Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ - rooming in και θηλασμός

Recommended Posts

Γράφεται στο συνταγολόγιο το συμπλήρωμα; [ή είναι χαζή η ερώτηση;Προσπαθώ να καταλάβω πώς ξέρει η εταιρία ότι ο συγκεκριμένος γιατρός προωθεί το γάλα της, ώστε να τον ανταμείβει]

3ig4p2.png 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 332
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γράφεται στο συνταγολόγιο το συμπλήρωμα; [ή είναι χαζή η ερώτηση;Προσπαθώ να καταλάβω πώς ξέρει η εταιρία ότι ο συγκεκριμένος γιατρός προωθεί το γάλα της, ώστε να τον ανταμείβει]

Λοιπόν αυτή τη "χαζή" απορία την έχω κι εγώ.....όπως και με τα φάρμακα όταν αυτά δεν γράφονται σε συνταγολόγιο...πως ξέρουν οι εταιρείες ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τα προωθεί;;..κανένας ιατρικός επισκέπτης στην παρέα να μας εξηγήσει;;;;;

ταξίδια,βιβλία,συμμετοχές σε συνέδρια με όλα τα έξοδα πληρωμένα,λεφτά

μίζες (σαν την Siemens, ένα πράγμα)...

και βέβαια περισσότερες επισκέψεις στο ιατρειο τους...το γαλα σκόνη δεν έχει αντισώματα

όσον αφορά τα μαιευτήρια μου κάνει εντύπωση που συγκεκριμένα μαιευτήρια προωθουν συγκεκριμένα γάλατα...μάλλον κάνουν πλειοδοτικό διαγωνισμό :lol: 15 ευρώ/ το κομμάτι (η γέννα)

δεν ειμαι γιατρος αλλα θελω να ρωτησω,

τον γιο μου τον θηλασα (οχι απο επιλογη μου) 15μερες, ειναι τορα 17 μηνων και δεν εχει αρρωστησει ουτε μια φορα

και εγω ως βρεφος θηλασα 20μερες και οι φορες που εχω αρρωστησει εως σημερα ειναι μετριμενες αρα μηπως δεν ισχυει οτι το κανουν για επισκεψεις?

δεν ξερω,ρωταω..... :?

τον γιο μου τον θηλασα (οχι απο επιλογη μου) 15μερες, ειναι τορα 17 μηνων και δεν εχει αρρωστησει ουτε μια φορα

και εγω ως βρεφος θηλασα 20μερες και οι φορες που εχω αρρωστησει εως σημερα ειναι μετριμενες αρα μηπως δεν ισχυει οτι το κανουν για επισκεψεις?

δεν ξερω,ρωταω..... :?

Κανείς δεν είπε και δεν έγραψε ότι όλα τα μωρά που δεν θηλάζουν αρρωσταίνουν. Αυτό που έχει φανεί από πολλές μελέτες είναι ότι αν έχουμε 100 μωρά που θηλάζουν και 100 που δεν θηλάζουν θα αρρωστήσουν περισσότερα από αυτά που δεν θηλάζουν για συγκεκριμένες ασθένειες. Φυσικά και υπάρχουν παιδιά που δεν αρρωσταίνουν και στις δύο κατηγορίες αλλά αυτά που δεν θηλάζουν είναι λιγότερα.

Επίσης αυτά που δεν θηλάζουν όταν αρρωσταίνουν είναι σοβαρότερα και γι αυτό νοσηλεύονται για περισσότερες μέρες. Οι μέρες νοσηλείας μετριούνται στο σύνολο των 100 παιδιών που θήλασαν και των 100 που δεν θήλασαν.

Στο παρακάτων λινκ θα δεις και τις έρευνες που έχουν γίνει.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Infectious Diseases

Research in developed and developing countries of the world, including middle-class populations in developed countries, provides strong evidence that human milk feeding decreases the incidence and/or severity of a wide range of infectious diseases23 including bacterial meningitis,24,25 bacteremia,25,26 diarrhea,27–33 respiratory tract infection,22,33–40 necrotizing enterocolitis,20,21 otitis media,27,41–45 urinary tract infection,46,47 and late-onset sepsis in preterm infants.17,20 In addition, postneonatal infant mortality rates in the United States are reduced by 21% in breastfed infants.48

Other Health Outcomes

Some studies suggest decreased rates of sudden infant death syndrome in the first year of life49–55 and reduction in incidence of insulin-dependent (type 1) and non–insulin-dependent (type 2) diabetes mellitus,56–59 lymphoma, leukemia, and Hodgkin disease,60–62 overweight and obesity,19,63–70 hypercholesterolemia,71 and asthma36–39 in older children and adults who were breastfed, compared with individuals who were not breastfed. Additional research in this area is warranted.

Neurodevelopment

Breastfeeding has been associated with slightly enhanced performance on tests of cognitive development.14,15,72–80 Breastfeeding during a painful procedure such as a heel-stick for newborn screening provides analgesia to infants.81,82

Τα συμπεράσματα των ερευνών δεν οδηγούν στην πρόβλεψη για ένα άτομο, ούτε η συμπεριφορά ενός ατόμου οδηγεί σε συμπεράσματα για το σύνολο.

biky έγραψε:

δεν ξερω,ρωταω.....

Διαφημίσεις

1.Δεν νομιζω οτι υπάρχει αμφιβολια οτι το μητρικό γάλα ειναι η καλύτερη τροφη για τα μωρα.

2. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι τα περισσοτερα μαιευτηρια και πολλοι παιδίατροι προωθουν γαλατα σε σκονη

3. Δεν νομιζω να υπάρχει καποιος που να πιστευει οτι τα κανουν αφιλοκερδως

Λυπαμαι όμως αφανταστα οταν υπαρχουν μητερες που αναγκαζονται να θηλάσουν επειδη το περιβαλλον του τις πιέζει να θηλασουν.

1.Δεν νομιζω οτι υπάρχει αμφιβολια οτι το μητρικό γάλα ειναι η καλύτερη τροφη για τα μωρα.

2. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι τα περισσοτερα μαιευτηρια και πολλοι παιδίατροι προωθουν γαλατα σε σκονη

Λυπαμαι όμως αφανταστα οταν υπαρχουν μητερες που αναγκαζονται να θηλάσουν επειδη το περιβαλλον του τις πιέζει να θηλασουν.

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο αν το θές μπορείς. Δεν λειτουργεί με το ζόρι, γιατί απλώς λειτουργεί με το συναίσθημα. Δεν ξέρω καμία που θα θήλασε με το ζόρι. Αντίθετα ξέρω πολλές που σταμάτησαν με το ζόρι, ή με παραπληροφόρηση!

Λοιπόν αυτή τη "χαζή" απορία την έχω κι εγώ.....όπως και με τα φάρμακα όταν αυτά δεν γράφονται σε συνταγολόγιο...πως ξέρουν οι εταιρείες ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τα προωθεί;;..κανένας ιατρικός επισκέπτης στην παρέα να μας εξηγήσει;;;;;

Τελικά γνωρίζει κανείς την απάντηση στο παραπάνω; Το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές... τη συνταγή οι γιατροί δε στη γράφουν σε διπλότυπο... έτσι δεν είναι;;;

:?

Είναι απλό..περνάνε ιατρικοί επισκέπτες και αντιπρόσωποι των εταιρειών από τα ιατρεία και κλείνουν τη συμφωνία. Όταν έφερα την τεχνικό από μια εταιρεία κρέμας στο σπίτι γιατί η κρέμα δεν έπηζε καθόλου... και νόμισα ότι τρελλάθηκα...με ρώτησε το όνομα του παιδιάτρου μας...και όταν της το είπα μου είπε α! αυτόν τον έχει αναλάβει ο.... συνάδελφος. Συμπέρασμα ο γιατρός συνεργάζεται με την εταιρεία και έχουν τον τρόπο να ξέρουν ότι προωθεί τα προϊόντα τους. Βέβαια ο δικός μου όταν άλλαξα μάρκα από αυτή που μου πρότεινε...γέλαγε γιατί και αυτός στο μωρό του την άλλαξε γιατί η κρέμα δεν έπηζε!!!!!

Ναι Τόνια μου... όμως αυτόν τον τρόπο που "το ξέρουν οτι προωθεί τα προϊόντα τους" μπορεί να μας τον πει κάποιος;;;... Διότι μπορεί εγώ πχ ως γιατρός να "τάζω" σε ιατρικό επισκέπτη ότι προωθώ τα προϊόντα του, να παίρνω τη μίζα μου και να μην κάνω τίποτα από αυτά που του λέω....

Διαφημίσεις

για να μην παρεξηγηθω.......

δεν ειπα ποτε οτι το μητρικο γαλα δεν ειναι το καλυτερο

δεν ειπα ποτε οτι δεν παιζονται χρηματα οπως σε ολα τα επαγγελματα

απλα η ερωτηση ηταν οταν στη ν σημερινη εποχη κοιταμε νε βγαλουμε γρηγορο χρημα και ολα τα επαγγελματα εχουν τροπο να το πετυχουν γιατι ενας παιδιατρος να περιμενει οταν και αν αρρωστησει ενα παιδι που δεν θηλαζει,αυτο εννοουσα......

παντως πιστευω οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις.....

ο παιδιατρος μου ποτε δεν μου ειπε κατι εναντια στον θηλασμο και οταν για διαφορους λογους δεν ειχα γαλα δοκιμασα οτι μπορουσα να κανω απο θεμα αντοχης-ψυχολογιας και τα λοιπα

και μετα καταλυξαμε σε σκονη και λογο παλισδρομισης ειχε ερθει σπιτι δεν θυμαμαι για ποσες ωρες και δοκιμαζαμαι πιο γαλα πεινει πιο ανετα το μωρο απο διαφορες εταιρειες.....

με την ευκαιρια να πω ετσι σαν ευχαριστω σε αυτον τον ανθρωπο οτι παντα ηταν διαθεσημος στο τηλεφωνο ακομα και 3 την νυχτα σαββατου :D

και παντα την επομενη με επερνε τηλεφωνο ο ιδιος να δει πως παμε.....

σορυ αν σας κουρασα και ξαναλεω δεν κρινω καμια αποψη απλα λεω την δικη μου :D:D

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο αν το θές μπορείς. Δεν λειτουργεί με το ζόρι, γιατί απλώς λειτουργεί με το συναίσθημα. Δεν ξέρω καμία που θα θήλασε με το ζόρι. Αντίθετα ξέρω πολλές που σταμάτησαν με το ζόρι, ή με παραπληροφόρηση!

Συμφωνώ με την Maya. Πώς θα πιεστείς να θηλάσεις αφού οι ορμόνες ευθύνονται για το θηλασμό; Αν δε βγαίνει από μέσα σου, απλά δε θηλάζεις...

Επίσης, μου φαίνεται τραβηγμένο μια από τις αιτίες του φαινομένου να είναι ότι τα παιδιά που θηλάζουν αρρωσταίνουν λιγότερο. Πόσο μεγάλη είναι πια αυτή η διαφορά στατιστικά;

3ig4p2.png 

Νομιζω οτι αρκει να παρακολουθουν τις πωλησεις στα φαρμακεια που βρισκονται κοντα στην περιοχη του ιατρειου.

Καταρχήν αυτό, αλλά ισχύει στα φάρμακα. Κατά δεύτερον με τα φιλάδια που δίνει ο γιατρός μέσα στο ιατρείο του. Τα δείγματα που του δίνουν για να τα προωθεί στους πελάτες. Γενικά το κέρδος της Νουνου πχ. δεν είναι άμεσα η κατανάλωση αλλά η διαφήμηση του γάλακτος και γενικά των προϊόντων της εταιρίας. Η κατανάλωση έρχεται στη συνέχεια. Πχ εμάς η παιδίατρός μας μας σύστησε μετά το θηλασμό ένα γάλα σε σκόνη. Δεν με υποχρέωσε να το αγοράσω, απλώς το είπε. Στους 10 πελάτες, θα πείσει τους 8. Πολύ καιρό αργότερα έμαθα ότι στα παιδιά της, μετά το θηλασμό, έδινε ένα βιολογικό γάλα πάλι σε σκόνη.

Αχ με βαζετε σε πειρασμο!!!!

Η δικη μας παιδιατρος ξερει οτι θηλαζω δεν μου ειπε ποτε για συμπληρωμα να του δωσω ουτε ποτε ανεφερε κατι σχετικο.

Την Τεταρτη εχουμε να κανουμε εμβολιο και ετσι απο περιεργεια θελω να της πω οτι σκεφτομαι να κοψω το θηλασμο και να του δωσω ξενο να δω τι θα μου πει...Εννοειται οτι δεν προκειται να κοψω το θηλασμο θα το συνεχισω μεχρι να μην εχω σταγονα!!!!!!!!!!

B8xkp2.png 4MTZp2.png

Διαφημίσεις

Την Τεταρτη εχουμε να κανουμε εμβολιο και ετσι απο περιεργεια θελω να της πω οτι σκεφτομαι να κοψω το θηλασμο και να του δωσω ξενο να δω τι θα μου πει...Εννοειται οτι δεν προκειται να κοψω το θηλασμο θα το συνεχισω μεχρι να μην εχω σταγονα!!!!!!!!!!

εγώ θα έλεγα να μην το κάνεις...μοιάζει σαν να "δηλητηριάζεις" τη καλή σχέση εμπιστοσύνης που είχατε μέχρι τώρα...εξάλλου, όλα αυτά αποκαλύπτονται κάποια στιγμή..κάτσε να φτάσει στο πλατώ η καμπύλη βάρους του μωρού σου (να έχει μικρή ή ελάχιστη αύξηση βάρους) και εκεί θα την τσεκάρεις :wink:

έντιτ: και μόλις είδα ότι η μικρή σου είναι 6 μηνών, οπότε, μη φοβάσαι ότι θα σου κάνει τσιριμόνιες τώρα η γιατρός...είναι πια αργά:P

Αυτά που λέμε δεν αφορούν όλους τους παιδιάτρους. Ούτε κανένας θα σου πει να κόψεις το θηλασμό (αυτό πια θα ήταν πρωτοφανές). Το ζήτημα είναι κατά πόσο είναι υποστηρικτικές σε αυτό. Πχ. εμένα οι παιδίατροι του νοσοκομείου μου σύστησαν να δώσω πρόσθετο γάλα, επειδή το παιδί είχε χάσει λίγο παραπάνω βάρος. Μου το έγραψαν μάλιστα σε σημείωμα. Τηλεφώνησα στην παιδίατρο και μου είπε να το παρακολουθήσουμε λίγο ακόμα, να μη στενοχωριέμαι, ότι είναι καλοκαίρι και είναι φυσικό να χάσει λίγο βάρος παραπάνω, και ότι είναι βέβαιη ότι τα πράγματα θα αναστραφούν. Όπως και έγινε. Πήρε όμως την ευθύνη πάνω της και με υποστήριξε. Αυτό ζητά κανείς από τον παιδίατρο, όχι με το παραμικρό 'δώσε γάλα σε σκόνη΄. Και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πελάτισσές της (όσες θέλουν εννοείται) θηλάζουν.

Η περίπτωση της γιατρού μου είναι αντίστοιχη με της Maya... με στήριξε απίστευτα όταν την είχα ανάγκη!!! Και όχι μόνο εμένα αλλά και άλλες κοπέλες που ξέρω ότι έχει πελάτισσες... :D

Λοιπον εμενα κοριτσια στην αρχη δε μου ειπε να δωσω ξενο γαλα

αλλα οταν ηρθε ο καιρος να επιστρεψω στη δουλεια (4,5 μηνων τοτε ο μπεμπης), με κατατρομαξε πως δεν θα τα καταφερω και πως θα μου κοπει το γαλα και να μην πειραματιστω καλυτερα... και να το εκοβα τοτε και να του εδινα ξενο!! ευτυχως που δεν την ακουσα και εμπιστευτηκα το ενστικτο μου... απο τοτε απλα της περναει στο αδιαφορο που θηλαζω τοσο καιρο και μαλιστα χωρις σταγονα ξενου! οταν ο μπεμπης εφτασε σε ηλικια ενταξης στερεων τροφων μου προσφερε δειγματα κρεμας 3 εταιρειων και διαφημιστικο φυλλαδιο με οδηγιες παρασκευης κρεμας και κρεατοχορτοσουπας παλι γνωστης εταιρειας...

να σημειωσω πως εχει πολυ ενεργη συμμετοχη σε ιατρικα ταξιδακια...

ειμαι σιγουρη πως εχει απολαβες απο τις εταιρειες!

οσο για τους παιδιατρους των μαιευτηριων...

εγω γεννησα στο Μητερα, τον παιδιατρο τον ειδα μισο λεπτο μονο τη μερα που βγαιναμε, κι αυτο γιατι ηρθε στο δωματιο με μια απλη συνταγογραφια/προταση... ποσο ξενο και ποιο να δωσω στο μωρο, χωρις να μπει καν στον κοπο να με ρωτησει αν θηλαζω... τι να λεμε τωρα!

αφηστε που ειχα κανει ολοκληρη φασαρια να μου φερνουν το μωρο για θηλασμο οποτε το ζητουσε και 1-2 φορες εκανε εμετο ξενο γαλα που του ειχαν δωσει :evil: στο τελος με παρεμβαση της προϊσταμενης και πριν γινει χαμως σημειωσαν στο "πυρεξακι" του ΑΠΘ και μου το εφερναν κανονικοτατα!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Αυτό το πράγμα με το συμπλήρωμα στο μαιευτήριο πολύ ψυχοφθόρο! Επειδή τις πρώτες μέρες κ λόγω καισαρικής δεν είχα γάλα [;] κ η μικρή χαλούσε τον κόσμο, μου έρχονταν με το μπουκαλάκι... "Μα να αφήνετε το μωρό να κλαίει; Πεινάει..." Εγώ είχα αποφασίσει αποκλειστικό θηλασμό από πριν κ το ότι είμαι πεισματάρα εδώ απέδωσε. Μου την έφερναν συνέχεια τελικά...μέρα-νύχτα κ τα καταφέραμε...Μία μόνο μαία βρέθηκε να με συγχαρεί για την επιμονή μου

3ig4p2.png 

καλημερα κοριτσια ,

διαβασα αυτα για τους παιδιατρους και σοκαριστικα , εμεις τι να πω η δικια μας η παιδιατρος ουτε προτεινε ποτε γαλα , ουτε καμια κρεμα , ουτε φυλλαδια ειχε στο ιατρειο ουτε flyers , μονο μια κρεμα για το συγκαμα μας εδωσε για να δοκιμασουμε επειδη ητανε καλοκαιρι και ειχε συγκαει πολυ ο μικρος . Στο μαιευτηριο ολα τα κοριτσια ηταν πολυ υποστηρικτικες με το θυλασμο και πολυ προθυμες να μας δειξουνε και ετρεχαν αμα ειχαμε απορειες , εμενα προσωπικα προσπαθησαμε πολυ ολοι μαζι για να καταφερω να εχω γαλα , και μαλαξεις συνεχεια μου κανανε στο στηθος και την ωρα του γευματος ακομα και την νυχτα μας εφερναν το μικρο μας , ε δεν καταφερα ουτε μια φορα να χορτασει απο το δικο μου γαλα ο μικρος , συμπληρωμα το αρχησαμε απο το σπιτι , στο μαιευτηριο κυριως θηλαζα . Σπιτι απογοητευτικαμε που εκλαιγε συνεχεια ο μικρος και του δωσαμε συμπληρωμα μαζι με θηλασμο .

εγώ θα έλεγα να μην το κάνεις...μοιάζει σαν να "δηλητηριάζεις" τη καλή σχέση εμπιστοσύνης που είχατε μέχρι τώρα...εξάλλου, όλα αυτά αποκαλύπτονται κάποια στιγμή..κάτσε να φτάσει στο πλατώ η καμπύλη βάρους του μωρού σου (να έχει μικρή ή ελάχιστη αύξηση βάρους) και εκεί θα την τσεκάρεις :wink:

έντιτ: και μόλις είδα ότι η μικρή σου είναι 6 μηνών, οπότε, μη φοβάσαι ότι θα σου κάνει τσιριμόνιες τώρα η γιατρός...είναι πια αργά:P

Εχεις δικιο dooo!!!!

Παρεπιπτοντως μικρος ειναι οχι μικρη!!!!!!!!!!1

B8xkp2.png 4MTZp2.png

Θηλασμός με το ζόρι δεν γίνεται!

Άντε να γίνει για λίγες μέρες, παραπάνω αποκλείεται.

Η μητέρα δεν θέλει και δεν μπορεί να βάλει το μωρό τόσο συχνά στο στήθος, το γάλα λιγοστεύει και σταματά.

Όσο και να τις πιέσει το περιβάλλον υπάρχουν χιλιάδες δικαιολογίες λογικές και παράλογες που επικαλείται μια μητέρα για να σταματήσει το θηλασμό. Μέχρι και ότι έκανε ζέστη και το γάλα ξύνισε...

Σπιτι απογοητευτικαμε που εκλαιγε συνεχεια ο μικρος και του δωσαμε συμπληρωμα μαζι με θηλασμο .

Ο θηλασμός έχει μελετηθεί εδώ και δεκαετίες, για να εδραιωθεί χρειάζονται τουλάχιστον 4 εβδομάδες, συνήθως 6. Ξεκινώντας το συμπλήρωμα από τόσο νωρίς απλά δεν είχες ποτέ το γάλα που χρειάστηκε το μωρό. Μερικά μωρά είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος για να εδραιωθεί η γαλουχία. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό για τις πρώτες εβδομάδες...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...