερη ροή και το μωρό να πεινάει πολύ. Μπορεί να έχει λιγότερο ή περισσότερο γάλα από όσο θέλει το μωρό. Μπορεί το μωρό να νιώθει άσχημα γυρισμένο από την πλευρά αυτή, επειδή νιώθει ενόχληση στο αυτί, στο στόμα, στο σώμα. Μπορεί η μαμά να έχει λάθος κράτημα από τη μια πλευρά και το μωρό να μη βολεύεται. Μια ακόμη εκδοχή μπορεί να είναι μια μόλυνση στο στήθος που αλλάζει τη γεύση του γάλακτος.

Μπορείτε να δοκιμάσετε:

- να βάλετε το μωρό στο στήθος αυτό ακριβώς στην ίδια στάση που μπαίνει στο άλλο στήθος (σαν να το σέρνετε παράλληλα, το κεφάλι από την ίδια πλευρά)

- να δοκιμάσετε άλλες στάσεις

- να προσφέρετε αυτό το στήθος σε ώρες που το μωρό κοιμάται/μισοκοιμάται

- αν έχει μεγάλη ροή και κάνει πίδακα, να αφήσετε να τρέξει αυτό το γάλα πάνω σε ένα πετσετάκι και μετά να προσφέρετε το στήθος στο μωρό.

- αν έχει μεγάλη ροή, μια πιο όρθια στάση ή ξαπλωμένοι στο κρεβάτι βοηθάει το μωρό να ελέγχει καλύτερα τη ροή

- να κάνετε μαλάξεις, για να βελτιώσετε τη ροή

- αν το μωρό δυσανασχετεί ξαπλωμένο από αυτή την πλευρά, όχι μόνο την ώρα του θηλασμού, χρειάζεται να το ελέγξει κάποιος ειδικός

- να κάνετε μικρές αντλήσεις από αυτό το στήθος, ώστε να αυξηθεί/μειωθεί το γάλα ή/και η ροή - ίσως τότε το μωρό το βρει πιο ευχάριστο

Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην παραγωγή ανάμεσα στα δυο στήθη, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να θηλάζετε πρώτα από εκείνο το στήθος αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα εξισορροπηθεί η παραγωγή και η ανατομία του στήθους ίσως να μην βοηθάει να αλλάξει η ροή. Έχω προσωπική εμπειρία από αυτό, όπου το στήθος με το λιγότερο γάλα είχε μεγαλύτερη ροή, με αποτέλεσμα να κάνει εύκολα πίδακες (και ακόμη κάνει καμιά φορά, αν έχω να θηλάσω πολλές ώρες). Πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι στην αρχή, δεν ένιωθα άνετα να θηλάζω από τα δεξιά και έτσι άρχιζα από εκεί για εξάσκηση, οπότε το δεξί είχε "υπερπαραγωγή". Αυτό προσπάθησα να το ελέγξω αρκετά αργά, αλλά πλέον δεν τα κατάφερνα, κατέληγα να έχω υπερπαραγωγή και στο αριστερό, ενώ το δεξί κόντευε να πετρώσει κι έπρεπε να βγάζω λίγο γάλα με το χέρι για ανακούφιση. Το δε μωρό προτιμούσε πλέον το δεξί. Οι εναλλαγές που της έκανα "με το ζόρι" προκαλούσαν εκρηκτικές κενώσεις λόγω υπερπαραγωγής. Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε κατά τον 9ο μήνα, που αρχίσαμε να κοιμόμαστε μαζί περισσότερες ώρες. Το βράδυ, έβαζα το μωρό από την πλευρά που δεν προτιμούσε, οπότε και θήλαζε όλο το βράδυ από εκεί κι έτσι, όταν ήταν ξύπνια, ένιωθα πιο άνετα να την αφήνω σε όποιο στήθος προτιμούσε.

Μετά, βέβαια, άρχισε να διαλέγει, κάποια στιγμή άρχισε να κάνει από μόνη της συχνές εναλλαγές, οπότε γενικά της άφησα τον έλεγχο.

Αν το μωρό, παρά τις προσπάθειες μας, συνεχίζει να προτιμά το ένα στήθος, μπορείτε να μην κάνετε και τίποτε ... να γνωρίζετε ότι το κάθε στήθος μπορεί να προσαρμόσει την παραγωγη του ανεξάρτητα από το τι κάνει το άλλο στήθος. Υπάρχουν μωρά που θηλάζουν μόνο από το ένα και χρησιμοποιούν το άλλο μόνο για να αποκοιμηθούν ή καθόλου. Η μόνη "ζόρικη" επίπτωση μπορεί να είναι μια μικρή ή μεγαλύτερη διαφορά στο μέγεθος των μαστών για κάποιο διάστημα.

http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/lopsided.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια με τις συμβουλές σας περί θηλασμού θεωρώ ότι επιτελείτε κοινωνικό έργο. Και φυσικά μακάρι να βρισκόταν στο δρόμο κάθε μέλλουσας μανούλας μια Αγλαία ώστε να γνωρίζει από την πρώτη στιγμή τί πρέπει να κάνει και τί όχι. Αλήθεια, γιατί δεν ενώνονται όλοι οι σύμβουλοι θηλασμού και να βγουν κάποια στιγμή στην τηλεόραση να μιλήσουν όχι μόνο για τα οφέλη του θηλασμού αλλά περισσότερο για την παραπληροφόρηση μαιών, γιατρών, παιδιάτρων που ξεκινάει πρώτα απ΄ολα μέσα από τα μαιευτήρια.

Κορίτσια σκεφτόμουνα μιας και το “παρεάκι επαναγαλακτισμός” σημειώνει προόδους μήπως θα πρέπει να ανοίξουμε και ένα νέο θέμα που να λέγεται ίσως “πως τα κατάφερα....” όπου θα μπορούσαμε όσες πετύχαμε επαναγαλακτισμό μερικό ή ολικό ή αύξηση παραγωγής να καταγράψουμε την εμπειρία μας από το Α μέχρι το Ω με λεπτομέρειες (πως δηλ. είχαμε εντάξει τις αντλήσεις στη ζωή μας στην πράξη δηλ., τι αποτελέσματα είχαμε την πρώτη δεύτερη εβδομάδα κ.λ.π). Οι πληροφορίες θα είναι πιο συγκεντρωμένες. Νομίζω ότι έτσι θα μπορέσουν οι μαμάδες που διαβάζουν το πρωτόκολλο αντλήσεων και διστάζουν να πάρουν θάρρος και ίσως και να αποφασίσουν να μπουν στη διαδικασία βλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό ακόμα και όταν ο χρόνος δεν φαίνεται να περισσεύει.

Εγώ μέσα πάντως, ειδοποιήστε με, αν και δεν είμαι σίγουρη μήπως η δική μου περίπτωση είναι λίγο ακραία... Ακόμα με απορρυθμισμένο θυρεοειδή γμτ και με δομπεριδόνη τα καταφέρνω κουτσά στραβά....

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Αλήθεια, γιατί δεν ενώνονται όλοι οι σύμβουλοι θηλασμού και να βγουν κάποια στιγμή στην τηλεόραση να μιλήσουν όχι μόνο για τα οφέλη του θηλασμού αλλά περισσότερο για την παραπληροφόρηση μαιών, γιατρών, παιδιάτρων που ξεκινάει πρώτα απ΄ολα μέσα από τα μαιευτήρια.

Αν θυμάμαι καλά πέρυσι έγινε μια εκπομπή από το Χαρδαβέλα, το θέμα ήταν διπλό, κάτι για τα φάρμακα και ο θηλασμός και ουσιαστικά πηγαίναν από το ένα θέμα στο άλλο.

Αν θυμάμαι καλά ο παιδίατρος που μίλησε τα είπε καλά, ο γυναικολόγος καλούτσικα τα πήγε αλλά είπε και καναδυο ανοησίες, μια μαία μέτρια, μερικά από αυτά που έλεγε τα είχε πει διαφορετικά πριν και υπήρχε εκπρόσωπος του συνδέσμου θηλασμού (μία μητέρα εθελόντρια σύμβουλος) που σχεδόν δεν την άφησαν να μιλήσει. Επαγγελματία σύμβουλο θηλασμού δεν καλέσανε.

Η επίθεση για παραπληροφόρηση δεν έχει κανένα νόημα, ειδικά στα ΜΜΕ. Το θέμα είναι να ακουστούν τα σωστά και όχι το ποιος κάνει λάθος.

Ο σύνδεσμος θηλασμού που είναι μια εθελοντική οργάνωση μητέρων, διοργανώνει κάποιες εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό (πέρα από τις τακτικές συναντήσεις που γίνονται κάθε μήνα).

Ο σύλλογος των πιστοποιημένων συμβούλων γαλουχίας διοργανώνει μια ετήσια ημερίδα, επίσης ανοιχτή στο κοινό. Πέρυσι και προπέρυσι διοργανώθηκε στην Αθήνα στο Αττικό Νοσοκομείο.

καλημερα καλημερα!!!!!!!!!!σημερα 40ντησαμε,ναι ναι !!!!!!!!!!

να ρωτησω κατι?απο σημερα θεωργτε εδραιωμενος ο θηλασμος?τα καταφερα δηλαδη?επισης απο δω και περα ποσες φορες αν κανει κακακια δειχνει οτι τρωει καλα το μωρακι μου?

καλημερα κουκλαααα.40σατε??? μπραβο σας :-D τα κακακια δε παιζουν ρολο απο δω κ περα γιατι ενα μωρο που θηλαζει πλεον μπορει κ να μη κανει για μερες κακα.η δικια μου ετυχε να μη κανει για 7 μερες καθολου.θα κοιτας τα τσισα της.ποσες πανες βρεχει.αν δε μπορεις να το καταλαβεις να βαζεις χαρτι κουζινας μεσα στην πανα για να δεις αν το βρεχει

6 με 9 πανες πιστευω,δε συμβαινει σε ολα τα μωρα να μη κανουν για μερες κακα αλλα δεν ειναι στανταρ οτι θα κανουν 4-5 φορες τη μερα.μπορει να κανουν κ 2 η 1 φορα μπορει κ μερα παρα μερα γιαυτο να μετρας τα τσισα καλυτερα

γεια σας

Εβαλα την ερωτηση μου και σε αλλο τοπικ αλλα δεν απαντηθηκε γιαυτο τη βαζω και εδω γιατι η φιλη μου δεν εχει χρονο να περιμενει και αρχισε να παιρνει τη οση που λετε και δεν ειναι σιγουρη. Οποτε παρεθετω τα παρακατω

μια φιλη μου που δεν εχει πολυ γαλα αποτι της ειπε και η γιατρος αγορασε σημερα(χτες) μαγια μπουρας αλλα ειναι μαρκα solgar brewer's yeast with vitamin B12 και λεει πανω στο μπουκαλακι πως η δοσολογια ειναι 6 τα μπλετες την ημερα και πως οι 6β ταμπολετες εχουν 2968mg μαγια μπυρας και 5mcg B12. Ποσες λοιπον πρεπει να παιρνει απο αυτες για να αυξηση την παραγωγη της?Οπως τις αλλες 7 επι 3 φορες την ημερα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...