Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Μπράβο σας!:D

σου παραθέτω αυτό, γιατί απαντά στην ερώτησή σου ακριβώς

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΣΟΦΙΑ

Αγλαία ευχαριστούμε. Πόσο μπορούμε να το διατηρήσουμε το γάλα στο ψυγείο πριν το καταψυξουμε?? Π.χ. μπορεί να μείνει 24 ωρες στο ψυγείο και μετά να καταψυχθεί???

Και 24 και 48 και ακόμη περισσότερο αν το ψυγείο δουλεύει στους +4 ή εκεί κοντά. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπράβο σας!:D

σου παραθέτω αυτό, γιατί απαντά στην ερώτησή σου ακριβώς

Να΄σαι καλά! :D:D

________

Αλεξια Δημητρης, νομίζω πως για ο,τι θες να ρωτήσεις την Αγλαϊα απλά το γράφεις στο θέμα "θηλασμός" και θα το δει. :P

sL7ap2.png

Κορίτσια πάλι με έπιασε άγχος και είπα να γραψω. Η μικρή (θα κλείσει μήνα στις 14/2), η οποία θηλάζει συνέχεια (από τις 7 ώς τις 12-01 ζήτημα να με αφήσει 30 λεπτά κανα δύο φορές) τα απογεύματα, εκεί που έπαιρνε αρκετο βάρος και τουλαχιστον μου έδινε ηθική ικανοποίηση για τα γεύματά της τις τελευταίες τρείς μέρες παίρνει πιο λίγο - αχ την ζυγίζω κάθε μέρα λόγω ανασφαλειας - δηλαδή ενώ έπαιρνε 50 λαι 60 γρ τώρα παίρνει 20 και σήμερα μετά από 4 ώρες ύπνο το βράδυ είχε άδεια πάνα όπως και το πρωι μετά από 2,5 ώρες ύπνο πάλι άδεια πάνα :-( .Αγχώθηκα...

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Τελικα πηγαμε στον παιδιατρο πριν 1 ωρα γυρισαμε.Παθολογικα ειναι ενταξει το μωρο γιατι ανησυχησε για ιωση.

Μου αλλαξε το γαλα και μου ειπε αποχη απο γαλακτοκομικα.Μολις ηρθαμε σπιτι του κανω γαλα απο το καινουριο αλλα αδυνατο να πιει.Τελικα του εκανα κρεμα πολυ αραιη με ρυζαλευρο μηπως φαει.Και εφαγε:confused:.Βεβαια μετα ξαναεβγαλε γουλιες.Ολη μερα του εδινα λιγο λιγο νερο με συριγγα και θηλαζα(ψευτοθηλαζε δηλ) γιατι το μπιμπερο ουτε να το δει.Οι πανες καμια σχεση με πριν πολυ λιγοτερες.

Και το πιο κουφο της υποθεσης ποιο ειναι?Απο 11-01-10 μεχρι και

03-02-10 δηλ μεσα σε ενα μηνα περιπου πηρε μονο 300γρ

(απο 6800 σε 7100) και απο 03-02-10 μεχρι και σημερα που ξαναπηγαμε στον παιδιατρο δηλ μεσα σ'αυτη την εβδομαδα που δεν τρωει καλα,

πηρε 250γρ.:shock: (7100-7350)

Αυτο το παιδι θα με σκασει με το φαγητο!Απο την αρχη με παραξενιες!

Και τωρα η απορια μου ειναι η εξης: συνεχιζω με κρεμες+θηλασμο+θηλαστρο ή του δινω γαλα με κουταλακι?Μου εμεινε και στοκ γαλα στο ψυγειο 2 μερες τωρα.

Τι αλλο μπορω να κανω?Νιωθω εξαντλημενη και απογοητευμενη.Ξεκινησα να επαναγαλακτισω και θα μου κοψει τελειως το γαλα και το δικο μου και το ξενο:-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(

διάβασε λίγο εδώ

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html

Διαφημίσεις

ΚΡΙΣΤΙΝΑ ευχαριστω διαβασα αυτο που μου εβαλες.

Σημερα θηλασε,εφαγε 60 δικο μου αντλημενο και 260 ξενο.Ελπιζω αυριο καλυτερα.:|

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FORUM ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!

ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ. ΘΗΛΑΣΕ ΜΕΧΡΙ 2,5 ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΝΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ?

Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να σου γράψω χωρίς να φανεί ότι προσπαθώ να σε αποθαρρύνω(πραγματικά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου ίσα ίσα) αλλά να σε ενημερώσω όσο το δυνατόν πιο καλά για την διαδικασία που σκέφτεσαι να μπεις όχι για να μην προσπαθήσεις αλλά πριν το κάνεις να σκεφτείς όλα τα ενδεχόμενα. Ρωτάς αν έχει νόημα .... εκεί την απάντηση πρέπει να την δώσεις εσύ. Για μένα ο θηλασμός ήταν και είναι ο τρόπος να εκφραστώ ως μητέρα δεν σημαίνει ότι είναι ο μόνος όμως και δεν σημαίνει οτι χωρίς αυτόν δεν θα λειτουργούσα με το παιδί μου. Το θέμα είναι εσύ γιατί θέλεις να το ξανακάνεις. Επίσης ο θηλασμός είναι σχέση που συμβάλουν και οι δυο(δεν είναι μόνο γάλα) μπορεί εσύ να θέλεις αλλά το μωρό όχι πια, όχι γιατί σου κρατάει κακία αλλά γιατί έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα και είναι πια 6,5μηνών. Ο βαθμός δυσκολίας της προσπάθειας μεγαλώνει όταν το διάστημα διακοπής είναι μεγάλο και το μωρό άνω των 4μηνών. Δεν είναι ανέφικτο απλά χρειάζεται μεγαλύτερος κόπος, υπομονή και επιμονή. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να καταφέρεις να έχεις γάλα αλλά το μωρό να μην θέλει να μπει στο στήθος. Είναι πολύ πιο δύσκολο να καταφέρεις να συνεργαστείς με ένα μωρό 6,5 μηνών σε αυτό το θέμα απ' ότι με ένα μικρότερο, οπότε θα αντλείς απλά και μόνο για να δίνεις στο μωρό μητρικό γάλα αντί για ξένο(που και πάλι εγώ θεωρώ σημαντικό αλλά το θέμα είναι αν εσύ το θέλεις). Πριν κάνεις το οτιδήποτε σκέψου το καλά. Αν νιώθεις ότι είσαι έτοιμη να προσπαθήσεις πολύ μη χάνεις άλλο χρόνο ξεκίνα, ίσως θα ήταν καλό αν ζητήσεις και βοήθεια κάποιου ενδοκρινολόγου(που να γνωρίζει τη διαδικασία) ή συμβούλου θηλασμού για να σε στηρίζουν στη διαδικασία πέρα της βοήθειας που θα μπορούσες να βρεις εδώ. :)

Κορίτσια πάλι με έπιασε άγχος και είπα να γραψω. Η μικρή (θα κλείσει μήνα στις 14/2), η οποία θηλάζει συνέχεια (από τις 7 ώς τις 12-01 ζήτημα να με αφήσει 30 λεπτά κανα δύο φορές) τα απογεύματα, εκεί που έπαιρνε αρκετο βάρος και τουλαχιστον μου έδινε ηθική ικανοποίηση για τα γεύματά της τις τελευταίες τρείς μέρες παίρνει πιο λίγο - αχ την ζυγίζω κάθε μέρα λόγω ανασφαλειας - δηλαδή ενώ έπαιρνε 50 λαι 60 γρ τώρα παίρνει 20 και σήμερα μετά από 4 ώρες ύπνο το βράδυ είχε άδεια πάνα όπως και το πρωι μετά από 2,5 ώρες ύπνο πάλι άδεια πάνα :-( .Αγχώθηκα...

Δηλαδη θελεις να παιρνει το μωρο καθε μερα 50-60 γραμ????:shock:

Που θα φτασει?

Τα μωρα εχουν πανω-κατω, γι αυτο τα ζυγιζουμε καθε μηνα, αντε και καθε εβδομαδα μεχρι να σαραντισει.

k9Tap3.png

Θέλει να φτάσει ψιλάααααααα στην ανώτερη καμπύλη από τον πρώτο μήνα :lol:...... κόψε πουλάκι μου αυτό το άγχος δεν έχεις την πολυτέλεια να αγχώνεστε και με αυτό. Το μωράκι σου αν συνέχιζε να παίρνει 50-60γρ την ημέρα θα έφθανε τα 1500γρ τουλάχιστον τον πρώτο μήνα και πες μου εσύ γίνεται..?... η αναμενόμενη φυσιολογική πρόσληψη βάρους είναι 155-241 γρ την εβδομάδα. Super πάτε μπράβο σας. Σφαίρα η ανάπτυξη :D

Καλημέρα, είμαι καινούργια και δεν εχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες σελίδες, σκέφτηκα όμως ότι θα μπορούσα ίσως εδώ να βρω μια λύση στο πρόβλημά μου...

Σύντομα η ιστορία, γέννησα πριν 4,5 μήνες ένα κοριτσάκι πρόωρο (στις 34 εβδομάδες) και έμεινε 2 εβδομάδες σχεδόν στη θερμοκοιτίδα. Όσο ήταν μέσα αντλούσα με θήλαστρο, της το πήγαινα και έπινε αποκλειστικά το δικό μου. Όταν βγήκε ήταν πολύ μικρή και αδύναμη και δεν μπορούσε να πιάσει τη θηλή για αρκετή ώρα, επιπλέον έπρεπε να ξέρουμε ακριβώς πόσο πίνει, έτσι συνέχισα να αντλώ και να της το δίνω με μπουκάλι. Τον πρώτο μήνα έπινε απολειστικά δικό μου, αλλά έβαλε μόνο 400 γρ και επειδή αγχώθηκα άρχισα να της δίνω και ξένο (σχεδόν το ζήτησα εγώ από τον παιδίατρο). Το 2ο μήνα έπινε 1-2 γεύματα ξένο και 6-7 δικό μου, τον 3ο μήνα 2 ξένο και 5 δικό μου, τον 4ο μήνα 2-3 ξένο και 4-5 δικό μου και σιγά σιγά καταλήξαμε τώρα να πίνει μόνο ένα γεύμα τη μέρα δικό μου. Κι αυτό γιατί σιγά σιγά αυξάνονταν οι δικές της ανάγκες και παράλληλα αραίωνα κι εγώ τις αντλήσεις (ΚΑΚΩΣ, το ξέρω!) κι έτσι το γάλα μειωνόταν.

Ξέχασα να πω ότι τους 2 πρώτους μήνες αντλούσα με το mini electric της medela και μετά νοίκιασα το symphony και το έχω ακόμα. Το θέμα είναι ότι τώρα πια αντλώ πρωί και βράδυ και βγάζω περίπου 90-100 ml τη φορά, 180-200 τη μέρα. Να της δίνω ένα γεύμα τη μέρα δεν νομίζω ότι έχει νόημα... Υπάρχει λέτε περίπτωση να αυξήσω πάλι την παραγωγή ή χαμένος κόπος; Περίοδος δεν μου έχει έρθει ακόμα. Αν δεν τα καταφέρω να αυξηθεί, μήπως θα ήταν καλύτερα να αντλώ όλο και λιγότερο και να το πετάω μέχρι να σταματήσει τελείως; Υπάρχει κίνδυνος να μείνει γάλα στο στήθος έτσι; γιατί ο γυναικολόγος μου πρότεινε να δέσω το στήθος και να πάρω το parlodel για 2 εβδομάδες.

Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά νομίζω ότι η εμπειρία σας θα με βοηθήσει πολύ :-)

Διαφημίσεις

Πάντως, βρε κορίτσια, πότε σταματάει αυτή η αγωνία για το αν έχουμε αρκετό γάλα για το μωρό; Γιατί βλέπω πως η πλειοψηφία των μαμάδων εδώ μέσα έχουμε αυτή την απορία;

:D Όλες την ίδια αγωνία έχουμε τους πρώτους μήνες! Δείξε λίγη εμπιστοσύνη στην μητέρα φύση και χαλάρωσε όσο μπορείς. Μια χαρά τα πάτε κι από πάνες κι από βάρος. Κατά τον 3ο-4ο μήνα θα αποκτήσει έναν ρυθμό, οπότε θα αγχώνεσαι ακόμη λιγότερο;)

Ελιζα, είχα νοικιάσει ζυγαριά τον πρώτο μήνα γιατί το πρώτο δεκαήμερο δεν είχε ανακτήσει το βάρος γέννησης και είχα στενοχωρηθεί και αγχωθεί. Αφού όμως πήγαινε καλά από κει και μετά και αφού πήρε 1 κιλό τον πρώτο μήνα και άλλο ένα κιλό το δεύτερο την έδωσα.

Και καλά έκανες. Περιττές ζυγίσεις = περιττό άγχος!

Πρώτον: είναι φυσιολογικότατο να θηλάζει τακτικά σ' αυτή την ηλικία και μέχρι να γίνει 3 μηνών (ακόμη και μετά από 10'), οπότε και θα δεις μια βελτίωση στο πρόγραμμα και στο ωράριο.

Δεύτερον: ΠΕΤΑ ή ΧΑΡΙΣΕ ή ΚΡΥΨΕ ΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ

Τρίτον: 50-60γρ την ημέρα;!!:shock: Συμφωνώ με τα κορίτσια παραπάνω. Αν συνέχιζε έτσι θα φτιάχνατε δικές σας καμπύλες γιατί δεν θα σας φτάναν αυτές του βιβλιαρίου :lol:

Τέταρτον: τις πάνες τις μετράμε στο 24ωρο. Να προσέχεις πόσες βρέχει όλη τη μέρα και από κει μπορείς να συμπεραίνεις αν τρέφεται καλά.

ΥΓ: Άσε τη ζυγαριά. Όπως είπα και στη Lia Περιττές ζυγίσεις = περιττό άγχος! Αρκετά έχουμε στο κεφάλι μας ήδη...;)

Το να της δινεις εστω και ενα γευμα μητρικο γιατι δεν εχει νοημα?

Για μενα εχει, αλλα αποφαση ειναι δικη σου.

Επισης για μενα εχει νοημα να κανει συντονισμενη προσπαθεια να αυξησεις το γαλα σου.

Αλλα φυσικα η αποφαση ειναι δικη σου.

Θα σου προτεινα παντως ο,τι κι αν αποφασισεις να μην παρεις αυτα τα χαπια και να αποθηλασεις φυσικα, κοβωντας σιγα σιγα το γαλα.

Αφου ειναι μονο 200μλ την ημερα, δε θα ειναι δυσκολο.

k9Tap3.png

Καλημέρα, είμαι καινούργια και δεν εχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες σελίδες, σκέφτηκα όμως ότι θα μπορούσα ίσως εδώ να βρω μια λύση στο πρόβλημά μου...

Σύντομα η ιστορία, γέννησα πριν 4,5 μήνες ένα κοριτσάκι πρόωρο (στις 34 εβδομάδες) και έμεινε 2 εβδομάδες σχεδόν στη θερμοκοιτίδα. Όσο ήταν μέσα αντλούσα με θήλαστρο, της το πήγαινα και έπινε αποκλειστικά το δικό μου. Όταν βγήκε ήταν πολύ μικρή και αδύναμη και δεν μπορούσε να πιάσει τη θηλή για αρκετή ώρα, επιπλέον έπρεπε να ξέρουμε ακριβώς πόσο πίνει, έτσι συνέχισα να αντλώ και να της το δίνω με μπουκάλι. Τον πρώτο μήνα έπινε απολειστικά δικό μου, αλλά έβαλε μόνο 400 γρ και επειδή αγχώθηκα άρχισα να της δίνω και ξένο (σχεδόν το ζήτησα εγώ από τον παιδίατρο). Το 2ο μήνα έπινε 1-2 γεύματα ξένο και 6-7 δικό μου, τον 3ο μήνα 2 ξένο και 5 δικό μου, τον 4ο μήνα 2-3 ξένο και 4-5 δικό μου και σιγά σιγά καταλήξαμε τώρα να πίνει μόνο ένα γεύμα τη μέρα δικό μου. Κι αυτό γιατί σιγά σιγά αυξάνονταν οι δικές της ανάγκες και παράλληλα αραίωνα κι εγώ τις αντλήσεις (ΚΑΚΩΣ, το ξέρω!) κι έτσι το γάλα μειωνόταν.

Ξέχασα να πω ότι τους 2 πρώτους μήνες αντλούσα με το mini electric της medela και μετά νοίκιασα το symphony και το έχω ακόμα. Το θέμα είναι ότι τώρα πια αντλώ πρωί και βράδυ και βγάζω περίπου 90-100 ml τη φορά, 180-200 τη μέρα. Να της δίνω ένα γεύμα τη μέρα δεν νομίζω ότι έχει νόημα... Υπάρχει λέτε περίπτωση να αυξήσω πάλι την παραγωγή ή χαμένος κόπος; Περίοδος δεν μου έχει έρθει ακόμα. Αν δεν τα καταφέρω να αυξηθεί, μήπως θα ήταν καλύτερα να αντλώ όλο και λιγότερο και να το πετάω μέχρι να σταματήσει τελείως; Υπάρχει κίνδυνος να μείνει γάλα στο στήθος έτσι; γιατί ο γυναικολόγος μου πρότεινε να δέσω το στήθος και να πάρω το parlodel για 2 εβδομάδες.

Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά νομίζω ότι η εμπειρία σας θα με βοηθήσει πολύ :-)

Να σου ζήσει

Εσύ αποφασίζεις......... . Για μένα άξιζε τον κόπο η προσπάθεια και αρχικός μου στόχος ήταν έστω και ένα γεύμα μητρικού αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη. Μπορείς ωραιότατα και να αυξήσεις την παραγωγή αν το θέλεις αλλά και να διακόψεις χωρίς να πάρεις χάπια και χωρίς να δέσεις το στήθος (είναι επώδυνη διαδικασία και δεν έχει αποτέλεσμα άρα θα ταλαιπωρήσεις το στήθος χωρίς λόγο, όσο για το χάπι δεν το συζητώ....). Αν αποφασίσεις να αυξήσεις την παραγωγή απλά θα αυξήσεις τις αντλήσεις (αφού το μωρό δεν μπαίνει στο στήθος) χρειάζονται 8 αντλήσεις διάρκειας 10-15 λεπτά. Παράλληλα μπορείς να πάρεις και κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γαλουχίας για γρηγορότερα αποτελέσματα. Όπου υπάρχει έστω και λίγο γάλα μπορεί να υπάρξει περισσότερο αυτό είναι σίγουρο. Προσωπικά θα το έκανα αρχικά για πιει το παιδί όσο το δυνατόν περισσότερο δικό μου και αργότερα που θα μπουν και οι στέρεες τα γεύματα γάλακτος να είναι μητρικό. Σε 11/2 μήνα οι απαιτήσεις για γάλα θα είναι όλο και μικρότερες οπότε και με λιγότερες αντλήσεις θα μπορείς να καλύπτεις τις ανάγκες. Από την άλλη αν θέλεις να διακόψεις απλά θα αντλείς κάθε μέρα όλο και λιγότερο. Σιγά σιγά θα κοπεί χωρίς άλλες παρεμβολές. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς και να κόψεις το γάλα μαχαίρι. Ότι αποφασίσεις εδώ είμαστε....:)

Κορίτσια καλησπέρα και πάλι. Μήπως γνωρίζετε εσείς οι έμπειρες να μου πείτε:η μικρή μου (3 μηνών και 1 εβδομάδας) εδώ και λίγες μέρες μασουλάει συνέχεια τα χέρια της ακόμα και κατά την διάρκεια του θηλασμού κ έχει πολλά σαλάκια. Χθες το βράδυ είχε και πολλή γκρίνια. Μήπως τρέχει τίποτα με τα δοντάκια της ?μικρή δεν είναι όμως για να βγάζει δοντάκια?επίσης έχω παρατηρήσει την τελευταία εβδομάδα οτι γκρινιάζει πάρα πολύ και αρνείται να πιάσει το δεξί στήθος. Θέμα υπερπαραγωγής δεν υπάρχει για να πω οτι πνίγεται και μερικές φορές την καταφέρνω να το πάρει στην ξαπλωτή στάση ή το πρωί που μισοκοιμάται και έχει ξελιγωθεί στην πέινα. Τι εξήγηση μπορεί να έχουν αυτά?

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα και πάλι. Μήπως γνωρίζετε εσείς οι έμπειρες να μου πείτε:η μικρή μου (3 μηνών και 1 εβδομάδας) εδώ και λίγες μέρες μασουλάει συνέχεια τα χέρια της ακόμα και κατά την διάρκεια του θηλασμού κ έχει πολλά σαλάκια. Χθες το βράδυ είχε και πολλή γκρίνια. Μήπως τρέχει τίποτα με τα δοντάκια της ?μικρή δεν είναι όμως για να βγάζει δοντάκια?επίσης έχω παρατηρήσει την τελευταία εβδομάδα οτι γκρινιάζει πάρα πολύ και αρνείται να πιάσει το δεξί στήθος. Θέμα υπερπαραγωγής δεν υπάρχει για να πω οτι πνίγεται και μερικές φορές την καταφέρνω να το πάρει στην ξαπλωτή στάση ή το πρωί που μισοκοιμάται και έχει ξελιγωθεί στην πέινα. Τι εξήγηση μπορεί να έχουν αυτά?

Για το ότι δεν θέλει το δεξί στήθος δεν ξέρω, αλλά το ότι μασουλάει τα χεράκια της είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σημαίνει ότι μπορεί πια να συντονίζει σε τέτοιο βαθμό τα χεράκια της, ώστε να τα φέρνει στο στόμα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό βήμα για ένα τόσο μικρό μωράκι!!! Με το στόμα γνωρίζει το σώμα της και τον κόσμο.

Ευστρατία, ο γιος μου έτσι ξεκίνησε με τα χέρια του και 5 μηνών βρήκε το δάχτυλό του να πιπιλάει και ησύχασε. Ξέρω ότι μπορεί να θεωρηθεί σημάδι πείνας αλλά εγώ ήμουν ευχαριστημένη από το βάρος του, 7550, και δεν είχα προβληματιστεί ιδιαίτερα. Νομίζω πιο έντονη ήταν η ανάγκη να έχει κάτι να παρηγοριέται για να κοιμάται. Δόντια έβγαλε 15 μηνών οπότε σίγουρα δεν ήταν αυτό σε εμάς. Πάντως το πιπίλισμα το έκοψε 6 χρονών και το μετάνιωσα που δεν επέμεινα στην πιπίλα που σαφώς κόβεται πιο εύκολα.

Για το στήθος να την ξεγελάς να θηλάζει και από τα δύο.

ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ. ΘΗΛΑΣΕ ΜΕΧΡΙ 2,5 ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ.

Λυπάμαι για την παραπληροφόρηση που είχες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι κανενός είδους τέτοια επιβάρυνση δεν διακαιολογεί τη διακοπή του θηλασμού.

Το αγελαδινό γάλα σε σκόνη βάζει σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους την υγεία του μωρού.

Δεν μπορώ να φανταστώ ποια από τα χημικά στα οποία εκτίθεσαι είναι χειρότερα από αυτά που παίρνεις με τις τροφές και περνούν στο γάλα: φυτοφάρμακα, συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης, τεχνητές χρωστικές...

Σκέφτηκες πόσες ουσίες αναπνέουμε κάθε μέρα ( κι εμείς και οι αγελάδες...) που περνάνε στο γάλα;

Από ποιες ουσίες νομίζεις ότι προστατεύεις το μωρό σου;

Η ερώτηση είναι ρητορική.

Στο μεγαλύτερο διάστημα που θήλαζα ήμουν σε ένα εργαστήριο με πολλά χημικά, κάποια μεταλλαξογόνα, κάποια δηλητήρια, όμως είμαι σίγουρη ότι το μωρό εκτίθεται σε πολύ πιο επικίνδυνες ουσίες καθημερινά από τις οποίες δεν μπορώ να το προστατέψω. Στο εργαστήριο τηρούσα όλους τους κανόνες αφαλείας (γάντια, ποδιά, μάσκα, πλύσιμο) και θεωρώ ότι από εκεί είχε ελάχιστη ή καθόλου επιβάρυνση.

Ο επαναγαλακτισμός έχει νόημα αν έτσι νιώθεις. Την απάντηση τη δίνεις μόνο εσύ για σένα.

Για μένα θα είχε νόημα και θα το έκανα για το παιδί μου γιατί ο θηλασμός είναι μια μακροχρόνια σχέση.

Είναι απόλυτα φυσιολογικά και τα δύο. Κι εμάς από 3μηνών μασούλαγε τα χέρια του (δοντάκι είδαμε στους 7).

Για το στήθος συμβαίνει καμιά φορά να δείχνουν προτίμηση στο ένα απ' τα δύο. Συνέχισε να του το δίνεις όπως κάνεις τώρα για να μην σου μειωθεί η παραγωγή από κει και το πιθανότερο να το ξεπεράσει γρήγορα. Εμένα μου το έκανε για 2-3 εβδομάδες και μετά το ξέχασε, οπότε θήλαζε κανονικά και απ' τα δύο!

κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.πείτε μου επίσης σας παρακαλώ μέχρι ποιό μήνα τα μωράκια πρέπει να έχουν διπλασιάσει το βάρος γέννησης?γιατί εμείς στον 30 μήνα ήδη το διπλασιάσαμε (2650 γέννηση, 3ος μήνας 5300). Αν από εδω και στο εξής η μκρή μου δεν παίρνει τόσο βάρος να μην ανησυχήσω?το λέω για να μη μου πεί καμιά μ...α ο παιδίατρος προκειμένου να με πείσει για ρυζάλευρα και κρέμες από τον επόμενο μήνα (ήδη έκανε μια κρόυση στην επίσκεψη του 3ου μήνα)...

Στον 6ο το διπλασιάζουν και στο χρόνο το τριπλασιάζουν. Για την πληροφόρησή σου όμως ο γιος μου 6 μηνών ήταν 7950 (γεννήθηκε 3) και 15 μηνών που τον ξαναζύγισα 10250. Στο ενδιάμεσο δεν είχαμε ξαναπάει σε παιδίατρο. Όταν μπαίνουν οι κρέμες, βράσε όρυζα από βάρος. Και τις έτρωγε όλες, αλλά έλα που χόρταινε και είχε περιορίσει το στήθος αν και τον θήλασα μέχρι 13 μηνών και μετά δυσκολεύτηκε στο μπουκάλι. Και έχω καταλήξει ότι μόνο το γάλα στήθος ή μπουκάλι δίνει βάρος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΝ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟΛΟΥΟΛΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΑΛΥΤΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΗΤΑΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ.

ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ: ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΗ ΓΑΛΟΥΧΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΥΜΑΤΑ;

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ ΑΓΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

Δυστυχώς η τολουόλη είναι ουσία που δεν έχει μελετηθεί και δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες. Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων δεν έχει καμία αναφορά.

Η επικινδυνότητα εξαρτάται από τις ώρες έκθεσης. Ανιχνεύεται στο μητρικό γάλα σε μικρές ποσότητες αλλά δεν υπάρχει καμία οδηγία για την ώρα.

Η μόνη αναφορά που βρήκα είναι για μητέρες που εργάζονται σε εμφανιστήρια φωτογραφιών (τα παραδοσιακά, όχι τα ηλεκτρονικά) στις οποίες θεωρήθηκε ότι είναι πιο ασφαλές να θηλάζουν.

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά είναι δύσκολο να καταφέρεις να διατηρήσεις μερική γαλουχία με δύο μόνο θηλασμούς.

Μπορείς να κάνεις επαναγαλακτισμό, αλλά θα χρειαστείς πολλές αντλήσεις που εκτιμώ ότι είναι χρόνος που θα στερήσεις από το παιδί και δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα κάτι τέτοιο.

Σκέψου το και το ξανασυζητάμε.

Έχω βρει αυτή τη μελέτη που βασίζεται σε μοντέλα

http://www.tera.org/Peer/VCCEP/Toluene/VCCEP%20Toluene%20%20-%20Appendix%20C%20-%20PBPK%20Modeling%209-29-05.pdf

αν και δεν είναι καινούργια, τη βλέπω για πρώτη φορά σε πλήρες κείμενο, αν θέλεις διάβασέ την και το ξανασυζητάμε

Καλημέρα κορίτσια! Σήμερα χρειάστηκε να πάω στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ για να τακτοποιήσω τα χαρτιά για το επίδομα μητρότητας και την εξάμηνη άδεια. Το είχα προγραμματισμένο από μέρες και είχα βγάλει γάλα για να έχει ο μπέμπης. Αλλά τι μου έκανε ο μπαγάσας. Πρώτον, ενώ ήθελα να τον θηλάσω πριν φύγω το πρωί δεν ήθελε με τίποτε. Ήθελε να κοιμηθεί. Με το ζόρι θήλασε ελάχιστα και τον άφησα γιατί δεν ήθελα να νευριάσει. Το κακό είναι όμως πως όσο έλειπα εγώ (2 ώρες έλειψα, επέστρεψα στις 10.00) δεν ήθελε με τίποτε το μπουκάλι. Και δεν μπορώ να πω πως ήταν χορτάτος αφού από τις πεντέμιση το πρωί που τον θήλασα τελευταία φορά (και το βράδυ δεν τρώει και πολύ γιατί νυστάζει) δεν ξαναέφαγε. Τι θα κάνω; Πως θα γίνει όποτε θα πρέπει να λείψω; Κρίμα πήγε χαμένο και το γάλα που είχα αντλήσει με κόπο και ξενύχτι! Θα το δεχθεί κάποια στιγμή; Ίσως είναι και μικρός ακόμα, τι να πω. Πιο παλιά το δέχονταν το μπιμπερό αλλά εδώ και ενάμισι μήνα ούτε που το αγγίζει. Κάνει σαν να πνίγεται. Η πεθερά μου τάχει δει όλα με το μπέμπη. Μου είπε να του δίνω μπουκάλι κάθε μέρα για να συνιθήσει.... :mad: ΟΥΦΦΦ!!!

sL7ap2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...