Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στόμα ερμητικά κλειστο

SMARA

Recommended Posts

μανούλες καλησπέρα. εχω μια μπέμπα σχεδόν 7 μηνων.Στον 4 μήνα παρουσιασε αλλεργια στην λακτόζη οποτε και το διατροφολόγιο μας ειναι περιορισμένο. Κοτοπουλάκι βράστο, λαχανικά βελουτε, και υποαλλεργικές κρέμες. Απο τότε λοιπόν που ξεκινησαμε το φαγητό , τρωμε σαν τα πουλάκια. Συπληρώνουμε και γαλατάκι, και κουτσα στραβά περναμε 150-200 γρ μηνιαιος. Τις τελευταιες 2 εβδομάδες περίπου το στόμα απλός

" σφράγισε'' και γω κοντευω να τρελαθώ. σας δινω το ημερήσιο πρόγραμμα πρωί:100 γρ γάλα

δεκατιανο:25 γρ φρούτο

μεσημεριανο : 45 γρ φαγητό

απογευματινο:35 γρ κρέμα

βράδυνο: 100γρ γάλα

οπως βλέπετε τρώει σαν πουλάκι:confused:

εχει νευρα ολη την ημερα , το βράδυ ξυπναέι απο τις 2:30 και κλαιει μεχρι τις 6 που την ξαναπαιρνει ο ύπνος.

και το παραπανω προγραμμα παρακαλώ σχεδόν 2 εβδομάδες. Να σημειωσω δε οτι σωματικα και ψυχολογικά ειναι στα πατώματα. Μεσοβδόμαδα θα την παω στο παιδιατρο να του ζητησω να μου γραψει αιματολογικές και να ψαξουμε επιτελους τι συμβαινει.

πως θα μεγαλωσει με τοσο λιγο φαγάκι ?:confused: ευχαριστω που με ακουσατε

καθε βοήθεια-συμβουλή δεκτη

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Διαφημίσεις

χμ όντως τρώει λίγο αλλά εαν το βάρος της είναι κανονικό τότε οκ....εχω περάσει κ εγώ φάση ''ασιτίας'' με τη μικρή (μετά τον χρόνο μου σφράγισε στόμα - πέταξα πολλάααα γραμμάρια φαγητού κ γάλακτος) κ μάλιστα την πίεζα πολυ να φάει (ναι ξέρω, κακως - δε την πιέζω πλέον)....είχα κ εγώ ανυσηχήσει στο τι συμβαίνει κτλ μέχρι που την πήγα στην ευρωκλινική ....ήταν άρρωστη (ακόμη είναι γτ πάει βρεφικό αλλά τρώει κανονικα) κ πονουσε ο λαιμός της....το ήξερα οτι δεν ήταν καλα, αλλά το να μη τρώει τπτ δε το είχε ξανακάνει.....κ μετά από καιρό τσουυυυπ πετάχτηκε ένα δόντι......ίσως να έφταιγε κ αυτο τι να πω...:confused:......φαντάζομαι οτι έχεις απορίες οπως: 1) δε πεινάει?? 2) δε της αρέσει το φαγητό πλέον? το βαρέθηκε? 3) πονάει ο λαιμός της??....εννοειται ρώτα παιδίατρο.........

Μπορει να ανήκει στα ολιγοφαγα παιδια! Η απλα μα χρειάζεται λίγο χρόνο να προσαρμοστεί! Μην την πιεζεις και ακολούθησε την! Όταν ειναι έτοιμη θα φάει κι εσένα! :P

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Αυτό που δεν ξερω ειναι αν πρεπει να επιμεινω στο ''αλεσε και πέτα'' ή να αντικαταστησω με γάλα. Να δοκίμαζα να την κρατησω μια δυο μερουλες με γάλα, να ξεχασει και λιγο το κουταλακι, και να ξαναπροσπαθησω.Πραγματικα ειμαι μπερδεμενη βρε κοριτσια

Διαφημίσεις

Αυτό που δεν ξερω ειναι αν πρεπει να επιμεινω στο ''αλεσε και πέτα'' ή να αντικαταστησω με γάλα. Να δοκίμαζα να την κρατησω μια δυο μερουλες με γάλα, να ξεχασει και λιγο το κουταλακι, και να ξαναπροσπαθησω.Πραγματικα ειμαι μπερδεμενη βρε κοριτσια

Πειραματισου με γεύσεις: κάποια μωρα προτιμούν ξεκάθαρες γεύσεις. Πχ μόνο μήλο, μόνο αχλαδι όχι φρουτοκρεμα. Μόλις δεις οτι κατι είχε επιτυχία δοκιμαζεις να προσθέσεις κι άλλο φρούτο. Το ίδιο και στο μεσημεριανο.

Πειραματισου με υφές: πιο ρευστό, πιο συμπαγές, πιο πουρες, στον τρυφτη, κομματάκια φαγητού.

Η κόρη μου δεν έφαγε σχεδόν καθόλου αλεσμενα. Απο την αρχη εκλαιγε στο κουταλι και προτιμούσε κομματάκια. Δεν σου λέω οτι είμαι ίδια περίπτωση αλλα δοκίμασε να πειραματιστεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Και εγώ θα σου πρότεινα να πειραματιστείς λίγο με τα φαγητά που μπορεί να τρώει.. π.χ. στα φρούτα βάλε μεγαλύτερη αναλογία από το ένα και μικρότερη από το άλλο για να δεις μήπως καποιο το προτιμά περισσότερο.. λογικά σε λίγο θα σας βάλει και το μοσχάρι.. λαδάκι και λεμονάκι βάζεις στο φαγητό? οι ποσότητες που τρώει είναι όντως μικρές .. εγώ δεν θα επαναπαυόμουν στο "άμα θέλει να φάει, θα φάει" σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα την πίεζα... είναι μικρή ακόμη και μέχρι τον χρόνο πρέπει να βάζουν βάρος και σε καμία περίπτωση να χάσουν... δοκίμασε όταν την ταίζεις να της αποσπάς την προσοχή με ένα τραγουδάκι, να της μιλάς... μην αγχώνεσαι γιατί το καταλαβαίνουν... μπορεί να είναι πολύ οι λόγοι που δεν τρώει.. αν θηλάζεις συμπλήρωνε σε κάθε γεύμα.... αν μία τροφή δεν την θέλει απέσυρε την για λίγες ημέρες και ξαναβάλτη στην διατροφή....

Η κόρη μου δεν έφαγε σχεδόν καθόλου αλεσμενα. Απο την αρχη εκλαιγε στο κουταλι και προτιμούσε κομματάκια. .

Και πώς το αντιμετώπισες; Δεν υπάρχει φόβος με τα κομματάκια; Ρωτάω απο περιέργεια γιατί σε λίγο ξεκινάει κ ο δικός μου μπέμπης κ είμαι πρωτάρα...:D

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Στο μεγάλο μου γιο (προ 12ετίας βεβαια) άλεσα για μικρό χρονικό διάστημα. Απο τις σημειώσεις μου είδα οτι απο τον 11 μήνα και μετά αλιωνα με το πιρούνι το φαγητο. Ισως και η μπεμπα τελικά να μην ικανοποιειται με τα βελουτε και τους πουρεδες λαχανικων. οσο για τις δοκιμές ....εχω κουραστει.και τι δεν εχω δοκιμάσει.Συνδιασμούς , λαχανικά , ζωμους ,φρούτα κτλ.Ευελπιστω οτι απο το τέλος του 7 που προσθετουμε ζυμαρικα και ρύζι ίσως φάμε κατι παραπάνω. Σας ευχαριστώ πολυ όλες

Διαφημίσεις

Στο μεγάλο μου γιο (προ 12ετίας βεβαια) άλεσα για μικρό χρονικό διάστημα. Απο τις σημειώσεις μου είδα οτι απο τον 11 μήνα και μετά αλιωνα με το πιρούνι το φαγητο. Ισως και η μπεμπα τελικά να μην ικανοποιειται με τα βελουτε και τους πουρεδες λαχανικων. οσο για τις δοκιμές ....εχω κουραστει.και τι δεν εχω δοκιμάσει.Συνδιασμούς , λαχανικά , ζωμους ,φρούτα κτλ.Ευελπιστω οτι απο το τέλος του 7 που προσθετουμε ζυμαρικα και ρύζι ίσως φάμε κατι παραπάνω. Σας ευχαριστώ πολυ όλες

Δοκίμασε αν θέλεις αντι 3 γεύματα στερεών να τα κανεις 4 ή 5. Σε εμάς λειτούργησε αυτο. Επειδη τρώει ελάχιστη ποσότητα κάνουμε 5-6 "γεύματα".

1Xckp3.png

Franz Kafka

Aυτό που είπες ειναι σωτήριο. Είχα σκόπο να το εφαρμόσω άμεσα.Να τις δίνω τα γευματα τακτικότερα και κατ επανάληψη.Θα ειμαι βέβαια όλη μέρα στην κουζίνα με τα τσουμπλεκια και τα κατσαρολικά αλλά αν ειναι να φαει.....τι να κανω?

Και πώς το αντιμετώπισες; Δεν υπάρχει φόβος με τα κομματάκια; Ρωτάω απο περιέργεια γιατί σε λίγο ξεκινάει κ ο δικός μου μπέμπης κ είμαι πρωτάρα...:D

Δίνεις μαλακά φαγητά. Ρίξε μια ματια σε αυτο

http://www.babyledweaning.com/

1Xckp3.png

Franz Kafka

Αυτό που περιγράφεις για τις ποσότητες των φαγητών (με εξαίρεση το γάλα) το έζησα με την μικρή μου όταν ξεκινήσαμε τις στέρεες!Κόντεψα να τρελαθώ!!Εκείνο το μήνα πήρε μόνο 250γρ.Ο γιατρός δεν ήταν ικανοποιημένος αλλά μου είπε πως η μετάβαση στις στέρεες πολλές φορές τα έχει αυτά!Και όντως έτσι ήταν!Ξαφνικά ξεκίνησε να τρώει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!:PΚι εγώ είχα κάνει απίστευτούς συνδυασμούς και πειραματισμούς αλλά τίποτα δεν απέδιδε!Τελικά έφαγε όταν η ίδια ήταν έτοιμη!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

• 7 months later...

η δικη μου δεν τρώει ουτε αυτα. 7 μηνων και την βγαζει μονο με γαλα. Εχουμε και μεις αλλεργια στα γαλακτοκομικα και πινουμε αντλημενο γαλα μαμας. Της μαγειρευω τα παντα και μετα τα πεταω. Βλεπει κουταλι και στριβει.

Σημερα της εδωσα με το δακτυλο μου και κατι εφαγε.

Παντως για το λιγο γαλα που πινει εχω να σου πω οτι και μενα ετσι μου εκανε στους 3 μηνες και ηταν ο λογος που αρχισα αποχη απο τα γαλακτκομικα. Μεταξυ 2ου κ 3ου μηνα μου πηρε 150 γρ

Διαφημίσεις

η δικη μου δεν τρώει ουτε αυτα. 7 μηνων και την βγαζει μονο με γαλα. Εχουμε και μεις αλλεργια στα γαλακτοκομικα και πινουμε αντλημενο γαλα μαμας. Της μαγειρευω τα παντα και μετα τα πεταω. Βλεπει κουταλι και στριβει.

Σημερα της εδωσα με το δακτυλο μου και κατι εφαγε.

Παντως για το λιγο γαλα που πινει εχω να σου πω οτι και μενα ετσι μου εκανε στους 3 μηνες και ηταν ο λογος που αρχισα αποχη απο τα γαλακτκομικα. Μεταξυ 2ου κ 3ου μηνα μου πηρε 150 γρ

Γράψτε με κι εμένα στο club του στόματος ερμητικά κλειστού!

Η μικρή βλέπει κουτάλι και κάνει γκριμάτσα αηδίας! :D

Αν (λέω αν) της βάλω καμία μπουκιά στο στόμα ή το βγάζει με τη γλώσσα, ή προσπαθεί να το καταπιεί και πνίγεται!

Έχω δοκιμάσει και με φαγητό στο χέρι να το βάλει μόνη της στο στόμα, αλλά πάλι πνίγεται σε σημείο να κάνει εμετό....

Τι θα γίνει ρε παιδιά; Θα περπατήσει και θα είναι μόνο με γάλα αυτό το παιδί;;;; :rolleyes:

2IW7p3.png

xwifp2.png

Λοιπον σημερα συνεβη κατι περιεργο!

Το πρωι ειπα να της δωσω μονο κρεμα με μηλο και λιγο μητρικο γαλα μεσα μπας και φάει. Με γειωσε κανονικα.

Το μεσημερι της εκανα χορτοσουπα με κοκκινη πιπερια, καροτο και σπανακι. Εφαγε ελαχιστη και αυτη απο το δακτυλο μου.

Μετα ομως, την ωρα που τρωγαμε με τον μπαμπα της το φρουτο μας ηθελε και εκεινη. Της δώσαμε κομματακι μπανανας και αρχισε και ετρωγε. Δεν θα εφαγε ουτε το 1/4 της μπανανας βεβαια αλλα το θεμα ειναι οτι πρωτη φορα ζητησε στερεα τροφη!!!:-D:grin::-D:grin::-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...