Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ - rooming in και θηλασμός

Recommended Posts

Καλησπέρα πάλι... Στο ΛΗΤΩ πάντως αν συμφωνήσουν όλες οι κοπέλες στο δωμάτιο στο αφήνουν 24ωρο το μωρό.... Εμείς συμφωνήσαμε ότι στο απογευματινό επισκεπτήριο (6-9) θέλαμε να μας τα παίρνουν τα μωρά γιατί γινόταν γενικά πανικός σε όλο τον όροφο (2ος σωστά φιλη μου :wink: ) και μιας και είχαμε και μια πρωτογεννη και είχε πολύ κόσμο...

Οι μαίες ήταν πολύ εμπειρες και τα σεμινάρια που παρακολούθησε η "πρωτόγεννη" ήταν πολύ διαφωτιστικά...

Αν η δημόσια υγεία μας ήταν σε καλύτερο επίπεδο θα προτιμούσα πάλι το Αλεξάνδρα αλλά αν μόνο εξαιρέσεις το "δημοσιοΥπαλληλίστικο" ύφος πολλών.... :?

Οσον αφορά στον ίκτερο και εμένα ο μικρούλης μου έχει και όταν πήγα στο Λητω για να του πάρουν αίμα μου διαθέσαν ένα εξεταστήριο/γραφείο στο χώρο του μικροβιολογικού όπου είχε και άνετες καρέκλες για να θηλάσω όση ώρα ήθελα μαζί με μια άλλη κοπέλα που είχε και αυτής το ίδιο πρόβλημα το μωρό της...

Δεν εκθειάζω το Λητώ αλλά απο την εμπειρία μου και με το Αλεξάνδρα βλέπω τη διαφορά στα σημεία να την κερδίζει το Λητώ...

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 332
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα σε ολες τις μανουλες!

Θα ηθελα να περιγραψω αυτο που εζησα και στα 2 μαιευτηρια που γεννησα τα παιδια μου και που μου εκανε τρομακτικη εντυπωση παρολο που δεν γνωριζα αυτα που γνωριζω τωρα για τον θηλασμο χαρη στο καταπληκτικο αυτο site και τις οδηγιες της Αγλαιας!

Ο γιος μου γεννηθηκε στο μαιευτηριο ΙΑΣΩ πριν απο περιπου 6 χρονια. Απο δικης μου πλευρας κακως δεν ειχα κατσει να ενημερωθω σωστα για το τι ειναι θηλασμος, αλλα οταν μου τον εφεραν θεωρησα (μαλλον απο το ενστικτο ορμωμενη) πως ειναι οτι πιο φυσικο το μωρο μου να θηλασει. Ετσι λοιπον καθε φορα που μου τον εφερναν τον θηλαζα οση ωρα ηταν μαζι μου. Οπως ειναι πολυ φυσικο για τα μαιευτηρια ο γιος μου επινε και ξενο γαλα, χωρις προηγουμενως κανεις να με ρωτησει η να με ενημερωσει σχετικα! :evil:

Φυσικα την 3 μερα επαθα υπερπαραγωγη και πονουσα φρικτα και καποια στιγμη οι μαιες ενδιαφερθηκαν και αποφασισαν να μου δωσουν ενα νοσοκομειακο θηλαστρο να αντλησω και να ανακουφιστω (με το ζεστο ντους κ' τις κομπρεσες δεν ειχα καταφερει πολλα πραγματα-προφανως δεν το εκανα και σωστα, αλλα που να βρεις μαια να σε βοηθησει- ημουν και τελειως αβγαλτη βλεπετε).

Εννοειται οτι συνεχισα με αποκλειστικο θηλασμο αλλα δυστυχως μεχρι την ηλικια των 3,5 μηνων, οταν ο γιος μου εκανε αλμα αναπτυξης και θελοντας να αυξησει την παραγωγη ηταν ανησυχος στο στηθος εγω νομιζα οτι δεν εχω γαλα και του εδωσα ξενο το οποιο αμεσως πηρε και εγω ηρεμησα νομιζοντας οτι εχω κανει καλα (ηταν και δυσκολη περιοδος για εμενα λογω διαζυγιου με τον πρωην συζυγο).

Στην κορουλα μου τωρα, ηξερα οτι θα θηλασω επειδη την γεννησα στο Αλεξανδρα και οτι θα την εχω αποκλειστικα εγω και κανεις αλλος.

Ανακαλυψα λοιπον και εμεινα αφωνη επισης με το τι κανουν οι μαιες στα μαιευτηρια!!! Ημουν σε 10κλινο και παρακολουθουσα πως καμια μα καμια μαμα δεν θηλαζε το μωρακι της! Προσπαθουσαν να θηλασουν και καμια μαια δεν ενδιαφερθηκε να τους δειξει! Σε καποιες πιο δεκτικες μαμαδες εσπευσα να τους δειξω πως να κρατανε το μωρακι τους και να θηλασουν.

Τους ειπα οτι το μητρικο γαλα επαρκει για το μωρακι γιατι το μωρακι τους ξερει απο μονο του τι να κανει και οτι σε λιγες μερες θα ειναι ολα πολυ καλυτερα.

Ειδα επισης οτι οι 8 στις 10 μαμαδες ειχαν γεννησει με καισαρικη και αυτο εξαιτιας της ''εξαιρετικης'' πληροφορησης που ειχαν απο τον γιατρο τους!

- Ελα μωρε, να μην πονεσεις, θα μπεις και θα βγεις ''τσακ-μπαμ''!

Θελω τωρα να καταγγειλω, πως ενω καποιες μαμαδες προσπαθουσαν να θηλασουν, εσκαγαν μυτη οι μαιες με τα μπουκαλακια και μοιραζαν απο 5-6 καθημερινα σε καθε κρεβατι. Οταν ηρθαν σε εμενα τους ειπα ευγενικα πως θηλαζω αποκλειστικα το μωρο μου και οτι δεν θελω. Εμειναν αφωνες.

Μεχρι εκει καλα. Σε 5' εχουν επιστρεψει και μου λενε, - καλα εγω θα σου αφησω μηπως αλλαξεις γνωμη και τα θελησεις! - συγνωμμη, της απανταω,

ειμαι σιγουρη πως δεν θελω , δεν χρειαζεται να μου αφησετε και ξαναφευγει. Το απιστευτο ακολουθει! Μεχρι να βγει απο τον θαλαμο κανει μεταβολη, ερχεται φορτσατη και μου λεει: εγω θα σου δωσω και εσυ καντα οτι θελεις!!!!!!!!

Εκει θυμωσα! Της λεω : σας εξηγω πως θα κανω οτι πιο φυσικο για το μωρο μου να το θηλασω και εσεις αντι να με καθοδηγησετε η να με βοηθησετε σχετικα με τον θηλασμο με πιεζετε να μην το θηλασω?????

Εκει σταματησε και εξαφανιστηκε... δεν ξαναπλησιασε στο κρεβατι μου.

Επισης... γιατι οι επιμελητες παιδιατροι δεν ξεκαθαριζουν στις μαμαδες οτι πρεπει να θηλαζουν τα μωρα τους??? Ειναι εξαιρετικα χλιαροι στο θεμα.

Ααα.. θηλαζεις ..καλως. Ααα, δεν θηλαζεις ε... ενταξει μωρε...

Οταν ανακαλυψα μεσα στο site οτι ειναι πρωταρχικης σημασιας ο θηλασμος, εξοργιστηκα τοσο με ολους αυτους τους ανθρωπους, οι οποιοι υποτιθεται πως υπηρετουν ενα συστημα που χρεος του εχει να σεβεται και να υποστηριζει τους ανθρωπους και οχι το ακριβως αντιθετο!

Απο την γεννηση της κορης μου και μετα προσπαθω να ενημερωνω οσο γινεται περισσοτερο - αν μου δωθει η ευκαιρια - σχετικα με το θεμα του θηλασμου. Ελπιζω να βοηθησω ορισμενες μαμαδες και τα μωρα τους να πετυχουν να ερθουν σε επαφη με αυτο που μας χαρισε η φυση...

Εγραψα πολλα και ζητω συγνωμμη εκ των προτερων, αλλα ηθελα καποια στιγμη να τα μοιραστω μαζι σας...

.png

.png

.png

.png

Stefania να σου ζήσουν και σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου.

Θα το βάλω και αλλού όταν βγει το πρόγραμμα αλλά το γράφω κι εδώ:

Τέλη Μαρτίου, μαλλον στις 21 (δεν υπάρχει ακόμη οριστικό πρόγραμμα) θα γίνει μια ημερίδα για το θηλασμό στο Νοσοκομείο Αττικόν. Παρακαλώ πολύ όσες μητέρες ενδιαφέρονται να έρθουν όχι μόνο για να παρακολουθήσουν αλλά και για να πουν την εμπειρία τους.

Στο Νοσοκομείο Αττικόν γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στο θηλασμό, έχει ξεκινήσει η διαδικασία να γίνει φιλικό στο βρέφος.

Ελπίζω ότι στην ημερίδα θα έρθουν και από αλλού. Αυτοί οι από αλλού κυριώς είναι σημαντικό να ακούσουν από τις ίδιες τις μητέρες τι σημαίνει ο θηλασμός αλλά κυρίως να ακούσουν πώς το νοσηλευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας αποτρέπει τις μητέρες να θηλάσουν...

Τα πραγματα ηταν αρκετα διαφορετικα στο ΙΑΣΩ οταν γεννησα πριν 3 μηνες. Ειχα ζητησει αποκλειστηκο θηλασμο και μου τον φερνανε οταν εκλαιγε οπως επισης μου τον αφηνανε στο δωματιο σχεδον ολη ημερα αν το ηθελα.

Ηρθανε 2 μαιες μαλιστα και μου ειπαν συγχαρητηρια για την επιλογη μου και μου μιλουσανε ωρες για το ποσο αξιζει αυτη μου η προσπαθεια. Ειχαν καθε μερα ειδικα σεμιναρια θηλασμου και μου το υπενθυμιζανε συνεχεια ( ασχετως αν δεν μπορουσα καν να κουνηθω ποσο μαλλον να κατεβω οροφο). Κανεις ποτε δεν προσπαθησε να με πεισει να δωσω ξενο γαλα, ουτε νοσοκομες ουτε παιδιατροι παρ'ολη την δυσκολη κατασταση που ημουν τις πρωτες ωρες.

Δεν με πιεσε κανεις για τιποτα. Δεν θα ανεχομουν καμια πιεση, ουτε καν για να θηλασω εαν δεν το επιθυμουσα και αυτο το θεωρησα ως σεβασμο στις επιλογες μου. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα τετοια συμπαρασταση στον θηλασμο και ειχα παει φορτωμενη για το αντιθετο. Δυστυχως δεν ειχα την ιδια συμπαρασταση και οταν γυρισα σπιτι και εκει δυστυχως δεν τα καταφερα....

Διαφημίσεις

επισης γεννησα στο Ιασω πριν 24 μερες και ζητησα να θηλαζω αποκλειστικα..τιποτε δεν με εκανε να καταλαβω η να πιστεψω οτι το μωρο επινε ξενο γαλα και παντα μα παντα ειχα βοηθεια στα θεματα θηλασμου οταν τη ζητουσα..απροσμενα ενοιωθα σα το σπιτι μου..ιδιως στην πρωινη βαρδυα ειχα την αισθηση πως τα ατομα ηταν απολυτα καταρτησμενα..προθυμα να πληροφορησουν..μαλιστα μια με εβλεπε τσο διαδρομο και θυμοταν τα παντα για μενα..αυτα στον 5ο οροφο..αλλου δεν ξερω!!

και παρολα αυτα περασα κανα δυο κρισεις ολες αυτες τις ημερες με τον θηλασμο αλλα και παλι ρωτησα, ενδιαφερθηκα, εμαθα και το αντιμετωπισα..ειναι τραγικη η κουραση αλλα ειναι το πιο καλο πραγμα που εχω προσφερει στο παιδι μου και σε εμενα..ειλικρινα..

Μέσα στο φόρουμ υπάρχουν πολλές μητέρες που έχουν γεννήσει στι Ιασώ και μάλιστα δύο παιδιά. Ειδικά αυτές που έχουν γεννήσει τα παιδιά τους με απόσταση έχουν δει σημαντικές αλλαγές.

Πιστεύω ότι η πίεση των μητέρων όλα αυτά τα χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. :)

Όσο δεχόμαστε αβασάνιστα τις πρακτικές τους, τόσο εξακολουθούν να υπάρχουν και να χειροτερεύουν, όταν αντιδρούμε, μπορεί αργά αλλά σταθερά γίνονται αλλαγές. Είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλές μητέρες πληροφορημένες που ξέρουν τι θέλουν και να απαιτούν όσα δικαιούνται αυτές και τα μωρά τους! :)

Βεβαιως και θα ερθω!

Με ενδιαφερει παρα πολυ και θα κανω οτι μπορω για να παραβρεθω.

Ελπιζω μονο να τα καταφερω με την κουκλιτσα μου, γιατι δεν εχουμε καποιον να μας βοηθησει με τα παιδια, οποτε μαλλον θα πρεπει να ερθουμε μαζι.

Χαιρομαι επισης που ακουω πως εχουν αλλαξει πολλα στο ΙΑΣΩ. Μακαρι και στα υπολοιπα! Μικρα βηματα αλλα σταθερα!

Καλημερα σε ολες!

.png

.png

.png

.png

Βεβαιως και θα ερθω!

Με ενδιαφερει παρα πολυ και θα κανω οτι μπορω για να παραβρεθω.

Ελπιζω μονο να τα καταφερω με την κουκλιτσα μου, γιατι δεν εχουμε καποιον να μας βοηθησει με τα παιδια, οποτε μαλλον θα πρεπει να ερθουμε μαζι.

θα ήταν κρίμα να μην έρθετε μαζί!

Είναι σημαντικό να έχετε και τα μωρά μαζί σας! :)

Διαφημίσεις

Να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου?? Ή τέλος πάντων απλά να κάνω μια σκέψη..

Εδώ κ λίγο καιρό, το ΛΗΤΩ προσπαθεί να μετεξελιχθεί σε baby friendly μαιευτήριο, όπως τουλάχιστον μου μετέφεραν φίλοι που γέννησαν πρόσφατα εκεί. ΛΗΤΩ κ ΜΗΤΕΡΑ ανηκουν στον όμιλο της MARFIN. Λέω εγώ τώρα, δεν παίρνω κι όρκο, ότι το ΙΑΣΩ προσπαθεί να κάνει ό,τι κ ο ανταγωνιστής.

Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, καταλαβαίνω, απλά νομίζω ότι η αλλαγή συμπεριφοράς έχει να κάνει περισσότερο με τον ανταγωνισμό κ την προσπάθεια να μη μείνουν πίσω σε σύγκριση με τον "μοντέρνο" ανταγωνιστή κ όχι τόσο επειδή ευαισθητοποιήθηκαν ξαφνικά και εισάκουσαν τις μητέρες...

Είμαι πολύ δυσπιστη?

.png

Μα πολλές μητέρες δήλωναν προτίμηση προς πιο φιλικά στα βρέφη μαιευτήρια, άρχισαν να προτιμούν γι αυτό το λόγο το Λητώ και έτσι εισακούσθηκαν. Δεν είναι τα παράπονα που άκουσαν άμεσα, είναι οι τάσεις της αγοράς που καθορίζουν τις καταστάσεις! :wink:

Παρακαλώ πολύ όσες μητέρες ενδιαφέρονται να έρθουν όχι μόνο για να παρακολουθήσουν αλλά και για να πουν την εμπειρία τους.

Δεν νομίζω να θέλουν να ακούσουν τη δική μου εμπειρία από το κ@#%^νοσοκομείο τους εκεί μέσα. Μόλις είχε ανοίξει τον Απρίλιο του 2004 κι ήμουν η μοναδική γυναίκα στην πτέρυγα της μαιευτικής/γυναικολογικής και δεν ερχόταν καμία #$@%% μαία να με βοηθήσει να θηλάσω και μου έλεγαν θα σου δείξει η μάνα σου και έφερναν και το μπουκαλάκι παρέα. Ή που πονούσα από το ράψιμο "σακί για πατάτες" και δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω για 20 μέρες και αυτές νόμιζαν ότι τις κοροιδεύω. Θα πάω σίγουρα στην ημερίδα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατηθώ ιδιαίτερα για το θέμα "θηλασμός" που με καίει πολύ που δεν τα κατάφερα στο πρώτο παιδί.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου?? Ή τέλος πάντων απλά να κάνω μια σκέψη..

Εδώ κ λίγο καιρό, το ΛΗΤΩ προσπαθεί να μετεξελιχθεί σε baby friendly μαιευτήριο, όπως τουλάχιστον μου μετέφεραν φίλοι που γέννησαν πρόσφατα εκεί. ΛΗΤΩ κ ΜΗΤΕΡΑ ανηκουν στον όμιλο της MARFIN. Λέω εγώ τώρα, δεν παίρνω κι όρκο, ότι το ΙΑΣΩ προσπαθεί να κάνει ό,τι κ ο ανταγωνιστής.

Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly μαιευτήριο σας παραπέμπω σ'αυτή τη συζήτηση.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13794

Έκανα κι εγώ μια παρόμοια κίνηση -πριν τα Χριστούγεννα και επανάληψη πριν ~10 μέρες- αλλά απάντηση ΚΑΜΙΑ!! :evil::evil::evil::evil:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Εγώ που έκανα μια διερευνητική συζήτηση πάντως στο Γέννεσις για αποκλειστικό θηλασμό, μου είπανε "Μα, μου, το πρωτόγαλα είναι ελάχιστες σταγόνες και δεν αρκεί, θέλετε να πάρετε τέτοια ευθύνη για το μωρό σας; Να μην χορταίνει;" Αν δεν ήταν τόσο απόλυτη η Αγλαΐα, μπορεί και να με ρίχνανε, αλλά τώρα θα πάω προετοιμασμένη :lol:

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly μαιευτήριο σας παραπέμπω σ'αυτή τη συζήτηση.

Έκανα κι εγώ μια παρόμοια κίνηση -πριν τα Χριστούγεννα και επανάληψη πριν ~10 μέρες- αλλά απάντηση ΚΑΜΙΑ!! :evil::evil::evil::evil:

Το Μητέρα δεν είναι καθόλου baby ή breastfeeding friendy... :?

αφου το λες εσυ Αγλαια, δεν το χανω με τιποτα!!! :D:D:D

Ουτως η αλλως ολα μαζι με τα αγγελουδια μας τα κανουμε ο συζυγος μου κι εγω, οποτε ειναι καταπληκτικα.

Φοβομουν οτι δεν θα ηθελαν και μωρα να παραβρισκονται κατα την διαρκεια της ενημερωσης.

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.

:wink:

.png

.png

aglaia είναι τελειωτικο οτι θα γινει στις 21 Μαρτίου γιατί η μικρή μου έχει τα πρώτα της γενέθλια εκείνη την ημέρα...;;;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

ΑΓΛΑΙΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ,ΜΕ ΒΟΗΘΑΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ;ΟΝΤΩΣ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ;ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ;ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ!ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ,ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ;ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ :(

Δεν νομίζω να θέλουν να ακούσουν τη δική μου εμπειρία από το κ@#%^νοσοκομείο τους εκεί μέσα. Μόλις είχε ανοίξει τον Απρίλιο του 2004 κι ήμουν η μοναδική γυναίκα στην πτέρυγα της μαιευτικής/γυναικολογικής και δεν ερχόταν καμία #$@%% μαία να με βοηθήσει να θηλάσω και μου έλεγαν θα σου δείξει η μάνα σου και έφερναν και το μπουκαλάκι παρέα. Ή που πονούσα από το ράψιμο "σακί για πατάτες" και δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω για 20 μέρες και αυτές νόμιζαν ότι τις κοροιδεύω. Θα πάω σίγουρα στην ημερίδα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατηθώ ιδιαίτερα για το θέμα "θηλασμός" που με καίει πολύ που δεν τα κατάφερα στο πρώτο παιδί.

Δεν μας νοιάζει τι θέλουν να ακούσουν!

Πρέπει να ακούσουν την αλήθεια, αυτό που συμβαίνει και πώς το εισπράτουν οι μητέρες!

Για να καταλάβεις, πέρυσι η νεογνολόγος Γιούλα Μέξη διοργάνωσε σεμινάρια θηλασμού για να εκπαιδευτούν οι μαίες. Ξέρεις πόσες μαίες από όλη την κλινική πήγαιναν στα σεμινάρια; Μόνο 3! και αυτές οι 3 ήταν όσες ξέραν κάποια πράγματα... Οι υπόλοιπες ούτε τα ξέρανε ούτε θέλανε να μάθουν. :?

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι η αίθουσα γέμιζε από φοιτητές! :) Κάποιοι τα άκουσαν, δεν πήγε χαμένος ο κόπος!

Φοβομουν οτι δεν θα ηθελαν και μωρα να παραβρισκονται κατα την διαρκεια της ενημερωσης.

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.

:wink:

Το αντίθετο! Θέλουν τα μωρά και αν είναι δυνατό να θηλάζουν μπας και αφυπνισθούν μερικοί!

Οι μαίες δίνουν συνεχώς μπουκάλια στα μωρά, οι περισσότερες δεν έχουν δει κανένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας... ας το δει έστω για λίγη ώρα.

Για το θηλασμό των νηπίων να μην το συζητήσω. Οι περισσότερες σοκάρονται!

ΑΓΛΑΙΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ,ΜΕ ΒΟΗΘΑΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ;ΟΝΤΩΣ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ;ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ;ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ!

Το μέγεθος του στήθους παίζει ρόλο στην αποθηκευτική ικανότητα, όχι στην παραγωγή. Δηλαδή μια μητέρα με μικρό στήθος μπορεί στις 3 ώρες μη θηλασμού να νιώσει τη δυσφορία που μια μητέρα με μεγάλο στήθος τη νιώθει στις 5 ώρες.

ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ,ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ;ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ :(

Στις μαίες της κλινικής και στο γιατρό σου και σε όποιον έχει σχέση. Να κάνεις rooming in αν μπορείς.

aglaia είναι τελειωτικο οτι θα γινει στις 21 Μαρτίου γιατί η μικρή μου έχει τα πρώτα της γενέθλια εκείνη την ημέρα...;;;

μηπως εμαθες κατι επι τουτου;;;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

μηπως εμαθες κατι επι τουτου;;;

Περιμένω!

Το Μητέρα δεν είναι καθόλου baby ή breastfeeding friendy... :?

ΚΑΘΟΛΟΥ ομως!Η εμπειρια μου απο εκει μεσα ηταν τελειως απαραδεκτη.Ημουν πολυ ευχαριστημενη απο το γιατρο μου και τη μαια η οποια με υποστηριξε πολυ με το θηλασμο ομως ειλικρινα δεν θα ηθελα να γεννησω το επομενο παιδι μου με αυτες τις συνθηκες.Καποια στιγμη θα γραψω και τη δικη μου ιστορια απλα θα ηθελα να δηλωσω "παρουσια" σε αυτη την αποψη για το ΜΗΤΕΡΑ.Ημουν τυχερη που η μαια μου κανονισε να θηλασω το μωρο μου σχεδον αμεσως μετα τον τοκετο και το ιδιο το μωρο ανταποκριθηκε απολυτα και δεν μπερδευτηκε με το μπιμπερο που ειμαι σιγουρη οτι το ταιζαν κρυφα τις υπολοιπες μερες ,μεχρι να φυγουμε , που μου φανηκαν αιωνας.

Σε αυτη την ημεριδα θα ηθελα παντως να παρευρεθω κι εγω με το γιο μου.Ελπιζω να τα καταφερουμε!!

03HJp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...