Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

γεια σας κορίτσια!! Κι εμείς επιστρέψαμε και βλέπω και καινούριες στην παρέα!!

Mamiz να χαίρεσαι το μωράκι σου και να μην ανησυχείς, θα καταφέρεις να κάνεις πολλά πράγματα μα τις αντλήσεις, αν δεις πιο πίσω, εγώ είχα αποθηλάσει για 1,5 μήνα και άρχισα αντλήσεις από το μηδέν όταν το παιδί ήταν ήδη 2,5 - 3 μηνών. Τώρα το μισό γάλα του είναι δικό μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Οι αντλήσεις είναι όλο και ευκολότερες, στην αρχή μπορεί να σου φανούν λίγο ζόρικες, ειδικά οι νυχτερινές, αλλά με λίγη υπομονή θα είναι πολύ πιο εύκολα!! ΕΠίσης μην απογοητευτείς να δεν δεις αμέσως αύξηση, γιατί εγώ (που είμαι όμως ακραία περίπτωση) έκανα εβδομάδες για να πω ότι αντλώ ποσότητα που την κρατάω πλέον και όχι σταγόνες. Οι περισσότερες που έχω διαβάσει εδώ βλέπουν αποτελέσματα πιο σύντομα απ'ότι εγώ αλλά και πάλι θέλει λίγη επιμονή!! Αξίζει τον κόπο πάντως θα το ευχαριστηθείς πολύ αργότερα και ό,τι θέλεις εδώ είμαστε!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πιστεύετε ότι η μαγιά μπύρας έχει ένδειξη για μένα????

Μαγιά μπύρας πήρα στην αρχή, σε λάθος όμως ποσότητες. Είδα εδώ ότι πρέπει να παίρνεις 21 χάπια την ημέρα για να ενεργήσει. Πάντως με τη μπουμπού μου τα καταφέραμε μόνο με τις αντλήσεις. Από 750-800 ξένο γάλα που έπινε πέσαμε σε λιγότερο από 200 και μετά από 2 μήνες αντλήσεων κόψαμε σταδιακά και το θήλαστρο! Τώρα θηλάζει μια χαρά και, έχοντας δεδομένο το 75% που μέχρι πριν ένα μήνα μου φαινόταν πολύ μακρινό, προχωράμε για το 100%! Το forum με βοήθησε απίστευτα πολύ, ελπίζω να κάνει το ίδιο και για εσένα! Καλή επιτυχία!

Μαγιά μπύρας πήρα στην αρχή, σε λάθος όμως ποσότητες. Είδα εδώ ότι πρέπει να παίρνεις 21 χάπια την ημέρα για να ενεργήσει. Πάντως με τη μπουμπού μου τα καταφέραμε μόνο με τις αντλήσεις. Από 750-800 ξένο γάλα που έπινε πέσαμε σε λιγότερο από 200 και μετά από 2 μήνες αντλήσεων κόψαμε σταδιακά και το θήλαστρο! Τώρα θηλάζει μια χαρά και, έχοντας δεδομένο το 75% που μέχρι πριν ένα μήνα μου φαινόταν πολύ μακρινό, προχωράμε για το 100%! Το forum με βοήθησε απίστευτα πολύ, ελπίζω να κάνει το ίδιο και για εσένα! Καλή επιτυχία!

ΤΕΛΕΙΑΑΑ!!!!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες για την άμεση ανταπόκριση.Μου δίνετε εξαιρετική δύναμη και κουράγιο. Παρήγγειλα σήμερα κιόλας το Symphony και περιμένω να μου το φέρουν αύριο, μεθαύριο. Ωστόσο, δε σταματώ τις αντλήσεις, αύριο θα πάρω και τα χάπια με τη μαγιά μπύρας και πάνοπλη πλέον ελπίζω για το καλύτερο. Το μόνο που με δυσκολεύει αρκετά είναι ο χρόνος. Ελπίζω να τα προλαβαίνω όλα και να αντιστραφούν και τα πράγματα για μένα, όπως έγινε με εσάς.

Μου δώσατε φοβερή δύναμη σας ευχαριστώ όλες και να χαίρεστε τα μωράκια σας!!!!

Θα επικοινωνώ για υποστήριξη και για να σας λέω την πορεία μου...Ευχαριστώ και πάλι

chUom7.png

t5ycn1ruabb63qw3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!

Παρακολουθώ τα θέματά σας εδώ και αρκετό καιρό πριν ακόμα γεννήσω τη μικρούλα μας!

Πίστευα ότι στο θέμα του θηλασμού θα τα κατάφερνα... Η μικρούλα γεννήθηκε στις 12 ιουνίου, τη θήλασα αποκλειστικά για 22 μέρες και δυστυχώς πέσαμε στη "λούμπα" του ξένου γάλακτος, γιατί δεν έπαιρνε βάρος κ είχε μειωθεί αρκετά το γάλα μου, προφανώς απο το άγχος μου αλλά και απο το γεγονός ότι το κοριτσάκι μας βρίσκει στο στήθος της μαμάς την αγκαλίτσα και την ασφάλεια και απλούστατα... ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!! Αποφάσισα μαζί με τη μαία μου να μην πέσω αμαχητί και να προσπαθήσω τον επαναγαλακτισμό... και εχω απογοητευτεί... Η παραγωγή συνεπικουρούμενη με μαγιά μπύρας, λίγο πριν τη συμπλήρωση των 3 μηνών, είναι περίπου στα 300 ml τα οποία μπαίνουν σε μπιμπερό για να δωθούν στη μικρούλα.

Η απογοήτευσή μου έγκειται στο εξής: η μικρούλα συνεχίζει και κοιμάται στο στήθος, δε ρουφά, χαζολογάει, νευριάζει, πιπιλίζει... με συνέπεια το γάλα να μειώνεται και να είμαι με το άγχος να προλάβω τις 8 τουλάχιστον αντλήσεις μέσα στο 24ωρο.

Ευσεβής μου πόθος ήταν να πάμε ως τους 5 με 5,5 μήνες αλλά αμφιβάλλω αν μπορώ να το τραβήξω τόσο...

Βλέποντας αρκετές περιπτώσεις που τα έχουν καταφέρει από εσάς, παρακαλώ ζητώ τη συμβουλή σας...

Ευχαριστώ για την κατανόηση, για το χώρο και το χρόνο σας...

Πριν απο οτιδήποτε κάνε ένα κόπο να απαντήσεις στις ερωτήσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα

Καλησπέρα κ πάλι

Απαντώντας στις ερωτήσεις:

Η μικρή γεννήθηκε στις 40 εβδ με κ.τ. με επισκληρίδιο. Είχε ίκτερο 10,8 ανώτερο και 9 όταν την πήραμε χωρίς να μπει σε λάμπα.

Το αρχικό της βάρος: 3350 και πριν το συμπλήρωμα είχε πέσει στα 3150 χωρίς να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης.

Παίρνει 4 μπιμπερό εκ των οποίων τα 3μιση δικά μου και 180 ml συμπλήρωμα. Κάνει έναν "καλό" θηλασμό το πρωί και μετά όποτε ζητήσει δηλ. γύρω στις 3 φορές ακόμα μέσα στην ημέρα πριν απο το μπιμπερό της.

Κάνω γύρω στις 8 αντλήσεις, διάρκειας 15 λεπτά η καθεμία, εκ των οποίων οι 2 κατά τις βραδυνές ώρες.

Η μικρή βρέχει 4 πάνες και έχει 2 με 3 κενώσεις.

Είναι εφικτός ο στόχος μου;

Έχω αγχωθεί πολύ και το μεταφέρω και στη μικρή...

Δεν αναφέρεις το βάρος σωστά ώστε να καταλάβουμε.

Γράψε μας βάρος γέννησης, βάρος εξόδου από το νοσοκομείο και ότι άλλες μετρήσεις έγιναν μετά με ημερομηνίες.

Το μωρό αποκλείεται να ζητάει να θηλάσει μόνο 4 φορές τη μέρα. Το λιγότερο που θα πρέπει να θηλάζει είναι 8 φορές.

Πιάνει καλά το στήθος; Την ακούς να καταπίνει;

Απάντησε αυτά και θα συνεχίσω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Καλημέρα,

Λοιπόν η μικρούλα γεννήθηκε 3350 και όταν την πήραμε απο την κλινική ζύγιζε 3170. Μετά απο 22 μέρες αποκλειστικά θηλασμού όπου έπαιρνε αλλά και έχανε βάρος και όπου όποτε ζήταγε το στήθος τη θήλαζα, είχε φτάσει 3150. Στις 12 ιουλίου, με την έναρξη συμπληρώματος στις 2 ιουλίου έφτασε 3620, στις 12 αυγούστου στα 4900 και σήμερα είναι στα 5760.

Ενώ πιάνει το στήθος σωστά, δεν κάνει πάντα τη χαρακτηριστική κίνηση προκειμένου να "ρουφήξει" το γάλα. Πάντως είναι πολλές οι φορές που βλέπω άσπρο το στοματάκι της απο γάλα και τώρα με την εισαγωγή της χρήσης του θήλαστρου... Μάλλον δεν συγχρονιζόμαστε καλά γιατί όποτε εκείνη θέλει να θηλάσει εγώ μόλις έχω τελειώσει το θήλαστρο, με συνέπεια το στήθος να είνα άδειο και εκείνη να νευριάζει...

Δεν ξέρω αν σας διαφώτισα.... και ουσιαστικά δεν ξέρω τι να κάνω...

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Στις 22 μέρες αποκλειστικού θηλασμού πόσες φορές έτρωγε??? Εκ πρώτης όψεως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθείς να βάζεις το μωρό πιο συχνά στο στήθος γιατί αυτό είναι προτεραιότητα και μετά να αντλείς με θήλαστρο ή παράλληλα αν σε διευκολύνει (την ώρα που θηλάζει απο το ένα στήθος εσύ αντλείς απο το άλλο). Το μωρό σου αν μπαίνει ανα 11/2 -2 ώρες στο στήθος θα κάνει σαφώς πολύ καλύτερα την αύξηση παραγωγής απ'ότι το θήλαστρο (δεν μας γράφεις και ποιο χρησιμοποιείς)επίσης δεν θα είναι τόσο πεινασμένο για να εκνευρίζεται αν για κάποιο λόγο η ροή σου είναι μειωμένη . Όπως σου γράφει και η pipi το μωρό πρέπει να κάνει περισσότερα γεύματα επίσης αν κοιμάται κατά την διάρκεια του θηλασμού μπορείς να πιέζεις το στήθος ούτως ώστε να βγαίνει το γάλα και να της δίνεις το ερέθισμα να τραβήξει Brest compression λέγεται δες και εδώ θα σε βοηθήσει... http://www.drjacknewman.com/ . θα σου πουν όμως και οι πιο έμπειρες κοπέλες ειδικά για το συμπλήρωμα που δίνεις πως θα πρέπει να το χειριστείς

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές...

Χρησιμοποιώ το swing της medela. Ξέρω ότι πρέπει να ενοικιάσω ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Έχεις δίκιο Κριστινα ότι πρέπει να βάζω τη μικρή περισσότερο στο στήθος αλλά απο τη στιγμή που και η ίδια είναι λίγο τεμπελούλα νομίζω ότι προκαλεί τη μείωση της ροής του γάλακτος με το να μην κάνει κινήσεις άντλησης. Αυτή τη στιγμή το άγχος μου είναι πως θα μπορέσω να της εξασφαλίσω τα μπιμπερουδάκια με το δικό μου γάλα, προκειμένου να πίνει όσο το δυνατόν λιγότερο απο το "χημικό" ξένο...

Πάντως, ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας...

Καλημέρα,

Ενώ πιάνει το στήθος σωστά, δεν κάνει πάντα τη χαρακτηριστική κίνηση προκειμένου να "ρουφήξει" το γάλα.

Maliarini ο παιδίατρος δεν σου έχει πει τίποτα για κοντό χαλινό έτσι? Γιατί απ ότι έχω διαβάσει εδώ είναι από τους λόγους που δεν μπορεί εύκολα να θηλάσει το παιδί

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές...

Χρησιμοποιώ το swing της medela. Ξέρω ότι πρέπει να ενοικιάσω ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Έχεις δίκιο Κριστινα ότι πρέπει να βάζω τη μικρή περισσότερο στο στήθος αλλά απο τη στιγμή που και η ίδια είναι λίγο τεμπελούλα νομίζω ότι προκαλεί τη μείωση της ροής του γάλακτος με το να μην κάνει κινήσεις άντλησης. Αυτή τη στιγμή το άγχος μου είναι πως θα μπορέσω να της εξασφαλίσω τα μπιμπερουδάκια με το δικό μου γάλα, προκειμένου να πίνει όσο το δυνατόν λιγότερο απο το "χημικό" ξένο...

Πάντως, ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας...

Όπως γράφεις και η ίδια αλλάζεις το θήλαστρο για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στην άντληση και να μην προκαλέσεις μείωση παραγωγής. 'Όσο για τα μπιμπερό το πιο πιθανό είναι να μη χρειάζονται καν όταν το μωρό θα μπαίνει στο στήθος συχνά και θα θηλάζει σωστά... για μένα το Brest compression δούλεψε όταν έκανα επαναγαλακτισμό ειδικά τα βράδια όταν το μωρό κοιμόταν και ήθελα να θηλάσει παραπάνω. Είναι κρίμα να στραφείς σε αντλήσεις όταν το μωρό δέχεται να θηλάσει. Ίσως να μπορούσες να συμβουλευτείς κάποια σύμβουλο θηλασμού για να εκτιμήσει τον θηλασμό και να σε βοηθήσει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Όπως και να έχει εσύ θα εκτιμήσεις την κατάσταση καλύτερα και συμφωνώ απόλυτα στο ότι είναι καλύτερα να πίνει το γαλατάκι σου είτε έτσι είτε αλλιώς. Ότι και να χρειαστείς εδώ είμαστε

Καλημέρα!

Κριστινα σε ευχαριστώ για την αισιόδοξη ματιά σου, γιατί πραγματικά είμαι στο τσακ να παρατήσω κάθε κίνηση πάνω στο θέμα του επαναγαλακτισμού...

Την Τρίτη θα πάμε τη μικρούλα στην παιδίατρο προκειμένου να συζητήσουμε πάνω στο θέμα (η γιατρός μου είχε πει χαρακτηριστικά όσο έχεις γάλα θα τη θηλάζεις).

Όσο για τον κοντό χαλινό Katerin@ (εκτός του ότι έπαθα σοκ εχθές που το διάβαζα και το εψαχνα στο internet) η παιδίατρος που την έχει δει 3 φορές δεν μας είπε κάτι. Μάλιστα είχε έρθει και στο σπίτι και την είδε πως θήλαζε... Τώρα που θα την ξαναδεί ίσως της πω κάτι...

Για σύμβουλο θηλασμού, θα πρέπει να απευθυνθώ στη γιατρό που παρακολουθεί τη μικρή να με παραπέμψει κάπου, ή υπάρχει σύλλογος, σύνδεσμος ή κάτι τέτοιο ;

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Για συμβούλους θηλασμού δες εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3146 όσο για την παιδίατρο ελπίζω να είναι φιλικά διαθετημένη προς τον θηλασμό γιατί όταν έρχονται στο δια ταύτα συνήθως προτείνουν με ευκολία το ξένο γάλα (η παιδίατρος μου είχε δηλώση άγνοια περί θηλασμού και μου είχε πει οτι δεν μπορεί να με βοηθήσει σχετικά μιας και η ίδια θήλασε λίγο αν ήθελα κάτι συμβουλευόμουν και συμβουλεύομαι το forum - τουλάχιστον ήταν ειλικρινής...)

Κορίτσια καλημέρα.

Όπως σας είχα αναφέρει και προηγουμένως, νοίκιασα το Symphony και προσπαθώ κι εγώ για επαναγαλακτισμό. Είναι η 2η μέρα που το χρησιμοποιώ και ξεκίνησα με 75 ml την πρώτη μέρα (4 αντλήσεις) και σήμερα έβγαλα περίπου 65 ml με 6 αντλήσεις (καταλαβαίνω ότι μπορεί να είμαι ανυπόμονη, αλλά να μειωθεί η ποσότητα???).Δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω 8-10 αντλήσεις, γιατί το μωρό ήταν πολύ ανήσυχο.

Σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω και τα χαπάκια με τη μαγιά.

Κατά τη γνώμη σας, να βάζω το μωρό στο στήθος???

Βέβαια όταν τον βάζω μάλλον δεν υπάρχει αρκετό γάλα ή δεν μπορώ να τον τοποθετήσω σωστά και κλαίει απαρηγόρητος.

Κάνω κάτι λάθος????Ελπίζω να χρειάζεται μόνο περισσότερη υπομονή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

chUom7.png

t5ycn1ruabb63qw3.png

Κανονικά, αρχίζεις να βάζεις το μωρό στο στήθος, όταν φτάσεις να παράγεις τουλάχιστον το μισό γάλα από αυτό που χρειάζεται.

Αν θέλεις να τον βάζεις στο στήθος, διάλεξε ώρες που δεν πεινάει ή σε φάση που είναι μισοξύπνιος (και δεν πεινάει).

Η μαγιά θα σου κάνει διαφορά, αν κάνεις συστηματικά τις αντλήσεις σου. Αν πάρεις, φρόντισε να πάρεις στη σωστή δοσολογία και να διακόπτεις μια βδομάδα για κάθε δυο βδομάδες λήψης (τσέκαρε το, ψάξε για μαγιά+δοσολογία).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα!

Όσο για τον κοντό χαλινό Katerin@ (εκτός του ότι έπαθα σοκ εχθές που το διάβαζα και το εψαχνα στο internet) η παιδίατρος που την έχει δει 3 φορές δεν μας είπε κάτι. Μάλιστα είχε έρθει και στο σπίτι και την είδε πως θήλαζε... Τώρα που θα την ξαναδεί ίσως της πω κάτι...

Να της πεις οπωσδήποτε γιατί και το μωρό μιας πολύ καλής φίλης είχε αυτό το θεματάκι (το οποίο είναι τρελά απλό, μην ανησυχείς) και η παιδίατρος στην αρχή τίποτα δεν τη είπε. Φαντάσου ότι μέχρι κι εγώ το διαπίστωσα με ευκολία. Επιεδή είναι πρόωρο χρησιμοποιούσε μπουκάλια με το δικό της γάλα μέχρι τώρα και μια ωραία πρωία (έχουν περάσει 3 μήνες από τη γέννα) το μωρό έψαξε το στήθος της και θήλασε. Αυτό όμως, αφού διόρθωσαν τον χαλινό, πριν δεν καθόταν). Το ένστικτο του θηλασμού είναι πολύ ισχυρό κατά τη γνώμη μου, κι αν τ μωράκι σου το εμποδίζει κάτι τόσο απλό, ρώτα στα σίγουρα!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Καλησπέρα! Ήθελα μόνο να σας πω πόση χαρά μου δίνει να διαβάζω πόσο καλά τα πηγαίνεται όλες! Και φυσικά να σας ευχαριστήσω ξανά, γιατί πριν σας διαβάσω είχα απογοητευτεί. Πολύ όμως. Νομίζω ότι ήταν μεγάλο μάθημα αυτή η ιστορία για εμένα. Δε θα ξαναχάσω την πίστη μου τόσο εύκολα. Καλή συνέχεια σε όλες!

Καλησπέρα! Ήθελα μόνο να σας πω πόση χαρά μου δίνει να διαβάζω πόσο καλά τα πηγαίνεται όλες! Και φυσικά να σας ευχαριστήσω ξανά, γιατί πριν σας διαβάσω είχα απογοητευτεί. Πολύ όμως. Νομίζω ότι ήταν μεγάλο μάθημα αυτή η ιστορία για εμένα. Δε θα ξαναχάσω την πίστη μου τόσο εύκολα. Καλή συνέχεια σε όλες!

Έτσι και για μένα Φανή!!! Μάθημα ζωής!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Καλημέρα.

Έχω ένα μωράκι το οποίο θηλάζω, αλλά κατά βάση τρέφεται με συμπλήρωμα, γιατί το γάλα μου δεν επαρκεί. Θα ήθελα ιδανικά να θηλάσω αποκλειστικά ή τουλάχιστο να αυξήσω την ποσότητα του μητρικού γάλατος που δίνω στο μωρό μου.

Οι βασικές πληροφορίες που ζητάτε για το μωρό μου είναι οι εξής:

Α. Εβδομάδα κύησης: 38

Β. Φύλο: κορίτσι

Γ. Τοκετός: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Χωρίς αναισθησία

Ε. Το μωρό δεν εμφάνισε νεογνικό ίκτερο

ΣΤ. Το μωρό δε νοσηλεύτηκε.

1. Οι ζυγίσεις που έχω για το μωρό μου είναι:

07/08/2009 3200 (Γέννηση)

11/08/2009 3000 (Έξοδος από το Μαιευτήριο)

17/08/2009 3220

24/08/2009 3180 (Απώλεια βάρους κ' έναρξη διατροφής με συμπλήρωμα)

30/08/2009 3480

04/09/2009 3580

12/09/2009 3900

2. Το μωρό κάνει 4-5 γεύματα το 24ωρο.

3. Σε κάθε γεύμα το μωρό θηλάζει για 40 λεπτά (20 λεπτά σε κάθε στήθος)

4. Παίρνει περίπου 100 ml συμπληρώματος σε κάθε γεύμα

5. Παίρνει περίπου 400 ml συμπληρώματος το 24ωρο

6. Χρησιμοποιώ το θήλαστρο της Medela "Pump in Style".

7. Τις καθημερινές μέρες κάνω μία άντληση το 24ωρο (γύρω στις 8:00 το απόγευμα), ενώ τα Σαββατοκύριακα κάνω τρείς αντλήσεις το 24ωρο (8:00 το πρωί, 1:00 το μεσημέρι, 8:00 το απόγευμα). Η κάθε άντληση διαρκεί 40 λεπτά (20 λεπτά σε κάθε στήθος). Από κάθε άντληση παίρνω συνολικά 35-55 ml.

8. Το μωρό βρέχει 6 περίπου πάνες το 24ωρο.

9. Το μωρό κάνει 6 περίπου κενώσεις το 24ωρο.

Πιο αναλυτικά, οι απορίες μου σχετικά με το θηλασμό είναι οι εξής:

1.Καταρχήν, θα ήθελα να ρωτήσω αν, δεδομένου ότι το μωρό είναι ήδη 35 ημερών, μπορεί πλέον να επιτευχθεί αποκλειστικός θηλασμός.

2.Αυτή τη στιγμή κάθε γεύμα του μωρού μου (θηλασμός + συμπλήρωμα) διαρκεί τουλάχιστον 1:30 ώρες. Αυτό αμέσα συνεπάγεται ότι δεν μπορώ να δώσω στο μωρό τα 8-10 γεύματα που προτείνετε για τον αποκλειστικό θηλασμό. Έτσι, δεν ξέρω πώς να κάνω τη μετάβαση από το συμπλήρωμα στο αποκλειστικά μητρικό.

3.Σκέφτομαι σαν λύση να θηλάζω το μωρό τις 5 φορές το 24ωρο και μόλις τελειώνω με το θηλασμό να αντλώ και με το θήλαστρο και το γάλα αυτό να του το δίνω πρόσθετα με το συμπλήρωμα στο επόμενο γεύμα του. Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο θα μειώσω σταδιακά την ποσότητα του συμπληρώματος που δίνω στο μωρό μου, γιατί έχω παρατηρήσει ότι όσο αυξάνω τον αριθμό των αντλήσεων ανά 24ωρο τόσο αυξάνεται και το γάλα που έχω. Θεωρείτε ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά;

Ευχαριστώ πολύ.

Nα σου ζήσει το μωράκι σου!

1.Καταρχήν, θα ήθελα να ρωτήσω αν, δεδομένου ότι το μωρό είναι ήδη 35 ημερών, μπορεί πλέον να επιτευχθεί αποκλειστικός θηλασμός.

Έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες αν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες που δίνονται εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

στα πρώτα ποστ. Προς το τέλος της ενότητας θα βρεις πολλές κοπέλες που ακολουθώντας τη διαδικασία κατάφεραν πλήρη ή μερικό επαναγαλακτισμό. Εγώ όταν η κόρη μου ήταν 4,5 μηνών και έπινε γύρω στα 450ml φόρμουλα, ακολούθησα τη διαδικασία και θηλάζουμε ακόμα μαζί με τις στερεές!:D

2.Αυτή τη στιγμή κάθε γεύμα του μωρού μου (θηλασμός + συμπλήρωμα) διαρκεί τουλάχιστον 1:30 ώρες.

Αυτό είναι η μεγάλη παγίδα όταν δίνεις και συμπλήρωμα, ουσιαστικά δεν κερδίζεις αλλά χάνεις χρόνο, προσπαθώντας να αφήσεις το μωρό στο στήθος αρκετά ώστε να παίρνει έστω και λίγο μητρικό, χρειάζεσαι χρόνο για αποστειρώσεις και πλυσίματα. Μπορεί ο αριθμός των γευμάτων να είναι λίγος όμως ουσιαστικά ο συνολικός χρόνος ταΐσματος μέσα στη μέρα είναι περισσότερος και λιγότερο χαλαρωτικός, ενώ τα μωρά σιγά σιγά τεμπελιάζουν στο στήθος περιμένοντας την ώρα που θά έρθει το μπουκάλι. Κάπου εκεί σταματάει και η προσπάθεια της μητέρας για θηλασμό...

Το έχω ζήσει σε 2 από τα μωρά μου για 7,5 μήνες κάθε φορά:(

3.Σκέφτομαι σαν λύση να θηλάζω το μωρό τις 5 φορές το 24ωρο και μόλις τελειώνω με το θηλασμό να αντλώ και με το θήλαστρο και το γάλα αυτό να του το δίνω πρόσθετα με το συμπλήρωμα στο επόμενο γεύμα του. Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο θα μειώσω σταδιακά την ποσότητα του συμπληρώματος που δίνω στο μωρό μου, γιατί έχω παρατηρήσει ότι όσο αυξάνω τον αριθμό των αντλήσεων ανά 24ωρο τόσο αυξάνεται και το γάλα που έχω. Θεωρείτε ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά;

Το μωρό θα το βάζεις να θηλάζει οπωσδήποτε σε κάθε γεύμα (στην πορεία, όσο περισσότερο μητρικό γάλα θα πίνει, τόσο θα αυξηθούν τα γεύματα, γιατί το μητρικό χωνεύεται πιο γρήγορα). Θα το αφήνεις να θηλάζει όσο θέλει μέχρι να αφήσει το στήθος, χωρίς να μετράς 20λεπτα. Όταν αφήσει το στήθος θα το σηκώνεις να ρεύεται και θα συνεχίζεις στο άλλο στήθος κ.ο.κ. Όταν βλέπεις ότι δυσανασχετεί, τότε θα δίνεις συμπλήρωμα ή δικό σου ή σκόνη.

Προσπαθείς να κάνεις τουλάχιστον 8 αντλήσεις το 24ωρο, άσχετα με το τι βγάζεις, σημασία έχει να παίρνει το στήθος ερέθισμα για παραγωγή περισσότερου γάλακτος. Δεν χρειάζεται να αντλείς πάρα πολλή ώρα, ακολούθησε τους χρόνους που έχει στο τόπικ που παρέθεσα.

Το θήλαστρο που έχεις δεν είναι κατάλληλο για μητέρες που δεν έχουν εδραιώσει γαλουχία. Χρειάζεσαι σ' αυτή τη φάση να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο, καλύτερα διπλής άντλησης για εξοικονόμηση χρόνου (τις πληροφορίες για τα θήλαστρα τις έχει επίσης το λινκ που παρέθεσα)

Καλή επιτυχία και ότι απορία έχεις μας ρωτάς!:-)

HXuSp2.pngaS46p2.png

γεια σας κοριτσια θα ηθελα κ εγω τη βοηθεια σας.γεννησα στις 15-04-2009 φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο,κοριτσακι 4.120γρ. κ 54εκ. υψος,ξεκινησα την επομενη μερα θηλασμο γιατι ειχε υπογλυκαιμια μου ειπαν ομως δεν επινε πολυ κ ολο κοιμοταν.αφου βγηκαμε απο την κλινικη τα καταφερα να τη θηλαζω αποκλειστηκα,ομως στις 20 μερες ανεβαζα πυρετο κ ο γιατρος μου ειπε να σταματησω μεχρι να μου πεσει,ως τοτε το εβγαζα κ το πετουσα.ξανασυνεχισα κ τα καταφερα ξανα ομως μολις σαραντησα επαθα οξεια κνειδωση κ επερνα κορτιζονη για να φυγει η φαγουρα κ τα σπυρια κ ξανασταματησα,αυτο γαι μια βδομαδα ομως συνεχιζα να βγαζω το γαλα κ να το πεταω,μετα απο αυτο δεν ξανακαταφερα να επαναφερω το γαλα πληρως γιατι η μικρη ειχε μαθει στο μπουκαλι κ βαριοταν απο΄μενα.τωρα ειναι 4μηνων κ 28 ημερων ολο αυτο το το διαστημα επαιρνε καθε μηνα απο 350γρ. εως 400γρ. κ η γιατρος ανησυχησε κ μας εβαλε να κανουμε εξετασεις,κ βγηκε οτι εχει χαμηλο αιματοκριτη κ ανεβασμενες τις ενδειξεις στο συκωτι,ετσι καναμε υπερηχο κ βγηκαν ολα οκ ομως πρεπει να τη δει κ ενας παιδογαστρεντερολογος κ στη θεσ/νικη το πιο κοντινο ραντεβου στα νοσοκομεια ειναι το δεκεμβριο (αστα να πανε δηλ.)εχω κατα αγχωθει κ δεν ξερω τι να κανω με το θηλασμο.τωρα αποκλειστικα απο΄μενα τρωει μονο το πρωει κ τις υπολοιπες φορες με συμπληρωμα,εκτος αυτο απο ολους στο κοντινο οικογενειακο περιβαλλον εχω μια αρνηση,ολοι θελουν να τον σταματησω εκτος απο΄μενα.σημερα μου ηρθε κ περιοδος κ ανησυχησα γιατι δεν ξερω αν θα εχω για πολυ ακομη γαλα,λετε να πετυχει ο επαναγαλακτισμος να τον δοκιμασω κ αν ναι πως δεδομενου οτι τωα η μικρη θα αρχισει κρεμες κ θα πινει γαλα μονο 3 φορες την ημερεα.ευχαριστω πολυ,αν μπορει καμια να με πληροφορησει θα της ειμαι υποχρεη.

8mvWp2.png8ndUp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...