Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τι να πω. Ελπίζω να είναι "φάση" που θα περάσει.

Σίγουρα πεινάει γιατί όντως τρώει τα χεράκια του πριν.

Μπορεί τελικά να είναι κολικός που τον πιάνει σε οριζόντια στάση (!!!)

Πραγματικά αναρωτιέμαι τι άλλον τον ενοχλεί στο διαιτολόγιό μου.

Τα έχω κόψει όλα πλέον.

Ζω με ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά και άνοστες σούπες.

Θα μου φτάσει η κυτταρίτιδα στο μάγουλο….

Κι ο δικός μου έχει ώρες- ώρες τέτοιες αντιδράσεις αλλά βρήκα το κόλπο. Τον αφήνω όρθιο μέχρι να ρευτεί και ας γκρινιάζει. Συνήθως έχει εγκλωβισμένο αέρα και κάνει ένα ρέψιμο.... :lol: Επίσης αν έχεις ένα sling βάλτον μέσα να θηλάσει κι εσύ να περπατάς. Συγκεντρώνεται στον θηλασμό και όλα ΟΚ. Αυτό το τελευταίο το διάβασα στο kellymom και πραγματικά δούλεψε!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχουμε κι εμείς.Ενώ είναι η ώρα του να φάει βάζει το μαστό στο στόμα,ρουφάει λίγο και αρχίζει να ουρλιάζει.Τεντώνει τα πόδια και τινάζει το κεφάλι.Σε αυτή τη φάση τον βάζω μπρούμυτα και του πιέζω την κοιλιά.Επίσης κάνω πως τον ανασηκώνω πιάνοντάς τον αριστερά και δεξιά από τη μέση.Έτσι απελευθερώνονται τα αέρια και καλώς εχόντων των πραγμάτων ηρεμεί και κοιμάται για περίπου 10 λεπτά.Όταν ξυπνήσει πλέον τρώει ήρεμα.Αυτή η κατάσταση μπορεί να κρατήσει και 3 ώρες!Κουράγιο.... :wink:

url]

url]

Αν ψάξεις τα παλαιότερα θέματα, θα δεις ότι έχει ξανασυζητηθεί αυτό - δυστυχώς δεν θυμάμαι ποια ακριβώς ώστε να βάλω λινκ- , οπότε δεν είσαι μόνη! Κι η μπέμπα μου έκανε τα ίδια. Τελικά κατέληξα στο ότι μάλλον την πονούσε η κοιλίτσα λόγω αερίων. Νομίζω ότι αν περάσει το τρίμηνο όλα θα είναι οκ. ΌΠως λένε κι οι άλλες, μπορείς να τον βάζεις να ρεύεται πολύ συχνά και να του τρίβεις την κοιλίτσα. Δεν νομίζω ότι φταίει κάτι στη διατροφή σου.

Διαφημίσεις

Το πιο πιθανό -προς σίγουρο- είναι να είναι κολικός. Αλλά εγώ άλλο ήθελα να ρωτήσω, γιατί τα έχεις κόψει όλα; Έχει αλλεργία το μωρό σε κάποιες τροφές που καταναλώνεις εσύ;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα με αλλεργίες

Απλά τις πρώτες εβδομάδες είχε τρομερούς κολικούς και εμετούς.

Με είχαν συμβουλεύσει να κόψω ένα κάρο πράγματα και το έκανα.

Σιγά σιγά όμως έχω αρχίσει και βάζω στην διατροφή μου διάφορες τροφές.

Δοκιμάζω αν θα τον ενοχλήσουν και μετά προσθέτω ακόμη κάτι.

Δεν νομιζω οτι οι κολικοι ειναι θεμα διατροφης μητερας εκτος απο λιγα πραγματα που απαγορευονται και προκαλουν αερια (λαχανο, κουνουπιδι κλπ). Το να ζεις μονο με ζυμαρικα το θεωρω αδικο.

Θα συμφωνησω με την voukal οτι ισως θελει να ρευτει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Παιδιά το πράγμα έχει χειροτερέψει. Πλέον κλαίει με την στάση του θηλασμού και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Τον σηκώνω και σταματάει το κλάμα αλλά μετά από λίγο αρχίζει γκρίνια γιατί πεινάει και ξανά τα ίδια.

Δοκίμασα άλλες στάσεις θηλασμού, μαξιλάρια κλπ αλλά δεν βλέπω διαφορά.

Επίσης δεν ρεύετε όταν τον σηκώνω οπότε voukal δεν είναι αυτό.

Προσπάθησα να του δώσω το γάλα μου με μπιμπερό αλλά και εκεί αποτυχία.

(Δεν δέχεται ούτε μπιμπερό ούτε πιπίλα).

Δεν μπορώ να καταλάβω και με έχει πιάσει απογοήτευση.

Ακόμη και αν διέκοπτα τον θηλασμό γιʼ αυτόν τον λόγο δεν ξέρω αν θα τον καταφέρω να πιει από μπιμπερό.

Διαφημίσεις

choco μου και μενα τα ιδια περιπου κανει . Τρωει λιγακι και μετα αρχιζει και κλαιει και οταν τη σηκωνω πανω την ηρεμω λιγο και σταματαει.Οταν την βαλω παλι στο στηθος μου παλει κλαιει . Βασικα εγω νομιζω ειναι νυστα και νευρα. οταν νυσταζει δεν ξερει πως να το αντιμετοπισει το κακο που τη βρηκε και κλαιει. τι να την κανω. υπομονη.

3lSop2.png

DUvpp2.png

Choco αυτο που παθαινει το μωράκι σου οφειλεται στο γαστροκολικό ανακλαστικό . Ναι το παθαίνει μονο οταν τρωει και αν διακοψεις τον θηλασμό θα ειναι πολυ χειρότερα τα πράγματα και οι κολικοι θα σας κρατήσουν κανα 6μηνο :shock:

Προσπάθησε να κανεις ασκησουλες με τα ποδαράκια , να ρευεις καλα το μωράκι σου και οτι μπορεις να φανταστεις ωστε να φευγει ο εγκλωβισμένος αέρας .

Κουράγιο και υπομονή , τα περάσαμε και μεις ξερω οτι ειναι δυσκολη φάση αλλα ...περνάει :D

(ρωτα τον παιδίατρο , δινουν κατι σταγονίτσες που βοηθουν λενε ..δεν γνωριζω να σου πω )

VgL7.jpgIgLdp2.png

Οι σταγόνες λέγονται infacolic. Όταν είχαμε κολικούς είχα βρει σχετικό topic που τις αναφέρει. Είναι φυτικές από όσο ξέρω. Πάντος η δική μας παιδίατρος μας συνέστησε να μην τις πάρουμε γιατι λέει αν είχε βρεθεί το "φάρμακο" για τους κολικούς τότε κανένα μωρό πια δεν θα υπέφερε από αυτούς. Γερά νεύρα χρειάζεται και υπομονή...

Μάλλον επειδή θηλάζετε δεν πίνετε χαμομηλάκι. Υπάρχει και ένα αφέψημα για βρέφη της milupa στο μπλε κουτί. Κάρδαμος ή μάλαθρος νομίζω. Υποτίθεται ότι βοηθά στους κολικούς.

Διαφημίσεις

Παιδιά το πράγμα έχει χειροτερέψει. Πλέον κλαίει με την στάση του θηλασμού και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Τον σηκώνω και σταματάει το κλάμα αλλά μετά από λίγο αρχίζει γκρίνια γιατί πεινάει και ξανά τα ίδια.

Δοκίμασα άλλες στάσεις θηλασμού, μαξιλάρια κλπ αλλά δεν βλέπω διαφορά.

Επίσης δεν ρεύετε όταν τον σηκώνω οπότε voukal δεν είναι αυτό.

Προσπάθησα να του δώσω το γάλα μου με μπιμπερό αλλά και εκεί αποτυχία.

(Δεν δέχεται ούτε μπιμπερό ούτε πιπίλα).

Δεν μπορώ να καταλάβω και με έχει πιάσει απογοήτευση.

Ακόμη και αν διέκοπτα τον θηλασμό γιʼ αυτόν τον λόγο δεν ξέρω αν θα τον καταφέρω να πιει από μπιμπερό.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!μη διακοψεις το θηλασμο για αυτο το λογο εξαλλου με το ξενο γαλα θα ειναι χειροτερα τα πραγματα!Κλαιει και κανει σαν γεφυρα το κορμακι του?Βγαζει καθολου γαλα?Αν ναι μπορει να οφειλεται σε Γαστροοισοφαγικη Παλινδρομιση.Ειναι κατι πολυ συνηθισμενο σε μωρα και πολλες φορες οι γιατροι συστηνουν ελλιπτικη διατροφη στη μαμα απο τα γαλακτοκομικα.Αν συνεχιζει ισως να συμβουλευτεις παιδογαστρεντερολογο.Οντως η ορθια σταση βοηθαει να ανακουφιστει απο τα πονακια και να ρευτει.Να εισαι ηρεμη γιατι αν ταραζεσαι το νιωθει και χειροτερευει.Καλο ειναι να προσεχεις να ειναι λιγο καθετος οταν θηλαζεις και να μην τσακιζεις την κοιλιτσα του.Παντως ολο αυτο ηρεμει καποια στιγμη.Να εχεις κουραγιο :)

Αν οντως ειναι ΓΟΠ εχω να σου δωσω υλικο να ενημερωθεις αρκετο(εχουμε εμπειρια σε αυτο)Τη σκηνη που περιγραφεις την εζησα πολλες φορες.Ευτυχως που συνεχισα να θηλαζω !Απο τον 4ο ειμαστε καλυτερα.

03HJp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

Και η παιδίατρος μου είπε ότι μάλλον πρόκειται για γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

Θα πάμε να κάνουμε έναν υπέρηχο αρχικά να δούμε σε τι βαθμό είναι.

Πάντως ακόμη και η γιατρός μου είπε ότι δεν φταίει ο θηλασμός, οπότε συνεχίζω ακάθεκτη και δεν θα αφήσω κανέναν να με επηρεάσει ξανά.

Έχω κόψει τα γαλακτοκομικά πάνω από 2 εβδομάδες.

Dioni, διάβασα ότι υπάρχει στο forum σχετικά με την ΓΟΠ αλλά θα ήθελα να μου στείλεις και εσύ ότι έχεις μαζέψει.

Συγνωμη αλλα δεν σε ειχα δει νωριτερα! μολις τωρα !Θα σου στειλω αυριο το νωριτερο δυνατον ο,τι μπορω!!!

Καληνυχτα!

Και να θυμασαι οτι τα πραγματα γινονται πιο ευκολα σιγα σιγα! :wink:

03HJp2.png

http://www.pollywogbaby.com/

http://www.pollywogbaby.com/refluxandcolic/refluxsymptoms.html

εχει αρκετο υλικο να διαβασεις!

http://www.llli.org/NB/NBNovDec98p175.html

http://www.askdrsears.com/html/10/t106000.asp

Ειναι σημαντικο να γνωριζεις τα συμπτωματα της ΓΟΠ για να μην αγχωνεσαι για λαθος λογους.Η γιατρος μου ποτε δεν μου ειχε εξηγησει ποια ηταν αυτα.Εψαξα πολυ και καταλαβα οτι το παιδι μου δεν γκρινιαζε αλλα υπεφερε και επρεπε να το βοηθησω.Η αγκαλιτσα ,να ειναι σχετικα ορθιο και να μην τσακιζει η κοιλιτσα του βοηθαει και το ανακουφιζει.Γενικα η σταση ειναι πολυ σημαντικο.Κρατα το μετα το θηλασμο να ρευτει τουλαχιστον μιση ωρα .Βοηθαει.Μη διστασεις να με ρωτησεις οτιδηποτε.Τα εμαθα με το δυσκολο τροπο γιατι το μωρο μου υπεφερε πολυ.Εμεις πηραμε και σιροπι για να αποφυγουμε οισοφαγητιδα.Αν ειναι να ξερω κατι γιατι ειναι χαρα μου να σε βοηθησω.Βεβαια παντα να ακολουθεις το γιατρο σου δεν το συζητω αλλα να εχεις το νου σου.Η καλη σταση παραδειγμα ειναι σημαντικο και οι γιατροι μπορει να μην ασχολουνται καμια φορα.Εχετε σηκωσει τα ποδια της κουνιας?Προσοχη επισης στο ριλαξ να μην ειναι βαθυ οταν τον βαλεις!

03HJp2.png

Dioni σε ευχαριστώ πολύ για τα links – πολύ κατατοπιστικά.

Τελικά χτες κάναμε τον υπέρηχο. Έχει ΓΟΠ αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό.

Φυσικά θέλει προσοχή για να μην επιδεινωθεί και πάθει οισοφαγίτιδα.

Η παιδίατρος είπε να συνεχίσω τον θηλασμό γιατί είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή.

Να τον κρατάω όρθιο τουλάχιστον μισή ώρα μετά το ρέψιμο, ανασηκωμένο στρώμα, καθόλου γαλακτοκομικά.

Έχω όμως τις παρακάτω απορίες:

1. Ο μικρούλης όταν είναι ξύπνιος είναι γενικά ανήσυχος – νευρικός. Δηλαδή κουνάει συνέχεια χέρια – πόδια, κάνει ήχους διπλώνει την μεσούλα του και ειδικά άμα θέλει να αφήσει αέρια ή να κάνει τα κακάκια του σφίγγει απίστευτα όλο του το κορμάκι. Μήπως αυτή η συμπεριφορά είναι υπαίτια για την παλινδρόμηση ή τελικά αυτή η συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα της παλινδρόμησης;

2. Τελικά υπάρχει «φάρμακο» για την παλινδρόμηση; Αντι – αναγωγικά γάλατα δίνονται σε πιο σοβαρές περιπτώσεις; Υπάρχει άλλη λύση;

3. Το relax ή το καθισματάκι αυτοκινήτου κάνει τα να τα χρησιμοποιώ όταν είναι ξύπνιος; Θεωρώ ότι είναι πιο όρθιο το παιδάκι σε αυτά και θα ξεκουράζεται και η δική μου η μέση και τα χέρια.

Δυστυχώς όταν ξεκίνησα αυτό το θέμα νόμιζα ότι είχε σχέση με τη θεματική ενότητα του θηλασμού αλλά πλέον ανήκει αλλού. Μπορεί να μεταφερθεί;

Choco, δες λίγο κι αυτά που έχει παραθέσει η Αγλαΐα για τη ΓΟΠ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9762

Στο πρώτο ποστ θα λυθούν οι απορίες σου για τα αντιαναγωγικά γάλατα.

Για το ρηλάξ, νομίζω ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς, ειδικά αν του ανεβάσεις λιγάκι ψηλότερα την πλάτη απ' ότι συνήθως, είναι η ίδια λογική με την οποία σηκώνουμε το στρώμα στο κρεβάτι.

Όταν θα το κρατάς αγκαλιά, να προσέχεις να μην ασκείς πίεση στην κοιλιά.

Εγώ (η κόρη μου είχει κι αυτή ήπια ΓΟΠ) έκανα το λάθος να την βάζω πολλές φορές στο μάρσιπο (μαλακό μάρσιπο αγκαλιάς) τραβώντας απότομα το ύφασμα για να τον σφίξω και η μικρή αμέσως έβγαζε γουλιές. Τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο για οισοφαγίτιδα και δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία! Άρα, άμα βολεύει το ρηλάξ σε ανασηκωμένη θέση και το μωρό το δέχεται, ίσως είναι καλύτερα έτσι. Γενικά, αν το μωρό ενοχλείται από κάποια στάση θα στο δείξει.

Επίσης, εγώ μέχρι τον 4ο μήνα θήλαζα και έδινα συμπλήρωμα, το οποίο κάποια στιγμή έγινε αντιαναγωγικό (δεν της άρεσε καθόλου!). Παρατήρησα ότι στα γεύματα που ήταν μόνο θηλασμός έβγαζε ελάχιστες έως καθόλου γουλιές, σε αντίθεση με αυτά που έδινα και συμπλήρωμα (οπότε και αποφάσισα και έκοψα το συμπλήρωμα). Είδα βελτίωση επίσης και σε κάποια περίοδο που είχα κόψει τα γαλακτοκομικά

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αντι – αναγωγικά γάλατα δίνονται σε πιο σοβαρές περιπτώσεις;

Τα αντιαναγωγικά γάλατα χορηγούνται ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΟΥΝ γιατί το ξένο γάλα είναι πολύ επιβαρυντικό

ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΓΑΛΑΤΑ.

Δυστυχώς όταν ξεκίνησα αυτό το θέμα νόμιζα ότι είχε σχέση με τη θεματική ενότητα του θηλασμού αλλά πλέον ανήκει αλλού. Μπορεί να μεταφερθεί;

Έχει σχέση με την ενότητα, αν μεταφερθεί θα σε μπερδέψουν...

Διάβασε το λινκ για να εμπεδώσεις τις απόψεις των ειδικών και τα λάθη που πολύ συχνά κάνουν οι λιγότερο ειδικοί.

Ελπιζω να πατε καλυτερα και να ειναι ηπια η ΓΟΠ .Οσον αφορα το θηλασμο η Αγλαια ειναι η ειδικη .Σιγουρα ο θηλασμος ειναι καλυτερος απο οποιοδηποτε αναγωγικο εξαλλου αυτο το γαλα φτιαχτηκε ειδικα γι αυτο το μωρο με οποιαδηποτε ευαισθησια κι αν εχει.Η αποχη απο οτιδηποτε αλεργιογονο θα βοηθησει.εμενα μου ειχε πει να μην τρωω επισης ξηρους καρπους,καρυκευματα,σοκολατα και να αποφευγω αβγο.

Αν διαβασεις αυτο της Ρωμα που σου εστειλα mail λεει οτι τα αντιαναγωγικα ειναι χειροτερα πολλες φορες γιατι κανουν το προβλημα σιωπηλο να μη βγαζει δηλαδη για να ξερεις οτι κατι συμβαινει.

Ο μικρούλης όταν είναι ξύπνιος είναι γενικά ανήσυχος – νευρικός. Δηλαδή κουνάει συνέχεια χέρια – πόδια, κάνει ήχους διπλώνει την μεσούλα του και ειδικά άμα θέλει να αφήσει αέρια ή να κάνει τα κακάκια του σφίγγει απίστευτα όλο του το κορμάκι. Μήπως αυτή η συμπεριφορά είναι υπαίτια για την παλινδρόμηση ή τελικά αυτή η συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα της παλινδρόμησης;

Η παλινδρομηση τους κανει ανησυχια και ισως να ποναει κιολας.Αυτο το μαζεμα και το σφιξιμο που λες ειναι χαρακτηριστικο.Οπως επισης και η γεφυρα ειδικα οταν θηλαζει.Γενικα μη νομιζεις οτι απλα γκρινιαζει.Αν τον σηκωνεις αγκαλιτσα θα ηρεμει γιατι λογω βαρυτηταε τον βοηθαει και τον ανακουφιζει.

2. Τελικά υπάρχει «φάρμακο» για την παλινδρόμηση; Αντι – αναγωγικά γάλατα δίνονται σε πιο σοβαρές περιπτώσεις; Υπάρχει άλλη λύση;

Ναι δινεται το αντιοξινο σιροπι οχι για να θεραπευσουν το προβλημα αλλα να μειωσουν την οξυτητα που ερχεται στον οισοφαγο και να αποφευχθει η οισοφαγητιδα.Εμας μας εδωσε γιατι πονουσε παρα πολυ.Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ετσι ομως.

3. Το relax ή το καθισματάκι αυτοκινήτου κάνει τα να τα χρησιμοποιώ όταν είναι ξύπνιος; Θεωρώ ότι είναι πιο όρθιο το παιδάκι σε αυτά και θα ξεκουράζεται και η δική μου η μέση και τα χέρια.

Πρεπει να επιλεξεις ενα ρηχο ρηλαξ.Αυτα τα βαθια που ο ποπος ειναι κατω και τα ποδια πιο ψηλα δυσκολευουν την κατασταση.Εγω μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα ενα της peg perego ριλαξ.'Η μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα μαξιλαρακι για να το ανασηκωσεις!Το ριλαξ εμενα με εσωσε.Πολλες φορες κοιμοταν εκει μεσα στην ημερα.Α και ξεχασα να σου πω οτι η ΓΟΠ τα κανει να ξυπνανε πολυ συχνα.Ο δικος μου συμπληρωσε 1 ωρα συνεχομενου υπνου μετα τον 4ο μηνα.

03HJp2.png

• 1 month later...

Έχω το ίδιο θέμα με την φιλενάδα yogini (τελικά τα μωράκι μου μοιάζει πολύ με το δικό σου)...

Από χτες ο μικρός όλη την ημέρα δεν μπόρεσε να κοιμηθεί καθόλου...μόλις το έπιανε ο ύπνος πεταγόταν με μουγκρητά και πόνους σαν να τον πονάει η κοιλίτσα του και πολύ κλάμα...μόνο στο στήθος μου έβρισκε παρηγοριά αλλά και εκεί μερικές φορές το έφτυνε γιατί σφιγγόταν παρα πολύ και πονουσε..δεν ειναι όμως νωρίς από τώρα 12 μερών μωρό να έχει κολικούς? Η παιδίατρος μας είπε ότι ξεκινάνε γύρω στις 20 μέρες...

Το καημενούλι πάντως δεν έβρισκε παρηγοριά με τίποτα γιατί εκεί που ήταν στο στήθος και επινε συνέχεια απίστευτα λαίμαργα μετά από το πολύ γάλα σχεδόν τα έβγαζε αν δεν κατάφερνε να ρευτει και μετά πονουσε η κοιλίτσα του, εκανε κακακια τον αλλαζαμε και παλι απο την αρχη ολος ο κυκλος...στο τελος φυσικά συγκαηκε κιόλας...

Θα θελα να ρωτήσω αν πειράζει που εδωσα κιντερτε το βραδυ στο μωράκι μου το οποιο σε συνδυασμό με μπανακι και μασαζακι το έβαλε επιτυχώς για υπνο το βράδυ μετα από 12 ώρες αυπνίας...νομίζω οτι το κιντερτε το χαλάρωσε αλλά δεν είμαι σίγουρη αν οι ουσίες που περιέχει κανουν καλό...

Ελπίζω σήμερα να μην έχουμε μια παρόμοια μέρα...

υπάρχει κάτι άλλο που θα βοηθούσε να κάνω?

Περιμένω με αγωνία τα φώτα σας!! :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Τζενάκι, αυτό που λένε για κολικούς μετά τις 20 μέρες επετρεψέ μου να διαφωνήσω. Και τα δυο παιδιά μου στη 2η βδομάδα σχεδόν ξεκίνησαν. Η κόρη μου στην 10η μέρα. Μάλλον είναι κολικός έτσι όπως το περιγράφεις. Η λύση είναι μια (ή μάλλον μερικές), στήθος, μασαζάκι στην κοιλίτσα, αγκαλιές, μάζεμα στα ποδαράκια για να φύγουν τα αέρια. Το μπανάκι επίσης κάνει πολύ καλό. Το κίντερτε όχι. Το θεωρώ άχρηστο για μωρό που θηλάζει. Δυστυχώς αν είναι αν περάσει κολικούς θα τους περάσει. Υπομονή και μόνο υπομονή.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...