Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Όπως λέει η Xenia στα δίνουν αν είναι κάποιων συγκεκριμένων εβδομάδων κ πάνω. Το τιμολόγιο του Ιασώ έγραφε κλιβανος ή κατι τετοιο που σημαίνει οτι τα πέταξαν. Για τους γιατρούς θεωρείται Έμβρυο απο 6 μηνών κ πάνω. Εμένα ήταν 5,5!!! Κ για το αν το θέαμα είναι αποκρουστικό ή όχι είναι μια καθαρά υποκειμενική άποψη. Για μένα δεν είναι καθόλου αποκρουστικό!!! Όπως είπα παραπάνω έχω δει κ γω αυτό το θέαμα , κ μόνο δέος μου προκάλεσε, όχι αηδεία. Τώρα σχετικά με την κοπέλα που το πήρε σχολείο, είναι τραβηγμένο. Για τον γιατρό, ίσως θα πρέπει να τα χει σε πιο απομονωμένο σημείο κ όχι σε κοινή θέα γιατί απλά κάποιοι δεν αντέχουν το θέαμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όπως λέει η Xenia στα δίνουν αν είναι κάποιων συγκεκριμένων εβδομάδων κ πάνω. Το τιμολόγιο του Ιασώ έγραφε κλιβανος ή κατι τετοιο που σημαίνει οτι τα πέταξαν. Για τους γιατρούς θεωρείται Έμβρυο απο 6 μηνών κ πάνω. Εμένα ήταν 5,5!!! Κ για το αν το θέαμα είναι αποκρουστικό ή όχι είναι μια καθαρά υποκειμενική άποψη. Για μένα δεν είναι καθόλου αποκρουστικό!!! Όπως είπα παραπάνω έχω δει κ γω αυτό το θέαμα , κ μόνο δέος μου προκάλεσε, όχι αηδεία. Τώρα σχετικά με την κοπέλα που το πήρε σχολείο, είναι τραβηγμένο. Για τον γιατρό, ίσως θα πρέπει να τα χει σε πιο απομονωμένο σημείο κ όχι σε κοινή θέα γιατί απλά κάποιοι δεν αντέχουν το θέαμα.

Μεχρι 24 εβδομαδων τα θεωρουν εμβρυα μετα τις 24 εβδομαδες ειναι μωρα ετσι μου ειχαν πει σε εμενα το δικο μου ηταν εμβρυο 23+6. Και επειδή δεν μου το εδωσα , εγω δεν ξερω εαν το θαψανε η το βαλαν σε καποιο βαζο για επίδειξη. Απλα το θεωρω αποκρουστικο το θεμα για μια κυοφορουσα . Οπως και να το κανουμε ειναι νεκρα ενω αυτο που εχει μεσα της ειναι ζωντανο.

:wdZ6p3.png

arhIp3.png

ρε παιδια, εμεις ειχαμε στο σχολειο (δε θυμαμαι αν ηταν γυμνασιο ή λυκειο) ενα εμβρυακι σε βαζο, αληθινοτατο, ολη τη χρονια ηταν σε κοινη θεα στη γυαλινη ντουλαπα του εργαστηριου και καποια στιγμη βγηκε απο τη ντουλαπα σε ενα μαθημα. ΤΟ θυμαμαι πολυ καλα, καναμε μαθημα στο εργαστηριο τρεις φορες την εβδομαδα και το εβλεπα, δεν ηταν κατι το αποκρουστικο, ισα ισα το βρηκα καταπληκτικο να βλεπω στ'αληθεια πως ειναι ενα μωρο στην κοιλια της μαμας του.

Προσωπικα δεν το βρισκω κακο, καταλαβαινω οσες λετε οτι το βρισκετε αποκρουστικο, παντως σιγουρα παρανομο δεν ειναι

παιδια το θεμα αποκρουστικου ή οχι ειναι το λιγοτερο! Το αν ειναι ηθικο ή οχι ειναι το πιο σοβαρο και τα συναισθηματα που προκαλει σε εγκυους ή μη σε ιατρειο.Αυτο ειναι το θεμα.

Όλα είναι μια ιδέα...

εμενα με ανατριχιαζει, δε πολυγουσταρω να βλεπω εμβρυα σε φορμολη σε κοινη θεα, και μου ψιλοφαινεται και χοντρη κακοτοπια να τα εχει χυμα σε δημοσια θεα ενας γυναικολογος στο ιατρειο του... εχω ακουσει οτι υπαρχουν και σε κοινη θεα σε καποια δημοσια μαιευτηρια...

περι αισθητικης περισσοτερο ο λογος, εχω την εντυπωση... και λιγοτερο ηθικης

Διαφημίσεις

Πολύ αποκρουστικό, καταθλιπτικό και σκιαχτερό μου φαίνεται:(

Το περιβάλλον ενός ιατρείου πρέπει να φέρνει ηρεμία και όχι ανακατωσούρα στο στομάχι και εφιάλτες:rolleyes:

παιδια το θεμα αποκρουστικου ή οχι ειναι το λιγοτερο! Το αν ειναι ηθικο ή οχι ειναι το πιο σοβαρο και τα συναισθηματα που προκαλει σε εγκυους ή μη σε ιατρειο.Αυτο ειναι το θεμα.

νομίζω μια μη έγκυος θα το "προσπεράσει'..

τώρα όσον αφορά το ηθικό που λές..επιστήμη και ήθος πάνε μαζί;συμβάδισαν ποτέ στους αιώνες;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα κάποιος γιατρός να χρησιμοποιεί γεννετικό υλικό ή κύτταρα ή όργανα δικά μου ή συγγενών μου, ακόμα και εάν είναι για ερευνητικούς σκοπούς χωρίς την εγγραφη άδειά μου.

Εξάλλου έρευνα γίνεται μόνο στα εργαστήρια του πανεπιστημιού στα τμήματα ιατρικής και βιολογίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν πραγματικά έμβρυα σε ιδιωτικά ιατρεία ή σχολεία. Η επεξήγηση σε παιδιά ή σε εγκύους μπορεί να γίνει με ομοιόματα.

Εμένα προσωπικά δε θα μου άρεσε να δώ τέτοιο θέαμα, είτε στο σχολείο είτε στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι κάποιου. Καλώς δωρίζουν κάποιοι τα νεκρά έμβρυα για ερευνητικούς σκοπούς γιατί έτσι θα σωθούν άλλα μωράκια, αλλά άλλο να βρίσκονται τα έμβρυα στη φορμόλη σ ενα ερευνητικό εργαστήριο κι άλλο στη βιβλιοθήκη ενός ιατρείου. Δεν νομίζω οτι προσφέρει κάτι σε κάποιον!!!

Και ναι για μένα το θέαμα είναι κάπως...δεν ξέρω πια είναι η σωστ'η λέξη που το περιγράφει, αλλά δεν θα ήθελα να το δω!

Φανταστείτε να έρθετε σπίτι μου και να δείτε σε μια γυάλα τον παππού μου:shock::shock:. Τι διαφορά έχει?Ανθρωποι δεν είναι και τα έμβρυα?

Διαφημίσεις

ρε παιδια, εμεις ειχαμε στο σχολειο (δε θυμαμαι αν ηταν γυμνασιο ή λυκειο) ενα εμβρυακι σε βαζο, αληθινοτατο, ολη τη χρονια ηταν σε κοινη θεα στη γυαλινη ντουλαπα του εργαστηριου και καποια στιγμη βγηκε απο τη ντουλαπα σε ενα μαθημα. ΤΟ θυμαμαι πολυ καλα, καναμε μαθημα στο εργαστηριο τρεις φορες την εβδομαδα και το εβλεπα, δεν ηταν κατι το αποκρουστικο, ισα ισα το βρηκα καταπληκτικο να βλεπω στ'αληθεια πως ειναι ενα μωρο στην κοιλια της μαμας του.

Προσωπικα δεν το βρισκω κακο, καταλαβαινω οσες λετε οτι το βρισκετε αποκρουστικο, παντως σιγουρα παρανομο δεν ειναι

Μήπως πήγαινες στο Αρσάκειο; Γιατί κι εμείς είχαμε ένα τέτοιο στο εργαστήριο αλλά δε μας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι είναι αληθινό.....

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Μήπως πήγαινες στο Αρσάκειο; Γιατί κι εμείς είχαμε ένα τέτοιο στο εργαστήριο αλλά δε μας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι είναι αληθινό.....

Μαλλον ηταν της "μόδας" τοτε γιατι ειχαμε και εμεις 2-3 στο εργαστηριο στο σχολειο. Φρίκη. Τι να πω, αλλες εποχες? Αλλα το να τα εχει ο γιατρος στο ιατρειο του ειναι τουλαχιστον ακομψο και δειχνει αναισθησία.

Εννοεις οτι αυτη ειναι η πιθανη αποψη του "γιατρου" ή η δικη σου??

Δεν καταλαβα λογω διατυπωσης.

ΑΥΤΑ.

Η νομικη πλευρα του θεματος χωρις να ξερω μεχρι μετα απο πια εβδομαδα εχουν διαφορετικη μεταχειριση!!! και βεβαια δεν θεωρω ενα τοσο δα εμβρυακι σκουπιδι!!! Πως σου ηρθε αυτο!!!!!!!!!!

Η νομικη πλευρα του θεματος χωρις να ξερω μεχρι μετα απο πια εβδομαδα εχουν διαφορετικη μεταχειριση!!! και βεβαια δεν θεωρω ενα τοσο δα εμβρυακι σκουπιδι!!! Πως σου ηρθε αυτο!!!!!!!!!!

Μπερδευτηκα λογω διατυπωσης. οκ.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Στο Λάππειο ήταν στο εργαστήριο της χημείας...έμβρυο από έκτρωση..είχα κολλήσει τη μούρη μου στη ντουλάπα κ έκλαιγα (από τότε ήμουν ευαίσθητη ψυχή:confused::confused::lol::lol::lol::lol:

Επισκεφτηκα εχθες εναν γυναικολογο πολυ γνωστο στα μερη μου και καλο υποτειθεται...

ολη την ωρα που μου μιλουσε το βλεμα μου ειχε κολλησει σε κατι βαζα που ειχανε μεσα εμβρυα εως και 5 μηνων.Στο τελος τον ρωτησα και μου ειπε αναλυτικα ποσο ειναι το καθενα και τους λογους που δεν επεζησαν και οτι τα εχει στη φορμολη.Επαθα σοκ!!!!!Επιτρεπεται να κραταει γιατρος εμβρυα σε βαζα κ να τα εχει στο ιατρειο σα τροπαια?

Μου κανει λιγο ψυχανομαλια αυτο....ποιος δεχτηκε να δωσει ενα εμβρυακι σε γιατρο να το βαλει σε βαζο¨?Κανεις φανταζομαι....Επιτρεπεται να κρατανε τετοια πραγματα?Δε περιγραφω συναισθηματα,μονο σας λεω οτι δε μπορεσα να κοιμηθω κ το σκεφτομαι συνεχεια....:-(

Δεν βρίσκω κανένα λόγο που να πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο σε "δημόσιο" ιατρείο. Απλά απαράδεκτο (επιεικώς) και για πολλούς λόγους.

Σίγουρα δεν είναι παράνομο ή ανήθικο, αλλά δεν είναι και το καταλληλότερο ντεκόρ για ένα ιατρείο... χάθηκε ένας φίκος βρε αδερφέ; :)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Σίγουρα δεν είναι παράνομο ή ανήθικο, αλλά δεν είναι και το καταλληλότερο ντεκόρ για ένα ιατρείο... χάθηκε ένας φίκος βρε αδερφέ; :)

Φαντάζομαι αν ήταν έμβυα της γυναίκας του και δικά του δεν θα ήταν παράνομο, για ξένα και χωρίς να έχει τη συναίνεση τως γυναικών στα οποία ανήκουν, δεν ξέρω αν είναι νόμμο.

Φαντάζομαι αν ήταν έμβυα της γυναίκας του και δικά του δεν θα ήταν παράνομο, για ξένα και χωρίς να έχει τη συναίνεση τως γυναικών στα οποία ανήκουν, δεν ξέρω αν είναι νόμμο.

Αν εχει έγγραφη αδεια απο τους γονεις δεν ειναι παρανομη η κατοχη τους φανταζομαι. Δεν γνωριζω ομως κατα ποσο ειναι νομιμη η εκθεσή τους σε χωρους που δεν εχουν εκπαιδευτικο χαρακτηρα και κατα ποσον επισης ειναι υποχρεωμενοι οι υπολοιποι χωρις να εχουν προειδοποιηθει να αντικριζουν τα νεκρα εμβρυα σε ιατρειο ή σε διαδρομους νοσοκομειων οπως προαναφερθηκε.

Καλα για την εκθεση σε σχολεια το θεωρω τουλάχιστον βλακωδες και αντιπαιδαγωγικο:rolleyes:

ΥΓ: Εγω χθες ψαχνοντας στο google πληροφοριες για το θεμα ειδα εικονα εμβρυου σε φορμολη και εψαχνα το x χωρις να κοιταω την οθονη για να κλεισω τη σελιδα. Τοσο πολυ ταραχτηκα. Ισως αλλοι ειναι πιο ψυχραιμοι απο εμενα , τι να πω...εγω και ανηθικο το θεωρω και ανουσιο και απαραδεκτο. Δεν κρινω/κατακρινω τους γονεις που δινουν τη συναινεση τους -αν τι δινουν- γιατι ξερω πως μπορει να σε παραμυθιασει (τουμπαρει) ενας γιατρος για να κανεις πραγματα που μπορει πριν να μην σου περναγαν καν απο το μυαλο...

Όλα είναι μια ιδέα...

Απλο ιατρειο ητανε ,ιδιοτης γιατρος,οχι καθηγητης το ξερω σιγουρα...(που ειναι στον εοπυ).Μου ειπε να μου κανει κ την αυχενικη αμεσα με 240 ευρω και με πιεσε για το χρονο ωστε να ξερει νωρις τα αποτελεσματα,για να ξερει πως θα πραξουμε :rolleyes::confused::idea:Οταν του ειπα δε οτι δε μ ενδιαφερει η φυση του μωρου μου κ οτι θα το φερω στο κοσμο οτι κ αν ειναι φρικαρε...μου ειπε οτι καλο ειναι να εχω ενα υγιες μωρο(αυτον τι τον νοιαζει δε καταλαβα).Μη γραφω τη συζητηση μας παρακατω...χασαπης κοινως!Το ιδιο συναντησα και σε δημοσιο νοσοκομειο σε διαστημα 1 εβδομαδας παλι .Δευτερο παιδι και τι να πω...εχουνε φαει κολλημα να κανω εκτρωση οι γιατροι?Τυχη?Τι να πω...ασχετο με το θεμα αλλα ηθελα να το βγαλω απο μεσα μου.

Δεν ξερω αν ειμαι τοσο παραξενη...αλλα θεωρουσα παντα οτι ο ανθρωπος ειτε ειναι 1 μερας ειτε 100 χρονων πρεπει να τιμαται,να μην ειναι αποβλητο...Δε διανοουμαι καν οτι πετανε σε σακουλες σκουπιδιων τα εμβρυα τα οποια δεν επιζουνε,δε ξερω...μου κανει καπως ασεβεια να το πω?Εχω δει πολλα οργανα ανθρωπων ζωντανα σε σχετικη σχολη,αλλα ηξερα οτι τα βαλανε εκει γιατι δεν ητανε μεταμοσχευσημα,αλλα ενα ανθρωπακι,μια ανθρωπινη ψυχουλα ειδικα τοσο μεγαλα(5 μηνων) να γινονται εκθεματα εκτος εργαστηριων...με σταναχωρει:( εκεινη τη στιγμη ηθελα να δακρυσω αλλα κρατηθηκα απο τις χαζομαρες που ακουσα.

Αν αυτο ειναι παρανομο και το γνωριζει καποιος σιγουρα ας μου το πει

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Δεν ξερω αν ειμαι τοσο παραξενη...αλλα θεωρουσα παντα οτι ο ανθρωπος ειτε ειναι 1 μερας ειτε 100 χρονων πρεπει να τιμαται,να μην ειναι αποβλητο...Δε διανοουμαι καν οτι πετανε σε σακουλες σκουπιδιων τα εμβρυα τα οποια δεν επιζουνε,δε ξερω...μου κανει καπως ασεβεια

Συμφωνω τόσο απολυτα μαζι σου.

Οσο για αποψεις του στυλ οτι καποιοι σοκαριζομαστε ανευ λογου και τετοια θα τις αφησω ασχολιαστες γιατι πραγματικα το συγκεκριμενο θεμα δεν ειναι για να χαλασει με λογομαχιες και πραγματικα εγω προσωπικα δεν δεχομαι να ξεκινησω διενεξη με καμια για το συγκεκριμενο θεμα διοτι ειμαι πολυ απολυτη στις αποψεις μου αυτες...:rolleyes:

Όλα είναι μια ιδέα...

Συγγνώμη κιόλας αλλά όσο καλός και αστέρι γιατρός να ήταν δεν θα καθόμουν ούτε στην καρέκλα για να μου μιλήσει όχι για να με εξετάσει.

Στο γιατρο αυτον πηγα γιατι οπως ανεφερα πολλες φορες ητανε στον εοπυ.Κι επειδη στα νοσοκομεια σου κλεινουνε 1 ραντεβου στο δυμηνο και ειχα θεμα λογο αποκολλησης,ηθελα να επιβεβαιαωσω οτι ολα βαινουνε καλως,χωρις να περιμενω 1,5 μηνα ακομα.Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το θεμα...Καποιες φορες δε διαλαγεις εσυ αλλα η τσεπη σου.Δεν θα πηγαινα σε καμια αλλη περιπτωση σε αυτον αλλα και σε κανεναν ιδιοτη της περιοχης μου τουλαχιστον μιας και τους περασα ολους στο πρωτο μου παιδι

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...