Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κιρσοκήλη ( χειρουργείο , θεραπεία )

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 182
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το κακό σπερμοδιάγραμμα είναι η κύρια ένδειξη για κιρσοκήλη η οποία διαπιστώνεται με τρίπλεξ όρχεων.

@rlita: κι εμείς είχαμε κιρσοκήλη (δεν θυμάμαι αν ήταν στο ένα ή και στα δύο) εγχειριστήκαμε και μετά το 6μηνο θεραπείας κάναμε εξωσωματική... δεν πέτυχε και τότε παρά το γεγονός πως όλες μου οι εξετάσεις έβγαιναν ΑΨΟΓΕΣ κάναμε λαπαροσκόπηση σε εμένα όπου και διαπιστώθηκαν προβλήματα που δεν μπορούσαν να φανούνε με τον απλό υπέρηχο. Ας κάνει την εγχείριση αλλά μην επαφίεσαι στις "καλές εξετάσεις" ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Καλησπερα.Ο αντρας μου ειχε κηρσοκηλη 2ου βαθμου στον αριστερο ορχη και το διαπιστωσαμε μετα απο ενα κακο σπερμοδιαγραμμα εκανε την επεμβαση και μετα απο 1μιση μηνα εμεινα εγκυος και τωρα η μπεμπα ειναι 5 μηνων.Θεραπεια εμενα δεν πηρε και ουτε μας ειπε ο γιατρος να προσεξουμε μεχρι 3 μηνες μετα την επεμβαση.Γνωμη μου ειναι να κανει την επεμβαση και μετα βουρ για μπεμπε.Ευχομαι ολα να πανε καλα οτι και αν αποφασισετε να κανετε.Και διωξτε το αγχος.

C6rZp8.png

gP5ap8.png

καλημέρα..Υπάρχει κάποια που να έχει εμειρία με το θέμα τις κιρσοκήλης?? προσπαθούμε απο τα μέσα του 2007 να αποκτήσουμε παιδάκι..δυστυχώς μετά απο ένα χρόνο και δεν καταφέραμε τίποτα..Μετά ξεκίνησαν όλα...

Έκανε ο σύζυγος ένα σπερμοδιάγραμμα το οποίο είχε 36εκ σπερμαζωάρια και καμία κίνηση...ε ήταν το πρώτο σοκ..η διάγνωση..κιρσοκήλη αριστερά!!

'Αρχές φεβρουαρίου του 2009 χειρουργούμαστε...το σπερμοδιάγραμμα μετά απο 4 μήνες μας εμφανίζει τα θεαματικά αποτελέσματα...64.εκ σπερματοζωάρια και 1η ζωηρή 32% 3η 30% πάρα πολύ καλά αποτελέσματα...

Ξεκινάμε ξανά τις συστηματικές επαφές και φτάσαμε στον Νοέ. του 2010 που ακόμη τζίφος η κατάσταση.. υπόψιν οι δικές μου εξετάσεις όλες καλές.

Κάνουμε λοιπόν ένα ακόμη σπερμοδιάγραμμα τον Νοέ. και μας δείχνει....30.εκ σπερπατοζωάρια και κίνηση 1η ώρα 10% και 3η 7%...κεραμύδα έπεσε στο κεφάλι μας.

Πήγαμε σε ουρολόγο επαναλάβαμε ένα τρίπλεξ..αποτέλεσμα...αριστερά κιρσοκήλη μεσαίου-μεγάλου βαθμού χμ και δεξιά μικρού!!

Ο ουρολόγος λέει φυσικά χειρουργίο...μα τι είναι τα χειρουργία? καραμέλες? ποιος μου δίνει την εγγύηση μετά την πρώτη εμπειρία ότι θα έχει αποτέλεσμα...Έχω πελαγώσει λίγο!! και έχουμε κάνει ήδη την πρώτη μας σπερματεγχυση αυτο το μήνα η οποία δυστυχώς ήταν άκαρπη...

συγγνώμη αν σας κούρασα...εκτιμώ τις γνώμες και τις εμπειρίες σας!!

Πω κορίτσια ευχαριστώ για την τόσο άμεση ανταπόκριση... Απο ότι καταλαβαίνω και απο όσο ξέρω μέχρι σήμερα η περίπτωση της κιρσοκήλης είναι αμφιλεγόμενη..θα σας απαντήσω μια προς μια.....:oops:

καλημέρα..Υπάρχει κάποια που να έχει εμειρία με το θέμα τις κιρσοκήλης?? προσπαθούμε απο τα μέσα του 2007 να αποκτήσουμε παιδάκι..δυστυχώς μετά απο ένα χρόνο και δεν καταφέραμε τίποτα..Μετά ξεκίνησαν όλα...

Έκανε ο σύζυγος ένα σπερμοδιάγραμμα το οποίο είχε 36εκ σπερμαζωάρια και καμία κίνηση...ε ήταν το πρώτο σοκ..η διάγνωση..κιρσοκήλη αριστερά!!

'Αρχές φεβρουαρίου του 2009 χειρουργούμαστε...το σπερμοδιάγραμμα μετά απο 4 μήνες μας εμφανίζει τα θεαματικά αποτελέσματα...64.εκ σπερματοζωάρια και 1η ζωηρή 32% 3η 30% πάρα πολύ καλά αποτελέσματα...

Ξεκινάμε ξανά τις συστηματικές επαφές και φτάσαμε στον Νοέ. του 2010 που ακόμη τζίφος η κατάσταση.. υπόψιν οι δικές μου εξετάσεις όλες καλές.

Κάνουμε λοιπόν ένα ακόμη σπερμοδιάγραμμα τον Νοέ. και μας δείχνει....30.εκ σπερπατοζωάρια και κίνηση 1η ώρα 10% και 3η 7%...κεραμύδα έπεσε στο κεφάλι μας.

Πήγαμε σε ουρολόγο επαναλάβαμε ένα τρίπλεξ..αποτέλεσμα...αριστερά κιρσοκήλη μεσαίου-μεγάλου βαθμού χμ και δεξιά μικρού!!

Ο ουρολόγος λέει φυσικά χειρουργίο...μα τι είναι τα χειρουργία? καραμέλες? ποιος μου δίνει την εγγύηση μετά την πρώτη εμπειρία ότι θα έχει αποτέλεσμα...Έχω πελαγώσει λίγο!! και έχουμε κάνει ήδη την πρώτη μας σπερματεγχυση αυτο το μήνα η οποία δυστυχώς ήταν άκαρπη...

συγγνώμη αν σας κούρασα...εκτιμώ τις γνώμες και τις εμπειρίες σας!!

Καλημερα κοριτσι μου.Εμεις καναμε κιρσοκηλη το 2006,ειχε προβλημα στην αριστερη αλλα ο γιατρος μας προτεινε να χειρουργηθουν και οι δυο για να μην εχουμε στο μελλον θεμα με χειρουργειο,οπως εχετε τωρα εσεις.Μετα απο 6 μηνες το σπερμα του αντρα μου ητανε 76,3 εκατομμυρια.Καντε το χειρουργειο και μετα απο κανα 3 μηνο ξεκινηστε εντατικα τις προσπαθειες.Αν μετα απο 6 μηνες δεν εχετε συλλαβει επαναλαβετε τις εξετασεις.Σιγουρα θα παιζει θεμα αγχους.Καλη επιτυχια.

Εσείς είχατε θέμα υπογονιμότητας?? γιατί όπως μου έχουν πει τόσοι γιατροί...πολλοί άντρες έχουν κιρσοκήλη αλλά δεν έχουν θέμα γονιμότητας...εσείς καταφέρατε εγκυμοσύνη και μέχρι και σήμερα είναι οκ ο άντρας σου??

Διαφημίσεις

εμεις καναμε κυρσοκυλη και αριστερα και δεξια οντως είδαμε βελτίωση και πήρε και βιταμίνες.Βεβαια ύστερα απο σπερματεγχύσεις χωρίς αποτελεσμα καναμε και εξωσωματικες οπου πετυχαμε με την τρίτη. αλλοι γιατροι μας είπαν έπρεπε να κανουμε απευθείας εξωσωματικη χωρις να ασχοληθουμε με εγχειρηση κυρσοκύλης ...

Ναί zitamar αυτό είναι το θέμα μου... ο γυναικολόγος μου δεν είναι υπέρ της 2ης εγχείρησης και μου έχει πει ότι αντιμετωπίζεται πλέον με μικρογονιμοποίηση το θέμα της κιρσοκήλης. γιατί στην ουσία και κυρίως μετά απο μια υποτροπή κανείς δεν εγγυάται το αποτέλεσμα της επέμβασης..Ασε που μου είπαν ότι μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα κυρίως όταν είναι ετερόπλευρη. το θέμα για σας κορίτσι μου παρά την τόση ταλαιπωρία σου (δεν ήταν και λίγη απο ότι λες) πετύχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα!!!

καλημερα.

εμενα ο αντρας μου ειχε κιρσοκηλη κ το βρηκε πριν καν παντρευτουμε επειδη ειχε ενοχλησεις... ο γιατρος τοτε του ειπε κανε χειρουργειο για να μην προκυψει αργοτερα θεμα με παιδι. το σπερμοδιαγραμμα που ειχε κανει τοτε δεν ηταν κ οτι καλυτερο παντως... χειρουργηθηκε κ καθε 3 μηνες πηγαινε κ τον εβλεπαν κ του ειχε πει ο γιατρος οτι μετα απο 1 χρονο βλεπεις την αλλαγη,.... κ πραγματι ετσι ηταν!!! εμεις οταν αποφασισαμε να βαλουμε μπροστα για παιδακι πιασαμε με την πρωτη κ διδυμα!!! ολα θα πανε καλα;)

sofia μπράβο κορίτσι μου είσασταν απο τις τυχερές περιπτώσεις γιατί όπως λες το σπερμοδιάγραμμα δεν ήταν και καλό πριν αλλά δεν ήταν και τραγικό...άρα ανήκετε στην ¨καλή περίπτωση¨της κιρσοκήλης. εμείς πάντως μετά απο ένα χρόνο της επέμβασεις χμχμ αρχίζουμε να πατώνουμε πάλι. σε ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία σου!!!

κορίτσια συγνώμη κι όλας που παρεμβαίνω στο θέμα αλλα έχω μια απορία. Τί ακριβώς είναι η κυρσοκύλη και πως γίνεται η διάγνωση? Με υπέρηχο? Παρουσιάζει πάντα ενοχλήσεις? Ρωτάω γιατί προσπαθούμε 3-4 χρόνια για παιδί. Το σπερμοδιάγραμμα του άντρα μου ήταν καλό. Γίνεται κυρσοκύλη με καλό σπερμοδιάγραμμα?

Runoula δεν παρεμβαίνεις...;) Μην αγχώνεσαι όμως.. στην υπογεννητικότητα λόγω κιρσοκήλης δεν έχουμε καλό σπερμοδιάγραμμα. τώρα το τί είναι η κιρσοκήλη ...συνοπτικά και απλά θα σου πώ οτι συνήθως στον αριστερό όρχη παρουσιάζεται περισσότερη αιμάτωση απο όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να δημιουργουνται σαν κιρσοι στον όρχη και να αυξάνεται η θερμοκρασία του με αποτέλεσμα κυρίως την κακή κινητικότητα των σπερματοζωαρίων ή και πλήρης ακινησία αυτων... καθώς και των αριθμό των σπερματοζωαρίων! Όσο για τις ενοχλήσεις κυρίως δεν έχει κλινικά συμπτώματα και η διάγνωση γίνεται λόγω υπογεννητικότητας!!

Το κακό σπερμοδιάγραμμα είναι η κύρια ένδειξη για κιρσοκήλη η οποία διαπιστώνεται με τρίπλεξ όρχεων.

@rlita: κι εμείς είχαμε κιρσοκήλη (δεν θυμάμαι αν ήταν στο ένα ή και στα δύο) εγχειριστήκαμε και μετά το 6μηνο θεραπείας κάναμε εξωσωματική... δεν πέτυχε και τότε παρά το γεγονός πως όλες μου οι εξετάσεις έβγαιναν ΑΨΟΓΕΣ κάναμε λαπαροσκόπηση σε εμένα όπου και διαπιστώθηκαν προβλήματα που δεν μπορούσαν να φανούνε με τον απλό υπέρηχο. Ας κάνει την εγχείριση αλλά μην επαφίεσαι στις "καλές εξετάσεις" ;)

aeriko με άγχωσες λίγο...:oops: και εμένα οι εξετάσεις μου δεν δείχνουν τίποτα κακό..αντιθέτως είναι φυσιολογικές... δηλαδή και σένα όλες φυσιολογικές και ανακάλυψες λαπαροσκοπικά το πρόβλημα?? καμία άλλη ένδειξη δεν είχες? η σαλπιγγογραφία σου??

Καλησπερα.Ο αντρας μου ειχε κηρσοκηλη 2ου βαθμου στον αριστερο ορχη και το διαπιστωσαμε μετα απο ενα κακο σπερμοδιαγραμμα εκανε την επεμβαση και μετα απο 1μιση μηνα εμεινα εγκυος και τωρα η μπεμπα ειναι 5 μηνων.Θεραπεια εμενα δεν πηρε και ουτε μας ειπε ο γιατρος να προσεξουμε μεχρι 3 μηνες μετα την επεμβαση.Γνωμη μου ειναι να κανει την επεμβαση και μετα βουρ για μπεμπε.Ευχομαι ολα να πανε καλα οτι και αν αποφασισετε να κανετε.Και διωξτε το αγχος.

tzeni78 χαίρομαι να ακούω τέτοιες περιπτώσεις, παίρνω κουράγιο. να χαίρεσαι την κορούλα σου..όχι και σε μάς δεν μας είπαν να προσέξουμε το πρώτο 3μηνο απλά το πρώτο σμερμοδιάγραμμα να γίνει μετά το 3μηνο και μέχρι το 6μηνο δηλαδή κάπου ενδιάμεσα...και όπως προαναφέρθηκα τα αποτελέσματά μας ήταν απίστευτα καλά αλλά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα στο θέμα μπεμπέ...Γιαυτό και το ερώτημα μου και 2η επέμβαση κιρσοκήλης...!! σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!

Διαφημίσεις

H σαλπιγγογραφία το μόνο που έδειξε ήταν ότι ήταν κομπολογοειδείς οι σάλπιγγες το οποίο έδινε ένα βαθμό δυσκολίας και γι' αυτό (συν την ηλικία) πήγαμε σε εξωσωματική. Οι συμφύσεις και τα πολυποδάκια δεν φαίνονταν πουθενά. Δεν ήταν σκοπός μου να σε αγχώσω... αλλά κι εμείς σαν κι εσάς χάσαμε πολύτιμα χρόνια από το παιδάκι μας περιμένοντας...

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Κορίτσια καλησπέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και την δική μας εμπειρία. Έχουμε κάνει και εμείς κιρσοκήλη στον αριστερό όρχη αφού πρώτα είχαμε ένα κάκιστο σπερμοδιάγραμμα (δεν υπήρχε τίποτα), κάναμε βιοψία και βρίκαμε, αλλά όχι σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά απο 3 μήνες που έκανε πάλι σπερμοδιάγραμμα δεν υπήρχε αλλάγη και μας είπαν ότι μόνο με βιοψία θα πάρουμε κάθε φορά, Έχουμε κάνει ήδη τρεις εξωσωματικές με αυτά αλλά είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες. Ο πρώτος ουρολόγος που έκανε την κιρσοκήλη και την βιοψία την πρώτη φορά μας την έκανε γιατί ηθελε να δει αν ευθύνεται για την αζωοσπερμία και μας είπε ότι δεν είναι απαραίτητο να ξανακάνει γιατί μετά τα 35-40 φεύγει μόνη της. Ο δεύτερος ουρολόγος που μας είδε και έκανε την άλλη βιοψία μας είπε ότι δεν έπρεπε να ασχοληθούμε καθόλου με την κιρσοκήλη και να την πειράξουμε γιατί επανέρχεται. Έδώ σε εσάς διαβάζω ότι οι πιο πολλοί προχωράνε και σε 2-3 χειρουργεία για κιρσοκήλη. Νιώθω πολύ μπερδεμένη δεν ξέρω τι να πρωτο πιστέψω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πιο είναι το σωστό!!!!!!!:-( Εύχομαι τα καλύτερα για όλες σας.

uUIep2.png

sofia μπράβο κορίτσι μου είσασταν απο τις τυχερές περιπτώσεις γιατί όπως λες το σπερμοδιάγραμμα δεν ήταν και καλό πριν αλλά δεν ήταν και τραγικό...άρα ανήκετε στην ¨καλή περίπτωση¨της κιρσοκήλης. εμείς πάντως μετά απο ένα χρόνο της επέμβασεις χμχμ αρχίζουμε να πατώνουμε πάλι. σε ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία σου!!!

δεν εχω το σπερμοδιαγραμμα εδω αλλιως θα σου εγραφα τι ελεγε για να δεις.... σε γενικες γραμμες το συνολο των κινητικων κ νοθρων ηταν 35-40% το υπολοιπο ηταν dead!!!! το συνολο των σπερματοζωαριων αν θυμαμαι καλα πρεπει να ηταν γυρω στα 2εκ... αν το βρω θα σου πω ακριβως... παντως ανα 3μηνο εξετασεις ανεβαινε σταδιακα κ στο χρονο ακριβως τα κινητικα εγιναν γυρω στο 70%.. α, κ εννοειται no stress etsi????? εμας μας βοηθεισαι το οτι δεν ηταν στα σχεδια μας το παιδι....

t7XLp3.png

Εμενα ο αντρας μου ειχε πονο στους ορχεις λογω της κιρσοκηλης,καναμε την εγχειρηση το 2006,παντρευτηκαμε το 2008 και τωρα εχουμε ενα αγορακι 3 μηνων.Δεν ειχαμε θεμα υπογονιμοτητας.Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι αν δεν εχει πονο και αναβαλλει την εγχειρηση ο οποιοσδηποτε αντρας,ισως στο μελλον να εχει μικρο αριθμο σπερματος.Η κιρσοκηλη ειναι διογκωμενη φλεβα μεσα στους ορχεις.Ο αντρας μου ειναι μια χαρα απο τη στιγμη που εκανε το χειρουργειο.

Διαφημίσεις

Πριν απο 12 χρονια....και μετα απο 2 χρονια προσπαθειων για παιδι το σπερμαδιαγραμμα του καλου μου μας προσγειωσε αποτομα μαζι με την μια κλειστη σαλπιγγα που ειχαμε ανακαλυψει στις δικες μου εξετασεις μου....:-(

Καναμε επεμβαση κυρσοκηλης....και υπομονη 6 μηνες για να δουμε καποια αποτελεσματα....αλλα το σπερμαδιαργαμμα οχι πολυ ενθαρρυντικο και ο γιατρος μας ειπε τοτε πως με τα χρονια θα δουμε μεγαλυτερη βελτιωση....και επειδη θελαμε πολυ ενα παιδακι ακολουθησαμε την μεθοδο της σπερματενχυσης...και εμεινα με την δευτερη προσπαθεια εγκυος σε διδυμα....και σημερα εχουμε 4 παιδακια....που η συλληψη των υπολοιπων δυο εγινε με τον κλασικο τροπο.....οπως μας ειχε πει ο γιατρος...οτι με τα χρονια υπαρχει βελτιωση στο σπερμα...και μετα την γεννηση των διδυμων μας εφυγε και το ανχος.....!!!!!

Ευχομαι σε ολες καλα αποτελεσματα και γρηγορα να γινεται μανουλες....!!!:-P

H σαλπιγγογραφία το μόνο που έδειξε ήταν ότι ήταν κομπολογοειδείς οι σάλπιγγες το οποίο έδινε ένα βαθμό δυσκολίας και γι' αυτό (συν την ηλικία) πήγαμε σε εξωσωματική. Οι συμφύσεις και τα πολυποδάκια δεν φαίνονταν πουθενά. Δεν ήταν σκοπός μου να σε αγχώσω... αλλά κι εμείς σαν κι εσάς χάσαμε πολύτιμα χρόνια από το παιδάκι μας περιμένοντας...

Η ηλικία μας νομίζω ακόμη είναι σε καλά επίπεδα...εγώ σχεδόν 29 και ο σύζυγος 31..αν σκεφτείς ότι με τα πολλά και τα λίγα οι προσπάθειες ξεκίνησαν το 07 και φτάσαμε σήμερα στο 11 είναι όντως πολύτιμος χαμένος χρόνος..η σαλπιγγογραφία μου είναι πεντακάθαρη δεν ξέρω, όπως λες εσένα κάτι έδειξε...αχ δεν ξέρω...τώρα ξεκινάω για την δεύτερη σπερματέγχυση και βλέπουμε μετά απο αυτό...βήμα βήμα... την καλημέρα μου....!!!!!

Κορίτσια καλησπέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και την δική μας εμπειρία. Έχουμε κάνει και εμείς κιρσοκήλη στον αριστερό όρχη αφού πρώτα είχαμε ένα κάκιστο σπερμοδιάγραμμα (δεν υπήρχε τίποτα), κάναμε βιοψία και βρίκαμε, αλλά όχι σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά απο 3 μήνες που έκανε πάλι σπερμοδιάγραμμα δεν υπήρχε αλλάγη και μας είπαν ότι μόνο με βιοψία θα πάρουμε κάθε φορά, Έχουμε κάνει ήδη τρεις εξωσωματικές με αυτά αλλά είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες. Ο πρώτος ουρολόγος που έκανε την κιρσοκήλη και την βιοψία την πρώτη φορά μας την έκανε γιατί ηθελε να δει αν ευθύνεται για την αζωοσπερμία και μας είπε ότι δεν είναι απαραίτητο να ξανακάνει γιατί μετά τα 35-40 φεύγει μόνη της. Ο δεύτερος ουρολόγος που μας είδε και έκανε την άλλη βιοψία μας είπε ότι δεν έπρεπε να ασχοληθούμε καθόλου με την κιρσοκήλη και να την πειράξουμε γιατί επανέρχεται. Έδώ σε εσάς διαβάζω ότι οι πιο πολλοί προχωράνε και σε 2-3 χειρουργεία για κιρσοκήλη. Νιώθω πολύ μπερδεμένη δεν ξέρω τι να πρωτο πιστέψω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πιο είναι το σωστό!!!!!!!:-( Εύχομαι τα καλύτερα για όλες σας.

καλημέρα μαριρεν...απο ότι καταλαβαίνω κάνατε αρχικά ένα σπερμοδιάγραμμα το οποίο έδειξε αζωοσπερμία και διαγνώστηκε κιρσοκήλη...κάνατε το πρώτο χειρουργίο και μετά πάλι είχατε κακό σπερμοδιάγραμμα??? δεύτερον μετά την επέμβαση κάνατε μετά απο κάποιους μήνες τρίπλεξ για να δείτε αν αποκαταστάθηκε η κιρσοκήλη??? ρωτάω όλα αυτά γιατι φτάσατε και στην βιοψία...!!!! το ότι σου είπαν φεύγει απο μόνη της στα 35-40 κανείς δεν μου το είπε...αντιθέτως άκουσα και ότι κάποια στιγμή με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργήσει ατροφία στους όρχεις...πέρα την τεκνοποίηση δηλαδή..ναι δεν είσαι η μόνη μπερδεμένη με το θέμα αυτό..γιαυτό άλλωστε την κιρσοκήλη την χαρακτιρίζω αμφιλεγόμενη...είναι μια τρέλα!! έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ...μην χάνεις το κουράγιο σου..(όσο μπορείς)!!!!!!

δεν εχω το σπερμοδιαγραμμα εδω αλλιως θα σου εγραφα τι ελεγε για να δεις.... σε γενικες γραμμες το συνολο των κινητικων κ νοθρων ηταν 35-40% το υπολοιπο ηταν dead!!!! το συνολο των σπερματοζωαριων αν θυμαμαι καλα πρεπει να ηταν γυρω στα 2εκ... αν το βρω θα σου πω ακριβως... παντως ανα 3μηνο εξετασεις ανεβαινε σταδιακα κ στο χρονο ακριβως τα κινητικα εγιναν γυρω στο 70%.. α, κ εννοειται no stress etsi????? εμας μας βοηθεισαι το οτι δεν ηταν στα σχεδια μας το παιδι....

Σοφία εμείς προ κιρσοκήλης είχαμε ---- κίνηση... και μετά αν μιλάμε γι συνολική κινητηκότητα ζωηρή και μέτρια είχαμε 70% και σήμερα...το ένα σπερμοδιάγραμμα δείχνει 39% και το δεύτερο το οποίο έγινε πριν την σπερματέγχυση δείχνει 53% και με τον εμπλουτισμό 80%.βέβαια αυτοί μετράνε ως σύνολο...ζωηρή-μέτρια και νωθρή..!! δηλαδή μια τρέλα....αν και κάθε εκσπερμάτιση είναι διαφορετική πάντα!!!! τώρα όσο για το άγχος χμχμχ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο...:-( και σίγουρα καταστροφικό..αλλα τι να κάνουμε πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε....!!!!

Εμενα ο αντρας μου ειχε πονο στους ορχεις λογω της κιρσοκηλης,καναμε την εγχειρηση το 2006,παντρευτηκαμε το 2008 και τωρα εχουμε ενα αγορακι 3 μηνων.Δεν ειχαμε θεμα υπογονιμοτητας.Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι αν δεν εχει πονο και αναβαλλει την εγχειρηση ο οποιοσδηποτε αντρας,ισως στο μελλον να εχει μικρο αριθμο σπερματος.Η κιρσοκηλη ειναι διογκωμενη φλεβα μεσα στους ορχεις.Ο αντρας μου ειναι μια χαρα απο τη στιγμη που εκανε το χειρουργειο.

Ναι έφη συμφωνώ αν και οι περισσότεροι δεν έχουν πόνο και μαθαίνουν την ύπαρξη της κιρσοκήλης όταν αρχίζουν και ψάχνονται για το θέμα παιδιού... και συνήθως κατα πολύ μεγάλο ποσοστό στα αγοράκια η ύπαρξη της αρχίζει στην εφηβεία...αλλά λίγοι το καταλαβαίνουν και η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται απο την εμφάνιση της αλλά....

και το ¨αστείο¨της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι άντρες με κιρσοκήλη δεν έχουν κλινικά συμπτώματα και δεύτερον δεν έχουν πρόβλημα τεκνοποίησης οπότε δεν το μαθαίνουν κιόλας...αυτα μου τα έχουν πει όλοι οι ουρολόγοι τους οποίους έχουμε επισκεφτεί...!!! Ο δικός μου άντρας δεν είχε καμία ενόχληση και αφου δεν το ξέραμε δεν μπορούσαμε να το ψιλαφήσουμε κίολας για να καταλάβουμε..γιατί πλεόν με την ψιλάφηση το καταλαβαίνουμε!!!!

Πριν απο 12 χρονια....και μετα απο 2 χρονια προσπαθειων για παιδι το σπερμαδιαγραμμα του καλου μου μας προσγειωσε αποτομα μαζι με την μια κλειστη σαλπιγγα που ειχαμε ανακαλυψει στις δικες μου εξετασεις μου....:-(

Καναμε επεμβαση κυρσοκηλης....και υπομονη 6 μηνες για να δουμε καποια αποτελεσματα....αλλα το σπερμαδιαργαμμα οχι πολυ ενθαρρυντικο και ο γιατρος μας ειπε τοτε πως με τα χρονια θα δουμε μεγαλυτερη βελτιωση....και επειδη θελαμε πολυ ενα παιδακι ακολουθησαμε την μεθοδο της σπερματενχυσης...και εμεινα με την δευτερη προσπαθεια εγκυος σε διδυμα....και σημερα εχουμε 4 παιδακια....που η συλληψη των υπολοιπων δυο εγινε με τον κλασικο τροπο.....οπως μας ειχε πει ο γιατρος...οτι με τα χρονια υπαρχει βελτιωση στο σπερμα...και μετα την γεννηση των διδυμων μας εφυγε και το ανχος.....!!!!!

Ευχομαι σε ολες καλα αποτελεσματα και γρηγορα να γινεται μανουλες....!!!:-P

Αυτά που μας περιγράφεις είναι απίστευτα ενθαρρυντικά κλάρα..γιατί τώρα θα μπώ κατευθείαν μετά την αποτυχημένη πρώτη σπερματέγχυση στην δεύτερη..βέβαια έχουμε μια διαφορά ότι το δικό μας σπέρμα δεν δυναμωνει με την πάροδο του χρόνου...αντιθέτως..αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι τώρα αρνητικά οπότε θα κοιτάξω τα θετικά και μόνο...όσα και αν είναι αυτά...!!

Αυτά που μας περιγράφεις είναι απίστευτα ενθαρρυντικά κλάρα..γιατί τώρα θα μπώ κατευθείαν μετά την αποτυχημένη πρώτη σπερματέγχυση στην δεύτερη..βέβαια έχουμε μια διαφορά ότι το δικό μας σπέρμα δεν δυναμωνει με την πάροδο του χρόνου...αντιθέτως..αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι τώρα αρνητικά οπότε θα κοιτάξω τα θετικά και μόνο...όσα και αν είναι αυτά...!!

...και στο δικο μας σπερμα δεν ειχαμε θεαματικα αποτελεσματα ...μαλιστα μετα απο 6 μηνες απο την επεμβαση ηταν μαυρα χαλια...πολυ μικρη βελτιωση βεβαια...αλλα απο τοτε ποτε δεν ξανακαναμε εξεταση....και η επομενη εγκυμοσυνη μετα την σπερματενχυση ηταν σε δυο χρονια απο την επεμβαση και το μικρο μου μετα μια δεκαετια....!!!!

σου ευχομαι ολα να πανε καλα και θετικη σκεψη....

καλημέρα μαριρεν...απο ότι καταλαβαίνω κάνατε αρχικά ένα σπερμοδιάγραμμα το οποίο έδειξε αζωοσπερμία και διαγνώστηκε κιρσοκήλη...κάνατε το πρώτο χειρουργίο και μετά πάλι είχατε κακό σπερμοδιάγραμμα??? δεύτερον μετά την επέμβαση κάνατε μετά απο κάποιους μήνες τρίπλεξ για να δείτε αν αποκαταστάθηκε η κιρσοκήλη??? ρωτάω όλα αυτά γιατι φτάσατε και στην βιοψία...!!!! το ότι σου είπαν φεύγει απο μόνη της στα 35-40 κανείς δεν μου το είπε...αντιθέτως άκουσα και ότι κάποια στιγμή με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργήσει ατροφία στους όρχεις...πέρα την τεκνοποίηση δηλαδή..ναι δεν είσαι η μόνη μπερδεμένη με το θέμα αυτό..γιαυτό άλλωστε την κιρσοκήλη την χαρακτιρίζω αμφιλεγόμενη...είναι μια τρέλα!! έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ...μην χάνεις το κουράγιο σου..(όσο μπορείς)!!!!!!

Καλησπέρα rlita, τι να σου πω αυτά που μου λες εσύ για ατροφία δεν μου τα έχει πει κανένας γιατρός, 3 τον έχουν δει σε σύνολο, άλλα λένε σε κάθε έναν;;;;;;;;;:(. Εμείς κάναμε 3 σπερμοδιαγράμματα στην αρχή μήπως ήταν λάθος του κέντρου το μηδενικό σπερμοδιάγραμμα αλλά ήταν όλα τα ίδια. Κάναμε ένα τρίπλεξ πριν την επέμβαση κιρσοκήλης για να δούμε που ήταν ακριβώς και μετά την επέμβαση 2 σπερμοδιαγράμματα στους 3 και τους 6 μήνες χωρίς αλλαγή όμως. Για αύτο δεν ξαναασχοληθήκαμε με την κιρσοκήλη και έκανε βιοψία. Έμείς ταλαιπωρούμαστε απο το 2005 που το μάθαμε και την 2 βιοψία την έκανε το 2009 μεσά σε όλα αυτά δεν είχαμε καμία αλλαγή!!!! Και απο το υλικό που πήραμε κάναμε και 3 προσπάθειες εξωσωματικής με αρνητικά αποτελέσματα. Τώρα θα ξεκινήσουμε την 4η και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα! Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί γιατροί ασχολούνται με την κιρσοκήλη και την χειρουργούν και μετά αν πας σε άλλον σου λένε ότι κακώς την χειρούργησες γιατί δεν χρειάζεται και πιο πολύ κακό κάνεις!!!!!!!!!!!!!:shock::? Αυτό για την ηλικία μας το είχαν πει οι 2 απο τους 3 ουρολόγους!! Για ατροφία κανείς!!!!!!!!Τι να πω. Εσάς είναι η πρώτη εγχείρηση κιρσοκήλης; Με συγχωρείς αν σε ζάλισα αλλά προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις. Καλή επιτυχία να έχουμε όλες και να μας πάνε όλα καλά αυτή την φορά.:)

uUIep2.png

εμεις το 2007 ανακαλυψαμε οτι ο αντρας μου εχει κιρσοκηλη, πηγαμε σε ουρολογο και μας συστησε χειρουργειο. ετσι και εγινε, βεβαια υστερα απο ενα χρονο καταλαβαινεις αν εχει γινει επιτυχια στην εγχειρηση.

η αληθεια ειναι οτι ειδαμε καποια βελτιωση μετα το χειρουργειο, αλλα η πολυποθητη εγκυμοσυνη ηρθε υστερα απο εξωσωματικη....

α!παιζει ρολο και η ηλικια του αντρα, οσο μικροτερος τοσο το καλυτερο.

Καλησπέρα rlita, τι να σου πω αυτά που μου λες εσύ για ατροφία δεν μου τα έχει πει κανένας γιατρός, 3 τον έχουν δει σε σύνολο, άλλα λένε σε κάθε έναν;;;;;;;;;:(. Εμείς κάναμε 3 σπερμοδιαγράμματα στην αρχή μήπως ήταν λάθος του κέντρου το μηδενικό σπερμοδιάγραμμα αλλά ήταν όλα τα ίδια. Κάναμε ένα τρίπλεξ πριν την επέμβαση κιρσοκήλης για να δούμε που ήταν ακριβώς και μετά την επέμβαση 2 σπερμοδιαγράμματα στους 3 και τους 6 μήνες χωρίς αλλαγή όμως. Για αύτο δεν ξαναασχοληθήκαμε με την κιρσοκήλη και έκανε βιοψία. Έμείς ταλαιπωρούμαστε απο το 2005 που το μάθαμε και την 2 βιοψία την έκανε το 2009 μεσά σε όλα αυτά δεν είχαμε καμία αλλαγή!!!! Και απο το υλικό που πήραμε κάναμε και 3 προσπάθειες εξωσωματικής με αρνητικά αποτελέσματα. Τώρα θα ξεκινήσουμε την 4η και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα! Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί γιατροί ασχολούνται με την κιρσοκήλη και την χειρουργούν και μετά αν πας σε άλλον σου λένε ότι κακώς την χειρούργησες γιατί δεν χρειάζεται και πιο πολύ κακό κάνεις!!!!!!!!!!!!!:shock::? Αυτό για την ηλικία μας το είχαν πει οι 2 απο τους 3 ουρολόγους!! Για ατροφία κανείς!!!!!!!!Τι να πω. Εσάς είναι η πρώτη εγχείρηση κιρσοκήλης; Με συγχωρείς αν σε ζάλισα αλλά προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις. Καλή επιτυχία να έχουμε όλες και να μας πάνε όλα καλά αυτή την φορά.:)

η περίπτωση είναι ¨τραγική¨άλλα λέει ο ένας..άλλα λέει ο άλλος..και εμείς στην μέση κλασικά..:evil: και αυτό για την ηλικία κανείς δεν μας το είπε...χμ στην πρώτη φορά...όλοι λέγανε αν θέλετε παιδί..να μπειτε χειρουργίο..και ότι δεν έχει κάποια άλλη επίπτωση...δηλαδή ομοφωνία.. τώρα που υποτροπιάσαμε μετα το χειρουργίο του 2009...μας λένε...ξανά χειρουργίο..αλλά δεν υπάρχει εγγύηση βελτίωσης και φυσικά αν θα υπάρξει φυσιολογική σύλληψη. ο ένας μας είπε ίσως να δημιουργήσει αργότερα ατροφία..τίποτα δεν είναι σίγουρο και ο άλλος μας είπε σίγουρα θα δημιουργήσει ατροφία σε κάποια χρόνια. άλλος λέει έτσι είναι κιρσοκήλη..ποτέ δεν ξέρεις...δηλαδή που υποτροπιάσαμε..και άκουσα και το ότι στο εξωτερικό δεν χειρουργούνται πλέον οι κιρσοκήλες που υπάρχουν και στις δύο πλευρές και τα ζευγάρια οδηγούνται σε μικρογονιμοποίηση:shock:..Είναι για γερά νεύρα το θέμα αλλά οκ νομίζω ότι προέχει και η υγεία...δεν έχω την υπομονή για 2ο χειρουργίο το οποίο δεν μου εγγυάται και κανείς..προχωράω στην 2η και τελευταία σπερματέγχυση...μετά έρχεται η εξωσωματική..την οποία και φοβάμαι πολύ!!!:-( αλλά προς το παρόν μένω στην δεύτερη προσπάθεια..ένα ένα βήμα!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...