Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Εμένα κορίτσια μ' εχει πάρει πολύ απο κάτω τελευταία...

Ενώ τα πηγαίναμε μια χαρά, τώρα που φτάσαμε τους 2,5 μήνες έχω τρελλαθεί απ' την προηγουμενη εβδομάδα. Θηλάζει 1,5-2 ωρες κάθε φορά (με μικρά ενδιάμεσα διαλλειματάκια για ολιγόλεπτο υπνάκο) και με το που θα τελειώσουμε δεν περνάει μια ώρα και ξανά τα ίδια. Δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα, ο καναπές μου έχει βουλιάξει από τα ασιδέρωτα ρούχα! Εγώ είμαι όλη μέρα με τα νυχτικά και το βυζί έξω, σαν την τρελλη, με το μωρό αγκαλιά συνέχεια. Πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις, δεν έχουμε βγει έξω αυτούς τους 2,5 μήνες, βλέπετε μένω στο δεύτερο όροφο σ' ένα παλιό σπίτι με τόσο στενή σκάλα, που για να ανέβεις με δυο τσαντες στα χέρια πρέπει να γυρίσεις στο πλάι και για να κατεβάσω το καροτσι θα πρεπει να κάνω 3 διαδρομές πανω-κάτω (μια για τον σκελετό, μια για το πορτ-μπεμπε και μια για το μωρό). Εδώ είναι γειτονιά, με ανυπαρκτα πεζοδρόμια, οποτε αναγκαστικά πρεπει να περπατάς στο δρόμο και δεν είναι και τοσο ασφαλές, είναι κατηφόρα και τρέχουν σαν τρελλοι! Επίσης σκέφτομαι πού να τον πάω, αφού δε θα περάσει μια ώρα και θα αρχίσει να γκρινιάζει για φαϊ. Το βράδυ κοιμάται 5-6 ωρες (κοιμάται κατά τις 2 συνήθως), το πρωί ξυπνάει, τρώει απ' το ένα στήθος και κοιμάται, οπότε αντλώ απ' το άλλο, συνήθως μαζεύω 150ml που του τα δίνω το βράδυ. Ομως δε δείχνει να χορταίνει με τίποτα, να φανταστείτε εχθες το βράδυ τον θηλαζα 2 ώρες, του έδωσα 80ml αντλημένο δικό μου και τελικά απ' την πολύ γκρίνια του έφτιαξα σκόνη και έφαγε άλλα 200ml! Και απορώ πού το βάζει τόσο φαί!

Θελω τόσο πολύ να συνεχίσουμε τον θηλασμό, αλλά μου φαίνεται ότι οι προσπάθειες μου είναι ματαιες, αν θέλει τόσο μεγάλες ποσότητες δε βλέπω να το γλιτώνουμε το συμπλήρωμα. Ξεχασα να σας πω ότι την προηγουμενη εβδομάδα που τον ζύγισα ήταν 5580 και από περιέργεια τον ζύγισα πάλι 3 μέρες μετα και ήταν 5810. Τώρα δεν τολμώ να τον ανεβάσω στη ζυγαρια!!!

Μ' εχει πιασει απελπισια! Τι κάνω λαθος? :(

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κουράγιο, Zouzounel!

Για τη διάρκεια θηλασμού θα σου τα πουν καλύτερα οι πιο έμπειρες. Πάντως για τα υπόλοιπα, φόρτωσε και κάτι στον κόκορα! Για το σιδέρωμα, π.χ.: αν το δεις λίγο πιο χαλαρά, δεν αποκλείεται να διαπιστώσεις ότι τουλάχιστον τα μισά που έχεις στον καναπέ κάνουν και ασιδέρωτα. Τα μωρουδιακά δεν χρειάζονται κατά τη γνώμη μου σίδερο. Πολλοί το κάνουν για απολύμανση, αλλά αφού θηλάζεις, το μωρό έχει αντισώματα για όλα τα μικρόβια που κυκλοφορούν στο σπίτι.

Δοκίμασες να θηλάσεις στο sling για να μπορείς τουλάχιστον να σηκώνεσαι και να περπατάς;

Επίσης μπορείς να βγαίνεις κι όταν πεινάσει το μωρό να καθίσεις κάπου να το θηλάσεις, ή να το θηλάσεις στο sling. Ίσως η πρώτη φορά που θηλάζεις δημόσια να σου φανεί κάπως, αλλά πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι είναι πολύ πιο πρακτικό από το να κουβαλάς μπιμπερό και ζεστό νερό και γάλα σε σκόνη.

Sling έχω, αλλά δεν το έχουμε βολευτει. Να φταίει ότι έχω μεγάλος στήθος? Πάντως όποτε τον βάζω μέσα μου φαίνεται ότι η στάση του είναι εντελώς στραβια, κάτι κάνω λάθος ίσως. Για θηλασμό στο sling πάλι χλωμό το βλέπω, γιατι χρησιμοποιώ ψευδοθηλές και πρέπει να τις κρατάω, γλυστράνε πολύ. Τα ασιδέρωτα είναι μεγαλο θεμα, φροντίζω να τα ανανεώνω διαρκώς, αφού πολλές φορές παιρνω ρούχα απ' ευθείας απ' τον καναπέ (πχ τα πυτζαμάκια μου, δεν προλαβαίνουν να σιδερωθούν), του μωρού τα σιδερώνω, είναι τα μόνα που δε στοιβάζονται. Για το σπίτι έρχεται μια γυναίκα και με βοηθάει και μου μαγειρεύει κάπου-κάπου η μητέρα μου ,αλλά δεν προλαβαίνω ούτε να φάω. Γαλα και κανα τοστ στα πεταχτα αν φαω και γιαουρτι την ωρα που θηλαζω.

Τελευταία μου κάνει το εξής ο μικρός: τρώει κανα δεκάλεπτο καλά, μετά αλλάζει τον τρόπο που τρώει, βλέπω ότι κάνει άλλες κινήσεις, σα να τρώει από μπιμπερό. Ετσι δε βγάζει γάλα όμως και μετά από λίγο εκνευρίζεται, τσιτώνεται και κλαίει και ενοχλούμαι κι εγώ, γιατί έτσι που κάνει με πονάει. Του αλλάζω στήθος, στην αρχή πάμε καλα, μετά πάλι τα ίδια. Νόμιζα ότι το θέμα των θηλών είναι "επικίνδυνο" μέχρι τις 6-8 εβδομάδες, υπαρχει περιπτωση να μπερδευεται τωρα? Πιπιλα του εχω δωσει ελαχιστες φορες.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ζουζουνέλ, στο λεω εκ πείρας ότι κόβοντας τις ψευδοθηλές θα μειωθεί πολύ κι ο χρόνος που θα θηλάζει το μωρό σου. Οι ψευδοθηλές κόβουν τη ροή και το μωρο κουράζεται να πάρει το γάλα που θέλει, κοιμάται για λίγο και ύστερα πεινάει πάλι γρήγορα γιατί δεν πήρε αυτό που ήθελε για να χορτάσει.

Κι οι δικές μου θηλές ήταν ανύπαρκτες αλλά με λίγη επιμονή κατάφερα και τις έκοψα και είδα πολύ μεγάλη αλλαγή.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Το θυμάμαι που μου το είχες ξαναπει Pipi, το προσπαθώ κάπου-κάπου, αλλά δεν έχω δει αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Οι θηλές μου δεν είναι απλά επίπεδες, είναι εισέρχουσες καιο μικρος δε δειχνει ενδιαφέρον, προσπαθώ να βάλω το στήθος στο στόμα του χωρίς τη θηλη και σουφρώνει τα χειλάκια του.

Σήμερα τον θηλαζα από τις 12 μέχρι τις 5 και τελικά του έδωσα μπουκάλι με δικό μου γάλα, ήπιε 250ml, είναι φυσιολογική ποσότητα για ένα μωρό 2,5 μηνών?

Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν κατεβαίνει το γάλα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Μ' εχει πιασει απελπισια! Τι κάνω λαθος? :(

To μόνο λάθος που κάνεις είναι λάθος σκέψεις!

Είναι προφανές ότι το μωρό περνά άλμα ανάπτυξης και γι αυτό θηλάζει πιο συχνά και πιο πολλή ώρα. Όταν ένα μωρό διανύει άλμα ανάπτυξης δεν είναι αυξημένες μόνο οι ανάγκες του για τροφή, νιώθει μεγάλη συναισθηματική και σωματική ένταση και ο θηλασμός προσφέρει ανακούφιση.

Το βάρος του μωρού είναι πολύ καλό για την ηλικία του. Πολλά μωρά που έχουν πάρει αρκετό βάρος μπορεί να μη βάλουν καθόλου βάρος για έναν ολόκληρο μήνα σε αυτή την ηλικία και αυτό είναι φυσιολογικό.

Από τη στιγμή που κατάφερες να θηλάσεις μέχρι τώρα, αποκλείεται να λιγόστεψε το γάλα. Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην παραγωγή τότε αυτό εμφανίζεται τις 40 πρώτες μέρες και η μαμά δεν μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά.

Μαλλον είναι ψυχολογικό το θέμα...

Εχω την αίσθηση ότι έχω γάλα (αφού με το θηλαστρο βγάζω μια χαρά), αλλά όταν βλέπω το μωρό και εκνευρίζεται την ώρα που τρώει, νομίζω ότι δεν κατεβαινει γάλα... Οσο είναι ήρεμο, είναι όλα καλα...

Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν πολύ άσχημα για μένα... χώρισα, μετακομισα, άλλαξα δουλειά, έχασα τον πατέρα μου, η μητέρα μου χειρουργήθηκε δυο φορές και παρα λίγο να χάσουμε τον αδελφό μου με ανευρυσμα αορτής. Ξαναπαντρεύτηκα και ήρθε και το μωρό, περιμενα ότι θα με βοηθούσε να ξεπεράσω ό,τι αισθανόμουν (είχα μεγάλη αδυναμία στον μπαμπά μου, ήταν μεγάλο πλήγμα για μενα η απώλειά του), αλλά τώρα έχω να αντιμετωπίσω και το κλείσιμο στο σπίτι, που κάνει την κατάσταση χειρότερη... Αντί να είμαι χαρούμενη και να απολαμβάνω το μωρό μου, κάθε μέρα κλαιω... προφανώς ειναι και οι ορμόνες, τα ξέρω αυτά... επισης ξερω ότι μόνο εγώ μπορώ να με βοηθήσω... απλά εδώ μόνο μπορώ να τα συζητάω αυτά και να βρω συμπαράσταση, αφού ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που περνάω δύσκολα και προσπαθώ να πεισω τον εαυτό μου ότι είναι απλα μια φάση και θα περάσει... παρατεταμένη λίγο, αλλά απλά μια φάση...

...είδωμεν!...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

zouzounel, μου θυμίζεις λίγο τους δικούς μας πρώτους μήνες ...

Κολλούσα κι εγώ να βγαίνω έξω με παρόμοια πρακτικά προβλήματα και κατέληξα να βγαίνω μόνο με τον άντρα μου :roll:

Τώρα κοιτάζοντας πίσω, λέω ότι το "φρούτο" ήταν μπροστά μου και δεν άπλωνα το χέρι να το πιάσω και έχασα πολύτιμο χρόνο, που θα μπορούσα να είχα περάσει καλύτερα μαζί με το μωρό μου.

Βάλε μικρούς στόχους πχ δες ποια ώρα συνήθως το μωρό σου έχει χορτάσει καλά και πάρτο έξω με σλινγκ ή στα χέρια, πήγαινε και ψώνισε μόνο 1-2 πράγματα, μια ελαφριά σακούλα. Κάντο έστω και μόνο για να κάνεις μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο.

Ζήτα από μια φίλη σου ή κάποιον άλλον να σε συνοδέψουν, όποτε μπορούν.

Το μωρό σου, από αυτά που περιγράφεις, μπορεί όντως να μπερδεύεται με το μπιμπερό. Αν το μωρό ηρεμεί όταν του αλλάζεις στήθος στο ίδιο τάισμα, τότε απλά κάνε αυτό, άλλαζε στήθος όσο συχνά χρειάζεται, βοήθησε το μωρό με μαλάξεις του στήθους και άφησε το να αλλάζει στήθος μέχρι να χορτάσει και να ησυχάσει. Κουράγιο, τα έχουμε περάσει ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλημερα κοριτσια. ηθελα τα φωτα σας σε κατι. απο τοτε που γεννηθηκε η μικρη-πριν 3 μηνεσ-λογω του οτι γεννηθηκε ενα μηνα νωριτερα και ηταν αδυναμη δεν μπορουσε νασ πιασει τη θηλη μου να πιει γαλα κι ετσι εβγαζα με το θηλαστρο-mini electric medela-.το γαλα μου απο την αρχη δεν ηταν πολυ(160ml την ημερα) και τωρα εχουμε φτασει στο σημειο να βγαζω το πολυ 85 την ημερα. κατα καιρουσ την εβαζα στο στηθοσ, πότε ρουφαγε, τισ περισσοτερεσ φορεσ ομως εκλαιγε.χτεσ ομωσ, την εβαλα 3 φορες ,25 λεπτα την φορα και εδειχνε να πινει.γαλα δεν εβλεπα γυρω απο το στομα τησ, αλλα ρευτηκε.αυτο σημαινει οτι ηπιε ή απλα καταπινε αερα και για αυτο ρευτηκε?μηπωσ απλα πιπιλιζε?

η αληθεια ειναι οτι μετα δεν εκλαιγε απο την πεινα για 1,5 ωρεσ, αλλα ουτωσ ή αλλως δεν περιμενα να πεινασει πολυ για να την βαλω στο στηθοσ.συγνωμη για την πολυλογια, αλλα θελω πολυ να θηλασω, και δεν ξερω αν τρωει...

βεβαια το οτι καθεται και ρουφαει ειναι μια αρχη...

Να σου ζήσει το μωρό σου!

Αν μπορείς απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Το θήλαστρο που είχες ήταν εντελώς ακατάλληλο για αποκλειστική άντληση και σου μείωσε το γάλα. Το ότι το μωρό κάθεται στο στήθος είναι πολύ καλό και θα σε βοηθήσει να αυξήσεις το γάλα σου πιο γρήγορα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Nα χαίρεσαι το παιδάκι σου!

Με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, θα καταφέρεις να αυξήσεις πιο γρήγορα την παραγωγή σου!

Βάζε το μωρό όσο περισσότερο μπορείς στο στήθος χωρίς να περιμένεις να πεινάσει - ακόμα και μετά το μπιμπερό! Αυτό είναι η καλύτερη αντλία! Σιγά σιγά θα αυξάνεται το δικό σου γάλα και θα μειώνεται το ξένο

Απάντησε στις ερωτήσεις που έβαλε η Πίπη και τα ξαναλέμε

ευχαριστω κοριτσια! οι απαντησεις ειναι

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 35+6

Β. Το φύλο του βρέφους θηλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 14,1 η μεγαλυτερη, μικροτερη δεν ξερω, φυγαμε με 12,3

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. μια μερα για προαιρετικους λογους λογω προωροτητας

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 16/3 2670

19/3 2380

25/3 2.700

30/3 3150

9/4 3610

16/4 3940

22/4 4150

13/5 5190

19/5 5550

25/5 5650

04/6 6010

10/6 6170

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6 των 150

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει μεχρι προχτεσ 2 φορες εδινα απο θηλαστρο 40 ml την φορα. απο χτεσ την βαζω 4 φορεσ στο στηθοσ και μια με θηλαστρο

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ουσιαστικα συμπληρωμα ειναι το δικο μου αφου της δινω 4 φ. απο 150 και 2 απο 120(+ 40 το δικο μου=160)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

840 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela mini electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 2ή 3

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 1 με 1,5

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 30 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

δεν ξερω με ακριβεια αλλα σιγουρα 6 φορες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

συνηθως 1

εσεις τι λετε? το ρεψιμο ειναι αποδειξη του οτι εφαγε ή οχι?

ταφωτα σας παρακαλω!!!!!!!

εδω και μερικές μέρες τηρω ημερολογιο αντλήσεων γιατι δεν θυμαμαι ουτε τι ωρα ειναι η επόμενη αντληση ουτε ποσο γάλα είχα.

δευτερα 5.30πμ,09.00,11.00,13.00,15.00,18.00,20.00,22.30 (8 αντλήσεις)

τριτη 00.30,02.30,08.30,11.00,14.00,16.00,18.00,20.30,23.30

(9 αντλήσεις)

τεταρτη 01.30 ,06.00,09.00,12.00,14.00,16.00,40.00, στις 21.00 ψευτοθηλασμος για 30 λεπτα:D:D ,23.30 (8 αντλήσεις + 1 θηλασμό)

πεμπτη3.30,06.00,09.00,11.30,13.30,17.30,19.30, στις21.00 θηλασμός 30 λεπτα,23.00

νομιζετε οτι είναι αρκετές οι αντλήσεις ή πρεπει να γινονται σε σταθερότερες ωρες για αυξησω την παραγωγή???

τωρα αντλώ 350-400 ml το 24ωρο αλλα παιρνει και αλλο τόσο συμπλήρωμα

Διαφημίσεις

Δεν έχει σημασία τι ώρες αντλείς αρκεί να κάνεις πάνω από 8 αντλήσεις την ημέρα.

Σιγα σιγά θα αυξηθεί το γάλα σου, μην αγχώνεσαι. Αφού το μωρό κάθεται στο στήθος είσαι σε καλό δρόμο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Adria, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Θα σου πω τα αρχικά βήματα και περισσότερα θα σου πουν κι οι άλλες μαμάδες που είναι πιο έμπειρες στον επαναγαλακτισμό.

Διάβασε για αρχή εδώ για το πως να ξεκινήσεις τις αντλήσεις ώστε να αυξηθεί το γάλα σου.

Νοίκιασε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλό σύστημα άντλησης. Τηλέφωνα για ενοικίαση θα βρεις εδώ.

Διάβασε εδώ για συμπληρώματα αύξησης γάλακτος, που μαζί με τις αντλήσεις και το μωρό στο στήθος, θα αυξήσουν πιο γρήγορα το γάλα σου. Καλύτερα να πάρεις το fenugreek.

Υπομονή κι επιμονή χρειάζεται και είμαι σίγουρη ότι τα έχεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

εσεις τι λετε? το ρεψιμο ειναι αποδειξη του οτι εφαγε ή οχι?

adria, το μωράκι σου έφαγε μια χαρά από το στήθος σου

Και σιγά σιγά θα τρώει όλο και περισσότερο.

Ξεκινώντας τις αντλήσεις θα δεις μέσα στην πρώτη συνήθως εβδομαδα αύξηση στο γάλα σου.

Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει το μωρό στο στήθος - αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ δε θα βιαστείς να μειώσεις το ξένο γάλα, γιατί παίρνει πολύ. Η μετάβαση θα γίνει σταδιακά.

Μόλις δείξει τα πρώτα σημάδια πείνας, δηλαδή να είναι ανήσυχο, να τρώει χεράκια (το κλάμα είναι το τελευταίο σημάδι και σημαίνει ότι έχουμε αργήσει πολύ), ξεκινάς με θηλασμό:

Από τη μιά μεριά, μόλις δυσανασχετήσει το μωρό το βάζεις από την άλλη πλευρά, μόλις γκρινιάξει ξανά από την πρώτη και άλλη μία από την δεύτερη μεριά. Στη συνέχεια δίνεις το μπιμπερό (μπορείς να κόψεις από το πρώτο γεύμα 30 ml) όταν το τελειώνει, ξαναβάζεις το μωρό στο στήθος (και επαναλαμβανείς τις εναλλαγές όταν γκρινιάζει) Αν συνεχίζει να θέλει κι άλλο δίνεις ξανά ξενο.

Για 2-3 μέρες μένετε έτσι ώστε να μπορέσει να αυξηθεί άνετα η παραγωγή σου, χωρίς να ζοριστεί το μωρό. Όταν προχωρήσεις με τις αντλήσεις, θα μπορείς να μειώσεις με γρηγορότερο ρυθμό το ξένο

(Ο γενικός κανόνας είναι 30ml από κάθε γεύμα - με ανώτατο όριο τα 120 ml- κάθε 4-7 ημέρες)

Αγαπητές,

καταρχήν να σας συγχαρώ για την πολύτιμη βοήθειά σάς και σας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχετε τόση διάθεση να βοηθήσετε κάθε κοπέλα με προβλήματα θηλασμού. Θα ήθελα να παρακαλέσω να συμβουλεύσετε και εμένα...

Ο μικρός μου γεννήθηκε πριν 2,5 μήνες. Στο μαιευτήριο θηλάσαμε κανονικά και το μωρό από την πρώτη μέρα έπιασε το στήθος σωστά. Ήμουν πολύ χαρούμενη γιατί πάντα σκεφτόμουν τον αποκλειστικό θηλασμό και είχαμε μια όμορφη συνεργασία. Την δεύτερη προς τρίτη μέρα φούσκωσε το στήθος μου και άρχισε να κατεβαίνει το γάλα μου. Πραγματικά ήταν το πιο υπέροχο πράγμα του κόσμου ο θηλασμός. Και λέω "ήταν" γιατί έχουμε πλέον σταματήσει εδώ και καιρό....

Λόγω ενός εντελώς ηλίθιου φόβου μου ότι το μωρό μου επειδή είχε ίκτερο έπρεπε να τρώει καλά και δεν ήξερα αν τρώει στο στήθος μου και πόσο, άρχισα να βγάζω γάλα με το mini electric. Ούτε που ήξερα τότε ότι δεν είναι κατάλληλο αυτό το θήλαστρο. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά ότι η πρώτη μου άντληση ήταν 180 ml και είχα καταχαρεί. Μετά από αυτό όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά. Η παραγωγή μου άρχισε να μειώνεται και ο μικρός, όπως με συμβούλευσαν, άρχισε να πίνει ξένο μετά το θηλασμό για να χορτάσει, γιατί απ΄ότι μου είχαν πει δεν μπορώ να αφήνω το μωρό να πεινάει....Ο μικρός μου πείναγε εκείνη την ώρα, δεν ήταν ότι ξυπνούσε πιο συχνά, αλλά εκείνη την ώρα μετά το στήθος πείναγε κι άλλο και δεν ησύχαζε, έτσι έδινα και ξένο..Αποτέλεσμα ότι σιγά σιγά μέχρι να κλείσει τις 20 μέρες περίπου το γάλα μου σταμάτησε. Μπορείς να φανταστείς τη στενοχώρια μου...

Έψαξα να βρω τί έφταιγε, γιατί η μαία μου δεν ήθελε να στενοχωριέμαι και μου εξήγησε ότι φυσικά είναι καλύτερος ο θηλασμός αλλά το μωρό θα είναι μια χαρά με το ξένο και δεν πρέπει να στενοχωριέμαι τόσο πολύ που δεν τα κατάφερα.

Εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχει επαναγαλακτισμός. Διάβασα αυτά που γράφετε, θύμωσα με τον εαυτό μου που δεν ήξερα ότι το θήλαστρο που είχα δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά, νοίκιασα ένα symphony και άρχισα. Τις πρώτες φορές έβγαζα 10 ml από τους 2 μαστούς (αν είναι δυνατόν) με πολύ προσπάθεια και υπομονή. Το περισσότερο που έφτασα ήταν 30 από τον καθένα... Δηλαδή μάζευα όλη μέρα για να δώσω στο μωρό 1 γεύμα δικό μου γάλα.

Μετά από 15 μέρες κι αφού η ψυχολογία μου ήταν στο πάτωμα, με κλάμμα και εκνευρισμό σταμάτησα την προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα 8 αντλήσεις, αλλά 5-6. Επίσης θα πρέπει ίσως να αναφέρω ότι έχω υποθυρεοιδισμό και οι ορμόνες μου έχουν λίγο διαταραχθεί λόγω της εγκυμοσύνης, όχι όμως σε σημείο που να αλλάξω τη δόση Τ4 που έπαιρνα. Ακόμη, μου έχει έρθει και περίοδος, δεν ξέρω αν αυτό είναι εμπόδιο...

Θα ήθελα τώρα που είμαι πιο ήρεμη να ξαναρχίσω την προσπάθεια, απ'οτι καταλαβαίνω γίνεται κάτι τέτοιο, ακόμα και μετά από αυτό το χρόνικό διάστημα, δηλαδή περίπου 1.5 μήνα.

Σας παρακαλώ όμως αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε για κάποια πράγματα.

- Μετά από πόσες ημέρες μπορώ να περιμένω ότι θα έρθει έστω και μια σταγόνα για να καταλάβω ότι λειτουργεί η προσπάθεια?

- Μετά από πόσο καρό θα υπάρχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα πιστεύεις? Περίπου 2 μήνες?

- Με το μωρό πώς μπορώ να συμπεριφερθώ ώστε να καθήσει στο στήθος αφού έχει συνηθίσει τόσο καιρό το μπιμπερόν? Να προσπαθήσω αφού κατέβει το γάλα ή πιο νωρίς?

- Αν και όταν με το καλό κατέβει το γάλα μου έστω λίγο, αν πεινάει το μωρό με την ποσότητα που έχω, να του δίνω ξένο ή ξανά και ξανά και πιο συχνά θηλασμό? Κι αν πεινάει εκείνη την ώρα?

- Ποια φαγητά και τι συμπληρώματα να πάρω? Διάβασα το σχετικό, θα μπορούσα όμως να πάρω 2 μαζί? Ας πούμε και μαγιά και κάποιο άλλο? Η μαία μου έλεγε καρότο, άνιθο, μαϊντανό και σούπες συνέχεια. Η σούπα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία? Γιατί είναι και η ζέστη.... Για την μπύρα ισχύει? Να πίνω χωρίς αλκοόλ? Ή να πάρω αυτά τα χάπια μαγιάς μόνο?

- Σχετικά με τις ώρες του γεύματος όταν πια με το καλό θα θηλάζω, μου έχουν πει να μην ταίζω το μωρό πριν να περάσουν τουλάχιστον 2 ώρες γιατί εκεί που χωνεύει δεν μπορεί να τρώει από πάνω. Είναι σωστό αυτό? Αν το μωρό δηλαδή πεινάει κάθε 1 ώρα (που υποπτεύομαι ότι αν κατέβει το γάλα μου στην αρχή κάπως έτσι θα είναι) τι να κάνω? Να το ταϊσω ή κάνω κακό στο στομάχι του?

- Όταν έκανα αντλήσεις στην πρώτη προσπάθεια πίεζα με το χέρι μου το στήθος για να βγάλει το γάλα. Έβλεπα ότι σε κάποια σημεία όταν το πίεζα σαν να ξεμπλόκαρε για λίγο και έτρεχε πιο πολύ. Μήπως όμως αυτό είναι κακό τελικά για το στήθος? Αισθάνομαι ότι πολλές φορές από τη μανία μου να βγάλω λίγα γραμμάρια ζούλαγα το στήθος μου με πολλή δύναμη...

- Τι να κάνω για να είναι η ψυχολογία μου καλύτερη? Καμιά πρόταση? Προφανώς το άγχος μου επηρεάζει και αυτό...

Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, αλλά κλαίω μόνο και μόνο στη σκέψη ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω. Πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας...

Ευχαριστώ προκαταβολικά, θα με βοηθήσετε όσο δεν φαντάζεστε...

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Α! και κάτι άλλο που σκέφτομαι, είναι μήπως κάνω το παιδί να αισθανθεί άσχημα που θα του αλλάξω ξαφνικά τις συνήθειες? Ή να σκέφτομαι ότι θα συνηθίσει σε λίγο καιρό το στήθος και δεν θα ενοχλείται πια? Υπάρχει περίπτωση το μωρό να μην δεχθεί την αλλαγή?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Απαντώ και στις τυπικές ερωτήσεις για να έχετε καλύτερη εικόνα

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Φυσιολογικός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ναι, μέγιστη 13,2 και ελάχιστη 11,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

24 Μαρτίου Γέννα 3000

28 Μαρτίου φύγαμε από μαιευτήριο 2800

24 Απριλίου 3850

29 Μαϊου 5200

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6 γεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Κανένα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Αποκλειστικά ξένο γάλα, κατά μέσο όρο 160 σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Συνολικά 1000, αλλά διαφέρει λίγο μέρα με τη μέρα ειδικά τώρα με τη ζέστη

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

σε κάθε γεύμα που τον αλλάζω έχει ουρήσει, δηλαδή τουλάχιστον 6 φορές

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Μία

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη... Είναι αρκετά ανυπόμονος με το φαγητό του κι αυτό μάλλον θα δυσκολέψει τα πράγματα σε μικρή ποσότητα γάλακτος στο θηλασμό. __________________

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κατερίνα να σου ζήσει το μωράκι σου!

Μέχρι αν σου απαντήσουν οι πιο έμπειρες κι η Αγλαΐα, διάβασε εδώ για συμπληρώματα αύξησης γάλακτος κι εδώ για τι πρωτόκολλο αντλήσεων ακολουθούμε για τον επαναγαλακτισμό.

Έχεις ακόμα το νοσοκομειακό θήλαστρο φαντάζομαι έτσι;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Α! και κάτι άλλο που σκέφτομαι, είναι μήπως κάνω το παιδί να αισθανθεί άσχημα που θα του αλλάξω ξαφνικά τις συνήθειες? Ή να σκέφτομαι ότι θα συνηθίσει σε λίγο καιρό το στήθος και δεν θα ενοχλείται πια? Υπάρχει περίπτωση το μωρό να μην δεχθεί την αλλαγή?

Katerin@, να σου ζήσει το μωράκι σου! Σου εύχομαι καλή επιτυχία στον επαναγαλακτισμό!

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσεις ότι δεν θα αλλάξεις ξαφνικά τις συνήθειες του μωρού σου! Το μωρό έχει σταματήσει να θηλάζει εδώ και αρκετό καιρό και θα ήταν επικίνδυνο να αλλάξεις ξαφνικά το οτιδήποτε. Οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει πολύ σταδιακά. Αρχικά θα αρχίσεις αντλήσεις με κατάλληλο θήλαστρο, νοσοκομειακό διπλής άντλησης κατά προτίμηση, για να γλιτώσεις χρόνο. Ότι γάλα μαζεύεις θα το δίνεις στο μωρό και στη συνέχεια το ξένο που πίνει τώρα. Σιγά σιγά το γάλα που θα αντλεί θα αυξηθεί.

Η Αγλαΐα θα σου πει περισσότερα σχετικά με τα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος που θα χρειαστείς, επειδή έχεις διακόψει, μπορεί να χρειαστείς κάτι πιο εξειδικευμένο.

Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να μη συνεργαστεί, να έχει ξεχάσει το θηλασμό. Υπάρχουν συσκευές που βοηθούν σ' αυτό, όπως το sns http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devices/51/supplemental-nursing-system-sns

Προς το παρόν και μέχρι να σου απαντήσει και η Αγλαΐα, δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285 όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τον επαναγαλακτισμό, το πρωτόκολλο αντλήσεων κλπ και τα ξαναλέμε! Ότι απορία έχεις διαβάζοντας να ρωτάς!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Γεια σου pipi, ευχαριστώ για την απάντησή σου!! Το θήλαστρο το έχω επιστρέψει αλλά είναι το πιο εύκολο πράγμα να το ξανανοικιάσω!!

Περιμένω με αγωνία τις συμβουλές και από τις πιο έμπειρες και από την Αγλαία.

Μίλησα και με τον άντρα μου και του είπα ότι θέλω να με στηρίξει να κάνω άλλη μια προσπάθεια και ήταν πολύ χαρούμενος και θετικός, αν και φοβήθηκε να μην απογοητευτώ και στενοχωρηθώ ξανά. Πρέπει να είναι ο πιο γλυκός άντρας του κόσμου και όταν θα επιτραπεί κλωνοποίηση θα φροντίσω να είναι ο πρώτος!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να μη συνεργαστεί, να έχει ξεχάσει το θηλασμό. Υπάρχουν συσκευές που βοηθούν σ' αυτό, όπως το sns http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devices/51/supplemental-nursing-system-sns

ούτε που κατάλαβα πώς λειτουργεί αυτό!! Μπερδεύτηκα!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...