Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Φανή να σου ζήσουν και τα δυο σου τα παιδάκια.

Εγώ σκέφτομαι ότι είχες υπερπαραγωγή. Το μωρό έπινε μόνο το πρώτο αραιό γάλα, το οποίο δεν το χορταίνει και δεν παίρνει βάρος. Θα έπρεπε να θηλάζεις στον ίδιο μαστό για κάποιες ώρες κι ύστερα να κάνεις αλλαγή.

Προσπάθησε το πάντως για επαναγαλακτισμό. Σίγουρα θα τα καταφέρεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

lst, δε νιώθω άνετα να δώσω τόσο αναλυτικές πληροφορίες για το μωρό μου στο internet. Μπορώ να πω όμως ότι είναι ένα υγιέστατο μωρό, δεν πήρε καθόλου συμπλήρωμα (χάρη στην υποστήριξη που είχα από τον άνδρα μου και την κουνιάδα μου τις πρώτες κρίσιμες μέρες) και ούτε εγώ αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με το γάλα μου μέχρι τώρα... Απλώς γνωρίζω από άλλες μαμάδες που έχουν μωρά στην ηλικία του δικού μου ότι τα δικά τους μωράκια κοιμούνται όπως κοιμόταν το δικό μου πριν αυτές τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Η διαφορά μας τώρα που το σκέφτομαι είναι ότι εκείνες θήλαζαν τα δικά τους χωρίς πρόγραμμα γι'αυτό κι εγώ αποφάσισα να σταματήσω το πρόγραμμα του δικού και να τον ταίζω όποτε θέλει. Η απορία μου όμως τώρα είναι η εξής: στη διάρκεια της ημέρας ο μικρός δεν κοιμάται πολλή ώρα συνεχόμενα. Δηλαδή αντί για 1.30-2 ώρες ύπνου προτιμά μισή ώρα, ξυπνά, τρώει, παίζει για καμιά ώρα και κοιμάται για άλλη μισή. Τι να κάνω; Να προσπαθώ να τραβήξω την ώρα του ύπνου του ξανακοιμίζοντάς τον την ώρα που πάει να ξυπνήσει ή να τον αφήσω να ξυπνήσει όποτε θελήσει και να τον ταϊσω; Το ρωτάω αυτό γιατί έχω διαβάσει ότι τα μωράκια πρέπει να κοιμούνται την ημέρα 6-7 ώρες. Ο δικός μου δεν τις φτάνει. Από την άλλη, μπορεί αυτό να σημαίνει ότι έχει περισσότερρη ανάγκη από φαγητό και όχι από ύπνο;

Αυτό έκανα. Το ρεκόρ ήταν 2 ώρες σε 5ωρο μαραθώνιο συνεχούς θηλασμού (χωρίς διάλειμμα, ούτε για 5 λεπτά).

Φανή επειδή φαίνεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα η αιτία του προβλήματος, εμένα κάτι μου λέει η ίωση και ο πυρετός που αναφέρεις ότι σου εμφανίστηκαν την 8η μέρα.

Κι εμένα που συνέβει σχεδόν ή ίδια κατάσταση με το δεύτερο παιδί μου, το οποίο θήλαζα αποκλειστικά ως την 6η μέρα, όταν μου ανέβηκε 40 πυρετός. Ο γιος μου σταμάτησε να θηλάζει από την πρώτη στιγμή που ανέβασα τον πυρετό. Τον έπαιρνα αγκαλιά, τον έβαζα στο στήθος και αυτός κοιμόταν. Έχασε έτσι τρία γεύματα στη σειρά! Λόγω της έντονης καταπόνησης, δεν μπορούσα ούτε να φάω αλλά ούτε και υγρά να πιω, έπαθα αφυδάτωση.

Όταν έγινα καλά το γάλα μου είχε εξαφανιστεί. Ο γιος μου δεν δέχονταν να θηλάσει με τίποτα όταν πεινούσε, δεχόταν μόνο τον "παρηγορητικό" θηλασμό το βράδυ, όταν ήταν χορτάτος. Να σημειώσω ότι κι εμένα είχε γεννηθεί μεγαλόσωμος (3950), όπως και η κόρη σου και το γάλα που έβγαζα με το θήλαστρο δεν του έφτανε ούτε για ορεκτικό.

Δοκίμασα αντλήσεις με θήλαστρο, μαγιά μπύρας, να τον έχω όλη τη νύχτα στο στήθος αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Μετά από κανένα τρίμηνο ο μικρός έκοψε και τη βραδινή "παρηγοριά". ΟΜΩΣ εγώ δεν είχα κάποια βοήθεια τότε, δεν γνώριζα πόσο συχνά θα πρέπει να γίνονται οι αντλήσεις, επίσης είχα ένα θεματάκι με τα θήλαστρα καθώς δεν μπόρεσα ποτέ να τα χρησιμοποιήσω αποτελεσματικά (ούτε στο πρώτο μου παιδί, όποτε χρειάστηκε να αντλήσω και παρόλο που είχα πάρα πολύ γάλα τότε).

Κατά τη γνώμη μου καλό είναι να το προσπαθήσεις όσο μπορείς ακόμα. Αφού το μωρό θηλάζει έστω και λίγο δεν έχεις "απογαλακτίσει" εντελώς ακόμα. Συνέχισε με τις αντλήσεις προσπαθώντας να κρατήσεις το πρόγραμμα που αναφέρεται κι εδώ στο φόρουμ. Από ότι κατάλαβα οι αντλήσεις πρέπει να γίνονται πάρα πολύ τακτικά για να έχουν πραγματικά αποτέλεσμα. Επίσης έχω ακούσει και για διάφορα άλλα ενισχυτικά γαλακτοφορίας πέρα από τα χάπια με τη μαγιά μπύρας (π.χ. ένα τσάι της weleda και μερικά ακόμα πρακτικά) αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάτι εγώ προσωπικά, οπότε είναι καλύτερα κάποια φίλη που να έχει δοκιμάσει κάτι ανάλογο να μας διαφωτίσει σχετικά μ' αυτά.

.....δε νομίζω τάκη....

Αυτό έκανα. Το ρεκόρ ήταν 2 ώρες σε 5ωρο μαραθώνιο συνεχούς θηλασμού (χωρίς διάλειμμα, ούτε για 5 λεπτά).

Δεν κατάλαβες μάλλον τι εννοώ. Όταν μια μητέρα έχει υπερπαραγωγή ξεκινάει πχ. να θηλάζει από τον ένα μαστό για 3 ώρες. Όσες φορές και αν ζητήσει το μωρό να θηλάσει σε αυτές τις 3 ωρες, θα θηλάσει από αυτόν τον ένα μαστό. Αν δεν υπάρξει βελτίωση αυξάνονται οι ώρες σε 4,5,6 κ.ο.κ

Δεν εννοώ να θηλάζει όλο αυτό το 3ωρο συνεχόμενα.

Στο φόρουμ υπάρχει μαμά που ειχε υπερπαραγωγή και θήλαζε για 12 ώρες από ένα μαστό μόνο.

Οι κενώσεις σας τι χρώμα είχαν; Πόσες βρεγμένες/λερωμένες πάνες είχατε (με ακρίβεια);

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

. Η απορία μου όμως τώρα είναι η εξής: στη διάρκεια της ημέρας ο μικρός δεν κοιμάται πολλή ώρα συνεχόμενα. Δηλαδή αντί για 1.30-2 ώρες ύπνου προτιμά μισή ώρα, ξυπνά, τρώει, παίζει για καμιά ώρα και κοιμάται για άλλη μισή. Τι να κάνω; Να προσπαθώ να τραβήξω την ώρα του ύπνου του ξανακοιμίζοντάς τον την ώρα που πάει να ξυπνήσει ή να τον αφήσω να ξυπνήσει όποτε θελήσει και να τον ταϊσω; Το ρωτάω αυτό γιατί έχω διαβάσει ότι τα μωράκια πρέπει να κοιμούνται την ημέρα 6-7 ώρες. Ο δικός μου δεν τις φτάνει. Από την άλλη, μπορεί αυτό να σημαίνει ότι έχει περισσότερρη ανάγκη από φαγητό και όχι από ύπνο;

Eίμαι σχεδόν σίγουρη ότι αν μετρήσεις όλες τις φορές που κοιμάται, ακόμα κι αν είναι για 5 λεπτά, θα καλύπτει τις ωρες που λες. Άσε το μωρό να σε οδηγήσει. Αν ζητάει στήθος, δωσε το. Αν κοιμάται, αφησέ το να κοιμηθεί(εφόσον βέβαια, δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται να ξυπνάμε το μωρό).

lst, προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει κάθε φορά. Είμαι πιο ήσυχη τώρα που δεν έχω στο μυαλό μου το ωράριο. Θα δω πώς θα πάμε αυτή την εβδομάδα και τα λέμε! Σ' ευχαριστώ πολύ!!

Κορίτσια διαβάστε και φρίξτε.

Σήμερα πήγα να δω ενδοκρινολόγο στο Έλενα, που όπως γνωστόν φημίζεται για το κέντρο προώθησης μητρικού θηλασμού κλπ κλπ.

............

επίσης πήρε μπροστά μου τηλέφωνο στο κέντρο θηλασμού και σε ανοιχτή ακρόασ άκουσα την προισταμένη να δηλώνει άγνοια επίσης. Δηλαδή αυτό το κατά τα άλλα πολύ σοβαρό κέντρο (δεν θέλω να απαξιώσω) δεν γνωρίζει κάτι το οποίο εγώ βρήκα με απλό google.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι καθόλου σοβαροί, είναι ημιμαθείς και γι αυτό το λόγο επικίνδυνοι. Σπέρνουν παντού παραπληροφόρηση λόγω αδικαιολόγητης άγνοιας.

Όχι ακριβώς μου λέει, εμείς προτείνουμε 6 μηνο και μετά απογαλακτισμό και κάτι τέτοιες βλακείες και της λέω ο ΠΟΥ προτείνει 1 χρόνο τουλάχιστον και 2 χρόνια ιδανικά!!

Ο ΠΟΥ προτείνει τουλάχιστον 2 χρόνια και πέρα από αυτό όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό από τη μητέρα και το μωρό.

Δνε ξέρω μου λέει τι κάνουν οι Αμερικάνοι (!!!!)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείς έχει έδρα τη Γενεύη που βρίσκεται στην Ελβετία και όχι την Αμερική!

Και μου πετάει και το τελευταίο απίστευτο: όταν έβαλες θήλαστρο έχασες το παιχνίδι!!

Αυτό πιστεύουν στο Έλενα.

Το γάλα κατεβαίνει από το μωρό!!!

Υπάρχουν μωρά που δεν τα καταφέρνουν, μεταξύ αυτών και το δικό μου. Έκανα επαναγαλακτισμό με νοσοκομειακό θήλαστρο και κατάφερα μετά τους 4 μήνες να θηλάσω χωρίς τη βοήθεια θήλαστρου. Αν δεν είχα το θήλαστρο το μωρό μου θα είχε θηλάσει 20 μέρες με συμπλήρωμα.

Μετά τις 20 μέρες που ξεκίνησα αντλήσεις κατάφερα να μειώσω το συμπλήρωμα και μετά τις 35 μέρες δεν ξαναχρειάστηκα συμπλήρωμα.

Δηλαδή οι γυναίκες που γεννάνε πρόωρα και μπαίνουν μωρά στη θερμοκοιτίδα δεν επιτρέπεται να αντλήσουν??

Σύμφωνα με τις μαίες του Έλενα επιτρέπεται να αντλήσουν μόνο με χειροκίνητο θήλαστρο, αυτό που η εταιρεία το προτείνει μόνο για περιστασιακή χρήση. Ουσιαστικά υποβάλουν τις μητέρες πρόωρων σε ένα απίστευτο μαρτύριο χειροκίνητων αντλήσεων που πάντα καταλήγει σε αποτυχία.

Εδώ υπάρχουν ολόκληροι σύλλογοι γυναικών που το μωρό δεν μπήκε στο στήθος για οποιοδήποτε λόγο και τιτλοφορούνται exclusive pumpers!!!

Αυτά τα πράγματα δεν τα γνωρίζει το Έλενα, δεν γνωρίζει ούτε τις επίσημες οδηγίες του ΠΟΥ για επαναγαλακτισμό...

:?

νομιζω πως η προσπάθεια για επαναγαλακτισμό αρχισε να αποδιδει καρπους (η ετσι ελπιζω)χτες καταφέραμε να πάρουμε μόνο 260 γρ συμπλήρωμα στο συνολο της ημερας απο τα 350-400 που παιρναμε μεχρι τωρα ενω σήμερα συμπληρωμα εχει παρει 90γρ μονο και μάλιστα 2 φορες που χρειαστηκαμε μπουκαλι ηταν με δικο μου γάλα.

εχω ομως μια ερωτηση ανεξάρτητα απο τους θηλασμους οι αντλήσεις παραμένουν πάντα 8?

γιατι χτες δεν τα καταφερα εκανα 7 αντλήσεις και η μπεμπα θηλαζε συνολικα περιπου 2 ωρες. σημερα θηλάζει και μετα κοιμαται αυτό πρεπει να σημαίνει οτι χορταινει και εχει βρεξει σήμερα μεχρι τωρα 5 -6 πανες

ξεκινησα ξανα σημερα την μαγια νομιζετε οτι αρκει η να παρω και κάτι άλλο???

Διαφημίσεις

Σύμφωνα με τις μαίες του Έλενα επιτρέπεται να αντλήσουν μόνο με χειροκίνητο θήλαστρο, αυτό που η εταιρεία το προτείνει μόνο για περιστασιακή χρήση. Ουσιαστικά υποβάλουν τις μητέρες πρόωρων σε ένα απίστευτο μαρτύριο χειροκίνητων αντλήσεων που πάντα καταλήγει σε αποτυχία.

Μη μου τα θυμίζεις! Έτσι έχασα τον αποκλειστικό θηλασμό του 3ου γιου μου. Μπήκε στη ΜΕΝ την 3η μέρα, για 3 μόνο μέρες προληπτικά! Παρόλο που δεν ήξερα τότε τίποτα σωστό σχετικά με το θηλασμό, μου έκοψε να τους ζητήσω νοσοκομειακό θήλαστρο για να αντλώ τις ώρες που δεν είχε επισκεπτήριο και μου αρνήθηκαν, λέγοντας ότι ακόμα δεν είχα γάλα (τρίτη μέρα σε τριτοτόκο!). Τους είπα πως αν δεν αντλούσα, πώς θα ερχόταν το γάλα με μόνο τις συγκεκριμένες επισκέψεις που επέτρεπαν, αλλά με αγνόησαν επιδεικτικά. Έφερα απ' το σπίτι μου ένα χειροκίνητο avent, που το χρησιμοποιούσα καμιά φορά στον 2ο γιο μου όταν ήθελα να λείψω και για τη συγκεκριμένη χρήση με είχε βολέψει, αλλά φυσικά στο μαιευτήριο δεν κατάφερα να αντλήσω τίποτα. Μάλιστα όποτε μ' έβλεπαν να προσπαθώ, με ψιλοειρονεύονταν :evil:. Δυστυχώς τότε δεν ήξερα τίποτα σωστό για τον επαναγαλακτισμό και προσπάθησα 2 φορές όταν γύρισα σπίτι, αλλά βιαζόμουνα πολύ και δεν τα κατάφερα. Ο γιος μου θήλασε 7,5 μήνες με συμπλήρωμα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

To μωρό σου θα σε οδηγήσει.

Μέχρι να καλυπτεις πλήρως την ποσότητα που χρειάζεται το μωρό σου συνέχισε (αν βλέπεις ότι θηλάζει αποτελεσματικά, μπορείς σταδιακά να μειώσεις και τις αντλήσεις), αλλά μη βιάζεσαι - το ξένο μειώνεται σταδιακά, για να προσαρμοστεί και το δικό σου σώμα στη μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά και για να είναι ομαλή η μεταβαση για το παιδί (κι αυτό "κουράζεται" περισσότερο όταν θηλάζει και είναι δύσκολο από εκεί που έπινε όλο το γαλά από μπιμπερό - ή ένα μεγάλο μέρος του- να πρέπει να "δουλέψει" για να πιει.)

εχω ομως μια ερωτηση ανεξάρτητα απο τους θηλασμους οι αντλήσεις παραμένουν πάντα 8?

αν προγραμματίζεις μόνο 8 αντλήσεις το σύνηθες είναι να μην καταφέρνεις να κάνεις 8, γι αυτό προγραμματίζεις 10-12, οπότε και 2 να χάσεις να μην΄εχει πρόβλημα με το σύνολο των αντλήσεων

όσο το γάλα είναι λιγότερο από τις ανάγκες του μωρού προσπαθείς να κάνεις πολλές και σύντομες αντλήσεις. Όταν καταφέρεις να καλύψεις τις ανάγκες του μωρού, βλέπεις αν μπορείς να αντλήσεις τη συγκεκριμένη ποσότητα με λιγότερες αντλήσεις

Κορίτσια είμαι πανευτυχής και πολύ αισιόδοξη, καθώς από την πρώτη άντληση στον αριστερό μαστό είχα σταγόνες και στον δεξί από τη δεύτερη. Η σύμβουλος μου είπε ότι θα ήταν θετικό αν είχα σταγόνες μετά από μια εβδομάδα οπότε θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ καλό αυτό!!!

Κριστινα πολύ όμορφα αυτά που γράφεις, ελπίζω κι εγώ να τα καταφέρω και θα πάρω το θάρρος να σου ξαναγράψω εφόσον είσαι τόσο κοντά στη δική μου περίπτωση!

Προς το παρόν να πω την αλήθεια βάζω μικρούς στόχους και προσπαθώ να μένω στο πρόγραμμα αντλήσεων, χωρίς να σκέφτομαι πώς στο καλό θα πιάσει το παιδί το στήθος μου ξανά...

Αγλαία επειδή έχω διαβάσει την αναλυτική σου περιγραφή για τον επαναγαλακτισμό και το θηλασμό του θαλή σου, ελπίζω να θέλει και ο δικός μου να κόψει το μπιμπερόν...Αλλά κι αν όχι, δεν πειράζει, θα του δίνω το γάλα μου έτσι. Κι αν δεν μπορέσω να έχω αρκετό γάλα, πάλι δεν πειράζει, όσο πιει όμως καλό θα είναι! Έτσι θέλω να σκέφτομαι και βλέπουμε μέρα με τη μέρα, δεν θα αγχωθώ ξανά!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

ελπίζω να θέλει και ο δικός μου να κόψει το μπιμπερόν...Αλλά κι αν όχι, δεν πειράζει, θα του δίνω το γάλα μου έτσι. Κι αν δεν μπορέσω να έχω αρκετό γάλα, πάλι δεν πειράζει, όσο πιει όμως καλό θα είναι! Έτσι θέλω να σκέφτομαι και βλέπουμε μέρα με τη μέρα, δεν θα αγχωθώ ξανά!!

Aυτή πιστεύω ότι είναι η καλύτερη προσέγγιση, να προσπαθήσεις για να είσαι ήσυχη χωρίς να κολλήσεις σε έναν στόχο που μπορεί να σε απογοητεύσει. Να είσαι ευχαριστημένη που κάνεις το καλύτερο δυνατό.

Η επιτυχία του πλήρους επαναγαλακτισμού είναι εφικτή αλλά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που την επηρεάζουν και δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν όλοι.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!:)

Διαφημίσεις

Κορίτσια! Νομίζω πάω πολύ καλά με τον επαναγαλακτισμό, σήμερα είναι η 4η ημέρα και πλέον οι σταγόνες έγιναν από κίτρινες και κάπως κολλώδεις, άσπρες και πιο ρευστές και περισσότερες!!! Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο, θα μου πει και η σύμβουλος γιατί θα την δω αυτή την εβδομάδα. Τι καλά!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Επαναγαλακτισμός

ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ...ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΟΣ.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΘΗΛΑΣΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ?

ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 4 ΜΗΝΩΝ...

Δέν ξέρω αν πρέπει όπως είπες κι εσύ,αλλα αν γινόταν θα το ήθελα πολύ!Κόπηκε το γάλα μου απο κάποια στενοχώρια που πήρα όταν ήταν 2 μηνών ο μικρός,αλλα εξακολουθούσα να έχω σταγονίτσες..τίποτα το αποτελεσματικό όμως...

Ένα άλλο ερώτημα είναι αν το ίδιο το μωρό θυμάται να θηλάσει και θέλει! Έχει περάσει πλέον σε άλλο στάδιο. Αν τελικά συνεργαστεί και θηλάσει, παρόλο που έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που σταμάτησε, σκέψου ότι υπάρχει πιθανότητα λόγω της εγκυμοσύνης να κουραστείς, να έχεις διάφορα μικροπροβληματάκια, όπως ίσως να σου πονάνε οι θηλές λόγω ευαισθησίας από την εγκυμοσύνη, θα πρέπει να αντλείς για να αυξήσεις την παραγωγή, ενώ θα είσαι έγκυος και θα έχεις και το μωρό να φροντίσεις, πράγμα που συνεπάγεται μεγάλη κούραση κλπ. Θα μπορέσεις να παρακάμψεις τις τυχόν δυσκολίες αυτή τη φορά και να διατηρήσεις σταθερή τη σχέση του θηλασμού με το μωρό σου ή θα σταματήσεις πάλι, κάτι που το μωρό θα δει σαν απόρριψη (και μετά από λίγο θα έχει να αντιμετωπίσει και τον ερχομό του νέου μωρού στο σπίτι). Νομίζω είναι μια απόφαση που πρέπει να την σκεφτείς καλά. Για να δούμε τι έχει να πει και η Αγλαΐα...

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μεγάλος ο προβληματισμός...Η αλήθεια είναι οτι κανα δυό φορές,πειραματίστηκα να τον βάλω στη θηλή να δώ αντιδράσεις,αλλα ούτε που πλησιάζει πιά...Απο την άλλη σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα το μωράκι μου να νιώσει οτι το απορρίπτω!!Ίσως να το προσπαθήσω όταν θα θηλάζει το μωράκι το μικρό και τον δώ οτι ζηλεύει,τότε μπορεί να το κάνει..τι λέτε?

Όταν θα θηλάζει το καινούριο μωρό, το πιο πιθανό είναι πως θα σου ζητήσει και εννοείται αφού δεν έχεις πρόβλημα θα το αφήσεις. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να θυμηθεί να θηλάζει ή αν υπάρχει τρόπος να μάθει, θα μας πει η Αγλαΐα φαντάζομαι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...