Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γλυκόζη ως πρώτο ρόφημα σε νεογέννητο

Mommy2be

Recommended Posts

Γεια σας!!

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω ακούσει ότι δίνουν γλυκόζη στα μωράκια μόλις γεννιούνται. Αυτό γίνεται ασχέτως εάν η μαμά θα θηλάσει ή όχι.

Έχετε καμία ιδέα γιατί γίνεται αυτό??

Κάποιοι μου είπαν ότι είναι απαραίτητο, χωρίς όμως να μου πουν το γιατί..

ePQmp3.png

syT7p3.png

Διαφημίσεις

Μόλις πέτυχα στο διαδίκτυο ότι είναι, λέει, ο καλύτερος τρόπος προστασίας από αλλεργίες:

"Όμως ένα ισχυρό όπλο για να την αποφύγετε [την αλλεργία] κι ένα καλό μυστικό ισχυρής και αποτελεσματικής πρόληψης που λίγες μητέρες γνωρίζουν, είναι η χορήγηση της γλυκόζης στο νεογέννητο μωρό τους, πριν απολαύσει για πρώτη φορά στη ζωή του το μητρικό γάλα. Καλό θα ήταν οι μητέρες, να απαιτήσουν από το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής όπου μόλις γέννησαν, να χορηγηθεί στο βρέφος τους τις πρώτες ώρες της ζωής του, [...], γλυκόζη 5% έως ότου εκείνες μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους γάλα το οποίο ως γνωστόν καθυστερεί να έρθει κάποια εικοσιτετράωρα. Η γλυκόζη 5% θεωρείται από τους γιατρούς ως η καλύτερη προστατευτική ασπίδα απέναντι στις αλλεργίες όχι μόνο για τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός μωρού αλλά και για τη μετέπειτα ζωή του."

Ξέρει κάποια κάτι σχετικό??

Ισχύει??

ePQmp3.png

syT7p3.png

Δεν το έχω ξανακούσει αυτο με τις αλλεργίες. Κάποια στιγμη είχα διαβάσει κατι για τη γλυκοζη κάπου κι έλεγε οτι το κάνουν λεει για να μην πάθει το μωρο υπογλυκαιμια αλλα δεν είμαι σίγουρη οτι ευσταθεί.

Το καλύτερο για τις πρώτες μέρες ζωής του νεογεννητου ειναι το πρωτογαλα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα μου. Επειδή θέλω να θηλάσω, δε θέλω να δώσουν στον μικρό μου γλυκόζη. Αν και στην κόρη μου που το έκαναν και το έμαθα εκ των υστέρων, δεν επηρεάστηκε (από αυτό) ο θηλασμός. Τελικά κατάφερα να τη θηλάσω αποκλειστικά 6 μήνες, συνολικά ένα χρόνο. Τώρα λοιπόν είπα να το ψάξω λίγο για να δω αν θα το αποφύγω.

ePQmp3.png

syT7p3.png

Εμενα αυτο μου φαινεται τεραστια βλακεια!!!!!:confused:

Ξυπνησε ενας επιστημονας ενα ωραιο πρωι..ειπε να πειραματιστει και να διακριθει!!!!:evil:

Φηλαδη ολα τα θηλαστικα του κοσμου πρεπει τωρα να ψαχνουν για γλυκοζη...δεν εχει προνοησει η φυση γι αυτα!!!

Διαφημίσεις

Εμενα αυτο μου φαινεται τεραστια βλακεια!!!!!:confused:

Ξυπνησε ενας επιστημονας ενα ωραιο πρωι..ειπε να πειραματιστει και να διακριθει!!!!:evil:

Δεν είμαι σίγουρη ότι φταίει κάποιος επιστήμονας, απλώς πολλοί bloggers ή "δημοσιογράφοι" σε διάφορα portals της πλάκας δεν είναι δυστυχώς σε θέση να κατανοήσουν και να αναπαραγάγουν ένα κείμενο που διαβάζουν.

Μόλις πέτυχα στο διαδίκτυο ότι είναι, λέει, ο καλύτερος τρόπος προστασίας από αλλεργίες:

"Όμως ένα ισχυρό όπλο για να την αποφύγετε [την αλλεργία] κι ένα καλό μυστικό ισχυρής και αποτελεσματικής πρόληψης που λίγες μητέρες γνωρίζουν, είναι η χορήγηση της γλυκόζης στο νεογέννητο μωρό τους, πριν απολαύσει για πρώτη φορά στη ζωή του το μητρικό γάλα. Καλό θα ήταν οι μητέρες, να απαιτήσουν από το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής όπου μόλις γέννησαν, να χορηγηθεί στο βρέφος τους τις πρώτες ώρες της ζωής του, [...], γλυκόζη 5% έως ότου εκείνες μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους γάλα το οποίο ως γνωστόν καθυστερεί να έρθει κάποια εικοσιτετράωρα. Η γλυκόζη 5% θεωρείται από τους γιατρούς ως η καλύτερη προστατευτική ασπίδα απέναντι στις αλλεργίες όχι μόνο για τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός μωρού αλλά και για τη μετέπειτα ζωή του."

Ξέρει κάποια κάτι σχετικό??

Ισχύει??

Μπορεις να παραθέσεις που το διάβασες αυτό?

QqmLp3.png

παντως κοριτσια τουλαχιστον στο Βελγιο θηλασεις δεν θηλασεις δεν δινουν γλυκοζη. Δινουν γαλα (αν εχει μεσα γλυκοζη δεν ξερω). Νομιζω οτι γλυκοζη ειναι ο ορος που σου βαζουν ενδοφλεβια???

Δεν είμαι σίγουρη ότι φταίει κάποιος επιστήμονας, απλώς πολλοί bloggers ή "δημοσιογράφοι" σε διάφορα portals της πλάκας δεν είναι δυστυχώς σε θέση να κατανοήσουν και να αναπαραγάγουν ένα κείμενο που διαβάζουν.

Δεν αποκλειεται...Οπως και να χει ειναι παραπληροφορηση!!

Γεια σας!!

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω ακούσει ότι δίνουν γλυκόζη στα μωράκια μόλις γεννιούνται. Αυτό γίνεται ασχέτως εάν η μαμά θα θηλάσει ή όχι.

Έχετε καμία ιδέα γιατί γίνεται αυτό??

Κάποιοι μου είπαν ότι είναι απαραίτητο, χωρίς όμως να μου πουν το γιατί..

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

δεν επιτρεπεται να δινουν τιποτα αλλο περαν του μητρικου γαλακτος σε μωρα που θηλαζουν...

ΜΟΝΟ το γαλα της μητερας τους..

συγκεκριμενα ισχυει :

6. Να μη δίνεται στα νεογέννητα καμιά άλλη τροφή ή υγρό παρά μόνο μητρικό γάλα, εκτός κι αν επιβάλλεται να γίνει διαφορετικά για ιατρικούς λόγους.

http://www.unicef.gr/news/2010/bf10.php

για οτιδηποτε αλλο θα πρεπει να σας ενημερωσουν σχετικα και να δωσετε την εγκριση σας.. καλο θα ειναι να εχετε βρει πριν την γεννα , εναν παιδιατρο κατα προτιμηση συμβουλο θηλασμου, ή απλα εναν παιδιατρο που να μην δηλωνει μονο υπερ του θηλασμου αλλα να ειναι κι ολας..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

αναλυτικα:

ΒΗΜΑ 6ο

Να μη δίνεται στα νεογέννητα καμιά άλλη τροφή ή υγρό παρά μόνο μητρικό γάλα, εκτός κι αν επιβάλλεται να γίνει διαφορετικά για ιατρικούς λόγους.

ΓΕΝΙΚΑ

Δεν είναι λίγοι οι γονείς και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, που θεωρούν ότι τα νεογνά χρειάζονται διατροφικά συμπληρώματα και άλλα υγρά προτού «κατέβει» το μητρικό γάλα. Αυτή η τακτική, ωστόσο, είναι δυνατόν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για το μητρικό θηλασμό.

Τα βρεφικά γάλατα, καθώς και οι διαφημίσεις των ειδών μητρότητας, μπορεί να παραπλανήσουν τον κόσμο πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα.

ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σιγουρευτείτε ότι οι μητέρες λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια στη διαδικασία της γαλουχίας, ώστε να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και προσφέρουν στα μωρά τους άλλου τύπου υγρά.

Βεβαιωθείτε πως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι σε θέση να κατανοήσει, ότι τα διατροφικά συμπληρώματα σπανίως κρίνονται απαραίτητα. Το «πρωτόγαλα», το γάλα των πρώτων ωρών και ημερών, ακόμα και σε μικρή ποσότητα, αποτελεί μοναδική, υψίστης βιολογικής αξίας διατροφική πηγή για το μωρό.

Πληροφορήστε το κοινό για τις εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες δικαιολογείται η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων, ώστε να περιορίζεται η αλόγιστη και άσκοπη χορήγησή τους στα μωρά.

Δείτε σχετικές πηγές: UNICEF/Π.Ο.Υ: Αποδεκτοί Ιατρικοί Λόγοι για τη Χρήση Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος (http://www.unicef.org/nutrition/index 24806.html) και

(http://www.who.int/nutrition/publications/infantfeeding/9789241594950/en/index.html)

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Συνεργαστείτε με την κοινότητά σας προκειμένου το κοινό να κατανοήσει τη θρεπτική αξία του γάλακτος των πρώτων ημερών, για την υγεία και την περαιτέρω απρόσκοπτη ανάπτυξη του νεογνού.

Τονίστε επίσης τη σημασία του αδιάλειπτου και αποκλειστικού θηλασμού κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού.

ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ/ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ταχθείτε υπέρ της ανανέωσης των κυβερνητικών προσπαθειών, να ενσωματώσουν στο Εθνικό Δίκαιο όλες τις προβλέψεις του Κώδικα και τα συναφή ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Υ., να τα εφαρμόζουν και να εποπτεύουν την εφαρμογή τους.

http://www.unicef.gr/news/2010/bf10.php

οπου Π.Ο.Υ ειναι ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας..

83hKp3.png

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

για οτιδηποτε αλλο θα πρεπει να σας ενημερωσουν σχετικα και να δωσετε την εγκριση σας..

Aυτό με την έγκριση μας ....χμμμμ...πολύ σχετικό. Στο μαιευτήριο που γέννησα ,παρόλο που ζήτησα σαφώς αποκλειστικό θηλασμό, παρόλο που είχαν βάλει στο "πυρεξάκι" του μωρού σχετικό ταμπελάκι, είμαι σίγουρη οτι κάτι του έδιναν. Χωρις την έγκριση μου βέβαια.

Στο βιβλιάριο επάνω έγραψαν "μικτη διατροφή" και όταν ζήτησα τον λόγο από τον παιδίατρο μου είπε οτι μάλλον ....έγινε λάθος!! :evil:

QqmLp3.png

Aυτό με την έγκριση μας ....χμμμμ...πολύ σχετικό. Στο μαιευτήριο που γέννησα ,παρόλο που ζήτησα σαφώς αποκλειστικό θηλασμό, παρόλο που είχαν βάλει στο "πυρεξάκι" του μωρού σχετικό ταμπελάκι, είμαι σίγουρη οτι κάτι του έδιναν. Χωρις την έγκριση μου βέβαια.

Στο βιβλιάριο επάνω έγραψαν "μικτη διατροφή" και όταν ζήτησα τον λόγο από τον παιδίατρο μου είπε οτι μάλλον ....έγινε λάθος!! :evil:

τα γνωστα..γι αυτο το διευκρινιζω...

οτι στα δικαιωματα του ασθενη, οι γιατροι οφειλουν να τον ενημερωσουν και να παρουν την αδεια του..

το γεγονος οτι ζουμε στην μπανανια, ειναι αλλο θεμα..

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

83hKp3.png

Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να συγκατατεθεί ή να αρνηθεί κάθε διαγνωστική ή θεραπευτική πράξη που πρόκειται να διενεργηθεί σε αυτόν. Σε περίπτωση ασθενούς με μερική ή πλήρη διανοητική ανικανότητα, η άσκηση αυτού του δικαιώματος γίνεται από το πρόσωπο που κατά νόμο ενεργεί για λογαριασμό του.

http://www.ygeianet.gov.gr/Content.aspx?page=15

απλα να το ξερουμε και αυτο..μην παμε σαν τα προβατα και χαφτουμε οτι μας λενε..

εαν δεν ειμαστε σιγουροι, ας εχουμε εναν παιδιατρο εξω απο το μαιευτηριο που να εμπιστευομαστε..

83hKp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας!!

Άργησα λίγο να εμφανιστώ, αλλά γέννησα!!!

Λοιπόν, δεν κατέληξα για ποιόν λόγο δίνουν (όπου το κάνοουν) γλυκόζη, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν ήθελα να δοθεί στον μικρό μου.

Και κατάφερα να μην του δώσουν!

Όσο για αυτό που λέτε ότι αρκεί να δηλώσεις τι θέλεις να δοθεί στο μωρό και αυτό τηρείται, νομίζω πρόκειται για ουτοπία.

Το είδα να γίνεται στο μαιευτήριο που γέννησα: οι νοσοκόμες έδωσαν φόρμουλα σε βρεφάκι που η μαμά του το θήλαζε αποκλειστικά (και πετυχημένα)...

Τί να πεις...!

ePQmp3.png

syT7p3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...