Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυτικές λοσιόν κρέμες λάδια για νεογνά/μωρά (πχ weleda)

Recommended Posts

Γιατι οταν λες οτι κατι ειναι φυσικο περιμενεις να μην περιεχει καθολου χημεικα στοιχεια.

Αυτό που γράφεις δεν είναι δυνατόν να συμβεί... όλα, και το νερό που πίνουμε αποτελείται απο χημικά στοιχεία... απλά πρέπει να γνωρίζουμε πια είναι τα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα και απο που προέρχονται οι πρώτες ύλες...

Δεν εννοω την χημεική συσταση αυτο ο καθε νοημων το ξερει εννοω να ειναι επιβλαβης αυτη η χημεική συσταση...Μαλλον χρειαζοταν επιθετο προσδιορισμου...Και επισης και εγω αυτα χρησιμοποιω και αυτο ηθελα να πω το οτι σχολιασα αυτο που βρηκα στο site ηταν καθαρα για να δουμε οτι μεχρι και αυτα κατι περιεχουν... :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 407
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ασχετο τωρα με την Weleda, τις προαλλες που πηρα ενα απο τα περιοδικα για παιδια δεν θυμαμαι πιο ενα απο τα δυο ευρειας κυκλοφοριας ειχε δωρο σαπουνακι με ελαιολαδο...Ξερετε αυτο το παλιο που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιαδες το λεγομενο πρασινο σαπουνι σε πιο ομορφη συσκευασια φυσικα.Εχει δοκιμασει καμια?Εγω ακομα δεν το δοκιμασα για το μωρο...Εχω την αισθηση οτι ξεραινει την επιδερμιδα..Παντως πρεπει να ειναι οντως φυσικο και να μην περιεχει χημεικα(αυτο για την elenia. το γραφω) αλλα να ξεραινει την επιδερμιδα.

Ασχετο τωρα με την Weleda, τις προαλλες που πηρα ενα απο τα περιοδικα για παιδια δεν θυμαμαι πιο ενα απο τα δυο ευρειας κυκλοφοριας ειχε δωρο σαπουνακι με ελαιολαδο...Ξερετε αυτο το παλιο που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιαδες το λεγομενο πρασινο σαπουνι σε πιο ομορφη συσκευασια φυσικα.Εχει δοκιμασει καμια?Εγω ακομα δεν το δοκιμασα για το μωρο...Εχω την αισθηση οτι ξεραινει την επιδερμιδα..Παντως πρεπει να ειναι οντως φυσικο και να μην περιεχει χημεικα(αυτο για την elenia. το γραφω) αλλα να ξεραινει την επιδερμιδα.

Ολα τα σαπούνια που δεν περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες ειναι φυσικό να ξηραίνουν την επιδερμίδα...ακόμα κι αυτά τα σιχαμερά που έφτιαχνε η προγιαγια μου σε κατι μεγάλα καζάνια :lol: Αγνά, αγνότατα αλλα τωρα να μου τα έδινε δεν τα έβαζα :)

Νομίζω οτι δεν πρέπει να ανυσυχούμε πια τοσο πολύ.

Α, να σας πω κατι να προσέχετε....στα φαρμακεία οποτε ζητάω ενα φυτικό σαμπουάν κτλ που πλασάρουν αμέσως τα PROPOLINE - APIVITA, τα οποία όμως ειναι τίγκα στα χημικά ασχετο αν περιέχουν και εκχυλίσματα βοτάνων. Του ΚΟΡΡΕ εχει πολύ λιγότερα και για εμας ειναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση, στο μωρο θα παω κι εγω με WELEDA. Γελάω με τους δικούς μου οι οποίοι εχουν ήδη προμηθευτεί τα ΠΡΟΔΕΡΜ και κάνουν μπάνιο με αυτά για να μπαίνουν στο κλίμα :lol::lol::lol:

Σχετικά με το πράσινο σαπούνι, εμένα ο γυναικολόγος μου πρότεινε να πλένομαι με αυτό στην ευαίσθητη περιοχή.. Αλλά όντως μου προκαλούσε ξηρότητα και το σταμάτησα.

Α, να σας πω κατι να προσέχετε....στα φαρμακεία οποτε ζητάω ενα φυτικό σαμπουάν κτλ που πλασάρουν αμέσως τα PROPOLINE - APIVITA, τα οποία όμως ειναι τίγκα στα χημικά ασχετο αν περιέχουν και εκχυλίσματα βοτάνων. Του ΚΟΡΡΕ εχει πολύ λιγότερα και για εμας ειναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση, στο μωρο θα παω κι εγω με WELEDA. Γελάω με τους δικούς μου οι οποίοι εχουν ήδη προμηθευτεί τα ΠΡΟΔΕΡΜ και κάνουν μπάνιο με αυτά για να μπαίνουν στο κλίμα :lol::lol::lol:

Καλά έχεις απόλυτο δίκιο yogini.. Την περασμένη εβδομάδα που πήγα να πάρω ένα σαμπουάν για μένα από το φαρμακείο αμέσως μου πρότειναν το propoline!

Όταν ρώτησα για κάτι άλλο, ήταν κάθετοι.. Για την περίπτωσή μου είναι λέει το πιο αγνό.. Μάλλον τα παίρνουν χοντρά από την εταιρεία..

age.png

Κάπου πιστεύω οτι ίσως δεν ξέρουνε (δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν)... δεν είναι απαραίτητο να τα παίρνουνε απλά δεν ενδιαφέρονται να φέρουν κάτι που να μην περιέχει όλα αυτά τα συστατικά... σας το λέω εκ πείρας διότι η ξαδέλφη μου που δουλεύει στο χημείο του κράτους οταν μιλάμε για χημικά μου λέει...

"εγω δεν την ψάχνω τόσο Ελένη... δεν με ενδιαφέρει τι βάζουνε μέσα..."

εγω όμως απο την άλλη ενδιαφέρομαι...

το ξέρετε οτι υπάρχει υγρός σίδηρος που πολλές μητέρες έχουνε δώσει στα παιδιά τους ( Haussman) και περιέχει για συντηρητικό/αντιμικροβιακό parabens; Και οταν το είπα στην φαρμακοποιό έμεινε έτσι :shock::shock::shock:

γι αυτό επιμένω στην γνώση...

δεν είναι όλα τα χημικά επικίνδυνα... απλά πρέπει να μάθουμε τι μπορούμε και τι δεν πρέπει να καταναλώνουμε...

Διαφημίσεις

θα συμφωνήσω με την Εlenia σε ότι αφορά την γνώση κσι την ενημέρωση και επίσης θα πω πως πολύ κόσμος λέει με ελαφρά την καρδία για παράδειγμα και "εγώ αυτό χρησιμοποιησα/έφαγα και δεν έπαθα τίποτα"

Και όμως εγώ βλέπω πως θερίζουν οι καρκίνοι όλο και μικρότερες ηλικίες άρα κάτι δεν πάει καλά. :mad: αρα κάτι πάθαμε

Αν έχω πάθει κάτι μάλλον είναι νωρίς για να το πω αλλά ποτέ δεν ξέρεις.... :o

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Και όμως εγώ βλέπω πως θερίζουν οι καρκίνοι όλο και μικρότερες ηλικίες άρα κάτι δεν πάει καλά. :mad: αρα κάτι πάθαμε

πες το ξανά....

“Chemicals have replaced bacteria and viruses as the main threat to health. The diseases we are beginning to see as the major causes of death in the latter part of (the 1900's) and into the 21st century are diseases of chemical origin.”

Dr. Dick Irwin, Toxicologist, Texas A&M University

Και δεν ειναι μονο αυτό το θέμα...εμείς παλιά τρώγαμε τα Fissan κτλ αλλα τα υπόλοιπα ήταν πιο αγνα σε σχέση με τώρα (φαγητό, νερά, αέρας). Τώρα ας γλιτώνουμε ότι μπορούμε....γιατι ειναι όλα σκατα!

Διαφημίσεις

Τα προιόντα της weleda είναι πολύ καλά και δεν είναι πια ακριβά (θα σου στείλω πμ) επίσης έχει εκτός από την βρεφική σειρά και κρέμες προσώπου,σώματος, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες,λάδια σώματος, αποσμητικά για όλη την οικογενεια.

Τα προιόντα της weleda είναι πολύ καλά και δεν είναι πια ακριβά (θα σου στείλω πμ) επίσης έχει εκτός από την βρεφική σειρά και κρέμες προσώπου,σώματος, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες,λάδια σώματος, αποσμητικά για όλη την οικογενεια.

Είμαι έτοιμη να παραγγείλω τα απαραίτητα της Weleda για το μπεμπάκι μου, που θα έρθει με το καλό σε λίγο καιρό, στέλνοντας mail εκεί που έχεις αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, αλλά έχω την εξής απορία..

Υπάρχει περίπτωση ο παιδίατρος να μου δώσει συγκεκριμένη μάρκα προϊόντων, οπότε να μείνω με τα Weleda στο συρτάρι?? Και αν εγώ με τη σειρά μου του εξηγήσω οτι έχω ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα καλλυντικά, υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσει κάθετα? ή γενικώς τους γιατρούς δεν τους πολυνοιάζει η μάρκα των προϊόντων που θα πάρεις?

.png

κοιτα απο οσα εχω ακουσει και δει απο παιδιατρους συγγενων και φιλων ο καθε παιδιατρος ειναι "φιλικος" (σικ :P ) προς καποια μαρκα... οπως και ο καθε ειδικοτητας γιατρος προς καποια συγκεκριμενα προιοντα... το θεμα ειναι εσυ τι θα βαλεις στο παιδι σου... προσωπικα πηρα τα weleda (ειδα τα συστατικα τους στο http://www.biodizionario.it/ ) αλλα εχω στο νου μου τη μαρκα που εχει ηδη πει και στην ξαδερφη μου για τα παιδια της (θα εχουμε τον ιδιο παιδιατρο)... σκοπευω να ελεγξω τα συστατικα και της αλλης εταιριας και να τα δοκιμασω αν δεν "κοκκινησει" το ματι μου απο τα συστατικα... :wink: ~ δηλ. αν δεν ειναι επιβλαβη.... και να δω τι της παει καλυτερα! :D

δε θα κανω μπανιο με ο,τι θελει ο καθενας το παιδι μου (ακομα και αν ειναι γιατρος αυτος!) :wink: εκτος αν προκυψει προβλημα και "αναγκαστω" να αναθεωρησω...

ευχομαι να βοηθησα... παντως επειδη ειμαι στο χωρο της υγειας εχω δει απειρες φορες προσπαθειες γιατρων να "βοηθησουν" τους ασθενεις-πελατες που κρεμονται απο τις "επιστημονικες" τους συμβουλες... με το "αζημειωτο" βεβαια απο τις εταιριες ναι? για τους γιατρους...

l8gxp3.png 7SGKp3.png

Δυστυχώς όπως έχετε καταλάβει και οι γιατροί ειναι πιόνια των φαρμακευτικών...μα γάλα σου προτείνουν, μα κρέμα, μα πάνες :(

Πέραν λοιπόν φαρμακευτικής αγωγής δεν θέλω να μου προτείνει ενας γιατρος κάτι άλλο.

Η γυναικολόγος μου ας πούμε λέει Βαζελίνη για τις ραγάδες...ενας οικολόγος θα σου πει όχι γιατι φτιάχνεται απο πετρέλαιο ειναι στην κρίση λοιπόν του καθενός το τι θα ακολουθήσει. Εγω ας πούμε δεν θα ακούσω τον γιατρό για κάποιο παραφαρμακευτικό ή καλλυντικό σκεύασμα.

Διαφημίσεις

Υπάρχει περίπτωση ο παιδίατρος να μου δώσει συγκεκριμένη μάρκα προϊόντων, οπότε να μείνω με τα Weleda στο συρτάρι?? Και αν εγώ με τη σειρά μου του εξηγήσω οτι έχω ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα καλλυντικά, υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσει κάθετα? ή γενικώς τους γιατρούς δεν τους πολυνοιάζει η μάρκα των προϊόντων που θα πάρεις?

.png

foivi

αν ο γιατρός σου είναι ενημερωμένος δεν νομίζω να σου πει να μην χρησιμοποιήσεις τα βιολογικά προιόντα που είναι 100% φυτικά, χωρίς χημικά, χωρίς συνθετικά, χωρίς συντηρητικά. Τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα μόνο από δερματολόγους αλλά και από παιδίατρους. Δεν βλάπτουν και είναι η Νο 1 εταιρία σε Γερμανία και Ιταλία αυτή τη στιγμή.

Δυστυχώς όπως έχετε καταλάβει και οι γιατροί ειναι πιόνια των φαρμακευτικών...μα γάλα σου προτείνουν, μα κρέμα, μα πάνες :(

Πέραν λοιπόν φαρμακευτικής αγωγής δεν θέλω να μου προτείνει ενας γιατρος κάτι άλλο.

Συμφωνω!

Εχετε δίκιο. Από που κι ως που να μου επιβάλλει τί αφρόλουτρο ή τί κρέμα θα βάζω στον ποπό του μωρού μου. Ας τον περιορίσω μόνο σε τυχόν φάρμακα (αχρείαστα) που είναι και το στοιχείο του. Οπότε τα παραγγέλνω πάραυτα!

Χίλια ευχαριστώ

.png

Καλησπέρα κι από εμένα!

Έχω μέρες να μπω στο site και η συζήτηση προχώρησε!!

Elenia απ΄ότι κατάλαβα μιλούσατε για τη lotion weleda η οποία έχει βαθμό επικινδυνότητας 4 σύμφωνα με το http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php?nothanks=1

Το είδα κι εγώ και να πω την αλήθεια δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα ....

Επίσης, η baby cream για την αλλαγή πάνας έχει 3 !!

Ξαφνιάστηκα με αυτά τα αποτελέσματα γιατί περίμενα αυτά τα προϊόντα να είναι εντελώς αθώα.

Με τις γνώσεις σου ως βιοχημικός και την εμπειρία σου πιστεύεις ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσοθμε άφοβα?

Άφοβα... το 4 το γράφει διότι περιέχει λανολίνη. Η λανολίνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα ευαίσθητα σε αυτήν (αυτό όμως ισχύει σε πολλά άλλα προϊόντα. Αν δείς οτι το μωράκι κοκκινίζει με την κρέμα δεν την ξαναχρησιμοποιείς... εμένα η μικρή δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα...),

το 4 όμως αναγράφεται κυρίως επειδή η λανολίνη είναι ζωικό προϊόν και προέρχεται συγκεκριμένα απο το μαλλί του προβάτου. Αν το έχουνε ψεκάσει με εντομοκτόνα για να σκοτώσουν τα παράσιτα που έχει στο μαλλί του, τα χημικά αυτά ενδέχεται να εισχωρήσουν δια μέσου του δερματός μας στο αίμα μας και αυτό είναι το επικίνδυνο της υπόθεσης... (το συγκεκριμένο σάιτ δεν διαχωρίζει απο που προέρχεται το προϊόν, απλά λέει η λανολίνη είναι 4... δεν είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα στην χημεία...)

γι αυτό πρέπει να κοιτάμε αν το προϊόν που περιέχει π.χ. λανολίνη, είναι πιστοποιημένο βιολογικό/οργανικο προϊόν. Η weleda δεν έχει τέτοιο πρόβλημα... οχι μόνο είναι πιστοποιημένη, αλλά χρησιμοποιεί μεθόδους βιοδυναμικής καλλιέργειας... (εκτός απο βιολογικά φυτά χρησιμοποιεί και βιολογικά εκτρεφόμενα ζώα). Συνεπώς, άφοβα να το χρησιμοποιείς... μην κοιτάτε το 3, 4 ή οτιδήποτε άλλο σας λέει το cosmetic database site για το κάθε προϊον. Σημαντικότατο ρόλο δεν έχει μόνο το τι περιέχει το κάθε τι, αλλά απο που έχουνε πάρει αυτές τις πρώτες ύλες,(τα καλά προίόντα το λένε!)...και φυσικά η ποσότητα που το περιέχει...

Στο παραδειγμα που έδωσα, το σάιτ έδειξε οτι το οξύ που βρίσκεται στο ξύδι (οξικό οξύ) έχει επικινδυνότητα 4... με την λογική των αριθμών δεν θα έπρεπε να το χρησιμοποιούμε... εμείς οχι μόνο το βάζουμε στο σώμα μας (π.χ. στο λούσιμο) αλλά το καταναλώνουμε σαν τρόφιμο (σαλάτα)...

και φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα...

Επίσης, να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα με την weleda...

δεν έχω κανένα κέρδος απο αυτή ή οποιονδήποτε πουλάει το προϊον αυτό... σας λεω οτι υπάρχουν και άλλα οικολογικά προϊόντα όπως η lavera, και βέβαια πολλά άλλα στο εξωτερικό. Απλά είναι οτι καλύτερο υπάρχει για τα μωράκια μας στην ελληνική αγορά (προσωπικά την προτιμώ απο την lavera στα προϊόντα σώματος, ενω χρησιμοποιώ την lavera στα καλλυντικά (μάσκαρα, ρούζ κ.α.)...

Ασχολούμαι όμως με πάθος διότι, νοιάζομαι για τα παιδάκια σας όσο και για τα δικά μου... θέλω αυτό που έχω μάθει να το μοιράζομαι, αφού χρόνια τώρα προσπαθώ να βρω οτι καλύτερο μπορέι να καταναλωθεί (σώμα/τροφή) απο εμάς χωρίς να περιέχει επιβαρυντικούς παράγοντες...

μου έχει βέβαια αφήσει το κουσούρι, οπως λέει και ο άντρας μου, και η σχολή... :shock:

Τώρα για το 3 της κρέμας.... (οφείλετε στην αιθανόλη (αλκοόλη) και στο glyceryl linoleate)

Q. Why does Weleda use αlcohol in the remedies?

A. Traditionally, homoeopathic and herbal tinctures were made using a water and alcohol (ethanol) mixture. This stems from a time when herbs were extracted by soaking them in wine or spirits. Water and ethanol mixes are still the most common extraction method for tinctures and are now standard pharmaceutical practice.

One important reason ethanol is used in the production of Weleda remedies is that ethanol is able to extract more active ingredients than other substances used for extraction (glycerin or water alone). With a wider range of active ingredients the therapeutic activity is broader, and the remedy is more effective.

A second advantage of using alcohol for tinctures is that it acts as a preservative - bacteria, yeasts and molds generally do not grow in an ethanol concentration of around 20% or more. Another advantage of ethanol is that once it is ingested, it loses its preservative effect; therefore, it does not damage beneficial intestinal flora.

The small amounts of ethanol that are taken when using homoeopathic or herbal products are generally recognised as being harmless. For example, the standard 10 drop (or 0.5ml) dose contains 2 drops (80mg) of ethanol. The American Academy of Pediatrics recommends that a newborn (3kg) baby, should be given no more than 3ml of ethanol in a single dose - this is about 30 times greater than the amount in a dose of herbal or homeopathic products. In comparison, an average slice of bread contains between 100mg and 200mg of ethanol.

και ...

Glyceryl Linoleate

Derived from Glycerin (γλυκερίνη) and Linoleic Acid (λινολεϊκό οξύ)—fats extracted from vegetable oils—it is serves as a nourishing emulsifier (γαλακτωματοποιητής).

Το χρησιμοποιώ άφοβα....

Σ΄ευχαριστώ Elenia για το χρόνο σου. Ήσουν διαφωτιστική!!! :D:D:D

Ελπίζω να μας βοηθήσεις να επιλέξουμε κι άλλα φυσικά προϊόντα με την πείρα και τις γνώσεις σου πάνω σ'αυτό το θέμα.

Εγώ είμαι μια νέα μανούλα που "ψάχνομαι" προσπαθώντας να προσφέρω το καλύτερο στο παιδί μου. Αλλά γενικά προσπαθώ να κάνω "στροφή προς τη φύση" μέσα από την καθημερινότητα μου.

Πρόκειται να γεννήσω γύρω στα Χριστούγεννα και θα ήθελα πολύ να καταφέρω να θηλάσω το μωρό μου. Έχει καμιά σας χρησιμοποιήσει το λάδι θηλασμού της WELEDA (STILLOL); Σκέφτομαι να το αγοράσω για μασάζ στο στήθος πριν το θηλασμό, αλλά διστάζω, μήπως και δε μου φανεί χρήσιμο. Τι λέτε;

melissa δεν ξερω για το λαδι που λες,αλλά σιγουρα εχω να σου πω να πας να ξεκοκκαλισεις το τοπικ του θηλασμου και να μαθεις αυτα που πρεπει γυρω απο τον θηλασμο γιατι απο τους γυρω σου μονο λαθος πληροφοριες θα παιρνεις!

Με το καλο το μωρακι σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...