Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών

Recommended Posts

ΓΙΑ το 2011-2012 Παγώνουν τα δίδακτρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ: Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ βάζει για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων τη νέα σχολική περίοδο 2011-2012. Συγκεκριμένα, στην πρώτη τάξη των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των γυ΅νασίων - λυκείων, δεν επιτρέπεται καμία αύξηση στα ετήσια δίδακτρα σε σχέση με τα δίδακτρα της ίδιας τάξης κατά το σχολικό έτος 2010 -2011. Στις ενδιάμεσες τάξεις όλων των βαθμίδων δεν επιτρέπεται επίσης καμία αύξηση και οι γονείς σε καμία περίπτωση και με καμία αιτιολογία, δεν πρέπει να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερα δίδακτρα από αυτά που ίσχυαν για τις τάξεις αυτές τη σχολική χρονιά 2010-2011.

Σημειώνεται ότι τα μεταφορικά δεν περιλαμβάνονται από τον νόμο σε αντίστοιχη ρύθμιση, ωστόσο την περσινή χρονιά η νομοθετική ρύθμιση που είχε προωθήσει το υπουργείο προέβλεπε ότι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μπορούσαν να τα αυξήσουν μέχρι 40 ευρώ τον χρόνο για κάθε μαθητή, λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ. Επίσης όπως ορίζει αγορανομική διάταξη του υπουργείου, όλα τα φροντιστήρια, ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, υποχρεούνται να καταθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή, το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου, τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 235
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ζητας μειωση σε ενα προιον (υπηρεσια) που δεν θεωρειται πρωτης αναγκης (αφου παρεχεται και δωρεαν με τον τροπο που παρεχεται)

Ευχομαι παντως να καταφερεις κατι

Ενοειται οι μισθοι των καθηγητων στα ιδιωτικα εχουν μειωθει ηδη ..ή θα μειωθουν πολυ συντομα .. Επομενως αν ο επιχειρηματιας αποφασισει να μειωσει τα κερδη του θα κανει τη μειωση στον πελάτη του

Για καποια σχολεια ομως το υψος των διδακτρων θεωρειται αναλογο του πρεστιζ τους και των καλων παροχων τους..

Αν δεν εχει απωλειες (πλουσιοι πελατες) δεν υπαρχει περιπτωση να κανει μειωση

Για μενα πιστευω θα ηταν καλο να δεις πώς θα βοηθησεις τα παιδια σου να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα..ισως και σε ενα νεο σχολικο περιβάλλον

Πιστεψε με αυτο ειναι το λιγοτερο που θα "παθουν" σε σχεση με αυτο που τα περιμενει στο μέλλον

p7z6p3.pngsQqep3.png

Αυτό ακριβώς πιστεύω machalina και εγώ!Καλύτερα να δει τη κατάσταση το παιδί μου όπως είναι στα αλήθεια από την αρχή παρά να μπει σε μία ''γυάλα'' και να βγει απότομα!

Το μέλλον είναι το θέμα όπως τα λες.....

Απλα εχω μεινει με το στομα ανοιχτο. Ειναι δυνατον να πιστευεις κατι τετοιο? Το ακουσα και αυτο. Πως ακριβως πληρωνετε για την δημοσια εκπαιδευση μας? Δηλαδη ειστε ευεργετες του δημοσιου σχολειου....

Μαλλον εννοει παντως, ότι όταν γραφεσαι στο ιδιωτικο σχολειο, πληρωνεις επιπλεον παραβολο 62 ευρώ στο Υπουργειο παιδειας, παρολο που ενω πληρωνεις φορους και για παιδεια και για βιβλια, αποφασισες για τους δικους σου λογους, οτι δεν θα επιβαρυνεις το κρατος (με υλικα, κτιρια, εκπαιδευτικο προσωπικο, προσωπικο καθαριοτητας, τραπεζοκομοι αν υπαρχουν κλπ) με την φοιτηση σου σε δημοσιο δωρεαν σχολειο, ουτε με τα βιβλια που εμμεσα εχεις ηδη πληρωσει γι αυτα, και ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ γι αυτη σου την επιλογη...

Το κρατος εξοικονομει πολυ μεγαλα ποσα απο αυτα τα παραβολα, αλλα και απο τους λιγοτερους εκπαιδευτικους και αλλο προσωπικο που επομενως απασχολει (αφου παρα πολλα παιδια φοιτουν σε ιδιωτικα), και απο τα βιβλια που γλιτωνει, και απο τη φορολογια που πληρωνουν στο κρατος τα ιδιωτικα σχολεια (τα οποια εμεις πληρωνουμε).

Ολα ειναι εμμεση ενισχυση του κρατους, εκτος απο το παραβολο και τα βιβλια, που ειναι αμεση και δεν θα επρεπε να υπαρχουν κατα τη γνωμη μου.

ΓΙΑ το 2011-2012 Παγώνουν τα δίδακτρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ: Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ βάζει για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων τη νέα σχολική περίοδο 2011-2012. Συγκεκριμένα, στην πρώτη τάξη των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των γυ΅νασίων - λυκείων, δεν επιτρέπεται καμία αύξηση στα ετήσια δίδακτρα σε σχέση με τα δίδακτρα της ίδιας τάξης κατά το σχολικό έτος 2010 -2011. Στις ενδιάμεσες τάξεις όλων των βαθμίδων δεν επιτρέπεται επίσης καμία αύξηση και οι γονείς σε καμία περίπτωση και με καμία αιτιολογία, δεν πρέπει να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερα δίδακτρα από αυτά που ίσχυαν για τις τάξεις αυτές τη σχολική χρονιά 2010-2011.

Σημειώνεται ότι τα μεταφορικά δεν περιλαμβάνονται από τον νόμο σε αντίστοιχη ρύθμιση, ωστόσο την περσινή χρονιά η νομοθετική ρύθμιση που είχε προωθήσει το υπουργείο προέβλεπε ότι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μπορούσαν να τα αυξήσουν μέχρι 40 ευρώ τον χρόνο για κάθε μαθητή, λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ. Επίσης όπως ορίζει αγορανομική διάταξη του υπουργείου, όλα τα φροντιστήρια, ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, υποχρεούνται να καταθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή, το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου, τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

καλη μου parent ,

αυτο στο ανεφερα και πιο πανω. Ειναι παρανομη η αυξηση διδακτρων. Νομιζω ομως οτι εσυ δεν μιλουσες για αυξηση αλλα για μειωση. αυτο επαφιεται στον καθε σχολαρχη. βλεπεις οι νομοι φροντισαν να προστατευσουν αυτον αλλα οχι τους εργαζομενους του.

Διαφημίσεις

το παραβολο της ιδιωτικης εκπαιδευσης δεν το πληρωνουν οι γονεις και αν το εχουν μεταφερει στο σχολειο ειναι παρανομο. Το παραβολο πληρωνεται απο το σχολειο και ειναι για τη λειτουργια του γραφειου ιδιωτικης εκπαιδευσης στο υπουργειο.

Παντως το ιδιο το κρατος δεν το συμφερει να κλεισουν τα ιδιωτικα γιατι εκτος απο την αυξηση της ανεργιας δεν ειναι προετοιμασμενο το υπουργειο για μια αυξηση του μαθητικου πληθυσμου 10-15%.

Αυτο ισως σημαινε και πολυαριθμα τμηματα , εξτρα προσωπικο, βιβλια κ.λπ

Μαλλον εννοει παντως, ότι όταν γραφεσαι στο ιδιωτικο σχολειο, πληρωνεις επιπλεον παραβολο 62 ευρώ στο Υπουργειο παιδειας, παρολο που ενω πληρωνεις φορους και για παιδεια και για βιβλια, αποφασισες για τους δικους σου λογους, οτι δεν θα επιβαρυνεις το κρατος (με υλικα, κτιρια, εκπαιδευτικο προσωπικο, προσωπικο καθαριοτητας, τραπεζοκομοι αν υπαρχουν κλπ) με την φοιτηση σου σε δημοσιο δωρεαν σχολειο, ουτε με τα βιβλια που εμμεσα εχεις ηδη πληρωσει γι αυτα, και ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ γι αυτη σου την επιλογη...

Το κρατος εξοικονομει πολυ μεγαλα ποσα απο αυτα τα παραβολα, αλλα και απο τους λιγοτερους εκπαιδευτικους και αλλο προσωπικο που επομενως απασχολει (αφου παρα πολλα παιδια φοιτουν σε ιδιωτικα), και απο τα βιβλια που γλιτωνει, και απο τη φορολογια που πληρωνουν στο κρατος τα ιδιωτικα σχολεια (τα οποια εμεις πληρωνουμε).

Ολα ειναι εμμεση ενισχυση του κρατους, εκτος απο το παραβολο και τα βιβλια, που ειναι αμεση και δεν θα επρεπε να υπαρχουν κατα τη γνωμη μου.

Συγνωμη αλλα αν υπαρχει παραπονο ας πανε στα δημοσια που υποτιθεται οτι δεν πληρωνουμε και τιποτα

το παραβολο της ιδιωτικης εκπαιδευσης δεν το πληρωνουν οι γονεις και αν το εχουν μεταφερει στο σχολειο ειναι παρανομο. Το παραβολο πληρωνεται απο το σχολειο και ειναι για τη λειτουργια του γραφειου ιδιωτικης εκπαιδευσης στο υπουργειο.

Παντως το ιδιο το κρατος δεν το συμφερει να κλεισουν τα ιδιωτικα γιατι εκτος απο την αυξηση της ανεργιας δεν ειναι προετοιμασμενο το υπουργειο για μια αυξηση του μαθητικου πληθυσμου 10-15%.

Αυτο ισως σημαινε και πολυαριθμα τμηματα , εξτρα προσωπικο, βιβλια κ.λπ

το παράβολο είναι ο ΕΛΙΓΕ?

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

printButton.png

Τους τελευταίους 2 ½ μήνες ζούμε, εμείς στα ιδιωτικά σχολεία, μία κατάσταση που φεύγει από τα όρια της λογικής.

Κανείς δε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα στα ιδιωτικά σχολεία.

Ισχύων νόμος προβλέπει ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ακολουθούν επακριβώς τις μισθολογικές και βαθμολογικές εξελίξεις των ομοιοβάθμων τους ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αμείβονται τουλάχιστον όσο και οι συνάδελφοί τους στο δημόσιο. Ο δε Άρειος Πάγος, σε ολομέλεια, απoφάσισε ότι η λέξη «τουλάχιστον» σημαίνει την οικειοθελή παροχή επιπλέον ποσού, εφόσον το επιθυμεί ο εργοδότης. Το ίδιο ακριβώς λένε και τρεις καθηγητές πανεπιστημίου με γνωματεύσεις τους.

Και όμως. Η ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν επιθυμεί να ακολουθηθεί ο νόμος και καταγγέλλει, στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ιδιωτικά σχολεία επειδή κάνουν το αυτονόητο δηλ. να ακολουθούν το νόμο.

Κάνει δηλαδή ό,τι η μεγάλη πλειοψηφία των συνδικαλιστών-εργατοπατέρων, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για τις θέσεις εργασίας αλλά μόνο για να μη χάσουν τίποτα σε περίοδο κρίσης.

Επιδεικνύουν δε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που λέει ότι ο νόμος του ενιαίου μισθολογίου 4024/2011 αφορά τους δημόσιους εκπαιδευτικούς. Πράγματι αυτούς αφορά αλλά όχι μόνον αυτούς. Αφορά και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς διότι ο ν682/77 επιβάλλει αναλογική ισχύ του μισθολογίου των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Όπως δε αναφέρει και το έγγραφο του ΓΛΚ, ο νόμος 4024/2011 δεν αφορά ευθέως τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. «……….. Η αναλογική ή μη εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας μας».

Επειδή οι εμπλεκόμενοι με το θέμα Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί, Ιδιωτικά Σχολεία, Πολιτική Ηγεσία και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν είναι νομικοί ούτε είναι αρμόδιοι για να εξηγούν τους νόμους του κράτους, τους οποίους εξηγούν κατά το Σύνταγμα τα δικαστήρια, θα περιμέναμε, μέχρι τα δικαστήρια να αποφασίσουν ποιοι έχουν δίκιο, το επίσημο κράτος να ρωτήσει τον αρμόδιο νομικό σύμβουλό του.

Κατά το Σύνταγμα, νομικός σύμβουλος των Υπουργείων και της Ηγεσίας τους είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Και ποιο είναι το ερώτημα ;

«Μετά την ψήφιση του Ν 4024/2011 ποιο είναι το μισθολογικό και βαθμολογικό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ;»

Είναι το ερώτημα των περισσοτέρων Διευθυντών Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Και όμως μέχρι σήμερα, περιέργως, κανείς δεν κάνει αυτή την ερώτηση στο ΝΣΚ.

Ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων της Ελλάδος δεν έχει καμία απορία περί του πρακτέου. Ακολουθεί τους νόμους του κράτους. Εάν το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι σίγουρο για τη νομική τεκμηρίωση του θέματος ας ρωτήσει τον, κατά το Σύνταγμα, σύμβουλό του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να λάβει τις κατάλληλες απαντήσεις.

ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

καλη μου parent ,

αυτο στο ανεφερα και πιο πανω. Ειναι παρανομη η αυξηση διδακτρων. Νομιζω ομως οτι εσυ δεν μιλουσες για αυξηση αλλα για μειωση. αυτο επαφιεται στον καθε σχολαρχη. βλεπεις οι νομοι φροντισαν να προστατευσουν αυτον αλλα οχι τους εργαζομενους του.

Παρότι είναι παράνομη οι σχολάρχες δεν ακολουθούν τον νόμο!

Διαφημίσεις

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΡΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/5/2011

Η εξαγγελθείσα σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης-Εμπορίου διαδικασία παγώματος των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων, μόνο ως προσπάθεια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης μπορεί να εξηγηθεί.

Είναι γνωστό από το Μάρτιο ότι τα ιδιωτικά σχολεία έχουν από μόνα τους διατηρήσει παγωμένα τα δίδακτρα για την επόμενη σχολική χρονιά στη μεγίστη τους πλειοψηφία. Ορισμένα μάλιστα σχολεία έχουν εξαγγείλει και μειώσεις τιμών, τις οποίες έχουν ήδη ανακοινώσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα ιδιωτικά σχολεία λοιπόν συναισθανόμενα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός κρατούν στην πλειοψηφία τους τις ίδιες τιμές με πέρυσι και αυτό το έκαναν αυτοβούλως, χωρίς να υπάρχει ανάγκη καμιάς νομοθετικής ρύθμισης.

Παράλληλα όμως τα ιδιωτικά σχολεία είναι αντίθετα με οποιεσδήποτε νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν ανώτατα ή κατώτατα καταβαλλόμενα ποσά για παροχή υπηρεσιών. Όχι γιατί προτίθενται να αυξήσουν τα δίδακτρα αλλά γιατί η ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι είδος εν ανεπαρκεία. Υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία για όλα τα βαλάντια, με δίδακτρα που ξεκινούν από 4.000 ? και φτάνουν μέχρι και 14.000 ? και βεβαίως υπάρχουν πάντα τα δημόσια σχολεία που προσφέρουν την εκπαίδευση δωρεάν. Συνεπώς δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος για νομοθετικές παρεμβάσεις της Πολιτείας στα δίδακτρα. Τουναντίον υφίσταται νομική υποχρέωση της χώρας μας, βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 123 αλλά και των νόμων 3844/2010 και 3845/2010 για μη επιβολή ανωτάτων και κατωτάτων ορίων στις τιμές των υπηρεσιών, ανάμεσα στις οποίες ρητά κατονομάζεται και η εκπαίδευση. Η παρέμβαση της Πολιτείας με νομοθετικές ρυθμίσεις, δημιουργεί στρεβλώσεις στον υγιή ανταγωνισμό και εμποδίζει την ανάπτυξη και της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και της Εθνικής Οικονομίας.

Για τους ανωτέρω λόγους τα ιδιωτικά σχολεία έχουν προσφύγει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καταργηθεί ο περσινός νόμος που πάγωνε τα δίδακτρα όχι για να εισπράξουν περισσότερα αλλά γιατί θεωρούν παράνομη και καταχρηστική μια τέτοιου είδους επιβαλλόμενη νομοθετική ρύθμιση.

Στο άμεσο μέλλον θα κοινοποιήσουμε όλα τα νομικά έγγραφα που ήδη έχουν σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς μας.

Τα σχολεία δεν δέχονται το νόμο και έχουν προσφύγει εναντίον του

Ειναι διπλη η παρανομια των σχολαρχων.

Από τη μια θελουν παρανομως να ενταξουν τους εκπαιδευτικους τους στο ενιαιο μισθολογιο

ενω υπαρχει γνωμοδοτηση του γενικου λογιστηριου του κρατους και υπαρχει ανακοινωση ζπο υπουργειο παιδειας και εργασιας..

δειτε εδω http://www.oiele.gr/userfiles/file/YPERGASIAS_APODOXES_2426.pdf

επισης δειτε εδω τι χανει το κρατος απο τις μειωσεις των μισθων

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=329113

Επίσης θελω να σας αναφερω το δικο μου παραδειγμα:

Είμαι εξειδικευμενο επιστημονικο προσωπικο ιδιωτικου σχολειου (εχω δυο πτυχια,δυο μεταπτυχιακα) υπευθυνη ψυχοπαιδαγωγικου τμηματος ,14 χρονια προυπηρεσια απο τα οποια τα 5 στο ιδιο σχολειο. Εργάζομαι 8-5 καθε μερα και πολλα σαββατοκυριακα, διακοπες ενα μηνα το χρονο. Επαιρνα 1400 ευρω πριν 2 χρονια. Πριν εξι μηνες εντασσομαι παρανομως οπως φαινεται απο το επισημο κρατος αλλα νομιμα για τους σχολαρχες που ακομη δεν δεχονται οτι πρεπει να ειναι νομιμοι στο ενιαιο μισθολογιο και αυτοματα πηγαινω στα 1050.

Με τη διαφορα οτι εγω δε δουλευω 24 διδακτικες την εβδομαδα οπως οι δημοσιοι εκπαιδευτικοι αλλα 45 (και προσθεστε και τις εξτρα απογευματινες και τα σαββατοκυριακα οπως ανεφερα).

Το αστειο ειναι οτι με τη μειωση την τελευταια αποφασισαν οτι δεν ανηκουμε ουτε στο ενιαιο μισθολογιο ουτε στους ιδιωτικους εκπαιδευτικους αφου καταργηθηκαν οι κλαδικες συμβασεις αρα πρεπει να εχουμε επιπλεον μειωση 22% αφου επεσε ο κατωτατος μισθος καταργηθηκαν οι τριετιες και τα επιδοματα. Αποτελεσμα 800 ευρω!!!!!!!!!!!!!

Σημειωτεον ακομη δεν μας εχουν κρατησει τη μειωση του αφορολογητου ουτε τον κεφαλικο φορο πραγμα που σημαινει οτι με βλεπω να παιρνω 700 ευρω.

ΜΗπως πρεπει να πω ευχαριστω που μετα απο τοσες σπουδες και δουλεια δεν ειμαι ανεργη?

το παράβολο είναι ο ΕΛΙΓΕ?

EΛΙΓΕ ειναι ο ειδικος λογαριασμος ιδιωτικης γενικης εκπαιδευσης

Τον ελεγχει το υπουργειο παιδειας και ειναι

1% επι των διδακτρων (ειναι υποχρεωμενος να τα πληρωνει ο σχολαρχης και να τα μην τα μεταφερει στους γονεις-τωρα αν το κανει σαν αυτους που λενε απορροφαμε το φ.π.α., τι να πω......)

2% της μισθοδοσιας των εκπαιδευτικων (απο αυτο πληρωνονται οι οι δυο μηνες πριν και δυο μηνες μετα τον τοκετο , οι ασθενειες τους κ.λ.π) παλιοτερα πληρωνονταν και οι εκπαιδευτικες αδειες αλλα εχουν καταργηθει.

επισης παραβολα πληρωνει και ο απλος πολιτης οταν παιρνει επάρκειες ή αδειες διδασκαλιας για ξενες γλωσσες κ.λ.π.

Το "αστείο" της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι; Ότι αντί να φωνάζουμε για τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας, που την πληρώνουμε όλοι μας μέσα από τους μισθούς μας και στην ουσία ειναι πεταμένα λεφτά, κοιτάμε να φωνάξουμε να μειωθούν τα δίδακτρα από τα ιδιωτικά. Δλδ το νταβατζή πάνω από το κεφάλι μας τον θέλουμε σίγουρα, απλά του ζητάμε να μας δείξει λίγη κατανόηση στις δύσκολες μέρες που περνάμε...
ποσο μα ποσο θα συμφωνησω....

Απλα εχω μεινει με το στομα ανοιχτο. Ειναι δυνατον να πιστευεις κατι τετοιο? Το ακουσα και αυτο. Πως ακριβως πληρωνετε για την δημοσια εκπαιδευση μας? Δηλαδη ειστε ευεργετες του δημοσιου σχολειου....
.......

Εγω θελω να στειλω ενα μηνυμα : ας αγαπησουμε ολοι τα δημοσιο σχολειο γιατοι οι καιροι ειναι δυσκολοι και απροβλεπτοι, να κανουμε το σταυρο μας τουλαχιστον τα παιδια μας να μην μεινουν αμορφωτα και να ευχαριστουμε που υπαρχει ακομα το δημοσιο σχολειο....
ακριβως...να κανουμε το σταυρο μας να αποκτησουν ΠΑΙΔΕΙΑ...και οχι μονο/απλα γνωσεις....ξερω πολλους ανθρωπους της ελιτ κοινωνιας-η και μεσαιας ταξης αν θελετε...που στελνουν τα παιδακια τους σε ιδιωτικα αλλα πασχουν απο ελλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ....

Επίσης θελω να σας αναφερω το δικο μου παραδειγμα:

Είμαι εξειδικευμενο επιστημονικο προσωπικο ιδιωτικου σχολειου (εχω δυο πτυχια,δυο μεταπτυχιακα) υπευθυνη ψυχοπαιδαγωγικου τμηματος ,14 χρονια προυπηρεσια απο τα οποια τα 5 στο ιδιο σχολειο. Εργάζομαι 8-5 καθε μερα και πολλα σαββατοκυριακα, διακοπες ενα μηνα το χρονο. Επαιρνα 1400 ευρω πριν 2 χρονια. Πριν εξι μηνες εντασσομαι παρανομως οπως φαινεται απο το επισημο κρατος αλλα νομιμα για τους σχολαρχες που ακομη δεν δεχονται οτι πρεπει να ειναι νομιμοι στο ενιαιο μισθολογιο και αυτοματα πηγαινω στα 1050.

Με τη διαφορα οτι εγω δε δουλευω 24 διδακτικες την εβδομαδα οπως οι δημοσιοι εκπαιδευτικοι αλλα 45 (και προσθεστε και τις εξτρα απογευματινες και τα σαββατοκυριακα οπως ανεφερα).

Το αστειο ειναι οτι με τη μειωση την τελευταια αποφασισαν οτι δεν ανηκουμε ουτε στο ενιαιο μισθολογιο ουτε στους ιδιωτικους εκπαιδευτικους αφου καταργηθηκαν οι κλαδικες συμβασεις αρα πρεπει να εχουμε επιπλεον μειωση 22% αφου επεσε ο κατωτατος μισθος καταργηθηκαν οι τριετιες και τα επιδοματα. Αποτελεσμα 800 ευρω!!!!!!!!!!!!!

Σημειωτεον ακομη δεν μας εχουν κρατησει τη μειωση του αφορολογητου ουτε τον κεφαλικο φορο πραγμα που σημαινει οτι με βλεπω να παιρνω 700 ευρω.

ΜΗπως πρεπει να πω ευχαριστω που μετα απο τοσες σπουδες και δουλεια δεν ειμαι ανεργη?

........και η απορια σου ειναι σωστη.....

και διαβαζοντας ολες τις σελιδες του συγκεκριμενου τοπικ...εμεινα αφωνη απο τις τιμες των ιδιωτικων σχολειων...ισως επειδη δεν μπηκα ποτε στην διαδικασια να επιλεξω ιδιωτικο ή δημοσιο (γιατι απλα στην πολη μου δεν υπαρχουν ιδιωτικα σχολεια) μου φαινεται παραλογο το ποσο των 5000 ή των 8000 ευρω τον χρονο για φοιτηση σε ιδιωτικο σχολειο για το ενα παιδι....και αν εχεις δευτερο και τριτο παιδι????μια περιουσια...!!!!

Οπως ειπα δεν εχουμε ιδιωτικα σχολεια και ολα τα παιδακια πανε δημοσιο,και των πλουσιων και των φτωχων και των ξενων οικογενειων....ολα μαζι στην ταξη ολα μαζι στην γειτονια και στις πλατειες...και οι ιδιες ευκαιριες για ολα τα παιδακια.... δεν ξερω τελικα να ειναι καλυτερα ή χειροτερα......σορυ για το εκτος θεματος...απλα ηθελα να πω την γνωμη μου..

Διαφημίσεις

Συγνωμη αλλα αν υπαρχει παραπονο ας πανε στα δημοσια που υποτιθεται οτι δεν πληρωνουμε και τιποτα

Χωρίς να αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, μου κάνουν εντύπωση σχόλια όπως αυτό. Εγώ γένησα σε δημόσιο νοσοκομείο (και όχι από οικονομική ανάγκη) και ούτε μου πέρασε από το μυαλό να πώ καλά να πάθουν, ας πληρώσουν 5000 ευρώ στο Χ ιδιωτικό, αλλιώς ας έρθουν στο δημόσιο. Το αν κάποιες υπηρεσίες είναι υπερτιμολογημένες, δεν έχει να κάνει με το ένα τις χρησιμοποιώ ή όχι και σίγουρα δεν φταίνε αυτοί που τις χρησιμοποιούν. Νομίζω ότι ως υπεύθυνοι πολίτες μπορούμε να κρίνουμε πότε κάτι είναι ακριβό και πότε όχι.....

Χωρίς να αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, μου κάνουν εντύπωση σχόλια όπως αυτό. Εγώ γένησα σε δημόσιο νοσοκομείο (και όχι από οικονομική ανάγκη) και ούτε μου πέρασε από το μυαλό να πώ καλά να πάθουν, ας πληρώσουν 5000 ευρώ στο Χ ιδιωτικό, αλλιώς ας έρθουν στο δημόσιο. Το αν κάποιες υπηρεσίες είναι υπερτιμολογημένες, δεν έχει να κάνει με το ένα τις χρησιμοποιώ ή όχι και σίγουρα δεν φταίνε αυτοί που τις χρησιμοποιούν. Νομίζω ότι ως υπεύθυνοι πολίτες μπορούμε να κρίνουμε πότε κάτι είναι ακριβό και πότε όχι.....

Η ένσταση είναι ότι ειδικά στην Ελλάδα πολλές υπηρεσίες είναι υπερτιμολογημένες και δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη τη συνείδηση να μην στηρίζουμε τέτοιες πρακτικές, με το να επιλέξουμε μια πιο συμφέρουσα λύση (όχι απαραίτητα πιο φτηνή, αλλά ίσως εκείνη που στα ίδια λεφτά προσφέρει το κάτι παραπάνω). Γενικά, δεχόμαστε ας πούμε ότι ένα ματσάκι μαϊντανός κάποτε κόστιζε 50 δραχμές και τώρα κοστίζει 60-70 λεπτά, χωρίς να κάνουμε κάτι ουσιαστικό γι' αυτό.

Αν ήταν υποχρεωτικό να πηγαίνουν όλοι σε ιδιωτικά σχολεία (ή να πληρώνουν κάποιο ποσό στο δημόσιο), θα ήταν λογικό να ζητήσουμε να μειωθούν οι τιμές, γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια οικονομική άνεση και η μόρφωση είναι απαραίτητη. Από τη στιγμή όμως που ο γονιός είναι σε θέση να επιλέξει από μια πληθώρα ιδιωτικών σχολείων, αλλων περισσότερο κι άλλων λιγότερο φτηνών, δεν είναι άδικο να απαιτούμε να μειωθούν οι απολαβές κάποιων άλλων, για να μπορούμε εμείς να πάμε το παιδί μας στο τάδε σχολείο; Ας διαλέξουμε ένα πιο φτηνό ή αν δεν έχουμε καθόλου την οικονομική δυνατότητα, ας το πάμε στο δημόσιο.

Είναι κρίμα γιατί φωνάζουμε πολλές φορές για το πόσο ωραία είναι τα δημόσια σχολεία της Φινλανδίας ας πούμε, αλλά στην πράξη δεν κάνουμε καμία κίνηση για να βελτιώσουμε τα δικά μας. Μας αρκεί που το δικό μας παιδί έχει τη δυνατότητα να πάει σε κάποιο καλύτερο από το δημόσιο της γειτονιάς, αλλά δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα της παιδείας μας συνολικά. Λες και το δικό μας παιδί δεν θα ζήσει στην ίδια κοινωνία με τους ανθρώπους που μορφώθηκαν στα "κακά" δημόσια σχολεία...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Είναι κρίμα γιατί φωνάζουμε πολλές φορές για το πόσο ωραία είναι τα δημόσια σχολεία της Φινλανδίας ας πούμε, αλλά στην πράξη δεν κάνουμε καμία κίνηση για να βελτιώσουμε τα δικά μας. Μας αρκεί που το δικό μας παιδί έχει τη δυνατότητα να πάει σε κάποιο καλύτερο από το δημόσιο της γειτονιάς, αλλά δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα της παιδείας μας συνολικά. Λες και το δικό μας παιδί δεν θα ζήσει στην ίδια κοινωνία με τους ανθρώπους που μορφώθηκαν στα "κακά" δημόσια σχολεία...

αυτή είσαι!!!!! Συμφωνώ με χίλια!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Οταν βλέπω τέτοια θέματα (με σεβασμό προς τη θεματοθέτρια), πραγματικά αναρωτιέμαι αν έχουμε καταλάβει τι γίνεται όχι μόνο γύρω μας αλλά και στο σπίτι μας. Οι εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο πέρασαν, ΔΕΝ ξαναγυρίζουν (τουλάχιστον μέχρι να πάνε τα παιδιά μας λύκειο). Μαζέψτε τα λεφτά σας από τα ιδιωτικά δημοτικά (οκ εχουν καθαρότερες τουαλέτες αλλα μέχρι εκει..)και κρατηστε τα για τα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα περάσουν τα παιδιά εκτος Αθηνών και δεν θα υπάρχει σάλιο για πάνε.

Πηγαίνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι τώρα στην 3η τάξη.

Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσει να τελειώσει τουλάχιστον το δημοτικό εκεί, γιατί δε θα ήθελα να αλλάξει περιβάλλον και να χάσει τους φίλους του.

Δεν είμαι απόγονος του Ωνάση αλλά δεν κυκλοφορώ και ρακένδυτη. Βιώνω όπως οι περισσότεροι μικρομεσαίοι την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μας, με μείωση στο μισθό μου, χαράτσια, έμμεσους φόρους κοκ. Και, ναι, νομίζω ότι έχω δικαίωμα να (διαλέξτε ρήμα) πω, εισηγηθώ, προτείνω, ζητήσω, από το σχολείο να προχωρήσει σε μια - έστω - συμβολική μείωση των διδάκτρων, όχι μόνο γιατί κάποιοι δυσκολεύονται πραγματικά να ανταπεξέλθουν σε αυτά, αλλά και για "να αποδείξει το σχολείο" ότι δε ζει σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν με εμάς.

Εννοείται, ότι ποτέ δε θα πρότεινα να προβούν σε μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών ή του υπόλοιπου προσωπικού. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο.

αλλά επειδή δε μου αρέσει ο χαρακτήρας που διαμορφώνεται στο ιδιωτικά σχολεία.Προτιμώ να έχει συμμαθητές του δικού μας βιωτικού επιπέδου, με τις ίδιες δυσκολίες ζωής κτλ κτλ.

Επίσης δε θα μου άρεσε να να νιώθει το παιδί μου ότι πληρώνει ο μπαμπάς και η μαμά για να μάθει γράμματα....προσωπική μου άποψη.

Ουτε σε εμένα αρέσουν όλα αυτά που περιγάφεις και έχω φροντίσει να μην συμβαίνουν. Για μια κατάσταση ευθύνεται το πώς μεγαλώνεις τα παιδιά σου γενικότερα και όχι αν θα πάνε σε δημόσιο ή ιδιωτικό, πιστεύω.

Για μενα πιστευω θα ηταν καλο να δεις πώς θα βοηθησεις τα παιδια σου να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα..ισως και σε ενα νεο σχολικο περιβάλλον

Πιστεψε με αυτο ειναι το λιγοτερο που θα "παθουν" σε σχεση με αυτο που τα περιμενει στο μέλλον

η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι απο τα σημαντικότερα πράγματα που μας απασχολούν. Αν υπάρχουν περιθώρια γιατί να μην τα εξαντλήσει κάποιος ώστε να συνεχίσει να παρέχει αυτά που επιθυμεί στο παιδί του?

....ξερω πολλους ανθρωπους της ελιτ κοινωνιας-η και μεσαιας ταξης αν θελετε...που στελνουν τα παιδακια τους σε ιδιωτικα αλλα πασχουν απο ελλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ....
ενώ στα δημόσια? είναι εντάξει ε? ξεχειλίζουν απο παιδεία?

Νομίζω ότι ως υπεύθυνοι πολίτες μπορούμε να κρίνουμε πότε κάτι είναι ακριβό και πότε όχι.....
και μπορούμε να κρίνουμε επίσης πόσο αυτά που μας προσφέρουν είναι απαραίτητα ή όχι....

ωραία λόγια...Εσύ δηλαδή γέννησες σε δημόσιο νοσοκομείο, στέλνεις το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο, το πας σε ιδιωτικούς παιδότοπους και όχι στην δημοτική παιδική χαρά, παρ' όλο που μπορείς και να μην το κάνεις? Αν το κάνεις αυτό, έχεις το δικαίωμα να περηφανεύεσαι ότι αυτές οι συνειδητές σου επιλογές είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας. Αν δεν το κάνεις όμως τα παραπάνω παραμένουν μόνο λόγια.;).

Οι εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο πέρασαν, ΔΕΝ ξαναγυρίζουν (τουλάχιστον μέχρι να πάνε τα παιδιά μας λύκειο). Μαζέψτε τα λεφτά σας από τα ιδιωτικά δημοτικά (οκ εχουν καθαρότερες τουαλέτες αλλα μέχρι εκει..)και κρατηστε τα για τα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα περάσουν τα παιδιά εκτος Αθηνών και δεν θα υπάρχει σάλιο για πάνε.

Ποτέ δεν συσχέτισα το χρήμα με την εκπαίδευση. Το συσχέτισα μόνο με την παραγωγικότητά μου. Από εκεί και πέρα ρε κορίτσια, πώς μπορείτε να δίνετε συμβουλές για το τι πρεπει να κάνει ο υπόλοιπος κόσμος? Πόσο καλύτερα νιώθετε ότι γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει...ειλικρινά εκπλήσσομαι:confused:.

Το αν η παιδεία υστερεί (που υστερεί, δεν το συζητώ) είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Το αν πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και νοσοκομεία, πάλι είναι ένα διαφορετικό θέμα.

Ο κάθε γονιός γνωρίζει τι καλύτερο πρέπει να κάνει για το παιδί του καθώς επίσης και τους λόγους των επιλογών του.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Που ακριβως ειπα καλα να παθουν , αληθεια γιατι πραγμα καλα να παθουν?

Απλα ειπα οτι αν καποιος δεν μπορει να πληρωσει το ιδιωτικο σχολειο ας παει σε δημοσιο.

Και αλλο το νοσοκομειο που μπορεις να παθεις οτιδηποτε και ο καθενας εμπιστευεται τον γιατρο του ο οποιος ειναι υπευθυνος για την ζωη του και αλλο η εκπαιδευση. Δεν ειδα να παθαινει κανεις προβλημα υγειας απο την δημοσια εκπαιδευση!!!!

Μην διεστραβλωνεις λοιπον τα λογια μου.

Και για να το ξεκαθαρισω μια για παντα γιατι αιωρουνται διαφορα για εμενα, Οχι δεν ζηλευω που υπαρχουν οικογενειες που στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα γιατι το ειχα ψαξει στο παρελθον και απο ορισμενα εφυγα τρεχοντας, και οχι δεν ειναι οικονομικο το προβλημα (χωρις να μου τρεχουν απο τα πατζακια) που δεν στελνω τα παιδια μου στο ιδιωτικο. Δοξα τω θεω, εχω να φαω και να τους προσφερω αυτα που πρεπει.

Τα κριτιρια τα δικα μου μπορει να ειναι τελειως διαφορετικα απο τα δικα σου ή της οποιασδηποτε αλλης κοπελας.

Το να λες οτι δεν παω το παιδι μου σε ιδιωτικο γιατι δεν μπορω (καρφακι οτι δεν μπορω να ανταπεξελθω οικονομικα?) νομιζω οτι ειναι παρα πολυ ασχημο.

Εγω δεν θα πηγαινα ποτε το παιδι μου σε ενα ιδιωτικο επειδη δεν μπορει να ανταπεξελθει στους ρυθμους του δημοσιου. Αυτο σου λεει κατι? Εσενα το συγκεκριμενο σχολειο σου κανει για καλο? Θα σου αρεσε να περναει το παιδι τις ταξεις χαριστικα? Ειναι συγκεκριμενα σχολεια. Το ενα δημοτικο και το αλλο γυμνασιο!!!!

Δεν απαξιωνω καμια επιλογη. Απλα εγω βλεπω τα πραγματα διαφορετικα. Προτιμω απο το να μην εχω να πληρωσω το σχολειο του παιδιου μου και να παρακαλαω για μειωση να το στελνω στο δημοσιο που ειτε το θελετε ειτε οχι υπαρχουν πολυ καλα δημοσια, και να εχω την οικονομικη κατασταση να προσφερω και αλλα πραγματα στο παιδι μου, γιατι γνωσεις και εκπαιδευση δεν ειναι μονο το σχολειο, αλλα και μια βολτα στην εξοχη, μια καλη ταινια στο σινεμα, μια βολτα σε μουσεια.

Ό,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.......:)

Λίνα1979

Που ακριβως ειπα καλα να παθουν , αληθεια γιατι πραγμα καλα να παθουν?

Απλα ειπα οτι αν καποιος δεν μπορει να πληρωσει το ιδιωτικο σχολειο ας παει σε δημοσιο.

Και αλλο το νοσοκομειο που μπορεις να παθεις οτιδηποτε και ο καθενας εμπιστευεται τον γιατρο του ο οποιος ειναι υπευθυνος για την ζωη του και αλλο η εκπαιδευση. Δεν ειδα να παθαινει κανεις προβλημα υγειας απο την δημοσια εκπαιδευση!!!!

Μην διεστραβλωνεις λοιπον τα λογια μου.

Και για να το ξεκαθαρισω μια για παντα γιατι αιωρουνται διαφορα για εμενα, Οχι δεν ζηλευω που υπαρχουν οικογενειες που στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα γιατι το ειχα ψαξει στο παρελθον και απο ορισμενα εφυγα τρεχοντας, και οχι δεν ειναι οικονομικο το προβλημα (χωρις να μου τρεχουν απο τα πατζακια) που δεν στελνω τα παιδια μου στο ιδιωτικο. Δοξα τω θεω, εχω να φαω και να τους προσφερω αυτα που πρεπει.

Εγώ το βλέπω το ίδιο, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, ούτε να βάλω στο στόμα σου λόγια που δεν τα έχεις πει. Δεν ήταν καν προσωπικό, κακώς ίσως δανείστηκα αυτά που έγραψες.

Όπως εγώ επέλεξα να παω στο Δημόσιο μαιευτήριο και κάποια άλλη στο ιδιωτικό επειδή εκει εμπιστευόταν περισσότερο, έτσι και στο σχολείο. Προσωπικά, στο ιδιωτικό εμπιστεύομαι περισσότερο. Και, όπως τότε έλεγα ότι είναι υπερτιμολογημένα τα ιδιωτικά μαιευτήρια, έτσι τώρα λέω ότι είναι υπερτιμολογημένα τα ιδιωτικά σχολεία.

Το 'ας διαλέγατε δημόσιο', τί να πω, βγάζει μία χολή (για μένα πάντα). Εννοείται, όσοι δεν μπορούμε, αυτό θα κάνουμε.

Εγώ το βλέπω το ίδιο, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, ούτε να βάλω στο στόμα σου λόγια που δεν τα έχεις πει. Δεν ήταν καν προσωπικό, κακώς ίσως δανείστηκα αυτά που έγραψες.

Όπως εγώ επέλεξα να παω στο Δημόσιο και κάποια άλλη στο ιδιωτικό επειδή εκει εμπιστευόταν περισσότερο, έτσι και στο σχολείο. Στο ιδιωτικό εμπιστεύομαι περισσότερο. Και, όπως τότε έλεγα ότι είναι υπερτιμολογημένα τα ιδιωτικά μαιευτήρια, έτσι τώρα λέω ότι είναι υπερτιμολογημένα τα ιδιωτικά σχολεία.

Το 'ας διαλέγατε δημόσιο', τί να πω, βγάζει μία χολή (για μένα πάντα). Εννοείται, όσοι δεν μπορούμε, αυτό θα κάνουμε.

like!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...