Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Αγλαϊα, αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως γευμάτων να βάζω την μικρή και ανά μία ώρα να θηλάζει? Ετσι ουσιαστικά αντλήσεις θα κάνω 2 στην δουλειά και μία στο σπίτι μεταξύ 12-6. Σωστά? :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαϊα, αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως γευμάτων να βάζω την μικρή και ανά μία ώρα να θηλάζει?

Όσο συχνά νομίζεις ότι θέλει, δεν τη βάζεις με το ζόρι.

Ετσι ουσιαστικά αντλήσεις θα κάνω 2 στην δουλειά και μία στο σπίτι μεταξύ 12-6. Σωστά? :D

ναι αν το μωρό θηλάσει τουλάχιστον 5 φορές :wink:

Aglaia, τελικά είναι μάλλον αδύνατο η μικρή να θηλάσει 5 φορές μέσα στήν ημέρα. Το maximum που καταφέραμε είναι 3-4 φορές. Οπότε λογικά αντικαθιστώ τον θηλασμό με άντληση. Σωστά? Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά σήμερα στην δουλειά με 2 αντλήσεις κατάφερα να βγάλω 80ml δηλαδή είχα αύξηση περίπου 50% σε σχέση με το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών που μετά βίας έβγαζα 40ml. Υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα γάλατος που ένα μωρό 6 μηνών πρέπει να παίρνει ανά ημέρα, δεδομένου ότι τα 3 γεύματα της ήδη έχουν αντικατασταθεί με στερεές τροφές? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!! :)

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπερα μετα απο 6 μηνες που σταματησε το γαλα μονο οταν ηταν 2μηνων λετε να τα καταφερω κ εγω? θα το συζητησω με την παιδιατρο μου να μου πει, δεν ηξερα οτι υπαρχει επαναγαλακτησμος!!

Βούλα να σου ζήσει το μωρό. Το πιο πιθανό είναι να μην ξέρει ούτε η παιδίατρος τον επαναγαλακτισμό. Πες μας όμως περισότερα. Πώς κόπηκε, τι έγινε κλπ

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω πολυ κ εσυ να χαιρεσαι τα δικα σου!! Στο δευτερο μηνα κοπηκε κ μολις σε 3 ημερες μου ηρθε κ περιοδος, η μανα μου ειπε απο τη στεναχωρια το ιδιο κ η παιδιατρος αλλα δεν το πολυ πιστευω...

Καλά κάνεις και δεν το πιστεύεις γιατί δεν παίζει. Η περίοδος μειώνει λίγο το γάλα πριν έρθει. Το παθαίνω κι εγώ. Έδωσες συγμπλήρωμα όταν είδες τη μείωση; Δεν μπορεί να κόπηκε από τη μια μέρα στην άλλη.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Συνεχεια εδινα γιατι δεν ειχα πολυ... τρεισ μερες μετα τη μειωσει κοπηκε αποτομα, πατησα της θηλες κ τιποτα, δοκιμασα κ στο μπανιο να της πατησω γιατι εκει παντα ετρεχε απιστευτα αλλα τιποτα..

Θα σου πω τι έγινε. Δίνοντας συμπλήρωμα το μωρό δεν θήλαζε συχνά και το στήθος δεν έπαιρνε το ερέθισμα από την θηλαστική κίνηση του μωρού ώστε να παραχθεί περισσότερο γάλα . Η γαλουχία δεν πρόλαβε να εδραιωθεί και μην παίρνοντας το ερέθισμα το στήθος με τον θηλασμό σταμάτησε σιγά σιγά να παράγει και κόπηκε. Στα είπα πολύ περιληπτικά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Κοίτα το γάλα είναι προσφορά και ζήτηση. Όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό τόσο περισσότερο γάλα παράγεται. Όταν δίνεις μπουκάλι ξεκινά ένας φαύλος κύκλος που ο μόνος δρόμος που οδηγεί ειναι ο αποθηλασμός.

Αν νοικιάσεις το νοσοκομειακό θήλαστρο κι ακολουθήσεις τις οδηγίες της πρώτης σελίδας θα καταφέρεις να επαναγαλακτιστείς. Θέλει όμως επιμονή και προσπάθεια. Μπορεί να ζοριστείς στο να καταφέρεις το μωρό να πιάσει το στήθος (επειδή σίγουρα θα έχει ξεχάσει να θηλάζει). Τρώει και στερεές έτσι;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Εννοια σου κ δεν ξεχασε οταν πειναει η πρωτη κινηση που κανει ειναι να κολλαει τα χειλει του επανω στο στηθος μου φανηκε λιγακι αστειο αυτο που κανει εδω κ 6μηνες, το εχω πει στην παιδιατρο κ μου λεει υπομονη θα το κωψει αλλα το κακο ειναι οτι το κανει κ σε ξενους δεν μπορω να του τη σταματησω αυτη τη συνηθεια.. ναι τρωει κ στερεες.. απο εξω δεν αγοραζεται αυτο το συγκεκριμενο θηλαστρο?

Δεν νομίζω να αγοράζεται το νοσοκομειακό.

Η κίνηση που κάνει είναι πολύ ενθαρρυντική για σένα. Μπορείς παράλληλα με τις αντλήσεις να τον βάζεις να θηλάζει. Το μωρό δίνει καλύτερο ερέθισμα για αύξηση παραγωγής απ' ότι το θήλαστρο. Θα πάρεις και συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος (διάβασε το αντίστοιχο τόπικ).

PhC7p3.pngXCt8p2.png

απο εξω δεν αγοραζεται αυτο το συγκεκριμενο θηλαστρο?

γιατί να το αγοράσεις; και αν τελικά δεν σε βολέψει; είναι πολλά τα χρήματα...

δες εδώ για τα θήλαστρα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

ο παιδίατρός σου αν ήξερε για τον επαναγαλακτισμό, θα ήξερε και να σε βοηθήσει στο θηλασμό, προφανώς δεν έχει ιδέα και συνήθως οι ανίδεοι αποθαρρύνουν...

Διαφημίσεις

Είναι πολύ σημαντικό που το μωρό σου δεν έχει ξεχάσει να θηλάζει. Βάζει τον στο στήθος, κι άφηνε τον να κάτσει όση ώρα θέλει.

Εύχομαι καλή επιτυχία! :wink:

Καλά κάνεις και δεν το πιστεύεις γιατί δεν παίζει. Η περίοδος μειώνει λίγο το γάλα πριν έρθει. Το παθαίνω κι εγώ. Έδωσες συγμπλήρωμα όταν είδες τη μείωση; Δεν μπορεί να κόπηκε από τη μια μέρα στην άλλη.

pipi τα μωρα μας εχουν γεννηθει κοντα,και διαβαζω οτι σου εχει ερθει περιοδος ε?Σωστα διαβασα? Εμενα εχουν περασει 43 μερες μεχρι στιγμης χωρις ιχνος..αφαντη πριν την γεννα ημουν καθε 28 μερες ρολοι τωρα τιποτα..φανταζομαι δεν ειναι ανυσηχιτικο,ποτε να αρχισω να ψαχνομαι?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Ναι μου ήρθε στους 3 μήνες μπαμ. Παίζει από γυναίκα σε γυναίκα. Τώρα είμαι με καθυστέρηση 1 μέρας και βλέπουμε. Μπορεί να μην έρθει για αρκετό καιρό πάλι. Να μην ανησυχείς.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 15/12/2008 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ 34ης ΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΖΥΓΙΖΕ 2700 & 51cm.ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΠ΄ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩ ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ......ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!! :o

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΑ

Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 15/12/2008 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ 34ης ΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΖΥΓΙΖΕ 2700 & 51cm.ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΠ΄ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩ ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ......ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!! :o

Φωφώ, να σου ζήσει!

Για να σε βοηθήσουμε γράψε μας περισσότερες λεπτομέρειες όπως τις ζητάει εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Εντωμεταξύ, ρίξε μια ματιά στην αρχή του θέματος αυτού, θα σε βοηθήσει πολύ!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λυπάμαι για την απαράδεκτη παραπληροφόρηση. Οι παιδίατροι είναι για καταγγελία (πολύ κρίμα αν δεν την κάνετε).

Το βάρος του μωρού σας για την ηλικία του ήταν εξαιρετικό! Τα μωρά τα καταφέρνουν μια χαρά με το θηλασμό ακόμη και όταν έχουν βάρος μικρότερο των 2 κιλών.

Φυσικά και μπορείς να τα καταφέρεις. :) Νοίκιασε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλό σύστημα άντλησης (symphonyή lactina) και ξεκίνησε αμεσα αντλήσεις, προγραμμάτιζε 10 το 24ωρο για να σου βγαίνουν τουλάχιστον 8.

Εδώ είμαστε για τη συνέχεια! :)

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σε όλους

είμαι καινούρια στο forum αν και ενημερώνομαι από αυτό από τον 6ο μήνα για όλα όσα με απασχολούσαν κατά καιρούς. Ιδού λοιπόν ο προβληματισμός μου και παρακαλώ τους ειδικούς στον θηλασμό για τα φώτα τους.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40 εβδομαδων και 2 ημερων

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

10/1/2009 (γεννηση) 3160

14/1/2009 3030 (βαρος εξοδου)

15/1/2009 3340 (με φορμακι στο σπίτι και από εδώ και πέρα στις ίδιες συνθήκες)

22/1/2009 3620

29/1/2009 3880

5/2/2009 4030

12/2/2009 4100

19/2/2009 4200

26/2/2009 4230

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

γύρω στα 7 γεύματα. πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. περίπου 1-2 το βράδυ.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Χρησιμοποιώ το swing της Medela για να αντλώ όταν χρειάζεται να λείπω από το σπίτι λόγω εργασίας

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: Διάβασα στο forum ότι για να αυξήσω την παραγωγή θα πρέπει να αδειάζει το στήθος από το γάλα. Έτσι αν σε κάποιο θηλασμό δεν έχει αδειάσει το στήθος η μικρή, χρησιμοποιώ το θήλαστρο για να το αδειάσω. Αν είναι να λείψω λόγω εργασίας αντλώ το πρωί πριν φύγω περίπου 90 ml.

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη

Συνήθως το παιδί θηλάζει για 10 λεπτά και κοιμάται μετά ή γκρινιάζει και τραβιέται από το στήθος. Αλλαγή στο στήθος δεν φέρνει συνήθως αποτέλεσμα.

Ο προβληματισμός μου είναι ότι το μικράκι μας δεν παίρνει το επιθυμητό βάρος. η παιδίατρος την τρίτη εβδομάδα πρότεινε συμπλήρωμα, αλλά μας είπε και τον τρόπο αύξησης της παραγωγής γάλακτος από μένα (αυξημένη ενυδάτωση, συχνά το παιδί στο στήθος). Το θέμα είναι ότι εδώ και μια εβδομάδα πίνω όσο νερό και υγρά δεν έχω πιει στη ζωή μου. η μικρή ζητάει φαγητό ανά 3 ώρες (και αν δεν το ζητά τη βάζω). Σήμερα ξεκίνησα να τη βάζω και ανά 2ωρο και ας μην έχω γάλα (πολύ μειωμένη ροή από το δεξί, σχεδόν τίποτα από το αριστερό).

Τι λύση έχετε να προτείνετε έτσι ώστε τελικά να το αποφύγω το συμπλήρωμα, αλλά να μην έχουμε και πρόβλημα ανάπτυξης??

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας εκ των προτέρων

rLFup2.png i9eWp2.png

Ο προβληματισμός μου είναι ότι το μικράκι μας δεν παίρνει το επιθυμητό βάρος. η παιδίατρος την τρίτη εβδομάδα πρότεινε συμπλήρωμα, αλλά μας είπε και τον τρόπο αύξησης της παραγωγής γάλακτος από μένα (αυξημένη ενυδάτωση, συχνά το παιδί στο στήθος). Το θέμα είναι ότι εδώ και μια εβδομάδα πίνω όσο νερό και υγρά δεν έχω πιει στη ζωή μου. η μικρή ζητάει φαγητό ανά 3 ώρες (και αν δεν το ζητά τη βάζω). Σήμερα ξεκίνησα να τη βάζω και ανά 2ωρο και ας μην έχω γάλα (πολύ μειωμένη ροή από το δεξί, σχεδόν τίποτα από το αριστερό).

Τι λύση έχετε να προτείνετε έτσι ώστε τελικά να το αποφύγω το συμπλήρωμα, αλλά να μην έχουμε και πρόβλημα ανάπτυξης??

Το μωρό σου παίρνει 171 γρ την εβδομάδα. Μεγαλύτερη συμφωνία με τον μέσο όρο δεν μπορούσε να υπάρχει :lol:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Νομίζω ότι η γιατρός σου σε αγχώνει άδικα. Δεν χρειάζεστε κανένα συμπλήρωμα, ωστόσο, αν το μωρό το επιθυμεί, μπορείς να θηλάζεις συχνότερα. Θεωρούμε ότι το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά, όταν βρέχει 5-6 πάνες την ημέρα.

Υγρά να πίνεις στο βαθμό που διψάς, δεν χρειάζονται υπερβολές.

Το στήθος σου μια χαρά παράγει γάλα και το μωρό σου ξέρει να το παίρνει, γιατί λες ότι δεν έχεις γάλα; :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

10/1/2009 (γεννηση) 3160

14/1/2009 3030 (βαρος εξοδου)

15/1/2009 3340 (με φορμακι στο σπίτι και από εδώ και πέρα στις ίδιες συνθήκες)

22/1/2009 3620

29/1/2009 3880

5/2/2009 4030

12/2/2009 4100

19/2/2009 4200

26/2/2009 4230

Να σου ζήσει! :)

τπ μωρό σου από τις 15/1 μέχρι τις 5/2 πήρε 690 γραμμάρια που είναι εξαιρετικό!. Πήρε 32,9 γρ το 24ωρο,το αναμενόμενο είναι 25-30.

Ο προβληματισμός μου είναι ότι το μικράκι μας δεν παίρνει το επιθυμητό βάρος. η παιδίατρος την τρίτη εβδομάδα πρότεινε συμπλήρωμα,

Το παιδί τότε έπαιρνε καλό βάρος γιατί πρότεινε συμπλήρωμα;

αλλά μας είπε και τον τρόπο αύξησης της παραγωγής γάλακτος από μένα (αυξημένη ενυδάτωση, συχνά το παιδί στο στήθος). Το θέμα είναι ότι εδώ και μια εβδομάδα πίνω όσο νερό και υγρά δεν έχω πιει στη ζωή μου.

Το συχνά στο στήθος ισχύει αλλά δεν χρειάζεται να πίνεις παραπάνω από όσο διψάς, δεν βοηθάει πουθενά.

η μικρή ζητάει φαγητό ανά 3 ώρες (και αν δεν το ζητά τη βάζω). Σήμερα ξεκίνησα να τη βάζω και ανά 2ωρο και ας μην έχω γάλα (πολύ μειωμένη ροή από το δεξί, σχεδόν τίποτα από το αριστερό).

Τι άλλαξε εκτός από τα πολλά νερά που πίνεις μετά την 3η εβδομάδα;

Το μωρό κάνει λιγότερα γεύματα; μένει λιγότερο στο στήθος; πόσες πάνες βρέχει το 24ωρο;

Έχει αποκλειστεί παθολογική αιτία; (πχ ουρολοίμωξη; )

Το μωρό στην αρχή πήρε εξαιρετικό βάρος άρα σίγουρα δεν εχεις πρόβλημα με την παραγωγή, κάτι έχει γίνει και το μωρό δεν τρώει καλά αλλά αυτό το κάτι σίγουρα δεν έχει σχέση με την παραγωγή σου.

Περιμένω απαντήσεις για να μπορέσω να καταλάβω τι συμβαίνει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...