Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ?

Πως αισθάνεστε για μια πιθανή κατάργηση των παρελάσεων στα σχολεία ;  

135

1. 1. Πως αισθάνεστε για μια πιθανή κατάργηση των παρελάσεων στα σχολεία ;

• Συμφωνώ απόλυτα με το να καταργηθουν
      53
    • Συμφωνώ με το να καταργηθουν
      31
    • Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ με το να καταργηθούν
      12
    • Διαφωνώ με το να καταργηθούν
      24
    • Διαφωνώ απόλυτα με το καταργηθούν
      87

Recommended Posts

δική μας υποχρέωση είναι όχι μόνο να συντηρήσουμε την ιστορία (που μπορεί να γίνει με γιορτή στα σχολεία, όπως γιαρτάζουμε την 17η Νοέμβρη) αλλά ΚΥΡΙΩΣ να γράψουμε και τη δική μας ιστορία. το να θεωρούμε ότι επειδή παρελαύνουμε, συνδέοντας τη σημαία με τη σχολική επίδοση, τιμούμε την ιστορία μας, μου φαίνεται προσωπικά περιττό για να μην πω αστείο. ειδικά όταν μετά φερόμαστε ως εαυτούληδες ή πολύ χειρότερα ως υπόδουλοι.

Καλά ο καθένας όπως πιστεύει......και η επανάσταση του 21 δεν έγινε μέσα σε μια νύχτα.....χρειάστηκαν 400 χρόνια.......μήπως λοιπόν κάποιος είναι ρατσιστής με τους Έλληνες?

Διαβάζω συνέχεια ειδικά εδώ μέσα πόσο ανεύθυνοι πόσο εαυτούληδες πόσο άχρηστοι είναι οι Έλληνες που με κάνει να πιστεύω πως ο ρατσισμός είναι εδώ, αλλά όχι από την πλευρά που τον αναζητάτε για να τον επιβεβαιώσετε.......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 206
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το κακό είναι πως είναι πολλοί αυτοί που το πιστεύουν. επομένως μιλάμε για ρατσισμό και κόμπλεξ...

Αυτό σου εξηγώ....δεν είναι καθόλου πολλοί....γιατί αν ήταν πολλοί το κόμμα τους θα έβγαινε στις εκλογές........πράγμα που δε θα γίνει ποτέ...τρεις κι ο κούκος είναι...

δεν ξερω αν εχει ειπωθει, δεν εχω διαβασει ολες τις απαντησεις..

αλλα εγω θα προτιμουσα να ηταν προαιρετικη η συμμετοχη στις σχολικες παρελασεις..

μεχρι και την τελευταια ταξη δημοτικου, να υπογραφουν οι γονεις για το αν θελουν η οχι να συμμετεχουν τα παιδια τους στις παρελασεις.. και μετα, γυμνασιο λυκειο, ν αποφασιζουν τα ιδια τα παιδια...

δεν ξερω αν εχει ειπωθει, δεν εχω διαβασει ολες τις απαντησεις..

αλλα εγω θα προτιμουσα να ηταν προαιρετικη η συμμετοχη στις σχολικες παρελασεις..

μεχρι και την τελευταια ταξη δημοτικου, να υπογραφουν οι γονεις για το αν θελουν η οχι να συμμετεχουν τα παιδια τους στις παρελασεις.. και μετα, γυμνασιο λυκειο, ν αποφασιζουν τα ιδια τα παιδια...

Αν κάποιο παιδί δε θέλει ή ακόμα περισσότερο δε θέλει ο γονιός ο οποίος είναι και υπεύθυνος για το παιδί μπορεί να απέχει......

δική μας υποχρέωση είναι όχι μόνο να συντηρήσουμε την ιστορία (που μπορεί να γίνει με γιορτή στα σχολεία, όπως γιαρτάζουμε την 17η Νοέμβρη) αλλά ΚΥΡΙΩΣ να γράψουμε και τη δική μας ιστορία. το να θεωρούμε ότι επειδή παρελαύνουμε, συνδέοντας τη σημαία με τη σχολική επίδοση, τιμούμε την ιστορία μας, μου φαίνεται προσωπικά περιττό για να μην πω αστείο. ειδικά όταν μετά φερόμαστε ως εαυτούληδες ή πολύ χειρότερα ως υπόδουλοι.

Ρωτήσα και σε προηγούμενο πόστ, ενοχλεί η γενική διεξαγωγή των παρελάσεων ή ποιος κρατάει την σημαία?Αν άλλαζε δηλαδή το κριτήριο της επιλογής θα συμφωνούσες?

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

Ρωτήσα και σε προηγούμενο πόστ, ενοχλεί η γενική διεξαγωγή των παρελάσεων ή ποιος κρατάει την σημαία?Αν άλλαζε δηλαδή το κριτήριο της επιλογής θα συμφωνούσες?

διαφωνώ γενικά με τις παρελάσεις (δεν με ενοχλούν). θεωρώ ότι τους προγόνους μας, αν θέλουμε, πρέπει να τους τιμούμε με ουσιαστικές πράξεις στην καθημερινότητά μας κι όχι 2 φορές το χρόνο με μια παρέλαση-φιέστα. αλλιώς τους ντροπιάζουμε.

όσο για το κριτήριο επιλογής του σημαιοφόρου, έχω να πω ότι κάποιος αριστούχος μαθητής μπορεί να μην καμαρώνει τόσο πολύ που είναι Έλληνας (αν είναι κιόλας) και κρατάει τη σημαία, όσο κάποιος μαθητής με χειρότερη επίδοση, ούτε θα πολεμήσει γενναιότερα. μάλλον καμαρώνει κι αυτός και οι γονείς του, που είναι αριστούχος και τον χειροκροτούν όλοι (επιδειξιομανία).

αν ήμουν αλλοδαπή, ειλικρινά δε θα με ενδιέφερε καθόλου να συμμετέχω σε μια επέτειο της χώρας που θα ζούσα. θα τιμούσα τις γιορτές του δικού μου έθνους, ουσιαστικά όμως (όχι με καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις και στολές)

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί είναι επιδειξιομανία να είναι κάποιος περήφανος για τις επιδόσεις του παιδιού του, ανηψιού του , παιδί φίλου του και πάει λέγοντας........

Τι πιο φυσιολογικό από το να χαίρονται οι δικοί σου για κάτι που έκανες καλά........

Η επιλογή του σημαιοφόρου δεν παύει να είναι μια επιλογή στην οποία όλοι έχουν ίδιες ευκαιρίες.......δηλαδή αν ήταν με κλήρο θα ήταν καλύτερα?

Εμένα το ίδιο θα μου έκανε....αρκεί αυτός που κρατάει τη σημαία να ξέρει τι κρατάει!!

Τους προγόνους μας καλά θα κάνουμε να τους τιμούμε κάθε μέρα, αλλά και δυο μέρες αφιερωμένες στη μνήμη τους και τους αγώνες του δεν είναι και βαρύ τίμημα πια!

Φιέστα δεν είναι η παρέλαση.....φιέστα είναι άλλα πράγματα.......αλήθεια έχεις πάει ποτέ σε παρέλαση?

καλό θα ήταν να αναγνωρίζουμε και τα θετικά του λαού μας όπως και τα αρνητικά.

Να μην έχουμε παροπίδες αφενός αλλά και να μην πιπιλάμε την καραμέλα ότι οι νεοέλληνες είμαστε άχρηστοι. 'Οσο πιο πολλές φορές το ακούσουμε τόσο πιο εύκολα θα πειστούμε τελικά....θα το συνηθίσουμε...;)

αυτό ακριβώς....

Οπότε η λύση δεν θα πρέπει να είναι να πάψουν οι παρελάσεις αλλά να σταματήσουμε να είμαστε εαυτούληδες.

Όποιος θεωρείε ότι έχουμε μόνο προτερήματα είναι στην ίδια κατάσταση με αυτούς που πιστεύουν ότι έχουν μόνο δικαιώματα.

διαφωνώ...δεν θεωρώ καμιά φυλή ή ράτσα ρατσιστές. Ανθρώπους μόνο...

ε, αυτούς που έζησαν για 25 αιώνες δεν τους λες και νεοέλληνες...

και συγκριτικά με τους αρχαίους είμαστε εντελώς άχρηστοι. εξαιρέσεις βέβαια, εννοείται ότι πάντα υπάρχουν.

ε, αυτούς που έζησαν για 25 αιώνες δεν τους λες και νεοέλληνες...

και συγκριτικά με τους αρχαίους είμαστε εντελώς άχρηστοι. εξαιρέσεις βέβαια, εννοείται ότι πάντα υπάρχουν.

με αυτο που γράφεις μηδενίζεις και τους αγώνες κατά της τουρκοκρατίας και κατά των ΝΑΖΙ και τους αγώνες για Δημοκρατία.... Μην είσαι τόσο απόλυτη....

Γενικά βλέπω να υποστηρίζετε ότι επειδή έχουμε τώρα άσχημη πορεία, αντί να διορθώσουμε αυτην την πορεία, να πρέπει να καταστρέψουμε και την ιστορία - παράδοσή μας. Γιατί? Γιατί να θεωρήσουμε ότι ήταν ανέκαθεν στραβός ο γιαλός από το να παραδεχτούμε ότι απλά αρμενίζουμε στραβά? Και να το διορθώσουμε φυσικά....

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

με αυτο που γράφεις μηδενίζεις και τους αγώνες κατά της τουρκοκρατίας και κατά των ΝΑΖΙ και τους αγώνες για Δημοκρατία.... Μην είσαι τόσο απόλυτη....

Γενικά βλέπω να υποστηρίζετε ότι επειδή έχουμε τώρα άσχημη πορεία, αντί να διορθώσουμε αυτην την πορεία, να πρέπει να καταστρέψουμε και την ιστορία - παράδοσή μας. Γιατί? Γιατί να θεωρήσουμε ότι ήταν ανέκαθεν στραβός ο γιαλός από το να παραδεχτούμε ότι απλά αρμενίζουμε στραβά? Και να το διορθώσουμε φυσικά....

μα για αυτό είπα ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. και στην αρχαιότητα, φαντάζομαι, θα υπήρχαν αρνητικά σημεία. δεν είπε κανείς να καταστρέψουμε ή να ξεχάσουμε την ιστορία μας. απλά είπα ότι δε θεωρώ ότι με 2 παρελάσεις το χρόνο τιμούμε τους προγόνους μας όταν όλο τον υπόλοιπο χρόνο μάλλον τους ντροπιάζουμε (με την νοοτροπία του Ελληνάρα κι όχι μόνο). δηλαδή πιστεύεις ότι ο Κολοκοτρώνης θα μας έδινε συγχαρητήρια? για το χάλι αυτό πολέμησε?

Διαφημίσεις

μα για αυτό είπα ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. και στην αρχαιότητα, φαντάζομαι, θα υπήρχαν αρνητικά σημεία. δεν είπε κανείς να καταστρέψουμε ή να ξεχάσουμε την ιστορία μας. απλά είπα ότι δε θεωρώ ότι με 2 παρελάσεις το χρόνο τιμούμε τους προγόνους μας όταν όλο τον υπόλοιπο χρόνο μάλλον τους ντροπιάζουμε (με την νοοτροπία του Ελληνάρα κι όχι μόνο). δηλαδή πιστεύεις ότι ο Κολοκοτρώνης θα μας έδινε συγχαρητήρια? για το χάλι αυτό πολέμησε?

Συμφωνώ με την αγανάκτησή σου. Και εμένα δεν μου αρέσουν πολλά πράγματα. Δεν δέχομαι όμως να απαξιώσω το παρλθόν μου , ούτε να ταυτιστώ με την μάζα που είναι 'ελληνάρες' όπως αρνητικά αυτοχαρακτηριζόμαστε.

πιστεύω ότι και τότε ο Κολοκοτρώνης θα απογοητεύονταν από πολλούς. Δεν έιναι όλοι 'Κολοκοτρώνης' ;)

Μου αρέσει όμως και ο Καζαντζάκης ( καζατζίδης πηγα να γραψω!! :P:p) που λεει 'να αγαπάς την ευθύνη....' κτλ...που όλοι τα ξέρετε ;)

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Συμφωνώ με την αγανάκτησή σου. Και εμένα δεν μου αρέσουν πολλά πράγματα. Δεν δέχομαι όμως να απαξιώσω το παρλθόν μου , ούτε να ταυτιστώ με την μάζα που είναι 'ελληνάρες' όπως αρνητικά αυτοχαρακτηριζόμαστε.

πιστεύω ότι και τότε ο Κολοκοτρώνης θα απογοητεύονταν από πολλούς. Δεν έιναι όλοι 'Κολοκοτρώνης' ;)

Μου αρέσει όμως και ο Καζαντζάκης ( καζαντζίδης πηγα να γραψω!! :P:p) που λεει 'να αγαπάς την ευθύνη....' κτλ...που όλοι τα ξέρετε ;)

τώρα συμφωνώ μαζί σου!!!! (καλός κι ο Καζατζίδης επίσης, σε κάποιες φάσεις). κι ούτε απαξιώνω το παρελθόν. απλά θεωρώ ότι δεν το τιμώ με την παρέλαση. νιώθω σα να κοροιδεύω (τον εαυτό μου και τους προγόνους). και ήμουν και σημαιοφόρος...

fistikaki, προαιρετική είναι η παρέλαση και τώρα. Αυτό που λες εσύ, ισχύει ούτως ή άλλως.

Ο Κολοκοτρώνης, δυστυχέστατα, πρόλαβε και την πήρε την απογοήτευση και στο δικό του τον καιρό, κορίτσια. Το 1833 κατηγορήθηκε για προδοσία :shock::shock::shock: και φυλακίστηκε στο Ναύπλιο. :(:(:(

Γειά σας,

μεταφέρθηκαν εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=115235 οι δημοσιεύσεις εκτός θεματολογίας η που δυσκόλευαν την διεξαγωγή συζήτησης σε ομαλό πλαίσιο

Παρακαλούμε συνεχίστε λαμβάνοντας υπόψη σας το αρχικό ερώτημα του θέματος, και προσπαθήστε να παραμείνετε εντός αυτής της θεματολογίας.

Είναι σημαντικό για τους μελλοντικούς αναγνώστες και για τον χρήστη που δημοσίευσε το αρχικό ερώτημα,

να ανοίγετε ένα νέο θέμα στην περίπτωση που μια συζήτηση αρχίζει να αποκλίνει απο θέμα στο οποίο αναφέρεται ο τίτλος, ή όταν εσείς θέλετε να στρέψετε την συζήτηση σε άλλο παρεμφερές θέμα.

! Πριν την ανάρτηση νέου θέματος κάντε χρήση της αναζήτησης θεμάτων που ήδη υπάρχουν ! οδηγίες δείτε εδώ !

Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης δείτε εδώ πως λειτουργεί http://parents.org.gr/news/a354

Κανόνες του φόρουμ της ΕΕΕΓ : http://parents.org.gr/forum/misc.php?do=showrules

Infractions : http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=55586

Ευχαριστούμε

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 2 εβδομάδες μετά...
Δεν έχουν όλοι οι μεγαλύτεροι ακραίες αντιλήψεις.......όπως και οι νέοι........

Και ακραία είναι όλα τα άκρα..........όλα όμως.............!!!!!

Και αυτά που νομίζουμε εμείς καλά και αυτά που νομίζουν οι άλλοι καλά.......τα άκρα γενικά είναι το πρόβλημα.........

εννοειτε δεν εχουν ολοι ευτυχως δηλαδη. ομως ειναι παρα πολυ μεγαλα τα ποσοστα που τις εχουν, πραγματικα βλεπω πολλα ατομα της ηλικιας μου φανατισμενους να τα βαζουν με τους μεταναστες για ολα τα δεινα του κοσμου, και λυπαμαι ν ακουω απο νεους ανθρωπους και μαλιστα απο ατομα που εχουν σπουδασει ή δουλεψει εξω να λενε "να πνιγουμε τα καραβια με τους μεταναστες" και να υποστηριζουν τη χρυση αυγη ή τη δραση του βοριδη με το τσεκουρι.

και εκτος απο αυτους ειναι παρα πολλοι που θελουν στρατοπεδα συγκεντρωσης (μακρια βεβαια απ τα σπιτια τους να μη χαλασει το πρεστιζ της γειτονιας τους).

κι ολα αυτα αντι να τα βαλουν με την πραγματικη αιτια του προβληματος, τη συνθηκη δουβλινο 2 και μ αυτους που την υπεγραψαν, με την οποια συνθηκη η ελλαδα επαιρνα αρκετα χρηματα απο την Ε.Ε -τα οποια πηγαν στις γνωστες-αγνωστες τσεπες- για να φιλοξενει τους μεταναστες και να μην τους αφηνει να περνανε στην υπολοιπη ευρωπη, αλλα και χωρις να μπορει να τους απελασει, με αποτελεσμα οι ανθρωποι αυτοι να ειναι εγκλωβισμενοι στην ελλαδα με οτι αυτο συνεπαγεται.

και οχι, δε βιαζουν -κλεβουν-σκοτωνουν μονο οι ξενοι. βγαζει και η ελληνικη "φυλη" καλα φιντανια........

Διαφημίσεις

οσο υπαρχουν ανθρωποι παντα αδικος ηταν και θα ειναι ο κοσμος. παντα ο ισχυρος ετρωγε τον αδυναμο. και οι αρχαοι ελληνες μπορει να ειχαν δημοκρατις αλλα στα σπιτια τους ειχαν δουλους για τις δουλειες και σκλαβες για οταν βαριοταν η συζυγος να κανει σεξ. επισης οι αρχαιοι ελληνες εκαναν επεκτατικους πολεμους και το ξερουμε πολυ καλα απ την ιστορια μαςοπως και η βυζαντινη αυτοκρατορια ηταν απλα μια θεοκρατικη κοινωνια που επισης ειχε επεκτατικες διαθεσεις. απλα τωρα οι ισχυροι δεν ειναι οι ελληνες αλλα οι αμερικανοι, οι ρωσοι, οι κινεζοι, οι γερμανοι...... ο κολοκοτρωνης παλεψε για την ελευθερια και για ευχαριστω τον φυλακισαν. παντα θα υπαχει αδικια, παντα θα υπαρχουν δυνατοι, παντα το κοπαδι με τα προβατα θα πεφτει στο γκρεμο.......

• 6 months later...

εγω θεωρω απαραδεκτο να καταργηθουν οι παρελασεις,,,και το λεω εγω που δεν ανηκω σε συντηρητικο χωρο

απ οτι φαινεται εχουμε ισχνη ιστορικη μνημη φαντασου να τις καταργησουμε κιολας

καποιοι καπως πρεπει να θυμουνται κι οταν χρειαζεται να εχουν τα σωστα κινητρα και τροπους να υπερασπιστουν αυτο το ερμο το εθνος

οι παρελασεις ειναι για να θυμιζουν και να μαθαινουν στους νεοτερους την ιστορια τους,,,δεν φτανει αυτο αλλα δεν γινεται να τα ισοπεδωσουμε ολα πια

Δικια μου αποψη ειναι πως οι μαθητικες παρελασεις πρεπει να καταργηθουν. Η παρελαση που γινεται σημερα στη Θεσσαλονικη (ενοπλες δυναμεις κτλ) καλα κανει και γινεται. Ειναι και τιμη στους προγονους και βοηθαει στο να θυμομαστε. ΑΛΛΑ οι μαθητες γιατι να παρελαυνουν; Ασε που εχει καταντησει και λιγο θλιβερο το θεαμα να βλεπεις τα κοριτσακια με ενα μινι μεχρι τον αφαλο.

Και αυτο το φετινο πια πως να το χαρακτηρισω; Απαγορευτηκε η εισοδος στο κοινο για την παρελαση!!Μονο οσοι ειχαν ειδικη προσκληση!!Αυτο μονο στα απολυταρχικα καθεστωτα γινεται!!

(ασε που η ειρωνια ειναι οτι η παρελαση γινεται μπροστα στο γερμανικο προξενειο)

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Δικια μου αποψη ειναι πως οι μαθητικες παρελασεις πρεπει να καταργηθουν. Η παρελαση που γινεται σημερα στη Θεσσαλονικη (ενοπλες δυναμεις κτλ) καλα κανει και γινεται. Ειναι και τιμη στους προγονους και βοηθαει στο να θυμομαστε. ΑΛΛΑ οι μαθητες γιατι να παρελαυνουν; Ασε που εχει καταντησει και λιγο θλιβερο το θεαμα να βλεπεις τα κοριτσακια με ενα μινι μεχρι τον αφαλο.

Και αυτο το φετινο πια πως να το χαρακτηρισω; Απαγορευτηκε η εισοδος στο κοινο για την παρελαση!!Μονο οσοι ειχαν ειδικη προσκληση!!Αυτο μονο στα απολυταρχικα καθεστωτα γινεται!!

(ασε που η ειρωνια ειναι οτι η παρελαση γινεται μπροστα στο γερμανικο προξενειο)

Θα συμφωνήσω με τη θλιβερότητα του θεάματος και στις 2 περιπτώσεις. Και στα αβυσαλέα μίνι και στο "κεκλεισμένων των θυρών".

Αυτό που λέω εγώ όμως είναι ότι δεν με νοιάζει αν καταργηθούν οι παρελάσεις ή όχι (με νοιάζει δηλ. αλλά δεν με καίει). Αυτό που με νοιάζει είναι ότι εάν οι ερετοί μας άρχοντες πρέπει να φρουρούνται από 2000 αστυνομικούς και να είναι σε μία περίμετρο 300 μέτρων από το κοινό, ε εκεί κάτι πάει στραβά. Εάν δεν μπορούν να είναι μαζί με τον κόσμο, τότε τι είναι? Απέναντί του?

Με συγχωρείται για το off topic, αλλά μου έχει κάτσει πολύ στραβά.

εγω θεωρω απαραδεκτο να καταργηθουν οι παρελασεις,,,και το λεω εγω που δεν ανηκω σε συντηρητικο χωρο

απ οτι φαινεται εχουμε ισχνη ιστορικη μνημη φαντασου να τις καταργησουμε κιολας

καποιοι καπως πρεπει να θυμουνται κι οταν χρειαζεται να εχουν τα σωστα κινητρα και τροπους να υπερασπιστουν αυτο το ερμο το εθνος

οι παρελασεις ειναι για να θυμιζουν και να μαθαινουν στους νεοτερους την ιστορια τους,,,δεν φτανει αυτο αλλα δεν γινεται να τα ισοπεδωσουμε ολα πια

συμφωνώ 100%...μέσα στη γενικότερη άρνηση των πάντων τείνουμε να τα ισοπεδώσουμε όλα..κι εγώ έχω προβληματιστεί γενικά..σήμερα είδα στην παρέλαση την κόρη μου έξη χρονών να περπατάει υπερήφανη..και λίγο πριν ένας μόνο παππούς ενενήντα τουλάχιστον -πέρυσι ήταν άλλοι τρεις τέσσερις- μονο συγκίνηση και μάθημα ζωής ήταν αυτό που ζήσαμε..εννοείται με πήραν τα δάκρυα..

Γιατι ρε κοριτσια να καταργηθουν οι παρελασεις??Γιατι πρεπει να τα ισοπεδωσουμε ολα και να ειμαστε ιδιοι με τους αλλους λαους??Τι μας ενοιχλει να τιμαμε υτους που πολεμησαν για την ελευθερια μας?Και τι σχεση εχει η αδικια που γινεται με πολεμους με την παρελαση μας?

Θεωρω οτι οι παρελασεις μας θυμιζουν λιγο τον αγωνα καπιοιων ανθρωπων για την ελευθερια και τη δημοκρατια μπας και παρουμε λιγο μπρος.υτοι ειχαν τ κοτσια να πουνε και ενα ΟΧΙ!!!Εμεις.. μονο ναι λεμε πισω απο μια τηλεοραση και ενα πισι στην κατοχη.Γιατι κατοχη ζουμε και τωρα αν δεν το εχετε καταλβει.Και φυσικα σε λιγα χρονια δεν θα γινονται παρελασεις.. γτ η Τροικα θα μας το απαγορεψει γτ θα ειναι μια πολυεξοδη διαδικασια!Και φυσικα εμεις θα συμφωνησουμε!Ισοπεδωση σε ολα λοιπον..γτ οχι ?εχουμε δημοκρατια αλλωστε.. σωστα??

FvxMp3.png

εγώ πιστευω οτι πρεπει να θυμομαστε και να τιμαμε την ιστορια μας και εμεις και τα παιδακια μας. Και οι παρελαση ειναι μια εκδηλωση για να ειναι οι αναμνησεις ποιο εντονες, να το ζουμε ποιο παραστατικα. Να μην μας τα ισοπεδωσουν ολα ποια....μια περηφανια σαν Ελληνες ας την εχουμε και να την δειχνουμε.!!

5om2p2.png

sCPfp2.png

sternchen

συμφωνω με ολες τις τοποθετησεις σου με χιλια

η γιορτες αυτες δεν θα επρεπε να συνδεονται με τις σχολικες επιδοσεις

καλή μου jackrussel, πολύ χαίρομαι που συμφωνούμε :D!

Απλά να σκεφτούμε και την ψυχολογία των παιδιών που μπορεί να θέλουν τόσο πολύ να είναι στην σημαία και να μην τα καταφέρνουν, επειδή δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες με αυτούς που καταφέρνουν να είναι στην σημαία.

Είμαι εκπαιδευτικός και γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες και δυνατότητες και είναι άσχημο να βλέπεις παιδιά να προσπαθούν τόσο πολύ και πάντα να έχουν μεσαίες επιδόσεις.

Αυτά τα παιδιά δεν έχουν καμία ευκαιρία να βρεθούν ποτέ στην σημαία και εγώ αυτό το βρίσκω άδικο, δεν μου αρέσει αυτή η άμεση σύνδεση και σχέση των σχολικών επιδόσεων με τον εορτασμό των εθνικών εορτών.

Δεν μου αρέσει να αναδεικνύονται οι άριστοι μαθητές μέσω των παρελάσεων και οι πιο μεσαίοι μαθητές να μην έχουν καμία ευκαιρία να κρατήσουν την σημαία, επειδή οι κανονισμοί δεν τους περιλαμβάνουν στα κριτήρια επιλογής.

Θα προτιμούσα τα κριτήρια να επικεντρώνονταν κυρίως στο ήθος και στην συμπεριφορά των μαθητών πάρα στους βαθμούς.

Στην περιοχή μου πόσο αντικειμενικοί μπορεί να είναι οι βαθμοί όταν οι ίδιοι οι διορισμένοι καθηγητές κάνουν τα απόγευμα ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές τους; :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...