Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών

Recommended Posts

Πρέπει όλοι οι γονείς να πιέσουμε τα ιδιωτικά σχολεία να μειώσουν τα δίδακτρα περίπου 20%.Τα τελευταία χρόνια έκαναν μεγάλες αυξήσεις και σίγουρα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Τα εισοδήματα όλων μας έχουν μειωθεί δραματικά και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους ιδιοκτήτες.

Διαφημίσεις

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πήρα τηλέφωνο το δημοτικό ιδιωτικό σχολείο (Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη) που πηγαίνουν 2 παιδιά μου και μου είπε η κα Α.που είναι υπεύθυνη οικονομικού ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν καμία μείωση. Τους εξήγησα ότι στη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες έχουν γίνει σοβαρές μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών αλλά και του βοηθητικού προσωπικού. Μου είπε ότι αν κάνουν μειώσεις στους μισθούς του προσωπιθκού δεν θα "αποδίδουν" το ίδιο. Δηλαδή μου λέει αν μειώσουμε τους μισθούς των οδηγών οι οδηγοί δεν θα "αποδίδουν" το ίδιο και το σχολείο θα αλλάξει... Της είπα ότι ο τρόπος αυτός σκέψης είναι παράλογος. Όλοι πρέπεινα αποδίδουν το ίδιο άσχετα αν οι μισθοί πέσουν. Διότι αν σκέφτονται έτσι όλοι τότε κανένας δεν θα δουλεύει... Η Ελλάδα και όλοι μας περνάμε μια δύσκολη οικονομική φάση που γίνεται αυτή τη στιγμη εσωτερική υποτίμηση. Δεν είναι λογικό να λέμε ότι αν μειωθούν τα εισοδήματά μας τότε θα αποδίουμε χειρότερα. Αντίθετα, επειδή η αγορά εργασίας θα είναι από εδώ και στο εξής πολύ πιο ανταγωγνισκή πρέπει όλοι μας να είμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε για να έχουμε δουλειά αύριο. Οι υπάλληλοι της Ελληνογερμανικης δηλαδή περιμένουν ότι θα λαμβάνυν τον ίδιο μισθό ενώ γίνεται κοσμογονία τριγύρω τους? Ή αν η Ελληνογερμανική Αγωγή μειώσει τους μισθούς τους για να μπορέσει να μειώσει τα δίδακτρα θα φύγουν? Και που θα βρόυν δουλειά μετά? Περιμένω τις σκέψεις και τα σχόλιά σας.

Οι πιο πολλοί γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά ανήκουν στη μεσαία τάξη και είναι αυτοί που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την οικονομική κρίση..

τα ιδιωτικα σχολεία είναι επιχειρήσεις.όποιος δεν έχει λεφτά στέλνει τα παιδια του στο δημόσιο σχολείο.δε μπορείς να επιβάλλεις στην επιχείρηση κάποιου τι θα κάνει..

Διαφημίσεις

Πήρα τηλέφωνο το δημοτικό ιδιωτικό σχολείο (Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη) που πηγαίνουν 2 παιδιά μου και μου είπε η κα Α.που είναι υπεύθυνη οικονομικού ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν καμία μείωση. Τους εξήγησα ότι στη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες έχουν γίνει σοβαρές μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών αλλά και του βοηθητικού προσωπικού. Μου είπε ότι αν κάνουν μειώσεις στους μισθούς του προσωπιθκού δεν θα "αποδίδουν" το ίδιο. Δηλαδή μου λέει αν μειώσουμε τους μισθούς των οδηγών οι οδηγοί δεν θα "αποδίδουν" το ίδιο και το σχολείο θα αλλάξει... Της είπα ότι ο τρόπος αυτός σκέψης είναι παράλογος. Όλοι πρέπεινα αποδίδουν το ίδιο άσχετα αν οι μισθοί πέσουν. Διότι αν σκέφτονται έτσι όλοι τότε κανένας δεν θα δουλεύει... Η Ελλάδα και όλοι μας περνάμε μια δύσκολη οικονομική φάση που γίνεται αυτή τη στιγμη εσωτερική υποτίμηση. Δεν είναι λογικό να λέμε ότι αν μειωθούν τα εισοδήματά μας τότε θα αποδίουμε χειρότερα. Αντίθετα, επειδή η αγορά εργασίας θα είναι από εδώ και στο εξής πολύ πιο ανταγωγνισκή πρέπει όλοι μας να είμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε για να έχουμε δουλειά αύριο. Οι υπάλληλοι της Ελληνογερμανικης δηλαδή περιμένουν ότι θα λαμβάνυν τον ίδιο μισθό ενώ γίνεται κοσμογονία τριγύρω τους? Ή αν η Ελληνογερμανική Αγωγή μειώσει τους μισθούς τους για να μπορέσει να μειώσει τα δίδακτρα θα φύγουν? Και που θα βρόυν δουλειά μετά? Περιμένω τις σκέψεις και τα σχόλιά σας.

Αν κατάλαβα καλά παρακινείς την ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων της, ώστε να μειώσει στη συνέχεια τα δίδακτρα που πληρώνεις εσύ για τα δυο παιδιά σου;

Συνέβη και στην εταιρεία που εργάζομαι εγώ. Μας τηλεφώνησε ένας υποψήφιος πελάτης και ζήτησε έκπτωση 20 με 30% από την κοστολόγηση που του κάναμε προτείνοντας στον εργοδότη μας να μας μειώσει ανάλογο ποσοστό τον μισθό μας.

Μάλλον δεν θέλεις να μάθεις τι ακριβώς ευχηθήκαμε στον πελάτη αυτό όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας.:roll:

.....δε νομίζω τάκη....

Απ' όσο γνωρίζω υπάρχουν κάποια ιδιωτικά που ήδη έχουν προχωρήσει σε μειώσεις αποδοχών του προσωπικού τους.

Αν δεν μειώσουν και τα δίδακτρα.... μπορείτε να αντιληφθείτε την ... κατάφορη κεδροσκοπία... έτσι... ;;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Στο δικό μας το σχολείο δεν αυξήθηκαν τα δίδακτρα στην αρχή της χρονιάς. Και όταν λέω δεν αυξήθηκαν εννοώ ούτε καν την αύξηση απο νηπιαγωγείο σε πρώτη δημοτικού. Και στην διάρκεια της χρονιάς είδα και κάποια αλλαγή όσον αφορά τα αναλώσιμα. Ήταν πιο 'μαζεμένοι'.

Αυτή τη χρονιά ανάλογα με το πόσο θα είναι τα δίδακτρα θα αποφασίσουμε. Αν δεν μας 'φτάνουν' , ήρθε η ώρα για το δημόσιο..

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Εγώ δεν πιστεύω ότι στα μεγάλα ιδιωτικά όλα τα χρήματα που εισπράττονται απο τα δίδακτρα πάνε στους μισθούς των εκπαιδευτικών και οδηγών σχολικών...μένουν πολλά κέρδη πίσω που τα καρπώνονται οι ιδιοκτήτες αυξάνοντας τα ήδη πολλά που έχουν... Πρόκειται για ολόκληρη επιχείρηση!!!!

Στα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία πάνε εκτός απο παιδιά της μεσαίας τάξης και παιδιά πλουσίων, επωνύμων και πολιτικών....δεν σκέφτονται λοιπόν να μειώσουν τα δίδακτρα γιατί απλά λένε ο μεσαίας τάξης πολίτης μπορεί να πάει και σε μικρότερο ιδιωτικό αν θέλει πιο φθηνά. Τα μεγάλα ιδιωτικά ενδιαφέρονται να κρατήσουν τους πλούσιους και για τους υπολοίπους υπάρχουν τα υπόλοιπα ιδιωτικά!!!

Ουσιαστικά με το να έχουν υψηλά δίδακτρα καταφέρνουν να κρατάνε υψηλές τις συναναστροφές στο σχολείο, αφού μόνο οι εκλεκτοί καταφέρνουν να παραμείνουν!!

Να δω με την κριση όσο περνάει ο καιρός και θα φεύγουν οι μεσαίας τάξης πολίτες.....θα τα μειώσουν τελικά τα δίδακτρα ή θα μείνουν με τους πλούσιους, διάσημους, πολιτικούς κλπ?????????

Οι ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις κάνουν ένα λειτούργημα και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους εκεί έχουν κάνει μια δέσμευση με αυτή την επιχείρηση. Κανένας δεν θέλει να φύγει χωρίς συζήτηση. Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη και δεν νομίζω ότι η Ελλάδα των ημερών μας έχει ξαναζήσει τέτοια περίοδο. Σε αυτή την περίοδο όποιος πιστεύει ότι δεν θα πειραχτούν τα εισοδήματά του αλλά θα πειραχτούν μόνο τα εισοδήματα όλων των άλλων Ελλήνων μάλλον ζει στον κόσμο του...

Διαφημίσεις

σε μεγαλο ιδιωτικο που παει ο ανηψιος μου στο Περιστερι παντως εκαναν μειωση σε μισθους αλλα κ σε διδακτρα περιπου 1300ευρω το ετος

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Aν συνεβη αυξηση διδακτρων ειναι παρανομη.

Εδω και 3 χρονια το υπουργειο εχει απαγορευσει με εγκυκλιο τις αυξησεις στα ιδιωτικα σχολεια και αρκετα σχολεια για να μη χασουν τους μαθητες τους εχουν κανει και μειωσεις.

Αν θελεις να δεις ποια σχολεια εχουν μειωσει τους μισθους των εκπαιδευτικων τους (παρανομως εως τωρα γιατι κανεις δε ξερει τι θα συμβει με την καταργηση των συμβασεων)

δες εδω http://www.oiele.gr

πιστευω οτι οι μειωσεις πρεπει να γινουν ανα περιπτωση δηλαδη γιατι να κανουν εκπτωση 20% στο βιομηχανο και τον εφοπλιστη και να μην παραμεινουν τα δικα τους διδακτρα και να γινουν αποδεδειγμενα σε αυτους που εχει μειωθει το εισοδημα τους π.χ. 30%

Απο την αλλη πλευρα ενα σχολειο με 8.000 διδακτρα μπορει να εχει περιθωρια να κανει μειωσεις. Ομως εχει και σχολεια των 3000 ή των 4000. Αυτα δεν θα επιβιωσουν και θα διωξουν προσωπικο.

Επισης θελω να πω οτι λογω οικονομικης δυσπραγιας υπάρχουν πολλες οφειλες στα σχολεια οπως και παιδια που περιφερονται απο σχολειο σε σχολειο αφηνοντας παντου απληρωτα διδακτρα. (υπαρχουν βεβαια και καποιοι γονεις που το χρησιμοποιουν ως δικαιολογια. εχω γονεις που πηγαν τα Χριστουγεννα εκδρομη στην Ελβετια αλλα δεν εχουν δωσει μια δραχμη στο σχολειο εδω και εναμιση χρονο)

Παντως οι εκπαιδευτικοι δεν παιρνουν και τοσα πολλα χρηματα αν σκεφτειτε οτι πολλοι δουλευουν 8-6 , εχουν μεταπτυχιακα ειναι συγγραφεις εγχειριδιων και παιρνουν λιγοτερα απο 1000 ευρω. Επισης δεν καθονται 3 μηνες το καλοκαιρι ή ολες τις γιορτες και εχουν πολλα απογευματινα (ενημερωσεις γονεων, συλλογους διδασκοντων κ.λ.π.) ή Σαββατοκυριακα (υποχρεωτικα σεμιναρια.....)

Δεν νομιζω οτι πρεπει να τους εξαθλιωσουμε στα 500 ή 600 ευρω.

Νομιζω μια καλη προταση θα ηταν ο συλλογος γονεων και κηδεμονων του σχολειου να ζητησουν απο τη διευθυνση να συνεργαστει ετσι ωστε να γινουν καποιες μειωσεις σε ανθρωπους που αντικειμενικα εχουν μεγαλες μειωσεις στο εισοδημα τους και να ωφεληθουν αυτοι που πραγματικα εχουν αναγκη και να υπαρχει ενας ελεγχος να μην γινουν μειωσεις στις παροχες

Παντως οι εκπαιδευτικοι δεν παιρνουν και τοσα πολλα χρηματα αν σκεφτειτε οτι πολλοι δουλευουν 8-6 , εχουν μεταπτυχιακα ειναι συγγραφεις εγχειριδιων και παιρνουν λιγοτερα απο 1000 ευρω. Επισης δεν καθονται 3 μηνες το καλοκαιρι ή ολες τις γιορτες και εχουν πολλα απογευματινα (ενημερωσεις γονεων, συλλογους διδασκοντων κ.λ.π.) ή Σαββατοκυριακα (υποχρεωτικα σεμιναρια.....)

Δεν νομιζω οτι πρεπει να τους εξαθλιωσουμε στα 500 ή 600 ευρω.

Νομιζω μια καλη προταση θα ηταν ο συλλογος γονεων και κηδεμονων του σχολειου να ζητησουν απο τη διευθυνση να συνεργαστει ετσι ωστε να γινουν καποιες μειωσεις σε ανθρωπους που αντικειμενικα εχουν μεγαλες μειωσεις στο εισοδημα τους και να ωφεληθουν αυτοι που πραγματικα εχουν αναγκη και να υπαρχει ενας ελεγχος να μην γινουν μειωσεις στις παροχες

όπως τα λες..η αδελφή μου ειναι εκπαιδευτικός σε δημόσιο και η κουμπαρα μου σε ιδιωτικό..δεν κρινω ποια ειναι καλύτερη εκπαιδευτικός..ειναι και οι δύο..αλλά οι υποχρεώσεις στο ιδιωτικό ειναι πολλαπλάσιες.τη στιγμη που στο δημοσιο κάνουν 2-3 ώρες μάθημα τη μερα και φεύγουν..η μερα με την νύχτα..

Για εμένα τα πράγματα είναι απλά... αν έχω την οικονομική άνεση θα το πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό, αν πάλι δεν την έχω θα το πάω στο δημόσιο!!! Το να προτείνω στο σχολείο να μειώσει τους μισθούς των καθηγητών για να μου μειώσει και εμένα τα δίδακτρα το θεωρώ τουλάχιστον άδικο! Στο κάτω κάτω βρε παιδιά ιδιωτική επιχείρηση είναι και θα καθορίσει από μόνη της τα οικονομικά της. Άσε που δεν μου εγγυάται κανείς ότι η μείωση των μισθών θα επιφέρει και μείωση των διδάκτρων.... :?

Διαφημίσεις

Υπάρχει ένας βασικός νόμος που ισχύει στην οικονομία της αγοράςΛέγεται ο νόμος της προσφορά και της ζήτησης. Οι τιμές διαμορφώνονται κυρίως ανάλογα με αυτόν τον νόμο. Για να ρίξει τις τιμές του ένα ιδιωτικό σχολείο, θα πρέπι. πρώτα να δει τον αριθμό των μαθητών να μειώνεται. Απλά.

Αν κάτι μας φαίνεται ακριβό θα πρέπει να το απορρίπτουμε. Ένα άτυπο μποικοτάζ εκ μέρους των γονέων είναι αυτό που χρειάζεται.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Τα τελευταία χρόνια τα δίδακτρα δεν ακολουθούσαν ακριβώς την ελεύθερη αγορά. Ήταν ελεγχόμενος ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν οι αυξήσεις με υπουργικές αποφάσεις. Επειδή υπήρχε ευημερία, το υπουργείο έδινε κάθε σχόνο υψηλό ποσοστό αύξησης ως γύρω στο 5%. Μερικά σχολεία έκαναν αυξήσεις στο maximum ενώ άλλα όχι. Έτσι μέσα σε λίγα χρόνια τα δίδακτρα έφτασαν πολυ ψηλά. Δεν ξέρω αν τα σχολεία μετέφεραν αυτή την αύξηση και στους μισθούς ή απλά αύξαναν την κερδοφορία τους. Αυτό που είναι όμως σίγουρο είναι ότι αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε μια περίοδο απομείωσης και αυτό πρέπει να κάνουν και τα σχολεία. Αυτά πρέπει να βρούν τον καταλληλότερο τρόπο, ώστε να προστατέψουν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά και ταυτόχρονα να επιβιώσουν. Εξάλλου πέρα από το ότι είναι επιχειρήσεις, τα σχολεία είναι, ή πρέπει να είναι κοινωνικοί φορείς μια και η εκεπαίδευση δεν είναι μα επιχείρηση όπως ένα εργοστάσιο ή ένα πολυκατάστημα. Όσο για τον προγραμματισμό που κάνει ένας γονιός όταν ξεκινάει το παιδί του, έχει πέσει έξω με την κρίση που ζούμε. Μόνο όσοι έχουν τα χρηματά τους στο εξωτερικό δεν έχουν επηρεαστεί. Όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα έχουν βιώσει την οικονομική κρίση για τα καλά. Ασφαλώς το να φύγει κάποιος από το ιδιωτικό λύνει άμεσα το πρόβλημα. Υπάρχουν όμως και ενδιάμεσες λύσεις.

Θα ήθελα όμως να ακούσω τη γνώμη και άλλων γονιών που πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά.

Για εμένα τα πράγματα είναι απλά... αν έχω την οικονομική άνεση θα το πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό, αν πάλι δεν την έχω θα το πάω στο δημόσιο!!! Το να προτείνω στο σχολείο να μειώσει τους μισθούς των καθηγητών για να μου μειώσει και εμένα τα δίδακτρα το θεωρώ τουλάχιστον άδικο! Στο κάτω κάτω βρε παιδιά ιδιωτική επιχείρηση είναι και θα καθορίσει από μόνη της τα οικονομικά της. Άσε που δεν μου εγγυάται κανείς ότι η μείωση των μισθών θα επιφέρει και μείωση των διδάκτρων.... :?

Μερικες φορες, αν κ τα οικονομικα δεν ειναι κ τοσο ανθηρα σε μια οικογενεια,αναγκαζεσαι να στραφεις στα ιδιωτικα(μιλαω για βρεφικους κ παιδικους σταθμους-οχι νηπια -δημοτικοκλπ που υπαρχει η επιλογη του δημοσιου).

Εγω περισι, εκανα αιτηση οπου μπορουσα σε δημοσιο, αλλα δεν τον πηραν τον μεγαλο μου γιο(δεν ειχα ενσημα--αφου ημουν σπιτι κ τον μεγαλωνα ημουν 2.5 χρονια εκτος δουλειας--βοηθεια απο πουθενακλπ)

Αναγκαστικα, τον πηγα σε ιδιωτικο, αφου λεω θα δινω το μισο μισθο μου αλλα θα εχω κ ενσημα κ επιτελους θα δουλευα(τελικα εμεινα εγκυος γεννησα κ παλι σπιτι ειμαι....με 2 πιτσιρικια κ ιδιωτικο με τιποτα!!!!!!!περιμενω μηπως παρουν τον μεγαλο στα προνηπια το Σεπτεμβρη κ αν τον μικρο δεν τον παρουν στο δημοσιο, μαλλον θα δω σε ιδιωτικο(αν βρω πρωτα δουλεια εννοειται).

Προτιμω να εχω ασφαλιση(ευελπιστω δηλαδη)

κ εστω κ 200ευρω επιπλεον εισοδημα μηνιαιως, αφου μονο ο συζυγος εργαζεται κ καταλαβαινετε:confused::confused::confused::confused:.Ειναι πολυ δυσκολα σημερα τα πραγματα....οικονομικα εννοω....

Οποτε, μην θεωρειτε δεδομενο οτι στα ιδιωτικα πανε μονο τα πλουσιοπαιδα....σκεφτειτε καθε χρονο ποσα μενουν εκτος δημοσιων σταθμων(εννοω πριν τα νηπια)...οταν πρεπει να εργαστουν οι γονεις, που θα στειλουν τα παιδια?

Οσο για το αν οι μειωσεις μισθων συνεπαγονται κ μειωσεις διδακτρων:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Στον παιδικο που εστελνα το γιο μου, φετος εχουν περισσοτερα παιδακια, εκαναν μειωσεις στους μισθους των εκπαιδευτικων, θα επεκταθει κ το ωραριο των εκπαιδευτικων(κ οι μισθοι παντα μειωμενοι )κ τα διδακτρα.....ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΙ:confused::confused::confused::confused:

Φανταστειτε αισχροκερδια......

To οτι το σχολειο ειναι φορεας εκπαιδευσης και αγωγης το αντιλαμβανονται αυτοι που ασχολουνται ουσιαστικα με τα παιδια σου δηλ. οι εκπαιδευτικοι και το βοηθητικο προσωπικο. Αυτοι που ειναι οχυρωμενοι πισω απο τα γραφεια τους γιατι κληρονομησαν μια επιχειρηση (οπως την αντιλαμβανονται( δεν θα χασουν. Θα μεταφερουν τη μειωση αυτη στους μισθους και στις παροχες. Παντως οι ιδιοι πιστεψε με δεν θα χάσουν απο τις τσεπες τους.

Απλά θα πληθυνουν οι εκπαιδευτικοι χωρις διοριστηρια (αρα και ερμαια σε καθε απολυση ) που θα δουλευουν 10 ωρες για 600 ευρω και δεν θα σηκωνουν κεφαλι.

Εμεις παντως το λειτουργημα μας (οι εκπαιδευτικοι) δεν θα το πουλησουμε. Εμεις ειμαστε αυτοι

που κραταμε απο το χερι το παιδι σου. Και θα ειμαστε διπλα τους ειτε μας κοβοντας μας το 40% των μισθων (ναι τοσο μειωση ειχαμε το τελευταιο χρονο), ειτε μας αφηνουν απληρωτους για μηνες, ειτε απολυοντας μας το καλοκαιρι (ενω εργαζομαστε), ειτε μας κοβουν τα δωρα αλα δημοσιο (ενω δεν εχουμε μονιμοτητα για αντισταθμισμα) Οι πιο πολλοι ιδιοκτητες δεν τα ξερουν ουτε φατσικα τα παιδια. Ασχολουνται μονο με το λογιστηριο.

Μην ανησυχεις θα γινουν μειωσεις στα ιδιωτικα για να κρατησουν την πελατεια τους οπως την βλεπουν αυτοι. Αλλα εμεις εκπτωση στην αγαπη μας για τα παιδια δεν θα κανουμε. Και ευχομαι να αλλαξουν σιγα σιγα τα πραγματα για τα δικα μας παιδια στο μελλον για να μην αναγκαστουν τα παιδια μας μετα απο πολλα χρονια σπουδων με πτυχια και μεταπτυχιακα να πληρωνονται 600 ευρω.

Μακαρι καποια στιγμη στο μελλον να υπαρχει αξιοκρατια και τα παιδια μας να πληρωνονται αναλογα τις σπουδες τους , τα προσοντα τους και τον κοπο τους.

Μερικες φορες, αν κ τα οικονομικα δεν ειναι κ τοσο ανθηρα σε μια οικογενεια,αναγκαζεσαι να στραφεις στα ιδιωτικα(μιλαω για βρεφικους κ παιδικους σταθμους-οχι νηπια -δημοτικοκλπ που υπαρχει η επιλογη του δημοσιου).

Εγω περισι, εκανα αιτηση οπου μπορουσα σε δημοσιο, αλλα δεν τον πηραν τον μεγαλο μου γιο(δεν ειχα ενσημα--αφου ημουν σπιτι κ τον μεγαλωνα ημουν 2.5 χρονια εκτος δουλειας--βοηθεια απο πουθενακλπ)

Αναγκαστικα, τον πηγα σε ιδιωτικο, αφου λεω θα δινω το μισο μισθο μου αλλα θα εχω κ ενσημα κ επιτελους θα δουλευα(τελικα εμεινα εγκυος γεννησα κ παλι σπιτι ειμαι....με 2 πιτσιρικια κ ιδιωτικο με τιποτα!!!!!!!περιμενω μηπως παρουν τον μεγαλο στα προνηπια το Σεπτεμβρη κ αν τον μικρο δεν τον παρουν στο δημοσιο, μαλλον θα δω σε ιδιωτικο(αν βρω πρωτα δουλεια εννοειται).

Προτιμω να εχω ασφαλιση(ευελπιστω δηλαδη)

κ εστω κ 200ευρω επιπλεον εισοδημα μηνιαιως, αφου μονο ο συζυγος εργαζεται κ καταλαβαινετε:confused::confused::confused::confused:.Ειναι πολυ δυσκολα σημερα τα πραγματα....οικονομικα εννοω....

Οποτε, μην θεωρειτε δεδομενο οτι στα ιδιωτικα πανε μονο τα πλουσιοπαιδα....σκεφτειτε καθε χρονο ποσα μενουν εκτος δημοσιων σταθμων(εννοω πριν τα νηπια)...οταν πρεπει να εργαστουν οι γονεις, που θα στειλουν τα παιδια?

Οσο για το αν οι μειωσεις μισθων συνεπαγονται κ μειωσεις διδακτρων:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Στον παιδικο που εστελνα το γιο μου, φετος εχουν περισσοτερα παιδακια, εκαναν μειωσεις στους μισθους των εκπαιδευτικων, θα επεκταθει κ το ωραριο των εκπαιδευτικων(κ οι μισθοι παντα μειωμενοι )κ τα διδακτρα.....ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΙ:confused::confused::confused::confused:

Φανταστειτε αισχροκερδια......

Για τον παιδικό σταθμό θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά η κοπέλα μιλάει για ιδιωτικό σχολείο που εκεί ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχει η επιλογή του δημόσιου! Και η Ελληνογερμάνικη σχολή ήταν ούτως ή άλλως σχετικά ακριβή και προ κρίσης...

Για τον παιδικό σταθμό θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά η κοπέλα μιλάει για ιδιωτικό σχολείο που εκεί ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχει η επιλογή του δημόσιου! Και η Ελληνογερμάνικη σχολή ήταν ούτως ή άλλως σχετικά ακριβή και προ κρίσης...

Αχ, μαλλον ημουν εκτος θεματος, συγνωμη.:oops:(δεν γνωριζω τη σχολη....κ ειπα τον πονο μου για τους ιδιωτικους παιδικους σταθμους)

Υπεθεσα, οτι θα υπαρχουν ολες οι βαθμιδες εκπαιδευσης εκει, απο την αρχη κλπ....

Πληροφοριακά, στα ιδιωτικά σχολεία (ακόμη και τα πολύ καλά), τα φροντιστήρια και άλλα, εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια έχουν πέσει τρελά "φέσια". Και στα ιδιωτικά σχολεία για λόγους πολιτικής, δεν διώχνουν τους μαθητές που οι γονείς χρωστάνε. Μάλιστα τους εγγράφουν και στο επόμενο έτος.... Δεν ξέρω, ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα πάρουν τα λεφτά τους;;;;

Γιατί έχω την αίσθηση ότι τελικά οι τιμές δεν πέφτουν ακριβώς για να καλύψουν τις χασούρες τους;;;

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Ειναι σωστο τα παιδια να αλλαξουν σχολικο περιβαλλον ?

Αν οι γονεις δεν εχουν χρηματα ισως μπορουν να τα δινουν λιγα λιγα αν εχουν αλλα επιτηδες καθυστερουν τι φταινε να την πληρωσουν τα παιδια?

Εξαλλου οι γονεις ποτε δελενεοτι αδιαφορουν. Λενε οτι δυσκολευονται αλλα θα ταδωσουν.

Άλλο η αλλαγή στη μέση της σχολικής χρονιάς και άλλο στην αρχή.

Και μιλάμε γα φέσια που δεν πληρώνονται (και πως θα πληρωθούν όταν ήδη χρωστάνε κάτι χιλιάρικα τη προηγούμενη χρονιά και έπονται και άλλα).

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Και προς θεού δεν λέω να διώξουν το παιδί. Δείχνω ότι έχουν πρόβλημα στις πληρωμές, δεν μειώνουν τις τιμές και προσπαθούν να κρατήσουν κερδοφορία απο τους υπολοίπους.

Αυτό θέλω να καταδείξω

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...