Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μαιευτήρια γυναικολόγοι κλινικές

Recommended Posts

Εμένα πήγε ο άντρας μου και πήρα τα λεφτά και μέσα στην απόδειξη έγραφε κατι για καισαρική και δίπλα είχε ως ποσό 400ε. Δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί έχουν περάσει 5 μήνες. Θα ψάξω να βρω τα χαρτιά και θα σου πω

Η Κατερίνα και τα δυο ζουζουνάκια της

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 618
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οσες κοπελέλες ενδιαφέρθηκαν να μάθουν κάτι παραπάνω για το πρόγραμμα στο ΓΑΛΗΝΟ , θα ήελα να παραθέσω τα ακόλουθα:

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι ο τοκετός που γίνεται με όσο το δυνατό μικρότερη ιατρική παρέμβαση και καθόλου φάρμακα.

Οι μαιευτήρες του κέντρου είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού γι αυτό και σε συνεργασία με την ιδιωτική κλινική Θεσσαλονίκης << ΓΑΛΗΝΟΣ >> που σημερα πλεον ονομαζεται ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ εφαρμόζουν το πρόγραμμα μαιευτικής φροντίδας νεογνού και λεχωίδας μιας μέρας

Στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία της επιτόκου- κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (γίνονται μαθήματα ψυχοπροφύλαξης-)

Όλες οι γυναίκες να γεννούν με φυσιολογικό τοκετό και να προωθείται ο μητρικός θηλασμός.Στο κεντρο αυτό υπάρχει ειδική ομάδα από επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την μητέρα και το νεογνό και μία ομάδα μαιών ειδικευμένη στην ψυχοσωματική προετοιμασία των επιτόκων , στο θηλασμό και στην νοσηλευτική φροντίδα νεογνών και προώρων

Ότι αφορά τον τοκετό, αυτός γίνεται στην κλινική της Θεσσαλονίκης << ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ >>.Αφού όλα πάνε καλά και η επίτοκος γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό , είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, και δεν υπάρχει τίποτα το παθολογικό στην γυναίκα ή το νεογνό, μπορεί να πάει στο σπίτι της από δύο ΩΡΕΣ μετά τον τοκετό ή ένα 24ωρο μετά ή δύο 24ωρα μετά ( το επιλέγει η λεχωίδα ).

Τα υπόλοιπα 24ωρα μέχρι την πέμπτη ημέρα μετά τον τοκετό η παρακολούθηση της λεχωίδας και του νεογνού γίνεται από την μαία που τους επισκέπτεται στο σπίτι σε συνεργασία με τον μαιευτήρα και τον παιδίατρο.

Αν το νεογνό παρουσιάσει ίκτερο και χρειαστεί φωτοθεραπεία τότε η θεραπεία γίνεται στο σπίτι με φορητή φωτοθεραπεία.

Υπάρχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα του προγράμματος , όπως:

-η προώθηση του μητρικού θηλασμού (αφού από την πρώτη κιόλας μέρα το νεογνό είναι δίπλα στη μαμά θηλάζει και δεν παίρνει ξένο γάλα που είναι η κυριότερη αιτία για την διακοπή του θηλασμού )

-η μείωση των λοιμώξεων στην μητέρα και στο νεογνό. Αφού δεν έρχονται σε επαφή ( λογω της μικρής παραμονής τους στο μαιευτήριο ) σε ενδονοσοκομειακά μικρόβια .

-οι οδηγίες από τη μαία στο σπίτι ( βοήθεια στο θηλασμό , στο μπάνιο, στην περιποίηση του νεογνού ) -το χαμηλό κόστος

-Και τέλος, το πρόγραμμα εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Αγγλία και σε άλλες χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία.

Μπράβο Irene τα περίγραψες πάρα πολύ καλά !!!!! αυτό πρόκειται να κάνω εντός λίγων ημερών....γέννησε η νύφη μου εκεί και αρκετές φίλες μου και είναι θαυμάσια ιδέα και πιό πολύ από όλα είναι σημαντικό που δεν δίνουν στο μωρό ξένο γάλα!!!!!!!!!!!!!!!και πέρα από το οικονομικό για μένα είναι σημαντικό γιατί θα γυρίσω γρήγορα πίσω στον τρίχρονο γιόκα μου όποτε θα ναι σύντομα κοντά μου χωρίς να του λείψω πολύ.....Θα σας πώ την εμπειρία μου μετά γέννας!!

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

H παραμονή των δύο ημερών είναι αρκετή όταν ο τοκετός δεν είναι παρεμβατικός. Είναι η καλύτερη λύση για τη μητέρα και το μωρό!

Αν ο τοκετός εξελιχθεί ομαλά και ο γιατρός δεν κάνει επιπλέον παρεμβάσεις δεν χρειάζεται επιπλέον νοσηλεία.

Συνήθως οι τοκετοί είναι πολύ παρεμβατικοί γι αυτό απαιτείται νοσηλεία 4 ημερών. Οι περισσότερες κλινικές το επιβάλλουν στους πελάτες λέγοντας πως αυτό είναι το πακέτο. Τα μωρά τα κρατούν ότι γιατί χρειάζονται τόση παρακολούθηση (η μαία φτάνει και περισσεύει για τόσες μέρες, αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα θα σας παραπέμψει...) αλλά γιατί μετά από τόσων ημερών παρεμβάσεις μειώνονται πολύ οι πιθανότητες θηλασμού και κυρίως αυξάνουν πολύ τα έσοδα των κλινικών.

Για μένα είναι ευχάριστη έκπληξη που υπάρχει αυτή η δυνατότητα! :)

Διαφημίσεις

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΙΚΤΕΡΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΕΓΩ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΗΝΟ 2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ Η ΜΑΙΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΙΚΤΕΡΟ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΘΗΛΑΖΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΩΡΟ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΙΚΤΕΡΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΩ . Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΙΑ ( ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΔΗΛ. ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1500 ΕΥΡΩ ) ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

:)

Πραγματικά πολύ καλό που υπάρχουν τέτοιες επιλογές! Έχουμε συνηθίσει τόσο στις απάνθρωπες πρακτικές που τις θεωρούμε πια δεδομένες...

Ευτυχώς που κάποιοι είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι καλύτερο! :)

Γεια σας σε όλους. Έχω πολλές ερωτήσεις να κάνω σε όσες γεννήσανε στο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Αν είχατε καλό γιατρό (ποιος είναι), αν ο γιατρός που σας παρακολουθούσε αυτός ο ίδιος σας ξεγέννησε ή αν αυτό εξαρτάται από τις εφημερίες του νοσοκομείου ή του γιατρού, αν είχατε το μωρό μαζί σας στο δωμάτιο και όποια άλλη πληροφορία μπορεί να είναι χρήσιμη. Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.

σορρυ που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά ήμασταν ταξιδάκι.Τα χαρτιά δεν τα βρήκα αλλά θυμάμαι οτι πήρα επίδομα τοκετού,λοχείας και μητρότηρας. Τα πήρα όλα τα χρήματα μαζεμένα και μέσα σάυτά ήταν και της καισαρικής.

Και μην ξεχνάτε το συμπληρωματικό επίδομα απο την διαφορά μισθοδοσίας που το λαμβάνετε από τον ΟΑΕΔ.

Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς

Διαφημίσεις

σορρυ που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά ήμασταν ταξιδάκι.Τα χαρτιά δεν τα βρήκα αλλά θυμάμαι οτι πήρα επίδομα τοκετού,λοχείας και μητρότηρας. Τα πήρα όλα τα χρήματα μαζεμένα και μέσα σάυτά ήταν και της καισαρικής.

Τα 300 ευρώ που δικαιολογεί το ΙΚΑ για την καισαρική δεν τα περνουμε στο χέρι ... Τα αφαιρεί η κλινική από την χρεώση του δωματίου μας γιατί είναι συμβεβλημένη με το ΙΚΑ για αυτό και ζητάνε το βιβλιάριο μας και το κρατάνε στο λογιστήριο γιατί περνάει ο ελεγκτής του ΙΚΑ το εγκρίνει το σφραγίζει και γίνεται τελικά η εκπτωση στην χρέωση δωματίου. Τώρα στα χέρια παίρνουμε το βοήθημα τοκετού, το επίδομα κυοφορίας και το επίδομα λοχείας! :D

΄Τώρα που το λες μάλλον έτσι είναι. Οπως είχα πει ηταν πριν 5 μήνες και δεν θυμόμουν καλά.Εγώ έκανα λάθος γιατί το μητρότητας είναι αυτό που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Τώρα για τα 300 δεν θυμάμαι πως έγινε ακριβώς γιατι στο Γένεσις είχα μονόκλινο λουξ και πληρώσαμε αρκετά. Το ΙΚΑ απότι ξέρω χορηγεί τετράκλινο και τρίκλινο οπότε κάποια που ηταν σε τέτοιο δωμάτιο με ασφάλεια ΙΚΑ θα ξέρει νάπαντήσει καλύτερα... :D

Εγώ γέννησα τον Μάιο στην Γενική Κλινική. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις μαίες και το νοσηλευτικό προσωπικό. Επειδή δούλευα μέχρι τελευταίες μέρες δεν είχα προλάβει να παρακολουθήσω ούτε κάποιο σεμινάριο για τον τοκετό (αναπνοές κλπ.) και ήμουν πολύ αγχωμένη για το πως θα ανταπεξέλθω. Οι μαίες με βοήθησαν πάρα πολύ. Η καθυαριότητα και το φαγητό ήταν πολύ καλά. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν ότι την τελευταία μέρα που θα έβγαινα με φώναξε η παιδίατρος και μου είπε κάποια πράγματα σχετικά με το μωρό (για το φαγητό του, τα μπάνια του κλπ.) Πιστεύω ότι με τόσα λεφτά που παίρνουν θα μπορούσαν να κάνουν 1-2 σεμινάρια στις μητέρες για κάποια σημαντικά πράγματα σχετικά με τα μωρά και όχι την τελευταία μέρα μέσα σε 10 λεπτά...

sofi-geo καλημερα!!

δεν γνωριζομαστε βεβαια, αλλα κοιτα συμπτωση.και γω γεννησα τον μαιο(συγκεκριμενα το βραδυ 26 προς 27 μαιου) στη γενικη κλινικη!!

μειναμε και μεις πολυ ευχαριστημενοι.ολα καλα!!

για μενα δεν ειναι τοσο η κλινικη, οσο ο γιατρος και η μαια σου!

φιλια πολλα, να χαιρεστε το μωρακι σας!!

LfwCp3.png

Καλημέρα Lilia1! Να σας ζήσει το μωράκι!! Αγοράκι ή κοριτσάκι?? Εγώ έχω μια μικρή κουκλίτσα... Και εγώ μπήκα στην κλινική 21 Μαίου το βράδυ και γέννησα στις 22 το πρωί!! Να χαιρόμαστε τα ζουζουνάκια μας!!! Φιλιά

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σας.... διανύω την 39η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου αλλα η μπεμπούλα μου φαίνεται τεμπέλα και δεν βγαίνει!!! θα γεννήσω στη γενική, μπορεί καμιά σας να μου πει εμπειρίες; σκέφτομαι να πάρω δίκλινο μπροστά; θα ειναι καλά λέτε; η προτιμότερο το μονόκλινο; εγω σκεφτομαι μην με φαει η μοναξιά στο μονόκλινο... τι λέτε; :D

Καλημέρα σας.... διανύω την 39η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου αλλα η μπεμπούλα μου φαίνεται τεμπέλα και δεν βγαίνει!!! θα γεννήσω στη γενική, μπορεί καμιά σας να μου πει εμπειρίες; σκέφτομαι να πάρω δίκλινο μπροστά; θα ειναι καλά λέτε; η προτιμότερο το μονόκλινο; εγω σκεφτομαι μην με φαει η μοναξιά στο μονόκλινο... τι λέτε; :D

Αν μπορείς οικονομικά πάρε μονόκλινο και ας μην είναι μπροστά. Έτσι θα έχεις το μωρό όποτε θέλεις, ειδικά αν θέλεις να θηλάσεις. Αλλιώς θα είσαι αναγκασμένη να ανεχτείς και τις επισκέψεις της άλλης κοπέλας και δε θα σου φέρνουν το παιδί να το θηλάσεις όποτε πεινάει ούτε να κάνειςrooming in .

Εξάλλου, δεν πας εκεί για να βρεις παρέες...

Αυτο σχετικά με τις επισκέψεις το σκεφτομαι και εγώ.. δεν ήξερα όμως αυτό που μου λες για το μωρό... ειναι το πιο σημαντικό απο όλα.. αρα πρέπει να δω τι γίνεται με το οικονομικό.. σ ευχαριστώ γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ να θηλάσω αποκλειστικά τη μπεμπούλα... :P

Αυτο σχετικά με τις επισκέψεις το σκεφτομαι και εγώ.. δεν ήξερα όμως αυτό που μου λες για το μωρό... ειναι το πιο σημαντικό απο όλα.. αρα πρέπει να δω τι γίνεται με το οικονομικό.. σ ευχαριστώ γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ να θηλάσω αποκλειστικά τη μπεμπούλα... :P

παπάκι μου,

καταρχήν όλα να πάνε καλά. Είναι πραγματικά πολύ όμορφες στιγμές αυτές! Ξέρεις στο εξωτερικό όταν τους λες ότι στην Ελλάδα τα παιδιά μένουν σε θάλαμο μαζί με άλλα και στα φέρνουν κάθε 4 ώρες την ημέρα και ενίοτε όλο το βράδυ, μένουν με το στόμα ανοιχτό. Αν μια μαμά αφήσει το παιδί στο θάλαμο της στέλνουν αμέσως ψυχολόγο. Σκέψου! Αυτό το παιδί ήταν μέσα σου 9 μήνες. Γιατί είναι καλύτερο να αποχωριστεί από τη μαμά του; εξάλλου έχει ανοσία στα δικά σου μικρόβια (που όλοι έχουμε) όχι της νοσοκόμας και του κάθε γιατρού(και για αυτό υπάρχουν επιστημονικές μελέτες). Ένα να ξέρεις: Στην αρχή το παιδί θηλάζει χωρίς πρόγραμμα. Και ακόμη κι αν δεν σου κατέβει το πολύ γάλα, το μωρό τις τρεις πρώτες μέρες του αρκεί το πρωτόγαλα καθώς είναι θρεπτικό και το στομάχι του σαν μικρό μπαλάκι του πιγκ πογκ.

Για το θηλασμό μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από τις κοπέλς εδώ, από την Αγλαϊα...ακόμη και τηλέφωνα να πάρεις.

Όλα καλά να πάνε

• 2 εβδομάδες μετά...

Κι εγώ, κορίτσια, γέννησα τον Μάιο στην γενική. Μου στοίχισε 1780 € (φυσιολογικός τοκετός, δίκλινο δωμάτιο) και 200 € ο αναισθησιολόγος. Εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένη και με το προσωπικό και με τα υπόλοιπα (φαγητό, καθαριότητα κλπ).

Γεια σας κορίτσια. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν έχει γεννήσει κάποια στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη? Αν όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη μου, θα γεννήσω περίπου τέλη Φεβρουαρίου, με καισαρική, στο Παπαγεωργίου. Το πρώτο μου μωρό το γέννησα στην κλινική Γέννεσις, όπου γενικά έμεινα ευχαριστημένη, αλλά τώρα λόγω οικονομικής στενότητας, αποφασίσαμε να γεννήσω στο Παπαγεωργίου. Μείνατε ευχαριστημένες? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο? Σας ευχαριστώ και περιμένω οποιαδήποτε απάντηση.

Και εγώ τα άλλα δύο τα γέννησα σε κλινική αλλά για τους ίδους λόγους τώρα στο Παπαγεωργίου.

Γέννησα με Φ.Τ. όλα ήταν τέλεια.

Το νοσοκομείο πεντακάθαρο και η συμπεριφορά γιατρών μαίων πάρα πολύ καλή.

Το σύστημα που μας έφερναν τα μωρά όλη την ημέρα εκτός τις ώρες επισκεπτηρίου ήταν πολύ βολικό.

Άφηναν τα μωρά μια ώρα μετά το επισκεπτήριο αφού έδιωχναν του τρίτους, το μωρό στο θάλαμο για να το χαρούν και οι μπαμπάδες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...