Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Γυρνωντας στο σπιτι οπου ειμαστε ακομα πιο ανετα εχω προσπαθησει να την κρατησω στο στηθος και παλι το παιδι δεν μπορει να πιασει και εκνευριζεται και κλαιει!

Επειδη το στηθος μου ηταν φουσκωμενο και πονουσε νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστρο διπλης αντλησης και ενω χτες αντλησα 120 μλ σημερα....ουτε 20.

Η μπεμπα συνεχιζει να δυσκολευεται στο πιασιμο και εννοειται τις ελαχιστες που καταφερε να πιασει θηλη αμφιβαλλω αν ηπιε το οτιδηποτε!!!Καταλαβαινετε οτι το συμπληρωμα δεν ειναι συμπληρωμα αλλα κυριαρχο στην διατροφη της

Kαταλαβαίνω πως νιώθεις. Δυστυχώς το ποσοστό των μωρών που δεν θηλάζουν καλά είναι περίπου 10%, αρκετά μεγάλο και από ότι φαίνεται το δικό σου μωρό είναι ένα από αυτά.

Δεν πειράζει που άντλησες τόσο γάλα με το θήλαστρο, με τη συστηματική χρήση θα ατλήσεις και παραπάνω.

Μέχρι να συμβεί αυτό, κάνεις πολύ καλά και δίνεις ξένο γάλα στο μωράκι σου. Το ξένο γάλα σε βοηθά να περάσεις αυτό το διάστημα χωρίς αγωνία για το αν το παιδί σου έχει αρκετή τροφή μια και δεν μπορεί να πιει το γάλα που χρειάζεται από το στήθος.

Τι συμβαινει?Δεν εχω γαλα,ουτε με το θηλαστρο????

Τι μπορω να κανω???

Θα κάνεις συστηματικές αντλήσεις, 8-10 το 24ωρο. Η κάθε άντληση να διαρκεί 13-15 λεπτά για κάθε στήθος και η μία άντληση να είναι βραδυνή (μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί).

Μην ασχολείσαι για την ώρα με το πόσο γάλα αντλείς αλλά με το πόσο χρόνο αφιερώνεις. Το γάλα θα έρθει και να είναι ανάλογο του χρόνου και της συχνότητας των αντλήσεων.

Απο τη μια λεω να μην στεναχωριεμαι αλλα απο την αλλη ξερω τα οφελη και για μενα και για το μωρο και απογοητευομαο που δεν μπορω να μας το προσφερω>

Τι γινεται σ'αυτην την περιπτωση???

Απογοητεύσαι που δεν μπορείς να προσφέρεις, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Θα αλλάξεις το μωρό με ένα άλλο που θηλάζει καλύτερα; Δυστυχώς τα μωρά δεν έχουν εγγύηση!

Οπότε αντί να εστιάζεις στα αρνητικά για τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, θα εστιάζεις στα θετικά: κάνεις ό,τι καλύτερο υπάρχει. Εξαντλείς όλες τις δυνατότητες που έχεις: έχεις ήδη νοικιάσει θήλαστρο και ξεκίνησες αντλήσεις. Εστίασε στη θετική προσπάθεια που κάνεις. Το αποτέλεσμα (όποιο και να είναι) θα είναι το καλύτερο δυνατό για τις δεδομένες συνθήκες.

Η θετική σκέψη θα σε βοηθήσει σημαντικά στο να χαρείς το μεγάλωμα του μωρού σου ακόμη και αν υπάρχουν αρκετά προβλήματα!:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα αγλαια,

δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με ανακουφιζουν τα λογια σου!!!Πραγματικα νιωθω οτι η μπεμπα δυσκολευεται να πιασει τη θηλη...ιδιως απο το δεξι στηθος,στο αριστερο επιασε σημερα και την κρατησα επανω για καμποση ωρα αλλα τι τα θες...Δεν ξερω,μπορει να ειναι και θεμα του παιδιου οτι κουραζεται ευκολα ή δεν ανοιγει πολυ το στοματακι της και της φευγει,μπορει κι οτι το στηθος μου δεν ειναι στα μετρα της!

Ειχα και μια δυσκολη εγκυμοσυνη οπου εχασα πολλα κιλα και γεννησα μετα απο 6 ημερες συνεχων εμετων,παρακολουθηση στο νοσοκομειο με ορους,φοβους για λιπωδες υπαρ της εγκυμοσυνης(γι'αυτο η μπεμπα γεννηθηκε 36η+1) και τρομερη αδυναμια...πως τα καταφερα με φυσιολογικο...;)

Ελπιζω να τα καταφερω και με το θηλαστρο.Ειδαλλως θα το παρω χαμπαρι και θα παψω να το σκεφτομαι τοσο πολυ...εμενα ξερεις ο περιγυρος μου ειναι πολυ θετικος με τον θηλασμο και με επηρρεαζει κι αυτο συναισθηματικα.

Ευχαριστω πολυ παντως!!

(γι'αυτο η μπεμπα γεννηθηκε 36η+1) και τρομερη αδυναμια...πως τα καταφερα με φυσιολογικο...;)

Και ο γιος είχε γεννηθεί στην 36η εβδομάδα, τον έπιασε ο ίκτερος, αφυδατώθηκε δεν είχε κουράγιο όχι να θηλάσει ούτε από το μπουκάλι να πιει. Επί 15 ημέρες στο σπίτι ήταν σε λήθαργο και τον τάιζα ως πρόωρο με γάλα αποκλειστικής άντλησης πατώντας τη θηλή από το μπουκάλι και το γάλα έτρεχε στο στόμα του. Μόλις πήρε τα πάνω του από την 21η ημέρα μπήκε στο στήθος και αυτό ήταν. Φρόντισε να αυξήσεις την παραγωγή σου με το θήλαστρο και όλα γίνονται.

Ίσως είναι καλή ιδέα η επίσκεψη σε έναν οστεοπαθητικό, ώστε να βοηθήσει το μωρό, αν η δυσκολία του να θηλάσει οφείλεται σε σχετικό πρόβλημα. Φαντάζομαι έχετε αποκλείσει πρόβλημα κοντού χαλινού.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αγλαια μου καλησπερα!!!Ελπιζω να με θυμασαι,η θεριακλου Joe που τα καταφερε και θηλασε 16 μηνες το πρωτο της παιδακι!!!Με το δευτερο Αγλαια μου δε νομιζω οτι θα τα καταφερω και τοσο καλα και θα ηθελα πολυ τη συμβουλη σου...Εκει που ειχαμε ξεκινησει με αποκλειστικο θηλασμο και ολα εβαιναν καλως και επαιρνε και μια χαρα ικανοποιητικο βαρος,τη ζυγιζουμε τις προαλλες που εκλεισε τον 3ο μηνα και βλεπω οτι ειχε παρει μονο 400 γραμμαρια!!!Τη ζυγιζω την αμεσως επομενη μερα ξανα και τι να δω,ειχε χασει 130 γραμμαρια περιπου!!!Εννοειται οτι και ανησυχησα και μου φανηκε πολυ παραξενο,αφου σχεδον ολη μερα κι ολη νυχτα την εχω στο στηθος,οποτε το θελει το εχει!!!Αποεκεινη τη μερα και μετα,ξεκινησα να της δινωλιγο ξενο,το Humana συγκεκριμενα,το οποιο την πρωτη φορα το ηπιε πανευκολα αλλα τις επομενες δεν το πολυθελει.Τωρα θα τη ζυγισω παλι τη Δευτερα για να δουμε αν πηρε με το ξενο γαλα,αλλιως θα την ψαξουμε για ουρολοιμωξη.Βεβαια λογικα,για να μου πεις τη γνωμη σου,θα πρεπει να σου γραψω βαρος γεννησης και ρυθμους αυξησης βαρους των προηγουμενων μηνων...θα μπορουσα να στα αναφερω αυτα με pm?Ξερω οτι πλεον δε δεχεσαι pm,μηπως τοτε υπαρχει καποιος αλλος τροπος να στα αναφερω?Ο λογος ειναι οτι το βαρος γεννησης της ειναι πολυ (μα πολυ) χαρακτηριστικο και δε θελω να δωσω στοχο...με καταλαβαινεις φανταζομαι!!!Αν και εδω που τα λεμε απο τη στιγμη που υπαρχουν τοσα posts με την ιστορια της γεννας της πρωτης μου κορης και το επισης χαρακτηριστικοτατο βαρος της,ο,τι στοχο ηταν να δωσω τον εχω ηδη δωσει!!!

Διαφημίσεις

Πραγματικα νιωθω οτι η μπεμπα δυσκολευεται να πιασει τη θηλη...ιδιως απο το δεξι στηθος,στο αριστερο επιασε σημερα και την κρατησα επανω για καμποση ωρα αλλα τι τα θες...Δεν ξερω,μπορει να ειναι και θεμα του παιδιου οτι κουραζεται ευκολα ή δεν ανοιγει πολυ το στοματακι της και της φευγει,μπορει κι οτι το στηθος μου δεν ειναι στα μετρα της!

Ίσως θα βοηθούσε αν πήγαινες σε έναν οστεοπαθητικό για να δει το μωρό και να του κάνει απαλό μασάζ. Ίσως να έχει κάποια ένταση στους μυεις της γνάθου ή κάπου αλλού και δυσκολεύεται να κάνει θηλαστικές κινήσεις.

Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν, δεν γνωρίζουμε πάντα την αιτία αλλά συχνά η οστεοπαθητική μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

Ελπιζω να τα καταφερω και με το θηλαστρο.

Αν το χρησιμοποιήσεις συστηματικά για δύο εβδομάδες, θα καταλάβεις αν μπορείς να τα καταφέρεις με το θήλαστρο. Εδώ υπάρχουν αρκετές μητέρες που τα κατάφεραν μια χαρά.

Το δικό μου μωρό (όταν ήταν μωρό!) δεν θήλαζε καλά και για 4 μήνες αντλούσα και του συμπλήρωνα το θηλασμό με μητρικό γάλα. Στο διάστημα αυτό, σιγά-σιγά, τα κατάφερνε καλύτερα και στο τέλος δεν χρειαζόταν καθόλου βοήθεια.

.Εκει που ειχαμε ξεκινησει με αποκλειστικο θηλασμο και ολα εβαιναν καλως και επαιρνε και μια χαρα ικανοποιητικο βαρος,τη ζυγιζουμε τις προαλλες που εκλεισε τον 3ο μηνα και βλεπω οτι ειχε παρει μονο 400 γραμμαρια!!!Τη ζυγιζω την αμεσως επομενη μερα ξανα και τι να δω,ειχε χασει 130 γραμμαρια περιπου!!!Εννοειται οτι και ανησυχησα και μου φανηκε πολυ παραξενο,αφου σχεδον ολη μερα κι ολη νυχτα την εχω στο στηθος,οποτε το θελει το εχει!!!Αποεκεινη τη μερα και μετα,ξεκινησα να της δινωλιγο ξενο,το Humana συγκεκριμενα,το οποιο την πρωτη φορα το ηπιε πανευκολα αλλα τις επομενες δεν το πολυθελει.Τωρα θα τη ζυγισω παλι τη Δευτερα για να δουμε αν πηρε με το ξενο γαλα,αλλιως θα την ψαξουμε για ουρολοιμωξη.

Να σου ζήσει!

Στου έστειλα πμ.

Πρώτα ψάχνεις για ουρολοίμωξη και μετά σκέφτεσαι αν θα δώσεις ξένο γάλα. Η προσέγγιση δεν είναι σωστή γιατί αν υπάρχει ουρολοίμωξη, το ξένο γάλα μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση (αφήνει το μωρό με λιγότερα αντισώματα).

Οι ζυγίσεις διαδοχικών ημερών σε αυτή την ηλικία δεν είναι αξιόπιστες γιατί μπορεί η μία να έγινε με την κύστη γεμάτη και η άλλη με την κύστη άδεια.

δεν μας εχουν ενημερωσει ή τουλαχιστον δεν εχουμε καταλαβει κατι για κοντο χαλινο...Το μονο προβλημα που μπορει και να την επηρρεαζει ειναι οτι το μωρο εχει σπασμενη την κλειδα του απο δεξια..σκεφτομαι μηπως αυτο την εμποδιζει και ποναει το χερακι της ή κοντα στον λαιμο της οταν την φερνω κοντα στο σωμα μου.

Τι να πω!!!!Οι προσπαθειες με το θηλαστρο δεν αποδιδουν ακομη,εγω φταιω βεβαια σ'αυτο γιατι αναγκαστηκα να λειψω αρκετες ωρες σε γιατρους και δεν τηρησα τα ωραρια αλλα θα συνεχισω την προσπαθεια!!!!

δεν μας εχουν ενημερωσει ή τουλαχιστον δεν εχουμε καταλαβει κατι για κοντο χαλινο...Το μονο προβλημα που μπορει και να την επηρρεαζει ειναι οτι το μωρο εχει σπασμενη την κλειδα του απο δεξια..σκεφτομαι μηπως αυτο την εμποδιζει και ποναει το χερακι της ή κοντα στον λαιμο της οταν την φερνω κοντα στο σωμα μου.

Τι να πω!!!!Οι προσπαθειες με το θηλαστρο δεν αποδιδουν ακομη,εγω φταιω βεβαια σ'αυτο γιατι αναγκαστηκα να λειψω αρκετες ωρες σε γιατρους και δεν τηρησα τα ωραρια αλλα θα συνεχισω την προσπαθεια!!!!

marsolan περαστικά σας!

Όταν μου έγραψες ότι δυσκολεύεται να πιάσει το δεξί στήθος, μου πέρσε από το μυαλό η σπασμένη κλείδα αλλά το θεώρησα υπερβολικό! Σκέφτηκα ότι το παιδί έχει ελεγχθεί τόσες φορές από γιατρούς, δεν μπορεί θα το είδαν, οπότε καλύτερα να μην το αναφέρω και σε ανησυχήσω χωρίς λόγο...

Η ζημιά μάλλον έγινε από το γυναικολόγο σου.:?

Για το θήλαστρο μην ανησυχείς, θα ξεκινήσεις από αύριο και οι προσπάθεια θα αποδώσει. Η απόδοση στην αρχή δεν φαίνεται, θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 4 μέρες για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

marsolan περαστικά σας!

Όταν μου έγραψες ότι δυσκολεύεται να πιάσει το δεξί στήθος, μου πέρσε από το μυαλό η σπασμένη κλείδα αλλά το θεώρησα υπερβολικό! Σκέφτηκα ότι το παιδί έχει ελεγχθεί τόσες φορές από γιατρούς, δεν μπορεί θα το είδαν, οπότε καλύτερα να μην το αναφέρω και σε ανησυχήσω χωρίς λόγο...

Η ζημιά μάλλον έγινε από το γυναικολόγο σου.:?

Για το θήλαστρο μην ανησυχείς, θα ξεκινήσεις από αύριο και οι προσπάθεια θα αποδώσει. Η απόδοση στην αρχή δεν φαίνεται, θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 4 μέρες για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα.

Καλή συνέχεια!

Ευχαριστω και παλι,

ειχα ξεχασει να το αναφερω.Ναι ο γυναικολογος μου επρεπε να το κανει γιατι το παιδακι μου εβγαινε με τον ωμο και το χερακι του μπουνιτσα και υπηρχε δυστοκια!!Ταλαιπωρηθηκε η ψυχουλα μου αλλα ευτυχως μας ειπαν θα περασει!!

Ευχαριστω και παλι,

ειχα ξεχασει να το αναφερω.Ναι ο γυναικολογος μου επρεπε να το κανει γιατι το παιδακι μου εβγαινε με τον ωμο και το χερακι του μπουνιτσα και υπηρχε δυστοκια!!Ταλαιπωρηθηκε η ψυχουλα μου αλλα ευτυχως μας ειπαν θα περασει!!

Σας είχε πει οτι η κλείδα ήταν σπασμένη;

Δεν σας είπε κανείς τίποτα για το μωρό που θα πονάει και θα έχει πρόβλημα σε ορισμένες στάσεις;

Σας είχε πει οτι η κλείδα ήταν σπασμένη;

Δεν σας είπε κανείς τίποτα για το μωρό που θα πονάει και θα έχει πρόβλημα σε ορισμένες στάσεις;

Αγλαια μου,δυστυχως ημουν εκτακτο περιστατικο,με ξεγεννησε αλλος γυναικολογος(εξαιρετικος ανθρωπος+γιατρος αλλα με ανελαβε τελευταια στιγμη) σε πανεπιστημιακο νοσοκομειο αλλης πολης απο εκει που μενω και δεν μας ενημερωσαν αμεσως.Η μπεμπα ηταν πολυ ησυχη αλλα καποιες στιγμες εκλαιγε για λιγο και ανεξηγητα και δεν ηξερα γιατι..Μολις μας το ειπαν οι παιδιατροι τοτε λυθηκε η απορια μου αλλα δεν το ειχα φανταστει οτι μπορει να συνδεεται και με την αδυναμια θηλασμου.Παντως την προσεχουμε να μην παταει το χερακι της και το φυλαει και η ιδια.Μας ειπαν οτι συντομα θα αποκατασταθει απο μονο του και ο μυικος της τονος ειναι πολυ καλος...

Τι να πω...αφου ειμαστε καλα κι οι δυο μετα τα οσα περασα λεω παλι καλα,δοξα τω θεω!!

Κατάλαβα...

marsolan, πράγματι η αποκατάσταση είναι γρήγορη. Όμως έπρεπε να σας ενημερώσουν για να μην στρεσσάρεται το παιδί με πόνο χωρίς λόγο.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά!

Θα σου στείλω και πμ.

Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+5

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρηδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστητιμή και ποια η ελάχιστη.

εμφανισε 1 μερα πριν φυγουμε 10 το πρωι,10,4 απογευμα + βγηκαμε με 12,6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/05 3100

21/05 2910

24/05 2890

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-7 αλλα μεγαλης διαρκειας (συνηθως 1-2 ωρες) αυτα στο μαιευτηριο

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

1 φορα στο μαιευτηριο πηρε συμπληρωμα 20ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

δεν εχω καταλαβει ακομα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

απο χθες μεσημερι που γυρισαμε εχει κανει 5-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

απο την ημερα που εμφανισε τον ικτερο εδειξε οτι δεν χορταινει με το γαλα μου,το ιδιο βραδυ πηρε συμπληρωμα που του εδωσα εγω η ιδια+ειδα οτι οντως πειναγε.πολλες φορες νιωθω οτι θελει την θηλη για νανουρισμα και καταληγει να με εχει πληγωσει με αποτελεσμα απο χθες να του εχω δωσει 2 φορες γευμα 60ml+ μια συμπληρωμα 30ml (το πρωι εβγαλε+αιμα μαζι με γαλα) γιατι κλαιει+δειχνει οτι δεν χορταινει (ενας ακομα λογος που το εκανα ηταν μετα απο συμβουλη του παιδιατρου, ο ικτερος που ανεβασε)

δεν ξερω τι να κανω.θελω να θηλασω αποκλειστικα+νιωθω πως δεν θα τα καταφερω.πριν εφαγε το ξενο+τον ακουμπησα στην κουνια+δεν κοιμοταν.προσπαθησα πολλη ωρα να τον νανουρισω αλλα τιποτα.μολις τον εβαλα 5 λεπτα στο στηθος κοιμηθηκε (εδειχνε οτι πινει+γαλα)

φοβαμαι μην αναγκαστω να του δωσω πιπιλα και νιωθω πως το γαλα μου ΔΕΝ φτανει.

οσον αφορα τις θηλες βαζω το γαλα μου +τις αφηνω ανοιχτες.αλατονερο ποσο συχνα πρεπει να βαζω?

το γαλα κατεβηκε στις 22/05 το μεσημερι.το στηθος εχει ηδη ξεπρηστει+22/05 και 23/05 εκανα πολυ συχνα μαλλαξεις γιατι ηταν σκληρο σε καποια σημεια και ισως πετρωνε. σημερα λογω καποιου περιστατικου καναμε νεα μετρηση στον ικτερο+θα ξερω λιγο πιο μετα αποτελεσμα.

αυτες τις μερες τρωω πολυ καλα αλλα περασα μια στενοχωρια+ειμαι κ πολυ κουρασμενη.υπαρχει περιπτωση να μου κοπει το γαλα?

ευχαριστω οποια κοπελα με συμβουλεψει...:D

ps...συγνωμη που συμπληρωνω συνεχεια αλλα ειμαι πολυ στενοχωρημενη και τα θυμαμαι ενα ενα

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

απο την ημερα που εμφανισε τον ικτερο εδειξε οτι δεν χορταινει με το γαλα μου,

Αυτά τα δύο δεν συνδέονται. Δηλαδή ο ίκτερος δεν κάνει τα μωρά να μη χορταίνουν.

Το αντίθετο ισχύει: Ο ίκτερος φέρνει υπνηλία και μπορεί ένα μωρό να δείχνει χορτάτο ενώ δεν είναι.

το ιδιο βραδυ πηρε συμπληρωμα που του εδωσα εγω η ιδια+ειδα οτι οντως πειναγε.

Δηλαδή τον έβαλες στο άλλο στήθος να θηλάσει και δεν ήθελε και πήρε το συμπλήρωμα;

πολλες φορες νιωθω οτι θελει την θηλη για νανουρισμα και καταληγει να με εχει πληγωσει

Το μόνο που πληγώνει είναι η λάθος τοποθέτηση. Αν το μωρό πιάνει τη θηλή πιο έξω από ότι πρέπει, τότε η θηλή πληγώνεται.

Τα μωρά χρειάζονται τόσο το θρεπτικό θηλασμό, δηλαδή την ώρα που τρώνε κανονικά, όσο και το μη θρεπτικό θηλασμό, την ώρα που πιπιλίζουν. Το πιπίλισμα αυτό τους προσφέρει ανακούφιση και διεγείρει την παραγωγή του γάλακτος.

με αποτελεσμα απο χθες να του εχω δωσει 2 φορες γευμα 60ml+ μια συμπληρωμα 30ml (το πρωι εβγαλε+αιμα μαζι με γαλα) γιατι κλαιει+δειχνει οτι δεν χορταινει (ενας ακομα λογος που το εκανα ηταν μετα απο συμβουλη του παιδιατρου, ο ικτερος που ανεβασε)

Ο παιδίατρος, λόγω του ίκτερου θα έπρεπε να σε συμβουλέψει να ταΐζεις περισσότερα γεύματα από το στήθος και όχι να δίνεις συμπλήρωμα. Βέβαια οι περισσότεροι παιδίατρο δεν δίνουν τις συμβουλές που θα έπρεπε.

δεν ξερω τι να κανω.θελω να θηλασω αποκλειστικα+νιωθω πως δεν θα τα καταφερω.πριν εφαγε το ξενο+τον ακουμπησα στην κουνια+δεν κοιμοταν.προσπαθησα πολλη ωρα να τον νανουρισω αλλα τιποτα.μολις τον εβαλα 5 λεπτα στο στηθος κοιμηθηκε (εδειχνε οτι πινει+γαλα)

Από ότι φαίνεται το παιδί σου θέλει να θηλάσει κι εσύ προσπαθείς να το αποφύγεις;

φοβαμαι μην αναγκαστω να του δωσω πιπιλα

Τί είναι αυτό που μπορεί να σε αναγκάσει να του δώσεις πιπίλα;

Από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, κανένα μωρό δεν ξέρει την ύπαρξη της πιπίλας για να τη ζητήσει και δεν υπάρχει τίποτα που να αναγκάζει μια μητέρα να δώσει πιπίλα.

και νιωθω πως το γαλα μου ΔΕΝ φτανει.

Ο θηλασμός χρειάζεται 40 μέρες για να εδραιωθεί. Σε αυτό το διάστημα τα μωρά θηλάζουν πολύ για να αυξήσουν την παραγωγή και να τη φέρουν στα μέτρα τους.

οσον αφορα τις θηλες βαζω το γαλα μου +τις αφηνω ανοιχτες.αλατονερο ποσο συχνα πρεπει να βαζω?
:shock:

Ποιος σου είπε αυτές τις ανοησίες για τα αλατόνερα; Ξέρεις κανένα θηλαστικό (εκτός από αυτά που ζούνε στη θάλασσα) που να βάζει αλατόνερο στις θηλές;

ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ!

υπαρχει περιπτωση να μου κοπει το γαλα?

ΌΧΙ. Το γάλα κόβεται μόνο αν δεν θηλάζεις.

Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+5

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρηδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστητιμή και ποια η ελάχιστη.

εμφανισε 1 μερα πριν φυγουμε 10 το πρωι,10,4 απογευμα + βγηκαμε με 12,6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/05 3100

21/05 2910

24/05 2890

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-7 αλλα μεγαλης διαρκειας (συνηθως 1-2 ωρες) αυτα στο μαιευτηριο

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

1 φορα στο μαιευτηριο πηρε συμπληρωμα 20ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

δεν εχω καταλαβει ακομα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

απο χθες μεσημερι που γυρισαμε εχει κανει 5-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

απο την ημερα που εμφανισε τον ικτερο εδειξε οτι δεν χορταινει με το γαλα μου,το ιδιο βραδυ πηρε συμπληρωμα που του εδωσα εγω η ιδια+ειδα οτι οντως πειναγε.πολλες φορες νιωθω οτι θελει την θηλη για νανουρισμα και καταληγει να με εχει πληγωσει με αποτελεσμα απο χθες να του εχω δωσει 2 φορες γευμα 60ml+ μια συμπληρωμα 30ml (το πρωι εβγαλε+αιμα μαζι με γαλα) γιατι κλαιει+δειχνει οτι δεν χορταινει (ενας ακομα λογος που το εκανα ηταν μετα απο συμβουλη του παιδιατρου, ο ικτερος που ανεβασε)

φοβαμαι μην αναγκαστω να του δωσω πιπιλα και νιωθω πως το γαλα μου ΔΕΝ φτανει.

το γαλα κατεβηκε στις 22/05 το μεσημερι.το στηθος εχει ηδη ξεπρηστει+22/05 και 23/05 εκανα πολυ συχνα μαλλαξεις γιατι ηταν σκληρο σε καποια σημεια και ισως πετρωνε. σημερα λογω καποιου περιστατικου καναμε νεα μετρηση στον ικτερο+θα ξερω λιγο πιο μετα αποτελεσμα.

αυτες τις μερες τρωω πολυ καλα αλλα περασα μια στενοχωρια+ειμαι κ πολυ κουρασμενη.υπαρχει περιπτωση να μου κοπει το γαλα?

ευχαριστω οποια κοπελα με συμβουλεψει...:D

ps...συγνωμη που συμπληρωνω συνεχεια αλλα ειμαι πολυ στενοχωρημενη και τα θυμαμαι ενα ενα

Για τον ίκτερο δες εδώ

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=79:breastfeeding-and-jaundice&catid=5:information&Itemid=17

θα σου έλεγα να αυξήσεις τα γεύματα του μωρού γιατί τα μωρά που έχουν ίκτερο έχουν και υπνηλία οπότε ίσως χάνουν γεύματα.

Οι πάνες πρέπει να είναι 8 βρεγμένες (βάλε χαρτάκι στην πάνα αν βραχεί είσαι οκ) απλά ή 6 βρεγμένες πολύ (δηλ να έχουν 45μλ ούρα, για να καταλάβεις το βάρος ρίξε νερό σε μια άδεια την ποσότητα αυτή)

τα κακά 5-6 πάνες χρώμα κίτρινο έως μουσταρδί (όχι πράσινες κενώσεις)

νοίκιασε και μια ζυγαριά στο σπίτι να ζυγίζεις το μωρό μια φορά την εβδομάδα

μέχρι 4/6/10 θα πρέπει να έχετε ανακτήσει το βάρος γέννησης (3100).

Το μωρό σου πρέπει να μπαίνει στο στήθος όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν πρέπει να χάνει γεύματα αν κοιμάται παραπάνω από δύο ώρες ξύπνα το ή τάισε το κοιμισμένο . μη το ζεσταίνεις πολύ επίσης καλό είναι να το έχεις κοντά σε παράθυρο με όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα.

Πρόσεχε τον τρόπο που θηλάζει το μωρό αν πονάς σημαίνει ότι δεν έχει πιάσει καλά.... δες λίγο τα βίντεο εδώ http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

αν πιπιλάει πολύ ώρα και κουράζεται πάτα λίγο το στήθος να βγάλει γάλα μήπως συνεχίσει αν δεν συνεχίσει προσφέρεις το άλλο στήθος. Γενικά αν το μωρό δείχνει να μην έχει χορτάσει κάνεις εναλλαγές αν έχεις προσφέρει και το δεύτερο βάζεις πάλι στο πρώτο.........όσο το μωρό θηλάζει από το ένα στο άλλο παράγεται γάλα.........

να ρωτησω αν υπαρχει καποιο topic...

θηλασμος και διατροφη μητερας γιατι δεν το βρισκω και θελω κατι να ρωτησω???

ευχαριστω!!!

το βρηκα...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Pasxalitsa moy mh stenaxvriesai tvra poy egines manoyla bre. Na soy zhsei koritsaki moy!!!Ola τα δυσκολα του θηλασμου περνανε και μετα καταλαβαινεις οτι ειναι απο τις μαχες που αξιζαν τον κοπο .Ολο τον κοπο.Οπου κιαν βρεθεις θα μπορεις να κανεις το μωρο σου να χορταινει.Καλη δυναμη στο νεο σου ρολο αγαπημενη μου . Να νιωθεις ευλογημενη που εγινες μανουλα!

JBePp2.png?qDX8aAa3

θελω να ρωτησω την αγλαια.

οταν συνδυάζεις το μητρικο γαλα με το ξενο.

ποσα μλ πρέπει να ειναι το μητρικο την ημερα για να θωρείτε 'αποκλειστικός θηλασμός'

η μικρη μου πινει γυρω στα 800 την ημερα,αν τα 2 της γευματα ειναι ξενο ειμαστε οκ?

εχω τραπεζα γαλακτος και νομιζω οτι ειναι καλυτερα να επιμηκύνω τον χρονο που θα πινει μητρικο.ειναι σωστη η σκεψη μου?

αυτο το "οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα" σημαίνει πολλα μλ η' μακρύτερη διαρκεια???

ελπιζω να εγινα κατανοητή γιατι τα ειπα λιγο μπερδεμενα..

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

θελω να ρωτησω την αγλαια.

οταν συνδυάζεις το μητρικο γαλα με το ξενο.

ποσα μλ πρέπει να ειναι το μητρικο την ημερα για να θωρείτε 'αποκλειστικός θηλασμός'

η μικρη μου πινει γυρω στα 800 την ημερα,αν τα 2 της γευματα ειναι ξενο ειμαστε οκ?

εχω τραπεζα γαλακτος και νομιζω οτι ειναι καλυτερα να επιμηκύνω τον χρονο που θα πινει μητρικο.ειναι σωστη η σκεψη μου?

αυτο το "οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα" σημαίνει πολλα μλ η' μακρύτερη διαρκεια???

ελπιζω να εγινα κατανοητή γιατι τα ειπα λιγο μπερδεμενα..

:D:D ή εσύ τα γράφεις μπερδεμένα ή εγώ δεν κατάλαβα (είναι και η ώρα περίεργη):lol::lol:

Αυτό που κάνεις τώρα λέγεται μικτή διατροφή

"αποκλειστικός θηλασμός" λέμε την αποκλειστική διατροφή του μωρού με μητρικό γάλα μέσω του θηλασμού και αυτό για όσο το μωρό τρέφεται μόνο με γάλα......όταν μπουν οι στερεές αναφέρουμε απλά τον μητρικό θηλασμό.

Το παιδί τρέφεται με μητρικό γάλα λέμε όταν χρησιμοποιούμε θήλαστρο και δίνουμε σε μπουκάλι το γάλα:-D:grin:

Για να απαντήσω στην ερώτηση σου...το όσο περισσότερο αναφέρετε και στο χρόνο αλλά και στην.......ποσότητα..... :lol::lol:

Αλλά σε αυτά τα πράγματα δεν βάζουμε μεζούρες κάνουμε ότι μπορούμε καλλίτερο για την διατροφή του παιδιού μας και όπως μπορούμε, εαν μπορείς λοιπόν, να μεγαλώσεις την χρονική διάρκεια που θα πίνει μητρικό γάλα ο μόνος κερδισμένος θα είναι το μωράκι σου. :D:D

αυτά μπορεί να τα έγραψα και λίγο μπερδεμένα........:mrgreen::mrgreen:

Το παιδί τρέφεται με μητρικό γάλα λέμε όταν χρησιμοποιούμε θήλαστρο και δίνουμε σε μπουκάλι το γάλα:-D:grin:

ναι αυτο εννοω!!

μωρε καπου το ειχε γραψει η αγλαια αλλα δεν μπορω θυμηθώ..μιλαγε για ενα 80% αλλα δεν ξερω πως να το ερμηνεύσω.

γιαυτο ρωταω την αγλαια .νομιζω θα καταλαβει τι εννοω. .ελπιζω:mrgreen:

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

ναι αυτο εννοω!!

μωρε καπου το ειχε γραψει η αγλαια αλλα δεν μπορω θυμηθώ..μιλαγε για ενα 80% αλλα δεν ξερω πως να το ερμηνεύσω.

γιαυτο ρωταω την αγλαια .νομιζω θα καταλαβει τι εννοω. .ελπιζω:mrgreen:

Ελπίζοντας και εγώ να έχω καταλάβει τι εννοείς πιστεύω ότι είναι καλύτερο να το τραβήξεις σε μάκρος να επιμηκύνεις δηλ. το διάστημα που θα δίνεις και μητρικό και ξένο. Κατάλαβα λοιπόν ότι σταματάς τις αντλήσεις και θέλεις να αξιοποιήσεις την τράπεζα γάλακτος που έχεις κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα αν κάνω λάθος με διορθώνεις…..

ναι καλα καταλαβες.και θελω να αξιοποιησω την τραπεζα οσο μπορω καλύτερα,ακριβως οπως τα λες..

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...