Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οι πρώτες ώρες μετά την καισαρική!?

nmangel

Recommended Posts

Και εγω να πω την εμπειρια μου, γιατι θα σκασω!!!

Καταρχην, εκανα 3 καισαρικες, λογω δυσλειτουργειας των σφυγμων και οχι μονο, του πρωτου μωρου, οποτε εκανα και τα υπολοιπα μωρα με καισαρικη και επισκληριδιο.

Καταπληκτικη η εμπειρια να ακους το κλαμμα του μωρου σου που βγαινει απο την κοιλια και να το βλεπεις. Εγραψα και αλλου για τη γεννα, οποτε δε θα επεκταθω.

Να συμπληρωσω οτι και εγω ετρεμα σαν το ψαρι και ειδικα στην τριτη καισαρικη με τα διδυμα.Σε ολες τις γεννες διψουσα αφορητα και επινα μονο τσαι για 2 μερες ωσπου και εγω ημουν συντομα ''επιτυχουσα'' και ειχα αερια πλεον, οποτε επινα το πολυτιμοτερο αγαθο του κοσμου, το νερο.

Αξιζει να σημειωθει, οτι ενω στην πρωτη γεννα μετα τον τοκετο, για 3 μερες, πονουσα αφορητα και κοντευα να λιποθυμησω απο τον πονο, στη δευτερη φορα, τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα και την τριτη, απιστευτα πιο ευκολα.

Επομενως, αν καποια οπως εγω, εχει φοβο πως θα αντεξει να ξαναγεννησει με καισαρικη γιατι πονεσε πολυ, να μη δειλιαζει, γιατι πραγματικα η επομενη φορα δεν εχει σχεση με την προηγουμενη φορα που ζησαμε, οσο και να φαινεται απιθανο.Αν το πιστευα και στη δευτερη γεννα αυτο, τοτε δε θα πηγαινα τρεμοντας στο μαιευτηριο, αλλα με χαρα και μονο χαρα.

Και αν για καποια ειναι η πρωτη γεννα με καισαρικη, να την απολαυσει και παλι, ειναι η ωραιοτερη στιγμη και η πιο σημαντικη στη ζωη μιας γυναικας. Το αν θα πονεσουμε ή οχι, αυτο ειναι μια λεπτομερια...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 128
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και αν για καποια ειναι η πρωτη γεννα με καισαρικη, να την απολαυσει και παλι, ειναι η ωραιοτερη στιγμη και η πιο σημαντικη στη ζωη μιας γυναικας. Το αν θα πονεσουμε ή οχι, αυτο ειναι μια λεπτομερια...

:lol: Έτσι είναι... :lol:

*

και γω γέννησα με καισαρική και ολική. Ολα μια χαρά. Ηκαισαρική έγινε μεσημέρι και τα μεσάνυχτα συνήλθα εντελώς από τη νάρκωση. Τις πρώτες μέρες είχα μια ενόχληση μικρή στη τομή πχ αν φτερνιζόμουν και δυσκολευομουν όταν ήθελα να αλλάξω πλευρό στο κρεβάτι. Σηκώθηκα την επόμενη μέρα και έβγαλα και τους ορούς. Σχετικά με το μωρό χρειαζόμουν βοήθεια για να μου το φέρουν κλπ. Γενικά ήταν πολύ πολύ καλύτερα απ'ότι τη φανταζόμουν.

Κι εγω καισαρικη με επισκληριδιο εκανα. Κατα τη διαρκεια της γεννας δεν καταλαβα τιποτα,σε 5 λεπτα ειχα γεννησει. Γεννησα πρωι (8:15) και το μεσημερι η γιατρος μου εδωσε εντολη κι εφαγα κανονικα (πουρε και φιδε βεβαια).

Απο πονους δεν ειχα ιδιαιτερους γιατι τα παυσιπονα εκαναν καλη δουλεια. Το βραδυ σηκωθηκα κι εκανα δυο-τρια βηματακια και την αλλη μερα μου εβγαλαν ορο και καθετηρα.

Καλο βεβαια ειναι να μεινει ενας δικος σου ανθρωπος το πρωτο βραδυ, για οτι χρειαστεις.

Τα αερια και το να αρχισει να δουλευει το εντερο σου ειναι μεγαλη υποθεση, οπως ανεφεραν κι αλλες κοπελες. Αυτο με το χαμομηλι δεν το ηξερα και με ψιλοταλαιπωρησε λιγο το εντερο μου.

Για τις επομενες 10 μερες, σε τραβαει λιγο η τομη και για να αλλαξεις πλευρο τη νυχτα στο κρεβατι,κρατας τη κοιλια σου και γυρνας (τουλαχιστον ετσι εκανα εγω).

Δεν εχω βεβαια μετρο συγκρισης για να ξερω να πω ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο (φυσιολογικος τοκετος η καισαρικη)

as1cAcP00360010NDE5NzgxfDIwMTAwMnx0byB6eW1hcmFraSBtb3UgZWluYWk.gif

0nxv8u4s9yffj271.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Έκανα καισαρική 8 το βραδάκι. Η πρώτη νύχτα ήταν εφιαλτική. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, πονούσα πολύ, οι μαίες ήταν τρεις και λίγο στο δωμάτιό μου και μου βάζανε σταγόνα σταγόνα φάρμακο στο καθετηράκι για να με ανακουφίζουν. Κάποια στιγμή τα ξημερώματα μου φέρανε και τη μπέμπα μου (όχι για πρώτη φορά εννοείται, την είδα αμέσως μόλις βγήκε και μου τη βάλανε πάνω στο στήθος μου), το παυσιπονάκι μου. Όταν την κοιτούσα ξεχνούσα πόνους, ξεχνούσα τα πάντα! Το επόμενο πρωί ως δια μαγείας ήμουν περδίκι. Γύρισα σπίτι εντελώς καλά, άρχισα δουλειές, φροντίδα μωρού, τίποτα δε θύμιζε τις πρώτες 2 μέρες!

Να σε ξυπνάει ότι ονειρεύεσαι...

8pvzp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω υπεφερα παρα πολυ και στις 2 καισαρικες!!!

Εχω γραψει τις ιστοριες μου στο θεμα για τον τοκετο, οποτε δεν θα επεκταθω.

Το μονο που λεω ειναι οτι στην 1η καισαρικη δεν με επιασε η επισκληδιδιος και τα καταλαβα ολα και στην 2η μου εβγαλαν το καθετηρακι αμεσως μετα απο την γεννα και ειχα φρικτους πονους.

Ηθελα βοηθεια αλλα δεν ειχα οση επρεπε....

εΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΩ¦ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!!

εγω ημουν στις σπανιες περιπτωσεις, ετσι ειπε ο γιατρος μου.....

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ !!!!!!!!

Αυτό για το οποίο χαίρομαι είναι που επέλεξα να κάνω επισκληρίδιο γιατί έτσι έζησα τη γέννηση της κόρης μου. Δε θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο της κλάμα και τη στιγμή που την είδα... :!::!::!:

Εγω υπεφερα παρα πολυ και στις 2 καισαρικες!!!

Εχω γραψει τις ιστοριες μου στο θεμα για τον τοκετο, οποτε δεν θα επεκταθω.

Το μονο που λεω ειναι οτι στην 1η καισαρικη δεν με επιασε η επισκληδιδιος και τα καταλαβα ολα και στην 2η μου εβγαλαν το καθετηρακι αμεσως μετα απο την γεννα και ειχα φρικτους πονους.

Ηθελα βοηθεια αλλα δεν ειχα οση επρεπε....

εΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΩ¦ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!!

εγω ημουν στις σπανιες περιπτωσεις, ετσι ειπε ο γιατρος μου.....

irenese πλάκα κάνεις!!!!!

Εμένα στους τεχνητούς πόνους δεν έγινε σωστά η επισκληρίδιος και άδικα υπέφερα (γιατί περί φρικτών πόνων πρόκειται) αλλά όταν μπήκα για καισαρική και με ξανατρυπήσαν τα είδα όλα ρόδινα!!! Τα ένιωθα όλα, τα χέρια των γιατρών, την πίεση, αλλά δεν πονούσα.. Δεν μπορώ να φανταστώ να με ανοίγουνε χωρίς αναισθησία! Αυτό είναι το χειρότερο μαρτύριο! Κι άλλη κοπέλα έτσι, αλλά με το που κατάλαβαν ότι δεν έπιασε η επισκληρίδιος της κάνανε ολική! Εσένα δε σου κάνανε τεστ με ζεστό κρύο ή τελοσπάντων κάποιο άλλο?

Πολύ κουλό όμως!!!

8pvzp2.png

Μονο κουλα μου συμβαινουν εμενα οπως ειδες.........

Με τρυπουσανε με μια βελονα και ενω τους ελεγα οτι καταλαβαινα, με εγραψαν και συνεχισαν........

Αλλα και στην 2η καισαρικη μλκ εγινε....επιασε η επισκληριδιος και ενιωθα σαν να ειχα παρει «χορταρακι» αλλα μετα......

Διαφημίσεις

Μονο κουλα μου συμβαινουν εμενα οπως ειδες.........

Με τρυπουσανε με μια βελονα και ενω τους ελεγα οτι καταλαβαινα, με εγραψαν και συνεχισαν........

Αλλα και στην 2η καισαρικη μλκ εγινε....επιασε η επισκληριδιος και ενιωθα σαν να ειχα παρει «χορταρακι» αλλα μετα......

Απλά απαράδεκτοι! Θα είχα γκρεμίσει το χειρουργείο! Δε θα είχα αφήσει γάζα όρθια! Συνήθως είμαι ψύχραιμη και ήρεμη, αλλά όχι και να με αντιμετωπίζουν σαν πρόβατο που το πάνε για σφαγή!

8pvzp2.png

Eπειδη εγω δεν ειμαι ηρεμη και τους στολισα καταληλα, η απαντηση ηταν οτι ειναι θεμα οργανισμου.....παντως γενικα δεν με πιανουν τα φαρμακα ευκολα, εννοω τα παυσιπονα....

Βρε πουλάκι μου κι επειδή δε σε έπιανε η επισκληρίδιος έπρεπε να σε ανοίξουν χωρίς??? Υπήρχε κάποιος λόγος υγείας για να μην κάνεις ολική???

Πόσο καιρό έκανες να ξεπεράσεις το σοκ? Μακάρι να μου πεις όταν πήρες το μωρό σου αγκαλιά!

8pvzp2.png

Βρε πουλάκι μου κι επειδή δε σε έπιανε η επισκληρίδιος έπρεπε να σε ανοίξουν χωρίς??? Υπήρχε κάποιος λόγος υγείας για να μην κάνεις ολική???

Πόσο καιρό έκανες να ξεπεράσεις το σοκ? Μακάρι να μου πεις όταν πήρες το μωρό σου αγκαλιά!

Τα ίδια ήθελα να ρωτήσω κι εγώ... Χαρά στο κουράγιο σου κοπέλα μου που το άντεξες όχι μια αλλά δύο φορές. Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου...

*

Δεν ηθελα ολικη ναρκωση.......

Φυσικα και χαρηκα οταν ειδα το μωρο, αλλα οχι βρε κοριτσακια μου, το σοκ δεν το ξεχνας! Δεν ξεχνας τιποτα!!!!

Την δευτερη φορα εκανα 9 μηνες να κοιμηθω βραδυ σκεφτομενη την καισαρικη. Και δεν εκανα ολικη γιατι ηθελα να δω και το 2ο μωρο οπως το 1ο. Ολα ισα και δικαια....Αφου τωρα βλεπω εγκυες και αγχωνομαι....

Διαφημίσεις

Μπράβο σου πάντως.. Στη θέση σου κι εφόσον δεν ήθελα ολική και με είχανε πείσει ότι φταίει ο οργανισμός μου, δε θα έκανα δεύτερο... Ή τελοσπάντων θα έπρεπε να περάσουν χρόνια πολλά...

Να ξεκινάς την εγκυμοσύνη σου με άγχος για τον τοκετό?

Τι να πω? Χαρά στο κουράγιο σου!

8pvzp2.png

Γεια σας κοριτσια..εγώ δεν γέννησα ακομα σε 2 μερες μπαίνω στον μήνα μου

και περιμένω απο κει και περα αλλα μια συζήτηση που είχα με τον γυναικολόγο μου (θα γεννήσω σε νοσοκομείο!)μου είπε οτι δεν θα μου κάνει

επισκληρίδιο κατα πασα πιθανότητα αλλα ραχία νομίζω μου την είπε.Σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού δεν ξέρω τι θα γίνει!!! :shock: Είναι περίεργοι οι αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο..ξέρετε πως είναι!Ακόμα και να

τους πληρώσεις δεν ερχονται να ασχοληθουν.Ο γιατρος μου λέει να μην στεναχωριέμαι αλλα δεν ξέρω τι να περιμένω και αγχώθηκα λιγο!!!!Εσείς

τι πιστεύετε??

2ef2v5u.png

Εγώ κορίτσια γέννησα με καισαρική στο Έλενας, ήταν επιλογή μου γιατί δεν άντεχα να περάσω όλους αυτούς τους πόνους της γέννας ειδικά αφού είχα πάρει και δέκα μέρες από το φυσιολογικό χρονικό διάστημα.

μου είπε ο γιατρός για τεχνικούς πόνους.... δεν υπήρχε περίπτωση.

τελικά έγινε η καισαρική με ολική νάρκωση.

Αυτό μου μπορώ να πω είναι ότι δεν το μετάνοιωσα καθόλου, δεν αισθάνθηκα καθόλου πόνο παρα μόνο ένα πρήξιμο την πρώτη ημέρα, την δεύτερη μου έβγαλαν τον καθετήρα και περπάτησα και είχα και το παιδί όλη μέρα μαζί μου.

αυτό που θυμάμαι είναι ότι αναρωτιόμουν πως γίνεται να μην πονάω καθόλου στην τομή και πώς έκαναν την συραφή αφού δεν φαινόταν τίποτα.

όλα τα υπόθετα τα έβαζα στο συρταράκι του κομοδίνου και δεν μου έκαναν καθόλου παυσίπονες ενέσεις. Αυτό που με πόνεσε αρκετά ήταν ο φλεβοκαθετήρας γιατί δεν μου τον είχαν βάλει καλά, και κάθε φορά που μου έβαζαν αντιβίωση ούρλιαζα, σε κάποια φάση πρίστηκε και το χέρι μου και αναγκάστηκαν να μου τον βγάλουν. Γυρίζοντας σπίτι είχα ένα χέρι μουδιασμένο και τίποτα άλλο. Στις 4 ημέρες έκανα μπάνιο και στις 7 ημέρες έβαλα την ζώνη για να μαζέψει η κοιλιά και αυτό ήταν...

:D

Όσο μεγαλώνεις τόσο μεγαλώνει και η αγάπη μου για σένα!!!

Eγω παρ’ ολους τους φρικτους πονους στην 1η καισαρικη σηκωθηκα την επομενη μερα με παρα πολυ δυσκολια αφου μου εβγαλαν καθετηρες κτλ.

Ποναγα και στο σπιτι οταν γυρισα και μαλιστα πονουσε πολυ το σημειο στην μεση που ειχα την επισκληριδιο. Αυτο και τις 2 φορες.

Την 2η φορα ειχα κανει συμφωνια να μου τα βγαλει νωριτερα τα σωληνακαι κτλ. Εννοειται οτι ουρλιαζα απο τον πονο αλλα σηκωθηκα μονη μου με πολυ επιμονη και θεληση για να κατεβω να δω την κορη μου που ειχε ερθει επισκεπτηριο. Μπανιο εκανα την δευτερη μερα κανονικοτατα.

• 4 εβδομάδες μετά...
ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ !!!!!!!!

Αυτό για το οποίο χαίρομαι είναι που επέλεξα να κάνω επισκληρίδιο γιατί έτσι έζησα τη γέννηση της κόρης μου. Δε θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο της κλάμα και τη στιγμή που την είδα... :!::!::!:

Συμφωνώ!!!!!Καισαρική και παλι καισαρική!!!

Χωρίς ιδιαίτερο ζόρι και ζεις την απόλυτη εμπειρία του πρώτου κλάματος!!!

Το πρώτο βράδυ είναι λίγο ζόρι αλλά σε σχέση με τον φυσιολογικό τοκετό....που άκουγα άλλες γυναίκες σε διπλανές αίθουσες καισαρική και πάλι καισαρική!!

2ef2v5u.png

Κοριτσια να ρωτησω κατι ασχετο..ο ουροκαθετηρας ποναει? Σου κανουν καποια αναισθησια για να στον βαλουν? Και μετά που βγαινει ποναει? Εχω ακουσει διαφορα..για ουρολοιμωξεις απο καθετηρα γι αυτο ρωταω.

cIWNp3.png

Κοριτσια να ρωτησω κατι ασχετο..ο ουροκαθετηρας ποναει? Σου κανουν καποια αναισθησια για να στον βαλουν? Και μετά που βγαινει ποναει? Εχω ακουσει διαφορα..για ουρολοιμωξεις απο καθετηρα γι αυτο ρωταω.

otan τον βγαζουν δεν πονα καθολου

ουρολοιμωξεις ειναι επικινδυνες οταν μενει για πολλες μερες ο καθετηρας,οχι 2-3 που μενει στην καισαρικη.

οταν τον βαλαν πονεσα,αλλα μετα απο λιγο καναν την επισκληριδειο και σταματησα να νιωθω το οτιδηποτε.μετα που εφυγε η επισκληριδειος παλι δεν ενιωθα τιποτα.

με το καλο!

Εγώ πάλι δεν πόνεσα καθόλου ούτε όταν μου τον έβαλαν ούτε όταν μου τον έβγαλαν. Και επειδή τα ούρα ήταν καθαρά και περπάτησα τον έβγαλαν πριν συμπληρωθεί 24ωρο.

Μάλλον παίζει ρόλο και αυτός που το τοποθετεί.

Εγώ πάλι δεν πόνεσα καθόλου ούτε όταν μου τον έβαλαν ούτε όταν μου τον έβγαλαν. Και επειδή τα ούρα ήταν καθαρά και περπάτησα τον έβγαλαν πριν συμπληρωθεί 24ωρο.

Μάλλον παίζει ρόλο και αυτός που το τοποθετεί.

Θα συμφωνήσω και εγώ δεν ένιωσα πόνο, μόνο μια ενόχληση στιγμιαία που ούτως ή άλλως με τη νάρκωση δεν την καταλάβαινα. Σηκώθηκα και εγώ γρήγορα ( σε ένα 24ωρο) και δεν κατάλαβα τίποτε απολύτως όταν μου τον έβγαλαν. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε μια χαρά!

Εγώ φοβόμουν πολύ στην ιδέα του ουροκαθετήρα! Είχα πει μάλιστα στον γιατρό μου να φροντίσει να μου κάνουν πρώτα την επισκληρίδιο και μετά να τον βάλουν και όντως έτσι έγινε! Δεν ένιωσα πόνο αλλά από την μικρή πίεση που κατάλαβα την ώρα που έμπαινε το σωληνάκι πιστεύω ότι αν δεν είχα την επισκληρίδιο θα ήταν ΑΠΑΙΣΙΑ εμπειρία!! Μετά ανησυχούσα για το πώς θα ήταν όταν θα τον έβγαζα. Τίποτα κι εκεί! Βάζουν, απ'ότι θυμάμαι ένα ψιλοαναισθητικό και το τραβάνε, ένα στιγμιαίο πονάκι νιώθεις, τίποτα σχεδόν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...