Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυτικές λοσιόν κρέμες λάδια για νεογνά/μωρά (πχ weleda)

Recommended Posts

Πρόκειται να γεννήσω γύρω στα Χριστούγεννα και θα ήθελα πολύ να καταφέρω να θηλάσω το μωρό μου. Έχει καμιά σας χρησιμοποιήσει το λάδι θηλασμού της WELEDA (STILLOL); Σκέφτομαι να το αγοράσω για μασάζ στο στήθος πριν το θηλασμό, αλλά διστάζω, μήπως και δε μου φανεί χρήσιμο. Τι λέτε;

Το έχω χρησιμοποιήσει και βοηθάει της πρώτες μέρες που κατεβαίνει το γάλα και πρήζεται πολύ το στήθος. Βοήθησε πολύ αρχικά γιατί περιέχει εκχύλισμα από βότανα που θεωρούνται γαλακτογόνα. Είναι ένα λάδι ενυδατικό και κάνει καλό στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του στήθους. Βοηθάει επίσης και το αντίστοιχο τσάι θηλασμου κυρίως στην αυτοπεποίθηση :lol:

Βέβαια αυτά αποτελούν το 5% του θηλασμού.

Το άλλο 95% είναι η σωστή ενημέρωση και η ΘΕΛΗΣΗ!!!! γι αυτό θα συμωνήσω με τη frene καλό διάβασμα στο topic περί θηλασμού

Α!! eμένα με βοήθησαν επίσης πάρα παάρα πολύ και οι συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού (LLL)

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 407
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το λάδι για το στήθος είναι πάρα πολύ καλό, τόσο καλό, που με ρώτησε και ο γυναικολόγος μου τις πρώτες ημέρες τι είναι αυτό που βάζω και ξεπρίζει τόσο το στήθος (το έγραψε κάτω για τις επόμενες πελάτισσες του)!

και μυρίζει υπέροχα... και συνεχίζω μέχρι τώρα αραιά και που να το βάζω.... το δέρμα το κάνει τόσο λείο... τόσο όμορφα μυρωδάτο....

που και να αποθηλάσεις κάλλιστα το χρησιμοποιείς όλο...

Ναι συμφωνώ με την madreterra...το βαμβάκι έχει και αυτό υποστεί λευκανση άρα ένα παλίο t-shirt ή μαξιλαροθήκη το κόβεις σε τετράγωνα και έτοιμο...

τώρα σου συνιστώ το βοτανόλουτρο να το διαλύσεις σε λίγο νεράκι και μετά να βουτήξεις το πανάκι και να καθαρίσεις το μωρό...

εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα δεύτερη φορά το πανάκι με το λαδάκι... (απο τα χοντρά...)

θα το ξέπλενα και θα το έριχνα σε μια λεκανίτσα με νεράκι και 3-4 σταγόνες tee tree έλαιο αφού είναι μικροβιοκτόνο... και θα τα έπλενα μετά στο πλυντήριο...

άρα πρώτα με ένα πανακι μια φορά με λαδάκι...

αν θες και δεύτερη με λαδάκι, αλλά με άλλο πανάκι...

μετά λίγο βοτανόλουτρο σε λίγο νεράκι... 2-3 φορές (τα τελευταία 2-3 ξεπλύματα θα τα έκανα με σκέτο νερό) και μετά την κρέμα....

(και φυσικά ύστερα απο κάθε χρήση βοτανόλουτρου ξέπλυμα το πανάκι σε τρεχούμενο νερό...)

τώρα αυτά θα έκανα εγώ...

πάντως να πάρεις weleda. Εγώ τα εμπιστέυομαι με κλειστά μάτια...

Πολύ σωστά όλα αυτά που λέτε...επιτέλους κατάφερα να διαβάσω όλες τις σελίδες και μάλλον στα προιόντα weleda θα καταλήξω και εγώ

ΑΛΛΑ έχω την εξής απορία...

όταν πηγαίνετε βόλτες με τα μωράκια σας έξω δεν πρέπει να έχετε και κάποιο μωρομάντηλο μιας χρήσεως για να μπορείτε να το καθαρίσετε εύκολα? Γιατί όλα αυτά με πανάκια κλπ που λέτε είναι οκ όταν το καθαρίζεις στο σπίτι σου...εγώ που θεωρώ ότι τα μωρομάντηλα λύνουν τα χέρια σε βόλτες τι να προτιμήσω? Δεν υπάρχουν κάπου βιολογικά? :roll::roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Δεν έχω βρεί... παρά μόνο απο την Αγγλία στο σάιτ

http://www.theremustbeabetterway.co.uk/acatalog/Organic_Baby_Wipes.html

και συγκεκριμένα το τρίτο... διαφορετικά το φτιάχνεις εσύ... πάντως στη Ελλάδα δεν έχω βρει (και κάποιο οικολογικό που υπάρχει, δεν συμφωνησα με ένα συστατικό που είχε...)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια :!: Έχω ήδη ένα κοριτσάκι 15 μηνών, το οποίο από έλλειψη σωστής ενημέρωσης για τα θέματα θηλασμού δεν κατάφερα να θηλάσω παρά ελάχιστα. Βλέπετε στην πρώτη μου εγκυμοσύνη διακατεχόμουν από μεγάλο φόβο για τον τοκετό και το ενδιαφέρον μου για ενημέρωση στρεφόταν αποκλειστικά σ' αυτόν. Νόμιζα ότι ο θηλασμός θα ήταν κάτι εύκολο, ότι θα γινόταν από ένστιχτο και υπολόγιζα ηλιθιωδώς και στη βοήθεια των μαιών της κλινικής. Σ΄αυτή την εγκυμοσύνη όμως, είμαι αποφασισμένη να μην επαναλάβω το ίδιο λάθος. Έχω ήδη διαβάσει ό,τι βιβλία έχω καταφέρει να εντοπίσω για το θηλασμό και αποφασίσει να πάρω και δική μου μαία, για να με βοηθήσει με τις τεχνικές του και, αν τυχόν μου παρουσιαστούν προβλήματα. Τώρα που με ενημερώσατε ότι το λάδι της WELEDA βοηθάει να ξεπρηστεί και το στήθος, θα φροντίσω να το αγοράσω οπωσδήποτε. Όσο για το τσάι θηλασμου της WELEDA το έχω ήδη αγοράσει, αν και πρόκειται να γεννήσω σε δυο μήνες από τώρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω όμως, και κάτι ακόμη: πάνω στη συσκευασία αναγράφεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Εγώ που θα γεννήσω μάλλον την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου λόγω προγραμματισμένης καισαρικής, μήπως να αρχίσω να το πίνω νωρίτερα;

Διαφημίσεις

Δεν έχω βρεί... παρά μόνο απο την Αγγλία στο σάιτ

http://www.theremustbeabetterway.co.uk/acatalog/Organic_Baby_Wipes.html

και συγκεκριμένα το τρίτο... διαφορετικά το φτιάχνεις εσύ... πάντως στη Ελλάδα δεν έχω βρει (και κάποιο οικολογικό που υπάρχει, δεν συμφωνησα με ένα συστατικό που είχε...)

Σε ευχαριστώ Elenia.

Τελικά κατέληξα στο ότι ας έχω τα σωστά προϊόντα καθημερινά και αν έχω ένα μωρομάντηλο του εμπορίου για όποτε είμαστε έξω δεν χάλασε και ο κόσμος...αυτή την λύση βλέπω μόνο. :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Βρηκα σε μαγαζι με βιολογικα,μωρομαντηλα βιολογικα της LineaBimbi.

http://www.helan.it/inglese/prodotti.html

Δεν τα πηρα γιατι δεν χρησιμοποιω ποτε.Πηρα το σαμπουαν και μου αρεσε πολυ!

Βρηκα σε μαγαζι με βιολογικα,μωρομαντηλα βιολογικα της LineaBimbi.

http://www.helan.it/inglese/prodotti.html

Δεν τα πηρα γιατι δεν χρησιμοποιω ποτε.Πηρα το σαμπουαν και μου αρεσε πολυ!

Σε ευχαριστώ θα τα έχω υπόψιν μου! :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Όσο για το τσάι θηλασμου της WELEDA το έχω ήδη αγοράσει, αν και πρόκειται να γεννήσω σε δυο μήνες από τώρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω όμως, και κάτι ακόμη: πάνω στη συσκευασία αναγράφεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Εγώ που θα γεννήσω μάλλον την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου λόγω προγραμματισμένης καισαρικής, μήπως να αρχίσω να το πίνω νωρίτερα;

Μια εβδομάδα πριν γεννήσεις μπορείς να πίνεις μια κούπα την ημέρα και μετά τον τοκετό να το πίνεις πιο εντατικά 2-3 κούπες την μέρα. Δεν βλάπτει σε καμία περίπτωση δεν περιέχει καφείνη ή τεϊνη μόνο βότανα.

Αντε με το καλό να θηλάσεις το μωρό σου.

Διαφημίσεις

γεια σας θα ηθελα να μου πειτε εαν γνωριζετε που μπορω να προμηθευτω τα προϊοντα weleda εχω ενα κοριτσακι 2 1/2 χρονων και τοσο καιρο το κανω μπανιο με προδερμ αλλα εδω στο τοπικ διαβαζω αλλα πραγματα. ευχαριστω

Όσο για το τσάι θηλασμου της WELEDA το έχω ήδη αγοράσει, αν και πρόκειται να γεννήσω σε δυο μήνες από τώρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω όμως, και κάτι ακόμη: πάνω στη συσκευασία αναγράφεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Εγώ που θα γεννήσω μάλλον την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου λόγω προγραμματισμένης καισαρικής, μήπως να αρχίσω να το πίνω νωρίτερα;

Μια εβδομάδα πριν γεννήσεις μπορείς να πίνεις μια κούπα την ημέρα και μετά τον τοκετό να το πίνεις πιο εντατικά 2-3 κούπες την μέρα. Δεν βλάπτει σε καμία περίπτωση δεν περιέχει καφείνη ή τεϊνη μόνο βότανα.

Αντε με το καλό να θηλάσεις το μωρό σου.

Εγώ νομίζω οτι προκαταβολικά δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα για τον θηλασμό. Είναι ό,τι πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Ψυχολογικά το λέω... Και εγώ με καισαρική γέννησα και κανονικότατα την 3η μέρα πρήστηκε το στήθος μου και όλα καλά μέχρι τώρα. Μάλιστα νομίζω οτι ένα τσάι που βοηθάει στην παραγωγή υπάρχει περίπτωση να μην είναι ό,τι καλύτερο για περιπτώσεις που υπάρχει υπερπαραγωγή γάλακτος. Καλύτερα κάποιος ειδικός θα σου πεί στην ενότητα "Θηλασμός".

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Εγώ νομίζω οτι προκαταβολικά δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα για τον θηλασμό. Είναι ό,τι πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Ψυχολογικά το λέω... Και εγώ με καισαρική γέννησα και κανονικότατα την 3η μέρα πρήστηκε το στήθος μου και όλα καλά μέχρι τώρα. Μάλιστα νομίζω οτι ένα τσάι που βοηθάει στην παραγωγή υπάρχει περίπτωση να μην είναι ό,τι καλύτερο για περιπτώσεις που υπάρχει υπερπαραγωγή γάλακτος. Καλύτερα κάποιος ειδικός θα σου πεί στην ενότητα "Θηλασμός".

Έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί έτσι! Εχω μεγάλο στήθος (τώρα ειδικά) και πάντα είχα υψηλή προλακτίνη οπότε μην αρχιζω να πίνω και τσάγια πριν τη γέννα και ταίζω μετά όλο το μαιευτήριο :lol::lol::lol::lol:

Το βιολογικό τσάι θηλασμού όπως έχω ξαναγράψει βοηθάει κυρίως στην....αυτοπεποίθηση :) ή στην ψυχολογία sunsun (πες το όπως θες). Δεν είναι όπως η μαγιά μπύρας (δραστικά)Το μεγάλο στήθος yogini μου επίσης είναι μύθος.

Εχω δει κοπέλες με μεγάλο στήθος (samantha fox) να μην καταφέρνουν να θηλάσουν (λόγω κακής ενημέρωσης ή επειδή δεν ήθελαν) και κοπέλες με στήθος "καρυδάκι" να θηλάζουν δίδυμα.

Ο θηλασμός χρειάζεται ενημέρωση, γνώσεις, πίστη στο εαυτό μας(όχι αμφιβολία)ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΕΧΩ ΓΑΛΑ ΝΑ ΤΑΙΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ και πολύ ΘΕΛΗΣΗ!!!

Ax!! Ξέχασα επίσης να συμπληρώσω πως επίσης σημαντικό για τις κοπέλες που πρόκειται να γεννήσουν είναι να παρευρεθούν στις μηνιάιες συναντήσεις που κάνει ο Σύνδεσμος Θηλασμού (la leche league) ώστε να μπορέσουν να δούν και να μιλήσουν με άλλες μαμάδες που θηλάζουν και να ενημερωθούν υπεύθυνα.

Εκεί θα συναντήσετε Την Μαμά της Διπλανής Πόρτας να Θηλάζει πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι? Έχω πάρει το αφρόλουτρο και σαμπουάν της weleda. Το ρίχνω στο λεκανάκι όταν κάνει μπάνιο. Μετά πρέπει να τον ξεπλένω? Δεν κάνει καθόλου σαπουνάδα...

age.png

Smaroula αν έχεις πάρει το waschlotion & shampoo (πορτοκαλί πλαστικό σωληνάριο) είναι καλύτερα να το ξεπλένεις (με λίγο νεράκι).Δεν περιέχει βέβαια σαπούνι, αλλά κάνει αφρό (αν το βάλεις στο σφουγγάρι θα το δεις) σε σχέση με το πολύ απαλό βοτανόλουτρο (με το θυμάρι) ή το κρεμόλουτρο που δεν χρειάζονται απαραίτητα ξέβγαλμα.

Εγω πηρα το κρεμολουτρο το οποιο δεν κανει αφρο,το ξεβγαζω ομως.Παρολαυτα αφηνει καπως λιπαρη την επιδερμιδα.Δεν ξερω,επισης, αν καθαριζει καλά :roll: Προτιμουσα το σαμπουαν waschlotion & shampoo (πορτοκαλί πλαστικό σωληνάριο).

Πρώτα την πλένω με το waschlotion & shampoo που κάνει και αφρό... μετά αδειάζω το νερό, την ξεπλένω και το ξαναγεμίζω με νεο νερό, ριχνω το βοτανόλουτρο που δεν κάνει αφρό... και πλιτς πλατς τρελένεται... την ξεβγάζω και έτοιμη...

ναι η επιδερμίδα της μετά είναι ενυδατωμένη... αυτό κάνει πολύ καλό στα μωράκια

Ποιο ειναι λε κοριτσια το βοτανολουτρο ? Σε τι συσκευασια και πως λεγεται ?

Η μικρη μου κανει ξηροδερμια στο κεφαλάκι της ...Την κανω μπανιο μερα παρα μέρα ..ειναι πολυ σκληρό το νερο εδω ... Για πεστε μηπως με βοηθήσει αυτο ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή όταν λέμε βοτανόλουτρο εννούμε το "calendula bad" εμπεριέχει θυμάρι και εκχυλίσματα βοτάνων(που είναι και χαλαρωτικό για ανήσυχα πιτσιρικάκια).

Επίσης στην βρεφική σειρά υπάρχει και το κρεμόλουτρο "calendula cremebad" που εκτός από βότανα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά έλαια για ήπια περιποιήση και καθαρισμό. το συνιστώ άφοβα για την ξηροδερμία ή για την "νινίδα' γιατί ενυδατώνει την βρεφική επιδερμίδα σωστά.

και τα δύο δεν κάνουν αφρό και τα διαλύεις στο μπανιεράκι του όταν πλένεις το μωράκι.

Είναι τόσο φυσικά που δεν είναι απαραίτητο μετά να το ξεβγάλεις. Ωστόσο τα προτείνουμε για παιδιά μέχρι 1 χρόνου θρέφουν το δερματάκι και μετά μπορείς (η επίσης παράλληλα όπως κάνει η Elenia) να χρησιμοποιήσεις το αφρόλουτρο-σαμπουαν "waschlotion & shampoo".

Αυτα να πω την αληθεια δεν τα ξερα ... εχω το waschlotion & shampoo και ημουν μεταξύ αυτου και του cremebad !

Νινιδα δεν εχει αλλα η ξηροδερμια ειναι αλλο πραγμα ! Της βαζω την κρεμα αλλα βοηθάει για εκεινη την ωρα δεν "θρέφει" το δερμα . Σημερα την ειχα σαν λαδομένο ποντικό με ελαιόλαδο :lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να σου πω τώρα είδα ότι το "μπισκοτάκι σου" :) είναι μόλις 5 μηνών.

Δώστου λίγο χρόνο βρε μαμά Λαμπρινή.

Είναι φαίνεται ευαισθητούλι αλλά θα περάσει.

Να σου πω τώρα είδα ότι το "μπισκοτάκι σου" :) είναι μόλις 5 μηνών.

Δώστου λίγο χρόνο βρε μαμά Λαμπρινή.

Είναι φαίνεται ευαισθητούλι αλλά θα περάσει.

Μα το περιεργο ειναι οτι τωρα κανα 2 εβδομάδες εχει που το εμφανισε αυτο , πριν ολα καλα !

Αυριο θα πάρω το βοτανολουτρο πως το λετε και το λαδακι :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...