Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

καταρχήν ευχαριστώ πολυ για τον χρονο που διαθέτεις για να απαντάς..

-με τις αντλήσεις τι να κανω?θελω να διατηρήσω το γάλα και οχι να το αυξήσω..

- δηλαδη αν ξαναφτιάξει προγραμμα θα ειναι 2ωρο επειδη οι ανάγκες της αυξάνονται?

Αν σου βγει το παραπάνω αμέσως αμέσως κόβεις 2 τη μια που έκανες στις 3 και την άλλη που ήταν στις 9..... βλέποντας και κάνοντας. Πολύ πολύ σημαντικό είναι το να συνεργαστεί το μωρό και να ρυθμίζει εκείνο την παραγωγή για την ώρα προχωράς γεύμα γεύμα.... αν δεις ότι σε κάποιο γεύμα το στήθος σου έχει αδειάσει και το μωρό θήλασε κανονικά μην κάνεις άντληση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kalispera koritsia...

megali paraskevii kai eimai edo prospathontas na vro mia lysi.

o bebis mou einai simera 2,5 minon. Thilazo apoklistika apo tote pou gennithike alla edo kai dyo meres exo dosi sybliroma.

Ola peigenan kala ospou proxthes eno exo taisi to mikro ekeinos den koimotan kai eglife to xeri tou. Leo oti tyxaio einai kai tou vazo tin pipila. Mou tin eftine kai synexize me to xeri tou. Meta apo mia ora kai afou den koimotan apofasisa na ton valo sto stithos mou ksana. Eno synithos akouga ton iho otan etroge ... den akouga tipota. Piezo tis thiles mou na do... kai eixa poly ligo gala. Tin epomeni pali ta idia. O mikros pinouse kai griniaze. Etsi anagastika na tou doso sybliroma. To stithos mou entometaxi einai poly xalaro... den prizetai pia , oute ponao.

Deino peripou 6-7 geymata sto mikro edo kai dyo evdomades. Stithos kai geyma. Palia otan tou edeina apo to stithos enallaks... to gala petagotan apo tin megali roi.

Den ksero ti synevei kai moiothike i roi alla den eimai etoimoi na stamatiso.

Diavazo synexeia gia to nosokomiako thilastro.

pou mboro na ta promithefto? Poso kostizoun gia enoikiasi? Tha me voithousi i na to paro apofasi oti teleiose?

xriazome epigontos kapoies apantiseis. Kontevo na trelatho apo tin stenaxoria. Simera to vrady ton taisame kseno. To ipie olo alla den koimotan me tipota. To evala pano mou .... den eixa gala alla o mikros to evale sto stoma tou me lemargia. Ekane dyo - treis thilastikes kai meta koimithike san poulaki. Me piran ta klamata. Den thelo na xaso afti tin epafi.

Perimeno kapoia apantisi syntoma me poly agonia.

kali anastasi se olous

Aυτο που περιγραφεις ειναι φυσιολογικο.Μην ανησυχεις αν δε βγαζεις γαλα, οταν ρουφαει το μωρο πινει. Και εμεις περασαμε αυτη τη φαση και απο ο,τι εχω καταλαβει απο την Αγλαια το μωρο το κανειι γι να αναγκασει τον οργανισμο να κατεβασει περισοοτερο γαλα γιια τις αναγκες του.Εμενα σε αυτη την ηλικια με ειχε καθε μιση ωρα στο στηθος.Μη δινεις συμπληρωμα απλα κανε υπομονη.Αν θυμαμαι καλα κρατησε καμμια 20ρια μερες.Θηλαστρο νομιζω δεν ειναι καλο πριν τους 3 μηνες αλλα δεν ξερω και πολλα γιατι δε χρησιμοποιησα

hGbPp3.png

Να σου ζήσει !!!

Ψυχραιμία !!!! Τα έχω περάσει κι εγώ , άδικα έδωσες ξένο . Αφού τόσο καιρό θηλάζεις αποκλειστικά (φαντάζομαι ότι θα παίρνει και ικανοποιητικό βάρος ) , δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειώθηκε το γάλα σου . Το στήθος όσο περνάει ο καιρός δεν θα πρήζεται καθόλου , γιατί θα έχει προσαρμοστεί και η παραγωγή σου στις ανάγκες του μωρού σου . Κάπου στους 3 μήνες ρυθμίζεται αυτό με το πρήξιμο του στήθους . Την ίδια σκέψη είχα κάνει κι εγώ και έλεγα πάει το γάλα μου μειώνεται και όποτε πάταγα το στήθος δεν έβλεπα γάλα , ΄που να δεις τώρα που θήλαζω 4-5 φορές τη μέρα ,πόσο μαλακό είναι το στήθος μου και καμιά φορά παίζει ο δικός μου ενώ θηλάζει και το γάλα τρέχει σαν συντριβανάκι και μου κάνει εντύπωση .

Το θήλαστρο εαν δεν δουλεύεις και δεν χρειάζεσαι να αφήνεις γεύματα δεν το χρειάζεσαι , θα σου χρειαστεί μόνο για να αφήνεις γεύματα .

Θήλαστρα μπορείς να βρεις εδώ : Υπόμνημα: θήλαστρα και συγκρίσεις

Το μωρό όσο θα μεγαλώνει θα κάνει διάφορα , δεν θα παραμένει όπως το έχεις συνηθίσει . Τα χεράκια τα βάζουν στο στόμα για διάφορους λόγους , εξάλλου από το στόμα παίρνουν όλες τις απολαύσεις τους και δοκιμάζουν τα πάντα με το στόμα , ακόμη και τα χεράκια .

Αφού θηλάζεις , εαν νομίζεις ότι το μικρό πεινάει θα προσφέρεις παρά πάνω στήθος , μη θηλάζεις κοιτάζοντας το ρολόι , ο θηλασμός πρέπει να είναι ανεμπόδιστος . Το ότι πίνει το ξένο δεν είναι κριτήριο για να πεις ότι το δικό σου δεν φτάνει , μπορέι να είναι φαγανό παιδάκι και να του έρχεται η ροή πιο εύκολα και να πίνει .

Κάνε αυτό που σου λέει το ενστικτό σου και εμπιστεύσου την μαγεία του θηλασμού και μη φοβάσαι τίποτα .

Μου θύμισες εμένα γι'αυτό σου απάντησα και κάτι ακόμη να ξέρεις ότι το γάλα παράγεται την ώρα που το μωρό κάνει τις θηλαστικές κινήσεις και δεν είναι αποθηκευμένο μες στο στήθος και το θήλστρο δεν μπορεί ποτέ να μας δείξει πόσο γάλα μπορούμε να παράγουμε , διότι είναι ένα μηχάνημα που δεν μπορεί να δώσει το ίδιο έρεθισμα με το μωρό .

Έλπιζω να σε βοήθησα , ό,τι θέλεις να μας λες .

Καλή Ανάσταση !!!!

Kalispera koritsia...

megali paraskevii kai eimai edo prospathontas na vro mia lysi.

o bebis mou einai simera 2,5 minon. Thilazo apoklistika apo tote pou gennithike alla edo kai dyo meres exo dosi sybliroma.

Ola peigenan kala ospou proxthes eno exo taisi to mikro ekeinos den koimotan kai eglife to xeri tou. Leo oti tyxaio einai kai tou vazo tin pipila. Mou tin eftine kai synexize me to xeri tou. Meta apo mia ora kai afou den koimotan apofasisa na ton valo sto stithos mou ksana. Eno synithos akouga ton iho otan etroge ... den akouga tipota. Piezo tis thiles mou na do... kai eixa poly ligo gala. Tin epomeni pali ta idia. O mikros pinouse kai griniaze. Etsi anagastika na tou doso sybliroma. To stithos mou entometaxi einai poly xalaro... den prizetai pia , oute ponao.

Deino peripou 6-7 geymata sto mikro edo kai dyo evdomades. Stithos kai geyma. Palia otan tou edeina apo to stithos enallaks... to gala petagotan apo tin megali roi.

Den ksero ti synevei kai moiothike i roi alla den eimai etoimoi na stamatiso.

Τίποτα δε συνέβη, ότι σου είπε και η Αρχοντούλα. Το γάλα ρυθμίζεται στους 2 μήνες και δεν πρήζεται το στήθος. Εγώ θήλαζα εναλλάξ και άλλαζα τη βέρα μου για να ξέρω ποιο στήθος να δώσω την επόμενη φορά. Το μωρό μην περιμένεις να τρώει και να κοιμάται ξερό, μεγαλώνει τώρα δέχεται ερεθίσματα. Μπορεί και να περνάει άλμα ανάπτυξης, απλά θήλασε πιο εντατικά. Μην μπερδεύεις συμπλήρωμα μετά από 2,5 μήνες θηλασμού. Λίγη υπομονή. Αν είσαι μέχρι τώρα ευχαριστημένη από το βάρος, που θα είσαι για να θηλάζεις αποκλειστικά, μετράς 5-6 βρεγμένες πάνες ημερησίως, και 1-2 κενώσεις είστε μια χαρά.

Μην αγχώνεσαι, μόνο υπομονή και θηλασμός.

Διαφημίσεις

καλησπερα ματινα. Τα ιδια αγχη ακριβως ειχα και εγω πριν απο λιγους μηνες (τωρα η μικρη μου ειναι 5 μηνων ακριβως). Καλα που βρεθηκε και το σαιτ και ολες οι εμπειρε ςμαμαδες που με βοηθησαν απιστευτα, αλλιως δεν νομιζω οτι θα μπορουσα να θηλασω αποκλειστικα. Λοιπον καταρχας να σου πω ψυχραιμια.Οπως το περιγραφεις, και με βαση αυτα που εχω διαβασει εδω το μωρο σου μαλλον περναει καποιο αλμα αναπτυξης κ προσπαθει να σου αυξησει την παραγωγη. Αυτο σημαινει οτι εκει ξαφνικα που χορταινε και νομιζες οτι ειχατε ενα ρυθμο ξαφνικα δειχνει πιο ανησυχο, οτι δεν χορταινει, κλαιει γκρινιαζει μετα απο καθε θηλασμο, και αυτοματως σου δημιουργειται η εντυπωση (μη σου πω βεβαιοτητα)οτι δεν εχεις γαλα, οτι εχει μειωθει, οτι σταδιακα κοβεται κτλ κτλ...Λοιπον, χαλαρωσε τιποτε απο αυτα δεν συμβαινει. Απλα οι αναγκες του εχουν αυξηθει και αντιστοιχα προσπαθει με συχνοτερους θηλασμους να σου αυξησει την παραγωγη οπως ειπαμε. Το σημαντικοτερο σε αυτη την φαση ειναι να μην δωσεις ξενο γαλα γιατι ετσι ο οργανισμος σου δεν θα παραγει το επιπλεον που χρειαζεται το παιδι, και υπαρχει η πιθανοτητα να προτιμησει το μπουκαλι 9αφου ειναι πιο ευκολο και δεν ζοριζεται καθολου εκει). Αυτη η διαδικασια κραταει λιγες μερες περιπου, κατα την διαρκεια των οποιων το παιδι θα θηλαζει περισσοτερο και θα ειναι πιο πολυ ανησυχο και γκρινιαρικο απ οτι συνηθως. Θελει υπομονη και κουραγιο γιατι ειναι λιγο δυσκολα ομως θα δεις οτι τελικα ολα θα ρυθμιστουν σε λιγες μερες.Μην αγχωνεσαι ομως ακομα και εαν εχεις ξεκινησει συμπληρωμα μπορεις σταδιακα να το κοψεις.Αλματα αναπτυξης, γα να ξερεις τα παιδακια περνανε στον 3ο και στον 4ο μηνα οποτε με αναλογη συμπεριφορα του παιδιου στο μελλον θα εισαι προετοιμασμενη και ενημερωμενη για το τι γινεται. Το οτι μασαει τα χερακια του οπως σου ειπαν και οι κοπελες παραπανω δεν σημαινειαπαραιτητα πεινα(ξερω πολυ καλα απο δικη μου πειρα πως οτι και αν σου πουμε σε αυτη την φαση εσυ ετσι τομεταφραζεις, σαν πεινα και μπορει βεβαια να εχεις και δικιο), αλλα το παιδι τωρα εινια σε μια φαση που θα βαζει συνεχεια τα χερακια στο στομα ειτε γιατι το ευχαριστει, ειτε για τα δοντακια(θα εχει ετσι και πολλα σαλια), αιναι φυσιολογικο σε αυτο το σταδιο και δεν ειναι παντα συνυφασμενο με πεινα. Σου τα λεω ολα αυτα γιατι εγω αυτο το ζορι που περιγραφεις το περασα πααααρα πολυ δυσκολα, ειχα διπλα μαμαδες κ πεθερες που μου ελεγαν δωσε ξενο γαλα, το γαλα σου δεν φτανει, θες και βασανιζεσαι κτλ κτλ και με ειχαν κανει πολυ χαλια οπως φανταζεσαι. Δεν μου εφταναν οι δικες μου τυψεις οτι αφηνω το παιδι μου νηστικο (δεν ηθελα οπως κι εσυ να δωσω ξενο γαλα και ανησυχουσα παρα πολυ μηπως χασω την επαφη με το παιδι μου καθωςθα μου μειωνοταν το γαλα κτλ, καταλαβαινεις...) και ταλαιπωρημενο, ειχα και επιπλεον βασανο, τοτε ανακαλυψα το σαιτ και πηρα την βοοηθεια και την στηριξη που χρειαζομουν. Οσον αφορα το θηλαστρο δεν νομιζω και γω οτι το χρειαζεσαι , παρα μονο εαν επιθυμεις να κανεις τραπεζα γαλακτος για οταν θα χρειαστει να λειψεις η αν εχεις σκοπο να πας στην δουλεια συντομα. Προς ενημερωση σου, εγω εχω νοικιασει νοσοκομειακο θηλαστρο το symphony της medela απο την κλινικουμ στην θεσνικη. Αρχικα με τα εξαρτηματα κοστιζει για τον πρωτο μηνα 100 ευρω κ τον επομενο η ενοικιαση παει 60 ευρω για καθε μηνα νομιζω. Τωρα που αλλαξε ο μηνας θα με ενημερωσουν αν θελεις να σου πω πταν μαθω...Κανε λιγη υπομονη εφοσον το βαρος του παιδιου ειναι καλο και ολα θα πανε καλα καλη συνεχεια!

Xristos Anesti - Xronia Polla

sas efxaristo oles para poly gia tin amesi apantisi. Eidi aisthanomai poly kalytera kai me anevasmeno ithiko. Apo xthes pou diavasa ta mynimata sas deino mono diko mou gala sto moro opote kai oso ekeino thelei. Nomizo pos idi vlepo diafora . Eftixos pou yparxei afto to forum giati diaforetika tha eixa diakopsi to thilasmo. Oloi mou legan pos to gala mou teleionei kai oti kati to prokalese kai oti prepei na to paro apofasi.

kai pali sas efxaristo poly... tha sas grapso tis epomenes meres pos ta pame

kalo vrady

γεια σας!το μωρακι μου ηταν εξ αρχης πολυ λαιμαργο!του δινω και συμληρωμα και αυτο γιατι εκνευριζοταν με τη προσπαθεια να θηλασει!αυτο εχει σαν αποτελεσμα να του αφαιρω γευματα!θελω πολυ να τον θηλαζω!τι να κανω!υπαρχουν τροφες που το κανουν?

γεια σας!το μωρακι μου ηταν εξ αρχης πολυ λαιμαργο!του δινω και συμληρωμα και αυτο γιατι εκνευριζοταν με τη προσπαθεια να θηλασει!αυτο εχει σαν αποτελεσμα να του αφαιρω γευματα!θελω πολυ να τον θηλαζω!τι να κανω!υπαρχουν τροφες που το κανουν?

Μπορείς να πάρεις τριγωνέλα ή μαγιά μπύρας http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22143 αλλά αν η ποσότητα του συμπληρώματος είναι μεγάλη θα χρειαστεί να κάνεις επαναγαλακτισμό με νοσοκομειακό θήλαστρο. Γιαυτό καλύτερα να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

kalispera kai pali.

thymaste poso apelpismeni imoun tis proalles pou nomiza pos den exo pia gala. E lipon meta ta mynimata sas anevika poly psixologika kai telika ola kala... diladi sxedon kala. To moro mou kanei peripou 5 me 6 geumata synolika (simera 3 minon). To provlima pou exo tora einai pos i paragogi sto aristero mou stithos einai poly kali eno sto deksi einai ligo zorika ta pragmata ... etsi anagazomai na tou dino kai apo ta dyo. Mborei na diorthothei afto i na synexiso etsi... Ypotithetai pos prepei na deino geyma kai stithos?

Διαφημίσεις

kalispera kai pali.

thymaste poso apelpismeni imoun tis proalles pou nomiza pos den exo pia gala. E lipon meta ta mynimata sas anevika poly psixologika kai telika ola kala... diladi sxedon kala. To moro mou kanei peripou 5 me 6 geumata synolika (simera 3 minon). To provlima pou exo tora einai pos i paragogi sto aristero mou stithos einai poly kali eno sto deksi einai ligo zorika ta pragmata ... etsi anagazomai na tou dino kai apo ta dyo. Mborei na diorthothei afto i na synexiso etsi... Ypotithetai pos prepei na deino geyma kai stithos?

Να συνεχίσεις έτσι.:D Όποιος τρόπος είναι αποτελεσματικός για σας αυτόν θα ακολουθήσετε. Προσωπικά στήθος και γεύμα κατάφερνα να δώσω μόνο στα πρωινά γεύματα που το στήθος ήταν πρησμένο μετά θήλαζε και από τα δύο. Το στήθος και γεύμα είναι σωστό μέχρι εκεί που έχει να κάνει με την πρόσληψη λιπαρού γάλακτος άρα δηλ. είναι σωστό να πούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο ένα στήθος και όταν το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του εντελώς προσφέρουμε και το άλλο αν θέλει θα πιει αν όχι οκ. Η ασυμμετρία στην παραγωγή είναι συνηθισμένη αν θέλεις να κάνεις κάτι χωρίς να απασχολείς το μυαλό σου ιδιαίτερα με αυτό είναι να ξεκινάς με το στήθος που έχει μικρότερη παραγωγή (να το δίνεις δηλ. πιο συχνά). Καλή συνέχεια

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπερα,

Ειμαι κι εγω νεα μανουλα και θα ηθελα τη συμβουλή των εμπειρότερων μαμαδων και της Αγλαίας. 13 Απριλίου γεννηθηκε με καισαρική ο μπεμπης μου στη 37η εβδομαδα κυησης με βαρός μονο 2300.Απο τη κλινική βγηκαμε μετα απο 4 μερες με βαρος 2190.Όσο ημασταν στη κλινική μου τον φερνανε για θηλασμο και μετά του δίνανε συμπληρωμα.

Απο τη μερα που γυρισαμε σπιτι προσπαθώ να κόψω το ξενο γαλα και να του δίνω αποκλειστικά δικό μου. Δυστηχως δεν εχω και πολύ συμπαρασταση απο το οικογενειακό μου περιβαλλον κυρίως επειδη ο μπεμπης ειναι πολύ αδύνατος και εχουν αγχωθεί όλοι με το θεμα του βαρους του, μαζί κι εγώ. Πάντως τις τελευταιες 4-5 μερες του εδινα αποκλειστικά δικό μου γάλα όσες φορές το ζητούσε. Μαλιστα καποια στιγμή το πρωί το εβγαλα με θηλαστρο για να δω πόσο θα βγαλω και ηταν γυρω στα 65 γρ.Κατα τη διάρκεια της μέρας ηθελε συνεχεια, τη νυχτα ξυπνουσε μονο μια φορά κατα τις 3 και υστερα το πρωι ξανα. Χθες -13 μέρες απο τη γέννηση του- ηρθε στο σπίτι ο παιδίατρος για το πρωτο ζύγισμα και τυπική εξέταση. Δυστηχως ειναι ακομα 2190, όσο δηλαδη ηταν και τη μερα που βγηκαμε απο τη κλινική. Ο γιατρός μου ειπε πως ειναι υπέρ του θηλασμού αλλα λογω του βαρους του μπεμπη θα πρεπει να ξαναρχίσω το συμπλήρωμα. Ετσι μου ειπε να τον θηλαζω ανα 3 ωρες και μόλις τελειώνω τον θηλασμό να του δινω συμπλήρωμα 30γρ ξενο και ας πιει όσο θελει.Τη πρωτη μερα δεν το ηθελε καθολου το ξενο, σημερα το πίνει με λαχταρα και δεν αφηνει σταγόνα.

Εχω προβληματιστεί παρα πολύ και δεν εχω τη παραμικρή εμπειρια για να ξερω τι να κανω.Με αυτη τη τακτική που ακολουθώ τωρα δεν υπονομευεται ο θηλασμός?Ή μήπως όντως δεν εχω αρκετό γάλα και θα πρεπει να περιμενω και να του δινω συμπλήρωμα μεχρι να εχω περισσότερο?Ο γιατρός ειπε πως επαρκη ποσότητα γαλατος θα εχω μετα το πρώτο μήνα?Ισχύει κατι τετοιο?Ή μηπως θα φτασω ενα μηνα μετα σε απογαλακτισμό?

Βοηθεια!!!

Κοριτσια καλησπερα,

Ειμαι κι εγω νεα μανουλα και θα ηθελα τη συμβουλή των εμπειρότερων μαμαδων και της Αγλαίας. 13 Απριλίου γεννηθηκε με καισαρική ο μπεμπης μου στη 37η εβδομαδα κυησης με βαρός μονο 2300.Απο τη κλινική βγηκαμε μετα απο 4 μερες με βαρος 2190.Όσο ημασταν στη κλινική μου τον φερνανε για θηλασμο και μετά του δίνανε συμπληρωμα.

Απο τη μερα που γυρισαμε σπιτι προσπαθώ να κόψω το ξενο γαλα και να του δίνω αποκλειστικά δικό μου. Δυστηχως δεν εχω και πολύ συμπαρασταση απο το οικογενειακό μου περιβαλλον κυρίως επειδη ο μπεμπης ειναι πολύ αδύνατος και εχουν αγχωθεί όλοι με το θεμα του βαρους του, μαζί κι εγώ. Πάντως τις τελευταιες 4-5 μερες του εδινα αποκλειστικά δικό μου γάλα όσες φορές το ζητούσε. Μαλιστα καποια στιγμή το πρωί το εβγαλα με θηλαστρο για να δω πόσο θα βγαλω και ηταν γυρω στα 65 γρ.Κατα τη διάρκεια της μέρας ηθελε συνεχεια, τη νυχτα ξυπνουσε μονο μια φορά κατα τις 3 και υστερα το πρωι ξανα. Χθες -13 μέρες απο τη γέννηση του- ηρθε στο σπίτι ο παιδίατρος για το πρωτο ζύγισμα και τυπική εξέταση. Δυστηχως ειναι ακομα 2190, όσο δηλαδη ηταν και τη μερα που βγηκαμε απο τη κλινική. Ο γιατρός μου ειπε πως ειναι υπέρ του θηλασμού αλλα λογω του βαρους του μπεμπη θα πρεπει να ξαναρχίσω το συμπλήρωμα. Ετσι μου ειπε να τον θηλαζω ανα 3 ωρες και μόλις τελειώνω τον θηλασμό να του δινω συμπλήρωμα 30γρ ξενο και ας πιει όσο θελει.Τη πρωτη μερα δεν το ηθελε καθολου το ξενο, σημερα το πίνει με λαχταρα και δεν αφηνει σταγόνα.

Εχω προβληματιστεί παρα πολύ και δεν εχω τη παραμικρή εμπειρια για να ξερω τι να κανω.Με αυτη τη τακτική που ακολουθώ τωρα δεν υπονομευεται ο θηλασμός?Ή μήπως όντως δεν εχω αρκετό γάλα και θα πρεπει να περιμενω και να του δινω συμπλήρωμα μεχρι να εχω περισσότερο?Ο γιατρός ειπε πως επαρκη ποσότητα γαλατος θα εχω μετα το πρώτο μήνα?Ισχύει κατι τετοιο?Ή μηπως θα φτασω ενα μηνα μετα σε απογαλακτισμό?

Βοηθεια!!!

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!!!!!!

Θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις στις ερωτήσεις εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 επίσης περιέγραψέ μας τι ακριβώς κάνεις όταν θηλάζεις πόση ώρα παραμένει το μωρό στο στήθος τι χρώμα έχουν οι κενώσεις, αν πονάς όταν θηλάζεις …… όσες πιο πολλές πληροφορίες δώσεις τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε. Συμφωνώ με τον/την παιδίατρο για το βάρο,ς θα έπρεπε να είχε ανακτήσει το βάρος γέννησης ή να είχε πλησιάσει αρκετά. Σίγουρα χρειάζεται συμπλήρωμα το μωρό για να μην υποσιτίζεται αλλά το θέμα είναι να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό και έτσι να σε βοηθήσουμε….δεν συμφωνώ με το 3ώρο δηλ. Αν το μωρό πεινάσει νωρίτερα θα το αφήσεις να κλαιει. Το μωρό σου πρέπει να τρωει με το που εκδηλώνει τα πρώτα σημάδια πείνας (ανήσυχο ψάχνει δεξιά αριστερά ανοίγει το στόμα κλπ) πριν κλάψει επίσης το γάλα δεν πρόκειται να κατέβει ποτέ αν το ερέθισμα στο στήθος δεν είναι αρκετό (δεν έχει καμία σχέση με τις μέρες με τις ώρες κλπ) όσο πιο αποτελεσματικά θηλάζει το μωρό τόσο το γάλα αυξάνεται. Μετά τον μήνα πως θα κατέβει γάλα από μόνο του? Αν το μωρό για κάποιο άλφα λόγο δεν μπορεί να θηλάσει καλά πρέπει να δώσεις συμπλήρωμα για να μην υποσιτίζεται και ερέθισμα στο στήθος με άλλο τρόπο (νοσοκομειακό θήλαστρο) μέχρι να λυθεί το θέμα. Απαντάς στις ερωτήσεις και τα λέμε ξανά……

Επίσης, να ζυγίσεις το μπέμπη στην ίδια ζυγαριά μετά από μια βδομάδα, γιατί τώρα έχεις ζυγίσεις από δυο διαφορετικές ζυγαριές και ίσως η σύγκριση να μην είναι αξιόπιστη.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

scarlet απο την δικη μου εμπειρια θα σου πω

οτι η δικια μου ειχε πολυ χαμηλο βαρος με αποκλειστικο θηλασμο και μου ειπε η παιδιατρος να της δωσω συμπληρωμα

επειδη ομως κι αυτη μου ειχε πει να θηλαζω το μωρο καθε 3 ωρες (πραγμα που συμβαινει μονο σε μη θηλαζοντα μωρα) εγω το αφηνα να κλαιει χωρις στηθος αρκετες φορες, νομιζοντας οτι κατι αλλο του συμβαινει και οχι οτι πειναει.

θελω να καταληξω στο οτι οταν μου ειπε για συμπληρωση της ειπα το εξης "εφοσον το μωρο μου δεν παιρνει αρκετο γαλα, απλα θα το θηλασω περισσοτερο, δεν θα του δωσω ξενο!"

της ζητησα λοιπον να μου πει ποσα γραμμαρια ηθελε να εχει παρει το μωρο σε 10 μερες

και ξεκινησα τους μαραθωνιους θηλασμους

εδω θελω να σημειωσω οτι ακομα κ το βραδυ θηλαζε ανα διωρο

εκτοτε εχουμε πετυχει ολους τους στοχους βαρους και υψους και θηλαζουμε αποκλειστικα!

(σε καμια περιπτωση ομως δεν σου προτεινω να κοψεις το συμπληρωμα μαχαιρι πρεπει να ακολουθησεις τις συμβουλες των κοριτσιων κ να απαντησεις τις φορμες που σου προτεινουν)

καλη επιτυχια!

Διαφημίσεις

Μέχρι να απαντήσεις στις ερωτήσεις θα σχολιάσω απλώς τις συμβουλές του γιατρού:

1. Γιατί κάθε 3 ώρες το γεύμα και όχι κάθε 2 ή 1,5 ή 1 ή όποτε ζητήσει;

2. Ούτε σε ένα μήνα, ούτε ποτέ θα έχεις επαρκή ποσότητα γάλακτος αν δεν θηλάζεις αποκλειστικά το μωρό ή αν δεν συμπληρώνεις τους μισούς θηλασμούς με αντλήσεις από νοσοκομειακό θήλαστρο.

3. Ο γιατρός που λέει χωρίς ντροπή τόσες ανοησίες, σίγουρα σε δουλεύει όταν λέει ότι είναι υπέρ του θηλασμού.

Σε ένα μήνα άνετα αποθηλάζεις με τις συμβουλές του!

Μπορεί το μωρό σου να μην θηλάζει ικανοποιητικά και γι αυτό το λόγο να μην έχεις αρκετό γάλα.

Απάντησε στις ερωτήσεις και ίσως καταφέρουνε να εκτιμήσουμε την κατάσταση.

Αν το μωρό δεν θηλάζει καλά, θα πρέπει να βρεις κάποιον σύμβουλο θηλασμού να αξιολογήσει από κοντά την κατάσταση.

Ευχαριστώ για τις αμεσες απαντησεις σας κοριτσια. Απανταω στη φορμα με τις ερωτησεις σας.

Α. εβδομάδα κύησης: 37+2

Β. Το φύλο του βρέφους:αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας: επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο:12 τη 1η μερα και βγηκαμε απο τη κλινικη με τιμη 9

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες: 13/4/2010: 2300, 18/4/2010:2190, 26/4/2010:2190

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: Μεχρι τις 26/4 -πριν δλδ να ερθει ο γιατρος και να μας επιβαλει το 3ωρο, θηλαζα καθε φορα που εβλεπα το μωρο ανησυχο, περιπου 10 φορες τη μερα.Οι θηλασμοι κρατουσαν 20-25 λεπτα σε καθε στηθος.Τη νυχτα ξυπνουσε μονο μια φορα γυρω στις 3. Κατα τη διαρκεια της μερας ξυπνουσε πολυ πιο συχνα περιπου στο 2ωρο.

Απο τις 26/4 θηλαζω ανα 3ωρο για 20 λεπτα σε καθε στηθος και μετα παιρνει συμπληρωμα.Να σημειωσω οτι χρησιμοποιω ψευδοθηλες (σιλικονης medela) γιατι οι θηλες μου ειναι εντελως επιπεδες.Κατα τη διαρκεια του θηλασμου τραβαω λιγο το στοματακι του απ τη θηλή για να βλεπω οτι υπαρχει γαλα μεσα και να βεβαιωνομαι οτι οντως τραβαει γαλα.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:σε όλα εκτος απ τα 2 βραδυνα γευματα που αντλω με θηλαστρο

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα:περιπου 30 γρ σε καθε γευμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):μετρηση 27/4/2010: 150 γρ.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.medela, mini electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: 2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτε:στα βραδυνα γευματα επειδη δε ξυπναει με τιποτα για να θηλασει

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: 5 λεπτά, συνηθως βγαζω γυρω στα 30 γρ.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο:6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: περιπου 5 (χρωμα μουσταρδι)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη: δεν ξυπναει αναμεσα στα γευματα, κοιμαται ολο το 3ωρο και για να τον ξυπνησω να θηλασει μας παιρνει ενα 20λεπτο.Γενικά εχω παρατηρησει οτι το μωρό εχει μεγαλο ερωτα με τον υπνο, ξυπναει πολύ δυσκολα.

Ευχαριστώ για τις αμεσες απαντησεις σας κοριτσια. Απανταω στη φορμα με τις ερωτησεις σας.

Α. εβδομάδα κύησης: 37+2

Β. Το φύλο του βρέφους:αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας: επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο:12 τη 1η μερα και βγηκαμε απο τη κλινικη με τιμη 9

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες: 13/4/2010: 2300, 18/4/2010:2190, 26/4/2010:2190

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: Μεχρι τις 26/4 -πριν δλδ να ερθει ο γιατρος και να μας επιβαλει το 3ωρο, θηλαζα καθε φορα που εβλεπα το μωρο ανησυχο, περιπου 10 φορες τη μερα.Οι θηλασμοι κρατουσαν 20-25 λεπτα σε καθε στηθος.Τη νυχτα ξυπνουσε μονο μια φορα γυρω στις 3. Κατα τη διαρκεια της μερας ξυπνουσε πολυ πιο συχνα περιπου στο 2ωρο.

Απο τις 26/4 θηλαζω ανα 3ωρο για 20 λεπτα σε καθε στηθος και μετα παιρνει συμπληρωμα.Να σημειωσω οτι χρησιμοποιω ψευδοθηλες (σιλικονης medela) γιατι οι θηλες μου ειναι εντελως επιπεδες.Κατα τη διαρκεια του θηλασμου τραβαω λιγο το στοματακι του απ τη θηλή για να βλεπω οτι υπαρχει γαλα μεσα και να βεβαιωνομαι οτι οντως τραβαει γαλα.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:σε όλα εκτος απ τα 2 βραδυνα γευματα που αντλω με θηλαστρο

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα:περιπου 30 γρ σε καθε γευμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):μετρηση 27/4/2010: 150 γρ.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.medela, mini electric

7β. ποιες ώρες αντλείτε:στα βραδυνα γευματα επειδη δε ξυπναει με τιποτα για να θηλασει

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο:6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: περιπου 5 (χρωμα μουσταρδι)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη: δεν ξυπναει αναμεσα στα γευματα, κοιμαται ολο το 3ωρο και για να τον ξυπνησω να θηλασει μας παιρνει ενα 20λεπτο.Γενικά εχω παρατηρησει οτι το μωρό εχει μεγαλο ερωτα με τον υπνο, ξυπναει πολύ δυσκολα.

Οι πάνες σας δεν δείχνουν να υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού..... έχεις ζυγαριά στο σπίτι ? Ζύγισες το μωρό σήμερα πχ.? Αν δεν έχεις να πάρεις και να ζυγίσεις σήμερα το μωρό και επίσης και σε μια εβδομάδα ξανά..... τα γραμμάρια είναι πολύ λίγα οπότε εύκολα μπορεί να οφείλονται σε απόκλιση μεταξύ διαφορετικών ζυγαριών.... αυτό που μπορείς να κάνεις από την πλευρά σου είναι να θηλάζεις το μωρό όσο πιο συχνά γίνεται μην αφήνεις 3ώρο κενό και αν το μωρό κοιμάται μπορείς ν α προσπαθήσεις να το θηλάζεις ακόμα και κοιμισμένο. Το παίρνεις αγκαλιά απαλά στάζεις γάλα στο στόμα του και το βάζεις στο στήθος....... θα προσπαθήσεις να διαχειριστείς όσο το δυνατόν καλύτερα τους θηλασμούς. Θα βάζεις το μωρό στο ένα στήθος και παρακολουθείς το πηγούνι του http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13 θα δεις εδώ αρκετά βίντεο με μωρά που θηλάζουν καλά για να το συγκρίνεις. Όταν το μωρό αρχίσει να τεμπελιάζει να πιπιλάει δηλ χωρίς να καταπίνει γάλα θα κάνεις breast compression http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=8:breast-compression&catid=5:information&Itemid=17

για να το βοηθήσεις να φθάσει στο λιπαρό γάλα. Όταν και μετά από αυτό σταματήσει να ενδιαφέρετε περνάς στο άλλο στήθος. Μην του βάζεις πολλά ρουχαλάκια και ζεσταίνεται για να μην αποκοιμιέται εύκολα. Αν το μωρό θέλει και άλλο γάλα δεν δείχνει να έχει χορτάσει κάνε μια προσπάθεια ξανά στο πρώτο στήθος (όση ώρα θηλάζεις από το ένα στο άλλο παράγεται γάλα) αν είναι πολύ κουρασμένο δώσε συμπλήρωμα αν δεν θέλει μην επιμένεις και πρόσεξε να το θηλάσεις σύντομα πάλι όχι στο τρίωρο νωρίτερα. (προσωπικά θα φρόντιζα στο δίωρο). Τη νύχτα μην αφήνεις παραπάνω από 4ώρο για την ώρα μέχρι να σιγουρευτείς ότι άρχισε να παίρνει ικανοποιητικό βάρος. Ζύγισε το μωρό να δεις πως τα πάτε παρακολουθείς τις πάνες πρέπει να είναι 5-6 βρεγμένες και 3-4 κενώσεις σου βάζω και το λινκ να μπορείς να έχεις τον έλεγχο http://www.kellymom.com/bf/supply/enough-milk.html

δεν ξυπναει αναμεσα στα γευματα, κοιμαται ολο το 3ωρο και για να τον ξυπνησω να θηλασει μας παιρνει ενα 20λεπτο.Γενικά εχω παρατηρησει οτι το μωρό εχει μεγαλο ερωτα με τον υπνο, ξυπναει πολύ δυσκολα.

Nα ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμα κι όταν ο γιατρός λέει τρίωρο εννοεί 8 γεύματα το 24ωρο. Όχι κοιμάται 3 ώρες, θηλάζουμε 30 λεπτά, άλλα 30 λεπτά να πάρουμε συμπλήρωμα, ρέψιμο, αλλαγή πάνας και πάμε άλλο ένα τρίωρο ύπνος. Αυτό είναι τάισμα ανά 4ωρο δηλ. 6 γεύματα την ημέρα που είναι εξαιρετικά λίγα. Νομίζω πρέπει να θηλάζεις ανά δίωρο με την διαφορά μεταξύ των γευμάτων να ξεκινά από την αρχή του προηγούμενου γεύματος και όχι το τέλος του και να συμπληρώνεις 12 θηλασμούς την ημέρα. Εγώ δεν θα το έλεγα έρωτα με τον ύπνο γιατί έχω δει μωράκι που δεν είχε τη δύναμη να ξυπνήσει και να ζητήσει να θηλάσει.

οκομα κ να εννοει 8 γευματα ο γιατρος, πιστευω οτι ειναι παρα πολυ λιγα για να τραφει επαρκως ενα μωρο που θηλαζει

και το 20λεπτο μου ακουγεται εξωπραγματικο...η δικια μου σε αυτη την ηλικια εκανε 40λεπτα απο οτι θυμαμαι

οκομα κ να εννοει 8 γευματα ο γιατρος, πιστευω οτι ειναι παρα πολυ λιγα για να τραφει επαρκως ενα μωρο που θηλαζει

και το 20λεπτο μου ακουγεται εξωπραγματικο...η δικια μου σε αυτη την ηλικια εκανε 40λεπτα απο οτι θυμαμαι

Protoula, δίκιο έχεις, ιδίως για ένα μικρό μωρό που μπορεί να μη θηλάζει αποτελεσματικά και πρέπει να μπαίνει πιο συχνά στο στήθος. Το έφερα σαν παράδειγμα γιατί η κοπέλα αναφέρει ότι το μωρό κοιμάται όλο το τρίωρο και προσπαθώ να εξηγήσω ακόμη και αυτό το τρίωρο του γιατρού τι σημαίνει και τι τελικά σημαίνει δίωρο. Πολλές κοπέλες το ερμηνεύουν σαν ο χρόνος από το τέλος του προηγούμενου γεύματος και την αρχή του επόμενου αλλά είναι λάθος με αποτέλεσμα να χάνουν θηλασμούς. Είναι ο χρόνος από την αρχή ενός γεύματος μέχρι την αρχή του επόμενου. Πολλές φορές αν το μωρό μένει πολλή ώρα στο στήθος και με τα διαδικαστικά μπορεί να φαίνεται ότι δεν μένει ενδιάμεσος χρόνος μεταξύ των γευμάτων. Παρόλα αυτά η πέψη ξεκινάει από την αρχή του γεύματος.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: Μεχρι τις 26/4 -πριν δλδ να ερθει ο γιατρος και να μας επιβαλει το 3ωρο, θηλαζα καθε φορα που εβλεπα το μωρο ανησυχο, περιπου 10 φορες τη μερα.Οι θηλασμοι κρατουσαν 20-25 λεπτα σε καθε στηθος.Τη νυχτα ξυπνουσε μονο μια φορα γυρω στις 3. Κατα τη διαρκεια της μερας ξυπνουσε πολυ πιο συχνα περιπου στο 2ωρο. Απο τις 26/4 θηλαζω ανα 3ωρο για 20 λεπτα σε καθε στηθος και μετα παιρνει συμπληρωμα.

Τι να πω; Λυπάμαι πραγματικά που υπάρχουν τόσο απαράδεκτοι γιατροί που περιορίζουν το θηλασμό και βάζουν με το ζόρι το συμπλήρωμα.

Το παιδί θήλαζε μια χαρά και με τις οδηγίες του γιατρού θα αποθηλάσει σε 20 μέρες.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν θηλάζεις;

Είναι πολύ σημαντικό να θηλάζεις στα βραδυνά γεύματα γιατί τότε αυξάνεται περισσότερο η προλακτίνη.

Δεν το χρειάζεται το μωρό. Η ποσότητα είναι πολύ μικρή, μπορείς να το σταματήσεις άμεσα. Απλά θα κάνει περισσότερους θηλασμούς και θα είστε μια χαρά.

Το θήλαστρο αυτό είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία, δηλαδή που έχουν θηλάσει αποκλειστικά τουλάχιστον 5-6 εβδομάδες. Αν χρησιμοποιηθεί όταν η παραγωγή δεν καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού, προκαλεί μείωση της παραγωγής γιατί το ερέθισμα δεν είναι επαρκές.

Η άντληση διαρκεί λίγο και η ποσότητα που βγάζεις είναι μόνο για αποσυμφόρηση του στήθους. Η τακτική αυτή σε οδηγεί σε ταχεία μείωση της παραγωγής.

Όταν περάσουν 2 ώρες από την αρχή του προηγούμενου γεύματος, ξεντύνεις το μωρό για να ξυπνήσει.

Εκτιμώ ότι αν δεν πίνει ξένο γάλα θα ξυπνά πιο εύκολα. Το αγελαδινό γάλα είναι πολύ δύσπεπτο και ρίχνει το μωρό σχεδόν σε λήθαργο.

Σας ευχαριστώ όλες για τις αμεσες απαντησεις σας.

Χτες πηραμε ζυγαριά και τον ζυγισα. Ειμαστε στα 2300, επιτελους ανακτησαμε το βαρος γεννησης.Απο σημερα προσπαθω να περιορισω τις δόσεις με συμπληρωμα, εξαλλου νιωθω το στηθος μου πολυ πιο βαρυ απο τις πρωτες μερες και πιστευω οτι εχω αρκετο γαλα.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ σ ευχαριστω για τις ιστοσελιδες που μου εδωσες ηταν πολύ βοηθητικές.

Αγλαία ευχαριστώ πραγματικά για τις συμβουλές, θα τις ακολουθησω.

Σας ευχαριστώ όλες για τις αμεσες απαντησεις σας.

Χτες πηραμε ζυγαριά και τον ζυγισα. Ειμαστε στα 2300, επιτελους ανακτησαμε το βαρος γεννησης.Απο σημερα προσπαθω να περιορισω τις δόσεις με συμπληρωμα, εξαλλου νιωθω το στηθος μου πολυ πιο βαρυ απο τις πρωτες μερες και πιστευω οτι εχω αρκετο γαλα.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ σ ευχαριστω για τις ιστοσελιδες που μου εδωσες ηταν πολύ βοηθητικές.

Αγλαία ευχαριστώ πραγματικά για τις συμβουλές, θα τις ακολουθησω.

Καλή συνέχεια...........:D

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες, και στις αγχωμενες "πρωταρες" και στις εμπειρες αριστες συμβουλους!

Εχω αρκετο καιρο να γραψω και γραφω σημερα για να σας πω πως ο μικρος μου πριγκιπας ειναι ακριβως 8 μηνων και συνεχιζουμε να θηλαζουμε!!!!!!!!

Με πολυ αγχος, με τη βοηθεια θηλαστρου, με τη βοηθεια τη δικη σας τελος παντων τα καταφεραμε.

Σας ευχαριστω πολυ και ιδιαιτερα εσενα Κριστινα για το ενδιαφερον που δειξατε. Φιλια σε ολες και υπομονη στις αγχωμενες!!!!!!!

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...